Triumfi - Pjesa II

 

 

UNË DUA për të dhënë një mesazh shprese -shpresë e jashtëzakonshme. Unë vazhdoj të marr letra në të cilat lexuesit janë të dëshpëruar ndërsa shikojnë rënien e vazhdueshme dhe prishjen eksponenciale të shoqërisë përreth tyre. Ne lëndohemi sepse bota është në një spirale rënëse në një errësirë ​​të pashembullt në histori. Ndiejmë dhembje sepse na kujton këtë kjo nuk është shtëpia jonë, por Qielli është. Prandaj dëgjoni përsëri Jezusin:

Lum ata që kanë uri dhe etje për drejtësi, sepse ata do të ngopen. (Mateu 5: 6)

Timeshtë koha t'i heqim sytë nga plani i trishtuar i kësaj bote dhe t'i drejtojmë tek Jezusi sepse Ai ka një plan, një plan i mrekullueshëm që do të shohë triumfin e së mirës mbi të keqen që do t'i japë fund kaosit dhe vdekjes së këtij brezi dhe do të japë - për një periudhë - një kohë paqeje, drejtësie dhe uniteti në mënyrë që të përmbushim Shkrimet në "plotësinë e koha. ”

[Gjon Pali II] me të vërtetë vlerëson një pritje të madhe që mijëvjeçari i përçarjeve do të pasohet nga një mijëvjeçar i bashkimeve… që të gjitha katastrofat e shekullit tonë, të gjitha lotët e saj, siç thotë Papa, do të kapen në fund dhe u kthye në një fillim të ri. ArdKardinal Joseph Ratzinger (POPE BENEDIKTI XVI), Kripa e Tokës, një intervistë me Peter Seewald, faqe 237

Gjerësisht do të jetë e mundur që plagët tona të shumta të shërohen dhe e gjithë drejtësia të shfaqet përsëri me shpresën e autoritetit të rivendosur; që shkëlqimet e paqes të rinovohen, dhe shpatat dhe krahët të bien nga dora dhe kur të gjithë njerëzit do të njohin perandorinë e Krishtit dhe do t'i binden me dëshirë fjalës së Tij, dhe çdo gjuhë do të rrëfejë se Zoti Jezus është në Lavdinë e Atit. —POPA LEO XIII, Shenjtërimi për Zemrën e Shenjtë, maj 1899

 

KUR DUKEN TE GJITHA TE HUMBURA

Kur gjithçka është dukur e pashpresë dhe plotësisht e humbur kjo është kur Zoti ka triumfoi më fuqishëm në historinë e shpëtimit. Kur Jozefi u shit në skllavëri, Perëndia e çliroi. Kur izraelitët u lidhën nga Pharoah, mrekullitë e Zotit i lanë të lirë. Kur ata po vdisnin nga uria dhe etja, Ai hapi shkëmbin dhe ra shi manës. Kur ata u bllokuan kundër Detit të Kuq, Ai i ndau ujërat… dhe kur Jezusi dukej i mundur plotësisht dhe i shkatërruar, Ai u ngrit nga vdekja

… Duke shkatërruar principatat dhe pushtetet, ai bëri një spektakël publik të tyre, duke i larguar ata brenda triumf nga ajo. (Kol 2:15)

Edhe vëllezër dhe motra, sprova e dhimbshme që duhet të kalojë Kisha do ta bëjë atë të duket sikur gjithçka ka humbur plotësisht. Kokrra e grurit duhet të bjerë në tokë dhe të vdesë ... por atëherë vjen ringjallja - Triumfi.

