Tribunali i Mëshirës

KRESHME RETREAT
Dita 9

rrëfyese6

 

A rruga e parë me të cilën Zoti mund të fillojë të transformojë një shpirt hapet kur ai person, duke parë veten në dritën e së vërtetës, pranon varfërinë dhe nevojën e tij për Të në një frymë përulësie. Kjo është një hir dhe dhuratë e iniciuar nga Vetë Zoti që e do aq shumë mëkatarin, sa Ai e kërkon atë, veçanërisht kur ata janë të mbyllur në errësirën e mëkatit. Siç shkruajti Mateu i Varfër

Mëkatari mendon se mëkati e pengon atë të kërkojë Zotin, por vetëm për këtë Krishti ka zbritur për të kërkuar njeriun! -Kungimi i Dashurisë, P. 95

Jezusi vjen tek mëkatari, duke trokitur në zemrën e tij ose të saj, me një dorë të shpuar për mëkatet e tyre.

Ja, unë qëndroj te dera dhe trokas; nëse ndokush dëgjon zërin tim dhe më hap derën, unë do të hyj tek ai dhe do të ha me të, dhe ai me mua. (Zbul. 3:20)

Duke dëgjuar këtë trokitje, Zakeu zbriti nga pema e tij, dhe menjëherë, u pendua për mëkatet e tij. Ishte atëherë, në rrëfimin e mëkateve të tij në përulje të sinqertë, Jezusi i tha atij:

Sot shpëtimi ka ardhur në këtë shtëpi… Sepse Biri i njeriut erdhi për të kërkuar dhe për të shpëtuar të humburit. (Luka 19: 9-10)

Rruga e dytë, pra, me të cilën Zoti është në gjendje të hyjë në një shpirt dhe të vazhdojë punën e hirit është pendim, hidhërim i vërtetë për mëkatet e dikujt:

Lum ata që vajtojnë, sepse ata do të ngushëllohen. (Mat 3: 4)

Kjo do të thotë, ata do të ngushëllohen kur, në hidhërim të vërtetë, ata rrëfejnë mëkatet e tyre përpara Tribunalit të Madh të Mëshirës, ​​Trinisë së Shenjtë, në prani të përfaqësuesit të tyre, një prifti. Jezusi e udhëzoi Shën Faustinën:

U thoni shpirtrave ku janë për të kërkuar ngushëllim; domethënë në Tribunalin e Mëshirës [Sakramenti i Pajtimit]. Aty ndodhin mrekullitë më të mëdha [dhe] përsëriten pandërprerë. Për të përfituar nga kjo mrekulli, nuk është e nevojshme të shkoni në një pelegrinazh të madh ose të kryeni ndonjë ceremoni të jashtme; mjafton të vish me besim në këmbët e përfaqësuesit Tim dhe t'i zbulosh atij mjerimin e dikujt dhe mrekullia e Mëshirës Hyjnore do të demonstrohet plotësisht. Po të ishte një shpirt si një kufomë në prishje, kështu që nga pikëpamja njerëzore, nuk do të kishte [shpresë] për restaurim dhe gjithçka do të kishte humbur tashmë, nuk është kështu me Zotin. Mrekullia e Mëshirës Hyjnore e rikthen atë shpirt plotësisht. Oh, sa të mjerë janë ata që nuk përfitojnë nga mrekullia e mëshirës së Zotit! Do të thërrisni kot, por do të jetë vonë. -Mëshira Hyjnore në Shpirtin Tim, Ditari, n. 1448

Prandaj, vëllezër dhe motra, dëgjoni ftesën - i fortë thirrje — për t'u kthyer me entuziazëm dhe frekuencë në Sakramentin e Pajtimit. Diku përgjatë vijës, ideja zuri vend në mesin e shumë besimtarëve se është e nevojshme të shkosh në Rrëfim një herë në vit. Por siç tha Gjon Pali II, kjo nuk arrin në atë që është e nevojshme për t'u rritur në shenjtëri. Në fakt, ai rekomandoi javor Rrëfimi.

