Dita e Gjashtë


Foto nga EPA, në orën 6 në Romë, 11 Shkurt 2013

 

 

PËR për disa arsye, një trishtim i thellë më pushtoi në prill të vitit 2012, që ishte menjëherë pas udhëtimit të Papës në Kubë. Ajo pikëllim arriti kulmin në një shkrim të quajtur tre javë më vonë Heqja e Frenuesit. Flet pjesërisht për mënyrën se si Papa dhe Kisha janë një forcë që frenon “të paligjshmin”, Antikrishtin. Unë ose vështirë se dikush e dinte që Ati i Shenjtë vendosi atëherë, pas këtij udhëtimi, të hiqte dorë nga detyra e tij, gjë që ai bëri këtë më 11 Shkurt 2013.

Kjo dorëheqje na ka afruar pragu i Ditës së Zotit

 

DITA E ZOTIT

Etërit e Kishës gjithashtu i referoheshin Ditës së Zotit si "dita e shtatë", një ditë pushimi që do të vinte për Kishën kur e gjithë krijimi do të pushonte dhe do të përjetonte një lloj rinovimi. [1]shih Krijimi i Rilindur Etërit e barazuan këtë Ditë ose "ditën e shtatë" me Kapitullin 20 të Apokalipsit të Shën Gjonit kur Antikrishti do të mundej, Satanai u lidh me zinxhirë dhe shenjtorët do të mbretëronin me Krishtin për një "mijë vjet".

Ja, Dita e Zotit do të jetë një mijë vjet. - Letra e Barnabës, Etërit e Kishës, Ch 15

Kështu, Dita e Zotit, që përfundimisht kulmon në Kthimi i Jezusit në Lavdi në fund të kohës, nuk duhet të mendohet si një periudhë e vetme, njëzet e katër por një periudhë që, megjithatë, ndjek modelin e një dite diellore:

… Kjo ditë e jona, e cila kufizohet nga lindja dhe perëndimi i diellit, është një përfaqësim i asaj dite të shkëlqyeshme, në të cilën qarku i një mijë vjetësh ngulitë kufijtë e tij. -Lactantius, Etërit e Kishës: Institutet Hyjnore, Libri VII, Kapitulli 14, Enciklopedia katolike; www.newadvent.org

Kjo do të thotë që Dita e Zotit fillon në një vigjilencë la errësira e natës  [2]lexoj Edhe dy ditë për një kronologji themelore

 

NJ ONE DIT,, NJ TH Mijë mijë vjet

Etërit e Kishës i bënë shtatë ditët e krijimit të Zotit në Zanafillë angog të shtatë mijë vjet pas krijimit, sipas rrëfimit biblik.

Me Zotin një ditë është si një mijë vjet dhe një mijë vjet si një ditë. (2 Pt 3: 8)

Kështu, ata morën katër mijë vjet para lindjes së Krishtit për të përfaqësuar "katër ditët" e para të "veprës" së Popullit të Zotit. Dy mijë vitet e ardhshme që nga lindja e Krishtit, ata menduan se u referoheshin dy ditëve të fundit të punës së Kishës. Kështu, me kthesën e mijëvjeçarit, sipas mësimeve të Atit, kemi arritur në fund të Ditës së Gjashtë dhe pragut të Ditës së Shtatë - një ditë pushimi nga të gjitha punët e popullit të Zotit.

Prandaj, një pushim i së shtunës mbetet ende për njerëzit e Perëndisë. Dhe kushdo që hyn në perëndi të pushojë, pushon nga veprat e tij ashtu si bëri Zoti nga të tijat. (Heb 4: 8)

