"Koha e hirit" iring Po skadon? (Pjesa III)


Shën Faustina 

FESTA E Mëshirës hyjnore

 

Botuar për herë të parë më 24 nëntor 2006. Unë e kam azhurnuar këtë shkrim

 

ÇFARË do të thoni se ishte i Papës Gjon Pali II qendror misioni? A ishte për të rrëzuar Komunizmin? A ishte për të bashkuar katolikët dhe ortodoksët? A ishte për të lindur një ungjillëzim të ri? Apo ishte për t'i sjellë Kishës një "teologji të trupit"?

 

Sipas fjalëve të vetë Papës së ndjerë:

Që nga fillimi i shërbimit tim në Selinë e Shën Pjetrit në Romë, unë e konsideroj këtë mesazh [të Mëshirës Hyjnore] detyrën time të veçantë. Providenca ma ka caktuar në situatën aktuale të njeriut, Kishës dhe botës. Mund të thuhet se pikërisht kjo situatë ma caktoi atë mesazh si detyrën time para Zotit.  —JPII, 22 nëntor 1981 në Shenjtëroren e Dashurisë së Mëshirshme në Collevalenza, Itali

Ishte murgesha, Faustina Kowalska, mesazhi i së cilës ishte i mëshirshëm që e detyroi Papën i cili, kur ishte në varrin e saj në 1997, tha se "formon imazhin e këtij Papa". Ai jo vetëm që e kanonizoi mistikun polak, por në një lëvizje të rrallë papnore, elementë të solemnizuar të zbulesës private që i dhanë asaj për të gjithë botën duke shpallur të Dielën e parë pas Pashkëve, "E Diela e Mëshirës Hyjnore". Në një dramë të lartë qiellore, Papa vdiq në orët e para të asaj dite Feste. Një vulë konfirmimi, si të thuash.

Significantshtë domethënëse kur merrni parasysh të gjithë kontekstin e këtij mesazhi të Mëshirës Hyjnore siç i zbulohet Shën Faustinës:

Bisedoni me botën për mëshirën time… ashtë një shenjë për kohën e fundit. Pas saj do të vijë Dita e Drejtësisë. Ndërsa ka ende kohë, le t'i drejtohen burimit të mëshirës Sime.  -Mëshira Hyjnore në Shpirtin Tim, Ditari i Shën Faustinës, 848

 

T ALL GJITHA GJINGRAT Q CONNDRUESE

Wellshtë e dokumentuar mirë se kah fundi i shekullit XIX (1884), Papa Leo XIII kishte një vizion gjatë meshës në të cilën Satanit iu dha një shekull për të provuar Kishën. Frytet e këtij testimi janë rreth nesh. Por tani ka më shumë se një shekull. Çfarë do të thotë kjo? Se fuqia që Zoti i dha të Keqit do të jetë në përfundim e duke dhënë logjikisht kornizën kohore, më shpejt sesa më vonë. Prandaj, ka pasur një shpërthim të vërtetë të mosmarrëveshjeve në martesa, familje dhe midis kombeve vetëm në një ose dy vitet e fundit. Ne po shohim një rritje të dukshme të incidenteve në Amerikë, të tëra familjet po vriten, pasi njëri ose të dy prindërit marrin jetën e fëmijëve të tyre para se të vrasin veten. Për të mos përmendur masakrat e vazhdueshme në Afrikë ose bombardimet terroriste në Lindjen e Mesme. E keqja po manifestohet në vdekja.

Jan Connell, një autor dhe avokat, u bëri skarë vizionarëve të Medjugorje të cilit gjoja i është shfaqur Nëna e Bekuar (këto shfaqje nuk do të marrin gjykimin e Kishës derisa të mbarojnë. Shih Medjugorje: Vetëm Faktet Zonjë) Ndjekja e këshillës së Shën Palit për të provuar të gjitha profecitë - dhe hapja e Vatikanit ndaj shfaqjeve është prova më e madhe - është e matur të paktën të dëgjosh ato që thuhen.

Zoja jonë thuhet se vjen me mesazhe për të paralajmëruar, konvertuar dhe përgatitur botën gjatë kësaj "kohe të hirit". Connell botoi pyetjet e tij dhe përgjigjet e vizionarit në një libër të quajtur Mbretëresha e Kozmosit (Paraclete Press, 2005, Botim i Rishikuar). Secilit vizionar i janë dhënë "sekrete", të cilat do të zbulohen në një kohë të ardhshme dhe do të shërbejnë për të sjellë ndryshime dramatike në tokë. Në një pyetje për vizionaren Mirjana, Connell pyet: 

Lidhur me këtë shekull, a është e vërtetë që Nëna e Bekuar ju tregoi një dialog midis Zotit dhe djallit? Në të… Zoti i lejoi djallit një shekull në të cilin të ushtronte fuqi të zgjatur dhe djalli zgjodhi pikërisht këtë kohës —F.23

Vizionari u përgjigj "Po", duke përmendur si provë ndarjet e mëdha që shohim veçanërisht midis familjeve sot. Connell pyet:

A do ta thyejë fuqinë e Satanit përmbushja e sekreteve të Medjugorje?

