Varri i Kishës

 

Nëse Kisha do të "hyjë në lavdinë e mbretërisë vetëm nëpërmjet kësaj Pashke të fundit" (KKK 677), domethënë, Pasioni i Kishës, atëherë ajo do të ndjekë edhe Zotin e saj përmes Varrit…

 

Ora e Pafuqisë

Pas një shërbese publike që kapte shpresat dhe ëndrrat e një populli që kërkonte Mesinë e tij - tre vjet predikimi, shërimi dhe mrekullish revolucionare - papritur, Ai që ofroi shpresë, rivendosje dhe përmbushje të të gjitha dëshirave... vdiq.

Tani, vetë besimi u zhyt në errësirë ​​të plotë. Tani shpresa, gjithashtu, me sa duket ishte kryqëzuar. Tani, dashuria që kapërceu çdo prag dhe shkatërroi çdo përkufizim… shtrihej e qetë dhe e ftohtë, e mbyllur në një varr. Mbeti vetëm jehona e talljes dhe aroma e shuar e temjanit dhe mirrës.

Ky ishte vetëm kurorëzimi i asaj që filloi në Gjetseman, kur Jezusin – i cili deri atëherë kalonte gjithmonë me lehtësi përmes turmës së zemëruar – u çua në zinxhirë. Ishte ora e pafuqia kur pafuqia në dukje e Krishtit tronditi besimin e Apostujve… dhe besimi dhe siguria u shkrinë. Ata ikën të frikësuar.

Tani, pas dy mijëvjeçarësh predikimi, shërimi dhe mrekullish, Kisha Katolike po hyn në të njëjtën orë të pafuqisë në dukje. Jo sepse ajo është në fakt e pafuqishme. Jo, ajo është sakramenti i shpëtimit themeluar për të mbledhur kombet në Zemrën e Jezusit.[1]'Si sakrament, Kisha është instrumenti i Krishtit. “Ajo është marrë prej tij edhe si instrument për shpëtimin e të gjithëve”, “sakramenti universal i shpëtimit”, me anë të të cilit Krishti po “shfaq dhe po realizon menjëherë misterin e dashurisë së Perëndisë për njerëzit”. (CCC, 776) Ajo është qyteti i vendosur mbi një mal për të qenë “drita e botës” (Mateu 5:14); ajo është anija që ka nisur lundrimin në histori, e destinuar për një port të përjetshëm. Dhe akoma…

… ky është verdikti, se drita erdhi në botë, por njerëzit preferuan errësirën sesa dritën, sepse veprat e tyre ishin të liga. (John 3: 19)

Edhe brenda Kishës, gjymtyrët e saj mëkatare kanë filluar të shpërfytyrojnë Trupin e Krishtit, të mbytin të vërtetën e saj dhe të persekutojnë gjymtyrët e saj.

… Sot ne e shohim atë në një formë vërtet të tmerrshme: përndjekja më e madhe e Kishës nuk vjen nga armiqtë e jashtëm, por ka lindur nga mëkati brenda Kishës. — PAPA BENEDICT XVI, intervistë në fluturim për në Lisbonë, Portugali, 12 maj 201

Dhe kështu, Kisha çdo orë po bëhet më e parëndësishme për këtë brez….

 

Ora e parëndësisë

Ndërsa Jezusi shtrihej në varr, dukej sikur mësimet dhe premtimet e Tij ishin tani të parëndësishme. Roma mbeti në pushtet; Ligji hebre ende i lidhte besimtarët; dhe Apostujt ishin shpërndarë. Tani, tundimi më i madh u sulmua tërë bota. Sepse nëse Zoti-njeriu kryqëzohet, çfarë shprese ka veçse që njeriu të krijojë ekzistencën e tij të mjerë në çfarëdo utopie që mundi, derisa edhe ai të marrë frymën e fundit?

