Refugjatë për kohërat tona

 

A Stuhi e Madhe si një uragan që është përhapur në të gjithë njerëzimin nuk do të pushojë derisa të ketë përfunduar fundin e saj: pastrimin e botës. Si i tillë, ashtu si në kohën e Noeut, Zoti po siguron një Arka që njerëzit e Tij t'i ruajnë ata dhe të ruajnë një "mbetje". Me dashuri dhe urgjencë, i lutem lexuesit e mi të mos humbasin më shumë kohë dhe të fillojnë të ngjiten shkallët në strehën që Zoti ka siguruar ...

 

ÇFAR IS SHT KIST REFUGJIT?

Për dekada, ka pasur murmuritje në qarqet katolike për "strehimet" -i saktë vendet në tokë ku Zoti do të ruajë një mbetje. A është kjo thjesht fantazi, mashtrim, apo ekzistojnë ato? Unë do ta drejtoj atë pyetje afër fundit sepse ka diçka shumë më të rëndësishme sesa mbrojtja fizike: shpirtëror strehë.

Në shfaqjet e aprovuara në Fatima, Zoja u kishte treguar tre shikuesve një vizion të Ferrit. Ajo pastaj tha:

Ju keni parë ferrin ku shkojnë shpirtrat e mëkatarëve të varfër. Për t'i shpëtuar ata, Zoti dëshiron të vendosë në botë përkushtimin ndaj Zemrës sime të Papërlyer. Nëse bëhet ajo që unë ju them, shumë shpirtra do të shpëtohen dhe do të ketë paqe. -Mesazh në Fatima, vatikan.va

Kjo është një deklaratë e jashtëzakonshme - me siguri do të përzihet pendët e të krishterëve ungjillorë. Sepse Zoti po e thotë këtë rruga te "Jezusi Rruga" (Gjn 14: 6) po kalon përkushtim ndaj Zojës. Por i krishteri që e njeh Biblën e tij do të kujtojë se në të vërtetë, në kohën e fundit, një "grua" ka një rol të jashtëzakonshëm për të luajtur në disfatën e Satanait (Zbul. 12: 1-17) që u njoftua që nga fillimi:

Unë do të vë armiqësi midis teje dhe gruas, dhe midis farës sate dhe farës së saj; ai do të shtypë kokën tuaj,
dhe do të plagosësh thembrën e tij. (Zanafilla 3:15)

Në këtë nivel universal, nëse fitorja vjen ajo do të sillet nga Maria. Krishti do të pushtojë përmes saj sepse Ai dëshiron që fitoret e Kishës tani dhe në të ardhmen të lidhen me të OPPOPE JOHN PAUL II, Kalimi i Pragut të Shpresës, P. 221

Përkushtimi ndaj Zemrës së Papërlyer, pra, është në qendër të kësaj triumf. Kardinali Ratzinger ofron një kontekst të duhur:

Në gjuhën biblike, "zemra" tregon qendrën e jetës njerëzore, pikën ku arsyeja, vullneti, temperamenti dhe ndjeshmëria bashkohen, ku personi gjen unitetin e tij dhe orientimin e tij të brendshëm. Sipas Mateut 5: 8 ["Lum ata që janë me zemër të pastër ..."], "zemra e papërlyer" është një zemër e cila, me hirin e Zotit, ka arritur në unitetin e përsosur të brendshëm dhe për këtë arsye "sheh Zotin". Prandaj, të jesh "i përkushtuar" ndaj Zemrës së Papërlyer të Marisë për të përqafuar këtë qëndrim të zemrës, e cila e bën dekret- "vullneti yt u bë" - qendra përcaktuese e tërë jetës së dikujt. Mund të kundërshtohet që ne nuk duhet ta vendosim një qenie njerëzore midis nesh dhe Krishtit. Por pastaj kujtojmë se Pali nuk ngurroi t'u thoshte komuniteteve të tij: «imitoni mua» (1 Kor 4:16; Fil 3:17; 1 Th 1: 6; 2 Th 3: 7, 9). Tek Apostulli ata mund të shihnin konkretisht se çfarë do të thoshte të ndiqje Krishtin. Por nga kush mund të mësojmë më mirë në çdo epokë sesa nga Nëna e Zotit? - Kardinal Ratzginer, (Papa BENEDIKT XVI), Mesazh në Fatima, vatikan.va