Shkrimi i Shenjtë thotë: 'Dhe Perëndia pushoi ditën e shtatë nga të gjitha veprat e Tij'… Dhe në gjashtë ditë gjërat e krijuara përfunduan; është e qartë, pra, se ata do të marrin fund në të gjashtën mijë vjet… Por kur Antikrishti do të ketë shkatërruar të gjitha gjërat në këtë botë, ai do të mbretërojë për tre vjet e gjashtë muaj dhe do të ulet në tempullin në Jeruzalem; dhe atëherë Zoti do të vijë nga Qielli në re ... duke e dërguar këtë njeri dhe ata që e ndjekin në liqenin e zjarrit; por duke sjellë për të drejtët kohën e mbretërisë, domethënë pjesën tjetër, ditën e shtatë të shenjtëruar… Këto do të ndodhin në kohën e mbretërisë, domethënë në ditën e shtatë… e shtuna e vërtetë e të drejtëve.  -St. Irenaeus of Lyons, Ati i Kishës (140-202 pas Krishtit); Adversus Haereses, Ireneu i Lionit, V.33.3.4, Etërit e Kishës, Co. botuese CIMA; (Shën Ireneu ishte një student i Shën Polikarpit, i cili njihte dhe mësoi nga Apostulli Gjon dhe më vonë u shenjtërua peshkop i Smyrna nga Gjoni.)

Oh! kur në çdo qytet dhe fshat respektohet me besnikëri ligji i Zotit, kur tregohet respekt për gjërat e shenjta, kur frekuentohen Sakramentet dhe përmbushen ordinancat e jetës së krishterë, sigurisht që nuk do të ketë më nevojë që ne të punojmë më tej shikoni të gjitha gjërat e restauruara në Krishtin… Dhe pastaj? Atëherë, më në fund, do të jetë e qartë për të gjithë që Kisha, siç ishte themeluar nga Krishti, duhet të gëzojë liri dhe pavarësi të plotë dhe të tërë nga të gjithë sundimin e huaj ... "Ai do të thyejë kokat e armiqve të tij", që të gjithë të mund të e di "që Perëndia është mbreti i gjithë tokës", "që johebrenjtë të mund ta njohin veten e tyre si njerëz". E gjithë kjo, Vëllezër të Nderuar, Ne besojmë dhe presim me një besim të palëkundur. —POPA PIUS X, E Supremi, Enciklikë "Për Rivendosjen e Gjithë Gjërave", n.14, 6-7

Përsëri, Etërit e Kishës nuk i referohen fundit të botës, por fundit të moshë, dhe agimi i një epoke të re para Gjykimi i Fundit në fund të kohës:

… Ne e kuptojmë se një periudhë prej një mijë vjetësh tregohet në gjuhën simbolike Një njeri mes nesh me emrin Gjon, një nga Apostujt e Krishtit, mori dhe paratha që pasuesit e Krishtit do të banonin në Jeruzalem për një mijë vjet dhe se më pas do të ndodhte ringjallja dhe gjykimi universal dhe, me pak fjalë, i përjetshëm. -St. Justin Martir, Dialogu me Trypho, Etërit e Kishës, Trashëgimia e Krishterë

Nëse jemi në fund të Ditës së Gjashtë, atëherë duhet të shohim gjithashtu një "errësirë" ose "natë" përkatëse.

 

N THE DIT SN E GJASHT

Kam dhjetëra e dhjetëra shkrime këtu dhe gjithashtu në Libri im, të cilat përshkruajnë me hollësi të kujdesshme - me fjalët e vetë papëve - errësirën shpirtërore që ka zbritur në botë. [3]Nëse jeni një lexues i ri, mund të gjeni disa nga këto citate të përmbledhura në shkrim, Pse nuk Bërtasin Papët?

Çfarë ndodhi në "ditën e gjashtë" të krijimit? Shkrimi i Shenjtë thotë:

Zoti tha: Le t'i bëjmë qeniet njerëzore sipas shëmbëlltyrës sonë, pas shëmbëlltyrës sonë ... Zoti i bekoi ata dhe Zoti u tha atyre: Bëhuni pjellorë dhe shumëzohuni; mbushni tokën dhe nënshtrojeni atë… Zoti gjithashtu tha: Shih, unë po ju jap çdo bimë që mban farë në të gjithë tokën dhe çdo pemë që ka fruta që sjellin farë mbi të që të jetë ushqimi juaj… Dhe kështu ndodhi. Zoti shikoi gjithçka që ai kishte bërë dhe e gjeti atë shumë të mirë. Erdhi mbrëmja dhe pasoi mëngjesi - dita e gjashtë.

Çfarë po ndodh në tonë Dita e Gjashte?

