Tek Bastioni! - Pjesa II

 

AS krizat në Vatikan si dhe Legjionarët e Krishtit shpalosen në vështrimin e plotë të publikut, ky shkrim më është rikthyer përsëri. Zoti po heq Kishën nga gjithçka që nuk është prej Tij (shih Bagladia e zhveshur) Kjo heqje nuk do të përfundojë deri në "këmbyesit e parave" janë pastruar nga Tempulli. Diçka e re do të lindë: Zoja nuk po punon si "gruaja e veshur me diell" për asgjë. 

Ne do të shohim se cila do të jetë e gjithë ndërtesa e Kishës së shkatërruar. Sidoqoftë, themeli do të mbetet - dhe ky është premtimi i Krishtit - mbi të cilin është ndërtuar Kisha.

A jeni gati?

 

Botuar për herë të parë më 27 shtator 2007:

 

TWO në duart e mia janë vënë boritë e vogla të cilat ndihem e detyruar t'i fryj sot. E para:

Ajo që është ndërtuar mbi rërë po shembet!

 

T ALL GJITHA GJAT PA FONDACION

Arsyeja pse Zoti ka marrë masën e jashtëzakonshme për të na dërguar profeteshën e Tij, Virgjëresha e Bekuar Mari, është të thërrasë këtë brez të pabesë përsëri në Shkëmb, i cili është Jezu Krishti, Zoti ynë. Por është më shumë se kaq. Koha po vjen, dhe tashmë është këtu, kur ajo që është ndërtuar mbi rërë në botën tonë do të shembet. "Babilonia" do të shembet, dhe ajo tashmë ka filluar. thirrje në Bastion atëherë, është një thirrje për të siguri, një thirrje për të strehë, kudo që të jeni. Të krishterët kudo do të preken nga kjo kolaps, prandaj duhet të jemi brenda Bastioni. Sepse është në këtë strehë të Zemrës së Marisë (e cila është bashkuar ngushtë me Zemrën e Krishtit) që ne do të mbrohemi nga dëmtimi shpirtëror.

Le të rinovojmë besimin tonë tek ai që, nga qielli, na vëzhgon me dashuri amtare në çdo moment. —POPA BENEDICT XVI, Audienca e Përgjithshme, 13 gusht 2008

Ajo që do të shembet është vepra e mishit e themeluar, jo mbi vullnetin e Zotit, por mbi krenarinë e njeriut.

Kushdo që i dëgjon këto fjalë të mia, por nuk vepron sipas tyre, do të jetë si një budalla që ndërtoi shtëpinë e tij mbi rërë. Shiu ra, përmbytjet erdhën dhe erërat frynë dhe përplasën shtëpinë. Dhe ajo u shemb dhe u shkatërrua plotësisht. (Mat 7: 26-27)

Shtë një shembje e brendshme e atyre gjërave që nuk janë të Zotit. Modelet e mendimit, supozimet dhe supozimet edhe tani po i ekspozohen Dritës. Dhe shpirtrat po zgjohen! Ne jemi duke zbuluar brenda vetes sonë, përmes Mëshirës dhe Dritës së Zotit, ato gjëra që kemi menduar se janë të vërteta për veten dhe Atë, por janë vërtet gënjeshtra. Kur e kuptoni që Jezusi po ju pastron për Vetë, për t'ju mbrojtur nga kjo shembje e afërt, vuajtjet dhe kryqet tuaja duhet të jenë një shkak gëzimi për ju! Krishti po të nxjerr nga Babilonia kështu që nuk të shembet në kokën tënde!

 

Mosha e Ministrive po mbaron 

Siç kam shkruar më parë, epoka e ministrive po mbaron. Mënyrat e vjetra të "punës për Zotin" të cilat bazohen në ide dhe modele të kësaj bote po hiqen. Ndarjet që kanë shkëputur Trupin e Krishtit do të zhduken dhe do të ketë vetëm një Trup, duke lëvizur rrjedhshëm si një atlet. Një lëkurë vere e re.

Krishti po lejon puset e vjetra nga të cilat dikur nxirrnim ujë të kalonin bajat. Ai është duke i tharë ato plotësisht, në mënyrë që ta tërheqë të dashurin e Tij vetëm te vetja.

Kështu që unë do ta josh atë; Unë do ta çoj në shkretëtirë dhe do t'i flas zemrës së saj. Prej andej do t’i jap vreshtat që kishte (Hos 2: 16)

Ai po i lëviz delet e tij në burim, Pranvera e Gjallë Artesiane që rrjedh nga qendra e Jeruzalemit të Ri.

Dhe vetëm zemrat e përulura do ta gjejnë atë.

Ata do ta gjejnë atë në Zemra e shenjtë. Dhe kur ata ia hapin zemrat e Tij, ata do të gjejnë burime brenda shpirtrave të tyre, Shpirtin e Shenjtë, personin e tretë të Trinisë. Kjo është arsyeja pse ne duhet të vrapojmë në Bastion, këtë vend lutjeje, agjërimi dhe kthimi në besim. Perëndia është gati të derdhë një Rrëshajë mbi delet e Tij, por ne duhet të pastrohemi sa më shumë që të jetë e mundur nga ujërat e njelmët të vetvetes në mënyrë që ujërat e pastër dhe të fuqishëm të Shpirtit të mund të rrjedhin përmes nesh.

