Stuhia e Hutimit

"Ju jeni drita e botës" (Mat 5:14)

 

AS Unë po përpiqem ta shkruaj këtë shkrim për ju sot, e rrëfej, më është dashur të filloj disa herë. Arsyeja është se Stuhia e Frika të dyshosh në Zotin dhe premtimet e Tij, Stuhia e tundimit për t'u kthyer në zgjidhje dhe siguri të kësaj bote, dhe Stuhia e Ndarjes që ka mbjellë gjykime dhe dyshime në zemrat e njerëzve ... do të thotë që shumë po humbin aftësinë e tyre për të besuar ndërsa janë përfshirë në një shakullinë e ngatërrim. Dhe kështu, unë të kërkoj që të durosh me mua, të jesh i duruar pasi edhe unë marr pluhurin dhe mbeturinat nga sytë e mi (është tmerrësisht me erë deri këtu në mur!). Atje is një mënyrë përmes kësaj Stuhia e Hutimit, por do të kërkojë besimin tuaj - jo tek unë - por tek Jezusi, dhe Arka që Ai po siguron. Ka gjëra vendimtare dhe praktike që unë do të trajtoj. Por së pari, disa "tani fjalë" për momentin aktual dhe pamjen e madhe

 

STUHIA"

Ku u bë kjo fjalë “Stuhi”Që po përdor vijnë nga? Shumë vite më parë, unë shkova për një makinë në vend për t'u lutur dhe për të parë perëndimin e diellit. Në horizont po formohej një stuhi bubullimash dhe në zemrën time ndjeva Zotin të thoshte se një “Stuhia e Madhe, si një uragan po vjen mbi njerëzimin.”Nuk kisha ide se çfarë do të thoshte kjo. Por gjatë dekadës së kaluar, ndërsa Zoti më çoi drejt shkrimeve të Papëve (shih Pse nuk Bërtasin Papët?), Etërit e Kishës (shih I dashur Atë i Shenjtë… Ai po vjen!), dhe fjalët e Zojës që pasqyrojnë dhe i bëjnë jehonë të parës, filloi të shfaqej një pamje e qartë: ne me sa duket po hyjmë në "kanalin e lindjes" në punë të vështirë, e cila do t'i japë rrugë një pranvere të re në Kishë. Sigurisht, ju e keni dëgjuar Shën Gjon Palin II duke thënë pikërisht këtë gjë.

… Duke i kthyer sytë nga e ardhmja, ne me besim presim agimin e një Dite të re… "Rojet, çfarë të natës?" (Is. 21:11), dhe ne dëgjojmë përgjigjen: "Hark, rojet tuaja ngrenë zërin, së bashku ata këndojnë nga gëzimi: me sy për sy ata shohin kthimin e Zotit në Sion". Dëshmia e tyre bujare në çdo cep të tokës proklamon: "Ndërsa afrohet mijëvjeçari i tretë i Shëlbimit, Zoti po përgatit një pranverë të madhe për Krishterimin dhe ne tashmë mund të shohim shenjat e para të tij". Le të na ndihmojë Maria, Ylli i Mëngjesit t'i themi me një zjarr gjithnjë të ri "po" planit të Atit për shpëtim që të gjitha kombet dhe gjuhët të mund të shohin lavdinë e tij. —POPA JOHN PAUL II, Mesazh për Misionin Botëror të Dielën, nr.9, 24 Tetor 1999; www.vatican.va

Unë kurrë nuk kam cituar sa më poshtë nga Zoja, por është një jehonë e fjalëve të Gjon Palit II:

Në mënyrë që të çlirojë njerëzit nga skllavëria ndaj këtyre herezive, ata që dashuria e mëshirshme e Birit tim Më të Shenjtë i ka caktuar për të kryer restaurimin do të kenë nevojë për forcë të madhe vullneti, qëndrueshmërie, trimërie dhe besimi te Zoti. Për të provuar këtë besim dhe besim të të drejtëve, do të ketë raste kur të gjithë do të duken të humbur dhe të paralizuar. Ky, pra, do të jetë fillimi i lumtur i restaurimit të plotë. - Zoja jonë e Suksesit të Mirë për Nënën e Shenjtë Mariana de Jesus Torres, në Festën e Pastrimit, 1634; krh. katoliktradimi. org

Pra, ndërsa ky mesazh është tepër shpresëdhënës, ne gjithashtu duhet të pranojmë me guxim se, para pranverës, ka dimër; para agimit, ka natë; dhe para restaurimit, ka një vdekje. Kjo është arsyeja pse unë nuk kam hezituar si një "roje" - për të marrë "rrezikun" që dikush mund të thotë - të flas për këtë "natë", sepse edhe kjo e vërtetë do të "na bëjë të lirë". Ata që janë të përgatitur për një stuhi kanë më shumë gjasa të mbijetojnë sesa ata që uragani i kap në befasi. Erërat intensive do të jenë më pak çorientuese për vetë arsyen pritet

