Kënga e rojes

 

Botuar për herë të parë më 5 qershor 2013… me azhurnimet sot. 

 

IF Mund të kujtoj shkurtimisht këtu një përvojë të fuqishme rreth dhjetë vjet më parë kur u ndjeva i shtyrë të shkoja në kishë për t'u lutur para Sakramentit të Bekuar

Isha ulur në piano në shtëpinë time duke kënduar "Sanctus" (nga albumi im) Këtu jeni).

Papritmas, kjo uri e pashpjegueshme u ngrit brenda meje për të vizituar Jezusin në Tabernakull. Hipa në makinë dhe disa minuta më vonë, po derdhja zemrën dhe shpirtin para Tij në një Kishë të bukur Ukrainase në qytetin ku jetoja në atë kohë. Ishte atje, në praninë e Zotit, ku dëgjova një ambient të brendshëm që i përgjigjej thirrjes së Gjon Palit II për të rinjtë që të bëheshin "roje" në agimin e mijëvjeçarit të ri.

Të dashur të rinj, varet nga ju që të jeni rojet të mëngjesit që njoftojnë ardhjen e diellit që është Krishti i ngjallur! OPPOPE JOHN PAUL II, Mesazhi i Atit të Shenjtë për Rininë e Botës, XVII Dita Botërore e Rinisë, n. 3; (krh. Is 21: 11-12)

 Një nga Shkrimet që Zoti më çoi në atë kohë ishte Ezekieli Kapitulli 33:

Fjala e Zotit m'u drejtua: Bir njeriu, foli popullit tënd dhe i thuaj: Kur të sjell shpatën kundër një toke… dhe roja do të shohë që shpata po vie kundër tokës, ai duhet t'i fryjë borisë për të paralajmëruar njerëzit. … Unë ju kam caktuar roje për shtëpinë e Izraelit; kur të dëgjoni një fjalë nga goja ime, duhet t'i paralajmëroni ata për mua. (Ezekieli 33: 1-7)

Një detyrë e tillë nuk është ajo që një person do të zgjidhte. Vjen me një kosto të madhe: tallje, veçim, indiferencë, humbje të miqve, familjes, dhe madje reputacionit. Nga ana tjetër, Zoti e ka bërë të lehtë në këto kohë. Sepse më është dashur të përsëris vetëm fjalët e papëve që kanë shpallur me qartësi të përsosur të dyja shpresoj dhe gjykimet në pritje të këtij brezi. Në të vërtetë, ishte vetë Benedikti ai që tha se largimi i shpejtë nga çdo lloj norme morale në kohën tonë ka vënë tani në rrezik "të ardhmen e botës". [1]shih Në prag E megjithatë, ai gjithashtu u lut për një "Rrëshajë të re" dhe i thirri të rinjtë të ishin "profetë të një epoke të re" të dashurisë, paqes dhe dinjitetit.

Por ai Shkrim i Ezekielit nuk mbaron këtu. Zoti vazhdon të përshkruajë atë që bëhet me rojën:

Populli im vjen tek ju, duke u mbledhur si një turmë dhe duke u ulur para jush për të dëgjuar fjalët tuaja, por ata nuk do të veprojnë sipas tyre. Këngët e dashurisë janë në buzët e tyre, por në zemrat e tyre ndjekin fitime të pandershme. Për ta ju jeni vetëm një këngëtar i këngëve të dashurisë, me një zë të këndshëm dhe një prekje të zgjuar. Ata i dëgjojnë fjalët tuaja, por nuk u binden atyre Ez (Ezekieli 33: 31-32)

Ditën që i shkrova "raportin" tim Atit të Shenjtë (shih I dashur Atë i Shenjtë… Ai po vjen!), një përmbledhje e asaj që kam "parë" dhe "parë" që vjen në vitet në vazhdim, albumi im i ri i "këngëve të dashurisë", i prekshëm, ishte duke u vendosur për prodhim. E rrëfej, më dukej se ishte më shumë se rastësi, sepse nuk ishte planifikuar në atë mënyrë. Këto thjesht ndodhën të ishin këngët ulur atje që ndjeva që Zoti donte të regjistroheshin.

