Deti i Shqetësimit

 

PSE a mbetet bota në dhimbje? Sepse është njerëzor, jo Vullneti Hyjnor, që vazhdon të drejtojë punët e njerëzimit. Në një nivel personal, kur pohojmë vullnetin tonë njerëzor mbi Hyjnoren, zemra humbet ekuilibrin e saj dhe zhytet në çrregullim dhe trazira - madje edhe në më të vogël pohimi mbi vullnetin e Zotit (vetëm për një notë të sheshtë mund ta bëjë një tingull simfonik ndryshe të akorduar në mënyrë të përkryer të papranueshme). Vullneti Hyjnor është spiranca e zemrës njerëzore, por kur nuk ngatërrohet, shpirti çohet mbi rrymat e trishtimit në një det shqetësimi.

 

FISNIKITYSIA E PREKreditueshme

Kur Zoti krijoi gjithësinë dhe gjithçka që përmban, Ai foli një fjalë të vetme dhe të përjetshme: Dekret "Le të bëhet". Ky Fiat ishte shprehja e Vullnetit të Zotit, dhe kështu, ky "Vullnet Hyjnor" mbart brenda vetes shumë jetë pushtet të vetë Krijuesit. Për asnjë arsye tjetër përveç një dashurie të pakufishme dhe një zemërgjerësie supreme, Zoti donte ta ndante këtë fuqi krijuese dhe dashuri me një tjetër "Bërë sipas shëmbëlltyrës dhe shëmbëlltyrës së tij". [1]Gen 1: 26 Dhe kështu, Ai e krijoi Adamin dhe i dha tre dhurata me të cilat ai mund të ngjitej tek Zoti dhe Trinia mund të zbriste tek ai: intelekti, kujtesa dhe vullneti. Jezusi i tha Shërbëtorit të Zotit Luisa Piccarreta se "Dashuria jonë në krijimin e njeriut ishte aq e madhe sa vetëm kur Ne i komunikuam ngjashmërinë Tonë, vetëm atëherë ishte përmbajtja jonë e dashurisë." [2]Dhurata e të Jetuarit në Vullnetin Hyjnor në Shkrimet e Luisa Piccarreta, Rev. Joseph Iannuzzi, (Kindle Locations 968-969), Kindle Edition  

… Ju e keni bërë [njeriun] pak më pak se një zot, e kurorëzuat me lavdi dhe nder. Ti i ke dhënë sundimin e veprave të duarve të tua, vër të gjitha gjërat në këmbët e tij… (Psalmi 8: 6-8)

Me çdo frymëmarrje, mendim, fjalë dhe veprim, Adami administroi dritën dhe jetën e Perëndisë në të gjithë universin, në mënyrë që Adami të quhej me të drejtë «mbreti i krijimit». Duke qëndruar të bashkuar me Vullnetin Hyjnor, shkruan teologu Rev. Joseph Iannuzzi, "dashuria e Zotit jehoi dhe qëndroi tek ai dhe, përmes tij, në krijim".[3]Imzot Joseph Iannuzzi, Dhurata e të jetuarit në vullnetin hyjnor në shkrimet e Luisa Piccarreta (Botimi Kindle, Lokacionet 928-930); me miratim Ecclessial Jezusi i shpjegon Luizës:

Unë e pajisa njeriun me një vullnet, një intelekt dhe një kujtesë. Në vullnetin e tij shkëlqente Ati im qiellor që e veshi atë me fuqinë, shenjtërinë, fuqinë dhe fisnikërinë e tij, ndërsa mbështeste shkëmbimin e lirë të të gjitha rrymave [të dashurisë] midis vullnetit hyjnor dhe njerëzor, në mënyrë që ai të pasurohej me thesare gjithnjë në rritje të hyjnisë Sime. -Dhurata e të jetuarit në vullnetin hyjnor në shkrimet e Luisa Piccarreta, Rev. Joseph Iannuzzi, (Kindle Locations 946-949), Kindle Edition; me Miratim Kishtar

Me fjalë të tjera, duke qëndruar i bashkuar me Zotin përmes aftësive të vullnetit të tij, Zoti i dha tërë njerëzimit potencialin për të "Jetoni dhe lëvizni dhe keni qenien tonë" [4]Veprat 17: 28 brenda fuqisë së Tij krijuese dhe të përjetshme.

