Triumfet në Shkrime

La Triumfi i Krishterimit mbi Paganizmin, Gustave Doré, (1899)

 

"ÇFARË a do të thuash që Nëna e Bekuar do të "triumfojë"? " pyeti një lexues i çuditur kohët e fundit. “Dua të them, Shkrimet thonë se nga goja e Jezuit do të dalë 'një shpatë e mprehtë për të goditur kombet' (Zbul. 19:15) dhe se 'do të zbulohet i palejuari, të cilin Zoti Jezus do ta vrasë me frymë e gojës së tij dhe bëhu i pafuqishëm nga shfaqja e ardhjes së tij '(2 Thesalonikasve 2: 8). Ku e shihni virgjëreshën Mari “duke triumfuar” në gjithë këtë ?? ”

Një vështrim më i gjerë në këtë pyetje mund të na ndihmojë të kuptojmë jo vetëm se çfarë do të thotë "Triumfi i Zemrës së Papërlyer", por gjithashtu, çfarë është edhe "Triumfi i Zemrës së Shenjtë" dhe kur ato ndodhin.

 

RRETHIMI I DY MBRETRIVE

Katërqind vitet e kaluara që nga lindja e periudhës së "Elightenment" kanë parë, në thelb, një konfrontim në rritje midis Mbretërisë së Zotit dhe mbretërisë së Satanit, me Mbretërinë e Zotit që do të kuptohet si Mbretërimi i Krishtit në Kishën e Tij:

Kisha "është Mbretëria e Krishtit tashmë e pranishme në mister". -Katekizmi i Kishës Katolike, n 763

Mbretëria e Satanit është rritur në mënyrë delikate dhe vjedhurazi në atë që me të drejtë mund të kuptohet si "Shteti" laik. Dhe kështu, sot, ne shohim "ndarjen" gjithnjë e më të paqëndrueshme të Kishës dhe Shtetit që filloi me Revolucionin Francez. Vendimi i fundit i Gjykatës së Lartë në Kanada për legalizimin e vetëvrasjes së asistuar dhe vendimi i Gjykatës së Lartë në Shtetet e Bashkuara për të ripërcaktuar martesën duke qenë vetëm dy shembuj të divorcit midis besimit dhe arsyes. Si arritëm këtu?

Ishte në shekullin e 16-të, në fillim të iluminizmit, Satanai, "dragoi" (krh. Zbul. 12: 3), filloi të mbillte gënjeshtra në tokën pjellore të pakënaqësisë. Për Jezusin na tregoi saktësisht se si vepron armiku i shpirtrave:

Ai ishte një vrasës që nga fillimi… ai është një gënjeshtar dhe babai i gënjeshtrave. (Gjoni 8:44)

Kështu, përmes gënjeshtrave, dragoi filloi procesin e gjatë të ndërtimit të një kultura e vdekjes.

Por gjithashtu, në të njëjtën kohë, Zoja e Guadalupe u shfaq në atë që është tani Meksika e sotme. Kur Shën Juan Diego e pa, ai tha

Clothing veshja e saj po shkëlqente si dielli, sikur po dërgonte valë drite dhe guri, shkarpa mbi të cilën qëndroi, dukej se po jepte rrezet. -Nican Mopohua, Don Antonio Valeriano (rreth 1520-1605 Pas Krishtit), n. 17-18

Kjo "Grua e veshur me diellin" u shfaq në mes të një kulture të vërtetë vdekjeje, ku sakrifica njerëzore po mbushej. Në të vërtetë, përmes imazhit të saj të mrekullueshëm të lënë në tilmin e Shën Juanitnjë (që mbetet e varur në një Bazilikë në Meksikë deri më sot), miliona Aztecë u konvertuan në Krishterim në këtë mënyrë shkatërrimtar kultura e vdekjes. Ishte një nënshkruaj duke paralajmëruar se kishte ardhur kjo Grua triumf mbi sulmin përfundimtar të dragoit ndaj njerëzimit.