Ndërsa Kisha e ndjek Zotin e saj përmes mundimit të saj, ne shohim që ky tundim të lind përsëri:

... një fetar mashtrimi që u ofron njerëzve një zgjidhje të dukshme për problemet e tyre me çmimin e braktisjes nga e vërteta. Mashtrimi suprem fetar është ai i Antikrishtit -Katekizmi i Kishës Katolike, n 675

Ky është pikërisht vizioni transhumanist i elitës në pushtet: Axhenda 2030 dhe…

…bashkimi i identiteteve tona fizike, dixhitale dhe biologjike. — Kryetar Prof. Klaus Schwab, Forumi Ekonomik Botëror, Ngritja e Antik kishës, ora 20:11, gjëmoj.com

Në këtë "Revolucioni i katërt industrialqëndron lartësimi i njeriut mbi Zotin, i “mishëruar” si të thuash në Antikrishtin…

…biri i humbjes, i cili kundërshton dhe lartësohet kundër çdo të ashtuquajturi perëndi ose objekt adhurimi, në mënyrë që të zërë vendin e tij në tempullin e Perëndisë, duke e shpallur veten Zot. (2 Thesalonikasve 2: 3-4)

Me ndihmën e teknologjive të reja, brenda disa shekujve apo edhe dekadave, Sapiens do të përmirësohet në qenie krejtësisht të ndryshme, duke shijuar cilësi dhe aftësi si perëndia. — Profesor Yuval Noah Harari, këshilltar kryesor i Klaus Schwab dhe Forumit Ekonomik Botëror; nga Sapiens: Një histori e shkurtër e njerëzimit (2015); kf. lifesitenews.com

Prandaj erdhi paralajmërimi i fundit nga i madhi profet papnor, Benedikti XVI:

Ne shohim se si fuqia e Antikrishtit po zgjerohet dhe ne vetëm mund të lutemi që Zoti të na japë barinj të fortë që do ta mbrojnë Kishën e Tij në këtë orë nevoje nga fuqia e së keqes. - PAPA EMERITUS BENEDICT XVI, Konservatori amerikan10th janar, 2023

Më kujtohet sërish romani Zoti i Botës nga Robert Hugh Benson në të cilin ai shkruan për kohën e Antikrishtit kur Kisha do të jetë aq e parëndësishme sa një kufomë në një varr, kur do të vijë…

… Pajtimi i botës mbi një bazë tjetër nga ajo e së Vërtetës Hyjnore… po vinte në ekzistencë një unitet ndryshe nga çdo gjë e njohur në histori. Kjo ishte më vdekjeprurëse nga fakti që përmban kaq shumë elemente të së mirës së padiskutueshme. Me sa duket, lufta ishte zhdukur dhe nuk ishte krishterimi ai që e kishte bërë atë; bashkimi tani u pa që ishte më i mirë se përçarja dhe mësimi ishte mësuar përveç Kishës… Miqësia zuri vendin e bamirësisë, kënaqësinë vendin e shpresës dhe diturinë vendin e besimit. -Zoti i Botës, Robert Hugh Benson, 1907, f. 120

A nuk e shohim këtë tashmë në doktrinën e "tolerancë"Dhe"përfshirja“? A nuk është e dukshme në shpirt revolucionartë rinjtë të cilët përqafohen lehtësisht Gabimet marksiste edhe njehere? Nuk po shfaqet as brenda vetë Kishës në mesin e atyre "Gjykatat” kush po e tradhton Ungjillin për një axhendë globale të pafe?

 

Tek kush do të shkojmë?

Është padyshim shqetësuese të shikosh Kolapsi të qytetërimit perëndimor në kohë reale, dhe bashkë me të, ndikimi dhe prania e Kishës. Ndërsa vëllezërit dhe motrat tona në Lindjen e Mesme e dinë shumë mirë shtypjen e dhunshme të krishterimit, nuk është më pak shqetësuese të shohësh censurën e së vërtetës dhe shkëmbimin e lirisë për një "zgjidhje të dukshme të problemeve tona" (për të cilën na thuhet se është "ndryshimet klimatike, ""pandemi"Dhe"mbipopullimi”). "Premtimi" është një botë hermetike ku gjithçka do të centralizohet, kontrollohet, shpërndahet dhe monitorohet nga pak të pasur.

Nëse asnjë fuqi nuk mund të zbatojë rendin, bota jonë do të vuajë nga një "deficit global i rendit". - Profesori Klaus Schwab, themelues i Forumit Ekonomik Botëror, Covid-19: Rivendosja e Madhe, fq. 104

Është si të shikosh një balerinë me piruetë me lëvizje të ngadaltë në një autostradë të ngarkuar. ne bërtas; ne paralajmëroj; ne profetizojnë… por bota përsëri thërret: “Kryqëzoje Atë! Kryqëzoje Atë!”

Dhe kështu tundimi është të dëshpërohesh.

