Vendimi

 

AS turneu im i fundit i ministrisë përparoi, ndjeva një peshë të re në shpirtin tim, një rëndesë zemre ndryshe nga misionet e mëparshme që Zoti më ka dërguar. Pasi predikova për dashurinë dhe mëshirën e Tij, unë e pyeta Atin një natë pse bota… pse ndokush nuk do të dëshironim t'i hapnim zemrat e tyre Jezusit që ka dhënë kaq shumë, i cili kurrë nuk ka lënduar një shpirt dhe që ka hapur dyert e Qiellit dhe ka fituar çdo bekim shpirtëror për ne përmes vdekjes së Tij mbi Kryq?

Përgjigjja erdhi shpejt, një fjalë nga vetë Shkrimet:

Dhe ky është vendimi, që drita erdhi në botë, por njerëzit preferuan errësirën ndaj dritës, sepse punët e tyre ishin të mbrapshta. (Gjoni 3:19)

Kuptimi në rritje, siç kam medituar në këtë fjalë, është se ajo është një përfundimtar fjala për kohën tonë, me të vërtetë a vendim për një botë tani në pragun e ndryshimit të jashtëzakonshëm.

 

Gruaja duke qarë

Ndërsa u përgatita të flas në një Katedrale, mora një email nga një burrë dhe një grua në Shtetet e Bashkuara të cilët i kam përmendur këtu më parë. [1]shih Ai Thërret Ndërsa Ne Slumber Burri ka marrë mesazhe nga Jezusi dhe Nëna e Bekuar, megjithëse ato i kanë mbajtur private, të njohura vetëm nga drejtori i tyre shpirtëror (i cili ishte zv / postulatori për kauzën e kanonizimit për Shën Faustinën) dhe disa shpirtra të tjerë. Në shtëpinë e tyre, ku qëndrova për disa ditë vitin e kaluar, janë statuja, fotografi dhe ikona të Zotit, Marisë dhe shenjtorëve të ndryshëm. Të gjithë ata kanë qarë vaj ose gjak në një kohë ose në një tjetër. Një nga imazhet tani është e varur në Marian Helpers Center (e Mëshirës Hyjnore) në Stockbridge, Mass., USA.

Një statujë, Zoja e Fatimas, filloi të qante përsëri. "Ajo qau nga të dy sytë ashtu si çdo njeri do të qante dhe lotët i vareshin nga hunda dhe mjekra", shkroi e shoqja. "Ajo ishte kaq e trishtuar dhe e zbehtë, duke kërkuar ndërsa na u lut nga kjo demonstrim i pabesueshëm i dashurisë përmes lotëve të saj të çmuar."

Pastaj burrit të saj iu përcoll një mesazh:

Ju duhet të përgatiteni tani ...

 

Përgatitja për çfarë?

Gjatë Takimit me Jezusin që prezantova përgjatë këtij turneu, fillova mbrëmjen duke folur për dashurinë dhe mëshirën e pakushtëzuar dhe të pafund të Zotit; si Ai më ka trajtuar mua si djalin plangprishës në jetën time, duke më befasuar nga dashuria e Tij kur më së paku e meritoja atë. Unë gjithashtu fola se si bota, i cili është shumë si djali plangprishës, është larguar nga Zoti. Edhe ne kemi falimentuar - moralisht dhe financiarisht. [2]shih Rrëshqitje dheu! Edhe ne përballemi me një uri botërore, jo vetëm fizikisht, por edhe a uria e Fjalës së Zotit. [3]shih Ora plangprishëse; Amosi 8:11 Dhe që edhe ne do të duhet të përjetojmë momentin përulës të varfërisë sonë të plotë, a tronditje e madhe të ndërgjegjes sonë, para se të jemi gati kthehu tek Ati. [4]shih Hyrja në Orën Prodigale Unë shpjegova se si gjatë katër shekujve të kaluar, gruaja dhe dragoi i Zbulesës 12 janë mbyllur në një konfrontim. [5]shikoj Big Picture Se kemi arritur sot në një "kulturë vdekjeje" dhe një moment vendimtar për njerëzimin. [6]Shiko Të jetosh Librin e Zbulesës

Kur mbërrita në shtëpi, dikush më dërgoi një lidhje me një shfaqje të pretenduar "të drejtpërdrejtë" të Zojës së Bekuar te Ivan Dragicevic i Medjugorje (shih. Medjugorje: Vetëm Faktet Zonjë) Kam kapur vetëm disa minuta nga një fjalim që ai dha më pas, kur ai kujtoi mesazhin e parë që Zoja jonë u dha vizionarëve rreth 30 vjet më parë:

Unë jam Mbretëresha e Paqes. Unë po vij, fëmijët e mi të dashur, sepse jam dërguar nga Biri im në mënyrë që t'ju ndihmoj. Të dashur fëmijë, paqe, paqe, paqe, vetëm paqe. Paqja duhet të mbretërojë në botë. Të dashur fëmijë, duhet të ketë paqe midis njeriut dhe Zotit. Duhet të ketë paqe midis të gjithë njerëzve. Të dashur fëmijë, kjo botë dhe njerëzimi janë në rrezik të madh, në rrezik të vetëshkatërrimit.

Ai shtoi,

Përgjatë 30 viteve të këtyre shfaqjeve, me të vërtetë kjo ka qenë një pikë kthese për njerëzimin, për familjen, për Kishën. Dhe kur them se jemi në një pikë kthese, ajo që dua të them është: a do të ecim në rrugën e Zotit apo do të ecim në rrugën e botës? - Ivan Dragicevic, Medjugorje Sot, Shkurt 2, 2012

Këtë javë, në Festën e Paraqitjes së Zotit, Zoja thuhet se i dha një tjetër shikues të Medjugorje një mesazh shumë të drejtpërdrejtë për botën:

Të dashur fëmijë; Unë jam me ju për kaq shumë kohë dhe tashmë për aq kohë po ju tregoj praninë e Zotit dhe dashurinë e Tij të pafund, të cilën dëshiroj që të gjithë ta njihni. Dhe ju, fëmijët e mi? Ju vazhdoni të jeni të shurdhër dhe të verbër ndërsa shikoni botën përreth jush dhe nuk doni të shihni se ku po shkon pa Birin tim. Ju po hiqni dorë prej Tij - dhe Ai është burimi i të gjitha mirësive. Ju më dëgjoni ndërsa unë po ju flas, por zemrat tuaja janë të mbyllura dhe ju nuk po më dëgjoni. Ju nuk po i luteni Shpirtit të Shenjtë që t'ju ndriçojë. Fëmijët e mi, krenaria ka ardhur të sundojë. Po ju tregoj përulësinë. Fëmijët e mi, mos harroni se vetëm një shpirt i përulur shkëlqen me pastërti dhe bukuri, sepse ka njohur dashurinë e Zotit. Vetëm një shpirt i përulur bëhet parajsë, sepse Biri im është në të -Mesazh për Mirjana, 2 shkurt 2012

Kjo do të thotë:

… Ky është vendimi, që drita erdhi në botë, por njerëzit preferuan errësirën ndaj dritës

Pra, për çfarë duhet të përgatitemi?

Besoj se duhet të përgatitemi, pjesërisht, për frytet e pashmangshme të një bote që ka përqafuar një "kulturë të vdekjes". Dhe cilat janë këto fruta? Papa Benedikti ka paralajmëruar vazhdimisht njerëzimin se rruga e errët që ka vendosur, një rrugë teknologjike pa një etik të krishterë dhe pajtim moral bazuar në ligjin natyror (shih Në prag), ka vënë në rrezik vetë "të ardhmen e njerëzimit". [7]shih Mali Profetik

Njerëzimi sot për fat të keq po përjeton një ndarje të madhe dhe të mprehtë konflikte që hedhin hije të errëta mbi të ardhmen e saj… rreziku i një rritje në numrin e vendeve që posedojnë armë bërthamore shkakton kapje të bazuar në çdo person përgjegjës. —POPA BENEDICT XVI, 11 dhjetor 2007; Sot USA

Problemi i vërtetë në këtë moment të historisë sonë është se Zoti po zhduket nga horizonti njerëzor dhe, me errësimin e dritës që vjen nga Zoti, njerëzimi po humbet kushinetat e saj, me efekte gjithnjë e më të dukshme shkatërruese.-Letër e Shenjtërisë së Tij Papa Benedikti XVI për të gjithë Peshkopët e Botës, 10 Mars 2009; Katolik Online

Ai thjesht po identifikon atë që Zoja e Fatima-s paralajmëroi se bota do të përballej nëse nuk kthehej nga rruga e saj. Ajo tha, në fakt, se komunizëm ("Gabimet" e Rusisë) do të përhapeshin në të gjithë botën ... diçka që ne tani po e dëshmojmë përmes shfaqjes së globalizimi shoqëruese me filozofinë e materializëm, [8]një sistem filozofik që e konsideron materien si realitetin e vetëm në
bota, e cila merr përsipër të shpjegojë çdo ngjarje në univers si
që rezulton nga kushtet dhe aktiviteti i materies, dhe që kështu
mohon ekzistencën e Zotit dhe të shpirtit. —Www.newadvent.org
kështu, edhe një herë, duke e vendosur njerëzimin në nofullat e dragoit.

Fatkeqësisht, rezistenca ndaj Frymës së Shenjtë të cilën Shën Pali thekson në dimensionin e brendshëm dhe subjektiv si tensioni, lufta dhe rebelimi që ndodhin në zemrën e njeriut, gjen në çdo periudhë të historisë dhe veçanërisht në epokën moderne dimensioni i jashtëm, e cila merr forma konkrete si përmbajtje e kulturës dhe civilizimit, si a sistem filozofik, një ideologji, një program për veprim dhe për formësimin e sjelljes njerëzore. Ajo arrin shprehjen e saj më të qartë në materializëm, si në formën e tij teorike: si një sistem mendimi, ashtu edhe në formën e tij praktike: si një metodë për të interpretuar dhe vlerësuar faktet, dhe po ashtu si një program i sjelljes përkatëse. Sistemi i cili është zhvilluar më së shumti dhe ka çuar në pasojat e tij ekstreme praktike, kjo formë e mendimit, ideologjisë dhe praksës është materializmi dialektik dhe historik, i cili ende njihet si thelbi thelbësor i marksizmit. —POPA JOHN PAUL II, Dominum et Vivificantem, n 56

Kjo është pikërisht ajo që Zoja e Fatimes paralajmëroi se do të ndodhte:

Nëse kërkesat e mia merren parasysh, Rusia do të konvertohet dhe do të ketë paqe; nëse jo, ajo do t'i përhapë gabimet e saj në të gjithë botën, duke shkaktuar luftëra dhe përndjekje të Kishës. - Zoja jonë e Fatimes, Mesazhi i Fatimes, www.vatican.va

Një nga gjërat që u thashë dëgjuesve të mi në këtë turne ishte se si, në 1917, tre vizionarë fëmijë të Fatimas panë një engjëll me një shpatë flakëruese që do të godiste tokën me ndëshkim. Por Nëna e Zotit u shfaq, dritë që rridhte nga ajo drejt engjëllit, i cili më pas ndaloi dhe thirri “Pendim, pendim, pendim.”Me këtë, botës iu dha një“ kohë mëshire ”në të cilën tani po jetojmë, siç Jezusi më vonë i konfirmoi Shën Faustinës: [9]shih Koha e hirit po skadon? Pjesa III

Po e zgjas kohën e mëshirës për hir të [mëkatarëve]. Ndërsa ka akoma kohë, le të kërkojnë ndihmën e mëshirës sime… Ai që nuk pranon të kalojë përmes derës së mëshirës Sime duhet të kalojë përmes derës së drejtësisë Sime. -Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari i Shën Faustinës, 1160, 848, 1146

Por tani, në mesin e shumë njerëzve ekziston një ndjenjë që "koha e mëshirës" mund të jetë duke u mbyllur.

Engjëlli me shpatën e ndezur në të majtë të Nënës së Zotit kujton imazhe të ngjashme në Librin e Zbulesës. Kjo paraqet kërcënimin e gjykimit që shfaqet në të gjithë botën. Sot mundësia që bota të shndërrohet në hi në një det zjarri nuk duket më fantazi e pastër: vetë njeriu, me shpikjet e tij, ka farkëtuar shpatën e ndezur. - Ratzinger Kardinal (POPE BENEDIKTI XVI), Mesazhi i Fatimes, Nga Uebfaqja e Vatikanit

Duke kujtuar se "dita e Zotit", sipas Etërve të hershëm të Kishës, nuk është një ditë e vetme 24 orë, por një periudha kohore që fillon në errësirën e rojë para ardhjes së agimit, [10]shih Edhe dy ditë Fjalët e Shën Palit mbartin një mesazh për ne sot që është më i rëndësishëm se kurrë:

Sepse ju vetë e dini shumë mirë që dita e Zotit do të vijë si një vjedhës natën. Kur njerëzit po thonë: "Paqe dhe siguri", atëherë fatkeqësia e papritur u vjen mbi ta, si dhimbjet e lindjes mbi një grua shtatzënë, dhe ata nuk do të shpëtojnë. Por ju, vëllezër, nuk jeni në errësirë, që ajo ditë t'ju mundë si një vjedhës. Për të gjithë ju jeni fëmijë të dritës dhe fëmijë të ditës. Ne nuk jemi të natës apo të errësirës. Prandaj, le të mos flemë siç bëjnë të tjerët, por le të qëndrojmë vigjilent dhe të matur. (1 Sel. 5: 2-6)

Ato fjalëtLot e Zojës… paralajmërimet e Benediktit… ata na bëjnë të pakëndshëm. Ata nuk janë një perspektivë e gëzuar. Ne nuk duam të besojmë se bota me të cilën jemi mësuar do të ndryshojë. Por siç u them shpesh dëgjuesve të mi, “Mary nuk duket se ka pirë çaj me fëmijët e saj. Ajo është dërguar nga Zoti për të na thirrur përsëri nga gremina ". Nga “vetë shkatërrim".

 

Përgatitja për paqe

Por një pjesë e mesazhit të Nënës Sonë, e shpallur në Fatima, ishte gjithashtu përgatitja për një "triumf" të madh.

Në fund, Zemra ime e Papërlyer do të triumfojë. Ati i Shenjtë do të më shenjtërojë Rusinë dhe ajo do të konvertohet dhe botës do t'i jepet një periudhë paqeje ".. -Mesazhi i Fatimes, www.vatican.va

Kështu, ne nuk jemi duke u përgatitur për fundin e botës - siç do të na besonte filmi 2012. Mesazhi i Fatimas (dhe ndoshta Medjugorje, atë që Gjon Pali II e quajti "një vazhdim dhe zgjerim i Fatimas". [11]shih http://wap.medjugorje.ws/en/articles/medjugorje-pope-john-paul-ii-interview-bishop-hnilica/ ) është në përputhje me vizionin e Etërve të hershëm të Kishës; që në fund të kësaj epoke, e keqja do të kulmonte ... por do të pastrohej nga toka për një periudhë shenjtërie të paparë (krh. Zbulesa 20: 1-7):

Meqenëse Zoti, pasi mbaroi veprat e Tij, pushoi ditën e shtatë dhe e bekoi atë, në fund të vitit të gjashtë mijë, e gjithë ligësia duhet të hiqet nga toka dhe drejtësia të mbretërojë për një mijë vjet —Caecilius Firmianus Lactantius (250-317 pas Krishtit; shkrimtar kishtar), Institutet Hyjnore, Vëllimi 7

Një njeri mes nesh me emrin Gjon, një nga Apostujt e Krishtit, mori dhe paratha që pasuesit e Krishtit do të banonin në Jeruzalem për një mijë vjet dhe se më pas do të ndodhte ringjallja dhe gjykimi universal dhe, me pak fjalë, i përjetshëm. -St. Justin Martir, Dialogu me Trypho, Ch. 81, Etërit e Kishës, Trashëgimia e Krishterë

Ky triumf nuk është diçka "atje;" nuk është diçka që Zoja do të bëjë ndërsa ne shikojmë si spektatorë. Kujto fjalët drejtuar Satanait pasi ai joshi Evën:

Unë do të vë armiqësi midis teje dhe gruas, dhe midis pasardhësve të tu dhe atyre; ata do të godasin në kokën tuaj, ndërsa ju godisni në thembrën e tyre. (Zan 3:15)

"Thembra e gruas", mund të thuash, unë dhe ti jemi in Krishti Throughshtë përmes jetës sonë në Të, përmes fuqisë së Tij, fuqisë së Shpirtit të Shenjtë, që Satanai do të mundet: [12]shih Triumfi i Marisë, Triumfi i Kishës

Ja, unë ju kam dhënë fuqinë 'të shkelni mbi gjarpërinj' dhe akrepë dhe mbi forcën e plotë të armikut dhe asgjë nuk do t'ju dëmtojë. (Luka 10:19)

Kështu, Nëna Jonë vjen në formojnë këtë jetë të Jezusit brenda nesh - mënyra se si ajo, me Shpirtin e Shenjtë, së bashku formuan jetën e Jezusit brenda saj barku [13]shih Shfaqjet e Fundit në Tokë Por ajo mund ta bëjë këtë për aq kohë sa ne i japim çdo ditë "fiat" -in tonë Perëndisë - po-në lutje, Sakramentet, Shkrimet, në faljen e armiqve tanë dhe në dashurinë dhe shërbimin ndaj të afërmit tonë ashtu si Jezusi na donte dhe na shërbente.

Zoja ka ardhur si Nëna e Shpresës dhe ajo ka ardhur për të na udhëhequr drejt një të ardhme të madhe, por ne duhet të ndryshojmë dhe ta vendosim Zotin në vendin e parë në jetën tonë. Ne duhet të fillojmë të ecim nëpër jetë me Të. Dhe Zoja ka ardhur për të sjellë ripërtëritje në Kishën shumë të lodhur të sotme. Zoja thotë se nëse jemi të fortë, Kisha është gjithashtu e fortë - por nëse jemi të dobët, edhe Kisha është e fortë. —Ivan Dragicevic, shikues i Medjugorje, raportuar nga Jakob Marschner, Bosnjë-Hercegovinë; Spiritdaily.net

Së fundmi, ashtu si djali plangprishës ishte "befasuar nga dashuria", ashtu edhe bota mund të habitet nga një moment i madh mëshire në të cilin Zoti do të zbulojë Veten si "drita e së vërtetës" për një botë të humbur në "shpatin e derrit" të mëkatit - atë që mistikët e kanë quajtur "Ndriçim të ndërgjegjes" ose "Paralajmërim" për njerëzimin (shih Syri i Stuhisë Ndriçimi i Zbulesës):

Atëherë legjioni i shpirtrave të vegjël, viktima të Dashurisë së mëshirshme, do të bëhet po aq i shumtë 'sa yjet e parajsës dhe rëra e bregdetit'. Do të jetë e tmerrshme për Satanain; kjo do të ndihmojë Virgjëreshën e Bekuar të shtypë plotësisht kokën e tij krenare. -St. Thérése e Lisieux, Doracaku i Legjionit i Marisë, fq. 256-257

Nuk do të jetë fundi i betejës. Në fakt, do të jetë moment vendimtar kur shpirtrat duhet të zgjedhin të kalojnë përmes derës së mëshirës… ose derës së drejtësisë që vetë Antikrishti mund të hapë shumë mirë, pasi ai sjell kulturën e vdekjes në zenitin e saj [14]Shiko Revolucioni Global! Pas Ndriçimit në një ballafaqimi përfundimtar kundër Kishës në këtë epokë. [15]shih Kuptimi i Përballjes Finale

 

VERDIKTI

Vendimi është ky:

Fëmija im, të gjitha mëkatet e tua nuk e kanë plagosur Zemrën time aq dhimbshme sa mungesa e tanishme e besimit - që pas kaq shumë përpjekjesh të dashurisë dhe mëshirës Sime, ju prapë duhet të dyshoni në mirësinë time. —Jezus, te Shën Faustina; Mëshira Hyjnore në Shpirtin Tim, Ditari i Shën Faustinës, n. 1486

… Që bota duhet refuzoj Mirësia e tij. Kështu, siç shkruajti Fatima, Luc Lucia,

… Të mos themi se është Zoti ai që po na ndëshkon në këtë mënyrë; përkundrazi janë vetë njerëzit që po përgatisin të tyret dënimi. Në mirësinë e tij Zoti na paralajmëron dhe na thërret në rrugën e drejtë, duke respektuar lirinë që na ka dhënë; pra njerëzit janë përgjegjës. –Sr. Lucia, një nga vizionarët e Fatimas, në një letër drejtuar Atit të Shenjtë, 12 maj 1982. 

Në një fjalim drejtuar një grupi pelegrinëve në Gjermani, Gjon Pali II u regjistrua të ketë thënë:

Ne duhet të jemi të përgatitur t'i nënshtrohemi sprovave të mëdha në një të ardhme jo shumë të largët; sprova që do të kërkojnë që ne të heqim dorë edhe nga jeta jonë, dhe një dhuratë totale e vetes për Krishtin dhe për Krishtin. Përmes lutjeve tuaja dhe të miat, është e mundur të lehtësoni këtë shtrëngim, por nuk është më e mundur ta shmangni atë, sepse vetëm në këtë mënyrë Kisha mund të rinovohet në mënyrë efektive. Sa herë, me të vërtetë, rinovimi i Kishës është kryer në gjak? Këtë herë, përsëri, nuk do të jetë ndryshe. - Regjis Scanlon, Përmbytja dhe zjarri, Rishikim Homiletic & Pastoral, Prill 1994

Kjo ishte një jehonë e asaj që ai profetizoi ndërsa ishte ende kardinal, një fjalë që ne tani po jetojmë në ditët tona, dhe ditët në vazhdim ditët e lavdisë, ditët e sprovës, ditët, në fund të fundit, të triumf...

Tani po përballemi me përballjen përfundimtare midis Kishës dhe anti-Kishës, të Ungjillit kundrejt anti-Ungjillit. Kjo përballje qëndron brenda planeve të Providencës hyjnore; është një sprovë që duhet të marrë e gjithë Kisha, dhe Kisha Polake në veçanti. Isshtë një provë jo vetëm e kombit tonë dhe e Kishës, por në një farë kuptimi një provë e 2,000 viteve të kulturës dhe civilizimit të krishterë, me të gjitha pasojat e tij për dinjitetin njerëzor, të drejtat individuale, të drejtat e njeriut dhe të drejtat e kombeve. - Kardinali Karol Wojtyla (JOHN PAUL II), në Kongresin Eukaristik, Filadelfia, PA; 13 gusht 1976

 

… Drita shkëlqen në errësirë,
dhe errësira nuk e ka kapërcyer atë. (Gjoni 1: 5)

 

 

Këtu është një segmenti i videos që ishte ulur në kutinë time postare ndërsa po shkruaja Vendimi. Unë nuk e pashë atë deri pas postimit të këtij shkrimi. Vlen të dëgjohet se çfarë thonë analistët "laikë" dhe përgjigjja befasuese që ata ndiejnë është zgjidhja e kohërave tona shqetësuese. Unë botoj rrallë lidhje si kjo, por duke pasur parasysh natyrën serioze të temës, është mirë të dallosh se çfarë thonë zërat e tjerë ... veçanërisht kur ato janë një jehonë. (Kjo nuk është një miratim i shfaqjes, pjesëmarrësve të tij, apo pikëpamjeve politike).

 Për të parë në ekran të plotë, shkoni te kjo lidhje.


 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 shih Ai Thërret Ndërsa Ne Slumber
2 shih Rrëshqitje dheu!
3 shih Ora plangprishëse; Amosi 8:11
4 shih Hyrja në Orën Prodigale
5 shikoj Big Picture
6 Shiko Të jetosh Librin e Zbulesës
7 shih Mali Profetik
8 një sistem filozofik që e konsideron materien si realitetin e vetëm në
bota, e cila merr përsipër të shpjegojë çdo ngjarje në univers si
që rezulton nga kushtet dhe aktiviteti i materies, dhe që kështu
mohon ekzistencën e Zotit dhe të shpirtit. —Www.newadvent.org
9 shih Koha e hirit po skadon? Pjesa III
10 shih Edhe dy ditë
11 shih http://wap.medjugorje.ws/en/articles/medjugorje-pope-john-paul-ii-interview-bishop-hnilica/
12 shih Triumfi i Marisë, Triumfi i Kishës
13 shih Shfaqjet e Fundit në Tokë
14 Shiko Revolucioni Global! Pas Ndriçimit
15 shih Kuptimi i Përballjes Finale
Postuar ne BALLINA, SHENJAT dhe tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Komentet janë të mbyllura.