Tigri në kafaz

 

Meditimi i mëposhtëm bazohet në leximin e dytë masiv të ditës së parë të Advent 2016. Në mënyrë që të jeni një lojtar efektiv në Kundërrevolucioni, së pari duhet të kemi një të vërtetë revolucion i zemrës... 

 

I jam si tigri ne kafaz.

Përmes Pagëzimit, Jezusi ka hapur derën e burgut tim dhe më ka lënë të lirë… e megjithatë, e gjej veten duke ecur para e mbrapa në të njëjtën rrip të mëkatit. Dera është e hapur, por unë nuk vrapoj drejt e në Shkretëtirën e Lirisë… fushat e gëzimit, malet e mençurisë, ujërat e freskimit… Unë mund t'i shoh ato në distancë, dhe megjithatë mbetem një i burgosur i vullnetit tim . Pse Pse nuk drejtuar? Pse po hezitoj? Pse qëndroj në këtë zhurmë të cekët të mëkatit, të papastërtive, kockave dhe mbeturinave, duke ecur para e mbrapa, prapa dhe prapa?

Pse?

Të dëgjova të hap derën, Zoti im. Kam parë një vështrim të shkurtër të fytyrës tënde të dashurisë, atë farë shprese kur thua, "Te fal." Të pashë duke u kthyer dhe ndezur një shteg - një shteg të shenjtë - nëpër barërat e larta dhe dertet. Të pashë duke ecur mbi ujëra dhe të kaloje nëpër pemë të larta ... dhe pastaj fillove të ngjiteshe në Malin e Dashurisë. Ju u kthyet, dhe me sytë e dashurisë që shpirti im nuk mund t'i harrojë, ju zgjatët dorën, m'u drejtuat dhe pëshpëritët, "Ejani, ndiqni”Pastaj një re e mbuloi vendin tënd për një moment, dhe kur ajo lëvizi, ti nuk ishe më atje, ishe zhdukur të gjitha përveç jehonës së fjalëve të tua: Eja më ndiq

 

muzg

Kafazi është i hapur. Jam i lire

Për lirinë, Krishti na la të lirë. (Gal 5: 1)

… Dhe akoma nuk jam. Kur bëj një hap drejt derës, një forcë më tërheq prapa? Çfarë është kjo? Çfarë është kjo tërheqje që më josh, kjo tërheqje që më josh përsëri në gropat e errësirës? Dil jashtë! Unë qaj ... dhe megjithatë, rutina është e veshur mirë, e njohur familiar lehtë.

Por shkretëtirën! Disi, unë di Unë jam bërë për shkretëtirën. Po, jam krijuar për të, jo për këtë rut! E megjithatë… Shkretëtira është e panjohur. Duket e vështirë dhe e thyer. A do të duhet të jetoj pa kënaqësi? A do të duhet të heq dorë nga familjariteti, komoditeti i shpejtë, lehtësia e kësaj ure? Por kjo zgavër që kam veshur nuk është e ngrohtë - është e ftohtë! Kjo rutë është e errët dhe e ftohtë. Cfare jam duke menduar Kafazi është i hapur. Vrapo budalla! Vrapo në shkretëtirë!

Pse nuk po kandidoj?

Pse jam dëgjim në këtë rutinë? Çfarë po bëj? Çfarë po bëj? Unë praktikisht mund ta shijoj lirinë. Por unë ... Unë jam vetëm njeri, Unë jam vetëm njeri! Ju jeni Zoti. Ju mund të ecni mbi ujë dhe të ngjiteni në male. Ti nuk je vërtet nje burre. Ju jeni mishi i krijuar nga Zoti. Lehtë! LEHTSISHT! Çfarë dini për vuajtjet e rëna njerëzore?

Kryqi.

Kush e tha atë?

Kryqi.

Por ...

Kryqi.

Meqenëse ai vetë u sprovua përmes asaj që vuajti, ai është në gjendje të ndihmojë ata që po sprovohen. (Heb 2:18)

Errësira po bie. Zot, unë do të pres. Unë do të pres deri nesër, dhe pastaj unë do të ju ndjek.