Përkushtimi ndaj Zemrës së Papërlyer, pra, nuk është si një lloj "sharmi fatlum" që anashkalon rrugët e zakonshme të shpëtimit: besimin, pendimin, punët e mira, etj. (Krh. Efes. 2: 8-9); nuk e zëvendëson virtytin por na ndihmon ta arrijmë atë. Preciselyshtë pikërisht përmes përkushtimit ndaj Zemrës së saj të Papërlyer - për shembullin e saj, bindjes dhe përdorimit të ndërmjetësimit të saj - që neve na sigurohet ndihma shpirtërore dhe forca për të qëndruar në ato shtigje. Dhe kjo ndihmë është e vërtetë! Unë dua të bërtas me gjithë zemrën time se kjo "Grua e veshur me Diellin" nuk është një nënë simbolike por një aktual nëna në rendin e hirit. Ajo është një e vërtetë dhe aktuale strehë për mëkatarët.

Influence ndikimi shpëtimtar i Zojës së Bekuar mbi njerëzit… rrjedh nga teprica e meritave të Krishtit, qëndron në ndërmjetësimin e tij, varet tërësisht nga ajo dhe tërheq tërë fuqinë e saj prej saj. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 970

Arsyeja më e madhe që të krishterët kanë frikë nga çdo lloj devocioni ndaj Marisë është se ajo disi do të vjedhë bubullimën e Krishtit. Përkundrazi, ajo është vetëtimë që tregon rrugën për tek Ai. Në të vërtetë, në shfaqjen e saj të dytë në Fatima, Zoja tha:

Zemra ime e papërlyer do të jetë streha juaj dhe mënyra që do t'ju çojë te Zoti. - Zoja jonë e Fatimes, 13 qershor 1917, Zbulesa e Dy Zemrave në Kohët Moderne, www.ewtn.com

 

SI SHSHT AJO REFUGJI?

Sa saktësisht është Zemra e Zonjës sonë një "strehë"? Ajo është kaq, thjesht, sepse Zoti e ka denjuar ashtu.

Detyra amtare e Marisë ndaj burrave në asnjë mënyrë nuk e errëson ose zvogëlon këtë ndërmjetësim unik të Krishtit, por përkundrazi tregon fuqinë e Tij. Për të gjithë ndikimin shpëtimtar të Zojës së Bekuar tek njerëzit buron, jo nga ndonjë nevojë e brendshme, por nga kënaqësia hyjnore.  - Këshilli i Dytë i Vatikanit, Lumen Gentium, n 60

Krishti deshi që ajo të jetë jo vetëm nëna e Tij, por nëna e të gjithë neve, Trupi i Tij Mistik. Ky shkëmbim hyjnor ndodhi nën Kryq:

"Grua, ja djali yt". Pastaj ai i tha dishepullit: "Ja, nëna jote". Dhe që nga ajo orë dishepulli e çoi në shtëpinë e tij. (Gjoni 19: 26-27)

Pra, kjo është ajo që Jezusi dëshiron që ne të bëjmë gjithashtu: marrim Marinë në zemrat dhe shtëpinë tonë. Kur ta bëjmë, ajo na merr në zemrën e saj - një Zemër e Papërlyer që është «plot hir». Në sajë të amësisë së saj shpirtërore ajo është në gjendje të ushqejë fëmijët e saj, si të thuash, me qumështin e këtyre mirësive. Mos më pyet se si e bën ajo, unë vetëm e di se ajo e bën! Bën ndokush madje e di se si funksionon Fryma e Shenjtë?

Era fryn atje ku do, dhe ju mund të dëgjoni tingullin që lëshon, por ju nuk e dini nga vjen apo ku shkon; kështu është me të gjithë ata që kanë lindur nga Shpirti. (Gjoni 3: 8)

Epo, kështu është me bashkëshorti i Shpirtit të Shenjtë. Ajo është në gjendje të kujdeset për ne dhe të sigurojë strehë shpirtërore, siç do çdo nënë e mirë, sepse është Vullneti i Atit. Kështu, është roli i saj në këto kohë të mbrojë fëmijët e saj në Stuhinë e Madhe që është tani mbi ne.

