Gruaja në shkretëtirë

 

Zoti ju dhëntë një Kreshmë të bekuar secilit prej jush dhe familjeve tuaja…

 

SI a do të mbrojë Zoti popullin e Tij, Barkun e Kishës së Tij, përmes ujërave të trazuar përpara? Si - nëse e gjithë bota po detyrohet në një sistem global të pazot të kontrolluar — A do të mbijetojë Kisha?

 

Gruaja e veshur në diell

Nuk jam unë, nuk jam katolikë, nuk është ndonjë shpikje mesjetare – por Vetë Shkrimi i Shenjtë që kuadron “përballjen përfundimtare” me Antikrishtin në a Dimensioni Marian. Fillon me profecinë te Zanafilla 3:15 se pasardhësit e "gruas" do të shtypnin kokën e gjarprit (e realizuar te Nëna e Bekuar nëpërmjet Birit të saj, Jezu Krishtit dhe pasuesve të Tij).[1]Disa versione dhe dokumente autoritare lexojnë: "ajo do të shtypë" kokën e saj. Por siç thekson Shën Gjon Pali II, “…ky version [në latinisht] nuk pajtohet me tekstin hebraik, në të cilin nuk është gruaja, por pasardhësi i saj, pasardhësi i saj, që do të mavijojë kokën e gjarprit. Më pas, ky tekst nuk ia atribuon Marisë fitoren mbi Satanain, por Birit të saj. Megjithatë, duke qenë se koncepti biblik vendos një solidaritet të thellë midis prindit dhe pasardhësve, përshkrimi i Immaculata-s që shtyp gjarprin, jo me fuqinë e saj, por me anë të hirit të Birit të saj, është në përputhje me kuptimin origjinal të fragmentit. (“Eniteti i Marisë ndaj Satanit ishte Absolut”; Audienca e Përgjithshme, 29 maj 1996; ewtn.com) Përfundon me Kapitullin 12 të Zbulesës dhe "gruaja e veshur në diell" dhe "pasardhësit" e saj (Zbulesa 12:17) përsëri në përballje me "dragoin". Është e qartë se Satani e gjen veten në një betejë vendimtare që përfshin Virgjëreshën e Bekuar dhe fëmijët e saj - Zoja dhe Kisha, me Krishtin si të parëlindurin.[2]krh. Kol. 1:15

Të gjithë e dinë se kjo grua nënkuptonte Virgjëreshën Mari, atë të pandryshkshme që solli kokën tonë. Apostulli vazhdon: "Dhe, duke qenë shtatzënë, ajo qau gjatë lindjes dhe pati dhimbje të lindë" (Apok. xii., 2). Prandaj, Gjoni e pa Nënën Më të Shenjtë të Perëndisë tashmë në lumturinë e përjetshme, por duke vuajtur në një lindje misterioze. Çfarë lindje ishte? Sigurisht që ishte lindja e neve që, ende në mërgim, ende nuk do të lindim në dashurinë e përsosur të Perëndisë dhe në lumturinë e përjetshme. Dhe dhimbjet e lindjes tregojnë dashurinë dhe dëshirën me të cilën Virgjëresha nga qielli lart na ruan dhe përpiqet me lutje të palodhur për të përmbushur numrin e të zgjedhurve. - POPE PIUX X, Ad Diem Illum Laetissimum, n 24; vatikan.va

E megjithatë, lexojmë se kjo «grua e veshur në diell» është çuar në «shkretëtirën» ku Perëndia kujdeset për të për 1260 ditë, ose tre vjet e gjysmë gjatë mbretërimit të «bishës». Duke qenë se vetë Zoja është tashmë në Parajsë, identiteti i kësaj gruaje në Apokalips është padyshim shumë më i gjerë:

Në qendër të vizionit që paraqet Zbulesa është imazhi jashtëzakonisht domethënës i Gruas, që lind një Fëmijë mashkull, dhe vizioni plotësues i Dragoit, i cili ka rënë nga qielli, por është ende shumë i fuqishëm. Kjo Grua përfaqëson Marinë, Nënën e Shëlbuesit, por ajo përfaqëson në të njëjtën kohë të gjithë Kishën, Populli i Zotit i të gjitha kohërave, Kisha që në çdo kohë, me dhimbje të madhe, përsëri lind Krishtin. Dhe ajo është gjithmonë e kërcënuar nga fuqia e Dragoit. Ajo duket e pambrojtur, e dobët. Por, ndërsa ajo është e kërcënuar, e ndjekur nga Dragoi, ajo mbrohet edhe nga ngushëllimi i Zotit. Dhe kjo Grua, në fund, është fitimtare. Dragoi nuk pushton. — PAPA BENEDICT XVI, Castel Gandolfo, Itali, 23 gusht 2006; Zenit; kf. catholic.org

Kjo është në përputhje me Etërit e hershëm të Kishës, si Hipoliti i Romës (rreth 170 – rreth 235), i cili komentoi pasazhin e Shën Gjonit:

Me gruan e veshur atëherë me diell, ai nënkuptonte në mënyrë të dukshme Kishën, të pajisur me fjalën e Atit, shkëlqimi i së cilës është mbi diellin. - "Krishti dhe Antikrishti", n. 61, newadvent.org

Tregues të tjerë se "gruaja" është një referencë për Kishën janë, për shembull, se gruaja është "në ankth" ndërsa punon për të lindur. Sipas të dy Shkrimeve[3]“Para se të lindte, ajo lindi; para se t'i vinte dhimbja, ajo lindi një djalë. Kush e ka dëgjuar një gjë të tillë? Kush ka parë gjëra të tilla?” (Isaia 66:22) dhe Tradita,[4]“Nga Eva ne kemi lindur fëmijë të zemërimit; nga Maria ne kemi marrë Jezu Krishtin dhe nëpërmjet tij janë rilindur fëmijët e hirit. Evës iu tha: Në pikëllim do të lindësh fëmijë. Maria ishte e përjashtuar nga ky ligj, sepse e ruajti pa cenuar integritetin e saj virgjëror, ajo solli në jetë Jezusin, Birin e Perëndisë, pa përjetuar, siç e kemi thënë tashmë, asnjë ndjenjë dhimbjeje.” (Këshilli i Trentit, Neni III) zakonisht thuhet se Virgjëresha e Bekuar ishte e përjashtuar nga mallkimi i Evës: "me dhimbje do të lindësh fëmijë".[5]Gen 3: 16  

Dhe ashtu si Zoja është njëherësh pjesë e Kishës Nëna e Kishës, gjithashtu, Gruaja - dhe "fëmija mashkull" të cilit ajo i lind në Zbulesa 12:5 - mund të shihen si Kisha Nënë. e pagëzuar pasardhës.

Prandaj, Gjoni e pa Nënën Më të Shenjtë të Perëndisë tashmë në lumturinë e përjetshme, por duke vuajtur në një lindje misterioze. Çfarë lindje ishte? me siguri ishte lindja jonë të cilët, ende në mërgim, ende nuk janë krijuar për dashurinë e përsosur të Perëndisë dhe për lumturinë e përjetshme. Dhe dhimbjet e lindjes tregojnë dashurinë dhe dëshirën me të cilën Virgjëresha nga qielli lart na ruan dhe përpiqet me lutje të palodhur për të përmbushur numrin e të zgjedhurve. —PAPA PIUS X, Ad Diem Illum Laetissimum, n. 24

Një vëzhgim i fundit. “Fëmija mashkull” është "i destinuar të sundojë të gjitha kombet me një shufër hekuri" (Zbulesa 12:5). Ndërsa është përmbushur me siguri në Krishtin, Vetë Jezusi premton se, atij që është fitimtar, Ai do të ndajë autoritetin e Tij:

Fitimtarit, që i përmbahet rrugëve të mia deri në fund, do t'i jap pushtet mbi kombet. Ai do t'i sundojë ata me një shufër hekuri. (Zbulesa 2:26-27)

Kështu, në mënyrë të qartë, Gruaja në Zbulesën 12 përfaqëson në mënyrë figurative të dyja Zonjën Kisha.

