Triumfi - Pjesa III

 

 

NUK vetëm mund të shpresojmë në përmbushjen e Triumfit të Zemrës së Papërlyer, Kisha ka fuqinë për të Nxitoni vjen nga lutjet dhe veprimet tona. Në vend që të dëshpërohemi, duhet të përgatitemi.

Çfarë mund të bëjmë? Çfarë mund të Bëj?

 

LUTJA P FORR REIGN

Ne nuk jemi kalimtarë të pafuqishëm. Nëna jonë po na thërret në një lutje të vazhdueshme amtare për të "lutu, lutu, lutu ”- të lutesh, në fakt, për të ardhja e Mbretërisë siç na mësoi Zoti ynë, së pari brenda vetes sonë, dhe pastaj botës. Depërtimi i Papa Benediktit që lidh "ardhjen e mesme" të Krishtit me një mbretërim në shenjtorët e Tij - te "dëshmitarët e rinj" - është çelësi i vërtetë për të kuptuar "atë që duhet të bëj" në këto kohë. Dhe kjo është të "zbraz" veten time për t'i lënë vend Jezuit, për t'u lutur që Ai të mbretërojë në mua.

Pse të mos kërkoni që ai të na dërgojë dëshmitarë të rinj të pranisë së tij sot, në të cilin ai vetë do të vijë tek ne? Dhe kjo lutje, ndërsa nuk është e përqendruar drejtpërdrejt në fundin e botës, megjithatë është një lutje e vërtetë për ardhjen e tij; ai përmban gjerësinë e plotë të lutjes që ai vetë na mësoi: "Erdhi mbretëria jote!" Ejani, Zot Jezus! —POPE BENEDIKTI XVI, Jezusi i Nazaretit, Java e Shenjtë: Nga hyrja në Jeruzalem në Ngjallje, faqe 292, Ignatius Press

Lutja për Triumfin është «në kuptim të barabartë me lutjen tonë për ardhjen e Mbretërisë së Perëndisë», [1]Papa BENEDICT XVI, Drita e Botës, f. 166, Një bisedë me Peter Seewald duke u lutur për të Tij mbretërojë. Kjo është lutja që na mësoi Zoti ynë kur tha: “Mbretëria jote (bazileja) eja, bëhu vullneti yt ”

Në Dhjatën e Re, fjala bazileja mund të përkthehet nga "mbretëria" (emër abstrakt), "mbretëria" (emër konkret) ose "mbretërojë”(Emër veprimi). Mbretëria e Zotit qëndron para nesh. Isshtë sjellë në Fjalën e mishëruar, është shpallur në të gjithë Ungjillin dhe ka ardhur në vdekjen dhe Ringjalljen e Krishtit. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 2816

Shfaqjet e Nënës sonë kanë të bëjnë gjithnjë me konvertimin personal i parë vend Kjo sepse kur një shpirt mund të thotë me Shën Palin

Unë jetoj, jo më unë, por Krishti jeton në mua… (Gal 3:20)

… Atëherë mbretëria e Jezusit ka ardhur! Atëherë, përreth nesh bota fillon të ndryshojë në një farë mënyre, edhe nëse ajo "botë" është thjesht bashkëshorti / ja ose kolegët tanë të punës ose shokët e klasës. Kjo mbretërim mund të mos prodhojë gjithmonë paqe - madje mund të prodhojë "luftë", pasi ata që kundërshtojnë kërkesat e Ungjillit do t'i rezistojnë asaj (prandaj arsyeja që, në fund të "epokës së paqe ”, Shën Gjoni shkruan se Satanai i kthen kombet kundër mbretërimit të Kishës; krh. Zb 20: 7-9) Sidoqoftë, ne lutemi që Mbretëria të "afrohet", jo me qëllime vetjake, por në mënyrë që të sjellë drejtësi dhe paqe në një botë të shqyer, për aq sa mundemi. Në fakt, kjo është e jona detyrë Misioni: të lutemi që mbretërimi i Krishtit në zemrat tona të ketë ndikimin e tij të jashtëm përmes dëshmisë autentike të bamirësi e shenjtë dhe transformojeni sferën kohore, edhe para kthimit të Tij përfundimtar kur Ai vjen me lavdi.