Dhe gjithashtu pyes veten, a ka dikush vërtet dëgjuar thirrjet dhe paralajmërimet? Po, disa për të qenë të sigurt. Historitë e konvertimit që kam lexuar si fryt i kësaj shërbese më kanë përlotur disa herë. E megjithatë, sa në Kishë kanë dëgjuar paralajmërimet, kanë dëgjuar mesazhin e Mëshirës dhe shpresës që pret të gjithë ata që përqafojnë Jezusin? Ndërsa vetë bota dhe natyra bien lirisht në kaos, pothuajse duket sikur njerëzit nuk mund të degjoj Konkurrenca për shqisat dhe kohën e tyre është pothuajse e pathyeshme. Në të vërtetë, atë ditë Zoti më thirri përpara Sakramentit të Bekuar, një nga Shkrimet që lexova ishte nga Isaia:

Atëherë dëgjova zërin e Zotit që thoshte: “Kë të dërgoj? Kush do të shkojë për ne? " "Këtu jam", thashë; "me dergo!" Dhe ai u përgjigj: “Shkoni dhe i thoni këtij populli: Dëgjoni me kujdes, por mos e kuptoni! Shikoni me vëmendje, por mos perceptoni! Bëni zemrën e këtij populli të plogësht, shurdhoni veshët dhe mbyllni sytë; Me qëllim që ata të mos shohin me sy dhe të dëgjojnë me veshët e tyre dhe zemra e tyre të mos kuptojë, dhe të kthehen dhe të shërohen ".

"Për sa kohë, o Zot?" Unë pyeta. Dhe ai u përgjigj: “Derisa qytetet të shkretohen, pa banorë, Shtëpi, pa njerëz, dhe toka të jetë një shkretëtirë e shkretë. Derisa Zoti të dërgojë njerëzit larg dhe e madhe është shkretimi në mes të vendit ". (Isaia 6: 8-12)

Shtë sikur Zoti i dërgon lajmëtarët e Tij që të dështojnë, të bëhen një "shenjë kontradikte" si të thuash. Kur dikush mendon për profetët në Dhjatën e Vjetër, për Gjon Pagëzorin, për Shën Palin dhe për Vetë Zotërinë tonë, me të vërtetë duket sikur pranvera e Kishës ndikohet gjithmonë në atë farë: gjaku i dëshmorëve.

Nëse fjala nuk është konvertuar, do të jetë gjaku që konvertohet. —POPA JOHN PAUL II, nga poema “Stanislaw”

Jam përpjekur të jem besnike, jam përpjekur gjithmonë të shkruaj atë që ndieja se po thoshte Zoti - jo atë që doja të thoja. Unë kujtoj pesë vitet e para të këtij shkrimi apostolit, të kryer në një tmerr të plotë që disi do t'i çoja shpirtrat në humbje. Faleminderit Zotit për drejtuesit e mi shpirtërorë ndër vite të cilët kanë qenë instrumente besnikë të bariut të butë të Zotit. Megjithatë, ndërsa shqyrtoj vetëdijen time, shumë mirë mund t'i përsëris fjalët e Shën Gregorit të Madh :.

Bir njeriu, të kam bërë roje për shtëpinë e Izraelit. Vini re se një njeri të cilin Lordët e dërgojnë si predikues quhet roje. Një roje qëndron gjithmonë në një lartësi që të mund të shohë nga larg atë që po vjen. Kushdo që është caktuar të jetë roje për njerëzit duhet të qëndrojë në një lartësi për tërë jetën e tij për t'i ndihmuar ata me largpamësinë e tij. Sa e vështirë është për mua ta them këtë, sepse pikërisht me këto fjalë e denoncoj veten time. Unë nuk mund të predikoj me ndonjë kompetencë, dhe megjithatë, përderisa kam sukses, prapëseprapë unë vetë nuk e jetoj jetën time sipas predikimit tim. Unë nuk e mohoj përgjegjësinë time; E pranoj që jam përtac dhe neglizhent, por mbase pranimi i fajit tim do të më falë nga gjykatësi im i drejtë. - Shën. Gregori i Madh, homeli, Liturgjia e Orëve, Vëll. IV, f. 1365-66

