Vigjilja e dhimbjeve

Meshat po anullohen në të gjithë botën (Foto nga Sergio Ibannez)

 

IT është me tmerr dhe pikëllim të përzier, trishtim dhe mosbesim që shumë prej nesh e lexojnë për ndërprerjen e Mesheve Katolike në të gjithë botën. Një burrë tha se nuk lejohet më të sjellë kungimin tek ata në shtëpitë e pleqve. Një dioqezë tjetër po refuzon të dëgjojë rrëfimet. Triumumi i Pashkëve, reflektimi solemn mbi Pasionin, Vdekjen dhe Ringjalljen e Jezusit, është duke u zhvilluar anuluar në shumë vende. Po, po, ka argumente racionale: “Ne kemi një detyrim të kujdesemi për shumë të vegjël, të moshuar dhe ata me sistem imunitar të kompromentuar. Dhe mënyra më e mirë për t'u kujdesur për ta është minimizimi i mbledhjeve të grupeve të mëdha për momentin ... "Mos e ki mendjen se kjo ka qenë gjithmonë rasti i gripit sezonal (dhe ne kurrë nuk i kemi anuluar Meshat për këtë). 

Në të njëjtën kohë, nuk mund të mos mendoj për Shën Damianin i cili qëllimisht jetoi mes lebrozëve në mënyrë që të kujdeset për nevojat e tyre fizike dhe shpirtërore (përfundimisht duke iu nënshtruar vetë sëmundjes). Ose Shën Tereza e Kalkutës, e cila zgjodhi fjalë për fjalë të vdekurit dhe të sëmurët nga ulluqet, duke i çuar përsëri në manastirin e saj, ku ajo ushqeu trupat e tyre të kalbur dhe shpirtrat e etur në Parajsë. Ose Apostujt, të cilët Jezusi i dërgoi midis të sëmurëve për të shëruar dhe çliruar nga frymërat e liga. "Kam ardhur për të sëmurët", Ai deklaroi. Nëse Jezusi do ta kishte fjalën vetëm nga ana shpirtërore, Ai kurrë nuk do ta kishte shëruar të sëmurën, aq më pak u tha Apostujve të dilnin dhe prek Them. 

Këto shenja do të shoqërojnë ata që besojnë ... Ata do të vendosin duart mbi të sëmurët dhe do të shërohen. (Marku 16: 17-18)

Me fjalë të tjera, Kisha kurrë nuk i është afruar mëkatit, sëmundjes dhe së keqes me doreza keci; shenjtorët e saj janë përballur gjithmonë me armiqtë e saj, si fizikë ashtu edhe shpirtërorë, me shpatën e Fjalës së Zotit dhe mburojën e Besimit. 

… Sepse kushdo që ka lindur nga Zoti pushton botën. Dhe fitorja që pushton botën është besimi ynë. (1 Gjonit 5: 4)

Kështu, vajton një prift:

Çfarë brezi wimps. Sëmundja është e vërtetë - lani duart. Mëkati është i vërtetë - le të lajë Zoti shpirtrat tanë. Pse i mbyllim shkollat ​​tona [dhe kishat] ndaj kërcënimit të një virusi që mund të shkaktojë që fëmijët të sëmuren pleqtë e tyre, por hapim qilimin për teknologjinë që sjell virusin e pornografisë tek fëmijët tanë, duke i varur ata në hitin e dopaminës që i kushtëzon ata të pështyjnë si qeni i Pavlov në mendimin e konsumizmit dhe argëtimit? - Fr. Stefano Penna, Mesazh për Bordin e Administratorëve të Shkollës Katolike Kanadeze, 13 Mars, 2020

Le të lutemi për këtë, që Shpirti i Shenjtë t'u japë pastorëve aftësinë për dallim baritor, në mënyrë që ata të mund të sigurojnë masa që nuk i lënë të shenjtë, njerëzit besnikë të Zotit vetëm, dhe kështu që njerëzit e Zotit të ndihen të shoqëruar nga pastorët e tyre , ngushëlluar nga Fjala e Zotit, nga sakramentet dhe nga lutja. —POPA FRANCIS, Homily, 13 Mars, 2020; Agjencia e lajmeve katolike