Kisha do të hyjë në lavdinë e mbretërisë vetëm përmes kësaj Pashkë të fundit, kur ajo do të ndjekë Zotin e saj në vdekjen dhe Ringjalljen e tij. —Katekizmi i Kishës Katolike 675, 677

Ky Triumf është shenjtërimi i brendshëm të Kishës, për të cilën dikush mund të thotë se janë rrezet e "shkëlqimit" të ardhjes së Krishtit [1]2 Sel 2: 8; dhënë "the shkëlqim i ardhjes së tij ”në Douay-Rheims, që është përkthimi në anglisht nga latinishtja para se ta shohim Atë duke u kthyer mbi retë në fuqi dhe lavdi në fund të kohës. "Lavdia" e Tij do të shfaqet së pari në trupin e Tij mistik para se të shfaqet në trupin e Tij fizik në fund të botës. Sepse Zoti ynë jo vetëm që tha se Ai ishte drita e botës, por “Ti janë drita e botës ”. [2]Matt 5: 14 Kjo dritë dhe lavdi për Kishën është shenjtëria

Unë do të të bëj një dritë për kombet, që shpëtimi im të arrijë deri në skajet e tokës ... Një dritë e ndritshme do të shkëlqejë në të gjitha pjesët e tokës; shumë kombe do të vijnë tek ju nga larg dhe banorët e të gjitha kufijve të tokës, tërhequr nga ju me emrin e Zotit, Zotit (Isaia 49: 6; Tobit 13:11)

Shenjtëria, një mesazh që bind pa pasur nevojë për fjalë, është pasqyrimi i gjallë i fytyrës së Krishtit. OPPOPE JOHN PAUL II, Novo Millennio Ineunte, Letra Apostolike, n. 7; www.vatican.va

Kështu, ndërsa Satanai po formon "trupin e tij mistik" përmes mosbindjes, Krishti po formon Trupin e Tij Mistik përmes bindje. Ndërsa Satanai përdor imazhin epshor të trupit të një gruaje për të ndotur dhe deformuar pastërtinë e shpirtrave, Jezusi përdor figurën dhe modelin e Nënës së Tij të Papërlyer për të pastruar dhe formuar shpirtra. Ndërsa Satanai shkel dhe shkatërron shenjtërinë e martesës, Jezusi po përgatit për Vetë një Nuse për Festën e Dasmës së Qengjit. Në të vërtetë, për t'u përgatitur për mijëvjeçarin e ri, Gjon Pali II deklaroi se të gjitha "iniciativat baritore duhet të vendosen në lidhje me shenjtërinë.[3]Papa JOHN PAUL II, Novo Millennio Ineunte, Letra Apostolike, n. 7; www.vatican.va "Shenjtëria" është la program.

Ju nuk po e lexoni këtë gabimisht, por nga ftesë hyjnore. Shumë e kanë refuzuar ftesën e Tij, dhe kështu Ai i drejtohet një mbetjeje - ti dhe mua - të përulurit, të thjeshtë, të parëndësishëm anavim në sytë e botës. Ne vijmë sepse Ai na ka treguar mëshirën e Tij. Ne vijmë sepse është një dhuratë e pamerituar që buron nga ana e Tij e shpuar. Ne vijmë, sepse thellë brenda zemrave tona, ne mund të dëgjojmë butësisht në distancë, diku midis kohës dhe përjetësisë, jehonën e papërshkrueshme të kambanat e dasmave...

Kur mbani një banket, ftoni të varfërit, të gjymtuarit, të çalët, të verbrit; bekuar me të vërtetë do të jesh për shkak të pamundësisë së tyre për të të shlyer ty. Ju do të paguheni në ringjalljen e të drejtëve. (Luka 14:13)

 

MOTORI hyjnor

Por ne nuk do të pranohemi në Banketin e përjetshëm nëse nuk jemi i shenjtëruar parë.

Por kur mbreti hyri për të takuar mysafirët pa një burrë atje që nuk ishte veshur me një rrobë martese Atëherë mbreti u tha shërbëtorëve të tij: “Lidhni duart dhe këmbët dhe hidheni në errësirën jashtë.” (Mat 22:13)

Kështu, plani hyjnor, tha Shën Pali, është të sjellë pastrimin dhe shenjtërimin e Nuses "që ai të mund t'i paraqesë vetes kishën me shkëlqim, pa njolla ose rrudha ose ndonjë gjë tjetër, që ajo të jetë e shenjtë dhe pa të meta". [4]Ef 5: 27 Për

