Për ata që janë në mëkatin e vdekshëm


 


PARA Sakramenti i Bekuar, Zoti komunikoi një fjalë kaq të fuqishme, aq shtatzënë me Mëshirën, sa që unë u largova nga kisha e rraskapitur

 

Për ata shpirtra të humbur të lidhur në mëkatin e vdekshëm:


KJO ISSHT H ORA JUAJ e Mëshirës!

 

Për ata që janë skllavëruar nga pornografia,

    Ejani tek Unë, shëmbëlltyra e Zotit

 

Ndaj atyre që kryejnë kurorëshkelje,

    Ejani tek Unë, Besniku

 

Prostitutave dhe atyre që i përdorin ose shesin ato,

    Ejani tek Unë, i Dashuri juaj

 

Për ata që përfshihen në sindikata jashtë kufijve të martesës,

    Ejani tek Unë, Dhëndri juaj

 

Atyre që adhurojnë zotin e parave,

    Ejani tek Unë, pa paguar dhe pa kosto

 

Për ata që janë në magji ose janë të lidhur në okult,

    Ejani tek Unë, Zoti i Gjallë

 

Atyre që kanë bërë besëlidhje me Satanin,

    Ejani tek Unë, Besëlidhja e Re

 

Për ata që po mbyten në humnerën e alkoolit dhe drogës,

    Ejani tek Unë, i cili jam ujëra të gjalla

 

Për ata të robëruar në urrejtje dhe mosfalje,

    Ejani tek Unë, Burim Mëshire

 

Atyre që i kanë marrë jetën një tjetri,

    Ejani tek Unë, i Kryqëzuari

 

Për ata që janë xhelozë dhe ziliqarë, dhe vrasje me fjalë,

    Ejani tek Unë, i cili është xheloz për ju

 

Për ata që janë skllavëruar nga dashuria për veten,

    Ejani tek Unë, i cili ka dhënë jetën e Tij

 

Atyre që dikur më kanë dashur, por kanë rënë larg,

    Ejani tek Unë, i cili nuk pranon asnjë shpirt.dhe unë do të zhduk fajet e tua dhe do t'i fal shkeljet e tua. Unë do të heq mëkatet e tua, aq sa lindja është nga perëndimi.

    Në emër të Atit, të Birit dhe të Shpirtit të Shenjtë, unë urdhëroj që zinxhirët që ju mbajnë të prishen. Unë urdhëroj çdo principatë dhe fuqi të të lirojë.

    Unë ju hap Zemrën time të Shenjtë si një vend fshehje dhe strehë. Unë nuk do të refuzoj asnjë shpirt që kthehet tek Unë duke besuar në Mëshirën dhe Dashurinë Time të pafund.

 

KJO ISSHT H ORA JUAJ e Mëshirës.

   

Vrapo në shtëpi tek Unë, i dashuri im, vrapo tek shtëpia ime dhe Unë do të të përqafoj si një At, do të të vesh si fëmijën tim dhe do të të mbroj si një Vëlla.

 
Atij që është në mëkatin e vdekshëm,

     Eja tek unë! Ejani, para se disa kokrra të fundit të Mëshirës të bien në orën me rërë të kohës ... 

 
KJO ISSHT H ORA JUAJ e Mëshirës!

 


 

HAPAT N TO SH HERIMIN
për një shpirt
Pendimi i mëkatit mortor:

Lutuni Psalmit 51 tani:

“Ki mëshirë për mua, Zot, në mirësinë tënde;
në dhembshurinë tënde të shlyer fyerjen time.

Larg gjithë fajin tim; nga mëkati im më pastro.

Unë e di shkeljen time; mëkati im është gjithmonë para meje.

Vetëm kundër teje kam mëkatuar;
Unë kam bërë një të keqe të tillë në sytë e tu
Se ju jeni vetëm në fjalinë tuaj,
i patëmetë kur dënon.

E vërtetë, unë kam lindur fajtor, një mëkatar,
edhe ashtu siç më ngjizi nëna ime.

Akoma, ju insistoni në sinqeritetin e zemrës;
në qenien time më të thellë më mëso mençurinë.

Më pastro me hisop, që të jem i pastër;
më la, më bë më të bardhë se bora.

Më lejoni të dëgjoj tinguj gëzimi dhe hareje;
le të gëzohen kockat që keni shtypur.

Largo fytyrën nga mëkatet e mia;
fshi fajin tim.

Krijo në mua një zemër të pastër, o Zot
dhe vendos një frymë të re dhe të drejtë brenda meje.
Mos më largo nga prania jote,
dhe mos e merrni nga unë Shpirtin tuaj të shenjtë.
Më kthej gëzimin e shpëtimit tënd;
mbaj në mua një shpirt të gatshëm.

Unë do t'i mësoj të pabesët rrugët e tua,
që mëkatarët të kthehen te ju.

Shpëtomë nga vdekja, Perëndia, Zoti im shpëtimtar,
që gjuha ime të lëvdojë fuqinë tënde shëruese.

Zot, hap buzët e mia; goja ime do të shpall lavdinë tënde.

Sepse nuk dëshiron sakrificë;
një olokaust që nuk do ta pranonit.

Sakrifica e pranueshme nga Zoti është një frymë e thyer;
një zemër e thyer dhe e penduar, o Perëndi, ti nuk do të shpartallosh ".

AMEN.


 1. Vendosni për të gjetur një prift dhe shkoni në Sakramentin e Rrëfimit sa më shpejt të jetë e mundur. Jezusi u dha priftërinjve autoritetin për të falur mëkatet (John 20: 23), dhe dëshiron që ju të bëni dëgjoj se jeni falur.
 2. Thye idhujt tuaj. Ju duhet të hiqni nga mesi juaj ato gjëra që ju çojnë në mëkat. Jezusi tha, “Nëse syri juaj i djathtë ju bën të mëkatoni, shkulni dhe hidheni; Shtë më mirë për ju të humbni një nga anëtarët tuaj sesa të hidhni të gjithë trupin tuaj në ferr. ”(Mat 5:29)
  • Hidhni pornografinë kudo që e keni.
  • Hiqni kompjuterët / TV-të që janë tundim ose vendosini aty ku mund të jeni të përgjegjshëm. Çfarë është më e rëndësishme: komoditeti, apo shpirti juaj?
  • Hidhni alkool ose ilaçe poshtë lavamanit.
  • Lëvizni nga shtëpia e partnerit tuaj nëse keni jetuar së bashku në mëkat, dhe angazhohuni që të qëndroni të pastër në veprime dhe qëllime deri në martesë.
  • Heqni qafe çdo send okultist, të tilla si horoskopët, Bordet Ouija, Kartat Tarot, amuletat, sharmet, librat ose romanet mbi magjinë ose okultin që përmbajnë magji, brohoritje, etj. Dhe thoni një lutje duke i kërkuar Zotit që t'ju pastrojë nga çdo ndikim i keq ose skllavëri nga këto gjëra:

   “JEZUS, unë heq dorë nga përdorimi i __________ dhe kërkoj prej Teje që ta vendosësh fuqinë e Kryqit Tënd të Shenjtë midis meje dhe kësaj të keqeje ".

 3. Bëni ndryshime:
  • Kërkoni falje kur është e mundur.
  • Ktheni ose zëvendësoni ato që janë vjedhur, ose rregulloni ato që janë thyer.
  • Bëni atë që është e nevojshme për të zhbërë dëm kur është e mundur.
 4. Merrni hapat e nevojshëm për të marrë ndihmë atje ku është e nevojshme:
  • Nëse keni një varësi ose ndiheni të mbingarkuar nga efektet e mëkatit të rëndë, mund t'ju duhet një këshillim i kualifikuar. Kjo mund të jetë mënyra në të cilën Zoti dëshiron të sjellë shërimin tuaj të plotë, për sa kohë që duhet.
 5. Kthehuni përsëri në kishë dhe filloni të merrni Sakramentet të cilat Krishti ka siguruar për t'ju forcuar, shëruar dhe shndërruar. Gjeni një kishë që e dini se është besnike ndaj mësimeve të saj katolike. Nëse nuk jeni katolik, kërkoni nga Shpirti i Shenjtë t'ju drejtojë ku të shkoni. Dhe filloni të luteni çdo ditë, duke folur me Jezusin siç do të bënit me një mik. Nuk ka dashuri tjetër më të madhe se dashuria e Zotit për ju dhe këtë do ta zbuloni më thellë përmes lutjes dhe leximit të Biblës, e cila është letra e Tij e dashurisë për ju. Besoji Atij me gjithë zemër.

 


 

Pyetjet që bëhen shpesh

• Çfarë saktësisht është mëkati i vdekshëm:

Mëkati i vdekjes është një mundësi radikale e lirisë së njeriut, siç është vetë dashuria. Shtë një refuzim i urdhrit moral të Zotit të shprehur në urdhërimet e Tij dhe të shkruar në zemrën e njeriut. Që një mëkat të jetë i vdekshëm, duhet të ekzistojnë tre kushte: çështje e rëndë, njohje e plotë e së keqes së veprës dhe pëlqimi i plotë i vullnetit - vullneti i lirë i dhënë nga Zoti.

 

• Si ndikon tek ne tani dhe në përjetësi?

Mëkati i vdekjes e heq njeriun nga shenjtërimi i Hirit dhe dhuratës së jetës së përjetshme të ofruar lirisht përmes Jezu Krishtit. Nëse mëkati i vdekshëm nuk shëlbehet nga pendimi dhe falja e Zotit, kjo shkakton përjashtim nga mbretëria e Krishtit dhe vdekjen e përjetshme të ferrit - sepse liria jonë ka fuqinë të bëjë zgjedhje përgjithmonë, pa kthim prapa.

 

• A është ferri i vërtetë?

Menjëherë pas vdekjes, shpirtrat e atyre që vdesin në një gjendje të mëkatit të vdekshëm zbresin në ferr, ku ata vuajnë dënimet e tij, "zjarrin e përjetshëm". Dënimi kryesor i ferrit është ndarja e përjetshme nga Zoti, në të Cilin njeriu vetëm mund të posedojë jetën dhe lumturinë për të cilën është krijuar dhe për të cilën dëshiron. (Shiko gjithashtu Ferri është për Realin)

(Referencat: Katekizmi i Kishës Katolike, Fjalor, 1861, 1035)

 

• Çfarë të bëjmë nëse një i dashur është në mëkatin e vdekshëm?

Nëse me të vërtetë e duam familjen dhe miqtë, nuk do të bëjmë justifikime për stilin e tyre të jetës në mënyrë që të na pëlqejnë ose të mos refuzohen nga ata. Ne duhet të flasim të vërtetën, por në butësia dashuri. Ne gjithashtu duhet të jemi të pajisur shpirtërisht, sepse beteja jonë nuk është me mish, por me "principata dhe fuqi" (Ef 6:12).

Rruzarja dhe Biri i Mëshirës Hyjnore janë mjete të fuqishme për të luftuar forcat e errësirës - mos gaboni për këtë. Agjërimi gjithashtu na bën dobi ose situatës me hire të jashtëzakonshme. Jezusi theksoi se disa beteja shpirtërore thjesht nuk mund të fitohen pa të. Agjëroni, lutuni dhe jepjani gjithçka Zotit.

 

Botuar për herë të parë më 9 shtator 2006. Tani në dispozicion në formë pamfleti:

 

MortalSinPamfletet vetëm3D

 

LIDHJE ME LIDHJE

 

Për të dëgjuar ose porositur muzikën e Markut, shkoni te: markmallett.com

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, KOHA E HIRES.