Skena ishte vendosur për një betejë të jashtëzakonshme midis "Gruas" dhe "dragoit" gjatë shekujve në vijim (shih Një grua dhe një dragua) që do të shihte filozofi të gabuara si racionalizmi, materializmi, ateizmi, marksizmi dhe komunizmi gradualisht e çojnë botën drejt një kulture të vërtetë të vdekjes. Tani, aborti, sterilizimi, kontrolli i lindjeve, vetëvrasja e ndihmuar, eutanazia dhe "lufta e drejtë" konsiderohen "të drejta". Dragoi, me të vërtetë, është një gënjeshtar një vrasës që nga fillimi. Prandaj, Shën Gjoni Pavli II me guxim njoftoi se kishim hyrë në epokën biblike apokaliptike të regjistruar në Zbulesë:

Kjo luftë paralelizon luftën apokaliptike të përshkruar në [Zb 11: 19-12: 1-6, 10 për betejën midis "gruas së veshur me diellin" dhe "dragoit"]. Betejat e vdekjes kundër Jetës: një "kulturë e vdekjes" kërkon të imponohet në dëshirën tonë për të jetuar dhe për të jetuar plotësisht —POPA JOHN PAUL II, Parku Shtetëror i Cherry Creek State Park, Denver, Colorado, 1993

Shtë përplasja apokaliptike e dy mbretërive.

Tani jemi duke qëndruar përballë konfrontimit më të madh historik që ka kaluar njerëzimi… Tani jemi para ballafaqimit përfundimtar midis Kishës dhe anti-Kishës, Ungjillit dhe anti-Ungjillit. Kjo përballje qëndron brenda planeve të providencës hyjnore. Shtë një gjyq që e gjithë Kisha… duhet të marrë përsipër… një provë e 2,000 viteve të kulturës dhe civilizimit të krishterë, me të gjitha pasojat e tij për dinjitetin njerëzor, të drejtat individuale, të drejtat e njeriut dhe të drejtat e kombeve. - Kardinali Karol Wojtyla (JOHN PAUL II), ribotuar më 9 nëntor 1978, numri i The Wall Street Journal nga një fjalim i vitit 1976 drejtuar Peshkopëve Amerikanë

 

TRIUMFET E PAR

Vetëm disa javë para lindjes së Komunizmit, Zoja e Fatimes u shfaq duke njoftuar se, kur Rusia do të shugurohej tek ajo, kjo do të çonte në "Triumfin e Zemrës së Papërlyer" dhe se botës do t'i jepej një "periudhë paqeje". Çfarë do të thotë kjo? [1]për një shpjegim të hollësishëm të Triumfit të Zemrës së Papërlyer, shih Triumfi - Pjesa I, Pjesa IIdhe Pjesa III

Së pari, është e qartë se roli i Marisë në historinë e shpëtimit është i lidhur ngushtë me punën e Birit të saj për të sjellë "rivendosjen e të gjitha gjërave". [2]krh. Ef 1:10; Kol. 1:20 Siç thotë thënia e lashtë, "Vdekja përmes Evës, jeta përmes Marisë". [3]Katekizmi i Kishës Katolike, n 494 Kështu, me të drejtë mund të themi se Maria gjithashtu "triumfoi" mbi të keqen për aq kohë sa ajo bashkëpunoi me planin e Atit për të sjellë Shpëtimtarin në botë. Nuk kishte asnjë “Plan B”. Të Marisë dekret ishte "Plani A" - dhe plani i vetëm. Kështu, "po" e saj ndaj Zotit ishte me të vërtetë një triumf i madh dhe "i parë" përmes bashkëpunimit të saj në krijim dhe dhënie lindje te Shpëtimtari. Përmes Mishërimit, Krishti mund të triumfojë atëherë duke ofruar në Kryq mishin që Ai i kishte marrë Gruas në mënyrë që të zhduke fuqinë e vdekjes kundër njerëzimit

… Duke e gozhduar në kryq [dhe] duke shkatërruar principatat dhe fuqitë, ai bëri një spektakël publik të tyre, duke i udhëhequr larg triumf nga ajo. (krh. Kol 2: 14-15)

Kështu, triumfi "i parë" i Krishtit erdhi përmes Pasionit, Vdekjes dhe Ringjalljes së Tij.