Me anë të një dallimi sipas Shpirtit, të krishterët duhet të bëjnë dallimin midis rritjes së Mbretërimit të Zotit dhe përparimit të kulturës dhe shoqërisë në të cilën janë përfshirë. Ky dallim nuk është një ndarje. Profesioni i njeriut në jetën e përjetshme nuk e shtyp, por në të vërtetë e përforcon detyrën e tij për të vënë në veprim në këtë botë energjitë dhe mjetet e marra nga Krijuesi për t'i shërbyer drejtësisë dhe paqes. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 2820

Pra, të lutesh për Triumfin, të lutesh për Mbretërinë, të lutesh për mbretërinë e Krishtit, të lutesh për Parajsën, të lutesh për të Jezusi të vijë! Për Parajsën është një person:

Vetë Jezusi është ai që ne e quajmë 'qiell'. —POPA BENEDIKT XVI, cituar në Madhështor, f. 116, maj 2013

… Qielli është Zoti. —POPA BENEDICT XVI, Në Festën e Fjetjes së Marisë, Homeli, 15 gusht 2008; Castel Gondolfo, Itali; Shërbimi Katolik i Lajmeve, www.catholicnews.com

Por si na vjen "parajsa"?

Mbretëria e Zotit ka ardhur që nga Darka e Fundit dhe, në Eukaristi, është në mesin tonë… Mbretëria e Zotit [është] drejtësia, paqja dhe gëzimi në Shpirtin e Shenjtë. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 2816, 2819

Kur i bëjmë hapësirë ​​Zotit në zemrat tona, Zoti fillon ta bëjë këtë mbretërojë në hapësirën përreth nesh.

"Kjo Mbretëri shkëlqen përpara njerëzve në fjalë, në vepra dhe në praninë e Krishtit." Të mirëpresësh fjalën e Jezuit është të mirëpresësh «vetë Mbretërinë». Fara dhe fillimi i Mbretërisë janë «kopeja e vogël» e atyre që Jezusi erdhi të mbledhë rreth tij, kopesë së cilës është bariu. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 764

Kështu, të bëhesh "si një fëmijë i vogël" dhe të lejosh që Zoti të të bëjë të shenjtë është fillimi dhe përmbushja e Triumfit tashmë brenda teje. Unë do të shpjegoj praktikisht se si ta bëni këtë në fund të këtij meditimi.

 

P PRGATITJA E KONSEKRIMIT

Mjeti i dytë me të cilin ne mund të shpejtojmë Triumfin është të përmbushim kërkesat që Qielli vetë i bëri Kishës. Zoja kërkoi i jashtëzakonshëm do të thotë që erdhi me një paralajmërim: nëse nuk do t'i kushtonim vëmendje antidotit të Qiellit, Rusia do të "përhapë gabimet e saj në të gjithë botën, duke shkaktuar luftëra dhe përndjekje të Kishës. Të mirët do të martirizohen; Ati i Shenjtë do të ketë shumë për të vuajtur; kombe të ndryshme do të asgjësohen". [2]Mesazhi i Fatimes, www.vatican.va Edhe protestantët duhet të jenë në gjendje të kuptojnë pse Maria është në qendër të përballjes së kohërave tona: Zanafilla 3:15. Nëse na duhet ndonjë motivim i mëtejshëm për të nxituar drejt këtyre hapave të mbinatyrshëm, atëherë le të na zgjojnë paralajmërimet profetike si të shikuesit që mori këtë mesazh dhe të papëve që e ndoqën:

Meqenëse nuk e kemi dëgjuar këtë thirrje të Mesazhit, ne shohim se ai është përmbushur, Rusia ka pushtuar botën me gabimet e saj. Dhe nëse ende nuk e kemi parë përmbushjen e plotë të pjesës përfundimtare të kësaj profecie, ne po shkojmë drejt saj pak nga pak me hapa të mëdhenj.—Shikuesi i Fatima-s, Lr. Lucia, Mesazhi i Fatimas, www.vatican.va

Gjon Pali II shpjegoi se cilat janë këto gabime në thelbin e tyre: Marksizmi.