 

Nata e betejës

E urrej kete. Unë e urrej këtë zakon. E urrej erën e kësaj pluhuri të ndyrë.

Të lashë të lirë për LIRI!

Jezusi është ai ti ?! JEZUI?

Rruga ecet nga besimi. Besimi çon në liri.

Pse nuk vjen te me marr? Shtegu… rut. shtegu ut rut

Eja më ndiq.

Pse nuk vjen te me marr? Jezusi

Kafazi është i hapur.

Por unë jam i dobët. Më pëlqen… më tërheq mëkati im. Aty ajo është. Kjo është e vërteta. Më pëlqen kjo zhurmë. Unë e dua atë ... Unë e urrej atë. E dua atë. Jo nuk Jo nuk e bëj! O Zot. Me ndihmo! Më ndihmo Jezusin!

Unë jam mishëror, i shitur në skllavëri të mëkatit. Çfarë bëj, nuk e kuptoj. Sepse unë nuk bëj atë që dua, por bëj atë që urrej ... Unë shoh tek anëtarët e mi një parim tjetër në luftë me ligjin e mendjes sime, duke më çuar rob të ligjit të mëkatit që banon në anëtarët e mi. Një e mjerë që jam! Kush do të më çlirojë nga ky trup i vdekshëm? Faleminderit Zotit përmes Jezu Krishtit, Zotit tonë. (Rom 7: 14-15; 23-25)

Eja më ndiq.

Si?

... përmes Jezu Krishti, Zoti ynë. (Rom 7:25)

Çfarë do të thuash?

Çdo hap nga kafazi është vullneti Im, rruga Ime, urdhërimet e Mia - domethënë e vërteta. Unë jam e Vërteta, dhe e vërteta do të të lirojë. Theshtë Mënyra që duhet të ndiqni ajo që të çon në Jetë. Unë jam Rruga e Vërteta dhe Jeta.

... përmes Jezu Krishti, Zoti ynë. (Rom 7:25)

Atëherë çfarë duhet të bëj?

Fal armikun tënd, mos lakmo pasurinë e fqinjit tënd, mos shiko me epsh trupin e tjetrit, mos adhuro shishen, mos dëshiro pas ushqimit, mos u bë i papastër me veten tënde, mos i bëj gjërat materiale Perëndinë tënd. Mos i plotësoni dëshirat e mishit tuaj që janë kundër vullnetit Tim, shtegut Tim, urdhërimeve të Mia.

Vishni Zotin Jezu Krisht dhe mos bëni asnjë kujdes për dëshirat e mishit. (Rom 13:14)

Unë provoj Zotin ... por pse nuk jam duke përparuar në Rrugë? Pse jam mbërthyer në këtë humnerë? 

Sepse ju po bëni masa për mishin.

Çfarë do të thuash?

Ju gjykoni me mëkat. Ju vallëzoni me djallin. Ju flirtoni me katastrofën.

Por Zoti ... Unë dua të jem e lirë nga mëkati im. Unë dua të jem i lirë nga ky kafaz.

Kafazi është i hapur. Shtegu është vendosur. Theshtë Rruga… Rruga e Kryqit. 

Çfarë do të thuash?

Rruga drejt lirisë është rruga e vetëmohimit. Nuk është mohimi se kush jeni, por kush nuk jeni. Ju nuk jeni një tigër! Ju jeni qengji im i vogël. Por ju duhet të zgjidhni të visheni me Ju të Vërtetë. Ju duhet të zgjidhni vdekjen e egoizmit, refuzimin e gënjeshtrave, rrugën e jetës, rezistencën ndaj vdekjes. Isshtë të zgjedhësh Mua (Zotin tënd që të do deri në fund!), Por është gjithashtu të zgjedhësh ty! - kush je, kush je në Mua. Rruga e Kryqit është e vetmja mënyrë, rruga drejt lirisë, rruga drejt jetës. Fillon kur ju me të vërtetë bëni vetë fjalët që kam thënë para se të përcaktoj Rrugën time të Kryqit:

Jo ajo që unë do por ajo që ti do. (Marku 14:36)

Çfarë duhet të bëj?

