Gjyqi Shtatë Vjetor - Epilog

 


Krishti Fjala e Jetës, nga Michael D. O'Brien

 

Unë do të zgjedh kohën; Unë do të gjykoj me drejtësi. Toka dhe tërë banorët e saj do të dridhen, por unë i kam vendosur shtyllat e saj. (Psalmi 75: 3-4)


WE kanë ndjekur Pasionin e Kishës, duke ecur në gjurmët e Zotit tonë nga hyrja e Tij triumfale në Jeruzalem deri në kryqëzimin, vdekjen dhe Ringjalljen e Tij. Eshte shtatë ditë nga e Diela e Pasionit deri të Dielën e Pashkëve. Po ashtu, Kisha do të përjetojë “javën” e Danielit, një konfrontim shtatë vjeçar me fuqitë e errësirës dhe, në fund të fundit, një triumf të madh.

Çfarëdo që është profetizuar në Shkrimin e Shenjtë do të ndodhë dhe ndërsa afrohet fundi i botës, ajo provon si njerëzit ashtu edhe kohët. - Shën. Qipriani i Kartagjenës

Më poshtë janë disa mendime përfundimtare në lidhje me këtë seri.

 

ST SIMBOLIZMI I JOHNIT

Libri i Zbulesës është i mbushur me simbolikë. Kështu, numrat si "një mijë vjet" dhe "144, 000" ose "shtatë" janë simbolikë. Nuk e di nëse periudhat "tre vjet e gjysmë" janë simbolike apo fjalë për fjalë. Ata mund të jenë të dy. Sidoqoftë, është dakord nga studiuesit që "tre vjet e gjysmë" - gjysma e shtatë - është simbol i papërsosmërisë (pasi që shtatë simbolizon përsosmërinë). Kështu, ajo përfaqëson një periudhë të shkurtër të papërsosmërisë ose të së keqes së madhe.

Meqenëse nuk e dimë me siguri se çfarë është simbolike dhe çfarë nuk është, ne duhet të qëndrojmë zgjuar. Sepse vetëm Zoti i përjetësisë e di saktësisht në cilën orë po jetojnë fëmijët e kohës 

Kisha tani ju akuzon para Zotit të gjallë; ajo ju shpall gjërat për Antikrishtin përpara se të arrinin. Nëse ato do të ndodhin në kohën tuaj ne nuk e dimë, apo nëse ato do të ndodhin pasi ju nuk e dimë; por është mirë që, duke ditur këto gjëra, duhet ta bëni veten të sigurt më parë. - Shën. Kirili i Jeruzalemit (rreth 315-386) Doktor i Kishës, Leksione katektike, Leksioni XV, n.9

 

CFARE TJETER?

Në Pjesën II të kësaj serie, Vula e Gjashtë e Zbulesës paraqitet si një ngjarje që mund të jetë Ndriçimi. Por përpara atëherë, besoj se vulat e tjera do të prishen. Ndërsa lufta, uria dhe murtaja kanë ardhur në valë të përsëritura gjatë shekujve, unë besoj se vulat e dyta deri të pesta janë një valë tjetër e këtyre ngjarjeve, por me një ndikim serioz global. A është e afërt një luftë atëherë (Vula e Dytë)? Apo ndonjë lloj akti tjetër, siç është terrorizmi, i cili heq paqen nga bota? Vetëm Zoti e di atë përgjigje, megjithëse kam ndjerë një paralajmërim në zemrën time lidhur me këtë për disa kohë.

Një gjë që duket e pashmangshme në kohën e këtij shkrimi, nëse do të besojmë disa ekonomistë, është rënia e ekonomisë, veçanërisht dollari amerikan (me të cilin janë lidhur shumë tregje në botë.) Possibleshtë e mundur që ajo që mund të precipitojë një ngjarje e tillë është në fakt një akt dhune. Përshkrimi i Vulës së Tretë që vijon duket se përshkruan një krizë ekonomike:

Kishte një kalë të zi dhe kalorësi i tij mbante një peshore në dorë. Kam dëgjuar atë që dukej se ishte një zë në mes të katër krijesave të gjalla. Aty thuhej: “Një racion gruri kushton pagë një ditë, dhe tre racione elb kushtojnë pagë një ditë. (Zbul. 6: 5-6)

