Rinovimi i Tretë

 

JEZUSI i thotë Shërbëtorit të Zotit Luisa Piccarreta se njerëzimi është gati të hyjë në një "përtëritje të tretë" (shih Një afat kohor apostolik). Por çfarë do të thotë Ai? Cili është qëllimi?

 

Një Shenjtëri e Re dhe Hyjnore

Shën Annibale Maria Di Francia (1851-1927) ishte drejtoresha shpirtërore e Luizës.[1]shih Mbi Luisa Piccarreta dhe shkrimet e saj Në një mesazh për urdhrin e tij, Papa Shën Gjon Pali II tha:

Vetë Zoti kishte parashikuar të krijonte atë shenjtëri "të re dhe hyjnore" me të cilën Fryma e Shenjtë dëshiron të pasurojë të krishterët në agimin e mijëvjecarit të tretë, në mënyrë që "ta bëjë Krishtin zemrën e botës". OPPOPE JOHN PAUL II, Adresa për Etërit Rogationist, n 6, www.vatican.va

Me fjalë të tjera, Zoti dëshiron t'i dhurojë Nuses së Tij një shenjtëri të re, një që Ai i thotë Luizës dhe mistikëve të tjerë që nuk ngjan me asgjë që Kisha ka përjetuar ndonjëherë në tokë.

Theshtë hiri i Mishërimit të Mua, të jetesës dhe rritjes në shpirtin tuaj, kurrë mos ta lini atë, t'ju posedojë dhe të zotërohet nga ju si në të njëjtën substancë. Unë jam që e komunikoj atë me shpirtin tuaj në një kompensim që nuk mund të kuptohet: është hiri i hireve ... isshtë një bashkim me të njëjtën natyrë si ai i bashkimit të parajsës, përveç asaj në parajsë velin që fsheh Hyjninë zhduket ... —Jezusi ndaj të nderuarit Konçita, cituar në Kurora dhe Plotësimi i të gjitha Shenjtërive, nga Daniel O'Connor, f. 11-12; nb Ronda Chervin, Ecni me mua, Jezus

Luizës, Jezusi i thotë se është kurorë e të gjitha shenjtërive, analoge me përkushtim që zhvillohet në meshë:

Përgjatë shkrimeve të saj Luisa paraqet dhuratën e Të Jetuarit në Vullnetin Hyjnor si një strehim të ri dhe hyjnor në shpirt, të cilin ajo i referohet si "Jeta e Vërtetë" e Krishtit. Jeta e Vërtetë e Krishtit konsiston kryesisht në pjesëmarrjen e vazhdueshme të shpirtit në jetën e Jezusit në Eukaristi. Ndërsa Zoti mund të bëhet thelbësisht i pranishëm në një mikpritës të pajetë, Luisa pohon se e njëjta gjë mund të thuhet për një subjekt të gjallë, dmth., Shpirtin njerëzor. -Dhurata e të Jetuarit në Vullnetin Hyjnor, teologu Rev. J. Iannuzzi, n. 4.1.21, f. 119

A e keni parë se çfarë është të jetosh në Vullnetin Tim? Is isshtë të shijosh, duke qëndruar në tokë, të gjitha cilësitë Hyjnore… theshtë Shenjtëria që nuk dihet ende dhe të cilën unë do ta bëj të njohur, e cila do të vendosë zbukurimin e fundit, më e bukura dhe më e shkëlqyera midis të gjitha shenjtërive të tjera, dhe kjo do të jetë kurora dhe përfundimi i të gjitha shenjtërive të tjera. -Jezusi për shërbëtoren e Zotit Luisa Picarretta, Dhurata e të Jetuarit në Vullnetin Hyjnor, n. 4.1.2.1.1 A

Në rast se dikush mendon se kjo është një ide e re ose një shtesë për Zbulimin Publik, ata do të gaboheshin. Vetë Jezusi iu lut Atit që ne "Mund të përsosmë si një, që bota të dijë se ti më dërgove" [2]Gjoni 17: 21-23 në mënyrë që "Ai mund t'i paraqesë Vetes Kishën me shkëlqim, pa njolla, rrudha ose ndonjë gjë të tillë, që ajo të jetë e shenjtë dhe pa të meta." [3]Ef 1:4, 5:27 Shën Pali e quajti këtë unitet në përsosmëri "Burrëri e pjekur, në masën e shtatit të plotë të Krishtit". [4]Ef 4: 13 Dhe Shën Gjoni në vegimet e tij pa se, për "ditën e dasmës" të Qengjit:

…Nusja e tij është bërë gati. Ajo u lejua të vishte një rrobë prej liri të ndritshme dhe të pastër. (Zbulesa 19:7-8)

