Tundimi për të qenë normal

Vetëm në një turmë 

 

I janë përmbytur me email dy javët e fundit dhe do të bëj çmos për t'iu përgjigjur atyre. Për t’u theksuar është se shumë nga ju po përjetoni një rritje të sulmeve dhe provave shpirtërore si asnjehere para. Kjo nuk më habit; kjo është arsyeja pse ndjeva Zotin duke më nxitur që të ndaj sprovat e mia me ju, për t'ju konfirmuar dhe forcuar dhe për t'ju kujtuar atë ti nuk je vetëm. Për më tepër, këto sprova intensive janë a shumë shenje e mire Mos harroni, drejt fundit të Luftës së Dytë Botërore, kjo është koha kur luftimet më të ashpra u zhvilluan, kur Hitleri u bë më i dëshpëruari (dhe i neverituri) në luftën e tij.

Po, ajo po vjen dhe tashmë ka filluar: një shenjtëri e re dhe hyjnore. Dhe Zoti po përgatit Nusen e Tij për të duke ngulur në Kryq vullnetin tonë, mëkatshmërinë tonë, dobësinë tonë dhe pafuqinë tonë në mënyrë që Ai të mund të ngrejë brenda nesh Vullnetin e Tij, shenjtërinë e Tij, forcën e Tij dhe fuqinë e Tij. Ai e ka bërë gjithmonë këtë në Kishë, por tani Zoti dëshiron ta dhurojë atë në një mënyrë të re, duke mbikëqyrur dhe kompletuar atë që Ai ka bërë në të kaluarën.

Dragoi - dhe i tij, është që të luftosh kundër këtij plani të Zotit tani me një urrejtje të dëshpëruar dhe të neveritshme tundimi për të qenë normal.

 

Joshja për të qenë normale

Gjatë vitit të kaluar, unë kam luftuar disa herë me këtë joshje të fuqishme. Çfarë është saktësisht? Epo, për mua, ka shkuar diçka si kjo:

Unë thjesht dua të kem një punë "normale". Unë thjesht dua një jetë "normale". Unë dua të kem parcelën time të tokës, mbretërinë time të vogël dhe të punoj dhe të jetoj e qetë midis fqinjëve të mi. Unë thjesht dua të ulem me turmat dhe të përzihem, të jem "normal" si të gjithë të tjerët ...

Ky tundim, nëse përqafohet plotësisht, merr një formë më tinëzare: relativizmi moral, ku dikush zelli i tij, besimi i tij dhe përfundimisht E vërtetë në mënyrë që të mbash ujërat të qetë, për të shmangur konfliktet, për të "mbajtur paqen" në familjen, komunitetin dhe marrëdhëniet e dikujt. [1]shih Paqebërësit e Bekuar Unë guxoj të them se ky tundim ka neutralizuar me sukses një pjesë të madhe të Kishës sot, aq shumë, saqë tani ne shohim ata që i rezistojnë këtij tundimi (si Kryepeshkopi Cordileone i San Franciskos) duke u persekutuar nga brenda Kisha.

Ne mund të shohim që sulmet kundër Papës dhe Kishës nuk vijnë vetëm nga jashtë; përkundrazi, vuajtjet e Kishës vijnë nga brenda Kishës, nga mëkati që ekziston në Kishë. Kjo ishte gjithnjë njohuri e zakonshme, por sot ne e shohim atë në një formë vërtet tmerruese: përndjekja më e madhe e Kishës nuk vjen nga armiqtë e jashtëm, por lind nga mëkati brenda Kishës. —POPA BENEDICT XVI, intervistë gjatë fluturimit për në Lisbonë, Portugali; LifeSiteNews, 12 maj 2010

Ndoshta, ndërsa e lexoni këtë, ju e njihni këtë tundim kundër vetvetes, dhe madje edhe mënyrat në të cilat jeni futur në të. Nëse e bëni, atëherë gëzohuni! Për shkak të Shiko kjo e vërtetë, për të parë betejën është tashmë një hap i parë i madh fitues ajo Lum ju që përulni veten në dritën e kësaj të vërtete, që ktheheni në këmbët e Kryqit (si Shën Gjoni pasi ai iku nga Gjetsemani) dhe qëndroni atje për t'u larë në Mëshirën Hyjnore që derdhet nga Zemra e Shenjtë e Jezusit. Lum ju që, si Pjetri, laheni me lot pendese dhe duke kërcyer nga barka e sigurisë, vraponi drejt Jezusit që gatuan një Vakt Hyjnor dhe të kushtueshëm për ju. [2]krh. Gjoni 21: 1-14 Lum ju që kur hyni në rrëfim nuk mbani asgjë, por vini mëkatet tuaja në këmbët e Jezusit, mos mbani asgjë për veten tuaj, asgjë nga Ai që thotë:

Ejani, pra, me besim për të nxjerrë hire nga kjo burim. Unë kurrë nuk e refuzoj një zemër të penduar. Mjerimi yt është zhdukur në thellësitë e mëshirës Sime. Mos debatoni me Mua për mjerimin tuaj. Ju do të më jepni kënaqësi nëse më dorëzoni të gjitha shqetësimet dhe pikëllimet tuaja. Unë do të grumbulloj mbi ju thesaret e hirit tim. —Jezusi tek Shën Faustina, Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari, n. 1485

Siç e shihni, vëllezër dhe motra të dashura, Jezusi e ka formuar këtë apostol të vogël rreth këtyre shkrimeve sepse Ai ka të veçojë. Ju nuk jeni zgjedhur sepse jeni të veçantë, por sepse Ai ka një plan të veçantë për t'ju përdorur. [3]shih Shpresa është Agimi Ashtu si ushtria e Gideonit prej treqind vetash, ju jeni veçuar si ushtria e vogël e Zojës për të mbajtur pishtarin Flaka e Dashurisë -tani e fshehur poshtë kavanozit prej argjile të dobësisë dhe thjeshtësisë suaj - por më vonë të shfaqet si një dritë për kombet (lexo Gideoni i Ri) Ajo që kjo kërkon nga ju dhe unë është bindja ndaj Zotit dhe Zojës. Kërkon t'i rezistosh këtij tundimi nuk shkëlqenmos u veçonijo "Dil nga Babilonia".  Por shikoni se si Jezusi ishte gjithmonë në pjesën e jashtme, shpesh i keqkuptuar, shpesh i pavendosur. Lum ju që ndiqni gjurmët e Mjeshtrit. Lum ju që merrni pjesë në ndyrësinë e Emrit të Tij.

Lum ju që jeni lënë mënjanë. Lum ju kur njerëzit ju urrejnë, dhe kur ju përjashtojnë dhe ju ofendojnë dhe denoncojnë emrin tuaj si të lig për shkak të Birit të Njeriut. (Luka 6:22)

Ju jeni veçuar, ju që jeni të vogël, të panjohur, të llogaritur në sytë e botës si asgjë. Bota mezi ju vëren ... këto fara të vogla që kanë rënë në tokë për të vdekur për të dhënë fryte. Por dragoi sheh, dhe ai e di mirë se disfata e tij po ndodh, jo nga një grusht muskulor, nga një thembër e ulët - thembra e një gruaje. Dhe kështu, armiku vendos veten kundër jush duke mbjellë këto tundime të dënueshme, këto barëra të këqija për të dekurajuar, dobësuar dhe në fund të fundit mbyt jetën tuaj shpirtërore. Por ju e dini se si ta mposhtni, vëllezër dhe motra: besim në mëshirën e Zotit, besimin në dashurinë e Tij dhe tani, besimin në të Tij plan për ju.

 

ISSHT LO DASHURIA QAT RREGULLON T ALL GJITHA FREMIN

Këtu është një shënim shumë i rëndësishëm për sa më sipër: ne jemi duke u veçuar, por jo të vendosur larg. Ne nuk jemi thirrur të jemi "normalë", siç ndjekim status quo-në, por të jemi në botë në normal mënyra e gjendjes sonë të jetës. Çelësi për të kuptuar këtë realitet të bukur qëndron te Mishërimi: Jezusi nuk e zhveshi mishin tonë, por e veshi veten me gjithë njerëzimin tonë, të gjithë dobësinë tonë, të gjitha rutinat dhe kërkesat tona të përditshme. Duke vepruar kështu, Ai e shenjtëroi përulësinë tonë, shndërroi dobësinë tonë dhe u shenjtërua detyra e momentit.

