Profetët e rremë të vërtetë

 

Ngurrimi i përhapur nga ana e shumë mendimtarëve katolikë
për të hyrë në një shqyrtim të thellë të elementeve apokaliptike të jetës bashkëkohore është,
Besoj, pjesë e vetë problemit që ata kërkojnë të shmangin.
Nëse mendimi apokaliptik u lihet kryesisht atyre që janë subjektivizuar
ose që kanë rënë pre e vertigos së terrorit kozmik,
atëherë komuniteti i krishterë, me të vërtetë i gjithë komuniteti njerëzor,
është varfëruar rrënjësisht.
Dhe kjo mund të matet në termat e shpirtrave të humbur njerëzorë.

–Author, Michael D. O'Brien, A po jetojmë në kohët apokaliptike?

 

UNE KTHEVA jashtë kompjuterit tim dhe çdo pajisje që mund të pengojë paqen time. Kam kaluar pjesën më të madhe të javës së fundit duke notuar në një liqen, veshët e mi ishin zhytur nën ujë, duke ngulur sytë deri në pafund me vetëm disa re që kalonin duke shikuar prapa me fytyrat e tyre të shëmtuara. Atje, në ato ujëra të pacenuara kanadeze, dëgjova Heshtjen. Unë u përpoqa të mos mendoja për asgjë përveç momentit të tanishëm dhe asaj që Zoti po gdhendte në qiej, porositë e Tij të vogla të dashurisë për ne në Krijim. Dhe unë e doja Atë përsëri.

Nuk ishte asgjë e thellë ... por një pushim thelbësor nga shërbesa ime që u trefishua në lexuesit brenda natës pas mbylljes së kishave këtë dimër të kaluar. Bllokimi i civilizimit erdhi "si një hajdut natën", dhe miliona njerëz janë zgjuar për të kuptuar diçka thellësisht të gabuar që po shpaloset tani ... dhe po kërkojnë përgjigje. Ka pasur një rrëshqitje të plotë në email, mesazhe, thirrje telefonike, tekste, etj. Dhe, për herë të parë, nuk mund të vazhdoj më. Më kujtohet vite më parë, i ndjeri Stan Rutherford, një mistik katolik nga Florida, më pa drejt e në sy dhe më tha: “Një ditë, njerëzit do të vijnë të transmetojnë tek ju dhe ju nuk do të jeni në gjendje të vazhdoni.”Epo, unë po bëj atë që mundem dhe i kërkoj falje thellë kujtdo, mesazheve të të cilit nuk u jam përgjigjur. 

 

FYTUESHM SENIVITETET KATOLIKE

Kur u ktheva nga tërheqja, mësova për një rrëshqitje tjetër - një që nuk më habit, megjithatë, ajo vazhdon të ngatërrohet. Janë ata që, pavarësisht nga e qartë "Shenjat e kohës", pavarësisht nga fjalë pa mëdyshje të papëve, dhe pavarësisht nga mesazhet e Zotit dhe Zojës që formojnë një "konsensus profetik" të qartë nga e gjithë bota still ende po kërkojnë gurë për të vrarë me gurë profetët. Mos me keqkuptoni -mprehtësi e profecisë është kritike (1 Thesalonikasve 5: 20-21). Por shfaqja e papritur e artikujve në Katolik sfera e etur për të shqiptuar dënime për ata që nuk i përshtaten faturave të tyre se çfarë duhet të jetë një shikues… ose kundër atyre që do të guxonin të shqiptonin fjalët "kohërat e fundit"… ose ata që do të flisnin për ngjarjet e ardhshme që nuk parashikojnë mirë për një plani i rehatshëm i pensionit ... në të vërtetë është zhgënjyes. Në një kohë kur kishat po kufizohen ose mbyllen, kur disa po sulmohen dhe digjen, kur përndjekja kundër të krishterëve në hemisferën perëndimore është kaq afër të shpërthejë mbi ne… Katolikët po zgjedhin ?? Papritmas, fjalët e Jezuit kanë një ngjashmëri të jashtëzakonshme me kohën tonë:

Në ato ditë para përmbytjes, ata po hanin dhe pinin, u martuan dhe u martuan, deri në ditën kur Noeu hyri në arkë. Ata nuk e dinin derisa erdhi përmbytja dhe i çoi të gjithë me vete. Kështu do të ndodhë edhe në ardhjen e Birit të njeriut. (Mat 24: 38-39)

Me fjalë të tjera, disa njerëz qëndrojnë në mohim të plotë. Ata po kërkojnë rehati në vend të konvertimit. Ata vazhdimisht gjejnë justifikime për të sugjeruar që gjërat nuk janë gati aq të këqija sa janë në të vërtetë. Ata e shohin gotën si gjysmë të mbushur vetëm kur është praktikisht bosh. Disa, në fakt, madje tallen me Noenë e kohës sonë.

Në kohën e fundit do të ketë tallës, duke ndjekur pasionet e tyre të paudhët. Janë këta që krijojnë përçarje, njerëz të kësaj bote, pa Frymë. (Juda 1:18)

Pesëmbëdhjetë vjet më parë, më në fund i thashë "po" thirrjes së Shën Gjon Palit II për ne të rinjtë në Ditën Botërore të Rinisë:

Të dashur të rinj, varet nga ju që të jeni rojet të mëngjesit që njoftojnë ardhjen e diellit që është Krishti i ngjallur! OPPOPE JOHN PAUL II, Mesazhi i Atit të Shenjtë për Rininë e Botës, XVII Dita Botërore e Rinisë, n. 3; (krh. Is 21: 11-12)

Oh, sa bukuroshe -Jezusi po vjen. Por a besojnë seriozisht katolikët se Ai po vjen pa gjithçka tjetër që do t'i paraprinte siç përshkruhet në Mateu 24, Marku 13, Luka 21, 2 Thesali 2, etj? Dhe kur themi "Ai po vjen", ne po i referohemi a proces të quajtura "kohët e fundit" që kulmon në përmbushjen e fjalëve të "Atit tonë" para fundit të botës - kur do të vijë Mbretëria e Tij dhe do të bëhet në tokë siç është në Parajsë- si një përmbushje e Shkrimit të Shenjtë dhe përgatitjes përfundimtare të Kishës.

… Mbretëria e Perëndisë do të thotë vetë Krishti, të cilin ne dëshirojmë çdo ditë, dhe ardhja e të cilit dëshirojmë të shfaqet shpejt tek ne. Sepse ashtu si ai është ringjallja jonë, pasi në të ne ngrihemi, kështu që ai gjithashtu mund të kuptohet si Mbretëria e Perëndisë, sepse në të do të mbretërojmë. -Katekizmi i Kishës Katolike (KKK), n. 2816

Kjo është arsyeja pse ne e quajtëm faqen tonë të re "Kundërvënia për Mbretërinë"Në vend të" Countdown to Doom and Darkness ": ne po spiralohemi drejt fitores, jo humbjes. Por mësimi i Magjistrumit është i qartë:

Para ardhjes së dytë të Krishtit, Kisha duhet të kalojë nëpër një provë të fundit që do të lëkundë besimin e shumë besimtarëve... Kisha do të hyjë në lavdinë e mbretërisë vetëm përmes kësaj Pashkë të fundit, kur ajo do të ndjekë Zotin e saj në vdekjen dhe Ringjalljen e tij. - KKK, n. 675, 677

Kjo "lavdi" (dmth. Përjetësia) paraprihet nga shenjtërim të Kishës në mënyrë që Nusja të bëhet e pastër dhe pa të meta (Ef 5:27), kështu që ajo do të vishet me një liri të bardhë pastërtie (Zbul. 19: 8). Ky pastrim duhet i paraprijnë Festës së Dasmës së Qengjit. Prandaj, shumica dërrmuese e Librit të Zbulesës nuk ka të bëjë me fundin e botës, por fundi i kësaj epoke, duke çuar në një “shenjtëri e re dhe hyjnore”Siç shprehej Shën Gjon Pali II.[1]shih Shenjtëria e Re dhe Hyjnore Kështu, paraardhësi i tij Papa Shën Gjoni XXIII thirri një Këshill të Dytë Vatikan baritor me këtë në mendje: se një Erë e Paqes po vinte, jo fundi i botës.

Disa herë duhet të dëgjojmë, shumë për keqardhjen tonë, për zërat e njerëzve të cilët, megjithëse digjen nga zelli, u mungon ndjenja e gjykimit dhe matjes. Në këtë epokë moderne ata nuk mund të shohin asgjë tjetër përveç përvetësimit dhe shkatërrimit… Ne mendojmë se nuk duhet të pajtohemi me ata profetë të dënimit që gjithmonë parashikojnë fatkeqësi, sikur fundi i botës të ishte afër. Në kohët tona, Providenca hyjnore po na çon drejt një rendi të ri të marrëdhënieve njerëzore të cilat, me përpjekje njerëzore dhe madje edhe përtej të gjitha pritjeve, drejtohen në përmbushjen e projekteve superiore dhe të pakalueshme të Zotit, në të cilat gjithçka, madje edhe pengesat njerëzore, çojnë në e mira më e madhe e Kishës. —POPA ST. JOHN XXIII, Adresa për Hapjen e Këshillit të Dytë të Vatikanit, 11 Tetor 1962