Fatkeqësisht, rezistenca ndaj Frymës së Shenjtë të cilën Shën Pali thekson në dimensionin e brendshëm dhe subjektiv si tensioni, lufta dhe rebelimi që ndodhin në zemrën e njeriut, gjen në çdo periudhë të historisë dhe veçanërisht në epoka moderne e saj dimensioni i jashtëm, e cila merr forma konkrete si përmbajtje e kulturës dhe civilizimit, si a sistem filozofik, një ideologji, një program për veprim dhe për formësimin e sjelljes njerëzore. Ajo arrin shprehjen e saj më të qartë në materializëm, si në formën e tij teorike: si një sistem mendimi, ashtu edhe në formën e tij praktike: si një metodë për të interpretuar dhe vlerësuar faktet, dhe po ashtu si një program i sjelljes përkatëse. Sistemi i cili është zhvilluar më së shumti dhe ka çuar në pasojat e tij ekstreme praktike, kjo formë e mendimit, ideologjisë dhe praksës është materializmi dialektik dhe historik, i cili ende njihet si thelbi thelbësor i Marksizmi. —POPA JOHN PAUL II, Dominum et Vivificantem, n 56

Kjo formë e marksizmit është gati e përfunduar për sa i përket implementimit në a global shkallë. [3]shih Revolucioni Global! Vonesa e Triumfit, e cila është vonesa e rritjes së Mbretërisë së Zotit, po kështu, duke krijuar një vakum [4]shih Vakumi i Madh duke u mbushur nga rritja e mbretërisë së Satanit, siç e paralajmëroi Zoja.

Age epoka jonë ka parë lindjen e sistemeve totalitare dhe formave të tiranisë të cilat nuk do të ishin të mundshme në kohën para hapit teknologjik përpara… Sot kontrolluar mund të depërtojë në jetën e brendshme të individëve, madje edhe format e varësisë të krijuara nga sistemet e paralajmërimit të hershëm mund të përfaqësojnë kërcënime të mundshme të shtypjes. - Ratzinger Kardinal (POPE BENEDIKTI XVI), Udhëzim për Lirinë dhe Çlirimin e Krishterë, n 14

Kështu, cilat janë antidotët që Nëna Jonë kërkoi?

Do të vij të kërkoj shenjtërimin e Rusisë në zemrën time të papërlyer dhe Kungimin e dëmshpërblimit të Shtunat e Para. Nëse kërkesat e mia merren parasysh, Rusia do të konvertohet dhe do të ketë paqe.

Papa Gjon Pali II thirri të gjithë peshkopët e botës në 1984 në një shenjtërim të botë tek Zemra e Papërlyer e Marisë. Atje, papa parashikoi që Triumfi do të sillte, jo atë Ardhja e Dytë në vetvete, por "edhe një herë në historinë e botës" një ndërhyrje hyjnore që do të shihte se do të ndodhte një "periudhë paqeje" përmes Kishës.