 
Shkretëtira

…gruas iu dhanë dy krahët e shqiponjës së madhe që ajo të mund të fluturonte nga gjarpri në shkretëtirë, në vendin ku do të ushqehej për një kohë, kohë dhe gjysmë kohe [dmth. 3.5 vjet]. (Zbulesa 12:14, RSV)

Në dekadat e fundit është shfaqur koncepti i "strehimeve" të ardhshme - vende të mbrojtjes mbinatyrore për popullin e Perëndisë. Në Zbulesën e Shën Gjonit, kjo do të barazohej me "shkretëtinë" ose atë që doktori i Kishës, Shën Françesku de Sales, e quan "shkretëtira" ose "vetmi". Duke folur për apostazinë (revoltën) dhe vuajtjet shoqëruese të saj, ai shkruan:

Revolta [revolucioni] dhe ndarja duhet të vijnë… Sakrifica do të pushojë dhe… Biri i Njeriut vështirë se do të gjejë besim në tokë… Të gjitha këto pasazhe janë kuptuar për mundimin që Antikrishti do të shkaktojë në Kishë… Por Kisha… nuk do të dështojë dhe do të ushqehet dhe ruhet mes shkretëtirave dhe vetmive në të cilat Ajo do të pensionohet, siç thotë Shkrimi, (Apoc. Ch. 12). — St. Francis de Sales, Doktor i Kishës, nga Polemika katolike: Mbrojtja e besimit, Vëllimi III (Burns dhe Oates, 1886), Kre X.5

Ati i Kishës Lactantius gjithashtu iu referua këtyre vendeve të dukshme të strehimit si "vetmi" që do të siguroheshin gjatë një periudhe që tingëllon shumë si komunizmi global:

Aq sa duhet Besoj dhe do të bashkohen me të, do të shënohen prej tij si dele; por ata që do të refuzojnë shenjën e tij ose do të ikin në male, ose, duke u kapur, do të vriten me tortura të studiuara… të gjitha gjërat do të ngatërrohen dhe do të përzihen kundër së drejtës dhe kundër ligjeve të natyrës. Kështu toka do të shkretohet, sikur nga një grabitje e zakonshme. [6]shih Profecia e Isaisë për Komunizmin Global Kur këto gjëra të ndodhin kështu, atëherë të drejtët dhe ndjekësit e së vërtetës do të ndahen nga të pabesët dhe do të ikin në vetmia. -Lactantius, Institutet Hyjnore, Libri VII, Ch. 17

Ndërsa Gruaja e Zbulesës është me të vërtetë fitimtare në fund, është gjithashtu e qartë se "bishës" i lejohet të shtypë Kishën në një shkallë të madhe si një instrument i pasionit të saj, vdekjes dhe, në fund të fundit, Ringjallja.[7]shih Ngjallja e Kishës 

U lejua të luftonte shenjtorët dhe t'i pushtonte ata. (Zbulesa 13:7)

Megjithatë, ka dy gjëra që kufizojnë shtrirjen e persekutimit të Antikrishtit. E para, siç u tha tashmë, është se Perëndia do të strehojë një mbetje "në shkretëtirë" nga ky satanik Stuhi. Nga një këndvështrim thjesht racional, fizik ruajtja e Kishës është e sigurt: “Fuqitë e vdekjes nuk do të mbizotërojnë kundër saj,” tha Jezusi,[8]kf. Matt 16:18, RSV; Douay-Rheims: "Portat e ferrit nuk do ta mundin atë". "Dhe mbretëria e tij nuk do të ketë fund." [9]Luka 1: 33

Kisha "është Mbretëria e Krishtit tashmë e pranishme në mister". -Katekizmi i Kishës Katolike, n 763

Nëse Kisha do të zhdukej, premtimi i Krishtit do të ishte bosh dhe Satani do të triumfonte. Prandaj,

Necessaryshtë e nevojshme që një tufë e vogël ekziston, pa marrë parasysh sa e vogël mund të jetë. —POPULLI PAUL VI, Sekreti Paul VI, Jean Guitton, f. 152-153, Referenca (7), f. ix.

Së fundi, Krishti do ta ruajë Kishën e Tij thjesht duke kufizuar fuqinë e Antikrishtit:

Edhe demonët kontrollohen nga engjëjt e mirë që të mos dëmtojnë aq sa do. Në të njëjtën mënyrë, Antikrishti nuk do të bëjë aq shumë dëm sa do të dëshironte. -St. Thomas Aquinas, Summa Theologica, Pjesa I, Q.113, Art. 4

 
fizik Strehim Shpirtëror

Aspekti më i rëndësishëm i Providencës Hyjnore nuk është ruajtja fizike, por shpirtërore e Nuses së Krishtit. Unë fola gjatë për këtë në Refugjatë për kohërat tona. Siç tha vetë Zoti ynë:

Kush kërkon të ruajë jetën e tij do ta humbasë, por kush e humbet do ta shpëtojë atë. (Luka 17:33)

Kështu, të krishterët janë thirrur të shkëlqejnë në errësirë, edhe me çmimin e jetës së tyre - mos e shuani Dritën e Krishtit nën shportën e vetë-ruajtjes. [10]shih Ora për të Shkëlqyer E megjithatë, vëren Peter Bannister MTh., MPhil., shpirtëror mbrojtja fizike e Kishës nuk janë në kundërshtim me njëra-tjetrën.

…ka shumë precedentë biblikë për të treguar një dimension fizik të konceptit të një strehimi.[11]shih Refugjatë për kohërat tona Natyrisht duhet theksuar se përgatitja fizike ka, natyrisht, pak ose aspak vlerë nëse nuk shoqërohet me një akt besimi radikal dhe të vazhdueshëm në Providencën Hyjnore; por kjo nuk nënkupton aspak se paralajmërimet profetike të qiellit nuk mund të insistojnë gjithashtu në veprime praktike në sferën materiale. Mund të argumentohet se ta shohësh këtë si disi të qenësishme "joshpirtërore" do të thotë të vendosësh një dikotomi të rreme midis shpirtërores dhe materialit që në disa aspekte është më afër gnosticizmit sesa besimit të mishëruar të Traditës së Krishterë. Ose, për ta thënë më butë, të harrojmë se ne jemi qenie njerëzore prej mishi e gjaku sesa engjëj! - krh. A ka Refugjate Fizike?

Në traditën mistike katolike, ideja se të zgjedhurit do të mbrohen në a vend strehimi gjatë një kohe persekutimi dhe ndëshkimi hyjnor mund, për shembull, të shihen në vizionet e të Bekuarës Elisabetta Canori Mora revista shpirtërore e të cilit u botua së fundmi nga vetë shtëpia botuese e Vatikanit, Libreria Editrice Vaticana.

Në atë moment pashë të shfaqeshin katër pemë të gjelbra, të mbuluara me lule dhe fruta shumë të çmuara. Pemët misterioze ishin në formën e një kryqi; ata ishin të rrethuar nga një dritë shumë shkëlqyese, e cila […] shkoi të hapte të gjitha dyert e manastireve të murgeshave dhe fetare. Përmes një ndjenje të brendshme kuptova se apostulli i shenjtë [Pjetri] kishte vendosur ato katër pemë misterioze për t'i dhënë një vend strehimi kopesë së vogël të Jezu Krishtit, për të çliruar të krishterët e mirë nga ndëshkimi i tmerrshëm që do të kthejë gjithë botën. me kokë poshtë. - E bekuar Elisabetta Canori Mora (1774-1825)

“Ndërsa gjuha këtu është dukshëm alegorike,” vëren Bannister, “mund të theksojmë edhe mistikët për të cilët ky nocion i mbrojtjes hyjnore merr një konkrete. gjeografike aspekt.”[12]shih Për refugjatët - Pjesa II Merrni Marie-Julie Jahenny (1850-1941) të cilës iu zbulua në atë kohë se i gjithë rajoni i Brittany do të mbrohej.

Unë kam ardhur në këtë vend të Britanisë sepse gjej zemra bujare atje […] Streha ime do të jetë gjithashtu për ata të fëmijëve të mi që unë i dua dhe të cilët nuk jetojnë të gjithë në tokën e saj. Do të jetë një strehë e paqes në mes të plagëve, një strehë shumë e fortë dhe e fuqishme që asgjë nuk do të mund ta shkatërrojë. Zogjtë që ikin nga stuhia do të strehohen në Britani. Toka e Britanisë është brenda fuqisë time. Biri im më tha: "Nëna ime, unë ju jap fuqi të plotë mbi Brittany." Kjo strehë më takon mua dhe gjithashtu nënën time të mirë St Anne.  -Zoja te Marie-Julie, 25 mars 1878; (një vend i shquar pelegrinazhi francez, St. Anne d'Auray, gjendet në Brittany)

Pastaj është shikuesja amerikane, Jennifer, e cila u inkurajua të shpërndante mesazhet e saj nga figura të shquara brenda Vatikanit pas përkthimit dhe prezantimit të mëvonshëm të lokucioneve të saj te Papa Gjon Pali II përmes të ndjerit Fr. Serafim Michalenko (zëvendës postulator për kauzën e lumturimit të Shën Faustinës). Mesazhet e saj flasin si për aspektet fizike ashtu edhe për ato shpirtërore "strehë":

Fëmija im, bëhu i përgatitur! Jini të përgatitur! Jini të përgatitur! Kini parasysh fjalët e Mia, sepse ndërsa koha fillon të mbyllet, sulmet që do të lëshohen nga Satani do të jenë në përmasa të paprecedentë. Sëmundjet do të dalin dhe do të arrijnë kulmin e njerëzve të Mi dhe shtëpitë tuaja do të jenë një strehë e sigurt derisa engjëjt e Mi t'ju udhëheqin në vendin tuaj të strehimit. Po dalin ditët e qyteteve të nxira. Ty, fëmija Im, të është dhënë një mision i madh… sepse makinat e kutive do të dalin: Stuhi pas stuhie; do të shpërthejë lufta dhe shumë do të qëndrojnë para Meje. Kjo botë do të gjunjëzohet sa hap e mbyll sytë. Tani dilni, sepse unë jam Jezusi dhe jini në paqe, sepse gjithçka do të bëhet sipas vullnetit Tim. -Shkurt 23rd, 2007

Fëmija im, Unë i pyes fëmijët e Mi, ku është streha juaj? A është streha juaj në kënaqësitë e kësaj bote apo në Zemrën Time Më të Shenjtë? —1 janar 2011; Shiko Jennifer - On Refuges

Duke i bërë jehonë zbulesave në Fatime, Zoja foli për Stuhinë e Madhe ose "Truhinë" [13]shih Libri Blue n 154 përmes së cilës do të jetë e nevojshme mbrojtja fizike dhe shpirtërore:

Inë këto kohë, të gjithë duhet të nxitoni të strehoheni në strehë të Im-it timmakuloj Zemrën, sepse kërcënimet e rënda të së keqes po varen mbi ty. Këto janë së pari të këqijat e një rendi shpirtëror, të cilat mund të dëmtojnë jetën e mbinatyrshme të shpirtrave tuaj ... Ka të këqija të një rendi fizik, të tilla si sëmundje, katastrofa, aksidente, thatësira, tërmete dhe sëmundje të pashërueshme që po përhapen rreth Atje janë të këqija të një rendi shoqëror… Për tu mbrojtur nga të gjithë këto të këqija, unë ju ftoj të vendosni veten nën strehë në strehën e sigurt të Zemrës sime të Papërlyer. -Zoja tek Fr. Stefano Gobbi, 7 qershor 1986, n. 326 të Libri Blue me sanksionim

Kjo pohohet në mesazhet drejtuar Luz de Maria Bonnila, e cila gëzon miratimin kishtar:[14]Shiko www.countdowntothekingdom.com/why-luz-de-maria-de-bonilla/

Qëndroni brenda strehës së Zemrave të Shenjta të Mbretit dhe Zotit tonë Jezu Krisht dhe Mbretëreshës dhe Nënës sonë. Më pas, ju do të drejtoheni nga legjionet e mia në strehëzat e përgatitura për mbrojtjen tuaj. Shtëpitë me të vërtetë kushtuar Zemrave të Shenjta janë tashmë strehë. Ju kurrë nuk do të braktiseni nga dora e Zotit. — St. Kryeengjëlli Michael, Shkurt 22nd, 2021

Mesazhe të tjera që konfirmojnë këtë konsensus profetik:

Përgatitni streha të sigurta, përgatitni shtëpitë tuaja si kisha të vogla dhe unë do të jem atje me ju. Një revoltë është afër, brenda dhe jashtë Kishës. - Zonja jonë Xhisiela Kardia, Maj 19, 2020

Një ndryshim i jetës është i nevojshëm në mënyrë që ju të mund të drejtoheni nga engjëjt e Mi në strehimoret fizike që gjenden në të gjithë Tokën, ku do t'ju duhet të jetoni në vëllazëri të plotë. —Jezusi për Luz de Maria Bonnila, Shtator 15, 2022

Kini besim tek Unë dhe në vullnetin Tim për ju, sepse shumë vende po përgatiten në mbarë këtë botë për të strehuar besimtarët e Mi. Engjëjt e mi do ta rrethojnë këtë vend me mbrojtje të madhe, por është e rëndësishme që ata të bekohen dhe të përkushtohen tek Mësimi im Zemra e Shenjtë. —Jezusi te Jennifer, Qershor 15, 2004

 

Dy Arkat

Këto nuk janë kohë normale. Ato janë, sipas Zojës dhe konsensusit të papëve,[15]shih Pse nuk Bërtasin Papët? "kohët e fundit", megjithëse jo fundi i botës. E thënë ndryshe, ne po jetojmë «si në ditët e Noeut».[16]krh. Mat 24:34 Si i tillë, Zoti ka siguruar në thelb një "Arkë" për Popullin e Tij që është shumëdimensionale: Gruaja-Maria dhe Gruaja-Kisha. Siç tha i bekuari Isaku i Stellës:

Kur flitet për [Marinë ose Kishën], kuptimi mund të kuptohet nga të dy, pothuajse pa kualifikim. -Liturgjia e Orëve, Vëll. Unë, fq. 252

Siç sapo lexuat, Zemra e Zojës u është dhënë fëmijëve të saj shpirtërorë për të nënës, për t'i mbrojtur dhe për t'i udhëhequr te Jezusi.

Zemra ime e papërlyer do të jetë streha juaj dhe mënyra që do t'ju çojë te Zoti. - Zoja jonë e Fatimes, 13 qershor 1917, Zbulesa e Dy Zemrave në Kohët Moderne, www.ewtn.com

Nëna ime është Arka e Noes - Jezusi te Elizabeth Kindelmann, Flaka e Dashurisë, f. 109; sanksionim nga Kryepeshkopi Charles Chaput

Arka është gjithashtu Kisha Katolike, e cila pavarësisht nga mëkatet e anëtarëve të saj, mbetet një enë e mbinatyrshme ku populli i Zotit ruhet në E vërtetë hir deri ne fund te kohes. 

Kisha është "bota e pajtuar". Ajo është ajo lëvorja e cila "në lundrimin e plotë të kryqit të Zotit, me frymën e Shpirtit të Shenjtë, lundron e sigurt në këtë botë". Sipas një imazhi tjetër të dashur për Etërit e Kishës, ajo preferohet nga arka e Noes, e cila vetëm shpëton nga përmbytja. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 845

Kisha është shpresa juaj, Kisha është shpëtimi juaj, Kisha është streha juaj. - Shën. John Chrysostom, Hom de capto Euthropio, n 6 .; krh. E Supremi, n 9, vatikan.va

Prandaj, siç e vura re së fundi, shefi antidot për Antikrishtin është që të:

Qëndroni të patundur dhe kapuni fort pas traditave që ju mësuan, qoftë nga një deklaratë gojore ose nga një letër e jona. (2 Thes 2:13, 15; krh. Antidotë ndaj Antikrishtit)

Domethënë, qëndroni në Barkun e Pjetrit, duke u mbajtur fort pas Traditës së Shenjtë dhe depozitimit të besimit - pavarësisht se sa e egër bëhet Stuhia. 

Së fundi, kushtojuni Zojës dhe zemrës së saj të Papërlyer. Për…

Është e qartë se që nga kohët më të hershme, Virgjëresha e Bekuar nderohet me titullin Nënë e Zotit, nën mbrojtjen e së cilës besimtarët u strehuan në të gjitha rreziqet dhe nevojat e tyre (sub tuum praesidium: "Nën mbrojtjen tuaj"). -Lumen Gentium, n. 66, Vatikan II

Fjala shenjtëroj do të thotë "të veçosh" ose "të bësh të shenjtë". Me fjalë të tjera, t'i kushtohesh nënës Mari do të thotë të veçohesh nga bota dhe ta lejosh nënën e saj të të jesh në mënyrën se si ajo lindi Jezusin. Edhe Martin Luteri kishte ajo pjesë djathtas:

Maria është Nëna e Jezusit dhe Nëna e të gjithë neve edhe pse ishte vetëm Krishti ai që u vendos në gjunjë ... Nëse ai është yni, ne duhet të jemi në situatën e tij; atje ku ai është, ne gjithashtu duhet të jemi dhe gjithçka që ai ka duhet të jetë e jona, dhe nëna e tij është gjithashtu nëna jonë. —Predikimi i Krishtlindjes, 1529

Ne i kushtohemi asaj në imitim të Shën Gjonit:

Jezusi, kur pa nënën e tij dhe dishepullin atje, të cilin e donte, i tha nënës së tij: "Grua, ja djali yt". Atëherë ai i tha dishepullit: "Ja, nëna jote". Dhe nga ajo orë dishepulli e mori në shtëpinë e tij. (Gjoni 19:26-27)

Ju mund ta "merrni atë në shtëpinë tuaj" siç bëri Shën Gjoni thjesht duke u lutur:

Zonja ime, ju ftoj të vini në shtëpinë time,
të jetosh në zemrën time përkrah Birit tënd, Jezus, Zotit tim.
Ashtu siç e rrite Atë, më rrit mua që të jem një fëmijë besnik i Perëndisë.
Unë ju përkushtoj veten për të qenë
veçuar për të jetoni në Vullnetin Hyjnor.
Unë jap "po" time të plotë dhe dekret te Zoti.
Gjithçka që jam, dhe gjithçka që nuk jam,
të gjitha të mirat e mia,
si shpirtërore ashtu edhe fizike,
Unë e vendos në duart e tua të dashura, nënë e dashur -
ashtu si Ati Qiellor e vendosi Jezusin në tuajin.
Unë jam plotësisht i juaji tani që të jem plotësisht i Jezusit. Amen.
[17]për një lutje të zgjeruar të shenjtërimit nga St. Louis de Montfort, shih Ndihmuesit e Bekuar; Shiko shenjtërim.org për më shumë burime

Funksioni i Marisë si nënë e njerëzve në asnjë mënyrë nuk errësohet apo zvogëlohet
ky ndërmjetësim unik i Krishtit, por më tepër
tregon fuqinë e saj.
 
