Zjarri i rafinuesit

 

Më poshtë është një vazhdim i dëshmisë së Markut. Për të lexuar Pjesët I dhe II, shkoni te “Dëshmia ime ”.

 

KUR bëhet fjalë për komunitetin e krishterë, një gabim fatal është të mendosh se mund të jetë parajsa në tokë gjithë kohën. Realiteti është se, derisa të arrijmë në vendbanimin tonë të përjetshëm, natyra njerëzore në të gjitha dobësitë dhe dobësitë e saj kërkon një dashuri pa fund, një vdekje të vazhdueshme për veten për tjetrin. Pa atë, armiku gjen vend për të mbjellë farën e përçarjes. Nëse është bashkësia e martesës, familja apo pasuesit e Krishtit, Kryqi duhet të jetë gjithmonë zemra e jetës së saj. Përndryshe, komuniteti përfundimisht do të shembet nën peshën dhe mosfunksionimin e dashurisë për veten. 

 

NDARJA

Erdhi një kohë kur, si Paul dhe Barnabas, një ndryshim në drejtimin e shërbimit tonë çoi në një mosmarrëveshje të mprehtë midis udhëheqjes brenda Një zë. 

Aq e mprehtë ishte mosmarrëveshja e tyre, saqë u ndanë. (Veprat 15:39)

Pas mendjes, unë mund të shoh se çfarë po bënte Zoti. Një kokërr grurë është e padobishme për farën ose ushqimin nëse kokrrat qëndrojnë në kokë. Por pasi të lirohen, ato mund të përhapen në një fushë ose të bluhen në miell.

Zoti donte t'i përhapte dhuratat brenda Një zë përtej qytetit tonë, përtej ëndrrave tona, për pjesën tjetër të botës. Por, për ta bërë atë, duhej të kishte dhunë të shirjes - një ndarje e ambicieve dhe dëshirave tona nga vullneti i mirëfilltë i Zotit. Sot, rreth njëzet vjet më vonë, shumë anëtarë të Një zë kemi ministri që janë të gjera (dhe ne mbetemi miq të dashur). Gerald dhe Denise Montpetit kandidojnë CatChat, e cila po prek mijëra të rinj përmes transmetimeve të tyre në EWTN. Janelle Reinhart u bë një artist regjistrimi, duke kënduar për Gjon Palin II dhe Ditën Botërore të Rinisë, dhe duke u shërbyer grave të reja. E megjithatë të tjerët janë të përfshirë tani në teatrin e krishterë, duke udhëhequr tërheqje, Adhurim Eukaristik dhe shërbesa të tjera të bukura. Dhe ndërsa unë do të vazhdoj të ndaj, Zoti donte të më lëvizte përtej kufizimeve të zemrës sime ... kufijtë që nuk i kuptoja se ishin atje. 

 

ZJARRI I RASTARIT

Një nga Shkrimet që Zoti më dha në fillim të shërbimit ishte nga Sirach 2:

Fëmija im, kur të vini t'i shërbeni Zotit, përgatituni për sprova… Pranoni çfarëdo që t'ju ndodhë; në periudhat e poshtërimit bëhu i durueshëm. Sepse në zjarr ari provohet dhe i zgjedhuri në kazan të poshtërimit. (Sirach 2: 1-5)

E shihni, për vite me radhë doja të punoja në kohë të plotë në shërbim. Unë vazhdimisht i lutesha Zotit që të më linte të hyja në vreshtin e Tij. "Të korrat janë të shumta, por punëtorët janë pak!", Unë do ta kujtoja Atë. Kur Një zë u ndanë, Zoti dukej se më derdhi një vizion në zemrën time për një shërbesë që do të përqafonte tërë gjerësinë e katolicizmit - Sakramentet, dhuratat dhe karizmat e Shpirtit të Shenjtë, përkushtimin Marian, apologjetikën dhe jetën e brendshme përmes shpirtërore të shenjtorët.  

Tani, ishte Viti Jubilar 2000. Albumi im i parë ishte jashtë. Sapo kisha shenjtëruar çdo shërbesë të ardhshme Zojës sonë të Guadalupe. Dhe pasi i paraqiti vizionin tim Peshkopit Kanadez Eugene Cooney, ai më ftoi ta sillja në dioqezën e tij në Luginën e lavdishme Okanagan. "Kjo eshte!" I thashë vetes. "Kjo është ajo për të cilën Zoti më ka përgatitur!"