Unë jua kam thënë këtë në mënyrë që të mos bini larg… Unë jua kam thënë këtë në mënyrë që kur të vijë ora e tyre të mund të mbani mend që ju thashë. (Gjoni 16: 1, 4)

 

STORM N IN KISHA

Në këtë orë, ka një shakullinë të madhe konfuzioni në Kishë, pasi interpretime të ndryshme të Sinodit mbi Familjen dhe dokumentit përmbledhës të tij Amoris Laetitia vazhdojnë të shkaktojnë polemika, përçarje dhe kontradikta. Shumë njerëz kanë filluar të ndjehen "Të humbur dhe të paralizuar". Interpretimin e kujt besoni? Cilin ndjek unë? Foli Luc Lucia e një kohe konfuzioni që po vjen, një "çorientim djallëzor" siç e tha ajo. Jezusi ia shpjegoi pse Shërbëtorit të Zotit Luisa Picarretta:

Tani kemi arritur afërsisht në dy mijë vitet e treta dhe do të ketë një rinovim të tretë. Kjo është arsyeja e konfuzionit të përgjithshëm, i cili nuk është asgjë tjetër përveç përgatitjes për rinovimin e tretë. Nëse në rinovimin e dytë unë manifestova atë që bëri dhe pësoi njerëzimi im, dhe shumë pak nga ajo që hyjnia ime po përmbushte, tani, në këtë rinovim të tretë, pasi toka do të pastrohet dhe një pjesë e madhe e brezit aktual të shkatërrohet ... Unë do të arrij këtë ripërtëritje duke manifestuar atë që hyjnia ime bëri brenda njerëzimit Tim. —Diary XII, 29 janar 1919; nga Dhurata e të Jetuarit në Vullnetin Hyjnor, Rev. Joseph Iannuzzi, shënimi në fund të faqes. 406

Unë përsëri kujtoj se si për rreth dy javë në 2013, pasi Papa Benedikti XVI dha dorëheqjen, unë ndjeva pa pushim në zemrën time Zoti duke thënë, "Tani po hyni në kohë të rrezikshme dhe konfuze. " Epo, katër vjet më vonë, këtu jemi. Papritmas, metafora e një “stuhi”Ka kuptim të përsosur ndërsa fyerjet, kontradiktat, akuzat, kompromiset, keqkuptimet dhe gjykimet na përshkojnë si mbeturinat e një stuhi të fuqishme. Fjala "skizëm" po pëshpëritet në qoshe të errëta ndërsa fillojmë ta shohim hapur "Kardinalët që kundërshtojnë kardinalët, peshkopët kundër peshkopëve". [1]Zoja e Akitës, 1973 Nuk është sekret që unë jam sulmuar egërsisht nga katolikë “konservatorë” madje edhe për të cituar Papa Françeskun fare (edhe nëse është plotësisht mësim katolik ortodoks). Kjo është një shenjë shqetësuese, pasi siç tha Jezusi

… Nëse një shtëpi është e ndarë kundër vetvetes, ajo shtëpi nuk do të jetë në gjendje të qëndrojë. (Marku 3:25)

 

STORM N IN SHOQRI

Ekziston gjithashtu një vorbull e jashtëzakonshme konfuzioni në shoqërinë e gjerë pasi ndarjet midis dritës dhe errësirës po bëhen më të përcaktuara, dhe Pozicionet forcim.

Sektorë të mëdhenj të shoqërisë janë hutuar për atë që është e drejtë dhe çfarë është e gabuar —POPA JOHN PAUL II, Parku Shtetëror i Cherry Creek State Park, Denver, Colorado, 1993

Bota po ndahet me shpejtësi në dy kampe, shoqërinë e anti-Krishtit dhe vëllazërinë e Krishtit. Vijat midis këtyre dyve po tërhiqen. Sa do të zgjasë beteja, ne nuk e dimë; nëse shpatat do të duhet të zhvishen nuk e dimë; nëse do të duhet të derdhet gjak, ne nuk e dimë; nëse do të jetë një konflikt i armatosur ne nuk e dimë. Por në një konflikt midis së vërtetës dhe errësirës, ​​e vërteta nuk mund të humbasë. - Peshkopi Fulton John Sheen, DD (1895-1979)

Brenda gjysmë brezi, bota ka braktisur me shpejtësi logjikën dhe arsyen pasi, "në emër të dashurisë", arsyet biologjike, sociologjike dhe morale për mbrojtjen e martesës midis një mashkulli dhe një femre janë gati të shkatërruara. Dhe me heqjen e këtij konsensusi moral, kuptimi i natyrës së seksit dhe gjinisë është përdorur pasi fëmijët e shkollës tani po mësohen se gjinia është diçka që ju përcaktoni, jo biologjia juaj. Çfarë rrëmuje e hutuar dhe arsyeja që Papa Benedikti tha se vetë "e ardhmja e botës është në rrezik" për shkak të këtij "eklipsi të arsyes". [2]shih Në prag Çfarë mund të jetë më "e çorientuar djallëzisht" sesa qindra mijëra gra që marshojnë nëpër botë këtë fundjavë për "të drejtat e grave" - ​​pra. e drejta për të shkatërruar fëmijën brenda barkut të tyre?

