Drejt Stuhisë

 

P ONR NATYTSIN OF E SHARYNGJES S BIRT

 

IT është koha të ndaj me ju atë që më ndodhi këtë verë kur një stuhi e papritur sulmoi fermën tonë. Ndjehem i sigurt se Zoti e lejoi këtë "mikro-stuhi", pjesërisht, të na përgatisë për atë që po vjen në të gjithë botën. Gjithçka që kam përjetuar këtë verë është simbolike e asaj për të cilën kam kaluar gati 13 vjet duke shkruar në mënyrë që t'ju përgatis për këto kohë. 

Dhe mbase kjo është pika e parë: ti ke lindur per keto kohe. Mos pish, pra, për të kaluarën. Mos u përpiqni të arratisni as në një realitet të rremë. Përkundrazi, zhytuni në momentin e tanishëm, duke jetuar për Zotin dhe njëri-tjetrin me çdo frymë, sikur të ishte i fundit juaj. Ndërsa jam gati të flas për atë që do të vijë, në fund të fundit, nuk e di nëse do të jetoj përtej sonte. Sot, unë dua të jem një enë dashurie, gëzimi dhe paqeje për ata që më rrethojnë. Asgjë nuk po më ndalon… por frikë. Por unë do të flas për atë një herë tjetër ... 

 

DITA E STORMIT

Pa e ritheksuar atë që unë kam shpjeguar më hollësisht në shkrime të tilla si Duke rimenduar Kohët e Fundit   A Hapet Porta Lindoreose në librin tim Përballja përfundimtarene po i afrohemi "Ditës së Zotit". Zoti ynë dhe Shën Pali folën se si do të vijë "Si një hajdut natën". 

Dita që furtuna pushtoi fermën tonë ishte një shëmbëlltyrë e asaj që po ndodh tani. Kishte Shenjat në fillim të ditës që stuhia po vinte, veçanërisht me gjëra të tjera që ndodhnin rreth meje (shih Mëngjes pas). Më herët gjatë ditës, ishte një erë e fortë dhe e nxehtë ndërsa errësira mblidhej në horizont. Më vonë, ne mund të shihnim re që rrotullonin në distancë, dhe ngadalë po afroheshin. E megjithatë, ne qëndruam atje duke biseduar, duke qeshur dhe diskutuar për gjëra të ndryshme. Dhe pastaj, pa njoftim, goditi: a stuhi forca e erës që, brenda sekondave, rrëzoi pemë të mëdha, linja gardhi dhe shtylla telefonike. Shikoni:

Unë i thirra familjes sime: "Hyr në shtëpi!" … Por ishte tepër vonë. Brenda pak çastesh, ishim në mes të stuhisë, ku nuk fshiheshim përveç në mbrojtjen e Zotit. Dhe na mbroni, Ai e bëri. Edhe tani, unë çuditem që askush nga nëntë prej nesh që ishim në shtëpi atë ditë nuk kujtohet se dëgjoi një pemë të vetme - megjithëse njëqind e kuptuan. Në fakt, as që më kujtohet të ndiej erën ose pluhurin në sytë e mi. Djali im, i cili ishte në rrugë, po qëndronte nën shtyllën e vetme të energjisë që bëri nuk këput si të tjerët për një çerek milje. Ishte sikur të ishim të gjithë të fshehur Arka ndërsa stuhia kalonte mbi ne. 

Çështja është kjo: nuk do të ketë kohë për të hyrë në Arkë kur kjo Stuhi e Madhe, që tani është dhe po vjen, do të kalojë nëpër botë (dhe mos mendoni për "kohën" në aspektin njerëzor). Duhet të jesh në Arkë para. Sot, të gjithë ne mund të shohim re të Stuhisë së persekutimit, kolapsit ekonomik, luftës dhe ndarjeve të mëdha që vijnë.[1]shih Shtatë Vulat e Revolucionit por a është Kisha në një gjendje mohimi, vetëkënaqësie ose ngurtësie zemre? A jemi të preokupuar me gjëra të pakuptimta, të joshur nga pasionet, kënaqësia apo materiali?

… Ata ishin duke ngrënë dhe duke pirë, duke u martuar dhe duke u martuar, deri në ditën kur Noeu hyri në arkë. Ata nuk e dinin derisa erdhi përmbytja dhe i çoi të gjithë me vete. Kështu do të ndodhë edhe në ardhjen e Birit të Njeriut. (Mat 24: 38-39)

Po, Jezusi po vjen! Por jo në mish për t'i dhënë fund historisë njerëzore (shih lidhjet më poshtë në Leximin e Ngjashëm). Përkundrazi, Ai po vjen si Gjykatës për të pastruar botën dhe për të shfajësuar Fjalën e Tij, duke çuar kështu në epokën e fundit të historisë së shpëtimit.  