Ne kemi filluar ta rikrijojmë njeriun në imazhin tonë, ose atë që mendojmë se duhet të jetë imazhi ynë. Siç kam shkruar në Zemra e Revolucionit të Ri, kemi hyrë brenda tonë herë në një pikë kthese të shquar: besimi se seksi ynë biologjik, përbërja gjenetike dhe pëlhura jonë morale mund të rregullohen plotësisht, ri-inxhinierohen dhe zëvendësohen. Ne e kemi vendosur shpresën tonë pothuajse vetëm në shkencë dhe teknologji për të na dhënë në një epokë të re të ndriçimit njerëzor dhe lirisë. Ne e kemi bërë veten kimikisht dhe mekanikisht jopjellor. Ne kemi filluar programe për të zvogëluar në mënyrë dramatike popullatën njerëzore. Vetë zemra e këtij revolucioni antropologjik është satanik Attackshtë sulmi i fundit i Satanait ndaj Krijuesit nga duke zhbërë atë që Zoti krijoi dhe nisi në ditën e gjashtë. [4]shih Kthehu në Eden?

Unë jam i tronditur nga fjalët specifike që Zoti foli mijëra vjet më parë kur Ai tha: “Shih, unë po ju jap gjithçka mbjellës farë bimë… dhe çdo pemë që ka mbjellës farë fruta mbi të që të jetë ushqimi juaj… ”Sot, ne kemi shkencëtarë dhe korporata që po ndryshojnë drejtpërdrejt këto fara jetëdhënëse. Shumë madje po punojnë prapa skenave në "Teknologjitë tradhtare". [5]shih http://rense.com/politics6/seedfr.htm Kjo u mundëson atyre të patentojnë dhe të shesin fara të modifikuara gjenetikisht që, përmes reaksionit kimik, mund të "fiken", duke sterilizuar kështu farën në mënyrë që ajo të mos mund të riprodhohet më. Nuk bëhet më një pasuri mbjellës farë bimë, dhe farat duhet të blihen përsëri në sezonin vijues. Korporatat si Monsanto, ndërsa pretendonin se kishin braktisur "fara vetëvrasjeje" të tilla, pranuan se ato ishin kërkime të vazhdueshme që ende mund t'i lejojnë ata të ndezin ose çaktivizojnë disa tipare gjenetike të bimëve. [6]shih http://www.twnside.org.sg/title/seeds-cn.htm Dëmtimi i bërë tashmë misrit, pambukut dhe kulturave të tjera të farës përmes modifikimit gjenetik vazhdon të dalë në ballë. Nga shtyrja e fermerëve të botës së tretë në varfëri dhe vetëvrasje [7]shih www.infowars.com për të pjellë "super barërat e këqija", [8]http://www.reuters.com/ privimi i njerëzve nga lëndët ushqyese thelbësore në tokë, [9]shih http://www.globalresearch.ca/ duke shkaktuar sëmundje dhe vdekje nga kimikatet shoqëruese të nevojshme për të rritur të korrat. [10]shih http://www.naturalnews.com/ Kështu, Dita e Gjashtë e njerëzimit është me të vërtetë antiteza e ditës së gjashtë të krijimit!

Në shëmbëlltyrat e Tij, Jezusi e krahasoi Fjalën e Zotit me farën që është përhapur në toka të ndryshme. Sulmi ndaj farë njeriu dhe farë bimësh në fund të fundit është një sulm ndaj Jezusit, "Fjala e bërë mish" që është "Jeta". Sepse shkel në radhë të parë fjalën e Atit për "Bëhu pjellor dhe shumëzohu; mbushni tokën dhe nënshtrojeni ” [11]Gen 1: 28 Së dyti, shkel urdhërimin "të kultivosh dhe të kujdesesh për" krijimin. [12]Gen 2: 15 Së fundmi, ajo përmbys ligjin natyror dhe moral të vendosur nga Zoti në lidhje me marrëdhëniet me Të dhe me njëri-tjetrin, sepse: "një burrë lë babanë dhe nënën e tij dhe kapet pas gruas së tij, dhe të dy bëhen një trup i vetëm". [13]Gen 2: 24

 

QIRI SHPIRT

Po hyjmë në natën e Ditës së Gjashtë. Dorëheqja e Papës është më shumë një shenjë se gjithçka - një lëvizje shahu e Dorës Hyjnore për të pozicionuar atë mbretëreshë. Rastësisht, disa orë pas njoftimit të Papës, rrufeja goditi kupolën e Shën Pjetrit pikërisht në orën 6 pas fillimit të në mbrëmje.