Pra, ajo që ne jemi thirrur të sjellim në botë atëherë është një "normal i ri". Ku janë burrat që mbajnë veten me dinjitet normal. Aty ku gratë zbukurohen në mënyrë modeste dhe mbajnë feminitet të vërtetë është normal. Ku është virgjëria dhe dëlirësia para martesës normal. Ku jetonte një jetë në gëzim dhe qetësi
y është normal. Ku është puna e bërë me dashuri dhe integritet normal. Aty ku është paqja mes sprovave normal. Aty ku është Fjala e Zotit në buzët e dikujt normal. Aty ku e vërteta jetoi dhe u fol normal -edhe nëse bota ju akuzon ndryshe.

Mos kini frikë të jeni normal siç ishte Jezusi normal!

Si të krishterë, edhe ne duhet të shenjtërojmë gjithçka që prekim dashuri. Dhe kjo është një dashuri që, si harku i anijes së madhe, thyen ujërat e akullta të frikë. Të veçohesh nuk do të jesh i veçuar. Përkundrazi, është të dish se dikush quhet në thellësi -për të mos pasur frikë nga thellësitë e errëta të zemrës moderne të njeriut, një errësirë ​​që ka hyrë në një pjesë të madhe të njerëzimit. Ne jemi thirrur për të hyj në atë errësirë ​​si një flakë e gjallë e dashurisë, shkatërrimi i dëshpërimit dhe thyerja e fuqisë së Satanit në Emrin e Jezusit. Kjo është arsyeja pse kundërshtari ju urren, urren Zonjën tonë, urren Zotin tonë dhe kështu flails dhe thyen bishtin e tij me tërbim në këtë orë: ai e di se fuqia e tij po i vjen fundi.

Ju jeni të dashur, vëllezër dhe motra të dashura. Ju jeni zgjedhur. Ju jeni thirrur të hyni në një plan antik. Dhe kështu, Zoti po ju thërret mua dhe ju në këtë moment të jemi kurajoz Dhe Ai e bën këtë duke thënë thjesht,

Më jepni "fiatin" tuaj të plotë dhe të plotë. Në thyerjen tuaj të plotë, Më jepni "po" tuaj. Dhe unë do të të mbush me Shpirtin Tim. Do të të ndez me Flakën e Dashurisë. Unë do të të jap Dhuratën e të Jetuarit në Vullnetin Tim Hyjnor. Unë do të të pajis për Betejën e Moshave. Gjithë sa kërkoj nga ju është një gjë: juaj "fiat ”. Kjo është, besimi juaj.

Jo, nuk është automatike, vëlla. Nuk është e dhënë, motër. ju duhet të përgjigjen lirisht, ashtu si Maria duhej t’i përgjigjej lirshëm Gabrielit. Mund t'a besosh? A mund të besoni se shpëtimi i botës varet nga Maria "Fiat"? Çfarë varet tani, në këtë orë, nga "po" -ja juaj dhe imja ?? Askush nuk mund të marrë vendin tuaj, asnje. Satani e di këtë. Dhe kështu ai ju pëshpërit:

Çfarë ndryshimi mund të bëni? Pse jeni duke shkaktuar probleme? Ju jeni një nga shtatë miliardë njerëz. E juaja dekret është e parëndësishme. Ju jeni të parëndësishëm. Po, Zoti dhe Kisha e Tij Katolike janë të parëndësishme në Rendin e Ri Botëror që ka ardhur.

Vëllezër dhe motra, rezistojini frymës së nxehtë të këtyre gënjeshtrave. Ju jeni veçuar. Timeshtë koha që ju të ecni në këtë predikim të lavdishëm duke i dhënë gjithçka Jezu Krishtit, Zotit tonë sot.

Mos ki frikë!

Jezusi është guximi ynë. Jezusi është forca jonë. Jezusi është shpresa dhe fitorja jonë, Ai që është dashuri veten dhe dashuria nuk dështon kurrë.

 

Faleminderit për mbështetjen e kësaj shërbese me kohë të plotë.

Regjistrohu

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 shih Paqebërësit e Bekuar
2 krh. Gjoni 21: 1-14
3 shih Shpresa është Agimi
Postuar ne BALLINA dhe tagged , , , , , , , , , .

Komentet janë të mbyllura.