Viti i Shpalosjes

 

Vigjilja e Festës së Marisë së Virgjër të Bekuar,
NENA E ZOTIT 


NID mes
këto ditë të festave të Krishtlindjeve dhe familjeve të tyre, këto fjalë vazhdojnë të notojnë mbi zhurmën me këmbëngulje:

Ky është viti i shpalosjes 

Pas një jave duke menduar për këto fjalë, "Petalet"erdhën në mendje - ato meditime fillestare në këtë faqe interneti që në shumë mënyra nxitën këtë" ministri të shkrimit ". Ndërsa këtyre Petals do të duhet kohë për t'u shpalosur plotësisht, unë besoj se Parajsa na ka përgatitur për këtë sezon të shquar në të cilin do të shohim Triumfi i Marisë fillon të zbulohet para syve tanë. 

Çfarë do të thotë e gjithë kjo nuk mund ta them. Por paraqitjet e shkurtra që më janë dhënë gjatë Krishtlindjeve janë sa emocionuese, aq edhe mahnitëse. Në shumë mënyra, leximet e Ardhjes i kanë thënë të gjitha, prandaj u ndjeva i detyruar të shkruaj se duhet t'i dëgjojmë me kujdes, veçanërisht në leximet e përditshme masive.

Unë jam i tronditur nga mënyra se si kjo brez nuk është me të vërtetë ndryshe nga asnjë para tij. Kurrë nuk kemi pasur një periudhë që nga koha e Krishtit kur Izraeli ishte një komb zyrtar; kur komunikimi mund të ndodhë në të gjithë planetin dhe më gjerë, sa hap e mbyll sytë; kur e gjithë njohuria e botës mund të gjendet me një klikim të një butoni; kur do të shihnim me sy galaktikat përtej galaktikave; kur njerëzit mund të fluturojnë nëpër hapësirë… ose të lundrojnë nën det. Por më keq, kurrë më parë nuk kemi pasur një brez që ka abortuar kaq shumë foshnje (mbi 44 milion që nga viti 1973); parandaloi ekzistencën e popullatave të tëra përmes kontrollit të lindjeve; teknologjinë e përdorur për klonimin dhe krijimin e jetës; kanë qenë në kontroll të armëve që mund të asgjësojnë kombet; dhe bëhuni kaq i pasur… dhe prapëseprapë aq shpirtërisht i varfër.

Me pak fjalë, ne jemi bërë një brez "perëndish" që janë bërë më pak se njerëzorë. 

Viti i Shpalosjes është mbi ne. Mund të jetë delikate. Ose mund të bëhet në të vërtetë e dukshme për çdo shpirt në tokë. Zoti e di. Ajo që duket e sigurt është se jeta do të ndryshojë për të gjithë ne.

Dhe mbase më shpejt se më vonë.

 

 

  

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, PETALT.