… Ai na zgjodhi në të, para themelimit të botës, për të qenë të shenjtë dhe pa të meta para tij… si një plan për plotësinë e kohërave, për të përmbledhur të gjitha gjërat në Krishtin, në qiell dhe në tokë… derisa të arrijmë të gjithë te bashkësia e besimit dhe njohja e Birit të Zotit, për të burrëri e pjekur, në masën e shtatit të plotë të Krishtit. ” (Ef 1: 4, 10, 4:13)

Ai u dha atyre një jetë hyjnore dhe u dha dhurata me burrëri shpirtërore, ose përsosmëri, siç quhet në Shkrime. - I bekuar John Henry Newman, Predikime Parokiale dhe të Qarta, Ignatius Press; siç citohet në Madhështor, f. 84, maj 2103

Kështu që misioni i Shpirtit konsiston në thelb në shenjtërimin e njerëzimit, duke e çuar njerëzimin të marrë pjesë në gjendjen e shenjtërisë në të cilën njerëzimi i Krishtit është vendosur tashmë. - Kardinali Jean Daniélou, Jeta e Zotit në Ne, Jeremy Leggat, Librat e Dimensionit; siç citohet në Madhështor, faqe 286

Në vizionin e Shën Gjonit për “Dita e Zotit," ai shkruan:

Zoti ka vendosur mbretërinë e tij, Perëndia ynë, i plotfuqishmi. Le të gëzohemi dhe të gëzohemi dhe t'i japim atij lavdi. Për ditën e dasmës së Qengjit, nusja e tij ka ardhur e bëri veten gati. Ajo u lejua të vishte një rrobë prej liri të ndritshme dhe të pastër. (Liri përfaqëson veprat e drejta të të shenjtëve.) (Zbulesa 19: 7)

"Përsosmëria" për të cilën flitet këtu nuk është vetëm e vetmja përfundimtar përsosmëri of trup shpirt që kulmon në ringjalljen e të vdekurve. Për Shën Gjonin shkroi, "nusja e tij ka e bëri veten gati,”Domethënë, gati për kthimin e Tij në lavdi kur Ai do të përfundojë Martesën. Përkundrazi, është një pastrim dhe përgatitje e brendshme e Kishës përmes unksionit të Frymës së Shenjtë që vendos brenda e saj mbretërimi i Zotit në atë që Etërit e Kishës e panë si fillimin e "ditës së Zotit". [5]shih Faustina dhe Dita e Zotit

Lum dhe i shenjtë është ai që merr pjesë në ringjalljen e parë. Vdekja e dytë nuk ka fuqi mbi këto; ata do të jenë priftërinj të Zotit dhe të Krishtit, dhe ata do të mbretërojnë me të për një mijë vjet. (Zbulesa 20: 6)

Kjo nënkupton një periudhë kohe, kohëzgjatja e së cilës është e panjohur për njerëzit… Pohimi thelbësor është i një faze të ndërmjetme në të cilën shenjtorët e ringjallur janë akoma në tokë dhe nuk kanë hyrë ende në fazën e tyre të fundit, sepse ky është një nga aspektet e misteri i ditëve të fundit i cili ende nuk është zbuluar.- Kardinali Jean Daniélou, Një histori e doktrinës së hershme të krishterë, f. 377-378; siç citohet në Shkëlqimi i Krijimit, fq. 198-199, Rev. Joseph Iannuzzi

 

TRIUMFI I PASTRESISE

Unë jam i sigurt për këtë, se ai që filloi një punë të mirë në ju do të vazhdojë ta përfundojë atë deri në dita e Krishtit Jezus. (Phil 1: 6)

Çfarë është kjo vepër përveç shenjtërimit tonë, përsosmërisë sonë në shenjtëri përmes fuqisë së Shpirtit? A nuk e rrëfejmë në Besimin tonë, "Unë besoj në një, e shenjte, Kisha katolike dhe apostolike? " Kjo sepse, me anë të Sakramenteve dhe Shpirtit, ne jemi vërtet të shenjtë dhe po bëhemi të shenjtë. Kjo është arsyeja pse Kisha tha në 1952:

Nëse para këtij fundi përfundimtar do të ketë një periudhë, pak a shumë të zgjatur, të shenjtëri triumfale, një rezultat i tillë do të sjellë jo nga shfaqja e personit të Krishtit në Madhëri, por nga veprimi i atyre fuqitë e shenjtërimit që janë tani në veprim, Fryma e Shenjtë dhe Sakramentet e Kishës.-Mësimi i Kishës Katolike: Një përmbledhje e doktrinës katolike (Londër: Burns Oates & Washbourne), f. 1140, nga Komisioni Teologjik i ngritur nga Kisha [6]Komisioni teologjik që u krijua nga peshkopët ishte një ekserizë e Magjisteriumit të zakonshëm dhe mori vulën e peshkopit të miratimit (një konfirmim i ushtrimit të Magjisteriut të zakonshëm

Kjo "shenjtëri triumfale" është në fakt një karakteristikë e brendshme e kohërave të fundit:

Të shpallësh Kishën si të shenjtë do të thotë ta tregosh atë si të shenjtë nusja e Krishtit, për të cilin ai e dha veten e tij pikërisht në mënyrë që ta bënte atë të shenjtë.OPPOPE JOHN PAUL II, Novo Millennio Ineunte, Letra Apostolike, n.30

Siç kam shkruar në timen letër drejtuar Atit të Shenjtë, pasioni i Kishës është se "nata e errët e shpirtit" e korporatave, një pastrim i të gjithëve në Kishë që nuk është i shenjtë, nuk është i pastër dhe ka "hidhni një hije mbi fytyrën e saj si Nusja e Krishtit ". [7]Papa JOHN PAUL II, Novo Millennio Ineunte, Letra Apostolike, n.6

Por ["nata e errët"] çon, në mënyra të ndryshme të mundshme, në gëzimin e pashprehur që përjetuan mistikët si "bashkimi martesor". -Ibid. n. 33

Po, kjo është shpresa për të cilën po flas. Por siç u ndava Shpresa është Agimi, e ka të qartë dimensioni misionar tek ajo Ashtu si Jezusi nuk u ngjit menjëherë në Parajsë pas Ringjalljes së Tij, por u shpalli lajmin e mirë të gjallëve dhe të vdekurve, [8]"Ai zbriti në ferr ..." - nga Besimi. po ashtu, Trupi Mistik i Krishtit, duke ndjekur modelin e Kokës së tij, pas "ringjalljes së parë", do ta sjellë këtë Ungjill në skajet e tokës përpara se ajo vetë të "ngjitet" në Qiell në "vezullimin e një syri" në fundi i kohes. [9]shih Ngjitja e Vjetër; 1 Themes 4: 15-17 Triumfi i Zemrës së Papërlyer është pikërisht për të sjellë atë "lavdi" të Mbretërisë brenda Kisha si dëshmitare, në mënyrë që lavdia e Zotit të mund të njihet midis të gjitha kombeve:

Ky ungjill i mbretërisë do të predikohet në të gjithë botën si një dëshmitar për të gjitha kombet, dhe atëherë do të vijë fundi. (Mat 24:14)

Në fragmentet e Isaisë që Etërit e Kishës i atribuan një "epoke të paqes" ose "pushimit të së Shtunës", profeti shkruan:

Sepse toka do të mbushet me njohurinë e Zotit, ashtu si uji mbulon detin Dhe ju do të thoni në atë ditë: falënderoni Zotin, lëvdojeni emrin e tij; midis kombeve bëj të njohura veprat e tij, shpall sa i lartësuar është emri i tij. Këndojini lavde Zotit sepse ai ka bërë gjëra të lavdishme; le të dihet kjo në të gjithë tokën. (Isaia 11: 9; 12: 4-5)

 

TRIUMFI I SHENJTRIS

Duke iu kthyer përsëri depërtimit të Shën Bernardit:

Ne e dimë se ka tre ardhje të Zotit… Në ardhjen e fundit, të gjithë mishi do të shohin shpëtimin e Perëndisë tonë dhe ata do të shikojnë atë që e kanë shpuar. Ardhja e ndërmjetme është e fshehur; në të vetëm të zgjedhurit shikoni Zotin brenda vetvetes së tyre dhe ata do të shpëtohen. -St. Bernard, Liturgjia e Orëve, Vol I, fq. 169

Duke komentuar më tej për këtë vizion, Papa Benedikti foli për këtë "ardhje të mesme" duke thënë se kjo "prani parashikuese është një element thelbësor në eskatologjinë e krishterë, në jetën e krishterë ". Ai pohon se kjo është e qartë tashmë në një larmi mënyrash ... [10]Shiko Jezusi është këtu!