 

Një profeci magjistrale

Kjo "përtëritje e tretë" është përfundimisht përmbushja e "Ati ynë". Është ardhja e Mbretërisë së Tij “në tokë ashtu siç është në Qiell” - një i brendshëm mbretërimi i Krishtit në Kishë që do të jetë menjëherë një "rivendosje e të gjitha gjërave në Krishtin"[5]krh. Papa PIUS X, E Supremi, Enciklika “Për rivendosjen e të gjitha gjërave”; Shiko gjithashtu Ngjallja e Kishës dhe gjithashtu a "Dëshmoni kombet dhe atëherë do të vijë fundi". [6]krh. Mat 24:14

"Dhe ata do të dëgjojnë zërin tim dhe do të ketë një bar dhe një bari të vetëm." Zoti… ta përmbushë së shpejti profecinë e Tij për transformimin e këtij vizioni ngushëllues të së ardhmes në një realitet të tanishëm… Është detyra e Perëndisë të sjellë këtë orë të lumtur dhe t’ua bëjë të njohur të gjithëve… Kur të arrijë, do të dalë qoftë një orë solemne, një orë e madhe me pasoja jo vetëm për rivendosjen e Mbretërisë së Krishtit, por për qetësimin e... botës…. Ne lutemi me shumë zjarr dhe u kërkojmë të tjerëve gjithashtu të luten për këtë qetësim të shumëdëshiruar të shoqërisë. OPPOPE PIUS XI, Ubi Arcani dei Consilioi «Për Paqen e Krishtit në Mbretërinë e tij», Dhjetor 23, 1922

Përsëri, rrënja e kësaj profecie apostolike vjen nga Etërit e Hershëm të Kishës, të cilët e parashikuan këtë "pacifikim të shoqërisë" si të ndodhte gjatë një "pushimi i së shtunës, ajo simbolikemijë vjet” për të cilën ka folur Shën Gjoni në Zbulesa 20 kur “Drejtësia dhe paqja do të puthen.” [7]Psalmi 85: 11 Shkrimi i hershëm apostolik, Letra e Barnabës, mësoi se kjo "prehje" ishte thelbësore për shenjtërimin e Kishës:

Prandaj, fëmijët e mi, në gjashtë ditë, domethënë në gjashtë mijë vjet, të gjitha gjërat do të mbarojnë. “Dhe ai pushoi ditën e shtatë.”  Kjo do të thotë: kur Biri i Tij, duke ardhur [përsëri], do të shkatërrojë kohën e të ligut dhe do të gjykojë të paudhët dhe do të ndryshojë diellin, hënën dhe yjet, atëherë Ai do të pushojë me të vërtetë ditën e shtatë. Për më tepër, Ai thotë, “Do ta shenjtëroni me duar të pastra dhe me zemër të pastër.” Prandaj, nëse dikush tani mund të shenjtërojë ditën që Perëndia e ka shenjtëruar, përveç se ai është i pastër në zemër në të gjitha gjërat, ne jemi të mashtruar. Prandaj, vini re: me siguri atëherë një pushim i duhur e shenjtëron atë, kur ne vetë, pasi kemi marrë premtimin, ligësia nuk ekziston më dhe të gjitha gjërat janë bërë të reja nga Zoti, do të jemi në gjendje të veprojmë me drejtësi. Atëherë ne do të jemi në gjendje ta shenjtërojmë atë, duke qenë se fillimisht jemi shenjtëruar vetë. -Letra e Barnabës (70-79 pas Krishtit), Ch. 15, shkruar nga një Atë Apostolik i shekullit të dytë

Përsëri, Etërit nuk po flasin për përjetësinë, por për një periudhë paqeje drejt fundit të historisë njerëzore, kur Fjala e Perëndisë do të jetë përligjur. "Puna"dita e Zotit” është edhe pastrim i të pabesëve nga faqja e dheut një shpërblim për besimtarët: të "Të përulurit do të trashëgojnë tokën" [8]Matt 5: 5 dhe të Tij "Tabernakulli mund të rindërtohet në ju me gëzim." [9]Tobit 13: 10 Shën Agustini paralajmëroi se ky mësim ishte i pranueshëm për aq kohë sa kuptohet, jo në millenarist shpresë e rreme, por si një periudhë shpirtërore Ringjallja për Kishën:

…sikur të ishte gjë e përshtatshme që shenjtorët të gëzonin kështu një lloj pushimi sabati gjatë asaj periudhe [prej “një mijë vjetësh”], një kohë e lirë pas mundimeve të gjashtë mijë vjetëve që nga krijimi i njeriut… [dhe] duhet të vijojë me plotësimin e gjashtë mijë viteve, duke filluar nga gjashtë ditët, një lloj Sabati i ditës së shtatë në një mijë vitet pasardhëse… Dhe ky mendim nuk do të ishte i kundërshtueshëm, nëse do të besohej se gëzimet e shenjtorëve, në atë Sabati do të jetë shpirtëror, dhe rrjedhimisht nga prania e Zotit… -St. Augustini i Hippo (354-430 pas Krishtit; Doktor i Kishës), De Civitat Dei, Bk. XX, Ch. 7, Press University of America

Pra, kur letra e Barnabës thotë se ligësia nuk do të ekzistojë më, kjo duhet kuptuar në kontekstin e plotë të Shkrimit të Shenjtë dhe mësimdhënies magjistrale. Nuk do të thotë fundi i vullnetit të lirë, por, përkundrazi, fundi i vullnetit të lirë fundi i natës së vullnetit njerëzor që prodhon errësirë ​​- të paktën, për një kohë.[10]dmth. derisa shejtani të çlirohet nga humnera në të cilën ai është i lidhur me zinxhirë gjatë periudhës së tij; kf. Zbulesa 20:1-10

Por edhe kjo natë në botë tregon shenja të qarta të një agimi që do të vijë, të një dite të re që merr puthjen e një dielli të ri dhe më të ndritshëm… Një ringjallje e re e Jezusit është e nevojshme: a ringjallje e vërtetë, e cila nuk pranon më zotërim të vdekjes... Tek individët, Krishti duhet të shkatërrojë natën e mëkatit të vdekshëm me agimin e hirit të rifituar. Në familje, nata e indiferencës dhe freskisë duhet t'i lërë vendin diellit të dashurisë. Në fabrika, në qytete, në kombe, në vendet e keqkuptimit dhe urrejtjes nata duhet të shkëlqejë si dita, nox sicut vdes ndriçues, dhe grindjet do të pushojnë dhe do të ketë paqe. —POPA PIUX XII, Urbi dhe Orbi adresa, 2 Mars 1957; vatikan.va

Nëse në parajsë nuk do të ketë fabrika të fërkimit të tymit, Papa Piux XII po flet për një agim hiri brenda historia njerëzore.

Mbretëria e Fiat Hyjnore do të bëjë mrekullinë e madhe të dëbimit të të gjitha të këqijave, të gjitha mjerimeve, të gjitha frikës… —Jezusi te Luiza, 22 tetor 1926, vëll. 20

 

Përgatitja jonë

Duhet të bëhet më e dukshme, pra, pse ne jemi dëshmitarë të kësaj periudhe të tanishme trazirash dhe konfuzioni të përgjithshëm, atë që Sr. Lucia e Fatimes e quajti me të drejtë një "çorientim djallëzor.” Sepse ashtu si Krishti përgatit Nusen e Tij për ardhjen e Mbretërisë së Vullneti Hyjnor, Satani po lartëson në të njëjtën kohë mbretërinë e vullneti njerëzor, e cila do të gjejë shprehjen e saj të parafundit te Antikrishti - ai "njeri i lig"[11]“…që Antikrishti është një njeri individual, jo një fuqi – jo një frymë etike e thjeshtë, apo një sistem politik, jo një dinasti, apo pasardhës sundimtarësh – ishte tradita universale e Kishës së hershme.” (Shën Gjon Henri Njuman, “Kohët e Antikrishtit”, Leksioni 1) cili “Kundërshton dhe e lartëson veten mbi çdo të ashtuquajtur zot dhe objekt adhurimi, në mënyrë që të ulet në tempullin e Zotit, duke pretenduar se ai është një zot.” [12]2 Themes 2: 4 Po jetojmë finalen Përplasja e mbretërive. Është fjalë për fjalë vizioni konkurrues i ndarjes së njerëzimit në hyjninë e Krishtit, sipas Shkrimit,[13]krh. 1 Pt 1: 4 kundër “hyjnizimi” i njeriut sipas vizionit transhumanist të asaj që quhet “Revolucioni i Katërt Industrial”:[14]shih Revolucioni Përfundimtar

Perëndimi refuzon të marrë dhe do të pranojë vetëm atë që ndërton për vete. Transshumanizmi është avatar i fundit i kësaj lëvizje. Për shkak se është një dhuratë nga Zoti, vetë natyra njerëzore bëhet e padurueshme për njeriun perëndimor. Kjo revoltë është shpirtërore në rrënjë. - Kardinali Robert Sarah, -Herald katolik5th prill, 2019

Është shkrirja e këtyre teknologjive dhe ndërveprimi i tyre në të gjithë fusha fizike, dixhitale dhe biologjike që e bëjnë të katërtin industrial revolucion thelbësisht i ndryshëm nga revolucionet e mëparshme. — Prof. Klaus Schwab, themelues i Forumit Ekonomik Botëror, "Revolucioni i Katërt Industrial", faqe 12