-Katekizmi i Kishës Katolike, n 970

Vëllezër dhe motra, nëse ju apo unë jetojmë përtej kësaj nate, nëse vdesim nga shkaqe natyrore nesër, nëse do të martirohemi vitin e ardhshëm, apo nëse do të ruhemi për “Epokën e Paqes”, nuk e dimë. Ajo që është e sigurt është se, për ata që janë besnikë ndaj Krishtit, Ai do t'i ruajë ata nga vdekja e përjetshme. Si i madhi Psalmi i "strehës" premton:

Sepse ai është ngjitur pas meje, Unë do ta çliroj;
sepse ai e njeh emrin tim, do ta ngre lart.
Ai do të më thërret mua dhe unë do të përgjigjem;
Do të jem me të në ankth;
Unë do ta çliroj dhe do ta nderoj. (Psalmi 91)

Pra, drejtojini sytë nga Parajsa; fiksoni sytë te Jezusi dhe lërini Atij shqetësimet materiale. Ai do të sigurojë "bukën tonë të përditshme" në çfarëdo forme që është për të mirën tonë më të madhe. Dhe kështu…

…nëse jetojmë, jetojmë për Zotin dhe nëse vdesim, vdesim për Zotin; pra, nëse jetojmë ose vdesim, jemi të Zotit. (Rom 14:8)

Ju jeni të dashur.

 

 
Lexime të ngjashme

Mposhtja e Shpirtit të Frikës

A po hapet porta lindore?

Refugjatë për kohërat tona

A ka Refugjate Fizike?

 

 

 

Mbështetni shërbimin e plotkohor të Markut:

 

me Nihil Obstat

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Tani në Telegram. Klikoni:

Ndiqni Mark dhe "shenjat e përditshme" të përditshme në MeWe:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:

Dëgjoni në vijim:


 

 
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Disa versione dhe dokumente autoritare lexojnë: "ajo do të shtypë" kokën e saj. Por siç thekson Shën Gjon Pali II, “…ky version [në latinisht] nuk pajtohet me tekstin hebraik, në të cilin nuk është gruaja, por pasardhësi i saj, pasardhësi i saj, që do të mavijojë kokën e gjarprit. Më pas, ky tekst nuk ia atribuon Marisë fitoren mbi Satanain, por Birit të saj. Megjithatë, duke qenë se koncepti biblik vendos një solidaritet të thellë midis prindit dhe pasardhësve, përshkrimi i Immaculata-s që shtyp gjarprin, jo me fuqinë e saj, por me anë të hirit të Birit të saj, është në përputhje me kuptimin origjinal të fragmentit. (“Eniteti i Marisë ndaj Satanit ishte Absolut”; Audienca e Përgjithshme, 29 maj 1996; ewtn.com)
2 krh. Kol. 1:15
3 “Para se të lindte, ajo lindi; para se t'i vinte dhimbja, ajo lindi një djalë. Kush e ka dëgjuar një gjë të tillë? Kush ka parë gjëra të tilla?” (Isaia 66:22)
4 “Nga Eva ne kemi lindur fëmijë të zemërimit; nga Maria ne kemi marrë Jezu Krishtin dhe nëpërmjet tij janë rilindur fëmijët e hirit. Evës iu tha: Në pikëllim do të lindësh fëmijë. Maria ishte e përjashtuar nga ky ligj, sepse e ruajti pa cenuar integritetin e saj virgjëror, ajo solli në jetë Jezusin, Birin e Perëndisë, pa përjetuar, siç e kemi thënë tashmë, asnjë ndjenjë dhimbjeje.” (Këshilli i Trentit, Neni III)
5 Gen 3: 16
6 shih Profecia e Isaisë për Komunizmin Global
7 shih Ngjallja e Kishës
8 kf. Matt 16:18, RSV; Douay-Rheims: "Portat e ferrit nuk do ta mundin atë".
9 Luka 1: 33
10 shih Ora për të Shkëlqyer
11 shih Refugjatë për kohërat tona
12 shih Për refugjatët - Pjesa II
13 shih Libri Blue n 154
14 Shiko www.countdowntothekingdom.com/why-luz-de-maria-de-bonilla/
15 shih Pse nuk Bërtasin Papët?
16 krh. Mat 24:34
17 për një lutje të zgjeruar të shenjtërimit nga St. Louis de Montfort, shih Ndihmuesit e Bekuar; Shiko shenjtërim.org për më shumë burime
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE dhe tagged , , , .