Ylli i mëngjesit në rritje

 

Jezusi tha: “Mbretëria ime nuk i përket kësaj bote” (Gjn 18:36). Atëherë, përse shumë të krishterë sot kërkojnë nga politikanët për të rivendosur të gjitha gjërat në Krishtin? Vetëm përmes ardhjes së Krishtit mbretëria e Tij do të vendoset në zemrat e atyre që presin, dhe ata nga ana tjetër, do të rinovojnë njerëzimin përmes fuqisë së Shpirtit të Shenjtë. Shikoni drejt Lindjes, të dashur vëllezër dhe motra, dhe jo ku tjetër. sepse Ai po vjen. 

 

MUNGON nga pothuajse e gjithë profecia protestante është ajo që ne katolikët e quajmë "Triumfi i Zemrës së Papërlyer". Kjo sepse të krishterët Ungjillorë pothuajse në mënyrë universale heqin dorë nga roli i brendshëm i Zojës së Bekuar në historinë e shpëtimit përtej lindjes së Krishtit - diçka që vetë Shkrimi nuk e bën as. Roli i saj, i caktuar që nga fillimi i krijimit, është i lidhur ngushtë me atë të Kishës, dhe ashtu si Kisha, është e orientuar plotësisht drejt lavdërimit të Jezusit në Trininë e Shenjtë.

Siç do të lexoni, "Flaka e Dashurisë" e Zemrës së saj të Papërlyer është yll në mëngjes që ngrihet që do të ketë qëllimin e dyfishtë: të shkatërrojë Satanin dhe të vendosë mbretërinë e Krishtit në tokë, siç është në Parajsë

 

NGA FILLIMI…

Që nga fillimi, ne shohim që futja e së keqes në racën njerëzore iu dha një antidot i papritur. Zoti i thotë Satanait:

Unë do të vë armiqësi midis teje dhe gruas, dhe farës sate dhe farës së saj: ajo do të shtypë kokën tënde dhe ti do të presësh thembrën e saj. (Zan 3:15)

Transkriptimet moderne biblike lexojnë: “Ata do të godasin kokën tuaj."Por kuptimi është i njëjtë sepse ajo është përmes pasardhësve të gruas që shtyp. Kush është ai pasardhës? Sigurisht, është Jezu Krishti. Por vetë Shkrimi dëshmon se Ai është «i parëlinduri midis shumë vëllezërve», [1]krh. Rom 8: 29 dhe atyre gjithashtu Ai u dhuron autoritetin e Tij:

Ja, unë ju kam dhënë fuqinë 'të shkelni mbi gjarpërinj' dhe akrepë dhe mbi forcën e plotë të armikut dhe asgjë nuk do t'ju dëmtojë. (Luka 10:19)

Kështu, "pasardhësit" që dërrmojnë përfshijnë Kishën, "trupin" e Krishtit: ata marrin pjesë në fitoren e Tij. Prandaj, logjikisht, Mary është nëna e të gjithë pasardhësit, ajo që «e lindi parëlinduri bir ", [2]krh. Luka 2: 7 Krishti, Koka jonë - por edhe për trupin e Tij mistik, Kisha. Ajo është nënë e të dy Kreut trupi: [3]"Kështu që Krishti dhe Kisha e tij së bashku përbëjnë "të gjithë Krishtin" (Christus totus). " -Katekizmi i Kishës Katolike, n 795

Kur Jezusi pa nënën e tij dhe dishepullin e tij që ai e donte, ai i tha nënës së tij, "Grua, ja, djali yt"… Një shenjë e madhe u shfaq në qiell, një grua e veshur me diellin… Ajo ishte me fëmijë dhe ulërinte me zë të lartë me dhimbje ndërsa përpiqej të lindte… Pastaj dragoi u zemërua me gruan dhe u nis për të bërë luftë kundër pjesës tjetër të pasardhësve të saj, ata që i mbajnë urdhërimet e Zotit dhe i dëshmojnë Jezusit. (Gjoni 19:26; Zbul. 12: 1-2, 17)

Kështu, edhe ajo ndan në triumf mbi të keqen, dhe në fakt, është porta me të cilën ajo vjen - porta me të cilën vjen Jezusi Jesus.