Gjëja e rëndësishme është të pranojmë se jemi në pragun e ndryshimeve dramatike dhe duhet të përgatitemi tani duke thjeshtuar jetën tonë, duke zvogëluar borxhin tonë kudo që të jetë e mundur dhe duke lënë mënjanë disa gjëra themelore. Mbi të gjitha, ne duhet të fikim televizorin, të kalojmë kohë në lutje të përditshme dhe të marrim Sakramentet sa më shpesh të jetë e mundur. Siç tha Papa Benedikti në Ditën Botërore të Rinisë në Australi, ekziston një "shkretëtirë shpirtërore" që përhapet në të gjithë botën moderne, "një zbrazëti e brendshme, një frikë pa emër, një ndjenjë e qetë dëshpërimi", veçanërisht atje ku ka prosperitet material. Në të vërtetë, ne duhet ta refuzojmë këtë tërheqje drejt lakmisë dhe materializmit që përshkon botën - garën për të patur lodrën e fundit, një më të mirë këtë, ose një më të re që - dhe të bëhemi si të thuash, e thjeshtë, e përulur, e varfër në shpirt lule. ” Qëllimi ynë, tha Ati i Shenjtë, është

… Një epokë e re në të cilën shpresa na çliron nga cekëtia, apatia dhe vetë-përthithja që vdes shpirtrat tanë dhe helmon marrëdhëniet tona. —POPA BENEDICT XVI, 20 korrik 2008, WYD Sydney, Australi; Buletini Online i Manilës

A do të jetë kjo epokë e re, mbase, epoka e paqes?

 

KOHPZIMI PROFETIK

Fjalët profetike të Shën Gjonit kanë qenë, janë duke u përmbushur dhe do të përmbushen (shih Një rreth… Një spirale) Kjo është, a nuk i kemi parë në disa mënyra tashmë vulat e Zbulesës të thyera? Shekulli i kaluar ka qenë një nga vuajtjet e jashtëzakonshme: luftërat, uria dhe murtaja. Epoka Mariane, e cila filloi paralajmërimet profetike që duket se ishin kulminante në kohën tonë, ka zgjatur mbi 170 vjet. Dhe siç e kam theksuar në Libri im dhe gjetkë, beteja midis Gruas dhe Dragoit filloi me të vërtetë në shekullin e 16-të. Kur fillon gjyqi shtatë vjeçar, sa kohë do të duhet të shpaloset dhe pikërisht sekuenca e ngjarjeve është pyetje që vetëm Qielli mund t'u përgjigjet.

Kështu që kur flas për vulat e Zbulesës që po thyhen, mbase është përfundimtar fazën e thyerjes së tyre që do të jemi dëshmitarë, dhe madje edhe atëherë, ne shohim elemente të Vulave brenda Trombave dhe Lojërave (kujto spirale!) Sa kohë do të duhet që vulat paraardhëse të shpalosen para Vulës së Gjashtë të Ndriçimit është diçka që askush prej nesh nuk e di. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme, vëllezër dhe motra, që ne të mos gërmojmë një bunker dhe të fshihemi, por përkundrazi të vazhdojmë të jetojmë jetën tonë, duke përmbushur misionin e Kishës çdo moment: të predikojmë Ungjillin e Jezu Krishtit (sepse askush nuk fshihet një llambë nën një shportë shushe!) Ne nuk duhet të jemi vetëm lule shkretëtire, por oases! Dhe ne mund të jemi të tillë vetëm duke e jetuar vërtet mesazhin e krishterë. 

 

KUSHTETUESE 

Shkrimet kanë diçka për të thënë në lidhje me natyrën e kushtëzuar të ndëshkimit. Mbreti Ashab u kap në flagrancë, duke marrë në mënyrë të paligjshme vreshtin e fqinjit të tij. Profeti Elia shqiptoi një ndëshkim të drejtë për Ashabin, i cili bëri që mbreti të pendohej, të grishte rrobat e tij dhe të vishej me një thes. Atëherë Zoti i tha Elias: "Meqenëse ai është përulur para meje, unë nuk do ta sjell të keqen në kohën e tij. Unë do t'i sjell të keqen shtëpisë së tij gjatë mbretërimit të birit të tij”(1 Mbretërve 21: 27-29). Këtu shohim Zotin që shtyn gjakderdhjen që do të vinte në shtëpinë e Ashabit. Edhe në ditët tona, Zoti mund të vonojë, mbase edhe për një kohë të gjatë, atë që gjithnjë e më shumë duket e pashmangshme.

