Përgjigja e Heshtur

 
Jezusi dënoi, nga Michael D. O'Brien

 

 Botuar për herë të parë në 24 Prill, 2009. 

 

KETU po vjen një kohë kur Kisha do të imitojë Zotin e saj përballë akuzuesve të saj, kur dita e debatit dhe e mbrojtjes do t'i lëshojë vendin Përgjigja e Heshtur.

“A nuk keni përgjigje? Çfarë po dëshmojnë këta burra kundër teje? " Por Jezusi heshti dhe nuk u përgjigj asgjë. (Marku 14: 60-61)

 

EKLipsI i së Vërtetës

Kam shkruar së fundmi për ardhjen Revolucion. Shumë thjesht nuk mund të besojnë se kjo është e mundur. Por ajo që ne mendojmë dhe ajo që shohim janë dy gjëra të ndryshme: shenjat e kohërave janë rreth nesh. Pavarësisht nëse është një kandidate Miss USA që qëndron në këmbë për martesën tradicionale, ose Ati i Shenjtë që ekspozon gënjeshtrën për prezervativët, përgjigjja gjithnjë e më shumë i papërmbajtur. Një nga shenjat më të mëdha, të paktën në rastin e Atit të Shenjtë, është se ai gjithnjë e më shumë po fshikullohet ipeshkvij shokët priftërinjtë. Unë mendoj për Zojën e Akitës:

Puna e djallit do të infiltrojë edhe në Kishë në një mënyrë të tillë që dikush të shohë kardinalët që kundërshtojnë kardinalët, peshkopë kundër peshkopëve. Priftërinjtë që do të më adhurojnë do të përbuzen dhe kundërshtohen nga besimtarët e tyre - Zoja e Akitës për Sr. Agnes, Mesazhi i tretë dhe i fundit, 13 tetor 1973; aprovuar nga peshkopi vendas

Qysh në vitet 1990, unë prodhova një mini-dokumentar dypjesësh për një transmetim të lajmeve duke ekspozuar faktin se prezervativët bëjnë pak për të parandaluar sëmundjet seksualisht të transmetueshme të Chlamydia dhe Human Papilloma Virus (e cila lidhet me kancerin e qafës së mitrës). Për më tepër, ka prova thelbësore që prezervativët në të vërtetë çojnë në një rritje të aktivitetit seksual, duke përkeqësuar epideminë e AIDS-it:

Ekziston një shoqatë e qëndrueshme e treguar nga studimet tona më të mira, përfshirë 'Sondazhet Demografike të Shëndetit' të financuara nga SH.B.A., midis disponueshmërisë më të madhe dhe përdorimit të prezervativëve dhe niveleve më të larta (jo më të ulëta) të infektimit me HIV. -Edward C. Green, Drejtor i Projektit të Kërkimit për Parandalimin e AIDS-it në Qendrën e Harvardit për Studime të Popullsisë dhe Zhvillimit; LifeSiteNews.com, 19 Mars 2009

Por ditët janë këtu dhe po vijnë ku provat kanë pak rëndësi; ku e vërteta është subjektive; ku historia rishkruhet; ku tallet me mençurinë e epokave; ku arsyeja zëvendësohet me emocione; liria e zhvendosur nga tirania. 

Në një nga shkrimet e mia të para, kam shkruar:

155-lgJotoleranca e "tolerancës!" Curshtë kurioze se si ata që akuzojnë të krishterët për urrejtje dhe intolerancë janë shpesh më helmuesit për nga toni dhe qëllimi. Hypshtë hipokrizia më e qartë - dhe lehtësisht e shikuar në kohërat tona.

Jezusi profetizoi këto ditë në fillim të shërbesës së Tij:

Dhe ky është vendimi, që drita erdhi në botë, por njerëzit preferuan errësirën ndaj dritës, sepse punët e tyre ishin të mbrapshta. Sepse kushdo që bën gjëra të mbrapshta e urren dritën dhe nuk vjen drejt dritës, që të mos zbulohen veprat e tij. (Gjoni 3: 19-20)

Sidoqoftë, ashtu si Jezusi heshti kur filloi Pasioni i Tij, ashtu edhe Kisha do të ndjekë Zotin e saj. Por Jezusi heshti vetëm para gjykatave fetare të cilët nuk ishin të interesuar për të vërtetën, por për të dënuar. Po ashtu, Jezusi heshti përpara Herodit, i cili interesohej vetëm për shenja, jo për shpëtim. Por Jezusi bëri flisni me Pilatin sepse ai ende po kërkonte të vërtetën dhe mirësinë edhe pse, në fund, ai kapitulloi nga frika. 