 

Jezusi po vjen

… Me anë të mëshirës së butë të Perëndisë tonë ... dita do të agojë mbi ne për t'i dhënë dritë atyre që ulen në errësirë ​​dhe në hijen e vdekjes, për të udhëhequr këmbët tona në rrugën e paqes. (Luka 1: 78-79)

Ky Shkrim u përmbush me lindjen e Krishtit - por jo plotësisht.

Akti shëlbues i Krishtit nuk i rivendosi në vetvete të gjitha gjërat, ai thjesht bëri të mundur punën e shpengimit, ajo filloi shpengimin tonë. —Pr. Walter Ciszek, Ai më udhëheq, fq. 116-117

Kështu, Jezusi vazhdon të vijë për të rritur mbretërimin e Tij, dhe së shpejti, në një mënyrë të veçantë, të fuqishme, që ndryshon epokën. Shën Bernardi e përshkruan këtë si një "ardhje të mesme" të Krishtit.

Në ardhjen e tij të parë Zoti ynë erdhi në mishin dhe në dobësinë tonë; në këtë ardhje të mesme ai vjen me shpirt dhe fuqi; në ardhjen përfundimtare ai do të shihet me lavdi dhe madhështi -St. Bernard, Liturgjia e Orëve, Vol I, fq. 169

Papa Emeritus Benedikti XVI pohoi se kjo "ardhje e mesme" është në përputhje me teologjinë katolike.

Ndërsa njerëzit kishin folur më parë vetëm për një ardhje të dyfishtë të Krishtit - një herë në Betlehem dhe përsëri në fund të kohës - Saint Bernard i Clairvaux foli për një aventus medius, një ardhje e ndërmjetme, falë së cilës ai rinovon periodikisht ndërhyrjen e Tij në histori. Unë besoj se dallimi i Bernardit godet vetëm shënimin e duhur… —Popë BENEDIKTI XVI, Drita e botës, f.182-183, Një bisedë me Peter Seewald

Shënimi i duhur është se kjo "ardhje e ndërmjetme", thotë Bernard, "është një gjë e fshehur; në të vetëm të zgjedhurit e shohin Zotin brenda vetvetes së tyre dhe ata janë të shpëtuar ". [4]shih Liturgjia e Orëve, Vol I, fq. 169

Pse të mos kërkoni që ai të na dërgojë dëshmitarë të rinj të pranisë së tij sot, në të cilin ai vetë do të vijë tek ne? Dhe kjo lutje, ndërsa nuk është e përqendruar drejtpërdrejt në fundin e botës, megjithatë është një lutje e vërtetë për ardhjen e tij; ai përmban gjerësinë e plotë të lutjes që ai vetë na mësoi: "Erdhi mbretëria jote!" Ejani, Zot Jezus! —POPE BENEDIKTI XVI, Jezusi i Nazaretit, Java e Shenjtë: Nga hyrja në Jeruzalem në Ngjallje, faqe 292, Ignatius Press

 

SHIKONI LINDJEN!

Jezusi na vjen në shumë mënyra: në Eukaristinë, në Fjalën, ku “dy ose tre janë mbledhur”, në “vëllezërit më të vegjël”, në personin e priftit sakramental… dhe në këto kohërat e fundit, Ai është duke na dhënë edhe një herë, përmes Nënës, si një "Flakë e Dashurisë" që del nga Zemra e saj e Papërlyer. Siç Zoja i zbuloi Elizabeth Kindelmann në mesazhet e saj të miratuara:

Me Flaka ime e Dashurisë… është vetë Jezu Krishti. -Flaka e Dashurisë, f. 38, nga ditari i Elizabeth Kindelmann; 1962; Imprimatur Kryepeshkopi Charles Chaput

