Tek Vax apo jo tek Vax?

 

Mark Mallett është një ish reporter televiziv me CTV Edmonton dhe dokumentar dhe autor i vlerësuar me çmime Përballja përfundimtare   Fjala Tani.


 

“DUHET Unë e marr vaksinën? ” Kjo është pyetja që plotëson kutinë time në këtë orë. Dhe tani, Papa ka peshuar në këtë temë të diskutueshme. Kështu, informacioni i mëposhtëm është thelbësor nga ata që janë ekspertë për t'ju ndihmuar të peshoni këtë vendim, i cili po, ka pasoja të mëdha të mundshme për shëndetin tuaj dhe madje edhe lirinë ...  

 

E PARA, Fotografi e Madhe

Vaksinat nuk po paraqiten si vetëm një nga shumë ndërhyrjet mjekësore për t'u marrë me virusin SARS CoV 2, i cili çon në sëmundjen COVID-19 - ato po paraqiten si është vetëm zgjidhje, me pasoja për të gjithë planetin. Kjo, nga njeriu me sa duket koordinon dhe financon[1]Në vitin 2010, Fondacioni Bill dhe Melinda Gates angazhoi 10 miliardë dollarë për kërkimin e vaksinave duke deklaruar dekadën e ardhshme që çon deri në vitin 2020 si "Dekada e Vaksinave". përpjekja: 

Për botën në përgjithësi, normaliteti kthehet vetëm kur kemi vaksinuar në masë të madhe gjithë popullatën globale. —Bill Gates duke folur me të Financial Times më 8 prill 2020; 1:27 shënoni: youtube.com

Së dyti, këto vaksina janë gjithnjë e më shumë të lidhura me lirinë e lëvizjes dhe tregtisë nga sektori privat, duke bërë kështu tani vaksina de fakto i detyrueshëm Kjo zakonisht është konfirmuar nga të gjithë zyrtarët qeveritarë në të gjithë botën:

Kushdo që vaksinohet automatikisht do të marrë 'statusin e gjelbër'. Prandaj, ju mund të vaksinoni dhe të merrni Statusin e Gjelbër për të shkuar lirshëm në të gjitha zonat e gjelbërta: Ata do të hapin për ju ngjarje kulturore, ata do t'ju hapin qendrat tregtare, hotelet dhe restorantet. —Drejtori i Ministrisë së Shëndetësisë Dr. Eyal Zimlichman; 26 nëntor 2020; israelnationalnews.com

Së treti, Kombet e Bashkuara dhe disa udhëheqës botërorë lidhën shpejt COVID-19, vaksinat dhe ndryshimet klimatike me ato që ata po i quajnë një “Rivendosja e shkëlqyeshme"Ose programi për të" ndërtuar më mirë. " Kjo mund të tingëllojë e padëmshme, por kur gërmon në ideologjitë prapa asaj që nënkuptohet nga kjo nismë e Kombeve të Bashkuara, dikush zbulon se mbështetësit e saj po planifikojnë fjalë për fjalë të ristrukturojnë ekonominë globale rreth parimeve marksiste dhe ta fusin njerëzimin në një lëvizje transhumaniste, "Revolucioni i katërt industrial".

Shumë prej nesh po mendojnë kur gjërat do të kthehen në normalitet. Përgjigja e shkurtër është: kurrë. Asgjë nuk do të kthehet kurrë në sensin e 'thyer' të normalitetit që mbizotëronte para krizës sepse pandemia e koronavirusit shënon një pikë thelbësore të lakimit në trajektoren tonë globale. - Themeluesi i Forumit Ekonomik Botëror, Profesor Klaus Schwab; bashkautor i Covid-19: Rivendosja e Madhe; cnbc.com, Korrik 13th, 2020

Dhe kështu ky është një moment i madh. Dhe Forumi Ekonomik Botëror… do të duhet të luajë me të vërtetë një rol kryesor dhe qendror në përcaktimin e "Rivendosjes" në një mënyrë që askush të mos e interpretojë gabimisht: ashtu si thjesht duke na kthyer atje ku ishim were - John Kerry, ish Sekretari i Shtetit i Shteteve të Bashkuara; Podkast i Madh i Rivendosjes, "Riorganizimi i kontratave sociale në krizë", qershor 2020

Ju lutem lexoni Rivendosja e Madhe për të dëgjuar udhëheqësit globalë duke folur për këtë "revolucion" - dhe planet e tyre për të juaj të ardhmen. 

 

Një OPINION PAPAL

Kohët e fundit u raportua se Papa Françesku dhe Papa Emeritus Benedikti XVI morën vaksinën.[2]shih katolikun.org Por Papa Françesku shkoi më tej:

Unë besoj se etikisht të gjithë duhet të marrin vaksinën. Choiceshtë zgjedhje etike sepse ka të bëjë me jetën tuaj, por edhe jetën e të tjerëve. Unë nuk e kuptoj pse disa thonë se kjo mund të jetë një vaksinë e rrezikshme. Nëse mjekët po ju paraqesin këtë si një gjë që do të shkojë mirë dhe nuk ka ndonjë rrezik të veçantë, pse të mos e merrni atë? Ekziston një mohim vetëvrasës që nuk do të dija ta shpjegoja, por sot, njerëzit duhet të marrin vaksinën. OPPOPE FRANCIS, intervistë për programin e lajmeve TG5 të Italisë, 19 janar 2021; ncronline.com

Duhet thënë menjëherë se ky koment mbi një teknologji shkencore, i bërë në një intervistë televizive dhe jo një dokument magjistral, nuk është një mësim zyrtar i besimit dhe është, dhe mbetet, mendimi i Papës.