 

NE FILLIM

Por kur Adami dhe Eva u vunë në një provë për të provuar dashurinë e tyre dhe kështu të zgjeronin shpirtrat e tyre për të marrë edhe më shumë thesare të Hyjnisë ... ata u rebeluan. Papritmas, sundimi Adami gëzonte mbi të gjithë krijimin ishte humbur; "dita" e bukur e Vullnetit Hyjnor që vepron në shpirtin e tij i dha vendin "natës" së vullnetit njerëzor, tani e lënë në vetvete. Në këtë natë hynë fantazmat e frikës, ankthit dhe vetmisë, të cilat nga ana tjetër prodhuan epsh, zemërim, lakmi dhe çdo lloj mosfunksionimi. Adami dhe Eva u internuan në një Det të Shqetësimit - ku pjesa më e madhe e racës njerëzore vazhdon deri në këtë orë. Po, titujt e sotëm janë në thelb një "shëmbëlltyrë" e vullnetit njerëzor që arrin të vetën eskatologjike kulmi i rebelimit, dhe për këtë arsye, janë gjithashtu requiem i kësaj epoke. Antikrishti është në thelb mishërim e mbretërimit të vullnetit njerëzor plotësisht pa zot 

… Ai i dënuar për humbje, i cili kundërshton dhe lartëson veten e tij mbi çdo të ashtuquajtur zot dhe objekt adhurimi, në mënyrë që të ulet në tempullin e Zotit, duke pretenduar se ai është një zot… (2 Sel. 2: 3-4)

Nga ana tjetër, Jezusi ishte mishërim të Vullnetit Hyjnor. Përmes dhe në Të, njerëzor   Hyjnor testamentet u ribashkuan përsëri duke e bërë atë "Adamin e ri".[5]"Bashkimi hipostatik"; krh. 1 Kor 15:22 Dhe kështu, me anë të hirit përmes besimit,[6]Ef 2: 8 ne mund të pajtohemi përsëri me Atin dhe përmes fuqisë së Shpirtit të Shenjtë ne mund të pushtojmë vullnetin tonë njerëzor të plagosur që është aq i prirur të mëkatojë. [7]dmth. konkupishencë

Por tani, Zoti ynë i mahnitshëm dëshiron të bëjë më shumë; Ai dëshiron t'i kthejë njerëzimit atë që Adami kishte për herë të parë (dhe atë që Jezusi ka): a vullneti i vetëm i bashkuar e tillë që njeriu i shpenguar mund të mos jetë vetëm konform te, por veprojnë in "mënyra e përjetshme" e Vullnetit Hyjnor. Kjo Dhuratë e jetuar në Vullnetin Hyjnor është ajo që do të rivendosë birërinë e vërtetë të njeriut dhe kështu të drejtat e tij mbi gjithë krijimin, duke e vendosur përsëri nën sundimin e Mbretërisë së Vullnetit Hyjnor. Kjo ardhje e Mbretërisë "Në tokë siç është në parajsë" është ajo që duhet të ndodhë para mbarimit të kohës.

Sepse krijimi pret me pritje të zellshme zbulesën e fëmijëve të Zotit ... Pastaj vjen fundi, kur ai i dorëzon mbretërinë Perëndisë Atë pasi shkatërroi çdo rregull dhe çdo autoritet dhe fuqi. (Romakëve 8:19; 1 Kor 15:24)

Kjo është Dhurata e jashtëzakonshme që po ju ofrohet dhe unë, në të njëjtën kohë që fryma e Antikrishtit ("anti-vullneti") përhapet në të gjithë botën. Pra, para se të marrim një Dhuratë kaq të madhe, së pari duhet të njohim brenda vetes të keqen e madhe që është të bëjmë vullnetin tonë. 

 

Detin e mosmarrëveshjes

Në një moment në mësimet sublime të Zojës për Luizën, ajo thotë:

Fëmija më i dashur për Mua, dëgjoni mamanë tuaj; vendos dorën në zemrën tënde dhe më trego sekretet e tua: sa herë ke qenë i palumtur, torturuar, hidhëruar, sepse ke bërë vullnetin tënd? Dije që ti e ke dëbuar Vullnetin Hyjnor dhe ke rënë në labirint e të këqijave. Vullneti Hyjnor donte t'ju bënte të pastër dhe të shenjtë, të lumtur dhe të bukur me një bukuri magjepsëse; dhe ju, duke bërë vullnetin tuaj, keni bërë luftë kundër tij dhe, në trishtim, e keni dëbuar nga banesa e saj e dashur, e cila është shpirti juaj. -Virgjëresha Mari në Mbretërinë e Vullnetit Hyjnor, Dita 2, f. 6; benedictinesofthedivinewill.org