Megjithëse gjuha e "dytë" dhe "e mesme" është e ndërruar në fragmentin vijues, kjo është ajo që Shën Louis de Montfort iu referua në traktatin e tij klasik mbi përkushtimin ndaj Zojës së Bekuar Mari:

Shpirti i Shenjtë duke folur përmes Etërve të Kishës, gjithashtu e quan Zojën tonë Portën Lindore, përmes së cilës Kryeprifti, Jezu Krishti, hyn dhe del në botë. Përmes kësaj porte ai hyri në botë herën e parë dhe përmes së njëjtës portë ai do të vijë herën e dytë. - Shën. Louis de Montfort, Traktat mbi Përkushtimin e Vërtetë ndaj Zojës së Bekuar, n 262

Kjo ardhje e "fshehur" e Jezusit në Shpirt është ekuivalente me ardhjen e Mbretërisë së Zotit. Kjo është ajo që nënkuptohet me "triumfin e Zemrës së Papërlyer" që Zoja na premtoi në Fatima. Në të vërtetë, Papa Benedikti u lut katër vjet më parë që Zoti të "shpejtojë përmbushjen e profecisë së triumfit të Zemrës së Papërlyer të Marisë". [5]krh. Homil, Fatima, Portugali, 13 maj, 2010 Ai e cilësoi këtë deklaratë në një intervistë me Peter Seewald:

Unë thashë se "triumfi" do të afrohet. Kjo është ekuivalente në kuptim të lutjes sonë për ardhjen e Mbretërisë së Zotit triumfi i Zotit, triumfi i Marisë, janë të qetë, sidoqoftë janë të vërteta. —POPE BENEDIKTI XVI, Drita e Botës, f. 166, Një bisedë me Peter Seewald

Mund të jetë even që Mbretëria e Zotit do të thotë vetë Krishti, të cilin ne dëshirojmë çdo ditë të vijë, dhe ardhjen e të cilit dëshirojmë të na shfaqet shpejt… —Katekizmi i Kishës Katolike, n 2816

Kështu që tani ne shohim që po vie në vëmendje atë që është Flaka e Dashurisë: ajo është e ardhmja dhe Rritje të Mbretërisë së Krishtit, nga zemra e Marisë, në zemrat tona -si një Rrëshajë e re -që do të shtypë të keqen dhe do të vendosë mbretërinë e tij të paqes dhe drejtësisë deri në skajet e tokës. Shkrimet, në fakt, flasin qartë për këtë ardhje të Krishtit që nuk është qartë parousia në fund të kohës, por një fazë e ndërmjetme.

Pastaj pashë qiejt e hapur dhe aty ishte një kal i bardhë; kalorësi i tij u quajt "Besnik dhe i Vërtetë" of Nga goja e tij doli një shpatë e mprehtë për të goditur kombet. Ai do t'i sundojë me një shufër hekuri… Ajo lindi një djalë, një fëmijë mashkull, i destinuar të sundojë të gjitha kombet me një shufër hekuri… [Martirët] erdhën në jetë dhe ata mbretëruan me Krishtin për një mijë vjet. (Zbul. 19:11, 15; 12: 5; 20: 4)

… Ai gjithashtu mund të kuptohet si Mbretëria e Zotit, sepse në të ne do të mbretërojmë. —Katekizmi i Kishës Katolike, n 764

 

Ylli i mëngjesit

"Flaka e Dashurisë" që po vjen është, sipas zbulesave për Elizabeth Kindelmann, një hir që do të sjellë një 'botë të re'. Kjo është në një harmoni të përsosur me Etërit e Kishës që parashikuan që, pas shkatërrimit të "një të palejuar", profecia e Isaisë për një "epokë paqeje" do të përmbushej kur "toka do të mbushet me njohuri të Zotit, si ujë mbulon detin. ” [6]krh. Isa 11: 9