Po.

Si?

Kjo është pjesë e sekreteve.(Shih shkrimin tim: Ekzorcizmi i Dragoit)

A mund të na thoni ndonjë gjë [në lidhje me sekretet]?

Do të ketë ngjarje në tokë si paralajmërim për botën përpara se shenja e dukshme t'i jepet njerëzimit.

A do të ndodhin këto gjatë jetës tuaj?

Po, unë do të jem dëshmitar i tyre.  - f. 23, 21

 

KOHA E HIRES DHE MIRIS

Këto shfaqje të pretenduara filluan 26 vjet më parë. Nëse Zoti e ka dhënë këtë shekull të kaluar të provave, atëherë ne e dimë se i njëjti shekull do të jetë gjithashtu një "kohë hiri", sipas Fjalës së Tij:

Meqenëse ju e keni mbajtur mesazhin tim të qëndresës, unë do t'ju ruaj të sigurt në kohën e sprovës që do të vijë në të gjithë botën për të provuar banorët e tokës. (Zbulesa 3:10)

Dhe perseri,

Zoti është besnik dhe ai nuk do t'ju lejojë të tundoheni përtej forcës suaj, por me tundimin do t'ju sigurojë edhe rrugën e ikjes, që të jeni në gjendje ta duroni atë. (1 Korintasve 10:13)

Një hir i jashtëzakonshëm në këtë periudhë është Mëshira e tij. Zoti po na dhuron i jashtëzakonshëm do të thotë për mëshirën e Tij në kohën tonë, siç do ta përmend në një moment. Por mjetet e zakonshme nuk kanë pushuar kurrë: kryesisht Sakramentet e Rrëfimit dhe Eukaristia - "burimi dhe maja" e besimit tonë. Gjithashtu, Gjon Pali II ka theksuar Rruzaren dhe përkushtimin ndaj Marisë si mjet domethënës i hirit. E megjithatë, ajo do të drejtojë vetëm një tek Sakramentet, dhe më thellë në to, në qendër të Zemrës së Jezusit.

Kjo ngjall një ëndërr të fuqishme të Shën Gjon Boskos, i cili pa një kohë kur Kisha do të testohej shumë. Ai tha, 

Do të ketë kaos në Kishë. Qetësia nuk do të kthehet derisa Papa të ketë sukses në ankorimin e anijes së Pjetrit midis Shtyllave Binjake të përkushtimit dhe përkushtimit Eukaristik ndaj Zojës. -Dyzet ëndrrat e Shën Gjon Boskos, hartuar dhe redaktuar nga Fr. J. Bacchiarello, SDB

Unë besoj se kjo ankorim filloi me deklarimin e të ndjerit Papa për "Vitin e Rruzares" dhe "Vitin e Eukaristisë" pak para se të vdiste. 

 

ORA E Mëshirës

Në predikimin e përgatitur që Papa Gjon Pali II do të bënte të Dielën e Mëshirës Hyjnore në të cilën ai ndërroi jetë, ai shkroi:

Njerëzimit, i cili herë-herë duket se është i humbur dhe i dominuar nga fuqia e së keqes, egoizmit dhe frikës, Zoti i ringjallur i ofron si dhuratë dashurinë e tij që fal, pajton dhe rihap shpirtin për të shpresuar. Loveshtë dashuria ajo që i kthen zemrat dhe jep paqe. Sa shumë nevoja ka bota për të kuptuar dhe pranuar Mëshirën Hyjnore!

Po, gjithmonë ka shpresë. Shën Pali thotë se tre gjëra kanë mbetur: besim, shpresë, dashuri. Në të vërtetë, Zoti do ta pastrojë botën, jo ta shkatërrojë atë. Ai do të ndërhyjë sepse Ai na do dhe nuk do të na lejojë të asgjësojmë veten. Ata që janë në mëshirën e Tij nuk kanë nga çfarë të kenë frikë. "Meqenëse ju e keni mbajtur mesazhin tim të qëndresës, unë do t'ju mbaj të sigurt në kohën e sprovës që do të vijë në të gjithë botën…"

Unë konsideroj se vuajtjet e kësaj kohe të tanishme nuk janë asgjë krahasuar me lavdinë që do të zbulohet për ne. (Romakëve 8:18)

Por, për të marrë pjesë në atë lavdi, ne gjithashtu duhet të jemi të gatshëm të marrim pjesë në vuajtjet e Krishtit, pasi kam shkruar gjithë javën e Pasionit (2009). Ne duhet të jemi të gatshëm të pendohemi nga tonat lidhje dashurie me mëkatin. Dhe kjo është zemra e mesazhit të Shën Faustinës nga ditari i saj, se ne nuk duhet të kemi frikë t'i afrohemi Jezusit, pa marrë parasysh sa më të errëta janë mëkatet tona:

Po e zgjas kohën e mëshirës për hir të [mëkatarëve]. Ndërsa ka akoma kohë, le të kërkojnë ndihmën e mëshirës sime… Ai që nuk pranon të kalojë përmes derës së mëshirës Sime duhet të kalojë përmes derës së drejtësisë Sime. -Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari i Shën Faustinës, 1160, 848, 1146

 

Mëshirë të Jashtëzakonshme

Përmes Shën Faustinës, Zoti ka dhënë katër të shkëlqyera shtesë-rrugë të jashtëzakonshme të hirit për njerëzimin në këtë kohë mëshire. Këto janë shumë praktike dhe i fuqishëm mënyra që ju të merrni pjesë në shpëtimin e shpirtrave, duke përfshirë edhe tuajin:

 

I. FESTA E Mëshirës hyjnore

Atë ditë thellësitë e mëshirës Sime të butë janë të hapura. Unë derdh një oqean të tërë hiresh mbi ata shpirtra që i afrohen burimit të mëshirës Sime. Shpirti që do të shkojë në Rrëfim dhe do të marrë Kungimin e Shenjtë do të marrë faljen e plotë të mëkateve dhe ndëshkimin. Atë ditë hapen të gjitha portat hyjnore përmes të cilave rrjedh hiri. Askush të mos ketë frikë të më afrohet, edhe pse mëkatet e tij janë si të kuqe të ndezur. Mëshira ime është aq e madhe sa asnjë mendje, qoftë e njeriut apo e engjëllit, nuk do të jetë në gjendje ta kuptojë atë gjatë gjithë përjetësisë. - Po aty, 699

II. KAPLETI I Mëshirës hyjnore

Oh, çfarë hiresh të mëdha do t'u dhuroj shpirtrave që thonë këtë kapelë: thellësitë e mëshirës Sime të butë trazohen për hir të atyre që thonë tempullin. Shkruaji këto fjalë, bija ime. Flisni botës për mëshirën Time; le të njohë gjithë njerëzimi mëshirën time të padallueshme. Shtë një shenjë për kohën e fundit; pasi do të vijë dita e drejtësisë. Ndërsa ka ende kohë, le t'i drejtohen fontit të mëshirës Sime; le të përfitojnë nga Gjaku dhe Uji që u ndez për ta.- Po aty, 229, 848

III ORA E Mëshirës

Në orën tre, lute mëshirën Time, veçanërisht për mëkatarët; dhe qoftë vetëm për një moment të shkurtër, zhytu në Pasionin Tim, veçanërisht në braktisjen Time në momentin e agonisë: Kjo është ora e mëshirës së madhe për të gjithë botën. Unë do t'ju lejoj të hyni në hidhërimin Tim të vdekshëm. Në këtë orë, unë nuk do t'i refuzoj asgjë shpirtit që më bën një kërkesë në bazë të Pasionit Tim.  - Po aty.

IV. Imazhi i Mëshirës hyjnore

Unë po u ofroj njerëzve një enë me të cilën do të vazhdojnë të vijnë për hire në burimin e mëshirës. Kjo enë është kjo imazh me nënshkrimin: "Jezus, unë kam besim te Ti" Me anë të këtij Imazhi unë do t'u jap shumë hire shpirtrave; kështu që le të ketë çdo shpirt të ketë qasje në të Unë premtoj se shpirti që do ta nderojë këtë imazh nuk do të humbasë. Unë gjithashtu premtoj fitore mbi armiqtë e saj tashmë këtu në tokë, veçanërisht në orën e vdekjes. Unë vetë do ta mbroj atë si lavdinë time. - Po aty. n 327, 570, 48

 

KOHA ISSHT E SHKURTR

Një imazh i një brez elastik erdhi tek unë ndërsa po meditoja për këto gjëra. Kuptimi që erdhi me të ishte ky:  Ajo përfaqëson mëshirën e Zotit, dhe po shtrihet deri në thyerje, dhe kur të ndodhë, do të fillojnë të shpalosin trazira të mëdha në tokë. Por sa herë që dikush lutet për mëshirë për botën, elastika lirohet pak derisa mëkatet e mëdha të këtij brezi të fillojnë ta forcojnë atë përsëri. 

Zoti është në shpëtimin e shpirtrave - jo në mbajtjen e kalendarëve. Na takon neve t'i përdorim me zgjuarsi këto ditë hiri. Dhe mund të mos e humbasim mesazhin më të rëndësishëm brenda Mëshirës Hyjnore: që ne duhet të ndihmojmë, përmes dëshmisë dhe lutjeve tona, për të sjellë shpirtra të tjerë në këtë Dritë Hyjnore. 

… Realizoni shpëtimin tuaj me frikë dhe dridhje… që të jeni të patëmetë dhe të pafajshëm, fëmijë të Zotit pa të meta në mes të një brezi të shtrembër dhe të çoroditur, midis të cilëve shkëlqeni si drita në botë. (Filipianëve 2:12, 15)

 

 

LEXIMI MË TEJ:

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, KOHA E HIRES.

Komentet janë të mbyllura.