Përsëri, është përgjigje për koronavirusin "Covid-19" që është thellësisht shqetësues. Tani ekzistojnë tre frymëra të mëdha në botë: Frikë (që ka të bëjë me gjykimin), Kontrolli përtaci; ata po veprojnë në mungesë virale të besimit, botëror dhe apatisë. Ata janë të njëjtët shpirtra që operuan Apostujt në Kopshtin e Gjetsemanit

 

GETSEMANIA E KISHAVE

Një nga lexuesit e mi francezë sapo ndau këtë histori me përkthyesin tim:

Sot, kur mora Eukaristinë në gjuhë, dëgjova Mikpritësin që më plasi në gojë, diçka që nuk e kam dëgjuar kurrë më parë. Në të njëjtën kohë, dëgjova një fjalë në zemrën time: "Tai do të jetë themeli i Kishës Sime i tronditur, " dhe unë shpërtheva në lot. Atë që ndjeva nuk mund ta shpjegoj, por jemi vërtet pika pa kthim: njerëzimi ka nevojë për këtë pastrim për t'u kthyer te Zoti ynë.

Po, ky lexues sapo ka përmbledhur pesëmbëdhjetë vjet dhe mbi 1500 shkrime në këtë faqe në internet - një mesazh i paralajmërim dhe shpresë. Isshtë historia e Djali plangprishës in Ungjilli i sotëm: ne kemi braktisur shtëpinë e Atit tonë dhe tani, njerëzimi kolektivisht e gjen veten ngadalë duke u zhytur në derrin e rebelimit të tij. Këtu është një fjalë tjetër nga ditari im rreth nëntë vjet më parë:

Fëmija im, përgatite shpirtin tënd për ngjarjet që duhet të ndodhin. Mos kini frikë, sepse frika është një shenjë e një besimi të dobët dhe dashurisë së papastër. Përkundrazi, ki besim me gjithë zemër në gjithçka që do të arrij mbi faqen e dheut. Vetëm atëherë, në "plotësinë e natës", populli im do të jetë në gjendje të njohë dritën ArchMar 15, 2011

Ati nuk dëshiron asgjë më shumë sesa të na rikthejë në pastërtinë, birërinë dhe dinjitetin që është me të drejtë e jona sepse ne jemi bërë në shëmbëlltyrën e Tij. Por ashtu si Biri Prodigal duhej të kalonte nëpër ndëshkime që më në fund "Njoh dritën", kështu duhet edhe ky brez.

A mendoni se kjo është negative? A mendoni se jam e zymte? Apo mendoni se, për sa kohë që kemi komoditetin tonë, midis tyre - letër higjienike - që në të vërtetë nuk është problemi ynë që miliarda njerëz nuk e njohin më, ose refuzojnë plotësisht, Jezu Krishtin?

Ne nuk mund ta pranojmë me qetësi pjesën tjetër të njerëzimit që bie përsëri në paganizëm. - Ratzinger Kardinal (POPE BENEDIKTI XVI), Ungjillizimi i Ri, Ndërtimi i Qytetërimit të Dashurisë; Fjalimi drejtuar katekistëve dhe mësuesve të fesë, 12 dhjetor 2000

Por ne po Ne jemi mjaft të kënaqur, duket se shikojmë që themelet e krishterimit zhduken në Perëndim; të anashkalojmë të bashkëkrishterët tanë të martirizuar në Lindje ose të palindurit e deshmituar deri në një moment 100,000 çdo ditë anembanë globit. Ah! Por Zoti është i mëshirshëm dhe i dashur. E gjithë kjo fjalë për gjykim, drejtësi dhe ndëshkim është thjesht… mirë, kështu ia vendosi një prift një lexuesi tim evropian pasi lexoi Pika pa kthim:

Unë jam më se i gatshëm në lidhje me këto faqe, devotshmëria e të cilave është bërë veçanërisht e kritikave dhe parashikimeve apokaliptike. Ju lutem mos më dërgoni këto lidhje.
Të cilit Jezusi i përgjigjet:
A jeni ende duke fjetur dhe duke pushuar? Vini re, ora është afër kur Biri i njeriut do t'u dorëzohet mëkatarëve. (Mat 26:45)
 