… Nëse shqetësoheni nga disa deklarata që Papa Françesku ka bërë në intervistat e tij të fundit, nuk është mosbesim ose mungesë e Romanit për të mos u pajtuar me detajet e disa prej intervistave të cilat u dhanë jashtë manshetës. Natyrisht, nëse nuk pajtohemi me Atin e Shenjtë, ne e bëjmë këtë me respektin dhe përulësinë më të thellë, të vetëdijshëm se mund të na duhet të korrigjohemi. Sidoqoftë, intervistat papnore nuk kërkojnë as pëlqimin e besimit që i jepet ish katedra deklaratat ose atë nënshtrim të brendshëm të mendjes dhe vullnetit që u jepet atyre deklaratave që janë pjesë e magjisteriut të tij jo të pagabueshëm, por autentik. —Pr. Tim Finigan, pedagog në Teologjinë e Sakramentit në Seminarin e Shën Gjonit, Wonersh; nga Hermeneutika e Komunitetit, "Assent and Papal Magisterium", 6 tetor 2013; http://the-hermeneutic-of-continuity.blogspot.co.uk

Ende, mendimet e tij kanë një forcë të caktuar morale që nuk mund të hiqet lehtë, jo kur katolikët dhe madje udhëheqësit laikë e citojnë atë sikur kjo është fjala e fundit për këtë çështje. Përkundrazi, duhet t'i drejtohemi Kishave zyrtar deklarata për të shqyrtuar nëse fjalët e Papës përmbajnë detyrimin që nënkuptojnë. Së pari, le të shqyrtojmë pjesën e fundit të pretendimit të tij se vaksinat e reja nuk kanë ndonjë rrezik të veçantë dhe se është "mohim i vetëvrasjes" t'i refuzosh ato.

 

PYETJA E SIGURIS

Teoria pas vaksinave është elementare: futni në trupin tuaj një version më pak të fuqishëm të një virusi ose antigeni të veçantë dhe bëni që trupi të zhvillojë një përgjigje imune për të qenë në gjendje të shmangë aktual virus. Sigurisht, trupat tanë kanë imunitete të fuqishme të dhëna nga Zoti që janë të afta ta bëjnë këtë natyrshëm, dhe ata e bëjnë këtë gjatë gjithë kohës kundër viruseve të ftohjes dhe gripit dhe madje edhe atyre më të dëmshme.

Me sa duket, Ati i Shenjtë është nën supozimin se këto, nëse jo të gjitha vaksinat, janë po aq të sigurta sa dalja e një vitamine. Në fakt, ky është supozimi i miliarda të njerëzve. Por a janë plotësisht të sigurta?

Ndërsa teoria prapa vaksinave është e drejtë, çështja e sigurisë bëhet e paqartë kur merret parasysh përmbajtje gjenden në to. Këto përfshijnë ruajtës të metaleve të rënda dhe ndihmës si Thermisol (merkur) ose alumini, të cilat kanë qenë të lidhura me çrregullime auto-imune si alergjitë ushqimore[3]Dr. Christopher Exley, Dr. Christopher Shaw, si dhe Dr. Yehuda Schoenfeld, i cili ka botuar mbi 1600 artikuj dhe është shumë i cituar në PubMed, kanë zbuluar se alumini i përdorur në vaksina është i lidhur me ndjeshmërinë e ushqimit. krh. “Vaksinat dhe Autoimuniteti" dhe Alzheimers.[4]shih studimet këtu, këtudhe këtu; shikoni komentet e Dr. Larry Palevsky mbi aluminin, ndihmësit dhe viruset në vaksina këtu Në fakt, ekziston një paralele e qartë midis trefishimit të inokulimeve në oraret e vaksinave për fëmijë që nga vitet 1970 dhe rritjes së çrregullimeve auto-imune. ABC News raportoi në 2008 se "rritja e sëmundjes kronike të fëmijëve mund të mbushte kujdesin shëndetësor". [5]abcnews.go.com

Ajo që kemi tani është 69 doza të 16 vaksinave që qeveria federale po thotë se fëmijët duhet të përdorin nga dita e lindjes deri në moshën 18 vjeç ... A kemi parë fëmijë të jenë më të shëndetshëm? Përkundrazi. Kemi një epidemi të sëmundjes kronike dhe aftësisë së kufizuar. Një fëmijë në gjashtë në Amerikë, tani mëson me aftësi të kufizuara. Një në nëntë me astmë. Një në 50 me autizëm. Një në 400 me diabet. Miliona më shumë me çrregullime inflamatore të zorrëve, artrit reumatoid. Epilepsia. Epilepsia është në rritje. Kemi fëmijë - 30 përqind e të rinjve të rritur janë diagnostikuar me sëmundje mendore, çrregullime ankthi, bipolar, skizofreni. Kjo është karta e raportit më të keq të shëndetit publik në historinë e këtij vendi. - Barbara Loe Fisher i Qendra Kombëtare Informacione VaksinaE vërteta rreth vaksinave, dokumentar; transkriptimi, f. 14

Vaksinat gjithashtu kanë shkaktuar dëmtime të rënda në shumë vende, nga sterilizimi deri te shpërthimet e poliomelitit. Për shembull, revistë britanike Lancet prova të botuara që lidhin vaksinën e poliomelitit me kancerin (Limfoma jo-Hodgkin).[6]thelancet.com Në Uttar Pradesh, Indi, gjithsej 491,000 u paralizuan nga 2000-2017 pas Fondacioni Gates vaksinoi qindra mijëra fëmijë.[7]"Korrelacioni midis niveleve të paralizimit akut të dobët të poliomelitit me frekuencën e poliomelitit të pulsit në Indi", gusht, 2018, Researchgate.net; PubMed; mercola.com Ndërsa Fondacioni dhe OBSH vazhduan ta shpallnin Indinë "poliomelit falas", shkencëtarët mbështetur nga studimet paralajmëroi se ishte, në fakt, virusi i poliomelitit të gjallë në vaksinë duke shkaktuar këto simptoma të ngjashme me poliomielitin. 

Poliomieliti paralitik i lidhur me vaksinat u njoh menjëherë pas futjes së OPV [vaksinës orale të poliomelitit], me rastet që ndodhin si në vaksinat ashtu edhe në kontaktet e tyre. Po vjen koha kur shkaku i vetëm i poliomelitit ka të ngjarë të jetë vaksina e përdorur për ta parandaluar atë. - Dr. Harry F. Hull dhe Dr. Philip D. Minor, Revista të Oksfordit Sëmundjet Klinike Infektive periodik në 2005; Healthimpactnews.com; Burimi: "Kur mund ta ndalojmë përdorimin e vaksinës orale të polivirusit?", 15 dhjetor 2005

Dhe në Shtetet e Bashkuara, Programi Kombëtar i Kompensimit të Lëndimit të Vaksinave[8]hrsa.gov ka paguar mbi 4.9 miliardë dollarë për të kompensuar personat e dëmtuar nga vaksinimi.[9]hrsa.gov Isshtë vlerësuar se kjo është afërsisht një për qind nga ata që kanë të drejtë të bëjnë një kërkesë.