Sekretari i mëshirës Sime, shkruaj, trego shpirtrave për këtë mëshirë të madhe të Minave, sepse dita e tmerrshme, dita e drejtësisë Sime, është afër. - Jezusi te Shën Faustina, Mëshira hyjnore në shpirtin tim, n 965

(Në fund të këtij shkrimi, unë do të shpjegoj shkurtimisht se çfarë është "Arka".)

 

SI BUKURAT

Ky ishte vetëm fillimi i stuhisë për familjen time, si të thuash. Në ditë, pastaj javë përpara, një ditë pas tjetrës paraqiti një krizë të re dhe një sfidë të re. Çdo gjë, nga automjetet tona te kompjuterët te makineritë e fermave filluan të prishen. Vetëm pas mendjes mund të shihja që ngjarjet ishin i projektuar të jetë një stuhi perfekte për mua. Sepse ajo që Ati filloi të bënte ishte të zbulonte idhujt, mosfunksionimin dhe thyerjen në jetën time përmes këtyre ngjarjeve. Mendova se isha më e fortë ... por ishte një maskë. Mendova se isha më i shenjtë… por ishte një imazh i rremë. Mendova se isha shkëputur… por shikoja se si Zoti i copëtoi idhujt e mi një nga një. Më dukej sikur më kishin hedhur në një pus pa shkallë dhe sa herë që dilja për një frymë, më shtynin përsëri poshtë. Unë me të vërtetë po filloja të mbytej në veten time realitetet, sepse jo vetëm që po filloja ta shihja veten siç isha vërtet, por kjo u shoqërua nga një ndjenjë e pafuqisë së plotë për të ndryshuar veten.

kjo më kujtoi paralajmërimet që Zoti i ka dhënë Jennifer, një grua dhe nënë amerikane, mesazhet e së cilës një zyrtar i Vatikanit inkurajoi të përhapet në botë:[2]shihA po vjen vërtet Jezusi? Jezusi foli për ngjarjet që vijnë njëra pas tjetrës, si karrocat e një treni

Populli im, kjo kohë konfuzioni vetëm do të shumëfishohet. Kur shenjat fillojnë të shfaqen si karroca, dijeni që konfuzioni do të shumëfishohet vetëm me të. Lutuni! Lutuni fëmijë të dashur. Lutja është ajo që do t'ju mbajë të fortë dhe do t'ju lejojë hirin për të mbrojtur të vërtetën dhe për të qëndruar në këto kohë sprovash dhe vuajtjesh. —Jezusi te Jennifer, 3 nëntor 2005

Këto ngjarje do të vijnë si karroca në shina dhe do të valëzohen në të gjithë këtë botë. Detet nuk janë më të qeta dhe malet do të zgjohen dhe ndarja do të shumëfishohet. —4 Prill 2005

Fëmijët e mi, ndërgjegjja nuk është më e vetëdijshme për fatin e shpirtit sepse shumë shpirtra janë duke fjetur. Sytë e trupit tuaj mund të jenë të hapur, por shpirti juaj nuk po e sheh më dritën, sepse është shumë e mbuluar në errësirën e mëkatit. Ndryshimet po vijnë dhe siç ju kam thënë më parë ato do të vijnë si makina boksi njëra pas tjetrës. - 27 shtator 2011

Në të vërtetë, sytë e mi ishin hapur, por unë nuk mund të shihja… duhej të vinin ndryshime.

Analogjia që Zoti më ka dhënë për atë që po vjen është ajo e një uragani. Sa më afër “syrit të Stuhisë”, aq më të ashpra do të jenë “erërat, valët dhe mbeturinat”. Ashtu siç ishte e pamundur për mua të vazhdoja me gjithçka që na ndodhte, po ashtu, ndërsa ne pranë Syrit të kësaj Stuhie të Madhe, do të jetë njerëzisht e pamundur të kalosh nëpër të. Por siç dëgjojmë në leximin e sotëm të Masës së Parë:

Ne e dimë se të gjitha gjërat funksionojnë për mirë për ata që e duan Zotin, të cilët thirren sipas qëllimit të tij. (Rom 8:28)