Varet nga pendimi. Sidoqoftë, nëse marrim parasysh gjendjen shpirtërore të shoqërisë, mund të jetë e drejtë të themi se kemi arritur në një pikë pa kthim. Siç tha një prift në një predikim kohët e fundit, "Mund të jetë tepër vonë për ata që nuk janë ende në rrugën e duhur". Akoma, me Zotin, asgjë nuk është e pamundur. 

 

KONSIDERATA N THE FUQI T ALL GJITHA GJINGRAVE

Pasi të gjitha janë thënë dhe bërë, dhe vjen një epokë e paqes, ne e dimë nga Shkrimet dhe Traditat se kjo është nuk fund. Na paraqitet mbase skenari më i vështirë nga të gjithë: një lëshim përfundimtar i së keqes:

Kur të mbushen një mijë vjet, Satanai do të lirohet nga burgu i tij. Ai do të dalë për të mashtruar kombet në të katër cepat e tokës, Gog dhe Magog, për t'i mbledhur për betejë; numri i tyre është si rëra e detit. Ata pushtuan gjerësinë e tokës dhe rrethuan kampin e të shenjtëve dhe qytetin e dashur. Por zjarri zbriti nga qielli dhe i përpiu. Djalli që i kishte humbur u hodh në pellgun e zjarrit dhe squfurit, ku ishin bisha dhe profeti i rremë. Aty do të mundohen ditë e natë përgjithmonë. (Zbulimi 20: 7-10)

Një luftë përfundimtare zhvillohet nga Gog dhe Magog të cilët përfaqësojnë simbolikisht një tjetër “anti-Krisht”, kombet që do të jenë paganizuar deri në fund të epokës së Paqes dhe do të rrethojnë «kampin e të shenjtëve». Kjo betejë e fundit kundër Kishës vjen në fund të një epoke të paqes:

Pas shumë ditësh do të mblidheni (në vitet e fundit do të vini) kundër një kombi e cila i ka mbijetuar shpatës, e cila është mbledhur nga shumë popuj (në malet e Izraelit që ishin një gërmadhë e gjatë), e cila është sjellë nga popujt dhe të gjithë tani jetojnë në siguri. Ju do të dilni si një stuhi e papritur, duke përparuar si një re për të mbuluar tokën, ju dhe të gjithë trupat tuaja dhe shumë popuj me ju. (Ezek 38: 8-9)

Përtej asaj që sapo citova këtu, ne nuk dimë shumë më tepër për atë kohë, megjithëse Ungjijtë mund të tregojnë se qiejt dhe toka do të tronditen një herë të fundit (p.sh. Marku 13: 24-27).

Prandaj, Biri i Zotit më të lartë dhe të fuqishëm… do të shkatërrojë padrejtësinë dhe do të ekzekutojë gjykimin e Tij të madh dhe do të rikujtojë në jetë të drejtin, i cili… do të fejohet mes njerëzve një mijë vjet dhe do t'i sundojë me më të drejtët komanda… Gjithashtu princi i djajve, i cili është bashkëpunëtori i të gjitha të këqijave, do të lidhet me zinxhirë dhe do të burgoset gjatë një mijë viteve të sundimit qiellor Para mbarimit të njëmijë viteve djalli do të pushojë së shpejti dhe do të mbledhë të gjitha kombet pagane për të bërë luftë kundër qytetit të shenjtë ... "Atëherë zemërimi i fundit i Zotit do të vijë mbi kombet dhe do t'i shkatërrojë ata plotësisht" dhe bota do të zbresë në një zhurmë të madhe. — Shkrimtari kishtar i shekullit të 4-të, Lactantius, "Institutet Hyjnore", Etërit ante-Nicene, Vol 7, f. 211

Disa Atë të Kishës sugjerojnë që do të ketë një Antikrisht të fundit para fundit të kohës dhe se Profeti i Rremë para epoka e paqes është pararendëse e këtij antikrishti të fundit dhe më të mbrapsht (në këtë skenar, Profeti i Rremë) is Antikrishti dhe Bisha mbetet vetëm bashkimi i kombeve dhe mbretërve të rreshtuar kundër Kishës). Përsëri, antikrishti nuk mund të kufizohet në një individ të vetëm. 