Et Megjithatë ai gjithashtu vjen në mënyra që ndryshoni botën. Ministria e dy figurave të mëdha Francis dhe Dominic. ishte një mënyrë me të cilën Krishti hyri përsëri në histori, duke komunikuar fjalën dhe dashurinë e tij me një forcë të freskët. Ishte një mënyrë në të cilën ai rinovoi Kishën e tij dhe tërhoqi historinë drejt vetes. Ne mund të themi shumë e njëjtë e shenjtorëve [të tjerë]… të gjithë i hapën mënyra të reja Zotit për të hyrë në historinë e hutuar të shekullit të tyre ndërsa po tërhiqej prej tij. —POPE BENEDIKTI XVI, Jezusi nga Nazareti, Java e Shenjtë: Nga Hyrja në Jeruzalem në Ringjallje, f. 291-292, Ignatius Press

Po, këtu është Master Plani sekret që është Triumfi i Zemrës së Papërlyer: Zoja po përgatitet dhe po formohet shenjtorë i cili, me të dhe përmes Krishtit, do të shtypë kokën e gjarprit, [11]krh. Zan 3:15; Luka 10:19 shkatërroni këtë kulturë të vdekjes, duke hapur rrugën për një "epokë të re".

Kah fundi i botës God Zoti i Plotfuqishëm dhe Nëna e Tij e Shenjtë duhet të ngritin shenjtorë të mëdhenj që do të tejkalojnë në shenjtëri shumicën e shenjtorëve të tjerë aq sa kedrat e kullës së Libanit mbi shkurre të vogla. - Shën. Louis de Montfort, Përkushtim i vërtetë për Marinë, Art 47

Hvetëm njerëzit mund të rinovojnë njerëzimin. OPPOPE JOHN PAUL II, Mesazh për të Rinjtë e Botës, Dita Botërore e Rinisë; n 7; Këln Gjermani, 2005

Burra dhe gra të shenjta që do të jenë agimi i një "epoke të re":

Një epokë e re në të cilën dashuria nuk është lakmitare ose vetkërkuese, por e pastër, besnike dhe vërtet e lirë, e hapur për të tjerët, duke respektuar dinjitetin e tyre, duke kërkuar të mirën e tyre, duke rrezatuar gëzim dhe bukuri. Një epokë e re në të cilën shpresa na çliron nga cekëtia, apatia dhe vetë-përthithja që vdesin shpirtrat tanë dhe helmojnë marrëdhëniet tona. Të dashur miq të rinj, Zoti po ju kërkon të jeni profetë të kësaj epoke të re —POP BENEDIKTI XVI, Familjare, Dita Botërore e Rinisë, Sidnei, Australi, 20 korrik 2008

Kështu, Papa Benedikti shton:

A mund të lutemi, pra, për ardhjen e Jezusit? A mund të themi sinqerisht: “Maran tha! Eja Zot Jezus! ”? Po ne mundemi. Dhe jo vetëm për këtë: ne duhet! Ne lutemi për të parashikimet e pranisë së tij që ndryshon botën. —POPE BENEDIKTI XVI, Jezusi i Nazaretit, Java e Shenjtë: Nga hyrja në Jeruzalem në Ngjallje, faqe 292, Ignatius Press

Triumfi, pra, është realizimi i pranisë së Krishtit që ndryshon botën, e cila do të jetë ajo Shenjtëri punuar në shenjtorët e tij përmes "dhuratës" së të jetuarit në Vullnetin Hyjnor, një dhuratë e rezervuar në një mënyrë të veçantë për ditët e fundit:

Toshtë të shijosh, ndërsa qëndron në tokë, të gjitha cilësitë Hyjnore ... theshtë Shenjtëria që nuk dihet ende dhe të cilën unë do ta bëj të njohur, e cila do të vendosë zbukurimin e fundit, më të bukurën dhe më të shkëlqyerin midis të gjitha shenjtërive të tjera , dhe do të jetë kurora dhe përfundimi i të gjitha shenjtërive të tjera. - Shërbëtori i Zotit Luisa Picarretta, Dhurata e të Jetuarit në Vullnetin Hyjnor, Rev. Joseph Iannuzzi; një përkthim i autorizuar i shkrimeve të Picarretta-s në domenin publik

… Në "kohën e fundit" Shpirti i Zotit do të rinovojë zemrat e njerëzve, duke gdhendur një ligj të ri në to. Ai do të mbledh dhe do të pajtojë popujt e shpërndarë dhe të përçarë; ai do të transformojë krijimin e parë dhe Zoti do të banojë atje me njerëz në paqe. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 715

Triumfi dhe rrjedhimisht "periudha e paqes" janë ato paraprak koha, ardhja e ndërmjetme "e fshehur" e Jezusit, e cila çon në Parousia kur ne do ta kuptojmë këtë unitet në plotësinë e tij.

Në rast se dikush duhet të mendojë se ajo që themi për këtë ardhje të mesme është shpikje e plotë, dëgjoni ato që thotë Zoti ynë: Nëse ndokush më do, ai do ta mbajë fjalën time dhe Ati im do ta dojë dhe ne do të vijmë tek ai. -St. Bernard, Liturgjia e Orëve, Vol I, fq. 169

Kështu, përfundon Papa Benedikti, 

Pse të mos kërkoni që ai të na dërgojë dëshmitarë të rinj të pranisë së tij sot, në të cilin ai vetë do të vijë tek ne? Dhe kjo lutje, ndërsa nuk është e përqendruar drejtpërdrejt në fundin e botës, megjithatë është një lutje e vërtetë për ardhjen e tij; ai përmban gjerësinë e plotë të lutjes që ai vetë na mësoi: "Erdhi mbretëria jote!" Ejani, Zot Jezus! —POPE BENEDIKTI XVI, Jezusi i Nazaretit, Java e Shenjtë: Nga hyrja në Jeruzalem në Ngjallje, faqe 292, Ignatius Press

 

TRIUMFI I BASHKIMIT

Triumfi do të sjellë "mijëvjeçarin e unifikimeve" përmes dëshmisë së shenjtërisë që do të vijë, jo vetëm përmes një "Rrëshajëje të re", por përmes dëshmorët e Kishës në Pasion që është tani në pragun e saj:

Pndoshta forma më bindëse e ekumenizmit është ekumenizmi i shenjtorëve dhe e dëshmorët. communio sanctorum flet më shumë se gjërat që na ndajnë. Homazhi më i madh që të gjitha Kishat mund t'i japin Krishtit në pragun e mijëvjeçarit të tretë do të jetë shfaqja e pranisë së plotfuqishme të Shëlbuesit përmes fryteve të besimit, shpresës dhe bamirësisë të pranishme te burrat dhe gratë e shumë gjuhëve dhe racave të ndryshme që kanë ndoqi Krishtin në forma të ndryshme të thirrjes së krishterë. — POPA JOHN PAUL II, Novo Millennio Ineunte, Letra Apostolike, n. 37

Sa më shumë të jemi besnikë ndaj vullnetit të tij, në mendime, në fjalë dhe në vepra, aq më shumë do të ecim me të vërtetë dhe thelbësisht drejt unitetit. —POPA FRANCIS, Homeli i Përurimit Papnor, March 19th, 2013

I bekuar Gjon Pali II pa një paralajmërim të këtij uniteti në shfaqjet e vazhdueshme të Medjugorje, të cilat Vatikani aktualisht po heton përmes një komisioni:

Siç u shpreh Urs von Balthasar, Mary është Nëna që paralajmëron fëmijët e saj. Shumë njerëz kanë një problem me Medjugorje, me faktin që shfaqjet zgjasin shumë gjatë. Ata nuk e kuptojnë. Por mesazhi është dhënë në një kontekst specifik, ajo korrespondon me tai situata e vendit. Mesazhi këmbëngul mbi paqen, mbi marrëdhëniet midis katolikëve, ortodoksëve dhe myslimanëve. Aty, ti gjeni çelësin e të kuptuarit të asaj që po ndodh në botë dhe të së ardhmes së saj. -POPA JOHN PAUL II, Ad Limina, Konferenca Rajonale Episkopale e Oqeanit Indian; Medjugorje e rishikuar: vitet '90, Triumfi i Zemrës; Plaku Emmanuel; fq. 196

Por siç e dimë, gjendja njerëzore, e plagosur siç është nga mëkati origjinal, do të mbetet e brishtë derisa Krishti të mposhtë armikun e tij të fundit, "vdekjen". Prandaj, arsyeja që ne e dimë se epoka e paqes është pikërisht ajo që Zoja tha se do të ishte: një "periudhë" paqeje.

Ne me të vërtetë do të jemi në gjendje të interpretojmë fjalët: "Prifti i Perëndisë dhe i Krishtit do të mbretërojë me Të një mijë vjet; dhe kur të mbarojnë një mijë vjet, Satanai do të lirohet nga burgu i tij ". sepse kështu ata tregojnë se mbretëria e shenjtorëve dhe skllavëria e djallit do të pushojnë njëkohësisht… kështu që në fund ata do të shkojnë jashtë që nuk i përkasin Krishtit, por Antikrishtit të fundit - Shën. Augustine, Etërit Anti-Nicene, Qyteti i Zotit, Libri XX, Kap. 13, 19 (numri "një mijë" është simbolik i një periudhe kohore, jo i njëmijë vjetve fjalë për fjalë)

Për atë rebelim të fundit, Shën Gjoni na thotë se "Gog dhe Magog" rrethojnë "kampi i të shenjtëve, "Vetëm për t'u ndaluar nga Drejtësia Hyjnore. Po, ata janë "të shenjtët", fryti i Triumfit që duke dëshmuar Ungjillin kombeve pikërisht përmes Shenjtëri, vendosni skenën për fundin e botës

Mbretëria do të përmbushet, atëherë, jo nga një triumf historik i Kishës përmes një ngritje progresive, por vetëm me fitoren e Zotit mbi lëshimin përfundimtar të së keqes, e cila do të bëjë që Nusja e tij të zbresë nga qielli. Triumfi i Zotit mbi revoltën e së keqes do të marrë formën e Gjykimit të Fundit pas përmbysjes përfundimtare kozmike të kësaj bote që po kalon. —Katekizmi i Kishës Katolike 677

 

Botuar për herë të parë më 7 maj, 2013. 

 

LIDHJE ME LIDHJE

 

 

Faleminderit shume.

www.markmallett.com

-------

Klikoni më poshtë për ta përkthyer këtë faqe në një gjuhë tjetër:

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 2 Sel 2: 8; dhënë "the shkëlqim i ardhjes së tij ”në Douay-Rheims, që është përkthimi në anglisht nga latinishtja
2 Matt 5: 14
3 Papa JOHN PAUL II, Novo Millennio Ineunte, Letra Apostolike, n. 7; www.vatican.va
4 Ef 5: 27
5 shih Faustina dhe Dita e Zotit
6 Komisioni teologjik që u krijua nga peshkopët ishte një ekserizë e Magjisteriumit të zakonshëm dhe mori vulën e peshkopit të miratimit (një konfirmim i ushtrimit të Magjisteriut të zakonshëm
7 Papa JOHN PAUL II, Novo Millennio Ineunte, Letra Apostolike, n.6
8 "Ai zbriti në ferr ..." - nga Besimi.
9 shih Ngjitja e Vjetër; 1 Themes 4: 15-17
10 Shiko Jezusi është këtu!
11 krh. Zan 3:15; Luka 10:19
Postuar ne BALLINA, Epoka e paqes dhe tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Komentet janë të mbyllura.