Kufizuesi


Shën Mikaeli Kryeengjëlli - Michael D. O'Brien 

 

KJO shkrimi u postua për herë të parë në dhjetor të 2005. Itshtë një nga shkrimet thelbësore në këtë faqe që është shpalosur në të tjerët. Unë e kam azhurnuar dhe e ridërgoj sot. Kjo është një fjalë shumë e rëndësishmePlaces vendos në kontekst kaq shumë gjëra që ndodhin me shpejtësi në botë sot; dhe e dëgjoj përsëri këtë fjalë me veshë të freskët.

Tani, e di që shumë prej jush janë të lodhur. Shumë prej jush e kanë të vështirë të lexojnë këto shkrime sepse merren me tema shqetësuese të cilat janë të nevojshme për të demaskuar të keqen. E kuptoj (mbase më shumë sesa do të doja.) Por imazhi që më erdhi këtë mëngjes ishte ai i Apostujve që po binin në gjumë në Kopshtin e Gjetsemanit. Ata ishin mposhtur nga pikëllimi dhe thjesht donin të mbyllnin sytë dhe t'i harronin të gjitha. Dëgjoj Jezusin përsëri duke ju thënë dhe unë, ndjekësit e Tij:

Pse po fle Çohuni dhe lutuni që të mos i nënshtroheni provës. (Luka 22:46) 

Në të vërtetë, ndërsa bëhet gjithnjë e më e qartë se Kisha po përballet me Pasionin e saj, tundimi për të "ikur nga Kopshti" do të rritet. Por Krishti tashmë ka përgatitur paraprakisht hiret që ju dhe unë keni nevojë për këto ditë.

Në shfaqjen televizive të cilën do të fillojmë të transmetojmë së shpejti në internet, Përqafimi i Shpresës, Unë e di që shumë nga këto hire do të jepen për t'ju forcuar, ashtu si Jezusi u forcua nga një engjëll në Kopsht. Por, sepse dua t'i mbaj këto shkrime sa më të shkurtra që është e mundur, është e vështirë për mua të përcjell "fjalën tani" që po dëgjoj dhe të siguroj një ekuilibër perfekt midis paralajmërimit dhe inkurajimit brenda secilit artikull. Bilanci qëndron brenda gjithë trupit të punës këtu. 

Paqja qoftë me ju! Krishti është afër dhe nuk do të të lërë kurrë!

 

–E PETALI I KATRT -

 

PAK vite më parë, pata një përvojë të fuqishme të cilën e ndava në një konferencë në Kanada. Më pas, një peshkop erdhi tek unë dhe më inkurajoi ta shkruaj atë përvojë në formën e një meditimi. Dhe kështu që tani unë e ndaj atë me ju. Ai gjithashtu bën pjesë në "fjalën" që Fr. Kyle Dave dhe unë e morëm vjeshtën e kaluar kur Zoti dukej se po fliste në mënyrë profetike me ne. Unë tashmë kam postuar këtu tre "Petalet" e para të asaj lule profetike. Kështu, kjo formon Petalin e Katërt të asaj lule.

Për dallimin tuaj

 

"RESTRAINER është ngritur"

Unë po vozisja vetëm në British Columbia, Kanada, duke shkuar në koncertin tim të ardhshëm, duke shijuar peizazhin, duke u zhytur në mendime, kur papritmas dëgjova brenda zemrës time fjalët,

Unë e kam ngritur kufizuesin.

Ndjeva diçka në shpirtin tim që është e vështirë të shpjegohet. Ishte sikur një valë tronditëse përshkonte tokën; sikur diçka në fushën shpirtërore të ishte lëshuar.

Atë natë në dhomën time të motelit, unë e pyeta Zotin nëse ajo që dëgjova ishte në Shkrime. Unë kapa Biblën time dhe ajo u hap drejt 2 2 Thesalonikasve: 3. Fillova të lexoj:

Askush të mos ju mashtrojë në asnjë mënyrë. Në qoftë se apostazia nuk vjen e para dhe nuk zbulohet e paligjshmja

Ndërsa lexoja këto fjalë, kujtova atë që më tha autori katolik dhe ungjilltari Ralph Martin në një dokumentar që kisha prodhuar në Kanada në vitin 1997 (Ajo që po ndodh në botë):

Asnjëherë më parë nuk kemi parë një largim të tillë nga besimi në 19 shekujt e kaluar, siç kemi këtë shekull të kaluar. Ne sigurisht që jemi një kandidat për "Largimi i Madh".