Çfarë është "Syri i Stuhisë"? Sipas disa mistikëve dhe shenjtorëve, është një moment që vjen kur të gjithë në tokë do ta shohin veten në dritën e së Vërtetës, sikur të qëndronin përpara Zotit në gjykim (shih: Syri i Stuhisë) Ne lexojmë për një ngjarje të tillë në Zbulesa 6: 12-17 kur të gjithë në tokë ndihen sikur ka ardhur Gjykimi Përfundimtar. Shën Faustina përjetoi vetë një ndriçim të tillë:

Papritur pashë gjendjen e plotë të shpirtit tim ndërsa Zoti e sheh atë. Unë mund të shoh qartë gjithçka që nuk i pëlqen Perëndisë. Nuk e dija që edhe shkeljet më të vogla do të duhet të llogariten. Afarë momenti! Kush mund ta përshkruaj atë? Për të qëndruar para Perëndisë Tri-Shenjtë! - Shën. Faustina; Mëshira Hyjnore në Shpirtin Tim, Ditari, n. 36 

Ky "ndriçim i ndërgjegjes" ose "paralajmërim" është një hir i fundit që do t'i jepet njerëzimit ose të kthehet te Zoti dhe të kalojë përmes "derës së Mëshirës" ose të vazhdojë përmes "derës së drejtësisë". 

Shkruaj: para se të vij si një Gjykatës i drejtë, së pari hap gjerë derën e mëshirës Sime. Ai që nuk pranon të kalojë përmes derës së mëshirës sime duhet të kalojë përmes derës së drejtësisë Sime -Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari i Shën Faustinës, n. 1146

Kështu, kjo "dritë" e ardhshme do të shërbejë gjithashtu për të ndarë barërat e këqija nga gruri. 

Për të kapërcyer efektet e jashtëzakonshme të brezave të mëkatit, unë duhet të dërgoj fuqinë për të thyer dhe transformuar botën. Por kjo rritje e fuqisë do të jetë e pakëndshme, madje e dhimbshme për disa. Kjo do të bëjë që kontrasti midis errësirës dhe dritës të bëhet edhe më i madh... Dita e Zotit afrohet. Të gjithë duhet të jenë të përgatitur. Gati veten në trup, mendje dhe shpirt. Pastro veten.  —Perëndia At i thuhet se Barbara Rose Centilli, mesazhet e supozuara të së cilës janë nën prova dioqezane; nga katër vëllimet Duke parë me sytë e shpirtit, 15 nëntor 1996; siç citohet në Mrekullia e ndriçimit të ndërgjegjes nga Dr. Thomas W. Petrisko, f. 53

Në të vërtetë, ndërsa krizat që u zhvilluan rreth meje shërbyen për të ndriçuar gradualisht thyerjen time, ishte në një ditë të vetme që Zoti më në fund zbuloi rrënjën e tim mosfunksionim që shkoi dekada prapa ditës që motra ime vdiq në një aksident automobilistik. drita e së vërtetës papritmas u derdh në zemrën dhe mendjen time, dhe unë pashë qartë se çfarë duhej të ndryshonte tek unë. Ishte e vështirë të përballesha me të vërtetën, dhe sesi kisha ndikuar te ata rreth meje. Në të njëjtën kohë, ka diçka tepër ngushëlluese në lidhje me shpatën me dy presa të së vërtetës. Në të njëjtën kohë ajo shpon dhe digjet, por gjithashtu lehtëson dhe shëron. E vërteta na çliron, pa marrë parasysh sa është e dhimbshme. Siç shkruajti Shën Pali:

Në atë kohë, e gjithë disiplina duket një shkak jo për gëzim por për dhimbje, megjithatë më vonë u sjell frytin paqësor të drejtësisë atyre që janë stërvitur prej saj. (Hebrenjve 12:11)

Papritmas, atje isha në "syrin e stuhisë". Erërat ndaluan së fryrë, dielli shpërtheu dhe valët filluan të qetësoheshin. Tani isha mbështjellë në paqen e dashurisë së Atit ndërsa lotët më rridhnin në fytyrë. Po, papritmas e kuptova se sa Ai më donte - se Ai nuk po ndëshkonte aq sa më korrigjoi mua sepse

… Të cilin Zoti e do, ai e disiplinon; fshikullon çdo bir që pranon. (Hebr 12: 6)

Kriza e vërtetë nuk ishin katastrofat materiale që ndodhnin rreth meje, por gjendja e zemrës sime. Po ashtu, Zoti do të lejojë njerëzimin të korrë atë që ka mbjellë - si djali plangprishës - por me shpresë se edhe ne do të kthehemi në shtëpi si ai djalë i pabesë. 

Një ditë disa vjet më parë, u ndjeva e shtyrë të lexoja kapitullin e gjashtë të Librit të Zbulesës. E ndjeva Zotin duke thënë se këto janë "karrocat" ose "erërat" që do të përbëjnë gjysmën e parë të Stuhisë që çon deri tek Syri. Këtë mund ta lexoni: Shtatë Vulat e RevolucionitMe një fjalë, 

Zoti do të dërgojë dy ndëshkime: njëra do të jetë në formën e luftërave, revolucioneve dhe të këqijave të tjera; ajo do të jetë me origjinë nga toka. Tjetri do të dërgohet nga Parajsa. LessTreguar Anna Maria Taigi, Profecitë katolike, F.76 

 

Përgatitni zemrat tuaja

… Ju, vëllezër, nuk jeni në errësirë, që ajo ditë t'ju kap si një hajdut. Për të gjithë ju jeni fëmijë të dritës dhe fëmijë të ditës. Ne nuk jemi të natës ose të errësirës. Prandaj, le të mos flemë siç bëjnë të tjerët, por le të qëndrojmë vigjilentë dhe të matur. (1 Sel. 5: 4-6)

Unë i kam shkruar këto gjëra, vëllezër dhe motra, në mënyrë që kjo "Ditë" të mos ju kapë si një hajdut natën. Unë ndiej që disa ngjarje, ose ngjarje, do të vijnë kaq shpejt në botë sa që nga një ditë në tjetrën jeta jonë do të ndryshojë sa hap e mbyll sytë. Nuk e them këtë për të të trembur (por ndoshta për të të tundur zgjuar nëse ke rënë në gjumë). Përkundrazi, për të përgatitur zemrat tuaja për fitore që po vjen përmes ndërhyrjeve të Qiellit. E vetmja kohë kur duhet të keni frikë është nëse jetoni qëllimisht në mëkat. Siç shkruan psalmisti:

Ata që shpresojnë te ju nuk do të zhgënjehen, por vetëm ata që thyejnë besim pa dëshirë. (Ps 25: 3)

Bëni një ekzaminim të plotë dhe të sinqertë të ndërgjegjes tuaj. Bëhu i prerë, i guximshëm dhe i sinqertë. Kthehuni te Rrëfimi. Lëre Atin të të dojë në tërësi ndërsa Jezusi të forcon përmes Eukaristisë. Dhe pastaj qëndro, me gjithë zemrën, shpirtin dhe forcën tënde, në një gjendje hiri. Zoti do t'ju ndihmojë në një jetë të përditshme lutjesh. 

E fundit, gjatë atyre tre muajve pas stuhisë këtu, unë vazhdoja t'i thërrisja Zojës për të më ndihmuar. Ndjeva sikur ajo më kishte braktisur. Një ditë së fundmi, ndërsa qëndroja para imazhit të Zojës së Guadalupe, pashë në zemrën time që ajo po qëndronte pranë fronit të Atit. Ajo po e lutte Atë që të më vinte në ndihmë, por Ati po i thoshte të priste edhe pak. Dhe atëherë, kur ishte koha, ajo iku tek unë. Lotët e gëzimit më përshkuan në fytyrë ndërsa kuptova që ajo kishte ndërhyrë për mua gjatë gjithë kohës. Por si më i miri i baballarëve, Abba duhej të jepte disiplinën e Tij së pari. Dhe si më e mira e nënave (siç bëjnë gjithmonë nënat), ajo rrinte me lot dhe priste, duke e ditur që disiplina e Atit ishte e drejtë dhe e domosdoshme.  

Shpresa ime është që ju të përgatitni zemrat tuaja për ta parë veten siç jeni në të vërtetë. Mos kini frikë. Zoti po pastron Kishën e Tij në mënyrë që të mund të hyjmë në një bashkim të thellë me Të që do të rezonojë nga bregu në breg. 

Ky ungjill i mbretërisë do të predikohet në të gjithë botën, si një dëshmi për të gjitha kombet; dhe atëherë do të vijë fundi. (Mateu 24:14)

Ne jemi të bëhen ungjilli i mishëruar në mënyrë që bota të dijë se Vullneti Hyjnor është jeta jonë. 