para i fryhet Surit të Shtatë, ekziston një interlud i vogël misterioz. Një Engjëll i dorëzon një rrotull të vogël Shën Gjonit dhe i kërkon ta gëlltisë atë. Ka shije të ëmbël në gojën e tij, por të hidhur në stomak. Atëherë dikush i thotë:

Ju duhet të profetizoni përsëri për shumë popuj, kombe, gjuhë dhe mbretër. (Zbul. 10:11)

Kjo do të thotë, para se trombi i fundit i gjykimit të tingëllojë për të sjellë kohën dhe historinë në përfundimin e saj, fjalët profetike që Shën Gjoni ka shkruar duhet të zhbllokohen për herë të fundit. Ka edhe një kohë të hidhur për të ardhur para se të dëgjohet ëmbëlsia e asaj Trombës së Fundit. Kjo është ajo që Etërit e Kishave të hershme duket se e kuptuan, veçanërisht Shën Justin i cili tregon dëshminë e drejtpërdrejtë të Shën Gjonit:

Një njeri mes nesh me emrin Gjon, një nga Apostujt e Krishtit, mori dhe paratha që pasuesit e Krishtit do të banonin në Jeruzalem për një mijë vjet dhe se më pas do të ndodhte ringjallja dhe gjykimi universal dhe, me pak fjalë, i përjetshëm. -St. Justin Martir, Dialogu me Trypho, Etërit e Kishës, Trashëgimia e Krishterë

 

ÇFAR IS KUPTOHET NGA "KONFONACIONI FINAL"

Unë shpesh i kam përsëritur fjalët e Papa Gjon Palit II se Kisha po përballet me "përballjen përfundimtare" midis Ungjillit dhe anti-Ungjillit. Unë gjithashtu kam cituar Katekizmin i cili thotë:

Para ardhjes së dytë të Krishtit, Kisha duhet të kalojë nëpër një provë të fundit që do të lëkundë besimin e shumë besimtarëve. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 675

Si ta kuptojmë këtë kur duket sikur ekzistojnë dy më shumë ballafaqime të mbetura?

Kisha na mëson se e gjithë periudha nga Ringjallja e Jezusit deri në fundin absolut të kohës është “ora e fundit”. Në këtë kuptim, që nga fillimi i Kishës, ne jemi përballur me "përballjen përfundimtare" midis Ungjillit dhe anti-Ungjillit, midis Krishtit dhe anti-Krishtit. Kur kalojmë persekutimin nga vetë Antikrishti, jemi vërtet në përballjen e fundit, një fazë përfundimtare e konfrontimit të zgjatur që kulmon pas epokës së paqes në një luftë të zhvilluar nga Gog dhe Magog kundër "kampit të shenjtorëve".

Kujto atë që premtoi Zoja e Fatimës:

Në fund, Zemra ime e Papërlyer do të triumfojë ... dhe një periudhë paqeje do t'i jepet botës.

Kjo është, Gruaja do të shtypë kokën e gjarprit. Ajo do të lindë një djalë i cili do të sundojë kombet me një shufër hekuri gjatë "periudhës së paqes" që do të vijë. A duhet të besojmë se Triumfi i saj është vetëm i përkohshëm? Për sa i përket paqes, po, është e përkohshme, sepse ajo e quajti atë një "periudhë". Dhe Shën Gjoni përdori termin simbolik "një mijë vjet" për të treguar një kohë të gjatë, por jo të pacaktuar në kuptimin kohor. Dhe kjo gjithashtu është mësimdhënia e Kishës:

Mbretëria do të përmbushet, atëherë, jo nga një triumf historik i Kishës përmes një ngjitjeje progresive, por vetëm me fitoren e Zotit mbi lëshimin përfundimtar të së keqes, gjë që do të bëjë që Nusja e tij të zbresë nga parajsa. Triumfi i Zotit mbi revoltën e së keqes do të marrë formën e Gjykimit të Fundit pas përmbysjes përfundimtare kozmike të kësaj bote që kalon. -Katekizmi i Kishës Katolike, 677

Triumfi i Zojës sonë është shumë më tepër sesa sjellja e një kohe të paqes. Shtë për të sjellë lindjen e këtij «djali» i cili përbëhet nga johebrenj dhe hebre «derisa të gjithë të arrijmë në unitetin e besimit dhe njohjes së Birit të Zotit, për burrërinë e pjekur, në masën e shtatit të plotë të Krishtit”(Efes. 4:13) në të cilin do të mbretërojë Mbretëria përjetësisht, edhe pse mbretëria e përkohshme do të përfundojë me një përmbysje përfundimtare kozmike.