Fjala "braktisje" i referohet një mase që largohet nga besimi nga besimtarët. Ndërsa ky nuk është vendi për të bërë një analizë mbi numrat, është e qartë nga paralajmërimet e Papës Benedikti XVI dhe Gjon Pali II që Evropa dhe Amerika e Veriut gati e kanë braktisur besimin, si dhe vendet e tjera tradicionalisht katolike. Një vështrim i përkohshëm në konfesionet e tjera kryesore të krishtera tregon se të gjitha ato po thërrmohen po aq shpejt sa po braktisin mësimet tradicionale morale të krishtera.

Tani Shpirti thotë qartë se në kohët e fundit disa do të largohen nga besimi duke i kushtuar vëmendje shpirtrave mashtrues dhe udhëzimeve djallëzore përmes hipokrizisë së gënjeshtarëve me ndërgjegje të markës (1 Tim. 4: 1-3)

 

PA LIGJ

Ajo që vërtet tërhoqi vëmendjen time ishte ajo që lexova më tej:

Dhe ju e dini se çfarë është frenues atë tani që të mund të zbulohet në kohën e tij. Sepse misteri i paligjshmërisë tashmë po funksionon; vetem ai qe tani frenon do ta bëjë këtë derisa ai të mos dalë nga rruga. Dhe atëherë i palejimi do të zbulohet

Ai që është i përmbajtur, ai i paligjshëm, është Antikrishti. Ky fragment është disi i paqartë se kush ose çfarë saktësisht po e frenon atë të paligjshëm. Disa teologë spekulojnë se është Shën Mikaeli Kryeengjëlli ose shpallja e Ungjillit deri në skajet e tokës apo edhe autoriteti detyrues i Atit të Shenjtë. Kardinali John Henry Newman na tregon drejt një kuptimi të shumë 'shkrimtarëve antikë':

Tani kjo fuqi frenuese [pranohet] të jetë përgjithësisht perandoria Romake ... Unë nuk pranoj që perandoria Romake është zhdukur. Larg nga ajo: perandoria Romake mbetet edhe sot e kësaj dite.  - I nderuar John Henry Newman (1801-1890), Predikimet e Adventit mbi Antikrishtin, Predikimi I

Whenshtë kur kjo Perandori Romake ndahet, Antikrishti shfaqet:

Nga kjo mbretëri do të dalin dhjetë mbretër dhe një tjetër do të ngrihet pas tyre; ai do të jetë ndryshe nga të mëparshmit dhe do të rrëzojë tre mbretër. (Dan 7:24)

Satanai mund të adoptojë armët më alarmante të mashtrimit - ai mund të fshihet vetë - ai mund të përpiqet të na joshë në gjëra të vogla dhe kështu të lëvizë Kishën, jo të gjitha menjëherë, por pak e nga pak nga pozicioni i saj i vërtetë. Unë besoj se ai ka bërë shumë në këtë mënyrë gjatë shekujve të fundit ... policyshtë politika e tij të na ndajë dhe të na ndajë, të na largojë gradualisht nga guri ynë i forcës. Dhe nëse do të ketë një persekutim, mbase do të ndodhë atëherë; atëherë, mbase, kur të gjithë jemi në të gjitha pjesët e të ashtuquajturit krishterim kaq të përçarë, dhe kaq të reduktuar, kaq plot përçarje, aq afër herezisë. Kur ta hedhim veten mbi botën dhe të varemi për mbrojtje nga ajo dhe të heqim dorë nga pavarësia dhe forca jonë, atëherë ai mund të shpërthejë mbi ne me tërbim për aq sa e lejon Zoti. Pastaj papritmas Perandoria Romake mund të shpërbëhet, dhe Antikrishti shfaqet si një përndjekës, dhe kombet barbare përreth shpërthejnë. - I nderuar John Henry Newman, Predikimi IV: Përndjekja e Antikrishtit

Pyesja veten ... a ka lëshuar Zoti tani atë të paligjshmin në të njëjtën kuptim që Juda u "lëshua" për të bërë pazar për tradhtinë e Krishtit? Kjo është, a janë afruar kohët e "pasionit përfundimtar" të Kishës?