Sa thellë ndiejmë nevojën për shenjtërimin e njerëzimit dhe botës - botës sonë moderne - në bashkim me vetë Krishtin! Për veprën shëlbuese të Krishtit duhet të jetë e ndarë nga bota përmes Kishës Le të zbulohet, edhe një herë, në historinë e botës fuqia e pafund shpëtuese e Shëlbimit: fuqia e Dashuri e mëshirshme! Qoftë e ndaluar e keqja! Le të transformojë ndërgjegjet! Zemra juaj e Papërlyer le të zbulojë për të gjithë drita e Shpresës! —POPA JOHN PAUL II, Akti i Besimit i 7 majit 1981, përsëritur më 25 mars 1984, Sheshi Shën Pjetrit, Romë, Itali; www.vatican.va

Sidoqoftë, për shkak se Ati i Shenjtë nuk e vuri emrin "Rusi" në Shenjtërim siç u kërkua posaçërisht nga Nëna e Bekuar, një debat zjarri ka pasuar nëse Shenjtërimi ishte "mjaft i mirë". [5]krh. U drejtova të dy anëve të debatit në E mundur… apo jo? Karburantit i është shtuar zjarrit nga dëshmia e Kryekzorcistit të Romës, Fr. Gabriele Amorth, në një intervistë të fundit:

Sr Lucy gjithmonë thoshte se Zoja kërkoi Shenjtërimin e Rusisë, dhe vetëm Rusinë… Por koha kaloi dhe shenjtërimi nuk u bë, kështu që Zoti ynë u ofendua thellësisht Ne mund të ndikojmë në ngjarje. Ky është një fakt!Lord Zoti ynë iu shfaq Sr. Lucy dhe i tha: "Ata do të bëjnë shenjtërimin por do të jetë vonë!" Ndiej dridhje që më kalojnë kurrizin kur dëgjoj ato fjalë "do të jetë vonë". Zoti ynë vazhdon duke thënë: "Konvertimi i Rusisë do të jetë një Triumf që do të njihet nga e gjithë bota"… Po, në 1984 Papa (Gjon Pali II) me shumë druajtje u përpoq të shenjtëronte Rusinë në Sheshin e Shën Pjetrit. Unë isha atje vetëm disa metra larg tij, sepse unë isha organizatori i ngjarjes attemp ai u përpoq për Shenjtërimin, por të gjithë rreth tij ishin disa politikanë që i thanë atij "ju nuk mund ta emëroni Rusinë, nuk mundeni!" Dhe ai pyeti përsëri: "A mund ta vendos emrin?" Dhe ata thanë: "Jo, jo, jo!" —Pr. Gabriel Amorth, intervistë me Fatima TV, nëntor, 2012; shiko intervisten këtu

Pa u futur më tej në debatin nga ana ime, i cili ka klerikë të ndarë thellë nga të dy palët, ajo që është e sigurt, është se Fatima nuk ka mbaruar.

Profecitë e Fatimas ... më lejoni t'ju tregoj se çfarë mendoj për to, duke cituar Papën Benedikti XVI: "Kush mendon se misioni i Fatimës është përmbyllur, mashtron vetveten." Shikoni rëndësinë e këtyre shfaqjeve! Shikoni dëmet dhe shembjet që kemi përjetuar në Kishë ... Më lejoni të citoj Papën Palin VI: Ishte menduar që pas Këshillit të Dytë të Vatikanit të kishim një rilindje të Kishës, por përkundrazi ishte një katastrofë! Brenda Kishës, "tymi i Satanit" ka hyrë në Vatikan! Ishte një katastrofë, midis klerikëve, brenda liturgjisë dhe midis besimtarëve gjithashtu, të cilët kanë humbur besimin dhe kanë braktisur fenë e tyre me miliona ... Kështu që shfaqjet e Fatimes vazhdojnë. Por fundi i tyre është i lavdishëm. Dhe në fund, “Rusia do të konvertohet. [] Zemra e Papërlyer do të triumfojë. Ende nuk ka triumfuar. Megjithatë do të ndodhë. Dhe bota, ajo do të marrë një "periudhë paqeje". Kështu që këtu është fundi i shkëlqyeshëm i shfaqjeve të Fatimes. Para kësaj finale, ka të ngjarë që njerëzimi të vuajë - të vuajë një lloj ndëshkimi nga Zoti për shkak të mëkatit të tyre dhe zemrave të tyre të ftohta. Por ne nuk po përballemi me fundin e botës, jo siç thonë disa burra të çmendur. Ne po shkojmë drejt Triumfit të Zemrës së Papërlyer të Marisë, dhe gjithashtu, po shkojmë drejt një periudhe paqeje. - Po aty.