Gjon Pali II e përmblodhi atë në këtë mënyrë:

Pas pastrimit përmes provës dhe vuajtjes, agimi i një epoke të re do të prishet.-POPE ST. JOHN PAUL II, Auditori i Përgjithshëm, 10 Shtator 2003

Po, "sprova dhe vuajtja" i paraprijnë kësaj "periudhe paqeje" të ardhshme. Kjo është arsyeja pse "sinjalizimi i virtytit" i katolikëve që thonë se duhet të flasim vetëm për shpresë, maska ​​projektuesi dhe gjëra "pozitive" po bëhet paksa budalla; pse ata që duan të ulen në skaj dhe të mbrojtin bastet e tyre në lidhje me këto kohë (duke u hedhur vetëm kur i bën ata të duken intuitivë dhe të zgjuar) është thjesht frikacak; dhe pse të sulmosh si "fondamentalistë" ata që thonë se po jetojmë në "kohën e fundit" është thjesht një verbëri e pastër. Seriozisht, çfarë po presin ata? Shpirtra të tillë me sa duket duan të rirregullojnë karriget në këtë Titanik në vend që të ndihmojnë vëllezërit dhe motrat e tyre të futen në Anijen e Jetës (dmth. "Arka" e Zemrës së Papërlyer) për udhëtimin e stuhishëm përpara. Por mos e merrni fjalën time për atë kohë sa po kalojmë:

Ka një shqetësim të madh në këtë kohë në botë dhe në Kishë, dhe ajo që është në diskutim është besimi. Ndodh kështu që tani të përsëris me vete frazën e errët të Jezusit në Ungjillin e Shën Lukës: 'Kur Biri i Njeriut të kthehet, a do të gjejë ai ende besim në tokë?' Sometimes Unë ndonjëherë lexoj fragmentin e Ungjillit të fundit herë dhe unë dëshmoj se, në këtë kohë, disa shenja të këtij fundi po shfaqen. —POPULLI PAUL VI, Sekreti Paul VI, Jean Guitton, f. 152-153, Referenca (7), f. ix.

… Ai që i reziston së vërtetës me anë të ligësisë dhe largohet prej saj, mëkaton më rëndë kundër Frymës së Shenjtë. Në ditët tona, ky mëkat është bërë aq i shpeshtë saqë duket se kanë ardhur ato kohëra të errëta që ishin parathënë nga Shën Pali, në të cilën njerëzit, të verbuar nga gjykimi i drejtë i Zotit, duhet të merrnin gënjeshtrën për të vërtetën dhe duhet të besonin te "princi të kësaj bote ", i cili është gënjeshtar dhe babai i saj, si mësues i së vërtetës:" Zoti do t'u dërgojë atyre veprimin e gabimit, për të besuar gënjeshtrën (2 Thes. Ii., 10). Në kohët e fundit disa do të largohen nga besimi, duke u kushtuar vëmendje frymëve të gabimit dhe doktrinave të djajve " (1 Tim. Iv., 1). —POPA LEO XIII, Divinum Illud Munus, n 10

Kur e gjithë kjo konsiderohet, ka një arsye të mirë për të pasur frikë se mos kjo shtrembërim i madh mund të jetë si të ishte një shije paraprake, dhe mbase fillimi i atyre të këqijave që janë të rezervuara për ditët e fundit; dhe që mund të ketë tashmë në botë "Biri i Shuarjes" për të cilin flet Apostulli. —POPA ST. PIUS X, E Supremi, Enciklike mbi rivendosjen e të gjitha gjërave në Krishtin, n. 3, 5; 4 tetor 1903

Për ata që mendojnë se si e gjithë kjo bisedë apokaliptike është vetëm një mashtrim i pamatur dhe negativ, merrni parasysh atë që Jezusi thotë në fillim të Librit të Zbulesës - një shkrim i shenjtë që është plot me profeci të luftës globale, urisë, kolapsit ekonomik, tërmeteve, murtajave , stuhi vdekjeprurëse të breshërit, shira shkatërrues meteorësh, kafshë, 666 dhe përndjekje:

Lum ai që lexon me zë të lartë fjalët e profecisë dhe lum ata që dëgjojnë dhe që mbajnë ato që janë shkruar në të; sepse koha është afër. (Zbul. 1: 3)