Vetëm kjo pyetje nëse Antikrishti mund të jetë i pranishëm në tokë pa dyshim që do të tërheqë një numër reagimesh që trondisin kokën: "-shtë reagim i tepërt…. paranojë… frikësuese ””. Sidoqoftë, nuk mund ta kuptoj këtë përgjigje. Nëse Jezusi do të thoshte se do të kthehej një ditë, paraprirë nga një kohë braktisjeje, shtrëngimi, persekutimi dhe Antikrishti, pse jemi kaq shpejt të sugjerojmë që kjo të mos ndodhë në kohën tonë? Nëse Jezusi tha që ne duhet të "shikojmë dhe lutemi" dhe të "qëndrojmë zgjuar" në lidhje me këto kohë, atëherë unë e shoh largimin e gatshëm të çdo diskutimi apokaliptik të jetë shumë më i rrezikshëm sesa një debat i qetë dhe intelektual.

Pakënaqësia e përhapur nga ana e shumë mendimtarëve katolikë për të hyrë në një ekzaminim të thellë të elementeve apokaliptikë të jetës bashkëkohore është, besoj, pjesë e vetë problemit që ata kërkojnë të shmangin. Nëse mendimi apokaliptik u lihet kryesisht atyre që janë subjektivizuar ose që kanë rënë pre e vertigos së terrorit kozmik, atëherë komuniteti i krishterë, në të vërtetë i gjithë bashkësia njerëzore, është varfëruar rrënjësisht. Dhe kjo mund të matet për sa i përket shpirtrave të humbur njerëzor. –Autori, Michael O'Brien, A po jetojmë në kohët apokaliptike?

Siç e kam theksuar shumë herë, disa Papë nuk kanë shmangur sugjerimin se mund të hyjmë në atë periudhë specifike shtrëngimi. Papa Shën Piu X në enciklikën e tij të vitit 1903, E Supremi, Ka thënë:

Kur e gjithë kjo konsiderohet, ka një arsye të mirë për të pasur frikë se mos kjo shtrembërim i madh mund të jetë si të ishte një shije paraprake, dhe mbase fillimi i atyre të këqijave që janë të rezervuara për ditët e fundit; dhe që mund të ketë tashmë në botë "Biri i Shuarjes" për të cilin flet Apostulli (2 Sel. 2: 3). I tillë, në të vërtetë, është guximi dhe zemërimi i përdorur kudo në përndjekjen e fesë, në luftimin e dogmave të besimit, në përpjekjen e pacipë për të çrrënjosur dhe shkatërruar të gjitha marrëdhëniet midis njeriut dhe Hyjnisë! Ndërsa, nga ana tjetër, dhe kjo sipas të njëjtit apostull është shenja dalluese e Antikrishtit, njeriu e ka vendosur me temperament të pafund veten në vendin e Zotit, duke u ngritur mbi gjithçka quhet Zot; në një mënyrë të tillë që megjithëse nuk mund ta shuajë plotësisht në vetvete gjithë njohurinë e Zotit, ai e ka përçmuar madhështinë e Zotit dhe, si të thuash, e bëri universin një tempull në të cilin ai vetë duhet të adhurohet. "Ai e ul veten në tempullin e Zotit, duke u treguar sikur të ishte Zoti" (2 Thesalonikasve 2: 4). -E Supremi: Mbi Rivendosjen e Gjithë Gjërave në Krisht

Do të dukej në mendje që Pius X po fliste në mënyrë profetike ndërsa perceptoi «një shije parathënie dhe ndoshta fillimin e atyre të këqijave që janë rezervuar për ditët e fundit».

Dhe kështu unë e shtroj këtë pyetje: nëse "Biri i Shuarjes" është në të vërtetë i gjallë, do ta bëja paligjshmëri të jetë paralajmëruesi i këtij të paligjshmi?

 

shkelje ligjesh

Misteri i paligjshmërisë është tashmë në veprim (2 Sel. 2: 7)

Meqenëse i dëgjova ato fjalë, “kufizuesi është hequr, "Unë besoj se ka pasur një paligjshmëri në rritje të shpejtë në botë. Në fakt, Jezusi tha kjo do të ndodhte në ditët para kthimit të Tij:

… Për shkak të rritjes së keqbërjes, dashuria e shumë njerëzve do të ftohet. (Mateu 24:12)

Cila është shenja e dashurisë së ftohtë? Apostulli Gjon shkroi: «Dashuria e përsosur largon çdo frikë». Mbase atëherë frikë e përsosur flak të gjithë dashurinë, ose më saktë, bën që dashuria të ftohet. Kjo mund të jetë rrethana më e trishtueshme e kohërave tona: ekziston frika e madhe ndaj njëri-tjetrit, e ardhmja, e panjohura. Arsyeja është për shkak të një paligjshmërie në rritje e cila gërryhet besim.

Shkurtimisht, ka pasur një rritje të dukshme në:

 • lakmia e korporatave dhe ato politike shoqëruar me skandale në qeveri dhe në tregjet e parave
 • ligjet që ripërcaktojnë martesën dhe miratojnë dhe mbrojnë hedonizmin.
 • Terrorizmi është bërë gati një dukuri e përditshme.
 • Gjenocidi po bëhet më i përhapur.
 • Dhuna është rritur në forma të ndryshme nga vetëvrasja te të shtënat në shkollë te vrasjet e prindërve / fëmijëve deri tek uria e të pafuqishmëve.
 • Aborti ka marrë forma më të rënda të abortit të pjesshëm dhe të lindjes së gjallë të foshnjave me afat të vonë.
 • Ka pasur një prishje të paparë dhe të shpejtë të moralit në prodhimet televizive dhe filmike në vitet e fundit. Nuk është aq shumë në atë që shohim vizualisht, megjithëse kjo është një pjesë e saj, por në atë që dëgjojmë. Temat e diskutimit dhe përmbajtja e sinqertë e sitcoms, shfaqjet e takimeve, drejtuesit e emisioneve biseduese dhe dialogu i filmave, janë praktikisht të shfrenuara.
 • Pornografia ka shpërthyer në të gjithë globin me internet me shpejtësi të lartë.
 • SST-të po arrijnë përmasa epidemike jo vetëm në vendet e botës së tretë, por edhe në kombe të tilla si Kanada dhe Amerikë gjithashtu.
 • Klonimi i kafshëve dhe ndërthurja e qelizave shtazore dhe njerëzore së bashku po e sjell shkencën në një nivel të ri shkeljeje kundër ligjeve të Zotit.
 • Dhuna ndaj Kishës po rritet me shpejtësi në të gjithë botën; protestat kundër të krishterëve në Amerikën e Veriut po bëhen më të ndyra dhe agresive.

Vini re se, ndërsa paligjshmëria rritet, po kështu shtohen edhe shqetësimet e egra në natyrë, nga moti ekstrem te zgjimi i vullkaneve deri te nxitja e sëmundjeve të reja. Natyra po i përgjigjet mëkatit të njerëzimit.

Duke folur për kohët që do të vinin drejtpërdrejt para një "epoke të paqes" në botë, Ati i Kishës Lactantius shkroi:

E gjithë drejtësia do të hutohet dhe ligjet do të shkatërrohen.  -Lactantius, Etërit e Kishës: Institutet Hyjnore, Libri VII, Kapitulli 15, Enciklopedia katolike; www.newadvent.org

Dhe mos mendoni se paligjshmëria do të thotë kaos. Kaosi është fruta të paligjshmërisë. Siç e kam renditur më lart, shumë nga kjo paligjshmëri është krijuar nga burra dhe gra me arsim të lartë që veshin rroba gjyqësore ose mbajnë titujt e zyrës në qeveri. Ndërsa ata e nxjerrin Krishtin nga shoqëria, kaosi po zë vendin e tij.

Nuk do të ketë besim midis njerëzve, as paqe, as mirësi, as turp, as të vërtetë; dhe kështu gjithashtu nuk do të ketë as siguri, as qeveri, as ndonjë pushim nga të ligat.  - Po aty.

 

Mashtrim në të gjithë botën

2 Selanikasve 2:11 vazhdon duke thënë:

Prandaj, Perëndia po u dërgon atyre një fuqi mashtruese në mënyrë që ata të besojnë në gënjeshtër, që të gjithë ata që nuk i kanë besuar të vërtetës por kanë miratuar keqbërje të dënohen.