Zemra ime e Papërlyer: është më e sigurta jote strehë dhe mjetet e shpëtimit të cilat, në këtë kohë, Zoti i jep kisha dhe njerëzimi Kush nuk hyn në këtë strehë do të rrëmbehet nga Stuhia e Madhe e cila tashmë ka filluar të tërbohem.  -Zoja tek Fr. Stefano Gobbi, 8 dhjetor 1975, n. 88, 154 nga Libri Blue

Kjo është strehë që Nëna juaj qiellore ka përgatitur për ju. Këtu, ju do të jeni të sigurt nga çdo rrezik dhe, në momentin e Stuhisë, do të gjeni paqen tuaj. -Ibid. n. 177

Dëgjojini ato premtime! Ne duhet ta pranojmë këtë dhuratë për atë që është dhe të nxitojmë për në këtë strehë.

Amësia e Marisë, e cila bëhet trashëgimi e njeriut, është një dhuratë: një dhuratë që Krishti vetë ia bën personalisht çdo individi. Shëlbuesi i beson Marinë Gjonit sepse ai ia beson Gjonit Marisë. Në këmbët e Kryqit fillon ai besim i veçantë i njerëzimit Nënës së Krishtit, e cila në historinë e Kishës është praktikuar dhe shprehur në mënyra të ndryshme OPPOPE JOHN PAUL II, Redemptoris Mater, n 45

 

RUSARI DHE REFUGJI

Throughshtë përmes praktikës dhe përkushtimit të shprehur ndaj Nënës Tonë që ne tashmë kemi mësuar që premtimi i "strehimit" tek ajo të jetë i vërtetë. Për shembull, një nga Pesëmbëdhjetë Premtimet Zoja i ka përcjellë Shën Dominikut dhe Bekuar Alanit në lidhje me ata që luten Rruzarja, është se…

… Do të jetë një forca të blinduara shumë të fuqishme kundër ferrit; do të shkatërrojë vesin, do të çlirojë nga mëkati dhe do të shpërndajë herezinë. —Erosary.com

Nuk është rastësi, pra, që Qielli ka rinovuar thirrjen e tij përmes shumë shikuesve në vitin e kaluar për të lutur rruzaren përditshme. Për Rruzarja mbetet kryesorja përkushtimi ndaj Zemra e Papërlyer:

Kisha gjithnjë i ka atribuar efikasitet të veçantë kësaj lutjeje… problemet më të vështira. Në kohërat kur vetë krishterimi dukej i kërcënuar, çlirimi i tij i atribuohej fuqisë së kësaj lutje dhe Zoja e Rruzares u vlerësua si ajo ndërmjetësimi i së cilës solli shpëtimin. —POPA ST. JOHN PAUL II, Rosarium Virginis Mariae, n 39

Kjo nuk duhet të na habisë, sepse Katekizmi mëson se Kisha «parapëlqehet nga arka e Noes, e cila vetëm shpëton nga përmbytja». [1]Katekizmi i Kishës Katolike, n 845 Në të njëjtën kohë, Kisha mëson se Maria "është 'realizimi shembullor' (tipit) të Kishës ” [2]KKK, n. 967 ose thënë ndryshe:

Maria e Shenjtë… ju u bëtë imazhi i Kishës që do të vijë… —POPE BENEDIKTI XVI, Spe Salvi, n.50

Si e tillë, ajo është gjithashtu një lloj "arke" për besimtarët. Në shfaqjet e aprovuara për Elizabeth Kindelmann, vetë Jezusi tha:

Nëna ime është Arka e Noes - Flaka e Dashurisë, f. 109; sanksionim nga Kryepeshkopi Charles Chaput

Dhe Shërbëtorit të Zotit Luisa Piccarreta, Zoja tha që Zemra e saj është " Arka e strehimit. ”[3]Virgjëresha në Mbretërinë e Vullnetit Hyjnor, Dita 29 Mendoni për secilën rruaza të Rruzares, pra, sikur Hapat që të çojnë në Arkën e Zemrës së saj. Lutuni Rruzarja me familjen tuaj çdo ditë. Mblidhuni sikur të jeni duke hyrë në Arkë para shiut. Rezistojini tundimit për të injoruar jo vetëm këtë lutje qiellore, por thirrjen e Shën Gjon Palit të Dytë që Kisha të marrë Rruzaren: "Le të mos mbetet e padëgjuar kjo thirrje e imja!"[4]Rosarium Virginis Mariae, n 43

Sa për fëmijët tuaj të rënë, unë dua t'u shtrij prindërve dhe gjyshërve shkrimet e mia Ti bëhu Noe. Atje do të gjeni inkurajim për të dashurit tuaj që kanë braktisur besimin. Të lutesh Rruzarën për fëmijët tanë të rënë larg është si të vendosësh gurë të vegjël në një shteg të ashpër që të çon në Arkë. Jobshtë detyra juaj të vendosni këto guralecë; është roli dhe koha e Qiellit se si dhe kur do t'i gjejnë të dashurit tuaj.