Hm Lum ata që lexojnë «dënim dhe errësirë»? Epo, është vetëm dënim dhe errësirë ​​për ata që nuk arrijnë ta shohin atë “Nëse një kokërr grurë nuk bie në tokë dhe nuk vdes, mbetet vetëm një kokërr gruri; por nëse vdes, jep shumë fryt ". [2]John 12: 24 Jezusi dëshiron që ne të lexojmë dhe diskutojmë në të vërtetë për këto tekste shqetësuese parashikojini ato dhe jini të përgatitur, dhe një gatishmëri e tillë është në të vërtetë bekimi Por këtu, unë nuk jam duke folur për "parapërgatitje" ose teknika mbijetese, por për një përgatitje të zemrës: ku një person bëhet aq i shkëputur nga bota, saqë nuk tronditen nga fjalët e ndëshkimeve, antikrishtërve dhe gjykimeve, sepse ata e pranojnë se asgjë, absolutisht asgjë nuk ndodh në këtë botë që në fund të fundit nuk vjen me anë të dorës së Atit. Siç thotë në Psalmin e sotëm:

Mëso atëherë se unë, vetëm unë, jam Zot dhe nuk ka zot përveç meje. Jam unë që sjell edhe vdekjen edhe jetën, unë që shkaktoj plagë dhe i shëroj. (Psalmi i sotëm)

Paqja e shpirtrave të tillë nuk vjen duke u kapur pas ngushëllimit të rremë dhe sigurisë iluzive ose duke "menduar pozitivisht" dhe duke e futur kokën në rërën proverbiale… por duke vdekur në këtë botë dhe premtimet e saj boshe:

Kush dëshiron të vijë pas meje duhet të mohojë vetveten, të marrë kryqin e tij dhe të më ndjekë. Kush dëshiron të shpëtojë jetën e tij do ta humbasë, por kush do të humbasë jetën e tij për hirin tim do ta gjejë. Çfarë fitimi do të kishte që dikush të fitonte të gjithë botën dhe të humbte jetën e tij? (Ungjilli i sotëm)

Sipas standardeve të sotme, Jezusi do të konsiderohej një profet i rremë për një bisedë kaq të zymtë. Por e shihni, profetët e rremë ishin ata që u treguan njerëzve atë që ata ishin kërkuar te degjosh; profetët e vërtetë ishin ata që u treguan atyre se çfarë ishin nevojshme për të dëgjuar - dhe ata i vranë me gurë.

 

FJALA MBI FR. MICHEL

Shumë prej gurëve që hidhen tani janë drejt një shikuesi të dyshuar nga Quebec, Kanada, Fr. Michel Rodrigue. Ai është një nga disa shikues të pretenduar të paraqitur në Kundërvënia për Mbretërinë dhe kush është bërë një shufër e rrufesë e llojeve. Mund të jetë për shkak se dhjetëra mijëra njerëz jo vetëm që shikojnë videot e tij atje ose lexojnë fjalët e tij, por në të vërtetë përgjigjur atyre. Ne kemi marrë letra të panumërta të konvertimeve dhe zgjimeve të fuqishme që ndodhin përmes mesazheve të Fr. Mishel - disa prej të cilave janë dramatike dhe po bëhen "virale". 

Nga ana ime, unë kam parë vetëm një pjesë të videove në Countdown of Fr. Michel (Unë thjesht nuk kam pasur kohë për të rishikuar të gjithë materialin; bashkëpunëtorët e mi, megjithatë, kanë kaluar nëpër bisedat e tij). Nga ajo që kam dëgjuar, është në përputhje jo vetëm me Shkrimet, por edhe me "konsensusin profetik" të shikuesve në të gjithë botën. Nga ato pyetje të ngritura në një "vlerësim teologjik" nga Dr. Mark Miravalle, kolegu im Prof. Daniel O'Connor u përgjigj qartë dhe logjikisht.[3]Shiko “Një përgjigje ndaj artikullit të Dr. Mark Miravalle për Fr. Michel Rodrigue ” Sidoqoftë, unë vazhdoj të "shikoj dhe lutem" dhe të dalloj jo vetëm Fr. Michel por të gjithë shikuesit në Countdown. Ne nuk "mbështesim" asnjë vizionar; ne thjesht po japim një platformë për fjalë profetike të besueshme dhe ortodokse në përputhje me këshillën e Shën Palit për të "Lërini dy ose tre profetë të flasin dhe të tjerët le të peshojnë atë që thuhet". [4]1 14 Korintasve: 29

