Shkolla e Dashurisë

P1040678.JPG
Zemra e shenjtë, nga Lea Mallett  

 

PARA Sakramentin e Bekuar, dëgjova:

Sa shumë dëshiroj të shoh zemrën tënde duke shpërthyer në flakë! Por zemra juaj duhet të jetë e gatshme të dashurojë ashtu si unë dua. Kur jeni i imët, duke shmangur kontaktin me sy, ose një takim me atë, dashuria juaj bëhet preferenciale. Në të vërtetë nuk është aspak dashuri, sepse mirësia juaj ndaj të tjerëve ka si fund dashurinë për veten.

Jo, fëmija im, dashuri do të thotë të shpenzosh veten, madje edhe për armiqtë e tu. A nuk është kjo masa e dashurisë që demonstrova mbi Kryq? A e mora vetëm kamzhinë, ose ferrat - apo Dashuria e shterri plotësisht veten? Kur dashuria juaj për një tjetër është një kryqëzim i vetvetes; kur të përkul; kur digjet si një kamxhik, kur të shpon si ferra, kur të lë të pambrojtur - atëherë, me të vërtetë ke filluar të duash.

Mos më kërko të të nxjerr nga situata jote aktuale. Shtë një shkollë dashurie. Mësoni të doni këtu dhe do të jeni gati të diplomoheni në përsosjen e dashurisë. Lëreni Zemrën time të Shenjtë të shpuar të jetë udhëzuesi juaj, që edhe ju të shpërtheni në një flakë të gjallë dashurie. Sepse dashuria ndaj vetvetes e fyen dashurinë hyjnore brenda jush dhe e bën zemrën të ftohtë.

Pastaj u çova te ky Shkrim:

Meqenëse jeni pastruar duke iu bindur së vërtetës për dashuri të sinqertë reciproke, dashurojeni njëri-tjetrin intensivisht nga një zemër e pastër. (1 Pjetrit 1:22)

 

FLIKE TE GJALLA TE DASHURISE

Jemi në ato ditë kur:

… Për shkak të rritjes së keqbërjes, dashuria e shumë njerëzve do të ftohet. (Mat 24:12)

Antidoti i këtij dëshpërimi të ftohtë nuk janë më shumë programe.

Hvetëm njerëzit mund të rinovojnë njerëzimin. OPPOPE JOHN PAUL II, Mesazh për të Rinjtë e Botës, Dita Botërore e Rinisë; n 7; Këln Gjermani, 2005

"Programi" është që të bëhet një lflakën e dashurisë!- një shpirt që ndez zjarr në zemrat e të tjerëve sepse ka qenë i gatshëm të marrë kryqin e tij, të mohojë vetveten dhe të ndjekë gjurmët e Pasionit të Zotit tonë. Një shpirt i tillë bëhet një Të jetosh mirë të dashurisë sepse nuk është më ai që jeton (në vullnetin e tij), por Jezusi që jeton përmes tij.

Cili është kryqi juaj? Dobësitë, irritimet, kërkesat dhe zhgënjimet që ata që ju rrethojnë ju paraqesin çdo ditë. Këto formojnë kryqin mbi të cilin duhet të shtriheni. Veprimet e tyre të dëmshme janë kamxhiku i gjatë që fshikullon, fjalët e tyre ferrat që shpojnë, neglizhimi i tyre i thonjve që shpojnë. Dhe heshtja që plagët është mungesa në dukje e Zotit për t'ju çliruar nga të gjitha: "Pse me ke braktisur"Në atë kohë, gjyqi duket i pakuptimtë dhe budallallëk për të duruar. Në të vërtetë, Kryqi është marrëzi për botën, por për ata që e përqafojnë atë, mençuria e Zotit. Për atë që duron, një ringjallja e hirit lumenj me radhë, dhe ajo mund të transformojë botën përreth jush.

Mjerisht, ne jemi më shpesh si Apostujt në Kopshtin e Gjetsemanit. Ishte Jezusi ai që u kap me forcë - megjithatë ishin Apostujt që ikën në shenjën e parë të shtrëngimit! O Zot, ki mëshirë për ta… Unë e shoh shpirtin tim në to. Si mund ta pushtoj instinktin tim për të ikur nga vuajtjet?

