"Koha e hirit"… Po skadon?


 


E HAPA
shkrimet e shenjta kohët e fundit për një fjalë e cila ma gjallëronte shpirtin. 

Në të vërtetë, ishte 8 nëntor, dita kur demokratët morën pushtetin në Shtëpinë Amerikane dhe Senatin. Tani, unë jam një Kanadeze, kështu që nuk ndjek shumë politikën e tyre… por unë ndjek trendet e tyre. Dhe atë ditë, për shumë njerëz ishte e qartë se mbrojtja e shenjtërisë së jetës nga ngjizja deri në vdekjen natyrore, fuqitë sapo ishin zhvendosur nga favori i tyre.

Kjo është domethënëse për pjesën tjetër të botës sepse Amerika është padyshim bastioni i fundit i ortodoksisë së krishterë në botë - të paktën, bastioni i fundit me "fuqi për të ndikuar" përmes kulturë. Shumë tani po thonë "ishte". Nëse papët modernë kanë qenë zëri i së vërtetës në botë, Amerika ka qenë një lloj boshllëku në mbrojtje të parimeve të lirisë (megjithëse jo e përsosur, dhe shpesh me të meta të brendshme). Sapo Amerika të pushojë së mbrojturi parimet themelore të "së vërtetës e cila na çliron", liria do të lihet që shkaba të gllabërojë. Le të shohë ai që ka sy, Shiko.

 

FJALA 

Kam lexuar atë ditë nga Zakaria kapitulli njëmbëdhjetë ku profeti merr dy shkopinj bariu në duart e tij. Njëra quhet "Hirësi" * dhe tjetra quhet "Bashkim". Vargu 10 thotë,

Dhe unë mora stafin tim Hir dhe unë e theva, duke prishur besëlidhjen që kisha lidhur me të gjithë popujt. (RSV)

Kur e lexova këtë, menjëherë më erdhën në mendje fjalët "Koha e hirit po mbaron."

Në vargun 14, lexova,

Pastaj prisha Bashkimin e stafit tim të dytë, duke anuluar vëllazërinë midis Judës dhe Izraelit.

Dhe fjala që më erdhi në mendje ishte "përçarje."

Për ata që kanë lexuar Bori të Paralajmërimit të cilën e kam shkruar kohët e fundit për aftësinë për të kuptuar, këto terma nuk janë të reja. Në fakt, një kohë hiri, një përçarje e ardhshme në Kishë, përndjekje dhe / ose vdekje e dhunshme e papës, shtrëngime dhe luftëra rreth ose në Jeruzalem, një "ndriçim i mundshëm i ndërgjegjes", dhe një mbretërim përfundimtar i paqes së qëndrueshme të gjitha këto janë tema të artikuluara në Shkrime dhe të profetizuara nga shumë shenjtorë dhe mistikë. Në fakt, është e mundur që Zakaria të zgjidhet të gjithë këto tema pas thyerja e stafit të Grace. (Lexoni kapitujt njëmbëdhjetë deri në katërmbëdhjetë. Ndërsa ky libër i Dhjatës së Vjetër është kryesisht historik në atë që parashikon mbretërimin mesianik të Krishtit, si shumica e shkrimeve të shenjta, ekzistojnë nivele të ndryshme të interpretimit që kanë natyrë eskatologjike dhe në fakt, mund të kuptohen plotësisht në këtë dritë.) 

 

FUNDI I NJ E ERA?

A po përfundon përfundimisht kjo periudhë hiri që po jetojmë? Vetëm Qielli e di atë përgjigje. Dhe nëse është, a ndalet në një orë të caktuar, minutë dhe sekondë të një dite të caktuar… apo ka mbaruar tashmë, por ende nuk ka përfunduar? Siç tha Jezusi,

...ora po vjen, vërtet ka ardhur (John 16: 31) 

Duhet të kemi kujdes që të mos mendojmë shumë linear. Zoti nuk është i lidhur me kohën! Mëshira e tij është një vals i ndërlikuar, jo i mbështjellë nga dyshemeja e vallëzimit e vogël e logjikës sonë.

Ne gjithashtu duhet të kuptojmë se fundi i një "kohe hiri" nuk do të thotë fundi i dashurisë së Zotit, e cila është e pafund. Por duket se tregon një fund të një kohe të mbrojtja e përgjithshme nëse njerëzimi refuzon Zotërinë e Krishtit brenda civilizimeve tona. Djali plangprishës më vjen ndërmend. Ai zgjodhi të lërë sigurinë e shtëpisë së babait të tij; babai nuk e dëboi atë. Djali thjesht zgjodhi të largohej nga sigurinë dhe mbrojtjen nën çatinë e babait të tij. 

Dhe të mos themi se është Zoti ai që po na ndëshkon në këtë mënyrë; përkundrazi, janë vetë njerëzit që po përgatisin dënimin e tyre. Me mirësinë e tij Zoti na paralajmëron dhe na thërret në rrugën e drejtë, duke respektuar lirinë që na ka dhënë; pra njerëzit janë përgjegjës. - Z. Lucia; një nga vizionarët e Fatimas në një letër drejtuar Atit të Shenjtë, 12 maj 1982.