Vetë Papa Benedikti paralajmëroi:

Areas në zona të gjera të botës besimi rrezikon të shuhet si një flakë e cila nuk ka më karburant Problemi i vërtetë në këtë moment të historisë sonë është se Zoti po zhduket nga horizonti njerëzor dhe, me errësimin e dritës që vjen nga Zoti, njerëzimi po humbet kushinetat e saj, me efekte gjithnjë e më të dukshme shkatërruese.-Letër e Shenjtërisë së Tij Papa Benedikti XVI për të gjithë Peshkopët e Botës, 10 Mars 2009; Katolik Online

Unë kam ndarë me lexuesit një vizion të fuqishëm të brendshëm që kam marrë nga një qiri që digjet (lexo Qiri i ndezur) Në të, qiri përfaqësonte dritën e së vërtetës që po shuhet në botë. Por e jona Zonja, jona Mbretëresha e Paqes, ka qenë duke përgatitur dhe ushqyer atë dritë në zemrat e një mbetje besimtarësh. Unë besoj se flaka e së vërtetës do të shuhet në botë… dhe është e lidhur me këtë papati në një farë mënyre. Papa Benedikti XVI në shumë mënyra është "dhurata" e fundit e një brezi teologësh gjigandë të cilët kanë udhëhequr Kishën përmes Stuhisë së Apostazisë që tani do të shpërthejë me të gjithë forcën e saj në botë. Edhe Papa tjetër do të na drejtojë [14]shih Një Papë i Zi? por ai po ngjitet në një fron që bota dëshiron ta përmbysë. Kjo është prag për të cilën po flas.

Në një intervistë kur ishte ende kardinal, Papa Benedikti XVI tha:

Abrahami, babai i besimit, është me anë të besimit të tij shkëmbi që frenon kaosin, përmbytja fillestare e shkatërrimit dhe kështu e mbështet krijimin. Simon, i pari që rrëfeu Jezusin si Krishti ... tani bëhet me anë të besimit të tij Abrahamik, i cili rinovohet në Krishtin, shkëmbi që qëndron kundër valës së papastër të mosbesimit dhe shkatërrimit të saj të njeriut. —POPA BENEDICT XVI (Kardinal Ratzinger), Thirrja në Kungim, Kuptimi i Kishës Sot, Adrian Walker, Tr., F. 55-56

Shën Pali foli për një kufizues që frenon këtë "valë të papastër të mosbesimit dhe shkatërrimin e saj të njeriut" që është mishëruar në atë që quhet "i paligjshëm" ose Antikrishti.

Sepse misteri i paligjshmërisë tashmë po funksionon; vetëm ai që tani e frenon atë do ta bëjë derisa të mos dalë nga rruga. Dhe atëherë i palejimi do të zbulohet… (2 Sel. 2: 7-8)

Në një nga intervistat e tij të fundit për librin, Papa Benedikti XVI tha:

Kisha është gjithmonë e thirrur të bëjë atë që Zoti i kërkoi Abrahamit, që do të thotë të ekzistojë mjaft njerëz të drejtë për të shtypur të keqen dhe shkatërrimin. —POPA BENEDICT XVI, Drita e Botës, Një Bisedë me Peter Seewald, f. 166

A ka mjaft Cilat janë shenjat e kohërave që na tregojnë? Daullet e luftës po rrahin në të gjithë botën [15]shih http://news.nationalpost.com/; http://www.defence.pk/ … Ekonomitë po varen nga një fije [16]shih www.youtube.com luftërat valutore po fillojnë [17]shih http://www.reuters.com/ mungesa e ushqimit dhe ujit po rritet [18]shih http://www.businessinsider.com/ natyra dhe oqeanet po rënkojnë [19]shih http://www.aljazeera.com/ sëmundjet seksualisht të transmetueshme janë duke shpërthyer [20]shih http://www.huffingtonpost.com/ Bakteret rezistente ndaj ilaçeve po kërcënojnë një epidemi globale [21]shih www.thenationalpost.com toka po dridhet dhe po zgjohet [22]shih http://www.spiegel.de/ dielli po arrin pikun diellor aktiv [23]shih http://www.foxnews.com/ asteroideve gati po u mungon toka. [24]shih http://en.rian.ru/ dhe nëse e gjitha kjo nuk do të mjaftonte, një kometë do të shfaqet këtë vit që mund të jetë aq e ndritshme sa hëna, atë që shkencëtarët e quajnë një ngjarje "një herë në një civilizim". [25]shih http://blogs.scientificamerican.com/