Ajo që po mbërrin është Dita e Zotit. Por siç kam shkruar tjetërkund, është një ditë e cila fillon dhe mbaron në errësirë; fillon me shtrëngimin e kësaj epoke dhe mbaron me shtrëngimin në përfundim të tjetrës. Në këtë kuptim, mund të thuhet se kemi arritur në përfundimtar "Dita" ose gjykimi. Disa Etër të Kishës tregojnë se kjo është "dita e shtatë", një ditë pushimi për Kishën. Ndërsa Shën Pali u shkroi Hebrenjve, «Një pushim i së shtunës mbetet ende për njerëzit e Perëndisë”(Heb 4: 9). Kjo pasohet nga dita e përjetshme ose e "tetë": përjetësia. 

Ata që në fuqinë e këtij pasazhi [Zbul. 20: 1-6], kanë dyshuar se ringjallja e parë është e ardhshme dhe trupore, janë lëvizur, ndër të tjera, posaçërisht nga numri i njëmijë viteve, sikur të ishte një gjë e përshtatshme që shenjtorët duhet të gëzonin kështu një lloj pushimi të Shabatit gjatë asaj periudhe , një kohë e lirë e shenjtë pas punëve prej gjashtë mijë vjetësh që kur u krijua njeriu… (dhe) duhet të ndjekë pas përfundimit të gjashtë mijë viteve, nga gjashtë ditë, një lloj Sabati të ditës së shtatë në mijë vitet pasardhëse… Dhe kjo mendimi nuk do të ishte i kundërshtueshëm, nëse do të besohej se gëzimet e shenjtorëve, në atë Shabat, do të ishin shpirtërore dhe si pasojë e pranisë së Zotit  -St. Augustini i Hippo (354-430 pas Krishtit; Doktor i Kishës), De Civitat Dei, Bk XX, Ch. 7 (Shtypi i Universitetit Katolik të Amerikës)

Kështu, Epoka e Paqes do të fillojë me zjarrin pastrues të Shpirtit të Shenjtë të derdhur mbi tokë si në një Rrëshajë të Dytë. Sakramentet, veçanërisht Eukaristia, do të jenë me të vërtetë burimi dhe maja e jetës së Kishës në Zot. Po ashtu mistikët dhe teologët na thonë se pas “natës së errët” të Gjykimit, Kisha do të arrijë lartësitë e bashkim mistik kur ajo do të pastrohet si Nuse në mënyrë që të mund të marrë Mbretin e saj në banketin e përjetshëm të dasmës. Dhe kështu, unë spekuloj se edhe pse Kisha do të përballet me një betejë të fundit në fund të kohës, ajo nuk do të tronditet atëherë siç do të jetë gjatë Gjykimit Shtatë Vjetor. Për këtë errësirë ​​të tanishme është me të vërtetë pastrimi i tokës nga Satani dhe e keqja. Gjatë epokës së paqes, Kisha do të jetojë në një gjendje hiri të pashembullt në historinë njerëzore. Por ndryshe nga nocionet e rreme në lidhje me këtë epokë të propozuar nga herezia e "mijëvjeçarit", kjo do të jetë një kohë e thjeshtimit dhe jetesës edhe më primitive edhe një herë. Ndoshta edhe kjo do të jetë pjesë e procesit të rafinimit përfundimtar të Kishës - pjesë e gjyqit përfundimtar.

Shih edhe Kuptimi i Përballjes Finale ku shpjegoj se "përballja përfundimtare" e kësaj epoke është vërtet përballja përfundimtare midis Ungjillit të Jetës dhe ungjillit të vdekjes - një konfrontim i cili nuk do të përsëritet në shumë aspekte të tij pas epokës së paqes.