Më e keqja, ne shohim këtë përpjekje për të përmbysur Mbretërinë e Krishtit duke ndodhur brenda vetë Kishës - Gjykatat i nje antikisha. Është një braktisje nxitur nga një përpjekje për të ngritur ndërgjegjen, egon e dikujt, mbi urdhërimet e Krishtit.[15]shih Kisha në një greminë - Pjesa II

Ku jemi tani në një kuptim eskatologjik? Arshtë e diskutueshme që ne jemi në mes të rebelimit [apostazisë] dhe se në fakt një mashtrim i fortë ka ardhur mbi shumë, shumë njerëz. Thisshtë ky mashtrim dhe rebelim që paralajmëron se çfarë do të ndodhë më pas: "Dhe njeriu i paligjshmërisë do të zbulohet". - Zot. Charles Pope, “A janë këto grupet e jashtme të një gjykimi të ardhshëm?”, 11 nëntor 2014; blog

Të dashur vëllezër dhe motra, paralajmërimet e Shën Palit në këtë javë Lexime masive nuk mund të ishte më imperativ për të "Qëndroni vigjilent" "Ji i matur." Kjo nuk do të thotë të jesh pa gëzim dhe i zymtë, por i zgjuar i paramenduar për besimin tuaj! Nëse Jezusi po përgatit për vete një nuse që do të jetë e pastër, a nuk duhet t'i shpëtojmë mëkatit? A jemi ende duke flirtuar me errësirën kur Jezusi po na thërret të bëhemi dritë e pastër? Tani për tani jemi thirrur "Jeto në Vullnetin Hyjnor". [16]shih Si të jetosh në vullnetin hyjnor Çfarë marrëzie, çfarë trishtimi nëse e ardhmja”Sinodi mbi Sinodalitetin” ka të bëjë me dëgjimin kompromis dhe jo Fjala e Zotit! Por të tilla janë ditët…

Kjo është ora për të tërhiqet nga Babilonia - do të Kolapsi. Është ora që ne të qëndrojmë gjithmonë në një “gjendja e hirit.“Është ora për t'u ripërkushtuar lutja e përditshme. Është ora për të kërkuar Buka e Jetës. Është ora për të mos më përbuz profecinë por dëgjoj ndaj udhëzimeve të Nënës sonë të Bekuar që na trego rrugën përpara në errësirë. Është ora për të ngritur kokën drejt qiellit dhe për t'i fiksuar sytë te Jezusi, i cili do të mbetet gjithmonë me ne.

Dhe është ora për të derdhur veshje të vjetra dhe filloni të vishni të renë. Jezusi po ju thërret të jeni Nusja e Tij – dhe sa nuse e bukur do të jetë ajo.

 

Lexime të ngjashme

Shenjtëria e Re dhe Hyjnore

Shenjtëria e re… apo herezi?

Ngjallja e Kishës

Millenarianism - Çfarë është dhe nuk është

 

 

Mbështetja juaj është e nevojshme dhe e vlerësuar:

 

me Nihil Obstat

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Tani në Telegram. Klikoni:

Ndiqni Mark dhe "shenjat e përditshme" të përditshme në MeWe:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:

Dëgjoni në vijim:


 

 
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 shih Mbi Luisa Piccarreta dhe shkrimet e saj
2 Gjoni 17: 21-23
3 Ef 1:4, 5:27
4 Ef 4: 13
5 krh. Papa PIUS X, E Supremi, Enciklika “Për rivendosjen e të gjitha gjërave”; Shiko gjithashtu Ngjallja e Kishës
6 krh. Mat 24:14
7 Psalmi 85: 11
8 Matt 5: 5
9 Tobit 13: 10
10 dmth. derisa shejtani të çlirohet nga humnera në të cilën ai është i lidhur me zinxhirë gjatë periudhës së tij; kf. Zbulesa 20:1-10
11 “…që Antikrishti është një njeri individual, jo një fuqi – jo një frymë etike e thjeshtë, apo një sistem politik, jo një dinasti, apo pasardhës sundimtarësh – ishte tradita universale e Kishës së hershme.” (Shën Gjon Henri Njuman, “Kohët e Antikrishtit”, Leksioni 1)
12 2 Themes 2: 4
13 krh. 1 Pt 1: 4
14 shih Revolucioni Përfundimtar
15 shih Kisha në një greminë - Pjesa II
16 shih Si të jetosh në vullnetin hyjnor
Postuar ne BALLINA, vullneti hyjnor, Epoka e paqes.