Vishni Zotin Jezu Krisht dhe mos bëni asnjë kujdes për dëshirat e mishit. (Rom 13:14)

Çfarë do të thuash?

Mos bëj përjashtime fëmija im! Mos vidhni shikimin e gruas bukuroshe! Refuzoni pijen që do t'ju tërheqë në dëshpërim! Thuaj jo buzëve që do të thashethemet dhe shkatërrojnë! Largojeni kafshatën që do të ushqejë grykësinë tuaj! Mbajeni fjalën që do të fillonte luftën! Refuzoni përjashtimin që do të prishte rregullin!

Zot, kjo duket kaq kërkuese! Edhe më i vogli nga mëkatet e mia, përjashtimet e vogla që bëj edhe keto?

Po kerkoj sepse uroj lumturine tuaj! Nëse gjykoni me mëkat, do të shtriheni në shtratin e saj. Nëse kërceni me djallin, ai do t'ju shtypë gishtat e këmbëve. Nëse flirtoni me katastrofë, shkatërrimi do t'ju vizitojë… por nëse më ndiqni, do të jeni të lirë.

Pastërtia e zemrës. Kjo është ajo që ju kërkoni nga unë?

Jo, fëmija im. Kjo është ajo që unë ofroj! Ju nuk mund të bëni asgjë pa Mua.

Si Zot? Si mund të bëhem i pastër nga zemra?

… Mos bëni asnjë parashikim për dëshirat e mishit.

Por unë jam i dobët. Kjo është rreshti i parë i betejës. Kjo është ajo ku unë dështoj. Nuk do te me ndihmoni

Mos shikoni në humnerë dhe as mos e ktheni në të kaluarën tuaj. Shikoni as djathtas dhe as majtas. Shikoni përpara Mua, vetëm Mua.

Por nuk mund të të shoh!

Fëmija im, fëmija im ... a nuk të premtova se nuk do të të braktis kurrë? Ja ku jam!

 

GAHA

Por nuk është e njëjta gjë. Dua të shoh fytyra jote.

Rruga ecet nga besimi. Nëse them se jam këtu, atëherë jam këtu. A do të më kërkoni atje ku jam?

Po, Zot. Ku duhet te shkoj?

Në Tabernakull ku të shikoj. Fjalës sime ku ju flas. Tek Rrëfyesi ku të fal. Te Pakten ku te prek. Dhe në dhomën e brendshme të zemrës suaj ku do t'ju takoj çdo ditë në sekretin e lutjes. Kështu dëshiroj t'ju ndihmoj, qengji im. Kjo është ajo që nënkuptohet kur Shën Pali thotë:

… Përmes Jezu Krishtit, Zotit tonë.

Përmes atyre përçuesve të hirit unë kam siguruar përmes Shpirtit Tim dhe Kishës Sime, e cila është Trupi Im.

Të kërkosh pas Meje, pra, të bësh vullnetin Tim, t'u bindesh urdhrave të Mia, do të thotë Shën Pali:

… Të veshin Zotin Jezu Krisht.

Toshtë për të veshur Dashurinë. Dashuria është veshja e të vërtetës, e atij që është bërë për në shkretëtirë, jo në kafazin e mëkatit. Shtë që të derdhni tigrin e mishit dhe të vishni leshin e Qengjit të Zotit, në shëmbëlltyrën e të cilit u krijuat.

E kuptoj, Zot. Unë e di në zemrën time të zemrave që ato që thua janë të vërteta—se jam bërë për shkretëtirën e Lirisë… Jo kjo hile e mjerueshme që më mban të robëruar dhe vjedh gëzimin si një hajdut natën.

Kjo është e drejtë, fëmija im! Edhe pse rruga për të dalë nga Kafazi është Rruga e Kryqit, ajo është gjithashtu rruga për në Ringjallje. Për gëzim! Ka një gëzim dhe paqe dhe lumturi që ju pret në shkretëtirë që tejkalon çdo kuptim. Unë po jua jap, por jo siç jep bota… jo siç premton Kafazi në mënyrë të gabuar.

Paqja ime merret vetëm përmes besimit. Rruga ecet nga besimi.