Më në fund ato qeveri të cilat janë themeluar mbi një epsh për pushtet, sistemet ekonomike që shtypin të varfërit, zinxhirin ushqimor që prishet nga kimikatet dhe manipulimi gjenetik, teknologjia që e mban njeriun në skllavëri dhe shtrembëron realitetin e tij - të gjitha do të shemben një re e madhe pluhuri që do të ngrihet në qiej, errësimin e diellit dhe kthimin e hënës në të kuqe të gjakut

Po, fillon.  

 

SHTUSPIA E RE 

Bori i dytë mbi buzët e mia është kjo:

Në qoftë se Zoti nuk e ndërton shtëpinë, ata kot punojnë ata që ndërtojnë. (Psalmi 127: 1)

Përmes kësaj derdhjeje të Shpirtit, Jezusi do të bëjë një punë të re mes nesh. Do të jetë Krishti, Kalorësi mbi një kalë të bardhë, duke galopuar në të gjithë botën me fëmijët e Tij, duke sjellë fitore të mëdha të shërimit dhe çlirimit. Fortesat do të thyhen, robërit do të lirohen dhe të verbërit do të fillojnë të shohin… ndërsa Babilonia shembet rreth tyre. Po, a mendoni se po na dërgojnë në Bastion për të ruajtur vetëm shpirtrat tanë? Jo, ne jemi duke u ruajtur për shpëtimin e të tjerëve, mbajtur për atë ditë të madhe kur Krishti do të na shpërndajë si kripë mbi tokë. Ne do të derdhemi si një libacion, një ofertë për Atin që do të pushtojë dhe pretendojë një mori shpirtrash që përndryshe po shkonin drejt zjarreve të Ferrit. Dhe ne do të përballemi me ushtritë e Ferrit, por nuk do të kemi frikë. Sepse ne do të shohim Kalorësin e Madh që na udhëheq dhe ne do ta ndjekim Atë, Qengji që u vra

Dëgjo tani. Vendos planet e tua. Vendosni skemat tuaja. Dhe vendosi zemrën tënde dëgjim. Sepse Jezusi do t'ju mësojë Vetë. Unë e kuptoj tani, që të gjitha dhimbjet e lindjes së Shën Mërisë, të gjitha rolet e saj janë thelbësore për lindjen e shpirtrave për Parajsën dhe kohët e parathëna në Shkrimet, do të realizohet. Siç ka bërë gjithmonë dhe do të bëjë gjithnjë, ajo na drejton te Biri i saj, Kalorësi mbi Kalin e Bardhë, Ai që është Besnik dhe i Vërtetë. Ajo na thotë tani, siç tha në Cana, “Bëni gjithçka që ju thotë."

Po, koha ka ardhur. E shihni, plani i saj ka qenë gjithmonë për të përlëvduar Jezusin - për të sjellë Triumfin e Kryqit. Për Jezusin nuk është vetëm Biri i saj, por edhe Shpëtimtari i saj gjithashtu.

 

"Do të ushqej delet e mia"

Krishti nuk do t'i lejojë më delet e Tij të hanë kokërr të përzier me mish dhe Shpirt. Bariu i Mirë do t'u japë deleve të Tij Qumësht të pastër dhe Kokërr të pasur. Ai do të ushqejë delet e Tij me Vete, dhe gjithçka më pak do ta lërë shpirtin të uritur dhe të etur.

O të dashur vëllezër dhe motra protestante! Jam shume e lumtur per ty kete dite! Sepse kur të besoni fjalët që Jezusi tha për Vetë, gëzimi juaj do të pushtojë vëllezërit dhe motrat tuaja katolike që kanë rënë në gjumë në tryezën e Banketit:

Në të vërtetë, në të vërtetë po të them, nëse nuk ha mishin e Birit të njeriut dhe nuk pi gjakun e tij, nuk do të kesh jetë brenda teje. Sepse mishi im është i vërtetë ushqim, dhe gjaku im eshte i vërtetë pi Kush ha mishin tim dhe pi gjakun tim, mbetet në mua dhe unë në të. (Gjoni 7:53, 55-56)

Për 2000 vjet, Kisha e Krishterë - po, nga Apostujt më të hershëm - ka gjithmonë besonte se Jezusi është vërtet i pranishëm në Eukaristi. Më shumë se një simbol. Më shumë se një shenjë. Më shumë sesa një memorial. Ai është me të vërtetë atje, i pranishëm, midis nesh. Mishi i tij është real ushqimi dhe gjaku i Tij real pi Ai po e thërret të dashurin e Tij tani në Burimin e pastër të Jetës.

Unë jam me ju gjithmonë, deri në fund të epokës. (Mat 28:20)

Ai e nënkuptonte atë fjalë për fjalë! Do të vijë dita së shpejti kur Eukaristia do të jetë gjithçka që kemi të krishterët. Dhe edhe atëherë, Princi i Babilonisë do të përpiqet ta heqë atë. Por Ai nuk do të mbizotërojë. Ai kurrë nuk do të mbizotërojë.

