Shkolla e Kompromisit

Tradhetuar nga kopja e puthjes
Tradhetuar nga nje puthje, nga Michael D. O'Brien

 

 

të hyjë "Shkolla e dashurisë" nuk do të thotë që duhet të regjistrohesh papritmas në "shkollën e kompromis" Me këtë dua të them se dashuria, nëse është e vërtetë, është gjithmonë e vërtetë.

 

Vala KORREKT POLITIKISHT

Bota e arsyes së shëndoshë është përfshirë nga një valë korrektësie politike që është përpjekur t'i bëjë të gjithë "të mirë", por jo domosdoshmërisht të sinqertë. Kryepeshkopi i Denver e tha mirë kohët e fundit:

Unë mendoj se jeta moderne, përfshirë jetën në Kishë, vuan nga një gatishmëri e rremë për të ofenduar që paraqet si maturi dhe sjellje të mirë, por shumë shpesh rezulton të jetë frikacake. Qeniet njerëzore i detyrohen njëri-tjetrit respekt dhe mirësjellje të përshtatshme. Por ne gjithashtu i detyrohemi njëri-tjetrit të vërtetën - që do të thotë sinqeritet.  - Kryepeshkopi Charles J. Chaput, OFM Cap., Pasqyrimi mbi Cezarin: Vokacioni politik katolik, 23 Shkurt 2009, Toronto, Kanada

Askund kjo frikacak nuk ka qenë më e dukshme sesa në betejën kundër "kulturës së kompromisit" në seksualitetin njerëzor. Kjo është pjesërisht për shkak të mungesës së mësimdhënies së fortë për seksualitetin njerëzor dhe martesën:

… Nuk ka asnjë mënyrë të thjeshtë për ta thënë atë. Kisha në Shtetet e Bashkuara ka bërë një punë të dobët për të formuar besimin dhe ndërgjegjen e katolikëve për më shumë se 40 vjet. Dhe tani ne po mbledhim rezultatet - në sheshin publik, në familjet tona dhe në konfuzionin e jetës sonë personale. -Ibid.

E njëjta gjë mund të thuhet për Kanadanë, nëse jo pjesën më të madhe të botës perëndimore. Dhe kështu, mendjet po lëkunden lehtësisht nga deklarata emocionale dhe në dukje logjike të tilla si ato nga krijuesit e filmit pro-homoseksual, Qumësht. Në fjalimin e pranimit të Sean Penn për "Aktori më i mirë" së fundmi Academy Awards, ai sulmoi "kulturën e injorancës" për kundërshtimin e "të drejtave të homoseksualëve":

Unë mendoj se këto janë kryesisht të mësuara për kufizime dhe injoranca, kjo lloj gjëje, dhe është me të vërtetë, është shumë e trishtueshme në një farë mënyre, sepse është një demonstrim i një frikacake kaq emocionale që të kesh kaq frikë të zgjasësh të njëjtat të drejta për një njeri tjetër siç do të dëshironit për veten tuaj. -www.LifeSiteNews.com, Shkurt 23, 2009

Shkrimtari i filmit, Dustin Lance Black ("Skenari më i mirë origjinal"), dukej edhe më i arsyeshëm:

Nëse Harvey [personazhi kryesor homoseksual i historisë] nuk ishte marrë nga ne 30 vjet më parë, unë mendoj se ai do të donte që unë t'u them të gjithë fëmijëve homoseksualë dhe lezbike atje sonte, të cilëve u është thënë se ata janë "më pak se" nga kishat e tyre, nga qeveria ose nga familjet e tyre - që ju jeni krijesa të bukura, të mrekullueshme me vlerë dhe se pa marrë parasysh se çfarë ju thotë dikush, Zoti ju do dhe se shumë shpejt, unë ju premtoj, ju do të keni të drejta të barabarta në mënyrë federale, në të gjithë këtë komb tonë të madh. -www.LifeSiteNews.com, Shkurt 23, 2009