Po përmend vetëm një pjesë të hulumtimit të thelluar dhe shterues mbi rreziqet e vaksinave të dokumentuara në Pandemia e Kontrollit. E gjithë kjo për të thënë se nuk është egoiste ose "mohim vetëvrasjeje" të vihet në dyshim siguria dhe efektiviteti i kimikateve që do të injektohen direkt në krahun e dikujt. Shkenca nuk është e mbarsur me pagabueshmëri; në fakt, vetë natyra e shkencës është që gjithmonë të vihet në dyshim shkenca në ndjekjen e njohurive më të mëdha.

Shkenca mund të kontribuojë shumë për ta bërë botën dhe njerëzimin më njerëzor. Megjithatë, ai gjithashtu mund të shkatërrojë njerëzimin dhe botën nëse nuk drejtohet nga forca që ndodhen jashtë saj. —BENEDICT XVI, Letër Enciklike, Flisni Salvi, n 25

Pra, çfarë lidhje me sigurinë e vaksinave të reja ARN për të parandaluar COVID-19? Papa Françesku deklaroi se, nëse nuk ka rreziqe të veçanta, pse të mos e marrim atë?

Në të vërtetë, kanë shumë ekspertë dhe shkencëtarë shumë të kualifikuar në fushën e virologjisë pa mëdyshje deklaroi se ka vërtet "rreziqe" për këto vaksina eksperimentale (lexo Çelësi i Kaducusit Jo rruga e Herodit) Për një, provat klinike mbi kafshët u anashkaluan dhe vaksinat nxituan për publikun - një veprim i paprecedent sepse efektet afatgjata tani janë krejtësisht të panjohura. Dr. Sucharit Bhakdi, MD është një mikrobiolog i njohur gjerman i cili ka botuar mbi treqind artikuj në fushat e imunologjisë, bakteriologjisë, virologjisë dhe parazitologjisë dhe ka marrë çmime të shumta dhe Urdhrin e Meritës së Rheinland-Pfalzit. Ai është gjithashtu ish-Shefi Emeritus i Institutit për Mikrobiologji Mjekësore dhe Higjienë në Johannes-Gutenberg-Universität në Mainz, Gjermani. Dr. Bhakdi është nuk një i ashtuquajtur "anti-vaxxer". Por ai dhe disa ekspertë të tjerë në këtë fushë kanë paralajmëruar që teknologjia e re e gjenit në vaksinat e ARN-së që administrohen në miliona mund të ketë efekte të rrezikshme, të paparashikuara muaj apo madje vite pas:

Do të ketë një sulm automatik ... Ju do të mbillni farën e reaksioneve auto-imune. Dhe unë ju them për Krishtlindje, mos e bëni këtë. Zoti i dashur nuk donte që njerëzit, madje as Fauci, të shkonin rreth injektimit të gjeneve të huaja në trup ... është e tmerrshme, është e tmerrshme. - Dr. Sucharit Bhakdi, MD, Highwire, 17 Dhjetor 2020

Në fakt, një studim i botuar tetorin e kaluar bazuar në provat përfundoi:

Vaksinat COVID ‐ 19 të krijuara për të nxjerrë antitrupa neutralizues mund të sensibilizojnë marrësit e vaksinave në sëmundje më të rëndë sesa nëse nuk do të ishin vaksinuar. - "Zbulimi i informuar i pëlqimit për subjektet e provave të vaksinave me rrezik të vaksinave COVID ‐ 19 që përkeqësojnë sëmundjen klinike", Timothy Cardozo, Ronald Veazey 2; 28 tetor 2020; ncbi.nlm.nih.gov

Këto janë paralajmërime mjaft serioze, por në asnjë mënyrë të vetmuara - dhe padyshim, jo ​​edhe të padrejta. Këtu janë vetëm disa nga raportet e reagimeve anësore brenda vetëm javëve të para të Përhapja e re e vaksinave:

• Në Shtetet e Bashkuara, të paktën 55 njerëz kanë vdekur pasi morën vaksinën e re të Pfizer, sipas Sistemit të Raportimit të Vaksinave Adverse Event.[10]16 janar 2021; theepochtimes.com

• Në Norvegji, të paktën 23 kanë vdekur menjëherë pasi morën vaksinën.[11]legemiddelverket.nr

• Që nga 29 janari, Vdekje 501 - një nëngrup i 11,249 ngjarje të pafavorshme totale - ishte raportuar në Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) Sistemi i raportimit të ngjarjeve anësore të vaksinave (VAERS) në vijim COVID-19 vaksinimet. Shifrat pasqyrojnë raportet e paraqitura midis 14 dhjetorit 2020 dhe 29 janar 2021.[12]shih Childrenshealthdefense.org

• Më 18 janar, California ndaloi shpërndarjen e vaksinës Moderna pas "një numri jashtëzakonisht të lartë" të reagimeve anësore.[13]abc7.com

• 106 banorë të shtëpisë së të moshuarve St. Elisabeth për të moshuar në Amersfoort, Hollandë, morën goditjen e parë të vaksinës COVID-19. Brenda dy javësh, virusi Wuhan hapi rrugën nëpër shtëpi. Jo më pak se 70 banorë testuan pozitivisht dhe 22 kishin vdekur. [14]26 Shkurt 2021; lifesitenews.com

• 35 murgesha në një manastir verior të Kentakit morën një vaksinë COVID-19 të zhvilluar nga mRNA. Dy ditë më vonë, dy vdiqën dhe njëzet e gjashtë të tjerë dolën pozitivë për virusin. [15]25 Shkurt 2021; lifesitenews.com

• CDC raportoi më 7 janar se gati dy duzina njerëz kanë përjetuar reaksione alergjike kërcënuese për jetën pasi kanë marrë vaksinën e koronavirusit të Pfizer-BioNTech.[16]cdc.gov

• Dhe video shqetësuese janë shfaqur tek njerëzit e shëndetshëm që papritmas zhvillojnë simptoma neurologjike dobësuese pas vaksinimit të tyre të koronavirusit - shikoni këtudhe këtu (kjo video këtu gabimisht po i atribuohet vaksinimit COVID-19; ishte në të vërtetë një e shtënë Tetanozi, Difterie, Pertusis; krh. bravelikenick.com)

Crucshtë thelbësore të theksohet se molekula e mARN-së në këto vaksina eksperimentale është e veshur me një automjet për shpërndarjen e ilaçeve, zakonisht nanogrimca lipide PEGylate, për të mbrojtur fijet e brishta të ARN-së dhe për të ndihmuar thithjen e tyre në qelizat njerëzore.[17]Wikipedia.org Megjithatë, polietilen glikoli (PEG) është një toksinë e njohur në produktet e kujdesit personal dhe pastrimit që është nuk i biodegradueshëm. 