Veryshtë përgjumja jonë për praninë e Zotit që na bën të pandjeshëm ndaj së keqes: ne nuk e dëgjojmë Zotin sepse nuk duam të shqetësohemi dhe kështu qëndrojmë indiferentë ndaj së keqes… 'përgjumja' është e jona, e atyre prej nesh që nuk duan të shohin forcën e plotë të së keqes dhe nuk duan të hyjnë në pasionin e tij. —POPA BENEDICT XVI, Agjencia Katolike e Lajmeve, Qyteti i Vatikanit, 20 Prill 2011, Audienca e Përgjithshme
Ndoshta është koha të ndaj me ju një Shkrim që Zoti më dha në fillim të këtij shkrimi apostull. Në atë kohë, unë isha duke udhëtuar në të gjithë Veriun Amerika duke dhënë koncerte, duke kënduar këngët e mia të dashurisë dhe meloditë e mia shpirtërore për publikun e vogël këtu dhe atje ndërsa ndan paralajmërime të dashura për atë që po shpaloset sot. Kur lexova këto fjalë të mëposhtme, qeshi… dhe më pas u drodh:
Sa për ju, bir njeriu, njerëzit tuaj po flasin për ju pranë mureve dhe në hyrjet e shtëpive. Ata i thonë njëri-tjetrit: "Le të dëgjojmë fjalën e fundit që vjen nga Zoti". Njerëzit e mi vijnë tek ju, duke u mbledhur si një turmë dhe duke u ulur para jush për të dëgjuar fjalët tuaja, por ata nuk do të veprojnë sipas tyre ... Për ta ju jeni vetëm një këngëtar i këngëve të dashurisë, me një zë të këndshëm dhe një prekje të zgjuar. Ata i dëgjojnë fjalët tuaja, por nuk u binden atyre. Por kur të vijë - dhe me siguri do të vijë! - ata do ta dinë që kishte një profet mes tyre. (Ezekieli 33: 30-33)
Jo, unë nuk po pretendoj të jem një profet - por Zoja dhe papët janë krye-profetët e Zotit - dhe jam përpjekur të bërtas fjalët e tyre nga çatitë (krh. Habb 2: 1-4). Por sa pak kanë dëgjuar! Sa vazhdojnë ta hedhin poshtë shenjat e kohës sepse nuk duan të përballen Pasioni i Kishës? Në të vërtetë, profetët shpesh i ankoheshin Zotit, ashtu si Isaia, në një pjesë tjetër që Zoti më dha në të njëjtën kohë:

“Shkoni dhe i thoni këtij populli: Dëgjoni me kujdes, por mos e kuptoni! Shikoni me vëmendje, por mos perceptoni! Bëni zemrën e këtij populli të plogësht, shurdhoni veshët dhe mbyllni sytë; që ata të mos shohin me sy dhe të dëgjojnë me veshët e tyre dhe zemra e tyre të mos kuptojë, dhe ata të kthehen dhe të shërohen ".

"Për sa kohë, o Zot?" Unë pyeta. Dhe ai u përgjigj: “Derisa qytetet të shkretohen, pa banorë, shtëpi, pa njerëz, dhe toka të jetë një shkretëtirë e shkretë. Derisa Zoti të dërgojë njerëzit larg dhe e madhe është shkretimi në mes të vendit ". (Isaia 6: 8-12)

