Ky Shpirt Revolucionar

revolucionetpirit1

atu-protestëFoto nga John Blanding me mirësjellje të The Boston Globe / Getty Images

 

Këto nuk ishin zgjedhje. Ishte një revolucion… Mesnata ka kaluar. Ka ardhur një ditë e re. Dhe gjithçka është gati të ndryshojë.
—Daniel Greenfield nga “America Rising”, 9 nëntor 2016; Israelrisiing.com

 

OR është gati të ndryshojë, dhe për të mirë?

Shumë të krishterë në Shtetet e Bashkuara po festojnë sot, duke festuar sikur "ka kaluar mesnata" dhe një ditë e re ka ardhur. Unë lutem me gjithë zemër që, të paktën në Amerikë, kjo të jetë e vërtetë. Se rrënjët e krishtera të këtij kombi do të kishin një shans të lulëzojnë edhe një herë. Kjo të gjithë gratë do të respektohen, përfshirë ato në bark. Kjo liri fetare do të rikthehet dhe se paqja do të mbushë kufijtë e saj.

Por pa Jezu Krishtin dhe Ungjillin e Tij si burim e lirisë së vendit, nuk do të jetë veçse një paqe false dhe një siguri e rreme.

Ndërsa ekspertët politikë bëjnë hash dhe rivendosin zgjedhjet Amerikane, unë lutem që të kemi mençurinë të kuptojmë një pamje më të madhe që po shpaloset në botën tonë. Ne duhet të zmbrapsemi, edhe përtej brezit tonë, për të kuptuar se çfarë po ndodh në këtë kohë. A shpirt revolucionar është lëshuar dhe ka qenë për ca kohë. Siç tha Papa Leo XIII, është

… Fryma e ndryshimit revolucionar që prej kohësh shqetëson kombet e botës… nuk janë të paktë ata që janë të mbarsur me parime të liga dhe të etur për ndryshime revolucionare, qëllimi kryesor i të cilëve është të nxisin çrregullime dhe të nxisin miqtë e tyre në akte dhune. . —POPE LEO XIII, Letra Enciklike Rerum Novarum, n 1, 38; vatikan.va

Ai paralajmërim profetik u pasua nga revolucionet italiane, spanjolle, komuniste dhe naziste. Por ndërsa muri ra në Bashkimin Sovjetik, kjo frymë revolucionare nuk ka. Përkundrazi, me delikatesë, në heshtje, ajo ka përhapur gabimet e saj në të gjithë botën, domethënë, materializmi ateist i shtyrë nga relativizmi moral. 

Kjo do të thotë që vota "Brexit" e Britanisë për të refuzuar BE, zgjedhjet e fundit të Amerikës që hodhën poshtë themelimin, ngritja e ekstremit të djathtë në Evropë ... nuk janë një tregues se kombet po shkojnë drejt pendim, por nacionalizmi dhe vetë-ruajtja. Sigurisht që të rrëzosh qeveritë, madje edhe qeveritë e korruptuara, nuk është diçka e keqe. Por çfarë plotëson vakumin më pas?

Shumica e vendeve në Perëndim po lëvizin me shpejtësi larg nga absolute morale pa asnjë shenjë të konvertimit serioz në sy. Për çfarë shqetësohen më shumë njerëzit? Nuk është humbja e besimit në Zot, por sipas sondazheve, "ekonomia", "paqja" dhe "siguria". Në fakt, feja e organizuar po perceptohet gjithnjë e më shumë si pjesë e themelimit që duhet të përmbyset, veçanërisht pasi skandalet seksuale dhe financiare minojnë emërtimet kryesore, veçanërisht, Kisha Katolike.

Kjo është e gjitha për të thënë që fryma revolucionare e ditëve tona ka një emër: fryma e antikrishti.

Kushdo që mohon se Jezusi është Krishti. Kush mohon Atin dhe Birin, ky është antikrishti. (1 Gjonit 2:22)

Të mohosh që Jezusi është Mesia, Shpëtimtari, nuk do të thotë domosdoshmërisht të refuzosh intelektualisht rolin e Tij historik. Përkundrazi, është të hedhësh poshtë atë që nënkupton: që kam nevojë që Ai të më shpëtojë. fryma e antikrishtit, prandaj, vendos veten në qendër të universit, në vend të Zotit. Dhe nga vendi im në murin e rojes, unë nuk e shoh këtë shpirt të tërhiqet, madje edhe me rezultatet e zgjedhjeve të Amerikës. Përkundrazi, brenda vetë krishterimit, ka një rritje growing

… Diktatura e relativizmit që nuk njeh asgjë si të caktuar dhe që lë si masë përfundimtare vetëm egon dhe dëshirat e dikujt. Të kesh një besim të qartë, sipas kredos së Kishës, shpesh etiketohet si fondamentalizëm. Megjithatë, relativizmi, domethënë, lejimi i vetes të hidhet dhe 'të përfshihet nga çdo erë mësimore', duket qëndrimi i vetëm i pranueshëm për standardet e sotme. —Cardinal Ratzinger (POPE BENEDICT XVI) Homazhe parakonlave, 18 Prill, 2005

Nuk po e them këtë për të qenë pesimist. Por realiteti është se katolicizmi në Perëndim është në një rënie të lirë, përveç për një mbetje të shpirtrave të lidhur me besimin e vërtetë. Arsyeja është se kjo frymë revolucioni i ka dhëmbët e gërmuar thellë në këtë brez të plagosur.

Në luftën për familjen, vetë nocioni i qenies - i asaj që do të thotë të jesh njeri - po vihet në dyshim… Çështja e familjes… është pyetja se çfarë do të thotë të jesh burrë dhe çfarë është e nevojshme të bëhu për të qenë burra të vërtetë false Gënjeshtra e thellë e kësaj teorie [se seksi nuk është më një element i natyrës por një rol shoqëror që njerëzit zgjedhin për veten e tyre] dhe i revolucionit antropologjik që përmbahet brenda saj është i qartë —POPA BENEDICT XVI, 21 dhjetor 2012

Do të thotë që njeriu po humbet vetë thelbin e natyrës së tij: krijuar "në shëmbëlltyrën e Zotit". Si e tillë, arsyeja jonë për ekzistencë, kuptimi dhe vlera e vuajtjes dhe qëllimi i jetës… reduktohet në një kënaqësi dhe fitim të thjeshtë. Kjo është arsyeja pse, në këtë të tashme revolucion global, ne po shohim një masë që largohet nga besimi - duke u dhënë besim më tepër burimeve tona.

Përparimi dhe shkenca na kanë dhënë fuqinë për të mbizotëruar forcat e natyrës, për të manipuluar elementet, për të riprodhuar gjallesat, gati në pikën e prodhimit të vetë njerëzve. Në këtë situatë, lutja ndaj Zotit duket e tejkaluar, e pakuptimtë, sepse ne mund të ndërtojmë dhe krijojmë gjithçka që duam. Ne nuk e kuptojmë se jemi duke rijetuar të njëjtën përvojë si Babel. —POPA BENEDIKTI XVI, Homeli i Rrëshajëve, 27 maj, 2102

A është kjo vetëm një mënyrë tjetër për të thënë atë që mësohet në Katekizëm?

Mashtrimi suprem fetar është ai i Antikrishtit, një pseudo-mesianizëm me të cilin njeriu lavdërohet në vend të Zotit dhe Mesisë së tij që ka ardhur në mish. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 675

Ndërsa rezultatet e zgjedhjeve u kthyen në favor të Donald Trumps, fjalët e Shën Palit më shkrepën në mendje:

Kur njerëzit thonë: "Paqe dhe siguri", atëherë fatkeqësia e papritur i godet, si dhimbjet e lindjes mbi një grua shtatzënë dhe ata nuk do të shpëtojnë. (1 Selanikasve 5: 3)

Papët kanë paralajmëruar herë pas here se ekzistojnë fuqi "anonime" në botë, veçanërisht përmes shoqërive të fshehta, të cilat po nxisin dhe avancojnë këtë frymë revolucioni. Ne nuk duhet të presim që ata thjesht të zhduken me zgjedhjen e Trump. Për këtë "kafshë" që po rritet këmbëngul në atë që Papa Françesku e quan 'mendimi i vetëm' [1]krh. Homilia, 18 nëntor 2013; Zenit ku 'perandoritë e padukshme' [2]krh. Fjalimi para Parlamentit Evropian dhe Këshillit të Evropës, 25 nëntor 2014; cruxnow.com bëhuni 'Mjeshtrat e Ndërgjegjes' [3]krh. Homeli në Casa Santa Martha, 2 maj 2014; Zenit.org duke detyruar të gjithë në një 'globalizim të uniformitetit hegjemonik' [4]krh. Homilia, 18 nëntor 2013; Zenit dhe 'sisteme uniforme të fuqisë ekonomike'. [5]krh. Fjalimi para Parlamentit Evropian dhe Këshillit të Evropës, 25 nëntor 2014; cruxnow.com

Kush mund të krahasohet me bishën ose kush mund të luftojë kundër saj? (Zbul. 13: 4)

Marrëveshja e Klimës në Paris ishte më shumë se një traktat mbi ndryshimin e klimës; ishte një hap drejt ri-renditjes së sovranitetit të kombeve dhe qeverisjes globale. Me mbështetjen e jetës së ekonomisë së Amerikës, e ardhmja e këtij vendi mund të qëndrojë tashmë përtej duarve të Donald Trump.

Ne mendojmë për fuqitë e mëdha të ditëve të sotme, për interesat financiare anonime që i kthejnë njerëzit në skllevër, të cilat nuk janë më gjëra njerëzore, por janë një fuqi anonime të cilës njerëzit i shërbejnë, me anë të të cilave njerëzit torturohen dhe madje theren. Ata janë një fuqi shkatërruese, një fuqi që kërcënon botën. —POPA BENEDICT XVI, Reflektim pas leximit të zyrës për Orën e Tretë këtë mëngjes në Sinodin Aula, Qyteti i Vatikanit, 11 tetor 2010

[] New Age ndan me një numër të grupe me ndikim ndërkombëtar, qëllimi i zëvendësimit ose kapërcimit të feve të veçanta në mënyrë që të krijohet hapësirë ​​për një fe universale që mund të bashkonte njerëzimin. Lidhur ngushtë me këtë është një përpjekje shumë e bashkërenduar nga ana e shumë institucioneve për të shpikur një Etika Globale. -Jezu Krishti, Bartësi i Ujit të Jetës, n 2.5 , Këshillat Papnorë për Kulturë dhe Dialog Ndërfetar

A ka prishur zgjedhja e Trump qëllimet e tyre të njohura për të zvogëluar popullsinë e botës në favor të një gare më "perfekte"? [6]shih Tërheqja e Madhe Nëse ka ndonjë gjë, ka të ngjarë të ketë përforcuar misionin e tyre djallëzor për të zvogëluar atë që Clinton e quante si një "shportë të përulurish". Në esenë e tij mbi globalizimin, autori Michael D. O'Brien shkruan:

Mesianistët e rinj, duke kërkuar të shndërrojnë njerëzimin në një kolektiv duke u shkëputur nga Krijuesi i tij, do të sjellin pa dijeni shkatërrimin e pjesës më të madhe të njerëzimit. Ata do të lëshojnë tmerre të papara: uri, murtaja, luftëra dhe në fund të fundit Drejtësi Hyjnore. Në fillim ata do të përdorin detyrimin për të zvogëluar më tej popullsinë, dhe pastaj nëse dështon ata do të përdorin forcën. - Michael D. O'Brien, Globalizimi dhe Rendi i Ri Botëror, 17 Mars 2009

La Mosha e re e cila po agon do të jetë e mbushur me njerëz nga qenie të përsosura, androgjene, të cilët janë plotësisht në komandë të ligjeve kozmike të natyrës. Në këtë skenar, krishterimi duhet të eliminohet dhe t'i japë vendin një feje globale dhe një rendi të ri botëror.  -Jezu Krishti, Bartësi i Ujit të Jetës, n 4, Këshillat Papnorë për Kulturë dhe Dialog Ndërfetar

Ajo që është e qartë nga zgjedhjet në SHBA është se beteja midis dritës dhe errësirës është në shfaqje të plotë. Duke pasur parasysh trazirat dhe protestat, është po aq e qartë se konfrontimi nuk ka mbaruar kurrë.

Tani po përballemi me përballjen përfundimtare midis Kishës dhe anti-Kishës, të Ungjillit dhe anti-Ungjillit, midis Krishtit dhe Antikrishtit. - Kardinali Karol Wojtyla (JOHN PAUL II), në Kongresin Eukaristik, Filadelfia, PA; 13 gusht 1976; Dhjaku Keith Fournier, një pjesëmarrës në Kongres, raportoi fjalët si më sipër; krh. Katolike Online

Unë pohoj se kjo është arsyeja që Zoja vazhdon të shfaqet, vazhdon t'i bëjë shenjë njerëzimit që të kthehet tek Biri i saj, vazhdon të qajë në imazhet dhe statujat e saj në të gjithë botën. Zemra e saj e Papërlyer do të triumfojë… por para se të kushtojë?

Kjo mund të vendoset, pjesërisht, përmes agjërimit, lutjeve dhe kthimit në besim

 

LIDHJE ME LIDHJE

Në prag të Revolucionit

Zemra e Revolucionit të Ri

Revolucioni Global!

Revolucion Tani!

Vjen Falsifikimi

Antikrishti në Kohët Tona

Tsunami Shpirtëror

Tërheqja e Madhe

 

  

Faleminderit për të dhjetat dhe lutjet tuaja—
të dy shumë të nevojshme. 

 

Për të udhëtuar me Markun në La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Flamuri Tani i Fjalës

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 krh. Homilia, 18 nëntor 2013; Zenit
2 krh. Fjalimi para Parlamentit Evropian dhe Këshillit të Evropës, 25 nëntor 2014; cruxnow.com
3 krh. Homeli në Casa Santa Martha, 2 maj 2014; Zenit.org
4 krh. Homilia, 18 nëntor 2013; Zenit
5 krh. Fjalimi para Parlamentit Evropian dhe Këshillit të Evropës, 25 nëntor 2014; cruxnow.com
6 shih Tërheqja e Madhe
Postuar ne BALLINA, SHENJAT.