Paralajmërimi i dashurisë

 

IS është e mundur për të thyer zemrën e Zotit? Unë do të thoja se është e mundur të përshkon Zemra e tij. A e konsiderojmë ndonjëherë atë? Apo mendojmë se Zoti është kaq i madh, kaq i përjetshëm, aq përtej veprave të përkohshme të parëndësishme të njerëzve saqë mendimet, fjalët dhe veprimet tona janë të izoluara prej Tij?

Përkundrazi, Zoti ynë është thellësisht i pikëlluar nga refuzimi i njerëzimit, jo vetëm për dashurinë e Tij, por për veten tonë. Ai e sheh sa të lumtur mund të ishim ... megjithatë sa të mjeruar përfundojmë duke qenë. Çdo ditë, ne përballemi me një rrugë të gjerë dhe të lehtë për të ndjekur tekat e mishit tonë ... ose rrugën e ngushtë dhe të vështirë për t'i rezistuar atyre tundimeve dhe për të bërë më mirë atë që është e mirë, çfarë është e drejtë, dhe duke bërë kështu një hap më shumë drejt më shumë njerëzor, më shumë si Zoti, më shumë si personi për të cilin jemi krijuar. Dëgjoni vajin e Tij në leximin e parë masiv të sotëm:

Dëgjoni, o male, lutjen e Zotit, vini re, o themelet e tokës! Sepse Zoti ka një lutje kundër popullit të tij dhe ai hyn në gjyq me Izraelin. O populli im, çfarë të kam bërë, ose si të kam lodhur? Përgjigju! Sepse unë ju nxora nga vendi i Egjiptit, nga vendi i skllavërisë ju lirova… (Mikea 6: 2-4)

Orët e Pasionit, e cila mban nihil obstat Imprimatur, Jezusi i zbulon Shërbëtorit të Zotit Luisa Piccarreta natyrën e vërtetë të agonisë së Tij gjatë Pasionit të Tij, të ndërmarrë për të çliruar njeriun nga fuqia e mëkatit. Nuk ishin aq dhimbjet fizike, të cilat natyrisht Ai i ndjente në trupin e Tij, por ato mundimi i brendshëm e ditur se shumë shpirtrat - megjithë vdekjen e Tij shpëtuese në Kryq - përsëri do të refuzonin shpëtimin e tyre! Kështu, kupa që Ai dëshironte ta merrte në Gjetseman nuk ishte Kryqi,[1]krh. Heb 12:2 por realiteti që - megjithë të gjithë - shumë shpirtra do të humbnin sepse, sipas vullnetit të tyre të lirë, ata do të zgjidhnin armiqësi kundër Zotit dhe miqësi me mish.

Fëmija im, a doni të dini se çfarë është ajo që më mundon mua më shumë sesa xhelatët e mi? Në të vërtetë, torturat e xhelatëve nuk janë asgjë në krahasim me këtë! Loveshtë dashuri e përjetshme e cila, duke dashur primatin në të gjitha gjërat, më bën të vuaj menjëherë ... Dashuria është thonjtë për mua, dashuria është fshikullimi, dashuria është kurora e ferrave - dashuria është gjithçka për Mua. Dashuria është Pasioni im i përjetshëm—Ora e pestë, ora 9:XNUMX; Orët e Pasionit

'Atë, nëse është e mundur, le të kalojë kjo kupë nga Unë' - domethënë, kupën e shpirtrave të cilët, duke u tërhequr nga Vullneti Ynë, [humbin]. Edhe pse kjo kupë e imja është jashtëzakonisht e hidhur, [e përsëris] jo vullneti Im, por Vullneti yt do të bëhet. - Ora e Gjashtë, 10:XNUMX

O shpirtra, shikoni sa ju kam dashur? Nëse vendosni të mos merrni parasysh shpirtin tuaj, merrni parasysh të paktën dashurinë Time! —Ora e njëzet e një, ora 1:XNUMX.

Dhe le të mos mendojmë se janë vetëm "paganët" që po i shtojnë trishtim shpirtit të Krishtit. Shtatë letrat në Librin e Zbulesës që rendisin ankesat e Zotit u drejtohen kishat. Në të vërtetë, siç shkruajti Psalmisti:

Pse i recitoni statutet e mia dhe shpallni besëlidhjen time me gojën tuaj, megjithëse e urreni disiplinën dhe i hedh fjalët e mia pas teje? (Psalmi i sotëm)

A është e mundur, Biri im, që as të zgjedhurit që Ti ke zgjedhur nuk dëshirojnë të dorëzohen plotësisht te Ti? Përkundrazi, duket se shpirtrat që kërkojnë të hyjnë në Zemrën tuaj për të kërkuar strehë dhe strehë, përfundojnë duke ju qortuar dhe duke ju shkaktuar një vdekje më të trishtueshme. Për më tepër, të gjitha vuajtjet që ata shkaktojnë Ti janë fshehur nën velin e hipokrizisë. —Ati Qiellor për Jezusin; Orët e Pasionit, Ora e Nëntëmbëdhjetë

Vini re se Jezusi tha "Dashuria është Pasioni im i përjetshëm". Kjo është arsyeja pse ne mund do shpuar Zemrën e Jezusit sot: kur ne e refuzojmë dashurinë e Tij. Për të qenë të sigurt, në asnjë mënyrë refuzimi ynë mëkatar i Krijuesit nuk e zvogëlon gëzimin dhe lumturinë e Tij të përjetshme; por a mund të themi që Zoti na do vërtet nëse nuk ndjen dhembshuri për krijesat e Tij? Fjala com-pasion do të thotë "me-pasion", ose mund të thuash, me-pasionin e tjetrit. Zoti është i pikëlluar për të për hir të, jo e Tij (pasi Ai nuk ka nevojë për krijim. Përkundrazi, krijimi erdhi në ekzistencë, nga kënaqësia e Tij, në mënyrë që të ndajë jetën e brendshme dhe lumturinë e Trinisë së Shenjtë me një tjetër bërë në të Tij imazhi - Adami dhe Eva dhe pasardhësit e tyre.) Po kështu, kur një nënë e sheh fëmijën e saj të bjerë dhe të qajë ndërsa bën hapat e tij të parë, gëzimi i nënës nuk zvogëlohet nga rënia; por ajo mbledh fëmijën e saj në krahët e saj për të ngushëlluar, sepse kjo është ajo dhembshuri bën. Në fakt, kjo është arsyeja pse Nëna jonë Qiellore, tani një qytetare e Qytetit Qiellor, qan gjithashtu. Ndërsa ajo i tha Luizës:

E mira jonë më e Lartë, Jezusi, ishte nisur për në parajsë dhe tani është para Atit të tij Qiellor, duke iu lutur fëmijëve dhe vëllezërve të tij në tokë. Nga atdheu i tij qiellor Ai i shikon të gjithë shpirtrat; askush nuk i shpëton. Dhe dashuria e tij është aq e madhe sa Ai e lë nënën e tij në tokë si ngushëlluese, ndihmëse, udhëzuese dhe shoqëruese e tij dhe fëmijëve të mi.- Virgjëresha Mari në Mbretërinë e Vullnetit Hyjnor, Dita 30

 

SIGURIMI I QIELLIT

Ja, pra, si mund të thahen lotët e Qiellit, i dashur lexues. Së pari, prano me gjithë përulësi se edhe ti, si unë, i ke çarë lotët faqeve të Atit. Së dyti, kërkoni falje për këtë, për të cilën ju tashmë e dini, që Jezusi është i etur për të shfajësuar. Së treti, bëni një rezolutë të sinqertë, këtu dhe tani, për të mos shkuar më kurrë në rrugën e gjerë dhe të lehtë.

O njeri, të është thënë çfarë është e mirë dhe çfarë kërkon Zoti nga ti: vetëm për të bërë të drejtën dhe për të dashur mirësinë dhe për të ecur me përulësi me Perëndinë tënd. (Leximi i parë; Micah 6: 8)

Të drejtëve, unë do t'u tregoj fuqinë shpëtuese të Zotit. (Përgjigja e sotme e Psalmit)

Koha është e shkurtër që kjo botë t'i përgjigjet kësaj lutjeje hyjnore. Zoti e dëshiron atë të gjithë duhet të ruhen,[2]1 Tim 2: 4 por tani, pas 2000 vjetësh, Rruga e krishterë është refuzuar. Si i tillë, njerëzimi i varfër po zhytet në një humnerë errësire të vetvetes, orë pas ore. Edhe ateistët mund ta shohin këtë (e di, sepse dikush më ka shkruar). E megjithatë, Zoti në mirësinë e Tij synon të japë një shenjë e fundit kësaj bote të rënë përpara se të pastrohet - një Paralajmërim ose "ndriçim i ndërgjegjes" që mistikët, shenjtorët dhe shikuesit ashtu kanë parashikuar prej kohësh, përfshirë Apostullin Shën Gjonit (shih Dita e Madhe e Dritës).

Kur t'i bëni këto gjëra, a do të jem i shurdhër ndaj saj? Apo mendoni se jam si vetja juaj? Unë do të të korrigjoj duke i tërhequr para syve të tu. Ai që ofron lavdërimin si sakrificë më madhëron; dhe atij që shkon në rrugën e duhur unë do t'i tregoj shpëtimin e Zotit. (Psalmi i sotëm)

Pas këtij Paralajmërimi do të vijë Pasioni i Kishës.

Një brez i lig dhe i pabesë kërkon një shenjë, por nuk do t'i jepet asnjë shenjë përveç shenjës së profetit Jona. Ashtu si Jona ishte në barkun e balenës tre ditë e tri net, ashtu edhe Biri i Njeriut do të jetë në zemrën e tokës tri ditë e tri net. (Ungjilli i sotëm)

Pra, është e qartë atëherë çfarë duhet të bësh sot, motër e dashur; mos e shty për nesër atë që duhet të bësh sot, i dashur vëlla:

O njeri, të është thënë çfarë është e mirë dhe çfarë kërkon Zoti nga ti: vetëm për të bërë të drejtën dhe për të dashur mirësinë dhe për të ecur me përulësi me Perëndinë tënd. (Micah 6: 8)

 

LIDHJE ME LIDHJE

Shikoni ose dëgjoni transmetimin në internet. Kliko:

Paralajmërimi - Vula e Gjashtë

Shtatë Vulat e Revolucionit

Syri i Stuhisë

Momenti që vjen "Zoti i Mizave"

Lirimi i Madh

Drejt Stuhisë

Pas Ndriçimit

Ndriçimi i Zbulesës

Rrëshaja dhe Ndriçimi

Ekzorcizmi i Dragoit

Rivendosja e Vjetër e Familjes

A po hapet porta lindore?

Kur Ai Qetëson Stuhinë

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 
Shkrimet e mia po përkthehen francez! (Merci Philippe B.!)
Hidh lire mes écrits en français, kliko sur le drapeau:

 
 
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 krh. Heb 12:2
2 1 Tim 2: 4
Postuar ne BALLINA, vullneti hyjnor, LEXIMET masive, KOHA E HIRES.