Tani, unë them "së pari" në lidhje me triumfin e Dy Zemrave të Jezusit dhe Marisë sepse trupi i Krishtit, Kisha, tani duhet të ndjekë Kokën

… Ajo do të ndjekë Zotin e saj në vdekjen dhe Ringjalljen e tij. - KKK, n.677

Dhe siç mësoi Shën Gjon Pali II:

Realiteti i Mishërimit gjen një lloj shtrirjeje në misterin e Kishës - Trupin e Krishtit. Dhe nuk mund të mendohet për realitetin e Mishërimit pa iu referuar Marisë, Nënës së Fjalës së Mishëruar. -Redemptoris Mater, n 5

Meqenëse ajo është "një nënë për ne sipas rendit të hirit", [4]shih Redemptoris Mater, n 22 po kështu po vjen një triumf "i dytë", jo vetëm për Krishtin, por edhe për Marinë. Për atë

… "Bashkëpunoi nga bindja, besimi, shpresa dhe bamirësia e saj e zjarrtë në punën e Shpëtimtarit për rivendosjen e shpirtrave në jetën e mbinatyrshme". Dhe "kjo amësi e Marisë në rendin e hirit ... do të zgjasë pa ndërprerje deri në përmbushjen e përjetshme të të gjithë të zgjedhurve". - ST. JOHN PAUL II, Redemptoris Mater, n 22

Cilat janë këto triumfe "të dyta"?

 

TRIUMFET E DYT

Nëse triumfi i saj i parë ishte konceptimi dhe lindja e Birit të saj, Triumfi i saj i dytë do të jetë gjithashtu konceptimi dhe lindja e gjithë trupit të Tij mistik, Kisha.

"Konceptimi" i Kishës filloi nën Kryq kur Jezusi i dha Kishën Marisë dhe Marisë Kishës, të simbolizuar në personin e Shën Gjonit. Në Rrëshajët, lindja e Kishës filloi dhe vazhdon. Sepse siç shkruan Shën Pali:

... një forcim ka ardhur mbi Izraelin pjesërisht, derisa të hyjë numri i plotë i johebrenjve, dhe kështu i gjithë Izraeli do të shpëtohet. (Rom 11: 25-26)

Kjo është arsyeja pse Shën Gjoni, te Zbulesa 12, e sheh këtë Grua në i punës:

Ajo ishte me fëmijë dhe ulërinte me të madhe nga dhimbja ndërsa përpiqej të lindte child një fëmijë mashkull, i destinuar të sundonte të gjitha kombet me një shufër hekuri. (Zbul. 12: 2, 5)

Kjo është, gjithë trupi i Krishtit, hebre dhe johebre. Dhe

… Ata do të jenë priftërinj të Perëndisë dhe të Krishtit dhe do të mbretërojnë me të për [mijë] vjet. (Zbul. 20: 6)

Sidoqoftë, që të mos e ngatërrojmë këtë mbretërim shpirtëror me herezinë e mijëvjeçarit, [5]shih Millenarianism — Çfarë është, dhe nuk është i cili gabimisht supozoi se Krishti do të vinte personalisht në tokë dhe të vendoste një mbretëri fizike, kjo mbretërim do të ishte me natyrë shpirtërore.

Kisha e Mijëvjeçarit duhet të ketë një vetëdije të shtuar për të qenë Mbretëria e Zotit në fazën e saj fillestare. OPPOPE JOHN PAUL II, L'Osservatore Romano, Edicioni Anglez, 25 Prill, 1988

Krishti banon në tokë në Kishën e tij. "Në tokë, fara dhe fillimi i mbretërisë". -Katekizmi i Kishës Katolike, n 669

Kështu, Triumfi i Marisë është të përgatisë një popull, i cili si ajo, do të mirëpresë në zemrat e tyre mbretërimin e Mbretërisë së Zotit në tokë siç është në parajsë. Kështu, thotë Papa Benedikti, duke u lutur për Triumfin e Zemrës së Papërlyer

… Është ekuivalente në kuptim të lutjes sonë për ardhjen e Mbretërisë së Perëndisë. -Drita e Botës, fq. 166, Një bisedë me Peter Seewald

Pra, dikush mund të thotë se Triumfi i Zemrës së Papërlyer është ai i brendshëm ardhja e Mbretërisë së Zotit ndërsa Triumfi i Zemrës së Shenjtë është ai pamje e jashtme manifestimi i Mbretërisë - Kisha - në të gjitha kombet.

Mali i shtëpisë së Zotit do të vendoset si mali më i lartë dhe do të ngrihet mbi kodrat. Të gjithë kombet do të drejtohen drejt tij. (Isaia 2: 2)

Kisha Katolike, e cila është mbretëria e Krishtit në tokë, [është] e destinuar të përhapet në të gjithë njerëzit dhe të gjitha kombet… OPPOPE PIUS XI, Kuas Primas, Enciklike, n. 12, 11 dhjetor 1925; shih Mat 24:14

Shtë një rivendosje e të gjitha gjërave në Krishtin, siç parashikoi Shën Pjetri:

Prandaj pendohu dhe kthehu, që mëkatet e tua të fshihen dhe që Zoti të mund të të japë kohë freskimi dhe të të dërgojë Mesinë e caktuar tashmë për ty, Jezusin, të cilin qielli duhet ta marrë deri në kohën e rivendosjes universale… ( Veprat 3: 19-21)

Oh! kur në çdo qytet dhe fshat respektohet me besnikëri ligji i Zotit, kur tregohet respekt për gjërat e shenjta, kur frekuentohen Sakramentet dhe përmbushen ordinancat e jetës së krishterë, sigurisht që nuk do të ketë më nevojë që ne të punojmë më tej shikoni të gjitha gjërat e restauruara në Krishtin… Dhe pastaj? Atëherë, më në fund, do të jetë e qartë për të gjithë që Kisha, siç ishte themeluar nga Krishti, duhet të gëzojë lirinë dhe pavarësinë e plotë dhe të tërë nga të gjithë sundimin e huaj ... "Ai do të thyejë kokat e armiqve të tij", që të gjithë të mund të e di "që Perëndia është mbreti i gjithë tokës", "që johebrenjtë të mund ta njohin veten e tyre si njerëz". E gjithë kjo, vëllezër të nderuar, ne besojmë dhe presim me një besim të palëkundur. —POPA PIUS X, E Supremi, Enciklikë "Për Rivendosjen e Gjithë Gjërave", n.14, 6-7

Megjithatë, pyetja fillestare mbetet: ku është saktësisht Triumfi i Zemrës së Papërlyer në Shkrimet e Shenjta?

 

FILLIMI I TRIUMFIT T SEC DYT

Zoja e Fatimes premtoi një “periudhë paqeje”, duke nënkuptuar se kjo ishte kulmi i Triumfit të saj:

Në fund, Zemra ime e Papërlyer do të triumfojë. Ati i Shenjtë do të më shenjtërojë Rusinë dhe ajo do të konvertohet dhe botës do t'i jepet një periudhë paqeje. - Zoja jonë e Fatimes, Mesazhi i Fatimes, www.vatican.va

Në triumfin "e parë" të Zojës sonë, lindja e Shpëtimtarit tonë, nuk ishte ende fundi i vuajtjeve të saj, as i Birit të saj. Por pas dhimbjeve të saj të lindjes, erdhi një "periudhë paqeje" midis lindjes dhe Pasionit të Birit të saj. Gjatë kësaj kohe është kur "ai mësoi bindjen" [6]Heb 5: 8 dhe Ai “u rrit dhe u bë i fortëg, i mbushur me mençuri ”. [7]Luka 2: 40

Epo, Jezusi përshkruan «dhimbjet e lindjes» që duhet të vijnë si luftëra dhe thashetheme për luftë, uri, murtaja, tërmete, etj. [8]krh. Mat 24: 7-8 Shën Gjoni i sheh ato si hapjen e "vulave" të Zbulesës. A ka, megjithatë, një “periudhë paqeje” që ndjek edhe këto dhimbje të lindjes?

Siç kam shkruar në Shtatë Vulat e Revolucionit, vula e gjashtë përshkruan atë që shumë mistikë në Kishë e kanë quajtur një "ndriçim të ndërgjegjes", "paralajmërim" ose "gjykim në miniaturë" që krahasohet me një "dridhje të madhe të ndërgjegjes" të njerëzve. Kjo sepse bota ka arritur në një pikë ku vakumi i saj moral dhe arritjet shoqëruese teknologjike kanë riformuar shpatën e ndezur të ndëshkimit [9]shih Shpata flakëruese me potencialin për të asgjësuar të gjithë krijimin.

Nëse Zoti dhe vlerat morale, ndryshimi midis së mirës dhe së keqes, mbeten në errësirë, atëherë të gjitha "dritat" e tjera, që vënë brenda veprimtarisë sonë bëma të tilla të pabesueshme, nuk janë vetëm progres, por edhe rreziqe që na vënë ne dhe botën në rrezik. —POPA BENEDIKT XVI, Homeli i Vigjiljes së Pashkëve, 7 Prill 2012

kjo Dridhje e madhe paralajmëron, si agimi, mbërritjen e Ditës së Zotit, e cila është Triumfi i Zemrës së Shenjtë. Kjo Ditë fillon me gjykim, për të cilën banorët e tokës paralajmërohen në thyerjen e vulës së gjashtë:

Na bini dhe na fshihni nga fytyra e atij që ulet në fron dhe nga zemërimi i Qengjit, sepse ka ardhur dita e madhe e zemërimit të tyre dhe kush mund t'i bëjë ballë. (Zbul. 6: 16-17)

Ajo që Gjoni sheh më pas është shënimi i ballit të fiseve të Izraelitëve. Kjo do të thotë, ky ndriçim i dhimbshëm duket se lind gjithë trupi i Krishtit - hebre dhe johebre. Rezultati është, për mrekulli, një "periudhë paqeje" e papritur:

Kur ai hapi vulën e shtatë, në qiell kishte heshtje për rreth gjysmë ore. (Zbul. 8: 1)

Tani, thyerja e vulave janë në thelb një vizion i mbretërisë së jashtme, i mundimeve të mëdha. Por Shën Gjoni ka një vizion tjetër më vonë, i cili, siç do ta shohim, duket se thjesht është një pikë tjetër e favorshme e të njëjtave ngjarje.

 

TRIUMFI I ZEMR IMS SM IMAKUALUAR

Vizioni për të cilin po flas është ai që diskutuam më parë, konfrontimi i madh midis Gruas dhe dragoit. Nëse i kthejmë sytë në katër shekujt e kaluar, mund të shohim se kjo përballje ka sjellë me të vërtetë dhimbjet e punës së revolucionit, murtajat, urinë dhe dy Luftërat Botërore deri më tani. Dhe pastaj ne lexojmë

Ajo lindi një djalë, një fëmijë mashkull, i destinuar të sundojë të gjitha kombet me një shufër hekuri. Pastaj lufta shpërtheu në parajsë; Michael dhe engjëjt e tij luftuan kundër dragoit. Dragoi dhe engjëjt e tij luftuan, por ata nuk mbizotëruan dhe nuk kishte më vend për ta në qiell. Dragoi i stërmadh, gjarpri antik, i cili quhet Djalli dhe Satani, të cilët mashtruan të gjithë botën, u hodh në tokë dhe engjëjt e saj u hodhën poshtë me të. (Zbul. 12: 7-9)

Prandaj Gjoni e pa Nënën Më të Shenjtë të Zotit tashmë në lumturinë e përjetshme, por duke munduar një lindje misterioze. —POPA PIUS X, Enciklikë Ad Diem Illum Laetissimum, 24

A është kjo “ekzorcizmi i dragoit" [10]shih Ekzorcizmi i Dragoit fryti i i ashtuquajturi Ndriçimi i Ndërgjegjes? Sepse nëse Ndriçimi është në thelb ardhja e "dritës së së vërtetës" të Perëndisë në shpirtra, si mundet nuk dëbohet errësira? Çfarë i ndodh ndokujt prej nesh kur çlirohemi nga skllavërimi i mëkatit, varësive, përçarjeve, konfuzionit, etj? Ka paqes, një paqe relative si rezultat i fuqisë së Satanit që u zvogëlua shumë. Prandaj, ne lexojmë:

Gruas iu dhanë dy krahët e shqiponjës së madhe, në mënyrë që të mund të fluturonte në vendin e saj në shkretëtirë, ku, larg gjarprit, ajo u kujdes për një vit, dy vjet e gjysmë. (Zbul. 12:14)

Kisha shpëtohet dhe ruhet, për një kohë, e simbolizuar nga tre vjet e gjysmë. Por më e rëndësishmja, përmes hireve të Ndriçimit, mbretërimi i saj i të jetuarit në Vullnetin Hyjnor [11]shih Shenjtëria e Re dhe Hyjnore në tokë siç është në parajsë do të ketë filluar-a periudha e paqes relative në të cilën edhe ajo do të "mësojë bindjen" dhe "të rritet dhe të bëhet e fortë, e mbushur me mençuri" në përgatitje të Pasionit të saj. Ky është Triumfi i Zemrës së Papërlyer - vendosja e mbretërimit të Zotit në zemrat e atyre që do të mbretërojnë me Krishtin në epokën tjetër. Kështu, "dy krahët" e shqiponjës së madhe mund të simbolizojnë "lutjen" dhe "bindjen" dhe "shkretëtirën" thjesht mbrojtjen e Zotit.

"Zoti do ta pastrojë tokën me ndëshkime dhe një pjesë e madhe e brezit të tanishëm do të shkatërrohet", por Ai gjithashtu pohon se "ndëshkimet nuk u afrohen atyre individëve që marrin Dhuratën e madhe të Jetesës në Vullnetin Hyjnor", për Zotin " i mbron ata dhe vendet ku ata banojnë ". - fragment nga Dhurata e të jetuarit në vullnetin hyjnor në shkrimet e Luisa Piccarreta, Rev. Dr. Joseph L. Iannuzzi, STD, Ph.D.

 

TRIUMFI I ZEMRS S SHENJT

Por ky Triumf i Zemrës së Papërlyer dallohet nga Triumfi i Zemrës së Shenjtë në atë që, ashtu si koha e Shën Juan Diegos, duhet të vijë ende në shkatërrimin e "kulturës së vdekjes". Kjo është, kjo është vetëm një periudhë relativisht e shkurtër e paqes, një "gjysmë ore" thotë Shën Gjoni. Sepse pasi Gruaja të strehohet në shkretëtirë, Shkrimi thotë…

… Dragoi… zuri pozicionin e tij në rërën e detit. Pastaj pashë një kafshë që dilte nga deti me dhjetë brirë dhe shtatë kokë. (Zbul. 12:18, 13: 1)

Ka ende betejën e fundit që do të vijë midis mbretërisë së Satanit, e përqendruar tani në një "kafshë" dhe Mbretërisë së Krishtit. Isshtë faza e fundit e përballjes përfundimtare midis Ungjillit dhe anti-ngjilli, kisha dhe anti-kisha… Krishti dhe Antikrishti. Sikurse Triumfi i Krishtit arriti kulmin në Kryq dhe u kurorëzua në Ringjalljen e Tij, kështu gjithashtu, Triumfi i dytë i Zemrës së Shenjtë do të vijë përmes Pasionit të Kishës, i cili do të marrë një kurorë fitoreje në atë që Shën Gjoni e quan "ringjallja e parë". [12]shih Fituesit

Unë gjithashtu pashë shpirtrat e atyre të cilëve u ishte prerë koka për dëshminë e tyre për Jezusin dhe për fjalën e Zotit dhe të cilët nuk kishin adhuruar bishën ose figurën e saj dhe as kishin pranuar shenjën e saj në ballë ose në duar. Ata erdhën në jetë dhe mbretëruan me Krishtin për një mijë vjet. (Zbul. 20: 4)

Pohimi thelbësor është për një fazë të ndërmjetme në të cilën shenjtorët e ringjallur janë ende në tokë dhe nuk kanë hyrë ende në fazën e tyre të fundit, sepse ky është një nga aspektet e misterit të ditëve të fundit që ende nuk është zbuluar. - Kardinali Jean Daniélou (1905-1974), Një histori e doktrinës së hershme të krishterë përpara Këshillit të Nicea, 1964, f. 377

Kjo "fazë e ndërmjetme" është ajo që Shën Bernardi e referoi si ardhjen "e mesme" të Krishtit në shenjtorët e Tij:

Ardhja e ndërmjetme është e fshehur; në të vetëm të zgjedhurit e shohin Zotin brenda vetvetes së tyre dhe ata janë të shpëtuar… në ardhjen e tij të parë hyri Zoti ynë mishi ynë dhe në dobësinë tonë; në këtë ardhje të mesme ai hyn shpirt pushtet; në ardhjen përfundimtare ai do të shihet me lavdi dhe madhështi -St. Bernard, Liturgjia e Orëve, Vol I, fq. 169

Etërit e Kishës e kuptuan që kjo ishte një "epokë e paqes", një "pushim i së shtunës" për Kishën. Është Mbretërimi eukaristik të Krishtit deri në skajet e tokës në çdo komb: mbretërimi i Zemrës së Shenjtë.

Kjo përkushtim [ndaj Zemrës së Shenjtë] ishte përpjekja e fundit e dashurisë së Tij që Ai do t'u dhuronte njerëzve në këto epoka të fundit, në mënyrë që t'i tërhiqte ata nga perandoria e Satanit të cilën Ai dëshironte ta shkatërronte, dhe kështu t'i fuste në të ëmbëlën lirinë e sundimit të dashurisë së Tij, të cilën Ai dëshiroi ta rivendosë në zemrat e të gjithë atyre që duhet ta përqafojnë këtë përkushtim. - Shën. Margaret Mary, www.sacredheartdevotion.com

Ky "rregull i dashurisë" është mbretëria për të cilën folën disa Etër të hershëm të Kishës:

Ne rrëfejmë se një mbretëri na është premtuar mbi tokë, megjithëse para parajsës, vetëm në një gjendje tjetër ekzistence; për aq kohë sa do të jetë pas ringjalljes për një mijë vjet në qytetin hyjnisht të ndërtuar të Jeruzalemit ... Ne themi që ky qytet është siguruar nga Zoti për pranimin e shenjtorëve në ringjalljen e tyre, dhe duke i freskuar ata me bollëkun e të gjitha bekimeve vërtet shpirtërore , si një shpërblim për ato që kemi përçmuar ose humbur… - Tertulliani (155–240 pas Krishtit), Ati i Kishës Nicene; Adversus Marcion, Etërit Ante-Nicene, Henrickson Publishers, 1995, Vol. 3, faqe 342-343)

 

PËRFUNDIMTARE MENDIME

Tani, ajo që kam paraqitur më lart është një ndryshim nga ajo që kam shkruar më parë për sa kohë që unë, së bashku me disa teologë të shquar, shpesh kam bashkuar premtimin e Fatimas për një "periudhë paqeje" për t'iu referuar gjithashtu "mijë viteve" ose "Epoka e paqes". Merrni për shembull teologun e njohur papnor Kardinalin Ciappi:

Po, një mrekulli u premtua në Fatima, mrekullia më e madhe në historinë e botës, e dyta vetëm pas Ringjallja. Dhe kjo mrekulli do të jetë një epokë e paqes e cila kurrë më parë nuk i është dhënë botës. —Mario Luigi Kardinali Ciappi, 9 tetor 1994; teolog papal për Pius XII, Gjon XXIII, Paul VI, Gjon Pali I dhe Gjon Pali II; Katekizmi Familjar i Apostolit, (9 shtator 1993); f. 35

Sidoqoftë, meqenëse kemi të bëjmë këtu, jo me Publik, por të ashtuquajtur "zbulim privat", ka vend për interpretim se cila është kjo "periudhë e paqes".

Aktualisht ne shohim në mënyrë të paqartë, si në një pasqyrë… (1 Kor 13:12)

Sidoqoftë, ajo që është e qartë në Shkrimet e Shenjta është se pas "lëkundjes së madhe" të vulës së gjashtë, dyert e mëshirës duket se janë hapur për një kohë - pikërisht ajo që Jezusi i tha Shën Faustinës që Ai do të bënte: [13]shih Hapja Dyert e Mëshirës

Shkruaj: para se të vij si një Gjykatës i drejtë, së pari hap gjerë derën e mëshirës Sime. Ai që nuk pranon të kalojë përmes derës së mëshirës sime duhet të kalojë përmes derës së drejtësisë Sime -Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari i Shën Faustinës, n. 1146

Përmes ndërhyrjes së Zojës, Parajsës gjykimi i tokës duket se ndalet para një ndëshkimi përfundimtar - ai i "kafshës" - pas së cilës Mbreti i mbretërve dhe Zoti i zotërve vjen për t'i dhënë fund konfrontimit përfundimtar të kësaj epoke, dhe zinxhirin e Satanit për një kohë. [14]krh. Zb 20:2

Të dy Triumfet janë vepër e Dy Zemrave të Jezusit dhe Marisë për të vendosur mbretërimin e Tij në tokë. Triumfet nuk janë të pavarur nga njëri-tjetri, por janë po aq të unifikuar sa drita e agimit është e lidhur me lindjen e diellit. Triumfi i tyre formon një fitore të madhe, e cila është shpëtimi i njerëzimit, ose të paktën, ata që besojnë te Krishti.

Maria është si agimi i Diellit të përjetshëm, duke parandaluar Diellin e drejtësisë ... rrjedhin ose shufrën drejt së përjetshmes lule, duke prodhuar lulen e meshires. - Shën. Bonaventura, Pasqyra e Shën Mërisë, Ch. XIII

 

* Imazhet e Zojës me fëmijën Jezus dhe Eukaristinë, dhe Dy Zemrat janë nga Tommy Canning.

 

 

Faleminderit për mbështetjen e kësaj shërbese me kohë të plotë.
Kjo është koha më e vështirë e vitit,
dhurimi juaj vlerësohet shumë.

 

 

Marku luan tingëllimin e mrekullueshëm
McGillivray kitarë akustike e bërë me dorë. 

EBY_5003-199x300Shiko
mcgillivrayguitars.com

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 për një shpjegim të hollësishëm të Triumfit të Zemrës së Papërlyer, shih Triumfi - Pjesa I, Pjesa IIdhe Pjesa III
2 krh. Ef 1:10; Kol. 1:20
3 Katekizmi i Kishës Katolike, n 494
4 shih Redemptoris Mater, n 22
5 shih Millenarianism — Çfarë është, dhe nuk është
6 Heb 5: 8
7 Luka 2: 40
8 krh. Mat 24: 7-8
9 shih Shpata flakëruese
10 shih Ekzorcizmi i Dragoit
11 shih Shenjtëria e Re dhe Hyjnore
12 shih Fituesit
13 shih Hapja Dyert e Mëshirës
14 krh. Zb 20:2
Postuar ne BALLINA, MARY.

Komentet janë të mbyllura.