Por pas 8 muajsh, ministria jonë nuk arriti askund. Sekularizmi dhe pasuria e rajonit çuan në kaq shumë indiferencë, madje Peshkopi Cooney pranoi se po luftonte për të arritur shpirtrat. Me këtë, dhe praktikisht pa mbështetje nga kleri lokal, unë pranova. Mblodha sendet tona dhe gruan time shtatzënë dhe katër fëmijët tanë në një furgon dhe u nisëm për në "shtëpi". 

 

I KRIJUESHEM

Pa punë dhe pa ku të shkonim, u zhvendosëm në një dhomë gjumi në shtëpinë e fermës së kunatit tim, ndërsa minjtë vraponin nëpër sendet tona të ruajtura në garazh. Jo vetëm që ndjeva se isha një dështim i plotë dhe zhgënjim, por për herë të parë në jetën time, se Zoti më kishte braktisur vërtet. Kam jetuar fjalët e Shën Terezës së Kalkutës:

Vendi i Zotit në shpirtin tim është i zbrazët. Nuk ka Zot në mua. Kur dhimbja e mallit është kaq e madhe - unë thjesht dëshiroj dhe dëshiroj shumë për Perëndinë ... dhe atëherë ndiej se Ai nuk më dëshiron - Ai nuk është atje - Zoti nuk më dëshiron mua. -Nënë Tereza, Eja me dritën time, Brian Kolodiejchuk, MC; fq. 2

Unë u përpoqa të gjej një punë, madje edhe duke shitur reklama në plaçetë e letrës së restorantit. Por edhe kjo dështoi keq. Këtu isha trajnuar në televizion si reporter dhe redaktor i lajmeve. Unë kisha punuar me sukses në një treg të madh kanadez gjatë vitit Një zë Vite Por tani, pasi i kam "dhënë gjithçka Zotit", u ndjeva i humbur dhe i padobishëm. 

Shumë net, unë do të shëtisja në fshatin djerrë dhe do të përpiqesha të lutesha, por sikur fjalët e mia po përcilleshin në erë me gjethet e ngordhura të Vjeshtës së vitit të kaluar. Lotët më rridhnin në fytyrë ndërsa unë thërrisja: "Zot, ku je?" Papritmas, tundimi filloi të më kapë se jeta është arbitrare, se ne jemi thjesht grimca të rastësishme të rastësisë dhe materies. Vite më vonë, unë do të lexoja fjalët e St. Thérèse de Lisieux e cila në "natën e saj të errët" tha një herë, "Unë jam i befasuar që nuk ka më vetëvrasje midis ateistëve." [1]siç raportohet nga Motra Marie e Trinisë; CatholicHousehold.com

Sikur ta dinit se cilat mendime të frikshme më pushtojnë. Lutuni shumë për mua që të mos dëgjoj Djallin që dëshiron të më bindë për kaq shumë gënjeshtra. Isshtë arsyetimi i materialistëve më të këqij që më imponohet. Më vonë, duke bërë vazhdimisht përparime të reja, shkenca do të shpjegojë gjithçka natyrshëm. Ne do të kemi arsyen absolute për gjithçka që ekziston dhe që mbetet ende një problem, sepse mbeten shumë gjëra për t'u zbuluar, etj. Etj. -Shën Tereza e Lisieux: Bisedat e saj të fundit, Fr. John Clarke, cituar në katolikotemaks.com

Një mbrëmje, bëra një shëtitje në muzg për të parë perëndimin e diellit. Unë u ngjita në majë të një balte të rrumbullakët sanë dhe u luta Rruzarja. I thyer dhe përsëri në lot, unë bërtita

Zot, të lutem më ndihmo. Ne jemi duke blerë pelena në kartën tonë të kreditit. Unë jam aq mëkatar. Më vjen shumë keq. Unë kam qenë kaq krenar. Supozova se Ti më doje, se kishe nevojë për mua. O Zot, më fal. Unë premtoj se kurrë më nuk do të marr kitarën time për shërbesë

Unë ndalova për një moment. Mendova se mund të ishte më modeste të shtoja:

… Nëse nuk më kërkon. 

Me këtë, fillova ecjen përsëri në shtëpinë e fermës, vendosa që e ardhmja ime të shpalosej tani në treg.