Nëse një nga vaksinat e mRNA për PEGylated për Covid-19 fiton miratim, ekspozimi i shtuar ndaj PEG do të jetë i pashembullt dhe potencialisht katastrofik. —Prof. Romeo F. Quijano, MD, Departamenti i Farmakologjisë dhe Toksikologjisë, Kolegji i Mjekësisë, Universiteti i Filipineve Manila; 21 gusht, 2020; bulatlat.com

Vaksina e ARN nga Moderna, e financuar pjesërisht nga Bill Gates dhe që shpërndahet në Kanada dhe gjetkë, përdor PEG. Ata madje deklarojnë në prospektin e tyre:

LNP-të tona mund të kontribuojnë, plotësisht ose pjesërisht, në një ose më shumë nga sa vijon: reaksione imune, reaksione infuzion, reaksione plotësuese, reagime opsonimi, reaksione të antitrupave… ose ndonjë kombinim i tyre, ose reaksione ndaj PEG - 9 nëntor 2018; Moderna prospekt

Virologët kryesorë në të gjithë botën po paralajmërojnë se mund të mos i dimë efektet e pafavorshme të këtyre vaksinave për muaj apo edhe vite - prandaj vaksinat zakonisht i nënshtrohen viteve të provave para se të arrijnë në treg. E gjithë kjo ishte paralajmëruar për këto vaksina eksperimentale, gjë që ka tmerruar shumë shkencëtarë.[18]shih Çelësi i Kaducusit  Në fakt, një studim i botuar në janar të vitit 2021 tregon se këto vaksina të mARN mund të çojnë në sëmundje të bazuar në prion, një sëmundje e trurit. 

Vaksinat janë zbuluar se shkaktojnë një mori ngjarjesh anësore kronike, të zhvilluara vonë. Disa ngjarje anësore si diabeti i tipit 1 mund të mos ndodhin vetëm 3-4 vjet pas administrimit të një vaksine. Në shembullin e diabetit tip 1, frekuenca e rasteve të ngjarjeve anësore mund të tejkalojë frekuencën e rasteve të sëmundjes së rëndë infektive, vaksina është krijuar për të parandaluar. Duke qenë se diabeti i tipit 1 është vetëm një nga shumë sëmundje të ndërmjetësuara nga imuniteti të shkaktuara potencialisht nga vaksinat, ngjarjet anësore kronike të vonuara janë një çështje serioze e shëndetit publik. Ardhja e teknologjisë së re të vaksinave krijon mekanizma të rinj të mundshëm të ngjarjeve anësore të vaksinës. - "Vaksinat e bazuara në ARN COVID-19 dhe Rreziku i Imunoterapive të Klasave të Sëmundjeve Prion", J. Bart Classen, MD; 18 janar 2021; scivisionpub.com 

Në Mars të 2021, një paralajmërim i jashtëzakonshëm u lëshua nga Dr. Geert Vanden Bossche, PhD, DVM, një ekspert i çertifikuar në mikrobiologji dhe sëmundje infektive dhe konsulent për zhvillimin e vaksinave. Ai ka punuar me Fondacionin Bill dhe Melinda Gates dhe GAVI (Aleanca Globale për Vaksinat dhe Imunizimin). Në të tij Faqja e Linkedin, ai deklaron se është "i apasionuar" pas vaksinave - në të vërtetë, ai ka të bëjë me pro-vaksinat sa mund të jetë dikush. Në një Letra e hapur shkruar me "urgjencën më të madhe", tha ai, "Në këtë letër agonuese unë vë në rrezik gjithë reputacionin dhe besueshmërinë time." Ai paralajmëron që vaksinat e veçanta që administrohen gjatë kjo pandemi po krijon "ikje imune virale", që po provokon lloje të reja vaksinuar vetë do të përhapen.

Në thelb, ne shumë shpejt do të përballemi me një virus super-infektues që i reziston plotësisht mekanizmit tonë më të çmuar të mbrojtjes: sistemit imunitar të njeriut. Nga të gjitha sa më sipër, po bëhet gjithnjë e më shumë i vështirë të imagjinohet se si pasojat e një njeriu të gjerë dhe të gabuar ndërhyrje në këtë pandemi nuk do të zhdukin pjesë të mëdha të njeriut tonë popullsi. -Letër e Hapur, 6 Mars 2021; shikoni një intervistë mbi këtë paralajmërim me Dr. Vanden Bossche këtu or këtu

Në faqen e tij në Linkedin, ai shprehet troç: "Për hir të Zotit, askush nuk e kupton llojin e katastrofës që po bëjmë?"

Nga ana tjetër, Dr. Mike Yeadon, ish Nënkryetar dhe një Shkencëtar Kryesor në gjigantin farmaceutik, Pfizer, paralajmëron se nuk janë variantet, por teknologjia aktuale e këtyre injeksioneve që përbën një kërcënim.

… Nëse do të donit të prezantonit një karakteristikë e cila mund të ishte e dëmshme dhe madje mund të ishte vdekjeprurëse, madje mund të akordoni ["vaksinën"] për të thënë 'le ta vendosim në ndonjë gjen që do të shkaktojë dëmtime të mëlçisë për një periudhë nëntë mujore' ose, 'bëj që veshkat e tua të dështojnë por jo derisa të hasësh këtë lloj organizmi [që do të ishte mjaft e mundur].' Bioteknologjia ju ofron mënyra të pakufishme, sinqerisht, për të plagosur ose vrarë miliarda njerëz.... jam shume i shqetësuar ... për atë rrugë do të përdoret shpopullimi masiv, sepse nuk mund të mendoj për ndonjë shpjegim dashamirës.

Eugjenistët kanë kapur levat e pushtetit dhe kjo është një mënyrë vërtet artistike për t'ju tërhequr në rreshtim dhe për të marrë ndonjë gjë të paspecifikuar që do t'ju dëmtojë. Nuk e kam idenë se çfarë do të jetë në të vërtetë, por nuk do të jetë vaksinë sepse nuk të duhet. Dhe nuk do t'ju vrasë në fund të gjilpërës, sepse do ta dallonit atë. Mund të jetë diçka që do të prodhojë patologji normale, do të jetë në periudha të ndryshme ndërmjet vaksinimit dhe ngjarjes, do të jetë me bindje e mohueshme sepse do të ketë diçka tjetër që po ndodh në botë në atë kohë, në kontekstin e së cilës do të vdesë, ose e fëmijëve tuaj duken normale. Kjo është ajo që do të bëja nëse do të doja të hiqja qafe 90 ose 95% të popullsisë së botës. Dhe mendoj se kjo është ajo që po bëjnë.

Ju kujtoj atë që ndodhi në Rusi në vitet 20th Shekulli, çfarë ndodhi në vitet 1933-1945, çfarë ndodhi në, e dini, në Azinë Juglindore në disa nga kohët më të tmerrshme në epokën e pasluftës. Dhe, çfarë ndodhi në Kinë me Maon dhe kështu me radhë. Duhet të shohim vetëm dy ose tre breza. Të gjithë rreth nesh ka njerëz që janë po aq të këqij sa njerëzit që e bëjnë këtë. Ata janë rreth nesh. Kështu që, unë u them njerëzve, e vetmja gjë që shënon vërtet këtë, është e vetmja gjë shkallë - intervistë, 7 prill 2021; lifesitenews.com

Për të dëgjuar disa paralajmërime nga shkencëtarët rreth këtij globi, lexoni Paralajmërime Varri - Pjesa II.

Me fjalë të tjera, informacioni që Papës i është dhënë se këto vaksina eksperimentale janë pa ndonjë “rrezik të veçantë” është, për fat të keq, i pasaktë. Në fakt, për disa njerëz, ka qenë vdekjeprurëse. 

 

PYETJA MORALE

Në dokumentin e fundit të Vatikanit të lëshuar nga Kongregacioni për Doktrinën e Besimit (CDF), ai specifikon në mënyrë specifike:

… Të gjitha vaksinat e njohura si klinikisht të sigurta dhe efektive mund të përdoren me ndërgjegje të mirë - "Shënim mbi moralin e përdorimit të disa vaksinave anti-Covid-19", n. 3; vatikan.va

Sigurisht, pra, ekziston një pikëpyetje e madhe që varet nga vaksinat e koronavirusit.

Po në lidhje me deklaratën e Papës: "moralisht të gjithë duhet të marrin vaksinën"? Në fakt, një prift në Shtetet e Bashkuara deklaroi në buletinin e tij se ai mendon se vaksinat duhet të jenë të detyrueshme për ata që duan të kthehen në meshë.[19]buletinet.discovermass.com Sidoqoftë, dokumenti i CDF shprehet qartë:

Në të njëjtën kohë, arsyeja praktike bën të qartë se vaksinimi nuk është, si rregull, një detyrim moral dhe se, për këtë arsye, duhet të jetë vullnetar. -Ibid; n 6

Në të vërtetë, nocioni se një korporate farmaceutike do t'i jepet e drejta të injektojë në venat e dikujt, kundër vullnetit të tij, një ilaç eksperimental për të cilin kompania nuk është përgjegjës ligjërisht ... është i dënueshëm. Isshtë e barabartë me përdhunimin kimik.

Dokumenti shton, megjithatë, se

… Nga pikëpamja etike, morali i vaksinimit varet jo vetëm nga detyra për të mbrojtur shëndetin e vet, por edhe nga detyra për të ndjekur të mirën e përbashkët. Në mungesë të mjeteve të tjera për të ndaluar ose edhe parandaluar epideminë, e mira e përbashkët mund të rekomandojë vaksinimin, veçanërisht për të mbrojtur më të dobëtit dhe më të ekspozuarit. -Ibid; n 6

Deri tani kemi kriteret që mund të detyrojnë moralisht dikë të imunizohet nga vaksinimi:

  1. Vaksinat duhet të provohen të jenë klinikisht të sigurta.
  2. Vaksinat duhet të jenë gjithmonë vullnetare.
  3. Duhet të ketë mungesë të mjeteve të tjera për të ndaluar ose parandaluar një epidemi që një vaksinë të konsiderohet moralisht imponuese për të mirën e përbashkët.

Unë tashmë kam adresuar çështjet e sigurisë dhe të detyrueshme. Dy pyetje kanë mbetur. Si mund të thuhet se një vaksinë është "për të mirën e përbashkët" përveç nëse dhe deri vërtetohet se është efektive, aq më pak nuk shkakton dëm? Në fakt, pasi shikuan protokollet e provave klinike të Moderna, Pfizer dhe AstraZeneca, ish-profesori i Harvardit William A. Haseltine vëren në mënyrë tronditëse se vaksinat e tyre synojnë vetëm në zvogëlimin e simptomave, duke mos ndaluar përhapjen e infeksionit.[20]bbc.com "Duket se këto prova synojnë të kalojnë pengesën më të ulët të mundshme të suksesit," deklaroi ai prerazi.[21]23 shtator, 2020; forbes.com Kjo u konfirmua nga Kirurgu i Përgjithshëm i SHBA në Mirëmëngjesi Amerikë. 

Ata u testuan me një rezultat të sëmundjes së rëndë - duke mos parandaluar infeksionin. - Gjenerali kirurg Jerome Adams, 14 dhjetor 2020; dailymail.co.uk

Dr. Joseph Mercola konkludon me të drejtë se atëherë shtytja që të gjithë të inokulohen me këtë teknologji të re për të arritur "imunitetin e tufës" është një gabim dhe kështu çdo argument për "detyrimin moral" është i zbrazët:

I vetmi që përfiton nga një "vaksinë" mARN është individi i vaksinuar, pasi gjithçka që ata janë krijuar për të bërë është të pakësojnë simptomat klinike të shoqëruara me proteinën spike S-1. Meqenëse jeni i vetmi që do të merrni një përfitim, nuk ka kuptim të kërkoni që të pranoni rreziqet e terapisë "për të mirën më të madhe" të komunitetit tuaj. - "Vaksinat COVID-19 'Janë Terapia e Gjeneve", 16 Mars 2021

Më keq, Dr. Bhakdi vëren se disa prova klinike në të vërtetë errësuan efektet anësore të vërteta.

Ajo që bënë anglezët, në Oksford, sepse efektet anësore ishin kaq të rënda, që nga ajo pikë, të gjithë subjekteve të mëvonshëm të testit për vaksinën iu dha një dozë e lartë e paracetamolit [acetaminofenit]. Ky është një ilaç qetësues i etheve… Në përgjigje të vaksinimit? Nr parandalojnë reagimin. Kjo do të thotë që ata fillimisht morën ilaçin kundër dhimbjeve dhe më pas vaksinimin. E pabesueshme. - Intervistë, shtator 2020; rairfoundation.com 

Së dyti, po në lidhje me "mjetet e tjera për të ndaluar ose parandaluar epideminë"? Surprisingshtë për t'u habitur që hierarkia duket e pavetëdijshme ose është e heshtur në listën në rritje të alternativave jashtëzakonisht të efektshme të vaksinimit që mbështeten nga studimet. 

Për shembull, një studim i fundit tregon se ka 84% më pak shtrime në spital për ata që trajtohen me një "hidroksiklorokinë me dozë të ulët të kombinuar me zink dhe azitromicinë".[22]25 nëntor 2020; Washington Examiner, krh. paraprake: Sciencedirect.com Vitamina D tani tregohet se zvogëlon rrezikun e koronavirusit me 54%.[23]bostonherald.com; Studimi i 17 shtatorit 2020: revistave.plos.org Në fakt, një studim i ri në Spanjë ka zbuluar se 80% e pacientëve me COVID-19 kishin mungesë të Vitaminës D.[24]28 Tetor 2020; ajc.com Më 8 dhjetor, 2020, Dr. Pierre Kory u lut në një seancë dëgjimore të Senatit në SH.B.A. që Instituti Kombëtar i Shëndetit të shqyrtojë urgjentisht mbi 30 studime mbi efektivitetin e Ivermectin, një ilaç i aprovuar anti-parazitar.
Malet e të dhënave janë shfaqur nga shumë qendra dhe vende të botës, duke treguar efektivitetin e mrekullueshëm të Ivermectin. Në thelb shfaros transmetimi i këtij virusi. Nëse e merrni, nuk do të sëmureni. - 8 Dhjetor, 2020; cnsnews.com
Me sa duket ia doli mbanë. Ndërsa ky artikull po botohej, u njoftua nga Instituti Kombëtar i Shëndetësisë në SH.B.A. se Ivermectin tani ka qenë i miratuar si një mundësi për trajtimin e COVID-19.[25]19 janar 2021; lifesitenews.com Në Kanada, një ekip studiuesish nga Instituti i Zemrës në Montreal thonë se kolçicina, një tabletë oral tashmë e njohur dhe e përdorur për sëmundje të tjera, mund të zvogëlojë shtrimet në spital për COVID-19 me 25 përqind, nevojën për ventilim mekanik me 50 përqind dhe vdekje me 44 përqind.[26]23 janar 2021; ctvnews.com Shkencëtarët britanikë nga University College London Spitalet NHS (UCLH) njoftuan gjatë Krishtlindjes se po testojnë ilaçin Provent, i cili gjithashtu mund të parandalojë që dikush që ka qenë i ekspozuar ndaj koronavirusit të vazhdojë me zhvillimin e sëmundjes COVID-19.[27]25 dhjetor 2020; theguardian.org Mjekë të tjerë po pretendojnë sukses me "steroid të thithur" si budesonide.[28]ksat.com Dhe, sigurisht, ka dhurata të natyrës që janë pothuajse tërësisht të injoruara, nënçmuar apo edhe të censuruara, të tilla si fuqia antivirale e "Vjedhësit e Vajit”, Vitaminat C, D dhe Zink që mund të rrisin dhe ndihmojnë në mbrojtjen e imunitetit tonë të dhënë nga Zoti dhe të fuqishëm. 
Zoti e bën tokën të japë barëra shërues, të cilët të maturit nuk duhet t'i lënë pas dore (Sirach 38: 4)

Në fakt, studiuesit në Izrael kanë botuar një letër që tregon se një ekstrakt i Spirulinës së manipuluar fotosintetikisht (dmth. Algat) është 70% efektiv në frenimin e "stuhisë së citokinës" që shkakton kraterin e sistemit imunitar të pacientit COVID-19.[29]24 Shkurt 2021; jpost.com Më në fund - në frontin e kontrollit - studiuesit nga Universiteti i Tel Avivit kanë provuar se koronavirusi i ri, SARS-CoV-2, mund të vritet në mënyrë efikase, shpejt dhe me lirë duke përdorur LED ultravjollcë në frekuenca specifike. Studimi i botuar në Gazeta e Fotokimisë dhe Fotobiologjisë B: Biologji zbuloi se drita të tilla, të përdorura si duhet, mund të ndihmonin në dezinfektimin e spitaleve dhe zonave të tjera dhe të ngadalësonin përhapjen e virusit.[30]The Jerusalem Post, Dhjetor 26th, 2020

Me fjalë të tjera, mund të pajtohet me siguri me mendimin e Papa Françeskut se këto vaksina eksperimentale "duhet" të merren. Në fakt, ka padyshim një urdhëresa morale për të paralajmëruar të tjerët (dhe Atin e Shenjtë) për rreziqet e mundshme të mëdha të lidhura dhe të lidhura me të, jo vetëm me këto vaksina eksperimentale, por mendjen totalitare në rritje të një popullate që do të privonte nga bashkëqytetarët vetë lirinë dhe pjesëmarrjen në shoqëri.

Kohët e fundit u kam shkruar një thirrje barinjve të Kishës që të mos heshtin mbi çështjen morale të një gjendje policie imunologjike në rritje të shpejtë, por edhe imoralitetin e bllokimeve që po çojnë njerëz të panumërt në varfëri, dëshpërim, vetëvrasje, varësi nga droga dhe madje uria nga miliona (Shih Të dashur Barinj… Ku jeni?). 

Së fundmi, çështja e përdorimit të qelizave fetale të abortuara në prodhimin e këtyre vaksinave mbetet një çështje e diskutueshme. Udhëzimet e CDF-së thonë se ajo is i licencuar moralisht bazuar në kriteret e mëparshme, dhe

Arsyeja themelore për të konsideruar përdorimin e këtyre vaksinave të moralshme është se lloji i bashkëpunimit në të keqen (bashkëpunimi pasiv i materialit) në abortin e prokuruar nga i cili burojnë këto linja qelizore është, nga ana e atyre që përdorin vaksinat që rezultojnë, i largët. Detyra morale për të shmangur një bashkëpunim të tillë pasiv material nuk është e detyrueshme nëse ekziston një rrezik i madh, siç është përhapja ndryshe e pakontrollueshme e një agjenti serioz patologjik - në këtë rast, përhapja pandemike e virusit SARS-CoV-2 që shkakton Covid- 19 - "Shënim mbi moralin e përdorimit të disa vaksinave anti-Covid-19", n. 3; vatikan.va

Këtu, vlejnë të njëjtat argumente nëse kriteret janë përmbushur të tilla që të mos ketë ndonjë alternativë tjetër etike ose të mundshme. Kjo nuk është çështja aktuale, prandaj shumë ngatërrohen që Kisha nuk po insiston në rrugë të tjera.

Nga ana ime, do ta bëj gjithmonë refuzoni një vaksinë të marrë nga vrasja e disa foshnjave në mënyrë që të gjeni linjën "perfekte" të qelizave për vaksinat - si çështje e ndërgjegjes. Ka edhe peshkopë që nuk pajtohen në termat më të fortë me konsideratat etike të dhëna nga CDF në këtë drejtim:

Unë nuk do të jem në gjendje të bëj një vaksinë, thjesht nuk do të bëj vëllezër dhe motra dhe ju inkurajoj të mos bëni nëse është zhvilluar me materiale nga qelizat staminale që janë marrë nga një foshnjë që është abortuar… është moralisht e papranueshme ne - Peshkopi Joseph Brennan, Dioqeza e Fresno-s, Kaliforni; 20 nëntor 2020; youtube.com

… Ata që me vetëdije dhe vullnetarisht marrin vaksina të tilla, hyjnë në një lloj bashkimi, megjithëse shumë të largët, me procesin e industrisë së abortit. Krimi i abortit është aq monstruoz, saqë çdo lloj bashkimi me këtë krim, qoftë edhe shumë i largët, është i pamoralshëm dhe nuk mund të pranohet në asnjë rrethanë nga një katolik pasi të jetë bërë i vetëdijshëm plotësisht për të. - Peshkopi Athanasius Schneider, 11 dhjetor 2020; crisismagazine.com

Një peticion i fundit i nënshkruar nga zëra të shquar katolikë, përfshirë peshkopët, po vë në pikëpyetje listën në rritje të "etikistëve" të cilët po japin vulën e tyre të aprovimit për vaksinat e rrjedhura nga qelizat fetale. Shiko: Deklarata e ndërgjegjes për të zgjuar ndërgjegjenDhe tetëdhjetë e gjashtë gra katolike nga 25 vende lëshuan një letër që kundërshtonte ato që ata i quanin vaksinat "të ndotura nga aborti" COVID-19 dhe duke argumentuar deklaratat e Kishës që miratonin përdorimin e tyre mbështeten në "një vlerësim jo të plotë të shkencës së vaksinimit dhe imunologjisë".[31]9 Mars 2021; www.ncregister.com

 

PYETJA JUAJ N ON "SHENJ"

Unë jam pyetur nga disa lexues katolikë se çfarë mund të duket një pyetje e çuditshme: nëse vaksinat e reja janë "shenja e bishës". Jo, ata nuk janë Sidoqoftë, pyetja në vetvete nuk është krejt e gabuar. Ja pse.

Në Mars të vitit 2020, gjatë një diskutimi me djalin tim në shenjën e bishës, papritmas "pashë" në syrin e mendjes time një vaksinë që vinte e cila do të integrohej në një "tatuazh" elektronik të llojeve që mund të jenë i padukshëm. Një gjë e tillë nuk më kishte shkuar kurrë në mendje dhe as nuk e konsideroja që një teknologji e tillë ekzistonte. Të nesërmen, kjo histori e lajmeve, të cilën nuk e kisha parë kurrë, u ribotua:

Për njerëzit që mbikëqyrin nismat mbarëkombëtare të vaksinimit në vendet në zhvillim, mbajtja e të dhënave se kush e ka bërë vaksinimin dhe kur mund të jetë një detyrë e vështirë. Por studiuesit nga MIT mund të kenë një zgjidhje: ata kanë krijuar një bojë që mund të ngulitet në mënyrë të sigurt në lëkurë krahas vetë vaksinës dhe është e dukshme vetëm duke përdorur një aplikacion të veçantë për kamera smartphone dhe filtër. -futurizëmDhjetor 19th, 2019

Unë isha i tronditur, për të thënë të paktën. Muajin tjetër, kjo teknologji e re hyri në provat klinike.[32]ucdavis.edu Ironikisht, "boja" e padukshme e përdorur quhet "Luciferase", një kimikat bioluminescent i shpërndarë përmes "pikave kuantike" që do të lërë një "shenjë" të padukshme të imunizimit dhe regjistrimit të informacionit tuaj.[33]statnews.com 

Pastaj mësova se Fondacioni Bill dhe Melinda Gates po punojnë me programin e Kombeve të Bashkuara ID2020 që kërkon t'i japë çdo qytetari në tokë një ID dixhitale e lidhur me një vaksinë. GAVI, "Aleanca e Vaksinave" po bashkohet me UN për ta integruar këtë vaksina me një lloj biometrike.

Këtu është çështja. Nëse vaksinat bëhen të detyrueshme të tilla që nuk mund të "blejë ose shesë" pa një; dhe nëse kërkohet ndonjë "pasaportë vaksine" në të ardhmen si provë e inokulimit; dhe nëse është duke u planifikuar, dhe është, që e gjithë popullsia globale duhet të vaksinohet; dhe që këto vaksina fjalë për fjalë mund të nguliten në lëkurë… sigurisht që është i mundur që diçka e tillë përfundimisht mund të bëhet "shenja e bishës". 

[Bisha] bën që të gjithë, të vegjël dhe të mëdhenj, të pasur dhe të varfër, të lirë dhe skllav, të shënohen në të djathtë ose në ballë, në mënyrë që askush të mos blejë ose shesë nëse nuk ka shenjën, dmth. emrin e bishës ose numrin e emrit të saj. (Zbul. 13: 16-17)

Meqenëse vula e vaksinës që po zhvillohet nga MIT përmban në të vërtetë informacione të lëna pas në lëkurë, nuk është gjithashtu e lehtë të imagjinohet një vaksinë e tillë që përfshin "emrin" ose "numrin" e bishës në një moment të caktuar. Dikush mund të supozojë. Ajo që nuk është spekulim është se asnjëherë në historinë e njerëzimit nuk ka ekzistuar infrastruktura për një iniciativë të tillë globale - dhe vetëm kjo përbën një paralajmërues kryesor të kohërave të afërta në të cilat po jetojmë. 