Kjo tingëllon bukur, dhe është e vërtetë që çdo individ është një "krijesë e bukur, e mrekullueshme me vlerë" (megjithatë, të palindurit, të moshuarit dhe të sëmurët terminalë pothuajse kurrë nuk e zgjerojnë këtë vlerë në mendjet e shumë prej këtyre kampionëve të "të drejtave të njeriut" .) Sipas këtij mendimi, pse të mos zbatohen "të drejta të barabarta" për të gjithë poligamistët që duan bashkëshortë të shumtë? Ose si thoni për të gjithë ata që duan statusin ligjor me "bashkëshortin" e tyre… që thjesht ndodh të jetë një kafshë? Dhe pastaj ka grupe të mirëorganizuara që mendojnë se pedofilia duhet të dekriminalizohet. Wa nuk do të kishin të drejtë për "martesë"? Sepse nuk e bën duket apo jo Jo ndihem apo jo Por as martesa homoseksuale nuk bëri 20 vjet më parë, dhe tani ajo po regjistrohet si një e drejtë universale nga ata që po diplomojnë në Shkollën e Kompromisit. Ndoshta ata që kundërshtojnë martesën e poligamisë dhe pedofilit ose kafshëve duhet të ndërpresin ndjenjat e tyre të intolerancës menjëherë!

 

FAITH DHE ARSYEJA

Deri në këtë brez, është pranuar botërisht se martesa nuk është produkt i një grupi fetar, por një parim themelor njerëzor dhe shoqëror i rrënjosur në vetë ligjin natyror. Për shembull, nëse një gjykatës vendos që graviteti nuk ekziston, pavarësisht nga autoriteti i tij, ai nuk do të shkelë ligjet e fizikës. Ai mund të hidhet nga maja e ndërtesës së Gjykatës Supreme, por nuk do të fluturojë; ai do të përplaset për tokë. Graviteti mbetet tani dhe gjithmonë një ligj natyror, pavarësisht nëse Gjykata e Lartë thotë kështu apo jo. Po ashtu, martesa e vërtetë bazohet në realitet: bashkimi i një burri dhe një gruaje, i cili formon një ndërtesë unike shoqërore dhe gjenetike për civilizimin. Vetëm ata natyrshëm mund të lindin fëmijë unikë. Ata vetëm formojnë një natyror martesë. Ndryshe nga skllavëria e zezakëve, e cila ishte e pamoralshme bazuar në parimet e ligjit natyror dhe dinjitetit të qenësishëm njerëzor, përkufizimet alternative të martesës rrjedhin nga një ideologji e divorcuar nga arsyeja.

Por pasi të shkatërrohet ky themel logjik, si e kuptojnë njerëzit se çfarë is morale, dhe si do të jenë në gjendje të dinë se çfarë siguron një civilizim të shëndetshëm dhe çfarë do ta shkatërrojë atë? Kush e vendos kodin e sotëm moral? Dhe kur themelet do të shemben edhe më tej, kush do të vendosë nesër?

Në të vërtetë, sapo morali të largohet nga orbita e së vërtetës, ai mund të gravitojë kudo.

 

TOLERANC E VUERTET

Historia është plot me personazhe që u ulën në karriget e larta të pushtetit ndërsa legjitimuan gjithçka, nga imoraliteti te mizoritë serioze në emër të "së vërtetës". E vetmja "e vërtetë" që ata do të toleronin ishte axhenda e tyre për rindërtimin shoqëror ose revolucionin. Po ashtu, disa herë janë bërë të këqija nga "fetarët". Por përgjigjja sigurisht nuk është për të asgjësuar fenë, siç propozojnë shumë sot, por më tepër për të përqafuar E vërtetë siç është shkruar në ligji natyror dhe nga i cili është nxjerrë rendi moral. Sepse nga kjo rrjedh dinjiteti dhe vlera e qenësishme e çdo personi, pavarësisht nga ngjyra ose besimi. Kjo e vërtetë vazhdon të gjendet në fetë kryesore, por zbulohet në plotësinë e saj si "porta e shpëtimit" në Kishën Katolike. Kështu, "ndarja" e Kishës dhe shtetit është paksa një emër i gabuar; kisha eshte i nevojshëm për të ndriçuar shtetin dhe për ta mbajtur atë të drejtuar në drejtim të rendit të vërtetë. Ndarja duhet të jetë një logjistikë, jo një ndarje shkatërruese midis besimit dhe arsyes.

