Fituesit

 

A gjëja më e shquar për Zotin Tonë Jezus është se Ai nuk mban asgjë për Vetë. Ai jo vetëm që i jep të gjithë lavdinë Atit, por pastaj dëshiron ta ndajë lavdinë e Tij me të us në masën që bëhemi bashkërenduesit bashkëpunëtorë me Krishtin (krh. Ef. 3: 6).

Duke folur për Mesian, Isaia shkruan:

Unë, Zoti, të kam thirrur për fitoren e drejtësisë, Unë të kam kapur për dore; Unë të formova dhe të vë si një besëlidhje të njerëzve, një dritë për kombet, për të hapur sytë e të verbërve, për të nxjerrë të burgosur nga burgu dhe nga burgu, ata që jetojnë në errësirë. (Isaia 42: 6-8)

Nga ana tjetër, Jezusi e ndan këtë mision me Kishën: të bëhet një dritë për kombet, shërimi dhe çlirimi i të burgosurve nga mëkati i tyre dhe mësuesit e së vërtetës hyjnore, pa të cilën, nuk ka drejtësi. Ndërmarrja e kësaj pune do të na kushtojë, pasi i kushtoi Jezusit. Në qoftë se kokrra e grurit nuk bie në tokë dhe nuk vdes, ajo nuk mund të japë fryt. [1]krh. Gjoni 12:24 Por më pas Ai gjithashtu ndan me besnikët trashëgiminë e Tij, të paguar në gjak. Këto janë shtatë premtimet që Ai bën nga buzët e Tij:

Fitimtarit do t'i jap të drejtën të hajë nga pema e jetës që është në kopshtin e Zotit. (Zbul. 2: 7)

Fituesi nuk do të dëmtohet nga vdekja e dytë. (Zbul. 2:11)

Fitimtarit do t'i jap një manë të fshehur; Unë gjithashtu do t'i jap një amulet të bardhë mbi të cilin është shkruar një emër i ri… (Zbul. 2:17)

Për fituesin, i cili ruan rrugët e mia deri në fund,
Unë do të jap autoritet mbi kombet. (Zbul. 2:26)

Kështu, fituesi do të vishet me të bardha dhe unë kurrë nuk do ta fshij emrin e tij nga libri i jetës, por do ta njoh emrin e tij në prani të Atit tim dhe të engjëjve të tij. (Zbul. 3: 5)

Fituesin që unë do ta bëj një kolonë në tempullin e Perëndisë tim, dhe ai nuk do ta braktisë kurrë më. Mbi të unë do të shkruaj emrin e Perëndisë tim dhe emrin e qytetit të Perëndisë tim Rev (Zbul. 3:12)

Unë do t'i jap fituesit të drejtën të ulet me mua në fronin tim ... (Zbul. 3:20)

Siç e shohim Stuhi persekutimi duke dalë në horizont, do të bënim mirë ta lexonim përsëri këtë "kredo të Viktorit" kur të ndihemi paksa të mbingarkuar. Megjithatë, siç e kam thënë më parë, është vetëm një hir i pastër që do ta bartë Kishën gjatë kësaj kohe ndërsa ajo ndan në Pasionin e Zotit tonë:

… Ajo do të ndjekë Zotin e saj në vdekjen dhe Ringjalljen e tij. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 677

Pra, nëse Jezusi mori një vajosje para Pasionit të Tij, ashtu si bëri në Ungjill,[2]krh. Gjoni 12:3 kështu gjithashtu, Kisha do të marrë një vajosje nga Zoti për ta përgatitur atë për Pasionin e saj. Kjo vajosje do të vijë gjithashtu përmes një "Maria", por kësaj here Nëna e Zotit, e cila përmes ndërmjetësimit të saj dhe Flaka e Dashurisë nga zemra e saj, do të ndihmojë në pajisjen e shenjtorëve jo vetëm që të durojnë, por të marshojnë në territorin e armikut. [3]shih Gideoni i Ri Të mbushur me Shpirt, besimtarët do të jenë në gjendje të thonë, madje edhe përballë përndjekësve të tyre:

Zoti është drita ime dhe shpëtimi im; nga kush duhet te kem frike? Zoti është streha e jetës sime; nga kush duhet te kem frike? (Psalmi i sotëm)

Sepse vuajtjet e kësaj kohe të tanishme nuk janë asgjë krahasuar me lavdinë për t'u zbuluar Fitimtarët. [4]krh. Rom 8: 18

Spirit Shpirti i Shenjtë ndryshon ata në të cilët ai banon dhe ndryshon të gjithë modelin e jetës së tyre. Me Shpirtin brenda tyre është krejt e natyrshme që njerëzit që ishin zhytur në gjërat e kësaj bote të bëhen krejtësisht të huaj në pikëpamjen e tyre dhe që frikacakët të bëhen burra me shumë guxim. - Shën. Kirili i Aleksandrisë, Madhështor, Prill, 2013, f. 34

Na jepet arsyeja të besojmë se, drejt fundit të kohës dhe mbase më shpejt sesa presim, Zoti do të ringjallë njerëz të mëdhenj të mbushur me Shpirtin e Shenjtë dhe të mbarsur me frymën e Marisë. Përmes tyre, Maria, Mbretëresha më e fuqishme, do të bëjë mrekulli të mëdha në botë, duke shkatërruar mëkatin dhe duke vendosur mbretërinë e Jezusit, Birit të saj mbi rrënojat e mbretërisë së korruptuar të botës. Këta njerëz të shenjtë do ta arrijnë këtë me anë të përkushtimit të së cilës unë gjurmoj vetëm skicat kryesore dhe që vuan nga paaftësia ime. (Zbul. 18: 20) - Shën. Louis de Montfort, Sekreti i Marisë, n 59

 

Botuar për herë të parë më 30 mars 2015.

 

LIDHJE ME LIDHJE

Shpresë autentike

Stuhia e Madhe

Françesku dhe pasioni i ardhshëm i kishës

Përndjekja është afër

Përndjekja… dhe Tsunami Moral

Kolapsi i Amerikës dhe persekutimi i ri

 

 

Dëgjoni në vijim:


 

 

Ndiqni Markun dhe "shenjat e ditëve" të përditshme këtu:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:


Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 krh. Gjoni 12:24
2 krh. Gjoni 12:3
3 shih Gideoni i Ri
4 krh. Rom 8: 18
Postuar ne BALLINA, LEXIMET masive, Epoka e paqes dhe tagged , , , , , .

Komentet janë të mbyllura.