Nga ana ime, unë kërkoj falje nga Trupi i Krishtit për çdo mënyrë që unë kam dështuar në asnjë fjalë ose vepër për të përcjellë shpresën dhe dhuratën e gëzueshme që është mesazhi i shpëtimit. Unë gjithashtu e di se disa i kanë kategorizuar shkrimet e mia si "dënim dhe errësirë". Po, e kuptoj pse ata do ta thoshin këtë, prandaj arsyeja që unë gjithmonë u jam shtyrë paralajmërimeve të ashpra të papëve (shih Pse nuk Bërtasin Papët?   Fjalët dhe paralajmërimet) Unë nuk kërkoj falje për fryrjen e borisë së fjalëve paralajmëruese, të matura për të zgjuar shpirtrat. Edhe kjo është dashuri në maskimin shqetësues të së vërtetës. Alsoshtë gjithashtu një detyrë e pashmangshme:

Ti, bir njeriu, unë kam caktuar roje për shtëpinë e Izraelit; kur të më dëgjoni të them diçka, do t'i paralajmëroni për mua… [por] nëse nuk flisni për të larguar të pabesin nga rruga e tij, i pabesi do të vdesë për fajin e tij, por unë do t'ju mbaj përgjegjës për vdekjen e tij. (Ez 33: 7-9)

Por nuk është e gjitha paralajmëruese, pasi do të dëshmojë një studim i shkurtër i shkrimeve të mia këtu. Kështu edhe me papët. Pavarësisht nga një Pontifikat i diskutueshëm, Papa Françesku vazhdon të na tregojë vetë thelbin e doktrinave tona, katekezat, enciklikat, dogmat, këshillat dhe kanunet… dhe kjo është për një marrëdhënie të thella dhe personale me Jezusin. Ati i Shenjtë po i thekson Kishës edhe një herë thjeshtësinë, vërtetësinë, varfërinë dhe përulësinë që duhet të bëhen karakter i Popullit të Zotit. Ai eshte duke u përpjekur t'i tregojmë botës edhe një herë fytyrën e vërtetë të Jezusit përmes një misioni dashurie dhe mëshire. Ai po e mëson Kishën që thelbi i saj është të bëhet një popull lavdërimi, shprese dhe gëzimi. 

Dishepullimi duhet të fillojë me një përvojë të gjallë të Zotit dhe dashurisë së tij. Nuk është diçka statike, por një lëvizje e vazhdueshme drejt Krishtit; nuk është thjesht besnikëria për ta bërë një doktrinë të qartë, por përkundrazi përvojën e pranisë së gjallë, dashamirëse dhe aktive të Zotit, një formim i vazhdueshëm duke dëgjuar fjalën e tij… Rrini të palëkundur dhe të lirë në Krishtin, në një mënyrë të tillë që ta shfaqni atë në gjithçka që bëni; merrni rrugën e Jezusit me gjithë forcën tuaj, njohin atë, lejoni që të thirreni dhe të mësoni prej tij, dhe ta shpallni atë me shumë gëzim… Le të lutemi përmes ndërmjetësimit të Nënës Sonë… që ajo të na shoqërojë në rrugën tonë të dishepullizim, në mënyrë që, duke i dhënë jetën tonë Krishtit, të mund të jemi thjesht misionarë që sjellim dritën dhe gëzimin e Ungjillit për të gjithë njerëzit. —POPE FRANCIS, Homily, Mesha në Aeroportin Enrique Olaya Herrera në Medellin, Columbia, 9 shtator 2017; ewtnnews.com

E megjithatë, ai tha, "Kisha duhet të" tronditet "nga Shpirti i Shenjtë në mënyrë që të heqë dorë nga ngushëllimet dhe lidhjet". [2]Homeli, Mesha në Aeroportin Enrique Olaya Herrera në Medellin, Kolumbi; ewtnnews.com Po, kjo është pikërisht ajo që Nëna jonë ka thënë në të gjithë botën: a Dridhje e madhe është e nevojshme për të zgjuar një Kishë të përgjumur dhe një botë që ka vdekur në mëkatet e saj.