Në këtë drejtim, "koha e hirit" e dhënë për ne përmes Nënës sonë të Bekuar mund të jetë në momentet e saj të fundit ... sado që të zgjasë një moment qiellor.

 

SHENJAT E KOHEVE 

Dy gjëra të paktën janë të qarta për mua.

Njerëzimi po zbret me shpejtësi në paligjshmëri të mëtejshme, të pabarabartë në historinë njerëzore. Kufijtë që kalohen përmes konceptit ushtarak të "goditjeve parandaluese", mbarështimit gjenetik të qelizave njerëzore me kafshë, shkatërrimit të vazhdueshëm të embrioneve për shkencën, shkatërrimit të pandërprerë të foshnjave në barkun e nënës së tyre, prishjes së martesës dhe shkatërrimi i trishtueshëm i të rinjve përmes joshjeve të materializmit, sensualitetit dhe kënaqësisë… duket si një valë baticë në rritje e qëllimit të keq për të fshirë tokën. Një ngurtësi e zemrës është duke u vendosur mbi njerëzimin që shfaqet në zemërim, dhunë, terrorizëm, prishje familjare dhe një qetësim të përgjithshëm të dashurisë për të afërmin (Mat 24:12). Nuk është e gëzuar të shkruash për këto gjëra; por duhet të jemi realistë (sepse e vërteta na liron).

Duket se nuk ka ndonjë përpjekje nga udhëheqësit për t'i kthyer këto tendenca, por përkundrazi, për t'i ngulitur në skenë.

Unë jam jashtëzakonisht i zemëruar me kombet e vetëkënaqura; ndërsa unë isha vetëm pak i zemëruar, ata e shtuan dëmin… (Zakaria 1:15) 

Por shumë më tepër se kjo e keqe përparuese, është Prania mbizotëruese e dashurisë dhe mëshirës që përmbyt shpirtrat të cilët po i hapin zemrat Zotit.

Prandaj, thotë Zoti: "Unë do të kthehem në Jeruzalem me mëshirë ..."Ibid.)

… Atje ku mëkati u rrit, hiri teproi edhe më shumë (Romakëve 5:20)

Oh! Nëse do të mund të lexonit letrat që unë lexoja çdo ditë duke rrëfyer për atë që po bën Zoti, do të ishit të sigurt se Ai nuk është i papunë! Ai nuk i ka braktisur delet e Tij! Ai nuk është një spektator, duart e lidhura pas shpinës së tij. Dhe Ai nuk po humb kohë. Zoti madje duket se është në një nxitim, nëse kjo është e mundur. Por mos gabo: kjo është ora, nëse jo minuta e vendimit. Përndryshe, Parajsa nuk do të na kishte dërguar Mbretëreshën e saj për të paralajmëruar që brezi ynë është në një "kohë e hirit ", dhe se ne duhet të përgjigjemi duke u kthyer nga mëkati, duke ndryshuar jetën tonë dhe duke hapur zemrat tona për jetën e mbinatyrshme të Jezusit. (Na duhet kaq shumë kohë për të ndryshuar, apo jo? Faleminderit Zotit që ai ka qenë kaq i durueshëm! )

Unë sot i thërras qiellin dhe tokën për të dëshmuar kundër jush që sot ju kam dhënë jetën dhe vdekjen, bekimin dhe mallkimin; prandaj zgjidhni jetën, që ju dhe pasardhësit tuaj të mund të jetoni. (Ligji i përtërirë 30:19)

 

PPRGJIGJNI ZOTIT 

Siç kam thënë më parë në Bori i paralajmërimit - Pjesa III, duket se ka një ndarje përgatitje që ndodhin. Nëse zemra juaj nuk është e drejtë me Zotin sot, është koha ta vini jetën tuaj në duart e Tij, duke u ulur në gjunjë dhe duke folur sinqerisht, sinqerisht dhe me besim në dashurinë dhe mëshirën e Tij për ju - dhe duke u penduar për të gjitha mëkatet. Krishti vdiq për ta hequr; sa i etur duhet të jetë Ai për ta bërë këtë.

Çdo moment tani, m
ore se kurrë, është shtatzënë me Mëshirë. Mendoni për këtë: për disa njerëz, e vetmja gjë që i ndan ata nga jeta e përjetshme është një sekondë. Mos lejoni që një lëvizje tjetër nga
 


(* SHENIM: Në Biblën e Re Amerikane, përkthimi lexon emrat e stafeve si "Favor" dhe "Bono". Interesante, NAB përkthen adresën e Gabriel drejtuar Marisë në Lukën 1:28 si "Përshëndetje,
i favorizuar", dhe RSV si" Breshër, plot hir". Të dy përkthimet mbajnë të njëjtën fjalë në Lluka siç është përdorur në Zakaria. Interpretationshtë interpretimi im që stafi i quajtur" Hirësi "ose" Favor "përfaqëson një periudhë mariane të hirit ... ndoshta një jehonë delikate e Dhjatës së Vjetër, e synuar nga Shpirti i Shenjtë për këtë epokë.)

 

LEXIMI MË TEJ:

Koha e hirit - Skadon? Pjesa II

Koha e hirit - Skadon? Pjesa III 

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, KOHA E HIRES.