Në kohën që mora këtë fjalë, po merrja gjithashtu një imazh të qartë - veçanërisht ndërsa po flisja në famulli - të një të forti vala e mashtrimit duke përfshirë nëpër botë (shih Përmbytja e Profetëve të Rremë) Një numër në rritje njerëzish e konsiderojnë Kishën gjithnjë e më të parëndësishme, ndërsa ndjenjat e tyre personale ose psikologjia e ditës formojnë ndërgjegjen e tyre.

Po ndërtohet një diktaturë e relativizmit që nuk njeh asgjë si të caktuar dhe që lë si masë përfundimtare vetëm egon dhe dëshirat e dikujt. Të kesh një besim të qartë, sipas kredos së Kishës, shpesh etiketohet si fondamentalizëm. Megjithatë, relativizmi, domethënë, lejimi i vetes të hidhet dhe 'të përfshihet nga çdo erë mësimore', duket qëndrimi i vetëm i pranueshëm për standardet e sotme. —Cardinal Ratzinger (POPE BENEDICT XVI) Homazhe parakonlave, 18 Prill, 2005

Me fjalë të tjera, paligjshmëri.   

Sepse do të vijë koha kur njerëzit nuk do të durojnë doktrinë të shëndoshë. Në vend të kësaj, për t'iu përshtatur dëshirave të tyre, ata do të mbledhin rreth tyre një numër të madh mësuesish për të thënë atë që veshët e tyre që duan të dëgjojnë. Ata do t'i kthejnë veshët nga e vërteta dhe do të largohen nga mitet (2 Timoteut 4: 3-4).

Me rritjen e paligjshmërisë në shoqërinë tonë, ata që i përmbahen mësimeve morale të Kishës perceptohen gjithnjë e më shumë si fanatikë dhe fondamentalistë (shih persekutim). 

 

MENDIMET E MBYLLJES

I dëgjoj fjalët në zemrën time vazhdimisht, si një daulle lufte në kodrat e largëta:

Shikoni dhe lutuni që të mos i nënshtroheni provës. Fryma është e gatshme, por mishi është i dobët (Mat 26:41).

Ekziston një histori paralele për këtë "ngritje të kufizuesit". Ajo gjendet në Lluka 15, historia e Djali plangprishës. Pasagjeri nuk dëshironte të jetonte sipas rregullave të babait të tij dhe kështu, babai e la atë të shkojë; ai hapi derën e përparme -duke ngritur shtrënguesin si të thuash. Djali mori trashëgiminë e tij (simbol i dhuratës së vullnetit dhe njohurisë së lirë), dhe u largua. Djali shkoi të kënaqte "lirinë" e tij.

Pika kryesore këtu është kjo: babai nuk e liroi djalin në mënyrë që ta shihte të shkatërruar. Ne e dimë këtë sepse shkrimet e shenjta thonë se babai e pa djalin që vinte nga një rrugë e gjatë (domethënë, babai ishte vazhdimisht në vëzhgim, duke pritur kthimin e djalit të tij his.) Ai vrapoi tek djali, e përqafoi dhe e mori përsëri - i varfër, lakuriq dhe i uritur.

Zoti akoma po vepron në mëshirën e Tij ndaj nesh. Unë besoj se ne mund të përjetojmë, ashtu si djali plangprishës, pasoja të tmerrshme për të vazhduar të refuzojmë Ungjillin, ndoshta duke përfshirë instrumenti pastrues i mbretërimit të Antikrishtit. Tashmë, ne po korrim atë që kemi mbjellë. Por unë besoj se Zoti do ta lejojë këtë në mënyrë që, pasi të kemi shijuar se sa të varfër, të zhveshur dhe të uritur jemi, të kthehemi tek Ai. Catherine Doherty një herë tha,

Në dobësinë tonë, ne jemi më të gatshëm për të marrë mëshirën e Tij.

Pavarësisht nëse jetojmë ose jo në ato kohëra të parathëna nga Krishti, ne mund të jemi të sigurt se me çdo frymë që marrim, Ai po e shtriu mëshirën dhe dashurinë e Tij ndaj nesh. Dhe meqenëse askush nga ne nuk e di nëse nesër do të zgjohemi, pyetja më e rëndësishme është, "A jam gati ta takoj Atë sot?"

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, PETALT.