Mërgimi i Rojës

 

A një pjesë e caktuar në librin e Ezekielit ishte e fortë në zemrën time muajin e kaluar. Tani, Ezekieli është një profet që luajti një rol të rëndësishëm në fillimet e mia thirrje personale në këtë shkrim apostolate. Ishte ky pasazh, në fakt, që më shtyu butësisht nga frika në veprim:

Në qoftë se roja shikon shpatën që vjen dhe nuk i bie borisë, në mënyrë që njerëzit të mos paralajmërohen, dhe shpata do të vijë dhe do të marrë secilin prej tyre; ai njeri është hequr nga paudhësia e tij, por unë do ta kërkoj gjakun e tij nga dora e rojes. (Ezekieli 33: 6)

Shtatëmbëdhjetë vjet më vonë, unë vazhdoj të mbetem në një vend misteri dhe habije për gjërat që jam detyruar të shkruaj, pasi tani shohim "Stuhinë e Madhe" që Zoti më foli të shpalosen pothuajse siç është shkruar fjalë për fjalë në Zbulesë. Kapitulli 6.[1]shih Po ndodh 

 

EXILI

Por një muaj më parë, një tjetër pasazh nga Ezekieli u vu në zemrën time:

Fjala e Zotit m'u drejtua: "Bir njeriu, ti banon në mes të një shtëpie rebele; kanë sy për të parë, por nuk shohin dhe veshë për të dëgjuar por nuk dëgjojnë. Ata janë një shtëpi kaq rebele! Tani, bir njeriu, ditën kur ata rrinë roje, bëj një çantë për t'u internuar dhe përsëri, ndërsa ata rrinë zgjuar, shko në mërgim nga vendi yt në një vend tjetër; ndoshta do të shohin se janë një shtëpi rebele. (Ezekieli 12:1-3)

Në të njëjtën kohë, si gruaja ime dhe unë ndjemë një tronditje që po ndodhte. Madje po kaloja nëpër fermën tonë dhe po organizoja gjëra, duke hedhur jashtë ose duke dhënë gjithçka që nuk kishim nevojë - duke e thjeshtuar pa e ditur vërtet pse. Pastaj, menjëherë, një fermë e vogël në një provincë tjetër doli në treg. Të dy e ndjemë Zotin duke na thirrur atje… dhe përmes një mrekullie pas tjetrës, ne jemi thirrur të lëvizim. Ne kemi derdhur zemrat tona në fermën tonë të vogël të tanishme, të ndërtuar praktikisht nga themeli. Ka kaq shumë kujtime këtu ku kemi rritur tetë fëmijët tanë… megjithatë mes lotësh, sot, ne po gërmojmë kutitë tona dhe po fillojmë të paketojmë - në mes të ditës - sapo të mbaroj këtë artikull. 

Ditën, ndërsa të shikojnë, nxirr çantën tënde, çantën e mërgimit. Ne mbremje, perseri ndersa shikojne, dilni si ne internim. (Ezekieli 12:4)

Shikoni, vështirë se i kuptoj të gjitha këto vetë. Ka qenë një vorbull javët e fundit; ose ne jemi të çmendur të çrrënjosim në këtë kohë në botë - ose kjo është një lëvizje e shkëlqyer nga Hyjnorja. Por më kujton, gjithashtu, një nga "fjalët e tanishme" të para që Zoti më dha vite më parë[2]Shiko Ora e Mërgimit pasi uragani Katrina goditi drejtpërdrejt Lousiana: 

"New Orleans ishte një mikrokozmos i asaj që do të vijë ... ju tani jeni në qetësi para Stuhisë." Kur uragani Katrina goditi, shumë banorë e gjetën veten në mërgim. Nuk kishte rëndësi nëse ishe i pasur apo i varfër, i bardhë apo i zi, klerik apo laik - nëse do të ishe në rrugën e tij, do të duhej të lëvizje tani. Po vjen një "tronditje" globale, dhe do të prodhojë në rajone të caktuara të mërgimit. (Shih Refugjatët dhe vetmitë që vijnë) - nga Ora e Mërgimit

Shiko! Zoti do të zbrazë tokën dhe do ta shkretojë; ai do të shtrembërojë sipërfaqen e tij dhe do t'i shpërndajë banorët e tij; njerëzit dhe prifti do të shkojnë njësoj: shërbëtori dhe zotëria, shërbëtorja dhe zonja, blerësi dhe shitësi, huadhënësi dhe huamarrësi, kreditori dhe debitori. (Isaia 24:1-2)

As Shtatë Vulat e Revolucionit të shpalosur fjalë për fjalë para syve tanë, ne tashmë po shohim zhvendosjen e miliona ukrainasve, për shembull, nga ai një konflikt rajonal. Çfarë do të ndodhë kur lufta, uria dhe armë të tjera biologjike të lëshohen mbi një botë të pafat? Do të ketë mërgim, kudo. Sigurisht që më tmerron kjo që po shkruaj; nuk ka asnjë grimcë të shpirtit tim që përpiqet të jetë melodramatik. Por është e qartë se shumë nga liderët tanë globalë kanë braktisur njerëzit e tyre për të marrë pjesë në "Rivendosje e Madhe ”: taksat më të larta të karbonit, rritja e kostove të karburantit, mungesa e ushqimit… e gjithë kjo po ndodh nën mbikëqyrjen e tyre, dhe ata janë të pafazuar prej saj. Pse? Sepse, në mendjemadhësinë e tyre, ata besojnë se ne duhet të shkatërrojmë rendin aktual "për të mirën e përbashkët" në mënyrë që të "ndërtojmë më mirë" - dhe kjo do të thotë të shkatërrojmë klasën e mesme, të pasurojmë majën (në mënyrë që ata të kenë burimet për të na sunduar , sigurisht), dhe duke na bërë ne të tjerët "të barabartë".[3]shih Profecia e Isaisë për Komunizmin Global Zoja na paralajmëron prej vitesh se komunizmi do të kthehet.[4]Shiko Kur komunizmi kthehet Si po e bëjnë këtë? Ordo ab kaos (“rendi jashtë kaosit”) është mason modus operandi. Thomas Jefferson i shkruajti John Wayles Eppes Monticello:

…fryma e luftës dhe e padive… që nga teoria moderne e përjetësimit të borxhit, ka lagur tokën me gjak dhe ka dërrmuar banorët e saj nën barrët që akumulohen gjithnjë. - 24 qershor 1813; le.rug.nl

Tinguj njohur?

Ne mendojmë për fuqitë e mëdha të ditëve të sotme, për interesat anonime financiare që i kthejnë njerëzit në skllevër, të cilat nuk janë më gjëra njerëzore, por janë një fuqi anonime të cilës njerëzit i shërbejnë, nga të cilat njerëzit mundohen dhe madje masakrohen. Ata [dmth, interesa financiare anonime] janë një fuqi shkatërruese, një fuqi që kërcënon botën. —POPA BENEDICT XVI, Reflektim pas leximit të zyrës për Orën e Tretë këtë mëngjes në Sinodin Aula, Qyteti i Vatikanit, 11 tetor 2010

E rrëfej se njëfarë zemërimi i drejtë po ngrihet në shpirtin tim kundër arrogancës së plotë të këtyre burrave shpesh të pazgjedhur, të cilët po krijojnë kriza, duke na diktuar se çfarë të bëjmë me trupat tanë, duke na taksuar deri në vdekje dhe duke shkatërruar qëllimisht infrastrukturën përmes bllokimeve, inflacioni, lufta, etj. Por këtu, e kuptoj që Zoti u ka dhënë atyre autoritet,[5]krh. Rom 13: 1 dhe kështu është detyra ime të mos i mallkoj, por të lutem për shpëtimin e tyre.

 

DITËT E PARA

Dhe kështu, do të ketë një "kaos" të caktuar në familjen Mallett gjatë të paktën dy muajve të ardhshëm, ndërsa ne do të shkojmë "në mërgim" nga zona jonë e rehatisë. Shpresoj të jem në gjendje ta ndaj fjalën e çuditshme "tani" aty-këtu gjatë kësaj lëvizjeje, por nuk mund të bëj asnjë premtim (megjithëse, tashmë kam një "fjalë" në zemrën time, shpresoj ta shkruaj së shpejti….). Ajo që nuk do të pushojë janë lutjet e mia të përditshme dhe dashuria për secilin prej jush. 

Ditët e mërgimit po na vijnë. Do të duket ndryshe nga familja në familje. Për disa, ne përfundimisht do të thirremi strehimoret; të tjerët janë tashmë atje; dhe për të gjithë ne, është kryesisht një shpirtëror strehë.[6]shih Refugjatë për kohërat tona E megjithatë, të tjerët do të thirren në sakrifica të mëdha për hir të Ungjillit. Ajo që ka rëndësi është që ne të qëndrojmë të palëkundur në Vullnetin Hyjnor, pavarësisht se çfarë. Qielli… mbaji sytë nga qielli. Këtu jemi të destinuar dhe kur të jemi atje, e gjithë kjo do të duket veçse një vezullim injor në përjetësi. Pra, mos u shqetësoni dhe mos u shqetësoni për asgjë; në vend të…

Hidhni të gjitha shqetësimet tuaja mbi të, sepse ai kujdeset për ju. (1 Pjetrit 5: 7)

Lutuni për ne... ashtu siç do të bëjmë ne për ju. 

 

Fjala e Zotit m'u drejtua:
Bir njeriu, dëgjo! Shtëpia e Izraelit thotë:
“Vizioni që ai sheh është një kohë e gjatë jashtë;

ai profetizon për kohë të largëta!”
U thuaj atyre, pra: Kështu thotë Zoti, Zoti:
Asnjë nga fjalët e mia nuk do të vonohet më.
Çfarëdo që të them është përfundimtare; do të bëhet… (Ezekieli 12-26-28)

 

 

Mbështetni shërbimin e plotkohor të Markut:

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Tani në Telegram. Klikoni:

Ndiqni Mark dhe "shenjat e përditshme" të përditshme në MeWe:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:

Dëgjoni në vijim:


 

 

Print Friendly dhe PDF

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE dhe tagged , , , .