Pilati i tha: "Çfarë është e vërteta?" Pasi i tha këto, ai doli përsëri tek Judenjtë dhe u tha atyre: "Unë nuk po gjej asnjë krim tek ai." (Gjoni 18:38)

Prandaj, ne po hyjmë në orën kur duhet të kërkojmë mençuri hyjnore të dimë kur të flasim dhe kur të mos flasim; kur do t'i shërbejë Ungjillit dhe kur jo. Si heshtja, ashtu edhe fjalët mund të flasin fuqishëm. Një frikacak nuk është ai që nuk flet, por është i frikësuar për të folur Ky nuk ishte Jezusi, e as nuk duhet të ishim ne. 

Në kohën tonë më shumë se kurrë, pasuria më e madhe e njerëzve të prirur keq është frikacaku dhe dobësia e njerëzve të mirë, dhe gjithë forca e mbretërimit të Satanait është për shkak të dobësisë së lehtë të katolikëve. O, nëse mund ta pyes Shëlbuesin Hyjnor, siç bëri profeti Zachary në shpirt, 'Cilat janë këto plagë në duart tuaja?' përgjigjja nuk do të ishte e dyshimtë. 'Me këto unë u plagosa në shtëpinë e atyre që më donin. Unë u plagosa nga miqtë e Mi që nuk bënë asgjë për të më mbrojtur dhe që, në çdo rast, e bënë veten bashkëpunëtorë të kundërshtarëve të Mi. ' Ky fyerje mund t'u drejtohet katolikëve të dobët dhe të ndrojtur të të gjitha vendeve. —POPA ST. PIUS X, Publikimi i Dekretit të Virtyteve Heroike të Shën Joanës së Harkut, etj., 13 dhjetor 1908; vatikan.va

 

KOHA E KOHAVE

Edhe një herë, vëllezër dhe motra, nuk duhet të kemi frikë ta quajmë të ligën me emrin e saj, duke pranuar se po jetojmë në një betejë të jashtëzakonshme, atë që Papa Gjon Pali II e quajti "konfrontimi i fundit". Pafundësia e kësaj beteje u nënvizua përsëri nga Peshkopi Robert Finn i dioqezës së Kansas City-St. Jozefi.

Ndërsa flas një fjalë inkurajimi sot, unë gjithashtu dua t'ju them me maturi, të dashur miq, "Ne jemi në luftë!" Issues sjellin çështjet e sotme "Një intensitet dhe urgjencë për përpjekjet tona që mund të rivalizojnë çdo kohë në të kaluarën." - 21 Prill, 2009, LifeSiteNews.com 

Peshkopi Finn pranoi se lufta shpesh është midis anëtarëve të vetë Kishës.

"Beteja midis besimtarëve", të cilët pretendojnë një farë "gjuhe të përbashkët" me ne, ndërsa në të njëjtën kohë, ata sulmojnë parimet më themelore të mësimeve të Kishës, ose përçajnë ligjin natyror - kjo kundërshtim është një nga më dekurajuese, konfuze, dhe e rrezikshme. - Po aty.

Apo mos e pranoni vetë mesazhin qendror të Ungjillit? Ulur Kryetar i Konferencës Episkopale Gjermane, Kryepeshkopi i Freiburgut, Robert Zollitsch, kohët e fundit tha,

Krishti «nuk vdiq për mëkatet e njerëzve sikur Perëndia të kishte ofruar një flijim flijimi, si një kurban.» Në vend të kësaj, Jezui kishte ofruar vetëm "solidaritet" me të varfërit dhe të vuajturit. Tha Zollitsch "Kjo është kjo perspektivë e madhe, kjo solidaritet i jashtëzakonshëm." Intervistuesi pyeti, “Ju tani nuk do ta përshkruanit atë në një mënyrë të tillë që Zoti dha Birin e tij, sepse ne njerëzit ishim kaq mëkatarë? Ju nuk do ta përshkruanit më kështu?Imzot Zollitsch u përgjigj, "Jo." -LifeSiteNews.com, 21 Prill 2009

Shkurajuese, konfuze, e rrezikshme. Sidoqoftë, ne duhet të flasim të vërtetën ndërsa është koha për të folur të vërtetën, edhe nëse, thotë Peshkopi Finn, "kjo do të thotë që ne mund të qortohemi ndonjëherë nga ata që duan që ne të flasim më pak".

Ju e dini që ai u zbulua për të hequr mëkatet gjaku i Jezusit, Birit të tij, na pastron nga çdo mëkat ... Ja, Qengji i Zotit, që heq mëkatin e botës! (1 Gjonit 3: 5; 1: 7; Gjonit 1:29)

 

BARTSIT E SHPRESS!

Satani dhe armiqtë e jetës do të donin për ty dhe unë të zvarritemi në një vrimë dhe të heshtim. Kjo nuk është e Përgjigja e Heshtur Unë jam duke folur për të. Për faktin nëse flasim ose nëse heshtim, jeta jonë duhet të bërtasë Ungjillin e Jezu Krishtit ose përmes fjalëve ose veprimeve tona; përmes shpalljes së së vërtetës ose dëshmisë së dashurisë një dashuri që triumfon. Krishterimi nuk është një fe e zhurmës filozofike por Ungjilli i transformim ku ata që besojnë në Jezusin, të cilët kthehen nga një jetë mëkatare dhe ndjekin gjurmët e Mjeshtrit, "shndërruar nga lavdi në lavdi”(2 Kor 3:18) përmes fuqisë së Frymës së Shenjtë. Ky transformim duhet të jetë i dukshëm për botën në gjithçka që jemi dhe bëjmë. Pa të, dëshmitari ynë është steril, fjalët tona të pafuqishme. 

Nëse fjalët e Krishtit qëndrojnë në ne, ne mund të përhapim flakën e dashurisë që Ai ndezi në tokë; ne mund të mbajmë lart pishtarin e besimit dhe shpresës me të cilin përparojmë drejt Tij. —POPE BENEDIKTI XVI, predikim, Bazilika e Shën Pjetrit, 2 Prill 2009; L'Osservatore Romano, 8 Prill 2009

Ndoshta Papa Benedikti sinjalizoi ditët e dëshmisë së Heshtjes që po afroheshin kur, gjatë udhëtimit të tij në Afrikë, ai bëri jehonë thjeshtësinë me të cilën Apostujt në ditët e tyre të persekutimit iu afruan botës:

Po largohem për në Afrikë i vetëdijshëm se nuk kam asgjë për t'u propozuar ose dhënë atyre që do të takoj përveç Krishtit dhe Lajmit të Mirë të Kryqit të tij, një mister i dashurisë supreme, të dashurisë hyjnore që kapërcen çdo rezistencë njerëzore dhe madje bën falje dhe dashuri për armiqtë e dikujt e mundur. -Angelus, 15 Mars 2009, L'Osservatore Romano, 18 Mars 2009

Ndërsa Kisha hyn në Pasionin e saj, do të vijë dita kur Përgjigja e Heshturr do të jetë gjithçka që ka mbetur për të dhënë… kur Fjala e Dashurisë do të flasë për ne dhe përmes nesh. Po, heshtja në dashuri, jo me inat.

… Ne nuk do të lëkundemi nga rruga jonë, megjithëse bota na josh me buzëqeshjet e saj ose përpiqet të na tmerrojë me kërcënime të zhveshura të sprovave dhe shtrëngimeve të saj. - Shën. Peter Damian, Liturgjia e Orëve, Vëll. II, 1778

 

 

Mbështetja dhe lutjet tuaja financiare janë arsyeja
ju po e lexoni këtë sot.
 Ju bekoj dhe faleminderit. 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 
Shkrimet e mia po përkthehen francez! (Merci Philippe B.!)
Hidh lire mes écrits en français, kliko sur le drapeau:

 
 
Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE.

Komentet janë të mbyllura.