Do të dëgjoni për luftëra dhe raporte për luftëra… Kombi do të ngrihet kundër kombit dhe mbretëria kundër mbretërisë… Do të ketë tërmete, uri dhe murtaja të fuqishme nga vendi në vend… Do të ketë shenja në diell, hënë dhe yje , dhe mbi tokë kombet do të tremben… (Mat. 24: 6-7; Luka 21:11, 25)

Por më e rëndësishmja, Zoja, grua e veshur në diell, është këtu, duke u shfaqur dhe duke ecur mes nesh, duke përgatitur një Nuse për Birin e saj. Ne nuk jemi vetëm pasi përballemi me përballjen përfundimtare të kohërave tona. Qielli renditet, përgatitet dhe angazhohet.

Ashtu si krijimi "në fillim" filloi në errësirë, ashtu edhe krijimi i ri që do të vijë në Epokën e Paqes fillon në errësirë. Por Drita po vjen

Dhe atëherë do të zbulohet ai i lig, të cilin Zoti Jezus do ta vrasë me frymën e gojës së tij; dhe do shkatërroni me shkëlqimin e ardhjes së tij,… (2 Thesalonikasve 2: 8)

Shën Thomai dhe Shën Gjoni Chrysostom shpjegojnë fjalët quan Dominus Jesus shkatërruar ilustrim aventures sui ("Të cilin Zoti Jezus do ta shkatërrojë me shkëlqimin e ardhjes së Tij") në kuptimin që Krishti do ta godasë Antikrishtin duke e verbuar me një shkëlqim që do të jetë si një ogur dhe shenjë e Ardhjes së Tij të Dytë ... Pamja më autoritare, dhe ai që duket se është në harmoni më me Shkrimin e Shenjtë, është se, pas rënies së Antikrishtit, Kisha Katolike do të hyjë përsëri në një periudhë prosperiteti dhe triumfi. -Fundi i botës së tanishme dhe misteret e jetës së ardhshme, Fr. Charles Arminjon (1824-1885), f. 56-57; Shtypi i Institutit Sophia

 

LIDHUR ME LIDHJE:

 

 

Kliko këtu për të Unsubscribe or Regjistrohu kësaj reviste.

Faleminderit shumë për lutjet dhe mbështetjen tuaj.

www.markmallett.com

-------

Klikoni më poshtë për ta përkthyer këtë faqe në një gjuhë tjetër:

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 shih Krijimi i Rilindur
2 lexoj Edhe dy ditë për një kronologji themelore
3 Nëse jeni një lexues i ri, mund të gjeni disa nga këto citate të përmbledhura në shkrim, Pse nuk Bërtasin Papët?
4 shih Kthehu në Eden?
5 shih http://rense.com/politics6/seedfr.htm
6 shih http://www.twnside.org.sg/title/seeds-cn.htm
7 shih www.infowars.com
8 http://www.reuters.com/
9 shih http://www.globalresearch.ca/
10 shih http://www.naturalnews.com/
11 Gen 1: 28
12 Gen 2: 15
13 Gen 2: 24
14 shih Një Papë i Zi?
15 shih http://news.nationalpost.com/; http://www.defence.pk/
16 shih www.youtube.com
17 shih http://www.reuters.com/
18 shih http://www.businessinsider.com/
19 shih http://www.aljazeera.com/
20 shih http://www.huffingtonpost.com/
21 shih www.thenationalpost.com
22 shih http://www.spiegel.de/
23 shih http://www.foxnews.com/
24 shih http://en.rian.ru/
25 shih http://blogs.scientificamerican.com/
Postuar ne BALLINA, SHENJAT dhe tagged , , , , , , , , , , , , , , , , .

Komentet janë të mbyllura.