 

KOHA E DY D WSHMITARVE

Në shkrimet e mia Koha e Dy Dëshmitarëve, Unë fola për një periudhë në të cilën mbetja e Kishës e përgatitur për këto kohë shkon për të dëshmuar në "mantelin profetik" të dy dëshmitarëve, Enokut dhe Elijas. Ashtu si Profeti i Rremë dhe Bisha paraprihen nga shumë profetë të rremë dhe mesia të rremë, ashtu gjithashtu, Enokut dhe Elijas mund t'i paraprijnë shumë profetë të krishterë të mbushur me zemrat e Jezusit dhe Marisë. Kjo është një "fjalë" që i erdhi Fr. Kyle Dave dhe unë disa vjet më parë, dhe një që nuk më ka lënë kurrë. Unë e paraqes këtu për dallimin tuaj.

Meqenëse disa Etër të Kishës prisnin që një Antikrisht të shfaqej pas Erës së Paqes, mund të ndodhë që Dy Dëshmitarët të mos shfaqen deri atëherë. Nëse do të ishte kështu, atëherë para epokës së paqes, me siguri, Kisha do të pajiset me "mantelin" profetik të këtyre dy profetëve. Në të vërtetë, ne kemi parë në shumë mënyra një frymë të jashtëzakonshme profetike në Kishë në shekullin e kaluar me një përhapje të mistikëve dhe shikuesve.

Etërit e Kishës nuk ishin gjithmonë unanim, pasi libri i Zbulesës është shumë simbolik dhe i vështirë për tu interpretuar. Kjo tha, vendosja e një antikrishti para dhe / ose pas një epoke të paqes nuk është një kontradiktë, edhe pse një At mund të ketë theksuar një më shumë se tjetri.

 

AKTGJYKIMI I TE GJETURIT, PASTAJ I VDEKUR

Besimi ynë na tregon se Jezusi kthehet me lavdi për të gjykuar të gjallët dhe të vdekurit. Ajo që duket se tregon tradita, është se Gjykimi i jetuar—Të ligësisë mbi tokë — ndodh përgjithësisht para epoka e paqes. Gjykimi i i vdekur ndodh ne pergjithesi pas epoka kur Jezusi kthehet si gjykatës në mish:

Sepse vetë Zoti, me një fjalë komande, me zërin e një kryeengjëlli dhe me borinë e Perëndisë, do të zbresë nga qielli dhe të vdekurit në Krishtin do të ringjallen të parët. Atëherë ne që jemi gjallë, që kemi mbetur, do të kapemi bashkë me ta në re për të takuar Zotin në ajër. Kështu, ne do të jemi gjithmonë me Zotin. (1 Sel. 4: 16-17)

AKTGJYKIMI I JETESpara epoka e paqes):

Kini frikë nga Zoti dhe i jepni lavdi, sepse koha e tij ka ardhur të gjykojë [mbi] yl Babiloninë e madhe [dhe]… cilindo që adhuron bishën ose shëmbëlltyrën e saj, ose pranon shenjën e saj në ballë ose në dorë ... Pastaj pashë qiejtë u hap dhe aty ishte një kal i bardhë; kalorësi i tij u quajt "Besnik dhe i Vërtetë". Ai gjykon dhe bën luftë me drejtësi… Bisha u kap dhe bashkë me të edhe profeti i rremë… Pjesa tjetër u vra nga shpata që doli nga goja e atij që kalëronte kalin Rev (Zbul. 14: 7-10, 19:11) , 20-21)

GJYKIMI I T THE VDEKURIT (pas epoka e paqes):

Më tej pashë një fron të madh të bardhë dhe atë që ishte ulur mbi të. Toka dhe qielli ikën nga prania e tij dhe nuk kishte vend për ta. Unë pashë të vdekurit, të mëdhenjtë dhe të përulurit, që qëndronin përpara fronit dhe rrotullat u hapën. Pastaj u hap një rrotull tjetër, libri i jetës. Të vdekurit gjykoheshin sipas veprave të tyre, nga ato që ishin shkruar në rrotulla. Deti dha të vdekurit e tij; atëherë Vdekja dhe Hadesi dhanë të vdekurit e tyre. Të gjithë të vdekurit u gjykuan sipas veprave të tyre. (Zbul. 20: 11-13)

 

Zoti do të jetë me ne

Unë ju siguroj, kjo seri ishte aq e vështirë për t'u shkruar sa ishte për shumë prej jush për të lexuar. Shkatërrimi i natyrës dhe të këqijat që parashikon profecia mund të jenë mbizotëruese. Por duhet të kujtojmë se Zoti do ta sjellë popullin e Tij përmes këtij Sprovimi, ashtu si Ai i solli Izraelitët përmes murtajave të Egjiptit. Antikrishti do të jetë i fuqishëm, por ai nuk do të jetë i plotfuqishëm.