Ndërgjegjja morale kërkon që, në çdo rast, të krishterët të japin dëshmi për të gjithë të vërtetën morale, e cila kundërshtohet si me miratimin e akteve homoseksuale, ashtu edhe me diskriminimin e padrejtë ndaj personave homoseksualë burrat dhe gratë me prirje homoseksuale “duhet të pranohen me respekt, dhembshuri dhe ndjeshmëri. Çdo shenjë e diskriminimit të padrejtë në lidhje me ta duhet të shmanget " (Gjon Pali II, Letër Enciklike Evangelium Vitae, 73). Ata janë thirrur, si të krishterët e tjerë, të jetojnë virtytin e dëlirësisë. Prirja homoseksuale është megjithatë "e çrregulluar objektivisht" dhe praktikat homoseksuale janë "mëkate në kundërshtim të plotë me dëlirësinë"… Ata që do të kalonin nga toleranca në legjitimimin e të drejtave të veçanta për personat homoseksualë bashkëjetues duhet të kujtohen se miratimi ose legalizimi i së keqes është diçka shumë ndryshe nga toleranca e së keqes. Në ato situata kur bashkimet homoseksuale janë njohur ligjërisht ose u është dhënë statusi ligjor dhe të drejtat që i përkasin martesës, kundërshtimi i qartë dhe i prerë është një detyrë. - Urime për Doktrinën e Besimit, Konsiderata në lidhje me propozimet për t'u dhënë njohje ligjore sindikatave midis personave homoseksualë; n 4-6

Kjo deklaratë është e qartë: të krishterët sot mund të tolerojnë të keqen - domethënë atë që nuk është e mirë - në masën që ata respektojnë vullnetin e lirë të të tjerëve. Por toleranca e vërtetë kurrë nuk mund të thotë Bashkëpunimi me zgjedhje qartë të liga (qoftë në mënyrë të qartë me veprimet tona, ose nënkuptuar me heshtjen tonë.) Ashtu siç bëri Zoti ynë, të krishterët janë të detyruar të flasin të vërtetën kur shpirtrat e njerëzve të tjerë priren drejt veprimeve që i zhvendosin ata nga rendi moral dhe i largojnë nga krijuesi. Ta bësh këtë është në vetvete një veprim i dashuri. Kush mëkaton është skllav i mëkatit (Gjoni 8:34). E vërteta, megjithatë, mund t'i lirojë ata (Gjoni 8:32).

Njeriu nuk mund ta arrijë atë lumturi të vërtetë për të cilën dëshiron me gjithë forcën e shpirtit të tij, përveç nëse mban ligjet që Zoti Shumë i Lartë ka gdhendur në vetë natyrën e tij. —POPULLI PAUL VI, Humanae Vitae, Enciklikë, n. 31; 25 korrik 1968

Mjerisht, gjithnjë e më pak të krishterë po proklamojnë të vërtetën sepse, imagjinoj pjesërisht, është thjesht e pakëndshme ta bësh këtë. “Shtë "konfrontuese" të sugjerosh që dy persona të të njëjtit seks, ose seks të ndryshëm për këtë çështje, nuk duhet të bashkë-zakonojnë, por të qëndrojnë të dëlirë. Ne kemi rënë në zakon të përpiqemi të jemi "të mirë" në kurriz të së vërtetës.

Kostoja mund të matet në shpirtrat e humbur.

Në qoftë se nuk jemi të gatshëm në këtë orë të vonë të jemi "budallenj për Krishtin", ne do të përfshihemi lehtë në Rendin e Ri Botëror në të cilin dikush mund të përkasë, për sa kohë që ai e lë Zotin e Krishterë në sirtar.

Kush dëshiron të shpëtojë jetën e tij do ta humbasë atë, por kushdo që humbet jetën e tij për hir tim dhe të ungjillit do ta shpëtojë atë. (Marku 8:35)

Judshtë Gjykatësi Hyjnor - jo ata tokësorë - të cilit do t'i japim llogari.

Relativizmi, domethënë, lejimi i vetes të hidhet dhe ‛të përfshihet nga çdo erë e mësimdhënies’, duket qëndrimi i vetëm i pranueshëm për standardet e sotme. - Ratzinger Kardinal (POPE BENEDIKTI XVI), Homilë para-konklave, Prill 18th 2005

Ata që sfidojnë këtë paganizëm të ri përballen me një mundësi të vështirë. Ose ata i përshtaten kësaj filozofie ose ballafaqohen me mundësinë e martirizimit. —Pr. John Hardon (1914-2000), Si të jesh një besnik katolik sot? Duke qenë Besnik ndaj Ipeshkvit të Romës; http://www.therealpresence.org/eucharst/intro/loyalty.htm

 

LEXIMI MË TEJ:

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, E VURTETA E VARDRTET.