Sigurisht, gjithçka që sapo thashë supozon se ju do ta lini Zonjën Tonë të ju nëna! Në fjalorin katolik, kjo quhet "kushtrim për Marinë". Lexoni Ndihmësit e Bekuar të dëgjoj për shenjtërimin tim dhe të gjej një lutje kushtrimi që mund ta thuash vetë.

 

REFUGJET FIZIKE

Shtë e qartë, përkushtimi ndaj Zojës na ka dhënë jo vetëm shpirtërore por fizik mbrojtje ndaj Kishës. Mendoni për humbjen e mrekullueshme të Forcat osmane në Lepanto… Ose si ata priftërinj që lutnin Rruzaren në Hiroshima u mbrojtën për mrekulli nga shpërthimi atomik dhe madje nga djegiet e rrezatimit:

Ne besojmë se mbijetuam sepse po jetonim mesazhin e Fatimas. Ne jetonim dhe luteshim Rruzarja çdo ditë në atë shtëpi. —Pr. Hubert Schiffer, një nga të mbijetuarit që jetoi edhe 33 vjet me shëndet të mirë, madje as ndonjë efekt anësor nga rrezatimi;  www.holysouls.com

Në të gjitha kohërat e përndjekjes, Zoti ka siguruar një lloj mbrojtje fizike për të ruajtur, të paktën, një mbetje të Popullit të Tij (lexo Vetmitë dhe refugjatët që vijnë) Arka e Noes ishte me të vërtetë streha e parë fizike. Dhe kush mund të mos kujtojë se si Shën Jozefi ishte zgjuar natën për të udhëhequr Familjen e tij të Shenjtë në strehën e shkretëtirës?[5]Matt 2: 12-14 Ose si e frymëzoi Perëndia Jozefin që të ruante grurë për shtatë vjet?[6]Zan 41: 47-49  Ose si Makabejtë gjetën strehë në përndjekje?

Mbreti dërgoi lajmëtarë… për të ndaluar holokaustet, flijimet dhe çlirimet në shenjtëroren… Shumë nga njerëzit, ata që braktisën ligjin, u bashkuan me ta dhe bënë të keqen në tokë. Izraeli ishte shtyrë të fshihej, kudo ku mund të gjendeshin vendet e strehimit. (1 Macc 1: 44-53)

Në të vërtetë, Ati Lactantius i Kishës së Hershme parashikoi strehim në një kohë të ardhshme të paligjshmëria:

Do të jetë koha në të cilën do të hidhet drejtësia dhe pafajësia do të urrehet; në të cilin të pabesët do të prein të mirën si armiq; as ligji, as rendi dhe as disiplina ushtarake nuk do të ruhen ... të gjitha gjërat do të hutohen dhe do të përzihen së bashku kundër të drejtës dhe kundër ligjeve të natyrës. Kështu toka do të shkatërrohet, sikur nga një vjedhje e zakonshme. Kur këto gjëra do të ndodhin kështu, të drejtët dhe pasuesit e së vërtetës do të ndahen nga të pabesët dhe do të ikin brenda vetmia. -Lactantius, Institutet Hyjnore, Libri VII, Ch. 17

Sigurisht, disa mund të argumentojnë se fshehja është e ndryshme nga sigurimi i Perëndisë për një strehim të vërtetë. Megjithatë, Doktori i Kishës, Shën Françesku de Sales, pohon se do të ketë vende mbrojtëse të kujdesshme gjatë persekutimeve të Antikrishtit:

Revolta [revolucioni] dhe ndarja duhet të vijnë… Sakrifica do të pushojë dhe… Biri i Njeriut vështirë se do të gjejë besim në tokë… Të gjitha këto pasazhe janë kuptuar për mundimin që Antikrishti do të shkaktojë në Kishë… Por Kisha… nuk do të dështojë dhe do të ushqehet dhe ruhet mes shkretëtirave dhe vetmive në të cilat Ajo do të pensionohet, siç thotë Shkrimi, (Apok. Ch. 12). - Shën. Francis de Sales, Misioni i Kishës, kapitulli X, n.5

Gruas iu dhanë dy krahët e shqiponjës së madhe, në mënyrë që të mund të fluturonte në vendin e saj në shkretëtirë, ku, larg gjarprit, ajo u kujdes për një vit, dy vjet e gjysmë viti. (Zbulesa 12:14)

Në të vërtetë, thotë Papa Shën Pali VI

Necessaryshtë e nevojshme që një tufë e vogël ekziston, pa marrë parasysh sa e vogël mund të jetë. —POPULLI PAUL VI, Sekreti Paul VI, Jean Guitton, f. 152-153, Referenca (7), f. ix.

Në zbulimet për Fr. Stefano Gobbi, të cilët mbajnë sanksionim, Zoja jonë shprehet qartë që Zemra e saj e Pamur do të sigurojë jo vetëm strehim shpirtëror, por edhe fizik:

Inë këto kohë, të gjithë duhet të nxitoni të strehoheni në strehë të Im-it timmakuloj Zemrën, sepse kërcënimet e rënda të së keqes po varen mbi ty. Këto janë së pari të këqijat e një rendi shpirtëror, të cilat mund të dëmtojnë jetën e mbinatyrshme të shpirtrave tuaj ... Ka të këqija të një rendi fizik, të tilla si sëmundje, katastrofa, aksidente, thatësira, tërmete dhe sëmundje të pashërueshme që po përhapen rreth Atje janë të këqija të një rendi shoqëror… Për tu mbrojtur nga të gjithë këto të këqija, unë ju ftoj të vendosni veten nën strehë në strehën e sigurt të Zemrës sime të Papërlyer. - 7 qershor 1986, n. 326, Libri Blue

Sipas zbulesave të miratuara për Shërbëtorin e Zotit Luisa Piccarreta, Jezusi tha:

Drejtësia hyjnore imponon ndëshkime, por as këta, as armiqtë [e Zotit] nuk u afrohen atyre shpirtrave që jetojnë në Vullnetin Hyjnor ... Dije se unë do të kem kujdes për shpirtrat që jetojnë në Vullnetin Tim, dhe për vendet ku banojnë këta shpirtra… Unë i vendos shpirtrat që jetojnë plotësisht në Vullnetin Tim në tokë, në të njëjtën gjendje si të bekuarit [në Qiell]. Prandaj, jeto në Vullnetin Tim dhe mos ki frikë nga asgjë. —Jezusi te Luisa, Vëllimi 11, 18 maj 1915

Në zbulime të tjera të besueshme profetike, ne lexojmë për strehimet që Zoti ka përgatitur paraprakisht për Popullin e Tij në kulmin e Stuhisë së Madhe që tashmë ka filluar:

Koha po vjen së shpejti, po afrohet me shpejtësi, sepse vendet e Mia të strehimit janë në fazat e përgatitjes nga duart e besimtarëve të Mi. Populli im, engjëjt e Mi do të vijnë dhe do t'ju drejtojnë në vendet tuaja të strehimit, ku do të strehoheni nga stuhitë dhe forcat e antikrishtit dhe kësaj qeverie të vetme botërore ... Jini të përgatitur populli im për kur engjëjt e Mi vijnë, ju nuk doni të Kthehu andej. Do t'ju jepet një mundësi kur të vijë kjo orë beso tek Unë dhe Vullneti Im për ty, sepse kjo është arsyeja pse të kam thënë që të fillosh të marrësh kujdes tani. Filloni të përgatiteni sot, për [në] ato që duket të jenë ditë qetësie, errësira zvarritet. —Jezus te Jennifer, 14 korrik 2004; fjalëfromjesus.com

Ajo të kujton Zotin që udhëhoqi izraelitët në shkretëtirë me një kolonë reje ditën dhe kolonë zjarri natën.