 

ZEMRA E DASHURIS

Përgjigja qëndron pikërisht tek ai që e bëri nuk ikin — Apostulli i dashur Gjon. Ndoshta ai vrapoi në fillim, por e gjejmë më vonë duke qëndruar me guxim poshtë Kryqit. Si

Një nga dishepujt e tij, të cilin Jezusi e donte, ishte shtrirë afër gjirit të Jezuit. (Gjoni 13:23)

Gjoni nuk iku sepse kishte dëgjuar rrahjet e zemrës së Jezusit. Ai mësoi në gjirin hyjnor Program mësimor të shkollës së dashurisë: Mëshirë Studenti Gjon dëgjoi duke jehuar brenda shpirtit të tij fatin e madh për të gjithë ata që u krijuan në shëmbëlltyrën e Zotit: të pasqyrojnë mëshirën e vetë Zotit. Kështu, Apostulli i dashur nuk goditi me shpatë rojen e kryepriftit. Në vend të kësaj, prania e tij nën Kryq u bë akti i parë i mëshirës së Kishës, për të ngushëlluar Zotin e Tij të rrahur dhe të braktisur, së bashku me Nënën. Vetë Xhoni kom pasion rrodhi nga shkolla në të cilën ai mësohej.

Po, ka dy pjesë të kësaj shkolle - njohuritë dhe zbatimi. Lutje është tryeza në të cilën ne mësojmë kurrikulën dhe Kryqi është laboratori ku ne zbatojmë atë që kemi mësuar. Jezusi e modeloi këtë në Gjetsemane. Atje, mbi gjunjë, në tryezën e lutjes, Jezusi u mbështet te zemra e Atit të Tij dhe u lut që të tërhiqej kupa e vuajtjeve. Dhe Ati u përgjigj:

Mëshirë

Me këtë, Shpëtimtari ynë u ngrit dhe, si të thuash, ofroi Veten e Tij në laboratorin e vuajtjeve, shkollën e dashurisë.

 

NGA plagët tona.

Pasi mora atë Shkrim nga 1 Pjetri, dëgjova një fjalë të fundit:

Përmes juaj plagët, kur bashkohen me Minave, shumë do të shërojnë.

Si Përmes tonë dëshmi. Dëshmia jonë u ekspozon të tjerëve plagët dhe shenjat e thonjve që kemi mbartur për hir të Krishtit. Nëse i keni vuajtur me dëshirë, duke hyrë në errësirën e varrit, atëherë edhe ju do të dilni me plagë si të Zotit tonë që tani, në vend që të gjakosin, shkëlqejnë me dritën e së vërtetës dhe fuqisë. Pastaj të tjerët mund, përmes dëshmisë tënde, të vendosin gishtat e tyre dyshues në anën tënde të shpuar, dhe si Thomas, të bërtasin, "Zoti im dhe Zoti im!"ndërsa zbulojnë Jezusin që jeton në ju, duke u djegur dhe duke kërcyer në zemrat e tyre si një flaka e gjallë e dashurisë.

 

Nga këtu duhet të shkojë 'shkëndija që do ta përgatisë botën për ardhjen përfundimtare të [Jezusit] (Ditari i Shën Faustinës, 1732). Kjo shkëndijë duhet të ndizet nga hiri i Zotit. Ky zjarr i mëshirës duhet t'i kalohet botës. —POPA JOHN PAUL II, Shenjtërimi i Bazilikës së Mëshirës Hyjnore, Krakov Poloni, 2002. 

Ata pushtuan [akuzuesin e vëllezërve] me anë të gjakut të Qengjit dhe me fjalën e dëshmisë së tyre; dashuria për jetën nuk i largoi nga vdekja. (Zbulo 12:11)

Tani unë gëzohem në vuajtjet e mia për hirin tënd dhe në mishin tim po plotësoj ato që mungojnë në mundimet e Krishtit në emër të trupit të tij, që është kisha. (Kol 1:24)

Bota është kryqëzuar për mua, dhe unë për botën. (Gal 6:14)

Ne jemi duke kryer gjithnjë në trup vdekjen e Jezusit, në mënyrë që jeta e Jezusit të shfaqet gjithashtu në trupin tonë. (2 Kor 4: 8-10)

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, SHPIRTRIA.