Pra, pse unë jam duke luftuar gjithmonë kundër gëzimit dhe lumturisë dhe paqes time, veçanërisht paqes !?

Shtë pasojë e mëkatit origjinal, mbresë së natyrës së rënë. Derisa të vdisni, gjithmonë do të ndjeni tërheqjen e mishit drejt kafazit. Por mos ki frikë, unë jam me ty, për të të drejtuar në dritë. Nëse qëndroni në Mua, atëherë edhe në luftë, ju do të jepni frytin e paqes pasi që unë jam rrënja dhe kërcelli dhe Princi i Paqes.

Eja Zot, dhe më tërhiq nga ky vend!

Jo, fëmija im, unë nuk do të të tërheq nga kafazi.

Pse Zoti? Unë ju jap leje!

Sepse të kam krijuar të jesh FALAS! Ju jeni bërë për Shkretëtirën e LIRIS. Nëse duhet të të detyroj të futesh në fushat e saj, atëherë ti nuk do të ishe më i lirë. Ajo që unë kam bërë përmes Kryqit Tim është thyer zinxhirët që ju lidhën, hapën derën që ju mbante, shpalli fitoren mbi atë që do t'ju bllokonte dhe ju mban të mos ngjiteni në Malin e bekuar të Dashurisë tek Ati që ju pret. Ajo është e përfunduar! Dera eshte e hapur…

Zot, unë—

Eja, fëmija im! Ati ju pret me padurim që i lë engjëjt të qajnë me frikë. Mos prit më! Lini pas kockat dhe papastërtitë dhe mbeturinat - gënjeshtrat e Satanit, kundërshtarit tuaj. Kafazi është iluzioni i tij. Vrapo, fëmijë! Vrapo drejt lirisë tënde! Rruga ecet nga besimi. Tshtë shkelur nga besimi. Pushtohet nga braktisja. Isshtë një rrugë e ngushtë dhe e thyer, por unë premtoj, të çon në pamjet më të bukura: fushat më të lezetshme të virtytit, pyjet e larta të dijes, rrjedhat e gazit të paqes dhe peisazhet e pafundme të mençurisë - një shije paraprake e Samitit të Dashurisë . Eja fëmijë… cduhet të jem ai që je vërtet - një qengj dhe jo një luan i egër.

Mos bëni asnjë parashikim për mishin.

Ejani dhe më Ndiqni.

 

Lum ata që pastrojnë zemrën,
sepse ata do ta shohin Perëndinë. (Mat 5: 8)

 

 

 

 

Pagëzimi, duke dhënë jetën e hirit të Krishtit, fshin mëkatin origjinal dhe e kthen një njeri përsëri drejt Zotit, por pasojat për natyrën, të dobësuara dhe të prirura për të keqen, vazhdojnë te njeriu dhe e thërrasin atë në betejë shpirtërore.

Mëkati venial dobëson bamirësinë; ajo shfaq një dashuri të çrregullt për të mirat e krijuara; pengon përparimin e shpirtit në ushtrimin e virtyteve dhe praktikimin e së mirës morale; meriton dënimin kohor. Mëkati venial i qëllimshëm dhe i papritur na disponon pak nga pak për të kryer mëkat të vdekshëm. Sidoqoftë mëkati venial nuk e prish besëlidhjen me Zotin. Me hirin e Zotit është e rikuperueshme nga ana njerëzore. “Mëkati venial nuk e privon mëkatarin nga hiri shenjtërues, miqësia me Zotin, dashuria hyjnore dhe rrjedhimisht lumturia e përjetshme."

-Katekizmi i Kishës Katolike, n 405, 1863

 

N CH KRISHT, KA GJITHMON SHPRES.

  

Botuar për herë të parë më 26 tetor 2010. 

  

Ju lutemi konsideroni të dhjetën kësaj ministrie këtë Ardhje.
Ju bekoj dhe faleminderit.

 

Për të udhëtuar me Shënoni këtë Ardhje në La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Flamuri Tani i Fjalës

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, SHPIRTRIA dhe tagged , , , , , , , , , , , .

Komentet janë të mbyllura.