Shihni, unë po dërgoj një engjëll para jush,
të të ruaj gjatë rrugës dhe të të sjell në vendin që kam përgatitur.
Jini të vëmendshëm ndaj tij dhe bindjuni atij. Mos u rebelo kundër tij,
sepse ai nuk do ta falë mëkatin tënd. Autoriteti im është brenda tij.
Nëse i bindeni dhe zbatoni të gjitha ato që ju them,
Unë do të jem një armik i armiqve të tu
dhe një armik për armiqtë tuaj.
(Eksodi 23: 20-22)
 
E gjithë kjo parashikohet mbi bazën e shpirtrave të tillë tashmë duke jetuar në një "gjendje hiri" - domethënë në strehën e Krishtit Mëshira hyjnore. Sepse është në këtë mëshirë, të derdhur nga Zemra e Tij e Shenjtë, që mëkatarët të gjejnë strehë nga drejtësia hyjnore, veçanërisht në orën e gjykimit të tyre të veçantë.[7]krh. Gjoni 3:36 Duke i bërë jehonë fjalëve të Jezusit drejtuar Luisa Piccarreta, prifti kanadez Fr. Michel Rodriguez arrin ekuilibrin e duhur:
Streha, para së gjithash, jeni ju. Para se të jetë një vend, është një person, një person që jeton me Shpirtin e Shenjtë, në një gjendje hiri. Një strehë fillon me personin i cili ka kryer shpirtin e saj, trupin e saj, qenien e saj, moralin e saj, sipas Fjalës së Zotit, mësimeve të Kishës dhe ligjit të Dhjetë Urdhërimeve. -Ibid.
 
 
SHTETI I HIRE
 
Padyshim që ka shumë përqendrim dhe mani me refugjatët fizikë këto ditë. Arsyeja është e thjeshtë: frikë. Prandaj më thuaj: a jeni aktualisht i sigurt nga kanceri, aksidentet automobilistike, sulmet në zemër apo fatkeqësi të tjera? Këto u ndodhin gjatë gjithë kohës të krishterëve të mirë. Kjo do të thotë që ne jemi gjithmonë, në çdo kohë, në duart e Atit. Terry Law një herë tha: "Vendi më i sigurt për të qenë është vullneti i Zotit". Kjo është absolutisht e vërtetë. Pavarësisht nëse Jezusi ishte në malin Tabor apo malin Kalvar, për Të, Vullneti i Atit ishte ushqimi i Tij. Vullneti Hyjnor është saktësisht atje ku dëshiron të jesh. Prandaj, vetëm Zoti e di se kë do të ruajë dhe ku do t'i ruajë ata. Me fjalë të tjera, vetë-ruajtja nuk është qëllimi ynë, por konformiteti i plotë me Vullnetin e Zotit. Vullneti i tij për një shpirt mund të jetë lavdia e martirizimit; për tjetrin, një pasardhës të gjatë; për diçka tjetër. Por në fund të fundit, Zoti do t'i shpërblejë të gjithë sipas besnikërisë së tyre ... dhe kjo kohë në tokë do të duket sikur të ishte një ëndërr e largët.
 
Kur filloi ky apostolitë shkrimi rreth pesëmbëdhjetë vjet më parë, "fjala" e parë në zemrën time për të shkruar ishte Përgatituni!  Me këtë nënkuptohej: jini në një "gjendje hiri". Do të thotë të jesh pa mëkat vdekjeprurës dhe, në këtë mënyrë, në miqësinë e Zotit. Do të thotë të jesh gati të takosh Zotin në çdo moment. Fjala ishte aq e zhurmshme dhe e qartë atëherë si tani:
Jini në një gjendje hiri, gjithmonë në një gjendje hiri.
Ja pse. Ngjarje po vijnë në tokë që do të marrin shumë shpirtra në përjetësi sa hap e mbyll sytë. Kjo do të përfshijë të mirën dhe të keqen, laikun dhe priftin, besimtarin dhe jobesimtarin. Rasti në fjalë: që nga ky shkrim, mbi 140,000 njerëz kanë "vdekur zyrtarisht" nga COVID-19, disa që menduan vetëm disa javë më parë se do të shijonin ajrin e pranverës deri tani. Ajo erdhi si një hajdut natën dhe po kështu edhe të tjerët dhimbjet e punes. Të tilla janë kohët në të cilat po jetojmë. Por nëse besoni te Zoti, nëse vullneti i Tij është ushqimi juaj, atëherë do ta kuptoni këtë asgjë i ndodh çdokujt që Zoti nuk e lejon. Prandaj mos kini frikë.