Në të vërtetë, siç thotë Fr. Gabriele deklaroi, "është vonë". Kaq vonë, sa Pali VI tha,

… Nuk ka shpëtim për [këtë epokë të tanishme] përveçse në një derdhje të re të dhuratës së Zotit. —POPULLI PAUL VI, Gaudete në Domino, 9 maj, 1975, Sekti. VII; www.vatican.va

Prandaj arsyeja Zoja vazhdon të shfaqet në kohën tonë - për të përgatitur një "tufë të vogël" për një "Rrëshajë të re".

 

P PRGATITJA P FORR TRIUMF

Ekziston gjithashtu një përçarje në Kishë mbi Medjguorje, nëse kjo faqe e shfaqjeve është apo jo një shfaqje autentike e pranisë së Zojës. Dhe kështu shkruaj këtu në frymën e Shën Palit, i cili e urdhëroi Kishën të mos "përçmonte fjalët profetike", por të "provonte gjithçka". [6]krh. 1 Sel 5: 20 Unë e sjell Medjugorjen në këtë temë të Triumfit sepse e kam të pambrojtur të injoroj komentet e Atit të Shenjtë në lidhje me këtë.

Në një diskutim me peshkopin e ndjerë Pavel Hnilica që u regjistrua në revistën mujore katolike gjermane, PUR, Papa Gjon Pali II u citua t'i thoshte atij në 1984:

Shikoni, Medjugorje është një vazhdim, një zgjatim i Fatimas. Zoja po shfaqet në vendet komuniste kryesisht për shkak të problemeve që vijnë nga Rusia. - në një intervistë me revistën mujore katolike gjermane, PUR; Shiko: wap.medjugorje.ws

Duke pyetur nëse Peshkopi Hnilica mendonte se Shenjtërimi ishte i vlefshëm, peshkopi u përgjigj duke thënë, "Sigurisht", por më pas shtoi: "pyetja e vetme është se sa peshkopë bënë vërtet të njëjtin shenjtërim në bashkim me Atin e Shenjtë?" Duke e adresuar atë pyetje gjithashtu në një diskutim të mëparshëm, Gjon Pali II u përgjigj:

Çdo peshkop duhet të përgatisë dioqezën e tij, çdo prift komunitetin e tij, çdo baba familjen e tij, sepse Gospa tha që edhe njerëzit laikë duhet të shenjtërohen në Zemrën e saj. - Po aty.

Në të vërtetë, në Fatima, Zoja tha: "Zemra ime e Papërlyer është streha juaj. ” Duke shenjtëruar jo vetëm Rusinë, por edhe vetë Zojën, hyjmë në atë "strehë" të dhënë nga Zoti për të ruajtur një mbetje për këto kohë. Me shenjtërimin tonë për Marinë, ne po themi: "Mirë Nënë, kam besim te ti që më formon, të më ndihmosh të bëhem kopje e jotja në mënyrë që Jezusi të jetojë dhe të mbretërojë në mua ashtu siç jetoi në ju. ” Shenjtërimi për Marinë, pra, është një pjesë qendrore e Triumfit të Zemrës së Papërlyer. Shtë një përgatitje për ardhjen e Shpirtit:

Fryma e Shenjtë, duke gjetur Bashkëshortin e tij të dashur përsëri të pranishëm në shpirtra, do të zbresë në ta me një fuqi të madhe. -St. Louis de Montfort, Përkushtim i Vërtetë ndaj Zojës së Bekuar, n.217, Botimet Montfort 

Shenjtërimi personal për Jezusin përmes Marisë është një nga dhuratat më të fuqishme në dispozicion për ne sot. Unë kam shkruar për këtë në Dhurata e Madhe.

Si ndërlidhet Medjugorje me "periudhën e paqes" që vjen, në mos fare?

Më 6 gusht 1981, në të njëjtën ditë që Zoja u deklarua se u zbulua para shikuesve të Medjugorjes duke thënë, "Unë jam Mbretëresha e Paqes, ” dhjetëra dëshmitarë panë shkronjat "MIR" të shfaqeshin në qiell. MIR do të thotë «paqe». Nëse shfaqja ballkanike është me të vërtetë një vazhdim i Fatimas siç pretendoi Gjon Pali II, kjo do të tregonte se Zoja "Mbretëresha e Paqes" është duke përgatitur Kishën dhe botën për "periudhën e paqes".

Më kujtohet kur pamë fjalën MIR të shkruar me shkronja të mëdha e të djegura në qiell mbi Kryq në Mt. Krizevac. Ne ishim të shokuar. Momentet kaluan, por ne nuk ishim në gjendje të flisnim. Askush nuk guxoi të thoshte një fjalë. Ngadalë, erdhëm në vete. E kuptuam se ishim akoma gjallë. —Pr. Jozo Zovko, www.medjugorje.com

Nëse dikush beson në shfaqjet atje apo jo, mendoj se është disi pranë çështjes. Me numrin mahnitës të thirrjeve për priftërinë, shërbesat dhe kthimet në besim që kanë ardhur nga kjo errësirë fshat malor, shpesh u kam thënë njerëzve që më pyesin për shfaqjet atje: "Shikoni, nëse është nga djalli, shpresoj ta fillojë në famullinë time!" [7]Shiko Medjugorje: “Vetëm Faktet, Zonjë” Disa nga priftërinjtë më të mirosur dhe besnikë që njoh në të gjithë Amerikën e Veriut më kanë besuar në heshtje se ata morën thirrjen e tyre në Medjugorje. Dhe kjo ka të ngjarë që qëndrimi i Vatikanit të ketë qenë të parandalojë çdo peshkop ose komision në të kaluarën të mbyllë lumin e hireve që rrjedhin nga atje, pavarësisht nëse ato janë fryte të një shfaqjeje autentike apo jo. Frutat janë të mira, kështu që qëndrimi zyrtar mbetet:

Ne përsërisim nevojën absolute për të vazhduar thellimin e reflektimit, si dhe lutjen, përballë çfarëdo dukurie të supozuar të mbinatyrshme, derisa të ketë një shpallje përfundimtare. " -Joaquin Navarro-Valls, ish-shefi i zyrës së shtypit të Vatikanit, Lajmet Botërore Katolike, 19 qershor 1996

Pesë mesazhet kryesore që vijnë nga Medjugorje, pavarësisht nëse i pranoni shfaqjet apo jo, janë thelbësore për rritjen e shenjtërisë. Dhe kështu, ata janë thelbësorë për përgatitjen e Triumfit:

 

1. Lutja

Ne jemi thirrur të lutemi - jo vetëm me fjalë - por lutje "me zemër". Lutja tërheq mbretërinë e Zotit në zemrat tona, Vetë Trininë e Shenjtë:

Lutja plotëson hirin që na nevojitet ... Jeta e lutjes është zakon të jesh në praninë e Zotit tre herë të shenjtë dhe në bashkësi me të. -KKK, n.2565, . 2010

Një nga format më të larta të lutjes, ajo që Zoja e Fatimes rekomandon të thuhet çdo ditë, është "Rruzarja". Trulyshtë vërtet "shkolla e Marisë". Kur dikush mëson ta lutë atë me zemër, dhe kështu dëgjoj me zemrën, duhet ta çojë atë në një bashkim më të thellë me Krishtin.

Kjo formë e reflektimit me lutje ka një vlerë të madhe, por lutja e krishterë duhet të shkojë më tej: në njohjen e dashurisë së Zotit Jezus, në bashkimin me të. -KKK, n 2708

 

2. Leximi dhe Lutja me Shkrime

Ne jemi thirrur të lexojmë dhe meditojmë për Shkrimet pasi ato janë Fjala "e gjallë" e Perëndisë dhe Jezusi është "Fjala e bërë mish".

… E tillë është forca dhe fuqia e Fjalës së Zotit që mund t'i shërbejë Kishës si mbështetjen dhe vrullin e saj dhe fëmijët e Kishës si forcë për besimin e tyre, ushqim për shpirtin dhe një burim i pastër dhe i qëndrueshëm i jetës shpirtërore … Kisha “me forcë dhe në mënyrë specifike inkurajon të gjithë besimtarët e krishterë… të mësojnë njohuritë e jashtëzakonshme të Jezu Krishtit, duke lexuar shpesh Shkrimet hyjnore. Injoranca e Shkrimeve është injorancë ndaj Krishtit. -KKK, n 131, 133

 

3. Agjërimi

Përmes agjërimit, ne shkëputemi gjithnjë e më shumë nga kjo botë dhe nga dashuria për "gjërat". Ne gjithashtu fitojmë një hir shpirtëror që është efektiv në rrëzimin e fortesave demonike. [8]krh. Marku 9:29; dorëshkrimet e lashta shtojnë "lutjen dhe agjërimin" Mbi të gjitha, agjërimi zbraz shpirtin e vetvetes, duke sjellë kthimin në besim të vërtetë dhe duke i lënë vend mbretërimit të Jezusit:

Pendimi i brendshëm i të krishterit mund të shprehet në shumë dhe mënyra të ndryshme. Shkrimet dhe Etërit insistojnë mbi të gjitha në tre forma, agjërimi, lutjadhe lëmoshë, të cilat shprehin kthimin në lidhje me veten, te Zoti dhe me të tjerët.- KKK, n 1434

 

4. rrëfim

Rrëfimi është një Sakrament i fuqishëm që na pajton përsëri me Atin dhe rikthen unitetin tonë me trupin e Krishtit. Për më tepër, Sakramenti i Pajtimit lehtëson shërimin e hirit ndaj shndërroni, forconi dhe mbështesni shpirtin që të largohet nga mëkati dhe të lirohet nga fuqia e së keqes me të cilën lufton shpirti gjatë jetës së përditshme. Papa Gjon Pali II rekomandoi fuqimisht “rrëfimin javor”, i cili për mua personalisht, ka qenë një nga hiret më të mëdha në jetën time.

Pa qenë rreptësisht i domosdoshëm, rrëfimi i gabimeve të përditshme (mëkatet veniale) rekomandohet fuqimisht nga Kisha. Në të vërtetë rrëfimi i rregullt i mëkateve tona veniale na ndihmon të formojmë ndërgjegjen tonë, të luftojmë kundër prirjeve të liga, ta lëmë veten të shëruar nga Krishti dhe të përparojmë në jetën e Shpirtit. Duke marrë më shpesh përmes këtij sakramenti dhuratën e mëshirës së Atit, ne nxitemi të jemi të mëshirshëm ashtu si ai është i mëshirshëm Rrëfimi individual dhe falja individuale mbeten e vetmja mënyrë e zakonshme për besimtarët që të pajtohen me Perëndinë dhe Kishën, përveç rasteve kur pamundësia fizike ose morale justifikohet nga ky lloj rrëfimi. " Ka arsye të thella për këtë. Krishti është duke punuar në secilën prej sakramenteve. Ai personalisht i drejtohet çdo mëkatari: "Biri im, mëkatet e tua të janë falur". Ai është mjeku që kujdeset për secilin prej të sëmurëve që kanë nevojë për të për t’i shëruar. Ai i ngre ata dhe i riintegron në bashkësi vëllazërore. Rrëfimi personal është forma më shprehëse e pajtimit me Zotin dhe me Kishën. -KKK, n 1458, 1484

 

5. Eukaristia

Siç u përmend më lart, Kisha mëson se Eukaristia është tashmë mbretërimi i Jezusit "në mesin tonë". Përmes përkushtimit tonë dhe pranimit të Jezusit në këtë Sakramentin Më të Shenjtë të altarit, ne vetë bëhemi mbretërimi i Krishtit në botë, pasi që jemi krijuar "Një trup" me Të. Për më tepër, Eukaristia është e vërteta parashikim të atij uniteti dhe paqe të premtuar nga Zoja e Fatimes, kur Biri i saj do të mbretërojë në mënyrë sakramentale deri në skajet e tokës.

"Sepse në Eukaristinë e bekuar përmbahet e gjithë e mira shpirtërore e Kishës, domethënë vetë Krishti, Pasha ynë." Eukaristia është shenja efikase dhe shkaku sublim i asaj bashkësie në jetën hyjnore dhe asaj uniteti të Popullit të Zotit me të cilin Kisha mbahet në ekzistencë. Shtë kulmi i veprimit të Zotit që shenjtëron botën në Krisht dhe i adhurimit që njerëzit i bëjnë Krishtit dhe përmes tij Atit në Frymën e Shenjtë. "-KKK, n 1324-1325

 

Unë dua të shtoj një pikë të gjashtë këtu që është në të vërtetë një kombinim i sa më sipër, dhe kjo është ajo që Zoja kërkoi në Fatima: "Komunitetet e dëmshpërblimit" të Shtunën e parë të çdo muaji. Zoja i shpjegoi se çfarë është kjo Sr. Lucia:

Shiko, bija ime, në Zemrën time, e rrethuar me ferra me të cilat njerëzit mosmirënjohës Më shpojnë në çdo moment nga blasfemitë dhe mosmirënjohjet e tyre. Ju të paktën përpiqeni të Më ngushëlloni dhe të thoni se unë premtoj të ndihmoj në orën e vdekjes, me hiret e nevojshme për shpëtimin, të gjithë ata që, të Shtunën e parë të pesë muajve rresht, do të rrëfejnë, marrin Kungimin e Shenjtë, recitojnë pesë dekada e Rruzares, dhe më mbaj shoqëri për pesëmbëdhjetë minuta ndërsa meditoja mbi pesëmbëdhjetë misteret e Rruzares, me synimin për të më bërë dëmshpërblim. —Http: //www.ewtn.com/library/MARY/FIRSTSAT.htm

Në këto mënyra, pra, të mësuar nga Kisha Katolike dhe Zoja, ne do të bëhemi dëshmitarë të shenjtë dhe autentikë që bëhen enë të paqe drita -dhe pjesë e Triumfit të Zemrës së Papërlyer, e cila është këtu dhe po vjen

 

LIDHUR ME LIDHJE:

 

 

 

Kliko këtu për të Unsubscribe or Regjistrohu kësaj reviste.

Kjo ministri po përjeton një i madh mungesa financiare.
Ju lutemi merrni parasysh të dhjetën tek apostolti ynë.
Faleminderit shume.

www.markmallett.com

-------

Klikoni më poshtë për ta përkthyer këtë faqe në një gjuhë tjetër:

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Papa BENEDICT XVI, Drita e Botës, f. 166, Një bisedë me Peter Seewald
2 Mesazhi i Fatimes, www.vatican.va
3 shih Revolucioni Global!
4 shih Vakumi i Madh
5 krh. U drejtova të dy anëve të debatit në E mundur… apo jo?
6 krh. 1 Sel 5: 20
7 Shiko Medjugorje: “Vetëm Faktet, Zonjë”
8 krh. Marku 9:29; dorëshkrimet e lashta shtojnë "lutjen dhe agjërimin"
Postuar ne BALLINA, Epoka e paqes dhe tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Komentet janë të mbyllura.