 

DELUSIONI I FORT

Ka diçka të çuditshme në lidhje me zgjedhjet e kaluara në Shtetet e Bashkuara dhe përgjigjen e çuditshme, emocionale dhe shpesh profane dhe irracionale që ka marrë. Ajo shkon përtej mosmarrëveshjes politike. Besoj, edhe këtu po shohim "mashtrimin e fortë" për të cilin Shën Pali foli në 2 Thesalonikasve.

Perëndia po u dërgon atyre një fuqi mashtruese në mënyrë që ata të besojnë në gënjeshtër, që të gjithë ata që nuk i kanë besuar të vërtetës por kanë miratuar keqbërje të dënohen. (2 Sel. 2: 11-12)

Këto gjëra në të vërtetë janë aq të trishtueshme sa mund të thuash që ngjarje të tilla paralajmërojnë dhe paralajmërojnë "fillimin e hidhërimeve", domethënë për ato që do të sjellë njeriu i mëkatit, "i cili ngrihet mbi të gjitha ato që quhen Zoti ose adhurohet " (2 Thes 2: 4). —POPA PIUS X, Miserentissimus Shpëtimtar, Letër Enciklike mbi Riparimin e Zemrës së Shenjtë, 8 maj 1928; www.vatican.va

Ky mashtrim është formuar dhe rritur ngadalë që nga lindja e Iluminizmi mbi 400 vjet më parë, [3]shih Të jetosh Librin e Zbulesës gradualisht duke e kthyer atë që është e keqe në një të mirë, dhe të mirë, të keqe.

Duke pasur parasysh një situatë kaq të rëndë, tani na duhet më shumë se kurrë të kemi guximin të shohim të vërtetën në sy dhe t'i quajmë gjërat me emrin e tyre të duhur, pa iu nënshtruar kompromiseve të përshtatshme ose tundimit të vetë-mashtrimit. Në këtë drejtim, fyerja e Profetit është jashtëzakonisht e drejtpërdrejtë: "Mjerë ata që e quajnë të keqen të mirë dhe të mirë të mirë, të cilët vendosin errësirën për dritën dhe dritën për errësirën" (5shtë 20:XNUMX). —POPA JOHN PAUL II, Evangelium Vitae, "Ungjilli i jetës", n. 58

Pra, më shumë se kurrë, ne duhet të qëndrojmë "të matur dhe vigjilentë" ndërsa kjo "diktaturë e relativizmit moral" rritet ndërkombëtarisht dhe të kuptojmë se kemi të bëjmë përfundimisht me sofistikime djallëzore që do të kapërcehen vetëm nga Grace. (Ata që mendojnë se zgjedhja e Donald Trump papritmas i ka dhënë fund Stuhisë duhet të zgjerojnë horizontin e tyre përtej Uashingtonit dhe të kuptojnë se Stuhia nuk është një Amerikane, por mbyll të gjithë botën. Nëse ka ndonjë gjë, anti-Kisha, anti-Ungjilli forcat po fitojnë më shumë forcë, vendosmëri dhe guxim).

Dhe kështu, unë do të gërmoj në arkiva dhe të ribotoj disa mënyra thelbësore dhe të nevojshme për të arritur Hirin që na nevojitet në këtë orë - antidotët e Stuhisë së Konfuzionit. Antidoti i parë është në të vërtetë ajo që sapo lexuat ... thjesht duke ditur çfarë po ndodh dhe çfarë po vjen.

Populli im vdes për mungesë njohurie!… Unë jua kam thënë këtë në mënyrë që të mos bini away (Hozea 4: 6; Gjoni 16: 1)

 

 

LIDHJE ME LIDHJE

Konfuzioni i Madh

Vdekja e Logjikës

Vdekja e Logjikës - Pjesa II

 

A do ta mbështesni punën time këtë vit?
Ju bekoj dhe faleminderit.

Për të udhëtuar me Markun në La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Flamuri Tani i Fjalës

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Zoja e Akitës, 1973
2 shih Në prag
3 shih Të jetosh Librin e Zbulesës
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE.

Komentet janë të mbyllura.