Erërat e Ndryshimit

"Papa i Marisë"; foto nga Gabriel Bouys / Getty Images

 

Botuar për herë të parë më 10 maj 2007… interestingshtë interesante të vërehet se çfarë thuhet në fund të kësaj - ndjenja e një "pauze" që vjen para "Stuhisë" do të fillonte të vërtitet në një kaos gjithnjë e më të madh kur fillojmë t'i afrohemi "Sy" Besoj se po hyjmë në atë kaos tani, që shërben edhe për një qëllim. Më shumë për këtë nesër 

 

IN turnetë tona të fundit koncertale në Shtetet e Bashkuara dhe Kanada, [1]Gruaja ime dhe fëmijët tanë në atë kohë kemi vërejtur se pa marrë parasysh se ku shkojmë, erëra të forta të qëndrueshme na kanë ndjekur. Në shtëpi tani, këto erëra mezi kanë bërë një pushim. Të tjerët për të cilët kam folur gjithashtu kanë vërejtur një shtimi i erërave.

Besoj, është një shenjë e pranisë së Nënës sonë të Bekuar dhe Bashkëshortit të saj, Shpirtit të Shenjtë. Nga historia e Zojës së Fatimës:

Lucia, Francisco dhe Jacinta po kullosnin kopenë e deleve të familjeve të tyre në Chousa Velha kur një erë e fortë tundi pemët dhe më pas u shfaq një dritë. -Nga la histori mbi Zoja e Fatimes 

Era solli një "Engjëll të Paqes" i cili përgatiti tre fëmijët e Fatimës për të takuar Virgjëreshën Mari. 

Shën Bernadette hasi një erë të ngjashme në Lourdes:

Bernadette… dëgjoi një zhurmë si një erë e erës, ajo ngriti sytë drejt Grotto: "Unë pashë një zonjë të veshur me të bardha, ajo kishte veshur një fustan të bardhë, një vello po aq të bardhë, një rrip blu dhe një trëndafil të verdhë në secilën këmbë." Bernadette bëri Shenjën e Kryqit dhe tha Rruzarja me zonjën.  -www.lourdes-france.org 

Ekziston historia e Shën Dominikut të cilit i atribuohet origjina e Rruzarës. Virgjëresha e Bekuar iu shfaq duke e këshilluar që të lutej «Psalterin e saj» për kthimin e shpirtrave. Shën Dominiku menjëherë shkoi për të predikuar këtë mesazh në Katedralen e Tuluzës.

Kur ai po fillonte të fliste, një stuhi me bubullima dhe erëra të forta erdhi dhe i trembi njerëzit. Të gjithë të pranishmit mund të shihnin imazhin e Shën Mërisë në katedralen; ajo ngriti tre herë krahët e saj në qiell. Shën Dominiku filloi të lutet Psalterin e Zojës së Bekuar dhe stuhinë -www.pilgrimqueen.com

Dhe pastaj janë erërat e forta të famshme që shoqëruan "Papën e Marisë", të ndjerin Gjon Pali II i cili u lut për një "Rrëshajë të re" për Kishën. Unë isha atje në Ditën Botërore të Rinisë në Toronto në 2002 kur, edhe një herë, predikimi i Papës u ndërpre nga erëra të mëdha… të cilat pushuan kur ai u lut për qetësi.

 

Bashkëshortja e Shpirtit të Shenjtë 

Në Rrëshajën e parë, ishte ajo erë - dhe Maria, ulur me Apostujt në dhomën e sipërme:

Kur hynë në qytet, ata shkuan në dhomën e sipërme ku po qëndronin… Të gjithë këta iu përkushtuan lutjes së bashku, me disa gra, dhe Marinë, nënën e Jezusit… papritmas nga qielli erdhi një zhurmë si një vozitje e fortë era, dhe ajo mbushi të gjithë shtëpinë në të cilën ndodheshin. (Veprat 1: 13-14, 2: 1)

Maria dhe era që e shoqëron sinjalizojnë një lëvizje e Shpirtit të Shenjtë. Ajo është e pranishme, jo për t'i sjellë lavdi vetes, por për të ndihmuar në hyrjen në vullneti i Zotit. [2]Që kur e shkruajta këtë, unë kam kuptuar më mirë se çfarë do të thotë kjo: krh. Shenjtëria e Re dhe Hyjnore Ne e shohim këtë paralajmërim të ndryshim në historinë e Dhjatës së Vjetër të Noeut, duke mbajtur parasysh që Maria është Arka e Besëlidhjes së Re: [3]shih Arka e Madhe   Kuptimi i Urgjencës së Kohëve Tona