Shën Thomai dhe Shën Gjoni Chrysostom shpjegojnë fjalët quan Dominus Jesus shkatërruar ilustrim aventures sui (“Të cilin Zoti Jezus do ta shkatërrojë me shkëlqimin e ardhjes së Tij” [2 Thes. 2: 8]) në kuptimin që Krishti do ta godasë Antikrishtin duke e verbuar me një shkëlqim që do të jetë si një ogur dhe shenjë e Ardhjes së Tij të Dytë … Më së shumti autoritar pikëpamje, dhe ajo që duket se është më në përputhje me Shkrimin e Shenjtë, është se, pas rënies së Antikrishtit, Kisha Katolike do të hyjë edhe një herë në një periudhë prosperiteti dhe triumfi. -Fundi i botës së tanishme dhe misteret e jetës së ardhshme, Fr. Charles Arminjon (1824-1885), f. 56-57; Shtypi i Institutit Sophia

Flaka e Dashurisë që është këtu dhe vjen mbi Kishë është para së gjithash "shkëlqimi" i ardhjes së Birit të saj që vetë Zoja është "veshur" me Zbulesën 12.

Që kur Fjala u bë Mish, unë nuk kam ndërmarrë një lëvizje më të madhe se Flaka e Dashurisë nga Zemra ime që nxiton drejt teje. Deri tani, asgjë nuk mund ta verbonte aq shumë Satanin. - Zonja jonë për Elizabeth Kindelmann, Flaka e Dashurisë

Theshtë shkëlqimi i një agimi të ri që ngrihet qetësisht zemrat, Krishti "ylli i mëngjesit" (Zbul. 22:16).

… Ne posedojmë mesazhin profetik që është plotësisht i besueshëm. Do të bëni mirë të jeni të vëmendshëm ndaj tij, si ndaj një llambë që shkëlqen në një vend të errët, derisa të agojë dita dhe ylli i mëngjesit të ngrihet në zemrat tuaja. (2 kafshëve shtëpiake 2:19)

Kjo Flakë e Dashurisë, ose "ylli i mëngjesit", u jepet atyre që ia hapin zemrat përmes konvertimit, bindjes dhe lutjes së pritshme. Në të vërtetë, askush në të vërtetë nuk e vëren yllin e mëngjesit para agimit nëse nuk e shikon. Jezusi premton se këta shpirtra të ardhshëm do të marrin pjesë në mbretërimin e Tij - duke përdorur pikërisht gjuhën që i referohet Vetes së Tij:

Fitimtarit, i cili ruan rrugët e mia deri në fund, unë do t'i jap autoritet kombeve. Ai do t'i drejtojë me një shufër hekuri. Do të copëtohen si enë balte, ashtu si mora autorizimin nga Ati im. Dhe atij do t'i jap yllin e mëngjesit. (Zbul. 2: 26-28)

Jezusi, i cili e quan veten "ylli i mëngjesit", thotë se Ai do t'i japë fituesit "yllin e mëngjesit". Çfarë do të thotë kjo? Përsëri, se Ai - i Tij Mbretëri- do të jepet si një trashëgimi, një Mbretëri që do të mbretërojë për një kohë në të gjithë kombet përpara fundit të botës.

Kërkoni nga unë dhe unë do t'ju jap kombet si trashëgimia juaj dhe si zotërim tuaj, skajet e tokës. Me një shufër hekuri do t'i kullosni, si një enë poçari do t'i copëtoni. (Psalmi 2: 8)

Në rast se dikush mendon se kjo është një largim nga mësimet e Kishës, dëgjoni përsëri fjalët e Magjistrumit:

"Dhe ata do ta dëgjojnë zërin Tim dhe do të ketë një bar dhe një bari të vetëm." Zoti bring shpejti të përmbushë profecinë e Tij për shndërrimin e këtij vizioni ngushëllues për të ardhmen në një realitet të tanishëm… taskshtë detyra e Zotit të sjellë këtë orë të lumtur dhe ta bëjë atë të njohur për të gjithë… Kur të mbërrijë, do të kthehet në të jetë një orë solemne, një e madhe me pasoja jo vetëm për rivendosjen e Mbretërisë së Krishtit, por për paqësimin e botës. Ne lutemi me shumë zjarr dhe u kërkojmë të tjerëve gjithashtu që të luten për këtë qetësim shumë të dëshiruar të shoqërisë. OPPOPE PIUS XI, Ubi Arcani dei Consilioi "Për Paqen e Krishtit në Mbretërinë e tij", Dhjetor 23, 1922

Ne vërtet rrëfejmë se një mbretëri na është premtuar në tokë, edhe pse para qiellit, vetëm në një gjendje tjetër të ekzistencës - Tertulliani (155–240 pas Krishtit), Ati i Kishës Nicene; Adversus Marcion, Ante-Nicene Ethers, Henrickson Publishers, 1995, Vol. 3, faqe 342-343)

 

TRIUMFI I ZEMR IMS SM IMAKUALUAR

Kjo ardhje ose derdhje e Mbretërisë ka efekt të "thyejë" fuqinë e Satanit, i cili, posaçërisht, dikur mbante titullin "Ylli i mëngjesit, bir i agimit". [7]krh. Isa 14: 12 Nuk është çudi që Satanai është kaq i tërbuar kundër Zojës sonë, sepse Kisha do të shkëlqejë me replegjencën që ishte dikur e tij, që tani është e saja dhe do të jetë e jona! Për 'Maria është simboli dhe realizimi më i përsosur i Kishës'. [8]shih Katekizmi i Kishës Katolike, n 507

Drita e butë e Flakës sime të Dashurisë do të ndizet duke përhapur zjarr në të gjithë sipërfaqen e tokës, duke poshtëruar Satanin duke e bërë atë të pafuqishëm, plotësisht të paaftë. Mos kontribuoni në zgjatjen e dhimbjeve të lindjes. - Zoja jonë për Elizabeth Kindelmann; Flaka e Dashurisë, Imprimatur nga Kryepeshkopi Charles Chaput

Pastaj lufta shpërtheu në parajsë; Michael dhe engjëjt e tij luftuan kundër dragoit ... Dragoi i madh, gjarpri antik, i cili quhet Djalli dhe Satani, të cilët mashtruan të gjithë botën, u hodh poshtë në tokë, dhe engjëjt e saj u hodhën poshtë me të 

Vini re se si pasi fuqia e Satanit është zvogëluar, [9]Kjo është nuk një referencë për betejën fillestare kur Luciferi ra nga prania e Zotit, duke marrë me vete engjëj të tjerë të rënë. "Qielli" në këtë kuptim i referohet fushës që Satanai ka akoma një "sundimtar të botës". Shën Pali na thotë se ne nuk luftojmë me mish e me gjak, por me "principatat, me fuqitë, me sundimtarët botërorë të kësaj errësire të tanishme, me shpirtrat e këqij në qiejt. (Ef 6:12) Shën Gjoni dëgjon një zë të lartë të deklarojë:

Tani erdhi shpëtimi dhe fuqia, dhe mbretëria e Perëndisë tonë dhe autoriteti i të vajosurit të tij. Sepse akuzuesi i vëllezërve tanë është dëbuar… Por mjerë për ju, tokë dhe det, sepse Djalli ju ka zbritur me një tërbim të madh, sepse ai e di se ka vetëm një kohë të shkurtër. (Zbul. 12:10, 12)

Kjo thyerje e fuqisë së Satanit bën që ai të përqendrohet në "kafshë" atë që ka mbetur nga autoriteti i tij. Por, nëse jetojnë ose nëse vdesin, ata që e kanë mirëpritur Flakën e Dashurisë gëzohen sepse do të mbretërojnë me Krishtin në epokën e re. Triumfi i Zojës sonë është vendosja e mbretërimit të Birit të saj midis kombeve në një tufë nën një çoban.

… Shpirti i Rrëshajëve do të përmbyt tokën me fuqinë e tij… Njerëzit do të besojnë dhe do të krijojnë një botë të re… Fytyra e tokës do të ripërtërihet sepse diçka e tillë nuk ka ndodhur që kur Fjala u bë mish. - Jezusi te Elizabeth Kindelmann, Flaka e Dashurisë, faqe 61

St. Louis de Montfort e përmbledh bukur këtë triumf:

Ashtu siç ishte nëpërmjet Marisë që Perëndia erdhi në botë herën e parë në një gjendje vetëpëruljeje dhe privimi, a nuk mund të themi se do të jetë përsëri nëpërmjet Marisë që ai do të vijë herën e dytë? Sepse a nuk pret e gjithë Kisha që ai të vijë e të mbretërojë mbi gjithë tokën dhe të gjykojë të gjallët dhe të vdekurit? Askush nuk e di se si dhe kur do të ndodhë kjo, por ne e dimë se Zoti, mendimet e të cilit janë më larg nga tonat sesa qielli nga toka, do të vijë në një kohë dhe në një mënyrë që nuk pritet, madje edhe nga më dijetarët e njerëzve. dhe ata më të diturit në Shkrimin e Shenjtë, i cili nuk jep udhëzime të qarta për këtë temë.

Na jepet arsye për të besuar se, drejt fundit të kohës dhe ndoshta më shpejt nga sa presim, Perëndia do të ngrejë njerëz të mëdhenj të mbushur me Frymën e Shenjtë dhe të mbushur me shpirtin e Marisë. Nëpërmjet tyre Maria, mbretëresha më e fuqishme, do të bëjë mrekulli të mëdha në botë, duke shkatërruar mëkatin dhe duke vendosur mbretërinë e Birit të saj Jezus mbi rrënojat e mbretërisë së korruptuar të botës. Këta njerëz të shenjtë do ta arrijnë këtë me anë të përkushtimit [dmth. Shenjtërimi Marian]… -St. Louis de Montfort, Sekreti i Marisën 58-59

Prandaj, vëllezër dhe motra, le të mos humbasim kohë për t'u bashkuar me Zojën tonë dhe për t'u lutur për këtë "Rrëshajë të re", triumfin e saj, që Biri i saj të mbretërojë në ne, si një Flakë e gjallë e Dashurisë - dhe shpejt!

A mund të lutemi, pra, për ardhjen e Jezusit? A mund të themi sinqerisht: “Marantha! Eja Zot Jezus! ”? Po ne mundemi. Dhe jo vetëm për këtë: ne duhet! Ne lutemi për të parashikimet e pranisë së tij që ndryshon botën. —POPE BENEDIKTI XVI, Jezusi i Nazaretit, Java e Shenjtë: Nga hyrja në Jeruzalem në Ngjallje, faqe 292, Ignatius Press

 

Botuar për herë të parë më 5 qershor 2014

 

LIDHJE ME LIDHJE

Shkrime hyrëse mbi Flakën e Dashurisë:

 

 

 

Të dhjetat tuaja e mbajnë këtë apostoll në internet. Faleminderit. 

Për t'u regjistruar në shkrimet e Markut,
klikoni në banderolën më poshtë.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Flamuri Tani i Fjalës

Bashkohu me Mark në Facebook dhe Twitter!
logoja e FacebookTwitterlogo

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 krh. Rom 8: 29
2 krh. Luka 2: 7
3 "Kështu që Krishti dhe Kisha e tij së bashku përbëjnë "të gjithë Krishtin" (Christus totus). " -Katekizmi i Kishës Katolike, n 795
4 shih Liturgjia e Orëve, Vol I, fq. 169
5 krh. Homil, Fatima, Portugali, 13 maj, 2010
6 krh. Isa 11: 9
7 krh. Isa 14: 12
8 shih Katekizmi i Kishës Katolike, n 507
9 Kjo është nuk një referencë për betejën fillestare kur Luciferi ra nga prania e Zotit, duke marrë me vete engjëj të tjerë të rënë. "Qielli" në këtë kuptim i referohet fushës që Satanai ka akoma një "sundimtar të botës". Shën Pali na thotë se ne nuk luftojmë me mish e me gjak, por me "principatat, me fuqitë, me sundimtarët botërorë të kësaj errësire të tanishme, me shpirtrat e këqij në qiejt. (Ef 6:12)
Postuar ne BALLINA, Epoka e paqes.