Unë e di që po flas pikërisht tani kryesisht Zhurma e vogël e zonjës sonë. Ju merrni atë; Unë e di që ju merrni pjesë në hidhërimin dhe zhgënjimin tim. Në të njëjtën kohë, ju e kuptoni që ndëshkimi nuk është fjala e fundit. Siç i tha Zoja Fr. Stefano Gobbi:
Lutuni në mënyrë që të falënderoni Atin Qiellor, i cili po udhëheq ngjarjet njerëzore drejt përmbushjes së planit të Tij të madh të dashurisë dhe lavdisë ... Paqja do të vijë, pas vuajtjeve të mëdha për të cilat Kisha dhe e gjithë njerëzimi tashmë janë thirrur, përmes pastrimi i tyre i brendshëm dhe i përgjakshëm… Edhe tani, ngjarjet e mëdha po vijnë, dhe të gjitha do të realizohen me një ritëm më të shpejtë, në mënyrë që të mund të shfaqen në të gjithë botën, aq shpejt sa e mundur, ylberi i ri i paqes, të cilin, në Fatima dhe për kaq shumë vite, unë tashmë ju kam njoftuar paraprakisht. -Priftërinjve Bijtë e Dashur të Zojës sonë, n 343, me sanksionim
Të jem i sigurt, nëse Zoti do të kishte rrugën e Tij, ajo paqe do të vinte përmes dashurisë, jo shkatërrimit - sikur ta pranonim ne! A ke ditur atë? Por njerëzimi në vend të kësaj ka ndërtuar një Kulla e Re e Babelit që, në hubris tonë të habitshme, të rrëzojë Perëndinë. Kështu, lindja e një Epoke të re të Paqes duhet të vijë përmes dhimbjeve të mundimit: Pasioni i Kishës.
Pra, Dënimet që kanë ndodhur nuk janë asgjë tjetër përveç preludeve të atyre që do të vijnë. Sa më shumë qytete do të shkatërrohen? Drejtësia ime nuk mund të durojë më; Vullneti im dëshiron të triumfojë dhe do të dëshirojë të triumfojë me anë të dashurisë në mënyrë që të themelojë mbretërinë e saj. Por njeriu nuk dëshiron të vijë ta takojë këtë dashuri, prandaj është e nevojshme të përdoret Drejtësia. - Jezusi te Shërbëtori i Zotit, Luisa Piccarreta; 16 nëntor 1926
Një prift pyeti dje: «A ka [botuesi Amerikan] Jennifer diçka të botuar me më shumë nga ato të Zotit i dashuruar fjalë dhe mesazhe? " Unë iu përgjigja: “Shkrimet e saj mund t’i gjeni këtu: fjalëfromjesus.com. Unë nuk jam i befasuar nga paralajmërimi në shumë nga mesazhet e saj. Ne tashmë kemi refuzuar fjalët e dashura të Zotit.... "
 
 
PASIONI I KISHA

Nuk kam dyshim se kriza Covid-19 në të cilën jemi në një moment do të zbutet - ashtu si dhimbjet e lindjes vijnë e ikin. Sidoqoftë, kur të arrini punë e rëndë, çdo tkurrje e lë nënën pak më të zgjeruar, pak më të rraskapitur, pak më të përgatitur për lindjen e ardhshme. Po ashtu, bota do të ndryshohet kur kjo tkurrje e tanishme të qetësohet. Si e mbyllni ekonominë e botës dhe i privoni njerëzit nga jetesa e tyre dhe mendoni se kjo nuk do të ketë efekt? Si e miratoni ligjin ushtarak universal për një pandemi relativisht të vogël dhe nuk i lëvizni kufijtë përtej një të caktuar pikë pa kthim? Nga ana tjetër, ekziston gjithashtu një ndjenjë që njerëzit kanë filluar të zgjohen pak dhe të kuptojnë se ne nuk mund të varemi nga shkenca dhe teknologjia për të na shpëtuar. Kjo është mirë, shumë mirë.

Por, kjo nuk është, kriza më e rëndë. Theshtë realiteti që dhjetëra miliona po privohen nga puthja e Krishtit, Eukaristia. Nëse Jezusi është Bukë e Jetës dhe "burimi dhe maja e jetës së krishterë", [1]Katekizmi i Kishës Katolike, n 1324 çfarë do të thotë atëherë kur Kisha vetë ua mban dhuratën fëmijëve të saj?

Pa Meshën e Shenjtë, çfarë do të bëhej me ne? Të gjithë këtu më poshtë do të zhdukeshin, sepse vetëm kjo mund të mbajë krahun e Zotit. - Shën. Tereza e Avilës, Jezusi, Dashuria Jonë Eukaristike, nga Fr. Stefano M. Manelli, FI; f. 15 

Do të ishte më e lehtë për botën të mbijetonte pa diell sesa ta bënte këtë pa Meshën e Shenjtë. - Shën. Pio, Po aty.