Veryshtë përgjumja jonë për praninë e Zotit që na bën të pandjeshëm ndaj së keqes: ne nuk e dëgjojmë Zotin sepse nuk duam të shqetësohemi dhe kështu qëndrojmë indiferentë ndaj së keqes. —POPA BENEDICT XVI, Agjencia Katolike e Lajmeve, Qyteti i Vatikanit, 20 Prill 2011, Audienca e Përgjithshme

Kështu, disiplina e dashur e Atit duhet të vijë ... dhe ajo do dhe është, si një Stuhi e Madhe. Ajo që Qielli e ka vonuar dhe vonuar, tani duket se është në prag të përmbushjes (shih. Dhe Kështu Vjen):

… Po hyni në periudhat vendimtare, kohë për të cilat unë po ju përgatis për shumë vite. Sa prej tyre do të tërhiqen nga uragani i tmerrshëm, i cili tashmë e ka hedhur veten mbi njerëzimin. Kjo është koha e gjykimit të madh; kjo është koha ime, o fëmijë të shenjtëruar në zemrën time të papërlyer. Lady Zonja jonë te Fr. Stefano Gobbi, 2 shkurt 1994; me sanksionim Peshkopi Donald Montrose

Kjo është koha e Betejës së Madhe Shpirtërore dhe nuk mund të ikni. Jezusi im ka nevojë për ju. Ata që japin jetën e tyre në mbrojtje të së vërtetës do të marrin një shpërblim të madh nga Zoti… Pas gjithë dhembjes, një Koha e Re e Paqes do të vijë për burrat dhe gratë me besim. -Mesazhi i Zojës Mbretëreshë e Paqes për Pedro Regis Planaltina, 22 Prill; 25, 2017

Jo, nuk është koha për të ndërtuar bunkerë çimentoje, por për të çimentuar jetën tonë në strehën e Zemrës së Shenjtë. Të vendosim të gjithë besimin tonë te Jezusi, t'i bindemi, pa kompromis, të gjitha urdhërimeve të Tij; [3]shih Bëhu Besnik ta duash Trininë e Shenjtë me gjithë zemër, shpirt dhe forcë. Dhe për t'i bërë të gjitha brenda dhe me Zoja. Në këtë Mënyrë, e cila është E vërtetë, ne e gjejmë atë jetë që sjell dritë në botë.

Të dashur fëmijë, apostuj të dashurisë sime, ju takon juve ta përhapni dashurinë e Birit tim te të gjithë ata që nuk e kanë njohur; ju, dritat e vogla të botës, të cilëve unë po u mësoj me dashuri nëne që të shkëlqejnë qartë me shkëlqim të plotë. Lutja do t'ju ndihmojë, sepse lutja ju shpëton, lutja shpëton botën ... Fëmijët e mi, jini gati. Kjo kohë është një pikë kthese. Prandaj po ju thërras përsëri në besim dhe shpresë. Unë po ju tregoj mënyrën me të cilën duhet të ecni dhe këto janë fjalët e Ungjillit. —Zoja e Medjugorjes për Mirjanën, 2 Prill 2017; 2 qershor 2017

Nuk mund të mos ndiej që albumi im i prekshëm është disi një "libërmbajtës" për 10 vitet e fundit. Jo se kam mbaruar së shkruari, duke folur, ose duke kënduar. Jo, nuk dua të supozoj asgjë. Por unë po jetoj gjithashtu fjalët e Ezekielit dhe Isaisë në një mënyrë të thellë në këtë moment, të tilla që kërkon një kohë heshtjeje dhe reflektimi, veçanërisht kur ngjarjet në botë fillojnë të flasin vetë. 

Çdo ditë, lutem për lexuesit këtu dhe vazhdoj t'ju mbaj të gjithëve në zemrën time. Të lutem më kujto edhe mua në lutjet e tua.

Qoftë i dashur dhe i lavdëruar Jezusi gjithmonë dhe kudo.

Unë do t'i këndoj Zotit tërë jetën time,
bëj muzikë Zotit tim ndërsa unë jetoj. 
Beko Zotin, shpirtin tim.
(Psalmi 104)

 

 

Ju bekoj dhe faleminderit për të
duke mbështetur këtë ministri gjatë gjithë këtyre viteve.

 

Për të udhëtuar me Markun në La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 shih Në prag
2 Homeli, Mesha në Aeroportin Enrique Olaya Herrera në Medellin, Kolumbi; ewtnnews.com
3 shih Bëhu Besnik
Postuar ne BALLINA, KOHA E HIRES dhe tagged , , , , , , , , , , .