Çelësi nuk është të shqetësohesh për këtë, por të lutesh dhe të besosh që Zoti do të të japë mençurinë që të nevojitet. Onshtë e pakonceptueshme që Zoti të mos e paralajmëronte paraprakisht popullin e Tij të dinte rrezikun e një gjëje kaq serioze, duke pasur parasysh që ata që marrin "shenjën" përjashtohen nga Parajsa.[34]krh. Zb 14:11

Në këtë drejtim, këtu janë disa profeci, të cilat do të ishte e matur që Kisha të paktën t'i dallonte në këtë orë:

Qeniet njerëzore po futen në qoshe nga fuqia globale, e cila shkatërron dinjitetin njerëzor, duke i çuar njerëzit në çrregullime të mëdha, duke vepruar nën sundimin e pjelljes së Satanit, të shenjtëruar më parë me vullnetin e tyre të lirë… Në këtë kohë shumë të vështirë për njerëzimin, sulmi i sëmundjeve krijuar nga shkenca e keqpërdorur do të vazhdojë të rritet, duke përgatitur njerëzimin në mënyrë që ajo të kërkojë vullnetarisht shenjën e bishës, jo vetëm për të mos u sëmurur, por për t'u furnizuar me atë që së shpejti do të mungojë materialisht, duke harruar shpirtërore për shkak të një dobësie Besimi. Koha e urisë së madhe po përparon si një hije mbi njerëzimin që papritur po përballet me ndryshime rrënjësore — Zoti ynë te Luz de Maria de Bonilla, 12 janar 2021; countdowntothekingdom.com

Errësira e madhe mbështjell botën dhe tani është koha. Satani do të sulmojë trupin fizik të fëmijëve të Mi, të cilët unë i krijova në imazhin Tim dhe në ngjashmërinë time Satani, përmes kukullave të tij që sundojnë botën, dëshiron t'ju inokulojë me helmin e tij. Ai do ta shtyjë urrejtjen e tij kundër jush deri në imponimin e detyrueshëm që nuk do të marrë parasysh lirinë tuaj. Edhe një herë, shumë nga fëmijët e Mi që nuk mund të mbrojnë veten do të jenë dëshmorët e heshtjes, siç ishte rasti për të pafajshmit e Shenjtë. Kjo është ajo që Satana dhe ithtarët e tij kanë bërë gjithmonë. —Perëndia Atë tek Fr. Michel Rodrigue, 31 Dhjetor, 2020; countdowntothekingdom.com

Dhe nëse do të ketë një persekutim, mbase do të ndodhë atëherë; atëherë, mbase, kur të gjithë jemi në të gjitha pjesët e të ashtuquajturit krishterim kaq të përçarë, dhe kaq të reduktuar, kaq plot përçarje, aq afër herezisë. Kur ta kemi hedhur veten mbi botën dhe të varemi për mbrojtje nga ajo, dhe të heqim dorë nga pavarësia dhe forca jonë, atëherë [Antikrishti] do të na shpërthejë me tërbim për aq sa Zoti e lejon atë- Shën. John Henry Newman, Predikimi IV: Përndjekja e Antikrishtit

 

LIDHJE ME LIDHJE

Pandemia e Kontrollit

Çelësi i Kaducusit

Jo rruga e Herodit

Kur isha i uritur

Të dashur Barinj… Ku jeni?

Mbështetja dhe lutjet tuaja financiare janë arsyeja
ju po e lexoni këtë sot.
 Ju bekoj dhe faleminderit. 

 

Bashkohuni me mua tani në MeWe:

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 
Shkrimet e mia po përkthehen francez! (Merci Philippe B.!)
Hidh lire mes écrits en français, kliko sur le drapeau:

 
 
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Në vitin 2010, Fondacioni Bill dhe Melinda Gates angazhoi 10 miliardë dollarë për kërkimin e vaksinave duke deklaruar dekadën e ardhshme që çon deri në vitin 2020 si "Dekada e Vaksinave".
2 shih katolikun.org
3 Dr. Christopher Exley, Dr. Christopher Shaw, si dhe Dr. Yehuda Schoenfeld, i cili ka botuar mbi 1600 artikuj dhe është shumë i cituar në PubMed, kanë zbuluar se alumini i përdorur në vaksina është i lidhur me ndjeshmërinë e ushqimit. krh. “Vaksinat dhe Autoimuniteti"
4 shih studimet këtu, këtudhe këtu; shikoni komentet e Dr. Larry Palevsky mbi aluminin, ndihmësit dhe viruset në vaksina këtu
5 abcnews.go.com
6 thelancet.com
7 "Korrelacioni midis niveleve të paralizimit akut të dobët të poliomelitit me frekuencën e poliomelitit të pulsit në Indi", gusht, 2018, Researchgate.net; PubMed; mercola.com
8 hrsa.gov
9 hrsa.gov
10 16 janar 2021; theepochtimes.com
11 legemiddelverket.nr
12 shih Childrenshealthdefense.org
13 abc7.com
14 26 Shkurt 2021; lifesitenews.com
15 25 Shkurt 2021; lifesitenews.com
16 cdc.gov
17 Wikipedia.org
18 shih Çelësi i Kaducusit
19 buletinet.discovermass.com
20 bbc.com
21 23 shtator, 2020; forbes.com
22 25 nëntor 2020; Washington Examiner, krh. paraprake: Sciencedirect.com
23 bostonherald.com; Studimi i 17 shtatorit 2020: revistave.plos.org
24 28 Tetor 2020; ajc.com
25 19 janar 2021; lifesitenews.com
26 23 janar 2021; ctvnews.com
27 25 dhjetor 2020; theguardian.org
28 ksat.com
29 24 Shkurt 2021; jpost.com
30 The Jerusalem Post, Dhjetor 26th, 2020
31 9 Mars 2021; www.ncregister.com
32 ucdavis.edu
33 statnews.com
34 krh. Zb 14:11
Postuar ne BALLINA, BESIMI DHE MORALIT dhe tagged , , , , , , , , .