Koha është Dashuri

KRESHME RETREAT
Dita 18

mindofchrist_FotorNdërsa dreri dëshiron përrenj uji

 

PARAFAT ju ndiheni po aq të paaftë për shenjtëri sa unë duke vazhduar të shkruaj këtë Tërheqje të Kreshmëve. Mirë Atëherë të dy kemi hyrë në një pikë kritike në njohjen e vetvetes - që përveç hirit të Zotit, ne nuk mund të bëjmë asgjë. Por kjo nuk do të thotë se nuk duhet të bëjmë asgjë.

Unë i thirra Atit një herë: "Zot, më duket sikur një mijë gjëra tërheqin vëmendjen time". Dhe përgjigjja e tij ishte, “dhe unë të jap hir në një mijë mënyra. Më Kërko, uri Mua, thirr Mua - por sigurohu që po kërkon në vendet e duhura. ”

Sot, pasi asnjë brez para nesh, ne jemi të sulmuar çdo moment nga një mijë shpërqendrime. fjalë për fjalë. Nëse nuk vjen nga radioja, televizioni, Facebook, Twitter, Pinterest, Messenger, faqe të reja, site sportive, dyqane, telefoni… tani vjen nga mendimet tona, pasi vëmendja e gjithë kësaj gjenerate të teknologjisë është shkurtuar . Ne duhet t'i kushtojmë vëmendje kësaj ... imazhi i Bishës tashmë po kërkon adhurimin dhe adhurimin tonë dhe ne shpesh i dorëzohemi asaj në një mijë mënyra pak delikate. [1]krh. Zb 13:15

Pra, ne duhet të bëjmë një vlerësim dhe t'i bëjmë vetes këtë pyetje të rëndësishme: Çfarë po bëj me kohën time? Koha është dashuri. Unë ia kushtoj kohën time asaj që dua. Dhe kështu, Jezusi tha,

Askush nuk mund t'u shërbejë dy zotërinjve. Ai ose do ta urrejë njërën dhe do ta dojë tjetrin, ose do t'i përkushtohet njërit dhe do të përçmojë tjetrin. (Mat 6:24)

Në mënyrë që të hap rrugën e pestë për praninë e Zotit, duhet të pyes nëse jam si Psalmisti:

Ndërsa dreri dëshiron përrenjtë e ujit, kështu shpirti im dëshiron ty, o Zot. Shpirti im ka etje për Zotin, Zotin e gjallë. Kur mund të hyj dhe të shoh fytyrën e Zotit? (Psalmi 42: 2-3)

Dhe nëse e pranoj që nuk e kërkoj Zotin, urie për të, thërras për Të atëherë kjo ndodh sepse zemra ime është e ndarë. Ndërsa kënga e Johnny Lee shkon, "Po kërkoja dashuri në të gjitha vendet e gabuara”Por jini të sigurt, Zoti akoma po ju kërkon dhe po e bën të mundur në një mijë mënyra të vogla. Dhe kështu, si një kompozitor tjetër shkruar në Psalmin 43:

Dërgoni dritën tuaj dhe besnikërinë tuaj, që ata të jenë udhëzuesi im; le të më sjellin në malin tënd të shenjtë, në vendin e banesës sate. (Psalmi 43: 3)

Pyetja nuk është nëse jeni të etur për dashuri, kuptim dhe qëllim. Të gjithë jemi. Pyetja është se ku po kërkojmë të shuajmë etjet tona. Dhe kështu, sot, Jezusi po ju kërkon të bëni një vendim heroik. Ashtë një vendim për të bërë kohë për Të. Jo, është më shumë se kaq: të shenjtërosh të gjithë koha juaj tek Ai

Pra, nëse hani ose pini, ose çfarëdo që bëni, bëni gjithçka për lavdinë e Perëndisë ... çdo gjë që bëni, me fjalë ose me vepër, bëni gjithçka në emër të Zotit Jezus, duke falënderuar Perëndinë Atë përmes tij. (1 Kor 10:13; Kol 3:17)

Disa vjet më parë, drejtori im shpirtëror më pyeti: "Si është jeta juaj e lutjes?" Dhe unë u përgjigja se isha me të vërtetë i zënë, se kisha dashur të lutesha, por që isha i ndjekur anash, etj. Dhe ai u përgjigj, "Nëse nuk po lutesh, atëherë, po e humb kohën time." Dhe në atë moment, unë kuptova: nëse nuk po bëj kohë për Zotin - kohë në lutje, heshtje dhe reflektim - atëherë po e humbas my koha gjithashtu

Dhe kështu, as unë nuk dua ta harxhoj kohën tuaj. Sot, ti dhe unë duhet të marrim një vendim heroik nëse dëshirojmë të rritemi në të krishterë të pjekur: se do t'i japim kohë Jezusit çdo ditë. Çfarë të bësh me atë kohë është ajo që do të diskutojmë në ditët në vazhdim

 

PUMRMBLEDHJE DHE SHKRIM

Ne i japim kohë asaj që duam. Timeshtë koha për të marrë një vendim heroik për t'i dhënë kohë Zotit.

Mos u konformoni me këtë epokë, por transformohuni nga përtëritja e mendjes tuaj, në mënyrë që të dalloni se cili është vullneti i Zotit, çfarë është i mirë, i këndshëm dhe i përsosur. (Rom 12: 2)

gjatësi_Fotor

 

Për t'iu bashkuar Markut në këtë Tërheqje të Kreshmës,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

flamuri kryesor

 

Libri i pemës

 

Pema nga Denise Mallett ka qenë recensues mahnitës. Unë jam më se e entuziazmuar që ndaj romanin e parë të vajzës sime. Unë qesha, qava dhe imazhet, personazhet dhe tregimi i fuqishëm i historive vazhdojnë të qëndrojnë në shpirtin tim. Një klasik i menjëhershëm!
 

Pema është një roman jashtëzakonisht i shkruar dhe tërheqës. Mallett ka shkruar një histori vërtet epike njerëzore dhe teologjike të aventurave, dashurisë, intrigave dhe kërkimit të së vërtetës dhe kuptimit përfundimtar. Nëse ky libër është bërë ndonjëherë një film - dhe duhet të jetë - bota duhet t'i dorëzohet vetëm të vërtetës së mesazhit të përjetshëm.
—Pr. Donald Calloway, MIC, autor & folës


Të quash Denise Mallett një autor tepër të talentuar është një nënvlerësim! Pema është magjepsëse dhe e shkruar bukur. Vazhdoj të pyes veten, "Si mund të shkruaj dikush diçka të tillë?" I pagojë.

- Ken Yasinski, Folës katolik, autor dhe themelues i Ministrive të FacetoFace

TANI NË DISPOZICION! Porosit sot!

 

Dëgjoni podcastin e reflektimit të sotëm:

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 krh. Zb 13:15
Postuar ne BALLINA, KRESHME RETREAT.