Edhe demonët kontrollohen nga engjëjt e mirë që të mos dëmtojnë aq sa do. Në të njëjtën mënyrë, Antikrishti nuk do të bëjë aq shumë dëm sa do të dëshironte. -St. Thomas Aquinas, Summa Theologica, Pjesa I, Q.113, Art. 4

Megjithëse Antikrishti do të ketë bërë çdo përpjekje për të shfuqizuar tërësisht ofertën e "flijimit të përhershëm" të meshës në të gjithë botën, dhe megjithëse nuk do të ofrohet publikisht askund, Zoti do të siguroj Do të ketë shumë priftërinj që shërbejnë nën tokë, dhe kështu ne do të jemi akoma në gjendje të marrim Trupin dhe Gjakun e Krishtit dhe të rrëfejmë mëkatet tona në Sakramente. Mundësitë për këtë do të jenë të rralla dhe të rrezikshme, por përsëri, Zoti do ta ushqejë popullin e tij "manën e fshehur" në shkretëtirë.

Për më tepër, Zoti na ka dhënë sakramentale të cilat mbajnë premtimin e Tij të hirit dhe mbrojtjes - ujë të shenjtë, kripë dhe qirinjë të bekuar, Scapular dhe Medaljen Mrekulli, për të përmendur vetëm disa.

Do të ketë shumë përndjekje. Kryqi do të trajtohet me përbuzje. Do të hidhet në tokë dhe gjaku do të rrjedhë ... Bëni një medalje të goditur siç ju kam treguar. Të gjithë ata që e veshin do të marrin hire të mëdha. - Zoja jonë në Shën Catherine Labouré (1806-1876 pas Krishtit). në Medaljen Mrekulli, Prospektet e Bibliotekës Zoja e Rruzares

Sidoqoftë, armët tona më të mëdha do të jenë lavdërimi i emrit të Jezusit në buzët tona, dhe Kryqi në njërën dorë dhe Rruzares së Shenjtë në tjetrën. St. Louis de Montfort i përshkruan Apostujt e kohëve të fundit si ato…

… Me Kryqin për stafin e tyre dhe Rruzarin për hobe e tyre.

Do të ketë mrekulli rreth nesh. Fuqia e Jezusit do të shfaqet. Gëzimi dhe paqja e Shpirtit të Shenjtë do të na mbështesin. Nëna jonë do të jetë me ne. Shenjtorët dhe engjëjt do të shfaqen për të na ngushëlluar. Do të ketë të tjerë që të na ngushëllojnë, ashtu si gratë që qanin e ngushëlluan Jezusin në Udhën e Kryqit dhe Veronica fshiu fytyrën e Tij. Nuk do të mungojë asgjë për të cilën do të na duhet. Atje ku mëkati është i tepërt, hiri do të teprojë edhe më shumë. Ajo që është e pamundur për njeriun do të jetë e mundur për Zotin.

Nëse ai nuk e kurseu botën e lashtë, edhe pse e ruajti Noeun, një lajmëtar të drejtësisë, së bashku me shtatë të tjerë, kur solli një përmbytje në botën e pa zot; dhe nëse do të dënonte qytetet e Sodomës dhe Gomorës në shkatërrim, duke i bërë ato në hi, duke i bërë ato një shembull për njerëzit e paperëndishëm të asaj që po vjen; dhe nëse ai shpëtoi Lotin, një njeri të drejtë të shtypur nga sjellja e pahijshme e njerëzve jo-parimorë (ditë pas dite ai njeri i drejtë që jetonte mes tyre u mundua në shpirtin e tij të drejtë në veprat e paligjshme që ai pa dhe dëgjoi), atëherë Zoti e di se si për të shpëtuar të devotshmit nga sprova dhe për të mbajtur të padrejtët nën ndëshkim për ditën e gjykimit (2 Pjet. 2: 9)

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, MILENARIANIZMI, PROVIMI SHTAT SE VITOR.