Bëje këtë me mua tani, i dashur lexues, ndërsa Nëna jonë na flet në këtë moment:

Vendos dorën në zemrën tënde dhe vëzhgo sa boshllëqe dashurie ka në të. Tani reflektoni [në atë që vëzhgoni]: Ai vetëvlerësim i fshehtë; shqetësim në fatkeqësinë më të vogël; ato shtojca të vogla që ndjeni për gjërat dhe njerëzit; vonesa në bërjen e mirë; shqetësimi që ndjen kur gjërat nuk shkojnë siç duhet - të gjitha këto janë ekuivalente me shumë zbrazëtira dashurie në zemrën tënde. Këto janë zbrazëtira, të cilat, si ethet e vogla, ju rrëmbejnë forcën dhe dëshirën [e shenjtë] që duhet të keni, nëse do të mbushen me Vullnetin Hyjnor. Oh, sikur vetëm ti t'i mbushje këto boshllëqe me dashuri, edhe ti do të ndjeje virtytin freskues dhe pushtues në sakrificat e tua. Fëmija im, më jep dorën dhe më ndiq -Virgjëresha e Bekuar Mari në Mbretërinë e Vullnetit Hyjnor, Rev. Joseph Iannuzzi; Meditimi 1, f. 248

Përsëri dhe përsëri, Zoja na nxit të mos bëjmë kurrë a i vetëm gjë në vullnetin tonë. "Vullneti njerëzor është ai që shqetëson shpirtin", ajo tha, “Dhe rrezikon më shumë Zotin
vepra të bukura, madje edhe gjërat më të shenjta. ”
[8]Virgjëresha e Bekuar Mari në Mbretërinë e Vullnetit Hyjnor, Rev. Joseph Iannuzzi; Dita 9, f. 124 Sigurisht, në këtë Det të Shqetësimit, ne jemi subjekt i kaq shumë stuhish nga brenda dhe jashtë. Por kjo është arsyeja pse Jezusi na ka dhënë Marinë - ose Maria -që do të thotë "det" (nga det) Ajo, e cila është plot hir, është një Deti i Hirit ku Mbretëria e Vullnetit Hyjnor mbretëron në plotësinë e saj. Në shkollën e zemrës së saj dhe furrën e barkut të saj të bekuar, ne gjejmë strehë duke iu drejtuar vazhdimisht asaj, Nënës sonë. 

Prandaj, fëmija im më i dashur, nëse një erë e erës kërkon të të bëjë të paqëndrueshme, zhyt veten në detin e Vullnetit Hyjnor dhe eja e fshihu në barkun e nënës sate, në mënyrë që të të mbroj nga erërat e vullnetit njerëzor . -Virgjëresha e Bekuar Mari në Mbretërinë e Vullnetit Hyjnor, Rev. Joseph Iannuzzi; Dita 9, f. 124

Kështu do të fillojë, dhe mjaft shpejt, formimi i Mbretërisë së Vullnetit Hyjnor në shpirtin tuaj - dhe përurimi në birërinë e vërtetë dhe Bashkimin e unioneve që është rezervuar për këto, kohët e fundit të Kishës dhe botës.

 

LIDHJE ME LIDHJE

Boshllëqet e Dashurisë

Mbështetja dhe lutjet tuaja financiare janë arsyeja
ju po e lexoni këtë sot.
 Ju bekoj dhe faleminderit. 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 
Shkrimet e mia po përkthehen francez! (Merci Philippe B.!)
Hidh lire mes écrits en français, kliko sur le drapeau:

 
 
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Gen 1: 26
2 Dhurata e të Jetuarit në Vullnetin Hyjnor në Shkrimet e Luisa Piccarreta, Rev. Joseph Iannuzzi, (Kindle Locations 968-969), Kindle Edition
3 Imzot Joseph Iannuzzi, Dhurata e të jetuarit në vullnetin hyjnor në shkrimet e Luisa Piccarreta (Botimi Kindle, Lokacionet 928-930); me miratim Ecclessial
4 Veprat 17: 28
5 "Bashkimi hipostatik"; krh. 1 Kor 15:22
6 Ef 2: 8
7 dmth. konkupishencë
8 Virgjëresha e Bekuar Mari në Mbretërinë e Vullnetit Hyjnor, Rev. Joseph Iannuzzi; Dita 9, f. 124
Postuar ne BALLINA, vullneti hyjnor.