Dy tundimet

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 23 maj 2014
E Premtja e Javës së Pestë të Pashkëve

Tekste liturgjike këtu

 

 

KETU janë dy tundime të fuqishme me të cilat Kisha do të përballet në ditët në vazhdim për të nxjerrë shpirtrat nga rruga e ngushtë që të çon në jetë. Njëra është ajo që shqyrtuam dje - zërat që dëshirojnë të na turpërojnë për qëndrimin fort pas Ungjillit.

Këto forca këmbëngulin që mësimet e Kishës janë të vjetruara, retrograde, të pandjeshme, jopompozionale, joliberale, fanatike, madje edhe të urrejtura. - Mëngjesi i Lutjes Katolike Kombëtare, 15 maj 2014; LifeSiteNews.com

Tjetri është një tundim që do të përpiqet të minimizojë rëndësinë e doktrinës, duke sugjeruar që të gjithë mund të jemi "një" pa bagazhet e "dogmave të errëta". Me një fjalë, sinkretizmi.

Por ne kemi një dëshmitar të bukur në leximet e kësaj jave nga Veprat se si t'i rezistojmë këtyre grackave. Sepse ne shohim se të gjitha veprimet e tyre i janë shtyrë me kujdes dhe qëllimisht Traditës Apostolike. Ata nuk e trajtojnë lehtë të vërtetën, duke e trajtuar me kujdes sikur Dikush kishte vdekur për të. Në leximin e parë të sotëm, dishepujt janë të shpejtë për të shuar flakët e para të herezisë:

Meqenëse kemi dëgjuar se disa nga numri ynë që dolën jashtë pa asnjë mandat nga ne ju kanë mërzitur me mësimet e tyre dhe kanë prishur qetësinë tuaj shpirtërore

Tashmë ne shohim Kishën e hershme duke u përplasur me zbatime praktike të urdhërit të Krishtit për të "dashuruar njëri-tjetrin". Po, dashuria në zemër të saj është një shërbim sakrifikues dhe zbrazja e vetvetes për një tjetër. Por dashuria gjithashtu udhëzon, paralajmëron, korrigjon, disiplinon dhe kujdeset për mirëqenien e tjetrit, veçanërisht mirëqenien shpirtërore. Si mund të mos flasë dashuria kur rreziku është përpara? parime morale janë zëri pragmatik i dashurisë dhe kështu lidhen ngushtë me mandatin e Krishtit:

Ky është urdhërimi im: duajeni njëri-tjetrin ashtu si unë ju dua ... Shkoni, pra, dhe bëni dishepuj të të gjitha kombeve… duke i mësuar të respektojnë të gjitha ato që ju kam urdhëruar. (Ungjilli i sotëm dhe Mat. 28: 19-20)

Kështu, pasi të konsultohen me Apostujt dhe mësimet apostolike, ata japin mesazhin se, ndër të tjera, "martesa e paligjshme" nuk lejohet.

Asgjë nuk është ndryshe sot. Ne kemi një mandat që nuk është i yni ta ndryshojmë.

Nëse Jezusi tha, "e vërteta do t'ju lirojë", atëherë si mund të jetë e parëndësishme e vërteta? Përfundimi është se gënjeshtrat na çojnë në skllavëri.

Amen, amen, unë po të them se kushdo që bën mëkat është skllav i mëkatit. Një skllav nuk mbetet përgjithmonë në një familje, por djali mbetet gjithmonë. (Gjoni 8: 34-35)

We janë vëllezër dhe motra në Krisht me vëllezërit tanë të ndarë. Në fakt, ne jemi vëllezër dhe motra me jobesimtarë deri në atë masë sa kemi njerëzimin tonë të përbashkët përmes prindërve tanë të parë. Si të tillë, ne mund dhe duhet të gjejmë një konsensus të përbashkët me të cilin të ndërtojmë një shoqëri më të drejtë dhe paqësore. Por kjo vetëm duhet të rrisë zellin tonë për të ungjillizuar dhe për t'u mësuar kombeve ato të vërteta shpëtuese të Krishtit - së pari, lajmin e mirë që Jezusi ka ardhur për të na pajtuar me Atin, dhe pastaj doktrinat morale që burojnë prej tyre - në mënyrë që të çlirohen të gjithë popujt në gezimi i se vertetes. Shpëtimi i shpirtrave është zeniti ynë.

E vërteta ka rëndësi. E vërteta është Krishti. E vërteta është themeli mbi të cilin ndërtohet një civilizim i dashurisë dhe drita hyjnore që shpërndan gënjeshtrat e errësirës. Ne jemi thirrur jo vetëm që të jemi një "në Frymë", por edhe "i një mendjeje". [1]krh. Phil 1:27 Vëllezër dhe motra, nëse dëshironi të jeni miq të Krishtit, hidhni poshtë dy tundimet me të cilat po përballemi tani.

Unë nuk ju quaj më skllevër, sepse një skllav nuk di se çfarë po bën zotëria i tij. Unë ju kam quajtur miq, sepse ju kam thënë gjithçka kam dëgjuar nga Ati im. (Ungjilli i sotëm)

Zemra ime është e patundur, o Perëndi; zemra ime është e palëkundur ... (Psalmi i Sotëm)

 

LIDHJE ME LIDHJE

 

 

 


 

Faleminderit për dashurinë dhe mbështetjen tuaj të vazhdueshme. Ndihet

Për të marrë La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Flamuri Tani i Fjalës

Bashkohu me Mark në Facebook dhe Twitter!
logoja e FacebookTwitterlogo

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 krh. Phil 1:27
Postuar ne BALLINA, LEXIMET masive, E VURTETA E VARDRTET.