Mendime nga Zjarri i Qymyrit

në bregdet3

 

BASKIMI në ngrohtësinë e zjarrit të qymyrit Jezusi ka ndezur përmes Tërheqjes sonë të Kreshmës; ulur në shkëlqimin e afërsisë dhe pranisë së Tij; duke dëgjuar dallgëzimet e Mëshirës së Tij të pashlyeshme që përkëdhel butësisht bregun e zemrës sime ... Më kanë mbetur disa mendime të rastësishme nga dyzet ditët tona të reflektimit.

 

MES FURMES

Më duket se gjithçka në botë sot është bërë një rrëmujë e ngatërruar - jo ndryshe nga efektet e një uragani ndërsa afrohet syri i një stuhie. Erërat e kaosit dhe pastrimit po fryjnë në të gjithë planetin ndërsa shkatërrojnë fasadat e lira që fshehin thellësinë e korrupsionit në ekonomitë e botës, politikanët, sistemet gjyqësore, prodhimin e ushqimit, proceset bujqësore, interesat farmaceutikë, inxhinierët e klimës dhe po, madje edhe Kisha, mëkatet e së cilës po bëhen të zhveshura për të parë të gjithë.

Por në të gjithë këtë, mesazhi qendror i Tërheqjes sonë të Kreshmës është si një bosht drite që shpon këtë errësirë ​​të tanishme, duke na kujtuar se Biri është gjithmonë i pranishëm pas reve; që edhe tymi më i trashë ose mjegulla më e rëndë nuk mund të zvogëlojë plotësisht shkëlqimin dhe fitoren e Ringjalljes. Dhe mesazhi është ky: pa marrë parasysh sa e komplikuar bëhet bota, pa marrë parasysh sa shqetësuese janë ngjarjet që do të zhvillohen, shaftxnumxpa marrë parasysh sa Kisha dhe e vërteta, bukuria dhe mirësia do të zhduken në shumë vende Krishti do të mbretërojë në fuqi dhe fuqi brenda zemrave të fëmijëve të Tij shpirtërorë. [1]shih Qiri i ndezur Dhe Ai do të mbretërojë përmes një jete të brendshme lutjeje, bashkësie dhe besimi. Satani mund të prekë ndërtesat tona - dritaret, harqet dhe statujat e qelqit me njolla; atij i është dhënë fuqi t'i shkatërrojë për aq sa Zoti e lejon atë ... por djalli nuk mund të prekë shpirtin tuaj, nëse nuk e lejoni; ai nuk mund të arrijë atë vend të brendshëm ku banon Trinia e Shenjtë. Çelësi për të gjithë ne është të mos lejojmë që pengesat në dukje të pakapërcyeshme para nesh të depërtojnë në zemër, të prishin paqen dhe besimin tonë te Zoti. Ne duhet ta mbajmë Pasionin e Jezusit gjithnjë para nesh si një kujtesë se Ati nuk na braktis kurrë edhe kur të gjithë e bëjnë këtë.

Atëherë në zemër të gjërave - edhe pse, siç tha Papa Paul VI, "disa shenja të [kohës së fundit] po shfaqen", [2]shih Pse nuk Bërtasin Papët?- është thirrja e vazhdueshme për të fëmijëri shpirtërore, e cila është kushti i domosdoshëm që Jezusi të jetojë dhe të mbretërojë në ne. Pashkët, në fakt, janë ato që i bëjnë Krishtlindjet efikase:

Të bëhesh fëmijë në raport me Zotin është kushti për të hyrë në mbretëri. Për këtë, ne duhet të përulemi dhe të bëhemi të vegjël… Vetëm kur Krishti të formohet në ne, misteri i Krishtlindjes do të përmbushet në ne. Krishtlindja është misteri i këtij "shkëmbimi të mrekullueshëm": O shkëmbim i mrekullueshëm! Krijuesi i Njeriut është bërë njeri, i lindur nga Virgjëresha. Ne jemi bërë aksionarë në hyjninë e Krishtit i cili e përuli veten për të ndarë njerëzimin tonë. -Katekizmi i Kishës Katolike, Mbrëmja Antiphon për 1 janar, n. 526

 

LUTJA Intense është çelësi

Unë kurrë nuk mund ta përsëris mjaftueshëm domosdoshmërinë e lutjes, të një jete të brendshme të gjallë dhe të shëndetshme me Zotin. Por fjala që më ngrihet sot në zemër, që kërcet nga fuqia e një zjarri qymyri, është intensiteti. Ne duhet të kemi një i madh jeta e lutjes. Me këtë dua të them i madh në mënyrën që dy të dashuruar shikojnë njëri-tjetrin; i madh in Lutja19mënyra se si një burrë dhe grua dëshirojnë të ribashkohen pasi të jenë larg për një kohë; i madh në mënyrën që ne refuzojmë të lejojmë dikë ose diçka të na ndërpresë fokusin; i madh mënyra se si një foshnjë i shtrin krahët drejt nënës së saj, duke qarë derisa ajo ta mbajë atë përsëri. Thisshtë ky lloj intensiteti (që do të thotë vërtet qëllim) që zemra të mbetet vigjilente ndaj tundimeve dhe kurtheve të armikut. Këtu, pra, është një përmbledhje e vogël katektike e asaj që dua të them:

"Ne duhet ta kujtojmë Zotin më shpesh sesa të marrim frymë." Por ne nuk mund të lutemi "në çdo kohë" nëse nuk lutemi në kohë të caktuara, me vetëdije të gatshme. Këto janë kohëra të veçanta të lutjes së krishterë, si nga intensiteti ashtu edhe nga kohëzgjatja dition Tradita e krishterë ka mbajtur tre shprehje kryesore të lutjes: meditimi i zërit dhe meditimi. Ata kanë një tipar themelor të përbashkët: gjakftohtësinë e zemrës. Kjo vigjilencë në mbajtjen e Fjalës dhe qëndrimin në praninë e Zotit i bën këto tre shprehje kohë intensive në jetën e lutjes. Lutja soditëse është gjithashtu koha kryesisht e theksuar e lutjes. Në të Ati forcon qenien tonë të brendshme me fuqi përmes Shpirtit të tij "që Krishti të mund të banojë në zemrat [tona] me anë të besimit" dhe ne të mund të "mbështetemi në dashuri". -KKK, n 2697, 2699, 2714

Ndërsa është besimi, jo ndjenjat, i cili është kushti i domosdoshëm i fëmijërisë shpirtërore, ne nuk mund t'i harrojmë ndjenjat tona plotësisht. Kjo nuk do të ishte njerëzore! Përkundrazi, Kardinali i Bekuar Henry Newman sugjeroi që të forcojmë ndjenjat e frikës dhe frikës ndaj Zotit, a sensi i së shenjtës:

Ato janë klasa e ndjenjave që duhet të kemi - po, duhet të kemi në një shkallë të fortë - nëse do të kishim shikimin e Zotit të Plotfuqishëm; prandaj ato janë klasa e ndjenjave që do të kemi, nëse e kuptojmë praninë e Tij. Në përpjesëtim ndërsa besojmë se Ai është i pranishëm, do t'i kemi; dhe të mos i kesh, nuk do të thotë të kuptosh, të mos besosh se Ai është i pranishëm. -Predikime Parokiale dhe të Rastit V, 2 (Londër: Longmans, Green dhe Co., 1907) 21-22

 

N THE AT FN TON

shtegtimi5Ndërsa Shpallja e Kreshmave u shpalos, shtatë shtigje u shfaqën si një mjet për praninë e Zotit, domethënë, shtatë lumturitë e Ungjillit. Lumturia e tetë, "Lum ata që përndiqen", është në thelb fryt i atyre që jetojnë shtatë të parat. Në të vërtetë, këto lumturi gjenden në lutjen që Zoti ynë na mësoi:

Ati ynë që është në Parajsë, shenjtëruar nga Emri Yt

Lum të varfërit në shpirt (ata që e pranojnë me përulësi Zotin)

...Mbretëria jote vjen, vullneti yt do të bëhet

Lum ata që janë zemërbutët (i bindur ndaj vullnetit të Atit)

...në tokë siç është në Parajsë

Lum ata që bëjnë paqen (të cilët sjellin paqen e Qiellit në tokë)

<em>… Na jepni sot bukën tonë të përditshme

Lum ata që kanë uri dhe etje për drejtësi

… Dhe na i fal fajet tona

Lum ata që vajtojnë

… Ndërsa ne i falim ata që shkelin kundër nesh

Lum ata që janë të mëshirshëm

… Dhe mos na ço në tundim

Lum ata që pastrojnë zemrën

… Por na shpëto nga e keqja.

Lum ata që përndiqen.

 

NENA ESHTE ME NE

Siç do ta kujtoni, unë i kërkova Nënës së Bekuar të ishte "Mjeshtra jonë e tërheqjes" kur njoftova Tërheqjen e Kreshmëve. [3]Shiko Një tërheqje kreshmësh me Markun Unë atëherë thashë se kisha "pastruar rrasën time" për të "lejuar këtë Mbretëreshë të mahnit fjalët e saj në zemrën time, për të mbushur penën time me bojën e mençurisë së saj dhe për të lëvizur buzët e mia me dashurinë e saj. Kush më mirë të na formojë sesa ai që formoi Jezusin? " Në atë kohë kishte vetëm dy fjalë në zemrën time: “ jetën e brendshme ”. Dhe kështu, unë ndieva se kjo ishte pikërisht ajo për të cilën Nëna jonë donte të fliste: jeta e brendshme e lutjes. Ato "shtatë shtigje"… imazhi i mmary2tullumbace… ato nuk janë gjëra që i kisha menduar ndonjëherë më parë; ata thjesht erdhën tek unë si drita kur shpërtheu Tërheqja. Dhe kështu, unë kisha ndjenjën e fortë të pranisë së Nënës sonë me ne, se ajo vetë po na mësonte.

Cila është arsyeja pse unë u shtanga kur lexova, në mes të tërheqjes sonë, një përmbledhje virtuale të gjithçkaje që kisha shkruar deri në atë moment, në mesazhin e pretenduar drejtuar Mirjana-s në 18 Mars 2016 në Medjugorje. Tani, unë rrëfej se kam hezituar ta vë në dukje këtë, pasi ka disa lexues që kategorikisht refuzojnë Medjugorje. Sidoqoftë, siç kam shkruar në Në Medjugorje, Unë refuzoj të deklaroj si e vërtetë apo e gabuar atë që edhe Vatikani ka refuzuar ta bëjë në këtë pikë, pasi Papa vazhdon të dallojë përfundimet e një Komisioni të fundit mbi shfaqjet e pretenduara. Kështu, është në frymën e Shën Palit, i cili na bën thirrje të mos e përçmojmë profecinë, por ta provojmë atë, që unë të vazhdoj të dëgjoj atë që Nëna jonë mund t'i flasë Kishës në këtë orë. Dhe ajo që ajo po thotë, siç duket, është kjo: çelësi për të lundruar në botë në këtë kohë është fëmijëri shpirtërore lutje e brendshme. Në fakt, ajo madje përmend lumturitë dhe vështrimin e brendshëm të soditjes që ishte pjesë e tërheqjes sonë:

Fëmijë të dashur, me një zemër amtare të mbushur me dashuri për ju, fëmijët e mi, dëshiroj t'ju mësoj besim të plotë te Zoti At. Dëshiroj që ju të mësoni me një vështrim të brendshëm dhe dëgjim të brendshëm për të ndjekur vullnetin e Zotit. Dëshiroj që ju të mësoni të besoni pafund në mëshirën e Tij dhe dashurinë e Tij, siç kam besuar gjithmonë. Prandaj, fëmijët e mi, pastroni zemrat tuaja. Çlirohuni nga gjithçka që ju lidh vetëm me atë që është tokësore dhe lejoni që ajo e Zotit të formojë jetën tuaj me lutjen dhe sakrificën tuaj në mënyrë që Mbretëria e Zotit të jetë në zemrën tuaj; që të mund të filloni të jetoni duke dalë nga Zoti Atë; që të mund të përpiqesh gjithmonë të ecësh me Birin tim. Por për të gjitha këto, fëmijët e mi, ju duhet të jeni të varfër në shpirt dhe të mbushur me dashuri dhe mëshirë. Ju duhet të keni zemra të pastra dhe të thjeshta dhe gjithmonë të jeni gati për të shërbyer. Fëmijët e mi, më dëgjoni, unë flas për shpëtimin tuaj. Faleminderit.—18 Mars 2016; nga medjugorje.org; në fakt, vini re mesazhet nga 2 shkurti gjatë gjithë kësaj Kreshme të kaluar.

Përsëri, të paktën, kjo është një pasqyrë mahnitëse e Tërheqjes sonë të Kreshmës, e cila rrjedh nga Pjesa e Katërt e Katekizmit në Lutja e krishterë. Por atëherë, kjo nuk duhet të jetë surprizë për ne. Nëse Zoja na flet - në çfarëdo forme - ajo duhet të jetë një reflektim i mësimit të Kishës:

"Maria figuroi thellësisht në historinë e shpëtimit dhe në një farë mënyre bashkon dhe pasqyron brenda vetes të vërtetat qendrore të besimit." Ndër të gjithë besimtarët ajo është si një "pasqyrë" në të cilën pasqyrohen në mënyrën më të thellë dhe të turpshme "veprat e fuqishme të Zotit". OPPOPE JOHN PAUL II, Redemptoris Mater, n 25

 

KUJTOJ QAT T I THUAJ

Siç e kam ndarë me ju tashmë, ishte tetë apo nëntë vjet më parë që unë qëndrova në një fushë ferme duke parë një afrim stuhie, kur Zoti më tregoi me shpirt se një uragan i madh po vinte në botë. Ngjarjet do të intensifikoheshin, njëra mbi tjetrën, ndërsa ne i afroheshim Syri i Stuhisë. Në atë kohë, shumë në Kishë ishin të mbyllur ndaj këtij paralajmërimi që unë isha i detyruar të jepja me ndërgjegje të mirë (dhe drejtim shpirtëror). Tani, shumë klerikë dhe laikë ashtu papritur janë shtangur dhe po tronditen pasi, brenda natës, ligjet po ndryshojnë që de fakto nxjerr jashtë ligjit krishterimin, hap pas hapi. Por është tepër vonë. Kjo do të thotë, se Shtatë vulat e revolucionit janë tani mbi ne:

Kur mbjellin erën, ata do të korrin vorbullën. (Hos 8: 7)

mbjell-erën-korr-shakullinë2Shumë klerikë mbollën gënjeshtrën se dikush mund të "ndiqte ndërgjegjen e tij" kur bëhet fjalë për kontrollin e lindjeve (në krahasim me një "ndërgjegje të informuar"). [4]shih O Kanada… Ku je? Dhe tani jemi duke korrur shakullinë e një kulture vdekjeje. Politikanët si ish-kryeministri kanadez Pierre Trudeau, përsëri në vitet 1970, thanë se aborti do të lejohej në vend vetëm në rrethana "të rralla". Ne mbollëm me vdekje, dhe tani djali i tij Justin ka ardhur për të përfunduar punën [5]shih Pararendësit—Për të korrur shakullinë, pasi ai dhe Gjykata e Lartë [6]shih Nofullat e Dragoit të zbatojë vrasjen e legalizuar për të sëmurët, të moshuarit dhe të depresionuarit. Po, ndërsa demokracia përhapet, edhe ajo po përhapet institucionalizuar vrasja në një shkallë në rritje. [7]shih Tërheqja e Madhe Si rezultat, besoj se jemi dëshmitarë të parimit shpirtëror të korrjes dhe mbjelljes që shpaloset para nesh, pasi kombet tani janë në prag të luftës bërthamore. [8]shih Ora e Shpatës Ata do të korrin shakullinë. [9]shih Korrni shakullinë Përparimi i Njeriut 

Por asgjë nga këto nuk duhet të jetë një befasi për të krishterin. Siç tha Jezusi shumë herë,

Unë jua kam thënë këtë para se të ndodhë, në mënyrë që kur të ndodhë të besoni ... Unë jua kam thënë këtë që të mos bini larg
… Unë jua kam thënë këtë në mënyrë që kur të vijë ora e tyre të mund të mbani mend që ju thashë… Unë jua kam thënë këtë në mënyrë që të keni paqe në mua. Në botë do të kesh telashe, por merr kurajo, unë e kam pushtuar botën. (Gjoni 14:29; 16: 1; 16: 4; 16:33)

Kjo është e gjitha për të thënë që Zoti ynë dëshiron që ne të jemi të vetëdijshëm se këto gjëra duhet të ndodhin në mënyrë që ato të mos na befasojnë ashtu që të humbasim besimin dhe "të biem", të humbasim "paqen" tonë, ose të lëkundemi në "guxim". Por këtu është ajo ku Nëna jonë po na mëson çelësin e kohërave tona: duke ditur se çfarë po vjen NUK është e mjaftueshme; përkundrazi lutje dhe duke qëndruar në Jezusin ISSHT. Siç tha Ai, "Ki paqe në mua". Kjo paqe, e cila i tejkalon të gjitha kuptimet, vjen përmes një jete të brendshme intensive të lutjes, përmes një "vështrimi të brendshëm" mbi fytyrën e Jezuit. 

Kështu, është interesante se si katolikët dynden në profeci dramatike të shkatërrimit apokaliptik ose parashikime të katastrofës dhe të ngjashme… por mesazhet si ai i Medjugorje hidhen poshtë si hum-hum, më shumë e njëjtë. Dhe akoma, vetëm sikur t’i jetonim ata! Shumë nuk do të kishin frikë dhe hutuar si sot. Shumë më tepër tashmë do ta kishin gjetur Jezusin duke jetuar dhe duke ecur ndër ne dhe përmes ne Përsëri, këtu është një tjetër mesazh nga Medjugorje që erdhi në barokfillimi i Kreshmës, dhe kjo është në përputhje me shpirtshmërinë e pasur soditëse të Kishës dhe që hyn në zemër të ungjillizimit autentik:

Me [Jezusin] erdhi drita e botës e cila depërton në zemrat, i ndriçon ato dhe i mbush me dashuri dhe ngushëllim. Fëmijët e mi, të gjithë ata që e duan Birin tim mund ta shohin Atë, sepse fytyra e Tij mund të shihet përmes shpirtrave që janë të mbushur me dashuri për Të. Prandaj, fëmijët e mi, apostujt e mi, më dëgjoni. Lëreni kotësinë dhe egoizmin. Mos jetoni vetëm për atë që është tokësore dhe materiale. Duaje Birin tim dhe bëje që të tjerët ta shohin fytyrën e Tij përmes dashurisë sate për Të. - 2 Mars, 2016

 

NJE SHENIM PERSONAL

Në mbyllje, dua të të tregoj se çfarë privilegji të jashtëzakonshëm është për mua të të shkruaj. Hardshtë e vështirë të besosh se gati 1200 shkrime më vonë - ekuivalenti i ndoshta 30 librave - unë ende kam gaz në rezervuar. Të them të drejtën, vizioni im po përkeqësohet nga dita në ditë. Dhe unë goxha e kam shkatërruar karrierën time muzikore. Dua të them, ka disa paralajmërime mjaft të forta në shkrimet e mia - gjëra që ne tani po shohim të ndodhin - por fjalë që nuk e duan me saktësi një në shumicën dërrmuese. Dhe kjo është në rregull ... kjo është ajo që unë ndiej që Zoti më ka kërkuar mua, dhe vullneti i Tij është ushqimi im. Unë jam në paqe atje ku jam tani nën këshillën e mençur të gruas sime, drejtimin e spikatur shpirtëror të një prifti dhe bekimin e peshkopit tim.

Por në të vërtetë, edhe unë jam thyer. Gjatë viteve, unë kam investuar gati një PonteixBluçerek milion dollarë duke bërë muzikë, video, libra dhe blog katolik me cilësi më të mirë që mund të mundemi. Disa prej tyre janë mbuluar nga donacione, por pjesa më e madhe është financuar vetë. Por kur shërbimet e muzikës si Spotify dërgojnë më pak se 10 dollarë në muaj për transmetimin e muzikës time në botë… kjo gjë shumë e gjymton artistin e pavarur. Kam pasur më shumë se një person që më thotë se muzika ime është e vetmja CD në makinën e tyre për të kaluarën tre vjet. Por disi, ai lloj zelli nuk po përkthehet në trupin më të madh të Krishtit.

Unë jam përmbajtur që të mos ju shkruaj me fushata të gjata për mbledhjen e fondeve ose me email të shpeshtë që luten për mbështetjen tuaj. Në fakt, unë kam dhënë lirisht shumë nga muzika dhe shkrimet e mia. Siç tha Jezusi,

Pa kosto që keni marrë; pa kosto që do të jepni. (Mat 10: 8)

Por Shën Pali gjithashtu tha,

… Zoti urdhëroi që ata që predikojnë ungjillin duhet të jetojnë sipas ungjillit. (1 Kor 9:14)

Në të vërtetë nuk më mbetet gjë tjetër veçse të lyp. Beg ose falimentim. Disa njerëz e perceptojnë që një ministri si kjo është një përpjekje me kohë të plotë me shumë shpenzime (megjithëse përpiqemi të shkurtojmë cepat ku mundemi me vetëm një anëtar të stafit, ne blejmë automjete me kilometra të mëdha, rritim dhe rrisim ushqimin tonë, etj.). Sidoqoftë, ndonjëherë njerëzit më kanë qortuar që nuk i kam bërë më të njohura nevojat tona.

Dhe kështu që unë jam këtu. Unë po mbaj rreth njëqind mijë dollarë borxh të financuar (përveç hipotekës sonë) në mënyrë që të mbaj në këmbë ministrinë dhe familjen tonë. Por ne po mbarojmë shpejt, jo paratë - që ndodhën vite më parë - por kredi. Një pjesë e vështirësive tona është se, sipas miqve dhe familjes, kemi një sasi të tepruar të "katastrofave". Dua të them, duke çuar deri dhe gjatë Tërheqjes së Kreshmës, të gjitha automjetet tona kishin riparime të mëdha në mijëra; kulmi i studios tonë u dëmtua nga një stuhi ere; furrat në studio, shtëpi dhe garazh secili lë dy herë duke rezultuar në riparime të kushtueshme që janë ende në vazhdim ... Ka qenë një cirk i pafund dhe i çuditshëm i shpenzimeve. Ndonjëherë pyes veten se sa nga kjo është një sulm shpirtëror, sepse është e vetmja gjë që më dekurajon vërtet. Një hap përpara, tre prapa. Unë e urrej të qenit në borxh, megjithëse më kujtohet një shenjtor i cili gjithashtu grumbulloi borxhe për të ndërtuar bujtina dhe jetimore. Unë dhe gruaja ime gjithashtu kemi bërë hapa të mëdha besimi për t'ju furnizuar me Ungjillin ... Unë thjesht nuk jam i sigurt se për sa kohë mund ta mbaj çantën.

Dhe kështu, edhe një herë, e shoh veten duke dalluar se cili është hapi tjetër përpara si për familjen dhe shërbesën time. Ju lutemi lutuni për ne, për mbrojtje dhe për të urtësi. Dhe nëse Zoti ju ka bekuar financiarisht, sigurisht që ju mund të investoni në ar, argjend, valuta të huaja ose aktive të forta etj. Por ju lutem që të merrni parasysh investimin në shpirtrat Ministria jonë me të vërtetë ka nevojë për ata që kanë burime për të dalë përpara dhe për të na ndihmuar në këtë kohë.

 

 

Faleminderit për mbështetjen dhe lutjet tuaja!

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, KRESHME RETREAT.

Komentet janë të mbyllura.