Përpara meje ishte një rrugë që shtrihej për shumë milje, që dukej vazhdonte aq larg sa syri mund të shihte. Ndërsa erdha në hyrje të rrugës, për herë të parë pas shumë muajsh, ndjeva që Ati fliste:

Do vazhdoni?

Unë qëndrova atje, pak i befasuar. A e ka fjalën Ai fjalë për fjalë, pyeta veten? Kështu që thjesht u përgjigja: “Po, Zot. Unë do të bëj gjithçka që ti kërkon. ”

Nuk kishte përgjigje. Vetëm zhurma e vetmuar e erës që kalon nëpër degëzat e bredhit. U ktheva përsëri në shtëpinë e fermës. 

 

VENDI I TREGUT

Të nesërmen, po ndihmoja vjehrrin me traktorin e tij kur gruaja më thirri nga hyrja. "Telefoni është për ty!" 

"Kush është?"

"Ashtë Alan Brooks." 

"Hë?" Unë iu përgjigja. Dua të them, kisha shumë turp për dështimin tim, saqë mezi u kisha thënë vëllezërve të motrave se ku fshihesha në vend. Alan ishte ish-producent ekzekutiv i shfaqjes së biznesit për të cilin unë punoja. Me sa duket, një nga stafi i produksionit po kalonte nëpër qytet dhe pa albumin tim të ulur në arkë të dyqanit të qoshes. Ajo më pyeti ku isha, mori numrin tonë të telefonit dhe ia kaloi Alanit. 

Pasi dëgjoi se si ai më gjurmoi, Alan pyeti: "Mark, a do të ishe i gatshëm të prodhoje dhe të drejtoje një shfaqje të re biznesi?" 

Brenda një muaji, familja ime u zhvendos në qytet. Unë shkova nga të qenit plotësisht i thyer në uljen në një zyrë ekzekutive me disa nga talentet më të mira në qytet që punonin nën mua. Qëndruar me një kostum dhe kravatë në dritaren time të zyrës me pamje nga qyteti, u luta, “Faleminderit, Zot. Faleminderit që siguruat familjen time. Tani e shoh që ju doni që në treg, të jem kripë dhe dritë në dhe midis botës. E kuptoj Më fal përsëri që supozoj se jam thirrur në ministri. Dhe Zot, unë premtoj përsëri se kurrë nuk do ta marr kitarën time për shërbesë. ”

Por pastaj shtoi,

"Nëse nuk më kërkon mua."

Gjatë vitit të ardhshëm, shfaqja jonë u ngjit në vlerësime dhe për herë të parë pas pak, gruaja ime dhe unë patëm një farë stabiliteti. Dhe pastaj telefoni ra një ditë. 

“Përshëndetje Mark. A mund të vish në famullinë tonë dhe të bësh një koncert? "

Vazhdon…


 

Unë dhe Lea jemi prekur thellë nga letrat dhe bujaria e lexuesve tanë këtë javë ndërsa vazhdojmë rris fondet për këtë shërbesë me kohë të plotë. Nëse dëshironi të na mbështesni në këtë apostoll, klikoni në dhuroj Më poshtë. 

Kam shkruar këngën vijuese në atë kohë të thyerjes kur nuk ndieja asgjë përveç varfërisë sime, por gjithashtu, kur fillova të besoja se Zoti ende donte dikë si unë.

 

 

Faleminderit, Mark, për shërbimin tënd në sjelljen e të tjerëve te Jezusi përmes Kishës së Tij. Shërbesa juaj më ka ndihmuar në kohën më të errët të jetës sime. —LP

Music muzika juaj ka qenë një portë për një jetë lutjeje më të pasur dhe më të thellë. Dhurata juaj me tekste që arrijnë thellë në shpirt janë vërtet të bukura. —DA

Komentet tuaja vlerësohen shumë - me të vërtetë Fjala e Zotit. - JR 

Fjalët tuaja më kanë kaluar disa kohë të vështira, unë ju falënderoj për to. —SL

 

Mbështetja juaj më ndihmon të arrij shpirtrat. Shendet.

 

Për të udhëtuar me Markun në La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 siç raportohet nga Motra Marie e Trinisë; CatholicHousehold.com
Postuar ne BALLINA, DESHMIA IME.