Kjo tha, ka pasur një konfuzion të vërtetë përreth Fr. Mishel Bashkëpunëtorja jonë, Christine Watkins, e cila intervistoi Fr. Michel për librin e saj, kishte shkruar që Fr. Mishel "i tregon gjithçka" peshkopit të tij i cili i kishte "miratuar" mesazhet e tij. Përkundrazi, peshkopi shkroi një letër duke i deklaruar Fr. Mishel se ai nuk e mbështet idenë e "Paralajmërimit, ndëshkimeve, Luftës së Tretë Botërore, Epokës së Paqes, çdo ndërtimi të strehimeve, etj." dhe dha indikacione se ai, në fakt, nuk kishte parë "gjithçka". Uncleshtë e paqartë se si ose pse ndodhi ky komunikim i gabuar. Ajo që mund të nxirret nga kjo është se peshkopi nuk i mbështet mesazhet e tij, por gjithashtu që asnjë hetim zyrtar ose studim i mesazheve nuk ka ndodhur. Peshkopi ka të drejtë për mendimin e tij, por që nga ky shkrim, nuk ka lëshuar një deklaratë zyrtare dhe detyruese në lidhje me zbulimet e pretenduara të Fr. Mishel Për atë arsye, mesazhet qëndrojnë në Countdown to the Kingdom për aftësinë e vazhdueshme të gjykimit.[5]krh. Shiko “Deklarata për Fr. Michel Rodrigue ”

Së dyti, shumë njerëz u shmangen disa profecive që qarkullojnë nga Fr. Michel që këtë Vjeshtë do të shohë një ngritje të ngjarjeve serioze. Ata pretendojnë se profeci të tilla duhet të jenë të rreme sepse Jezusi tha: «Nuk ju takon juve të dini kohë ose stinë që Ati ka caktuar me autoritetin e tij.»[6]Veprat 1: 7 Por Zoti ynë po u fliste Apostujve 2000 vjet më parë, jo domosdoshmërisht çdo brez (dhe Ai kishte padyshim të drejtë). Për më tepër, Fr. Mishel nuk do të ishte shikuesi i parë në historinë e Kishës që fliste për ngjarjet e afërta. Mesazhet e miratuara të Fatimas ishin shumë specifike për ngjarjet e ardhshme që ishin afër, për të mos përmendur datën e saktë të "mrekullisë së diellit". Më në fund, Fr. Mishel ne kete aspekt është në të vërtetë në përputhje me shikuesit e tjerë në botë që tregojnë për ngjarjet kryesore shumë shpejt.

Profeti është dikush që thotë të vërtetën mbi forcën e kontaktit të tij me Zotin - e vërteta për sot, e cila gjithashtu, natyrshëm, hedh dritë mbi të ardhmen. - Kardinali Joseph Ratzinger (Papa BENEDIKT XVI), Profecia e krishterë, Tradita Post-Biblike, Niels Christian Hvidt, Parathënie, f. vii

Vetëm një vështrim i përkohshëm i titujve të përditshëm sugjeron që këta shikues kanë më shumë të drejtë sesa jo.

Sa për shërbesën time, unë do të vazhdoj të eci me Kishën për këto gjëra. A duhet që Fr. Michel ose ndonjë shikues tjetër do të "dënohet" zyrtarisht, unë do t'i përmbahem kësaj. Me të vërtetë, nuk do të më hiqte asnjë dhëmb nga dhëmbët, sepse kjo shërbesë nuk është ndërtuar mbi zbulesën private, por Zbulesa Publike e Jezu Krishtit në Fjalën e Zotit, e ruajtur në depozitimin e besimit dhe e kaluar përmes Traditës së Shenjtë. Ky është shkëmbi mbi të cilin unë qëndroj, dhe shpresoj të mbaj edhe lexuesit e mi, sepse është i vetmi shkëmb që vendosi vetë Krishti.

Kështu që u tha, a nuk duhet të vazhdojmë ta dëgjojmë atë Fjalë me përulësi të vëmendshme ?:

Mos i përbuz fjalët e profetëve,
por provoni gjithçka;
mbaj fort atë që është e mirë

(Selanikët 1 5: 20-21)

 

LIDHJE ME LIDHJE

Pse nuk Bërtasin Papët?

Gurëzimi i Profetëve

A mund të injoroni zbulimin privat?

Profecia Kuptohet si duhet

Pse bota mbetet në dhimbje

Kur Ata Dëgjuan

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 
Shkrimet e mia po përkthehen francez! (Merci Philippe B.!)
Hidh lire mes écrits en français, kliko sur le drapeau:

 
 
Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, LEXIMET masive, E VURTETA E VARDRTET.