Mos kini frikë se çfarë mund të ndodhë nesër.
Do të bëjë i njëjti At i dashur që kujdeset për ju sot
kujdesuni për ju nesër dhe çdo ditë.
Ose ai do të të mbrojë nga vuajtjet
ose Ai do t'ju japë forcë të paepur për ta duruar atë.
Jini në paqe atëherë dhe lini mënjanë të gjitha mendimet dhe imagjinatat e shqetësuara
.

- Shën. Francis de Sales, peshkop i shekullit të 17-të,
Letër një zonje (LXXI), 16 janar 1619,
nga Letrat Shpirtërore të S. Francis de Sales,
Rivingtons, 1871, f. 185

Nëse jetoj për të parë Erën e Paqes apo jo nuk është çështje e imja. Unë mund t'ju them këtë, megjithatë: Unë dua të shoh Jezusin! Unë dua të shikoj në sytë e Tij dhe ta adhuroj Atë. Unë dua të puth plagët e Tij, plagët që edhe unë i vendos atje ... dhe bie në këmbët e Tij dhe e adhuroj Atë. Unë dua të shoh Zoja. Nuk mundem pres të shoh Zojën dhe ta falënderoj që më duroi gjatë gjithë këtyre viteve. Dhe pastaj unë dua të mbaj nënën time amtare dhe motrën time të dashur dhe vetëm të qesh dhe të qaj dhe të mos lëshoj kurrë ... kurrë më.
 
Unë dua të shkoj në shtëpi, apo jo? Mos më keqkupto, unë dua të rris fëmijët e tjerë dhe të shoh fëmijët e tyre ... por zemra ime është vendosur te Shtëpia pasi nuk e di se kur do të shfaqet "hajduti".
 
Në një mesazh të fundit për Pedro Regis, Zoja na tregon se ku duhet të përqendrohen sytë tanë:
Qëllimi juaj duhet të jetë Qielli. Gjithçka në këtë jetë kalon, por Hiri i Zotit në ty do të jetë i Përjetshëm. -Zoja tek Pedro, Prill 14, 2020
Mënyra më e sigurt për në përjetësi është të sigurojmë që të futemi në strehën e Zemrës së saj të Papërlyer, asaj Arke shpirtërore, si Kisha, që lundron të gjithë fëmijët e saj të sigurt në Shtëpi.

 

Ylli i detit, nga Tianna (Mallett) Williams

 

Sot dua të të drejtoj për dore si nënë:
Unë dua të të çoj gjithnjë e më thellë
në thellësitë e Zemrës sime të Papërlyer ...

Mos ki frikë as nga të ftohtit dhe as nga errësira,
sepse do të jesh në Zemrën e Nënës tënde
dhe prej andej do të tregoni mënyrën
për një turmë të madhe të fëmijëve të mi të varfër endacakë.

Heart Zemra ime është akoma një strehë e cila ju mbron
nga të gjitha këto ngjarje që janë duke ndjekur njëri-tjetrin.
Ju do të qëndroni të qetë, nuk do ta lini veten të shqetësoheni,
nuk do keni frike. Ju do t'i shihni të gjitha këto gjëra nga larg,
pa e lejuar veten të prekeni më pak nga ata.
"Por si?" ti me pyet mua
Ju do të jetoni në kohë, dhe megjithatë do të jeni,
si të thuash, jashtë kohës.

Qëndro gjithmonë në këtë strehë timin!

—Priftërinjve, Bijtë e Dashur të Zojës sonë, mesazh për Fr. Stefano Gobbi, n. 33

 

Ylli i Detit, shkëlqe mbi ne dhe na udhëzo në rrugën tonë!
—POPE BENEDIKTI XVI, Flisni Salvi, n 50

 

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 
Shkrimet e mia po përkthehen francez! (Merci Philippe B.!)
Hidh lire mes écrits en français, kliko sur le drapeau:

 
 

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Katekizmi i Kishës Katolike, n 845
2 KKK, n. 967
3 Virgjëresha në Mbretërinë e Vullnetit Hyjnor, Dita 29
4 Rosarium Virginis Mariae, n 43
5 Matt 2: 12-14
6 Zan 41: 47-49
7 krh. Gjoni 3:36
Postuar ne BALLINA, MARY, KOHA E HIRES.