 

NUK BNI GABIM 

Po, Krishti është Shkëmbi. Ai është Zot dhe Zot, dhe nuk ka asnjë tjetër. Jezu Krishti është porta për në Qiell, Princi i Shpëtimit, Mbreti i të gjithë mbretërve. Dhe kështu, le të dëgjojmë me kujdes atë që Ai thotë:

Ju jeni Pjetri dhe mbi këtë shkëmb unë do të ndërtoj kishën time dhe dyert e Hadit nuk do të mbizotërojnë kundër saj. Do te jap ju çelësat e Mbretërisë. (Mat 16:18)

Dhe perseri,

Ju jeni bashkëqytetarë me të shenjtët dhe anëtarë të familjes së Perëndisë, të ndërtuar mbi themelin e apostujve dhe profetëve, me vetë Krishtin Jezus si lapidar.

Dhe edhe një herë,

Familja e Zotit, e cila është kisha e Zotit të gjallë, [është] shtylla dhe themeli i së vërtetës. (1 Tim. 3:15) 

Krishti është Shkëmbi, i përbërë nga dy pjesë: koka e tij dhe trupi i tij. A nuk është Shkëmbi edhe në tokë, nëse jemi Trupi i Tij? Atëherë ku është? Përgjigja qëndron në fjalët e Tij: “Ju jeni Peter, dhe mbi këtë shkëmb unë do të ndërtoj kishën time.”Thirrja për në Bastion nuk është një thirrje për një konglomerat abstrakt të shpirtrave. Shtë një thirrje për shtyllën dhe themelin e së vërtetës, me gurin e gurtë Vetë Krishti Jezus. Shtë një tubim me Pjetri - ai, të cilit Jezusi ia besoi çelësat e Mbretërisë. Shtë një mbledhje ashtu si dhoma e sipërme, ku të gjithë gurët e themelit të Kishës prisnin ardhjen e Shpirtit të Shenjtë… ashtu si tani, mbetja e Krishtit pret një derdhje të re.

Por po vjen ora, dhe tani është këtu, kur adhuruesit e vërtetë do të adhurojnë Atin në Shpirt dhe të vërtetë. (Gjoni 4: 23-23)

Shtë një tubim, jo ​​vetëm në frymë, por në E vërtetë gjithashtu. Po, e vërteta e zbuluar në Krishtin tek Apostujt dhe e përcjellë te pasardhësit e tyre do të mbetet. Për Jezusin tha se Ai ishte e vërteta. Dhe Ai është gjithashtu Shkëmbi (Psalmi 31: 3-4). E vërteta, pra, është Rock.

Për këtë jam i sigurt, se dashuria juaj zgjat përjetë, se e vërteta juaj është e vendosur fort në qiej. (Psalmi 89: 3)  

E gjithë kjo është e paperëndishme, gjithçka që është e ndërlikuar, gjithçka që ka vdekur, dhe po vdes dhe po kalbet në kishën katolike-gjithçka që është e ndërtuar mbi rërë- do të shkërmoqet. Dhe Zoti do të rindërtojë Shtëpinë e Tij, Kishën e Tij, në një Nusje të bukur, të thjeshtuar dhe të shenjtë.  

Dhe në qendër do të jetë Bariu i saj, Jezusi, "burimi dhe maja" e jetës, duke ushqyer Delet e Tij me Vetë Vetë.
 

Zgjoni njerëzit e Mi të fjetur, zgjoni kombin tim të përgjumur !! Kam pune per ty !! Pa Mua ju do të dështoni, të gjitha ëndrrat dhe ambiciet tuaja do të bien në pluhur, nëse nuk bini nën sundimin Tim. Ju jeni të pafuqishëm në këtë epokë. Kundër jush janë grumbulluar forca që ju nuk i kuptoni. Në Mua mund të jesh i fuqishëm. Më lejoni të ju udhëheq dhe ju mund të bëni gjëra të mëdha; pa Mua do të shtypesh. Qëndro pranë një tufë të vogël, që të të kullot dhe të të çoj në shtigje të sigurta. Ka shumë punë për të bërë: Unë kërkoj zemrat e tua, këmbët e tua, zërat e tu. Shërimi është i nevojshëm në këto ditë, fitorja është afër, megjithatë errësira tani është afër është më e keqja. Mos harroni, unë jam Drita. Trainoji sytë të më shohin, sepse nuk do të të mungoj! ”  - një fjalë profetike dhënë në 25 shtator 2007 nga një koleg i imi me një dhuratë profetike të provuar. 

Sa shpejt dhe sa plotësisht do ta mundim të keqen në të gjithë botën? Kur e lejojmë veten tonë të drejtohemi nga [Maria] më plotësisht. Ky është biznesi ynë më i rëndësishëm dhe i vetmi. - Shën. Maksimilian Kolbe, Qëllimi më i Lartë, f. 30, 31

 

LEXIMI MË TEJ:

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE.

Komentet janë të mbyllura.