Çfarë duhet të bëjmë atëherë? Përgjigja është të ndiqni Jezusin deri në fund.

…ai e përuli veten, duke u bërë i bindur deri në vdekje, madje deri në vdekje në kryq. (Phil 2: 8)

Kjo është me pak fjalë: qëndroni besnik ndaj Fjalës së Perëndisë, madje deri në vdekje. Qëndroni në namaz, edhe kur është i thatë. Vazhdoni të shpresoni, edhe kur është e keqe duket se triumfon. Dhe kurrë mos u shqetësoni se Zoti do të dështojë të na ndihmojë:

Ja, po vjen dhe ka ardhur ora kur secili prej jush do të shpërndahet në shtëpinë e vet dhe do të më lini vetëm. Por unë nuk jam vetëm, sepse Ati është me mua. Jua thashë këtë që të keni paqe në mua. Në botë do të kesh telashe, por merr guxim, unë e kam pushtuar botën. (John 16: 32-33)

Muajin e kaluar, sa më shumë i afrohemi kësaj të shtune të shenjtë, aq më shtypëse dhe më e vështirë e kam pasur të ngulmoj në lutje. Por e gjej veten duke përsëritur fjalët e Pjetrit, “Mjeshtër, te kush të shkojmë? Ju keni fjalët e jetës së përjetshme." [2]John 6: 68

O Zot, Perëndia i shpëtimit tim, unë thërras ditën; natën qaj me zë të lartë në praninë tënde. Le të vijë lutja ime para jush; anoje veshin te britma ime. Sepse shpirti im është mbushur me telashe; jeta ime i afrohet Sheolit. Unë jam numëruar me ata që zbresin në gropë; Unë jam si një luftëtar pa forcë. (Psalmi 88: 1-5)

Për të cilën Zoti përgjigjet në Psalmin tjetër:

Mëshira ime është e qëndrueshme përjetë; besnikëria ime do të qëndrojë deri në qiejt. Unë kam bërë një besëlidhje me të zgjedhurin tim; I jam betuar Davidit, shërbëtorit tim: Do ta bëj dinastinë tënde të qëndrojë përgjithmonë dhe do ta vendos fronin tënd në të gjitha shekujt. (Psalmi 89: 3-5)

Në të vërtetë, pas Varrit, Kisha do të ngrihet përsëri…

 

Qaj, O bij burrash!

Qani për gjithçka që është e mirë, e vërtetë dhe e bukur.

Qani për të gjitha ato që duhet të zbresin në varr

Ikonat dhe brohoritjet tuaja, muret dhe rrotullat tuaja.

 

 Qani, o bij të njerëzve!

Për gjithçka që është e mirë, e vërtetë, dhe e bukur.

Qani për të gjitha ato që duhet të zbresin te Varri

Mësimet dhe të vërtetat tuaja, kripa juaj dhe drita juaj.

Qani, o bij të njerëzve!

Për gjithçka që është e mirë, e vërtetë, dhe e bukur.

Qani për të gjithë ata që duhet të hyjnë natën

Priftërinjtë dhe peshkopët tuaj, papët dhe princat tuaj.

Qani, o bij të njerëzve!

Për gjithçka që është e mirë, e vërtetë, dhe e bukur.

Qani për të gjithë ata që duhet të hyjnë në gjyq

Prova e besimit, zjarri i përpunuesit.

 

… Por mos qaj përgjithmonë!

 

Sepse agimi do të vijë, drita do të pushtojë, një Diell i ri do të lindë.

Dhe e gjitha ishte e mirë, e vërtetë dhe e bukur

Do të marr frymë të re dhe do t'u jepet bijve përsëri.

 

- shkruar March 29, 2013

 

 

Mbështetni shërbimin e plotkohor të Markut:

 

me Nihil Obstat

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Tani në Telegram. Klikoni:

Ndiqni Mark dhe "shenjat e përditshme" të përditshme në MeWe:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:

Dëgjoni në vijim:


 

 
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 'Si sakrament, Kisha është instrumenti i Krishtit. “Ajo është marrë prej tij edhe si instrument për shpëtimin e të gjithëve”, “sakramenti universal i shpëtimit”, me anë të të cilit Krishti po “shfaq dhe po realizon menjëherë misterin e dashurisë së Perëndisë për njerëzit”. (CCC, 776)
2 John 6: 68
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE.