Shkurtimi i Ditëve

 

 

IT duket shumë më shumë se një klishe këto ditë: pothuajse të gjithë thonë se koha po "ikën". E premtja është këtu para se ta njohim. Pranvera pothuajse ka mbaruar- tashmë- dhe po të shkruaj përsëri në orët e para të mëngjesit (ku shkoi dita ??)

Koha duket se fluturon fjalë për fjalë. A është e mundur që koha po shpejtohet? Ose më mirë, është koha i ngjeshur?

Ndërsa meditoja për këtë pyetje disa kohë më parë, Zoti dukej se u përgjigj me një analogji teknologjike: "Mp3". Ekziston një teknologji e quajtur "kompresim" në të cilin madhësia e një kënge (sasia e hapësirës ose kujtesës kompjuterike që zë) mund të "zvogëlohet" pa ndikuar dukshëm në cilësinë e zërit.

Po kështu, duket se ditët tona po kompresohen, edhe pse një sekondë ende duket të jetë një sekondë.

Ne po shkojmë drejt fundit të kohës. Tani sa më shumë që i afrohemi fundit të kohës, aq më shpejt veprojmë - kjo është ajo që është e jashtëzakonshme. Ka, si të thuash, një nxitim shumë domethënës në kohë; ka një përshpejtim në kohë ashtu si ka një nxitim në shpejtësi. Dhe ne shkojmë më shpejt dhe më shpejt. Ne duhet të jemi shumë të vëmendshëm ndaj kësaj për të kuptuar se çfarë po ndodh në botën e sotme.  —Pr. Marie-Dominique Philippe, OP, Kisha Katolike në fund të një epoke, Ralph Martin, fq. 15-16

 

SHENJA E KOHEVE

Sidoqoftë, kompresimi mund të fillojë të përkeqësojë cilësinë e zërit të një kënge. Sa më shumë kompresim të ketë, aq më i keq është tingulli. Po ashtu, ndërsa ditët duken gjithnjë e më «të ngjeshura», aq më shumë ka një përkeqësim të moralit, rendit civil dhe natyrës.  

Një prift kohët e fundit tha se Zoti po i shkurton ditët si akt mëshire.

Nëse Zoti nuk do t'i kishte shkurtuar ato ditë, askush nuk do të shpëtonte; por për hir të të zgjedhurve që zgjodhi, ai i shkurtoi ditët. (Marku 13:20)

Jona është një kohë e lëvizjes së vazhdueshme e cila shpesh çon në shqetësim, me rrezikun e "bërë për hir të bërë". Ne duhet t'i rezistojmë këtij tundimi duke u përpjekur "të jemi" para se të përpiqemi "të bëjmë".  –– Papa JOHN PAUL II, Novo Millenio Ineunte, n 15

 

Kliko këtu për të Unsubscribe or Regjistrohu kësaj reviste. 

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, SHENJAT.