Perëndia kujtoi Noeun, tërë kafshët dhe tërë bagëtinë që ishin me të në arkë. Dhe Perëndia bëri një erë mbi tokë dhe ujërat u ulën. (Zan 8: 1)

Ndërsa era filloi një epokë të re të jetës në tokë për Noeun dhe familjen e tij, ashtu edhe Triumfi i Zemrës së Marisë do të sjellë një epoka e re e jetës me Mbretërimin Eukaristik të Birit të saj, Jezusit [4]I dashur Atë i Shenjtë… Ai po vjen!   A po vjen vërtet Jezusi? - një mbretëri e cila nuk do të mbarojë, por kulmon në Ardhjen e Jezusit në mish në fund të fundit të kohës. Triumfi i saj do të jetë ta shtypë Satanin poshtë thembrës së saj me ndihmën e fëmijëve të saj dhe të vendosë paqja në tokë përmes bashkëshortit të saj, Shpirtit të Shenjtë.

Hekuri, pllaka, bronzi, argjendi dhe ari [mbretërit dhe mbretëritë tokësore] të gjitha u shembën menjëherë, mirë si kashta në lëmë gjatë verës dhe era i shpërtheu pa lënë gjurmë. Por guri që goditi statujën u bë një mal i madh dhe mbushi të gjithë tokën ... Gjatë jetës së atyre mbretërve, Zoti i qiellit do të vendosë një mbretëri që nuk do të shkatërrohet ose dorëzohet kurrë te një populli tjetër. (Daniel 2: 34-35, 44)

 

KJO STORM I PREZANTUAR

Në Shkrimet e shenjta, erërat fizike përdoren si bekim ashtu edhe si ndëshkim, si instrumente të vullnetit të Zotit dhe simbol i pranisë dhe fuqisë së tij të padukshme.

Zoti e dëboi detin nga një era e fortë e lindjes tërë natën e bëri detin tokë të thatë dhe ujërat u ndanë. Dhe populli i Izraelit hyri në mes të detit në tokë të thatë… (Eksodi 14: 21-22)

Shtatë veshët e zbrazët u dëmtuan nga era e lindjes janë gjithashtu shtatë vjet urie. (Zan 41:27)

Zoti solli një era e lindjes mbi tokë tërë atë ditë dhe tërë atë natë; dhe kur ishte mengjes era e lindjes kishte sjellë karkalecat.”(Eksodi 10:13)

Era është një shenjë e ndryshimit rrënjësor që vjen për njerëzimin. In Bori i paralajmërimit - Pjesa V, Kam shkruar për «uraganin shpirtëror që vjen». Në të vërtetë, stuhia ka filluar dhe erërat e ndryshimit po fryjnë fort. Isshtë një shenjë e pranisë së Arka e Besëlidhjes. Isshtë një shenjë mbi të gjitha e pranisë së Shpirtit të Shenjtë, se Pëllumbi Hyjnor, duke rrahur krahët e tij mbi tokë, duke krijuar gryka dhe gale për të fryrë gjethet e vdekura të mëkatit nga zemrat tona dhe të na përgatisë për një "pranvera e re". [5]shih Karizmatik? - Pjesa VI 

Por së pari, besoj se erërat do të pushojnë së bashku përpara se t'i afrohemi Syri i Stuhisë... 

Sepse ju vetë e dini shumë mirë që dita e Zotit do të vijë si një vjedhës natën. Kur njerëzit thonë: "Paqe dhe siguri", atëherë fatkeqësia e papritur i godet, si dhimbjet e lindjes mbi një grua shtatzënë dhe ata nuk do të shpëtojnë. (1 Thes. 5: 2-3)

 

  
Mbështetja juaj i mban dritat të ndezura. Faleminderit!

 

Për të udhëtuar me Markun në La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Gruaja ime dhe fëmijët tanë në atë kohë
2 Që kur e shkruajta këtë, unë kam kuptuar më mirë se çfarë do të thotë kjo: krh. Shenjtëria e Re dhe Hyjnore
3 shih Arka e Madhe   Kuptimi i Urgjencës së Kohëve Tona
4 I dashur Atë i Shenjtë… Ai po vjen!   A po vjen vërtet Jezusi?
5 shih Karizmatik? - Pjesa VI
Postuar ne BALLINA, SHENJAT.

Komentet janë të mbyllura.