… Ata që shkojnë shpesh në Rrëfim dhe e bëjnë këtë me dëshirën për të bërë përparim ”do të vërejnë hapat që bëjnë në jetën e tyre shpirtërore. "Do të ishte një iluzion të kërkojmë shenjtëri, sipas thirrjes që ka marrë nga Zoti, pa marrë pjesë shpesh në këtë sakrament të kthimit në besim dhe pajtim." —POPA JOHN PAUL II, konferencë penitenciale apostolike, 27 mars 2004; katolikulturë.org

Atje, tha ai, i penduari "lëshon ndërgjegjen e tij për shkak të nevojës së thellë për t'u falur dhe rilindur". [1]Ibid. Siç kishte thënë Shën Ambrosi dikur, “ka ujë dhe lot: uji i Pagëzimit dhe lotët e pendimit." [2]KKK, n 1429 Të dy na çojnë drejt lindjes përsëri, dhe përsëri, e cila është arsyeja pse Kisha e quan këtë gjithashtu "Sakramenti i kthimit në besim".  [3]Katekizmi i Kishës Katolike, n 1423 

Tani, Jezusi e di se jo vetëm që duhet të falemi, por edhe duhet dëgjoj se jemi falur. Unë mendoj se ju mund të rrëfeni mëkatet tuaja tek shoferi i kabinës tuaj, komodenti i flokëve ose jastëku. Por asnjëri prej tyre nuk ka fuqi ose autoritet të falë mëkatet tuaja. Sepse ishte vetëm te Dymbëdhjetë Apostujt - dhe kështu pasardhësit e tyre të ligjshëm - të cilëve Jezusi u tha:

Merrni Shpirtin e Shenjtë. Mëkatet e të cilëve ju fal janë falur, dhe mëkatet e të cilëve ju ruhen ruhen. (Gjoni 20: 22-23)

Dhe kështu, Shën Pio një herë tha:

Rrëfimi, që është pastrimi i shpirtit, duhet të bëhet jo më vonë se çdo tetë ditë; Unë nuk mund të duroj të mbaj shpirtrat larg Rrëfimit për më shumë se tetë ditë. - Arkivat, evangelizare.org

Vëllezër dhe motra, kjo Kreshmë, fillojnë praktikën për ta bërë Rrëfimin e shpeshtë një pjesë të jetës tuaj (të paktën, një herë në muaj). Unë shkoj te Rrëfimi çdo javë, dhe ka qenë një nga hiret më të mëdha në jetën time. Sepse, siç mëson Katekizmi:

… Jeta e re e marrë në inicimin e krishterë nuk ka hequr dobësinë dhe dobësinë e natyrës njerëzore, as prirjen për mëkat që tradita e quan konkupishencë, e cila mbetet në të pagëzuarit e tillë që, me ndihmën e hirit të Krishtit, ata mund të provojnë veten e tyre në luftën e jetës së krishterë. Kjo është lufta e Konvertimi drejtuar drejt shenjtërisë dhe jetës së përjetshme, në të cilën Zoti nuk pushon së na thirruri. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 1423

Prandaj, mos kini frikë, vëllezër dhe motra, të derdhni zemrat tuaja përpara Zotit në Rrëfim. Lum ata që vajtojnë, sepse ata do të ngushëllohen.

 

PUMRMBLEDHJE DHE SHKRIM

Rrëfimi hap një shteg hiri për të shëruar dhe rivendosur zemrën; i shpeshtë Rrëfimi i hap portat shenjtërisë.

Lum ai që i hiqet faji, mëkati i të cilit është falur… me britma të gëzueshme të çlirimit ti më rrethon. (Psalmi 32: 1, 7)

rrëfej44

 

Faleminderit për mbështetjen tuaj për këtë apostolatë me kohë të plotë.

 

Për t'iu bashkuar Markut në këtë Tërheqje të Kreshmës,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

flamuri kryesor

SHËNIM: Shumë abonentë kanë raportuar kohët e fundit se nuk po marrin email më. Kontrolloni dosjen tuaj të hedhurinave ose postës së bezdisshme për t'u siguruar që postat elektronike nuk do të zbresin atje! Kjo zakonisht ndodh 99% të kohës. Gjithashtu, provoni të regjistroheni përsëri këtu. Nëse asgjë nga këto nuk ju ndihmon, kontaktoni me ofruesin tuaj të shërbimit të internetit dhe pyetni ata që të lejojnë email nga unë.

i ri
PODCAST I KIST SHKRUAR poshtë:

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Ibid.
2 KKK, n 1429
3 Katekizmi i Kishës Katolike, n 1423
Postuar ne BALLINA, KRESHME RETREAT.