Kam lexuar 24 Orët e Pasionit në shkrimet e Shërbëtorit të Zotit Luisa Piccarreta. Kisha një ndjenjë që ndërsa meditoja në orën e fundit dhe të 24-të këtë mëngjes që do të ndodhte profetike. Duke pasur parasysh gjithçka që po ndodhte, unë isha i shtangur: është një reflektim mbi Zojën, e paralizuar nga pikëllimi, ndërsa ajo qëndron në varr, gati për t'u ndarë nga Trupi i Birit të saj. Duke kujtuar mësimet magjistrale të Kishës se Maria është një "pasqyrë" dhe pasqyrim i vetë Kishës,[2]"Maria e Shenjtë ... ju u bëtë shëmbëlltyra e Kishës që do të vijë ..." - Papa BENEDIKT XVI, Flisni Salvi, n.50 këtu është një jehonë e britmës që ngrihet në qiell sonte, në këtë Vigjilje të Javës së Tretë të Kreshmës:

O Biri, o Biri i dashur, tani do të privohem nga komoditeti i vetëm që kisha dhe që më qetësoi hidhërimet: njerëzimi yt më i shenjtë, mbi të cilin mund të derdh veten duke adhuruar dhe puthur plagët e tua. Tani edhe kjo më është marrë, dhe Vullneti Hyjnor e dekreton kështu, dhe këtij Vullneti Më të Shenjtë unë jap dorëheqjen. Por uroj që Ti të dish, Biri im, që jam privuar nga njerëzimi yt më i shenjtë, të cilin dëshiroj ta adhuroj… O Bir, ndërsa bëj këtë ndarje të trishtueshme, të lutem shto tek unë forcën dhe jetën tënde [hyjnore] -Orët e Pasionit të Zotit tonë Jezu Krisht, Ora 24 (ora 4 pasdite); nga ditari i Shërbëtorit të Zotit Luisa Piccarreta

Në mbyllje, unë dua të ndaj një imazh të shpresës. Grandshtë mbesa ime, Rosé Zelie. Kohët e fundit, kjo është bërë pamja e saj. Vini re, sythat e para të të vegjëlve që do të popullojnë tokën në epokën e paqes, shenjtorët e ditëve të mëvonshme. Kur të mbarojë nata e hidhërimeve, Agimi i Paqes do të vijë.

 

Qaj, O bij burrash!

Qani për gjithçka që është e mirë, e vërtetë dhe e bukur.

Qani për të gjitha ato që duhet të zbresin në varr

Ikonat dhe brohoritjet tuaja, muret dhe rrotullat tuaja.

 Qani, o bij të njerëzve!

Për gjithçka që është e mirë, e vërtetë, dhe e bukur.

Qani për të gjitha ato që duhet të zbresin te Varri

Mësimet dhe të vërtetat tuaja, kripa juaj dhe drita juaj.

Qani, o bij të njerëzve!

Për gjithçka që është e mirë, e vërtetë, dhe e bukur.

Qani për të gjithë ata që duhet të hyjnë natën

Priftërinjtë dhe peshkopët tuaj, papët dhe princat tuaj.

Qani, o bij të njerëzve!

Për gjithçka që është e mirë, e vërtetë, dhe e bukur.

Qani për të gjithë ata që duhet të hyjnë në gjyq

Prova e besimit, zjarri i përpunuesit.

 

… Por mos qaj përgjithmonë!

 

Sepse agimi do të vijë, drita do të pushtojë, një Diell i ri do të lindë.

Dhe e gjitha ishte e mirë, e vërtetë dhe e bukur

Do të marr frymë të re dhe do t'u jepet bijve përsëri.

 

-mm

 

LAJME TE LIDHURA

Peshkopët polakë zotohen të kenë akses në sakramente

Kardinali refuzon të Mbyllë Kishën

 

Mbështetja dhe lutjet tuaja financiare janë arsyeja
ju po e lexoni këtë sot.
 Ju bekoj dhe faleminderit. 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 
Shkrimet e mia po përkthehen francez! (Merci Philippe B.!)
Hidh lire mes écrits en français, kliko sur le drapeau:

 
 
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Katekizmi i Kishës Katolike, n 1324
2 "Maria e Shenjtë ... ju u bëtë shëmbëlltyra e Kishës që do të vijë ..." - Papa BENEDIKT XVI, Flisni Salvi, n.50
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE.