Qiri i ndezur

 

 

E vërteta u shfaq si një qiri i shkëlqyeshëm
duke ndriçuar të gjithë botën me flakën e saj brilante.

- Shën. Bernadine e Sienës

 

NJE FUQISHT imazhi më erdhi… një imazh që mbart inkurajim dhe paralajmërim.

Ata që i kanë ndjekur këto shkrime e dinë se qëllimi i tyre ka qenë specifikisht na përgatitni për kohët që qëndrojnë drejtpërdrejt përpara Kishës dhe botës. Ato nuk kanë të bëjnë më shumë me katekezën sesa me na thirrur në a Strehim i sigurt.

 

Qiriu që digjet 

Unë pashë botën e mbledhur sikur në një dhomë të errët. Në qendër është një qiri që digjet. Isshtë shumë e shkurtër, dylli pothuajse të gjithë është shkrirë. Flaka përfaqëson dritën e Krishtit: E vërtetë. [1]Shënim: kjo ishte shkruar shtatë vjet para se të kisha dëgjuar për "Flaka e Dashurisë" për të cilën flitet nga Zoja përmes mesazheve të miratuara për Elizabeth Kindelmann. Shikoni Leximin e Ndërlidhur. Dylli përfaqëson koha e hirit ne jetojme ne. 

Bota në pjesën më të madhe po e injoron këtë Flakë. Por për ata që nuk janë, ata që po shikojnë Dritën dhe po e lënë Atë të drejtojë, po ndodh diçka e mrekullueshme dhe e fshehur: qenia e tyre e brendshme po digjet fshehtas.

Po vjen me shpejtësi një kohë kur kjo periudhë hiri nuk do të jetë më në gjendje të mbështesë fitilin (civilizimin) për shkak të mëkatit të botës. Ngjarjet që do të vijnë do të shembin qirinjën plotësisht dhe Drita e kësaj qiri do të shuhet. Do të ketë kaos i papritur ne dhome."

Ai merr zgjuarësi nga krerët e vendit, derisa ata të zhyten në errësirë ​​pa dritë; ai i bën ata të lëkunden si burra të dehur. (Puna 12:25)

Heqja e Dritës do të çojë në konfuzion dhe frikë të madhe. Por ata që kishin thithur Dritën në këtë kohë të përgatitjes, tani jemi do të ketë një Dritë të brendshme me të cilën do t'i udhëzojë ata (sepse Drita nuk mund të shuhet kurrë). Edhe pse ata do të përjetojnë errësirën përreth tyre, Drita e brendshme e Jezusit do të shkëlqejë me forcë brenda, duke i drejtuar në mënyrë të mbinatyrshme nga vendi i fshehur i zemrës.

Pastaj ky vizion kishte një skenë shqetësuese. Kishte një dritë në distancë ... një dritë shumë të vogël. Ishte e panatyrshme, si një dritë e vogël fluoreshente. Papritmas, shumica në dhomë stampuan drejt kësaj drite, dritës së vetme që mund të shihnin. Për ta ishte shpresë… por ishte një dritë false, mashtruese. Nuk ofroi ngrohtësi, as zjarr, as shpëtim - atë Flakë të cilën ata tashmë e kishin refuzuar.  

Areas në zona të gjera të botës besimi rrezikon të shuhet si një flakë që nuk ka më karburant. -Letër e Shenjtërisë së Tij Papa Benedikti XVI për të gjithë Peshkopët e Botës, 12 Mars 2009; Katolik Online

Ipreciselyshtë pikërisht në fund të mijëvjeçarit të dytë, re të mëdha dhe kërcënuese bashkohen në horizontin e mbarë njerëzimit dhe errësira zbret mbi shpirtrat njerëzorë.  —POPA JOHN PAUL II, nga një fjalim, dhjetor, 1983; www.vatican.va

 

TANI ESHTE KOHA

Shkrimi i dhjetë virgjëreshave erdhi në mendje menjëherë pas këtyre imazheve. Vetëm pesë nga virgjëreshat kishin mjaft vaj në llambat e tyre për të dalë dhe për të takuar Dhëndrin që erdhi në errësirën e "mesnatës" (Matthew 25: 1-13) Kjo do të thotë, vetëm pesë virgjëresha kishin mbushur zemrat e tyre me hiret e nevojshme për t'u dhënë atyre dritën për të parë. Pesë virgjëreshat e tjera ishin të papërgatitura duke thënë: "... llambat tona po shuhen", dhe shkoi të blinte më shumë vaj nga tregtarët. Zemrat e tyre ishin të papërgatitur dhe kështu ata kërkuan "hirin" e duhur për ta… jo nga një Burim i Pastër, por nga shitës mashtrues.

Përsëri, shkrimet këtu kanë qenë për një qëllim: për t'ju ndihmuar të përvetësoni këtë vaj hyjnor, që të mund të shënoheni nga engjëjt e Zotit, që të mund të shihni me një dritë hyjnore gjatë asaj dite kur Biri do të eklipsohet për një periudhë të shkurtër kohe, duke e zhytur njerëzimin në një moment të dhimbshëm e të errët.

 

FAMILJET

Ne e dimë nga fjalët e Zotit tonë që këto ditë do të kapin shumë si një hajdut natën:

Ashtu siç ishte në ditët e Noeut, kështu do të jetë në ditët e Birit të Njeriut. Ata hëngrën dhe pinë, morën burra dhe gra, deri ditën që Noeu hyri në arkë - dhe kur erdhi përmbytja, ata i shkatërroi të gjithë.

Ishte shumë e njëjtë në ditët e Lotit: ata hëngrën dhe pinë, blenë dhe shisnin, ndërtuan dhe mbollën. Por ditën që Loti u largua nga Sodoma, zjarri dhe squfuri ra nga qielli dhe i shkatërroi të gjithë. Do të jetë kështu në ditën që do të zbulohet i biri i Njeriut… Mos harroni gruan e Lotit. Kush përpiqet të ruajë jetën e tij do ta humbasë; kush e humb do ta mbajë. (Luka 17: 26-33)

Disa nga lexuesit e mi kanë shkruar, të alarmuar se anëtarët e familjes së tyre po largohen, duke u bërë gjithnjë e më armiqësorë ndaj Besimit.

Në ditët tona, kur në zona të gjëra të botës besimi rrezikon të shuhet si një flakë që nuk ka më karburant, përparësia kryesore është ta bësh Zotin të pranishëm në këtë botë dhe t'u tregosh burrave dhe grave rrugën drejt Zotit. Jo vetëm ndonjë zot, por Zoti që foli në Sinai; për atë Zot fytyrën e të cilit ne e njohim në një dashuri që shtyn "deri në fund" (krh. Gjn 13:1)- në Jezu Krishtin, i kryqëzuar dhe i ringjallur. Problemi i vërtetë në këtë moment të historisë sonë është se Zoti po zhduket nga horizonti njerëzor dhe, me errësimin e dritës që vjen nga Zoti, njerëzimi po humbet kushinetat e saj, me efekte gjithnjë e më të dukshme shkatërruese.-Letër e Shenjtërisë së Tij Papa Benedikti XVI për të gjithë Peshkopët e Botës, 10 Mars 2009; Katolik Online

Në të vërtetë po ndodh një shoshitje dhe pastrim ndërsa flasim. Megjithatë, për shkak të lutjeve tuaja për shkak të besnikërisë suaj ndaj Jezusit, Unë besoj se atyre do t'u jepen hire të mëdha kur Shpirti i Zotit hap të gjitha zemrat për të parë shpirtrat e tyre ashtu siç i sheh Ati - atë dhuratë të pabesueshme të Mëshirës që po afrohet. Antidoti i kësaj braktisjeje në radhët e familjes suaj është Rruzarja. Lexo perseri Rivendosja e Vjetër e Familjes. 

Ju jeni zgjedhur nga Zoti, jo për të shpëtuar veten, por për të qenë instrumenti i shpëtimit për të tjerët. Modeli juaj është Maria e cila iu dorëzua plotësisht Zotit, duke u bërë kështu një bashkëpunëtore në shëlbim Bashkë-ripërsëritja nga shumë. Ajo është një simbol i Kishës. Ajo që vlen për të vlen për ty. Edhe ju duhet të bëheni bashkë-shëlbues me Krishtin përmes lutjeve, dëshmive dhe vuajtjeve tuaja. 

Rastësisht, këto dy lexime janë nga Zyra dhe Masa e sotme (12 janar 2007):

Ata që janë konsideruar të denjë për të shkuar si bij të Perëndisë dhe për të rilindur nga Fryma e Shenjtë nga lart, dhe që mbajnë brenda tyre Krishtin që i rinovon dhe i mbush me dritë, drejtohen nga Shpirti në larmi dhe mënyra të ndryshme dhe në prehjen e tyre shpirtërore ata drejtohen në mënyrë të padukshme në zemrat e tyre nga hiri. —Homily nga shkrimtari shpirtëror i shekullit të katërt; Liturgjia e Orëve, Vëll. III, fq. 161

Zoti është drita ime dhe shpëtimi im; nga kush duhet te kem frike? Zoti është streha e jetës sime; nga kush duhet te kem frike? 

Megjithëse një ushtri fushon kundër meje, zemra ime nuk do të ketë frikë; Megjithëse do të zhvillohet luftë kundër meje, edhe atëherë do të kem besim.

Sepse ai do të më fshehë në banesën e tij ditën e fatkeqësisë; Ai do të më fshehë në strehën e çadrës së tij, do të më lartojë mbi një shkëmb. (Psalmi 27)

Dhe e fundit, nga Shën Pjetri:

Ne posedojmë mesazhin profetik që është plotësisht i besueshëm. Do të bëni mirë të jeni të vëmendshëm ndaj tij, si ndaj një llambë që shkëlqen në një vend të errët, derisa të agojë dita dhe ylli i mëngjesit të ngrihet në zemrat tuaja. (2 Pt 1:19)

 

Botuar për herë të parë më 12 janar 2007.

 

LIDHUR ME LIDHJE:

 

 

Mbështetni shërbimin e plotkohor të Markut:

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Tani në Telegram. Klikoni:

Ndiqni Mark dhe "shenjat e përditshme" të përditshme në MeWe:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:

Dëgjoni në vijim:


 

 
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Shënim: kjo ishte shkruar shtatë vjet para se të kisha dëgjuar për "Flaka e Dashurisë" për të cilën flitet nga Zoja përmes mesazheve të miratuara për Elizabeth Kindelmann. Shikoni Leximin e Ndërlidhur.
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE.

Komentet janë të mbyllura.