 

HYNI NK ARK… DHE Q STNDRONI

Kështu, Zoti i ofron Kishës dhe botës sot një Arkë. Çfarë është Arka? Isshtë një realitet me dy dimensione: amësia të Marisë dhe Kishës, të cilët janë imazhe pasqyre të njëri-tjetrit. Në zbulimet e miratuara për Elizabeth Kindelmann, Jezusi shpesh thoshte:

Nëna ime është Arka e Noes -Flaka e Dashurisë, f. 109; sanksionim Kryepeshkopi Charles Chaput

Dhe perseri:

Hiri nga Flaka e Dashurisë së Zemrës së Papërlyer të Nënës sime do të jetë për brezin tuaj ajo që Arka e Noes ishte për brezin e tij. - Zoti ynë për Elizabeth Kindelmann; Flaka e Dashurisë së Zemrës së Papërlyer të Marisë, Ditari Shpirtëror, faqe 294

Çfarë është Maria në një nivel personal, Kisha është në një nivel korporate:

Kisha është "bota e pajtuar". Ajo është ajo lëvorja e cila "në lundrimin e plotë të kryqit të Zotit, me frymën e Shpirtit të Shenjtë, lundron e sigurt në këtë botë". Sipas një imazhi tjetër të dashur për Etërit e Kishës, ajo preferohet nga arka e Noes, e cila vetëm shpëton nga përmbytja.-KKK, n 845

Si Maria ashtu edhe Kisha kanë një qëllim: t'ju sjellin në strehë e sigurt të mëshirës shpëtuese të Zotit. Arka nuk ekziston për të lundruar rastësisht në detet e njeriut historia duke ndërtuar katedrale dhe duke luajtur me fuqinë kohore. Përkundrazi, asaj i jepet pikërisht në mënyrë që të lundrojë shpirtrat Refugjat i Madh dhe Port i Sigurt të mëshirës së Krishtit. Vetëm Jezu Krishti është Shpëtimtari i botës. Nuk ka asnjë strehë të vërtetë përveç Tij. Ai është Bariu ynë i Mirë dhe përmes Nënës së Bekuar dhe Kishës, Ai kullot dhe na udhëzon "përmes luginës së hijes së vdekjes" në "kullota të gjelbërta". Si nëna, Maria dhe Kisha, pra, janë gjithashtu strehimore sepse Zoti ynë ka dashur që ata të jenë. A nuk janë nënat tona tokësore më shpesh një strehë për familjen?

 

FILLIMI I KRIZAVE

Dëshmitari dhe uniteti i Kishës janë një rrëmujë, e copëtuar siç është ajo nga skandali. Dhe do të përkeqësohet vetëm nga këtu derisa të zbulohet e gjithë kalbësia dhe korrupsioni. E megjithatë, zemra e Kishës - Sakramentet dhe mësimet e saj - mbeten të padëmtuara (edhe pse ato janë abuzuar nga klerikë të caktuar). Do të ishte një gabim i tmerrshëm për ju që të ndaheni nga Kisha Nënë, e cila është dhe gjithmonë është shënuar nga prania unifikuese e zyrës së Pjetrit. 

Papa, Peshkopi i Romës dhe pasardhës i Pjetrit, «është i përjetshëm dhe burimi i dukshëm dhe themeli i unitetit si i peshkopëve ashtu edhe i gjithë shoqërisë së besimtarëve. ” -Katekizmi i Kishës Katolike, n 882

Le të lutemi, pra, për Papën sot, i përfshirë pasi ai është në polemika të pafundme. Lutuni për të gjithë barinjtë tanë, jo vetëm që ata që janë besnikë të kenë forcë dhe këmbëngulje përmes kësaj Stuhie që po vjen, por edhe për barinjtë e devotshëm që ata, si Pjetri i lashtë, t'i kthejnë zemrat e tyre përsëri te Krishti. 

Prandaj, vëllezër dhe motra, me besimin që na është dhënë, sigurinë e së Vërtetës dhe ndihmën e Nënave tona… e tutje, drejt Stuhisë. 

Të gjithë janë të ftuar të bashkohen me forcën time speciale luftarake. Ardhja e Mbretërisë sime duhet të jetë qëllimi juaj i vetëm në jetë ... Mos u bëni frikacakë. Mos prit. Përballuni me Stuhinë për të shpëtuar shpirtrat. - Jezusi te Elizabeth Kindelmann, Flaka e Dashurisë, fq. 34, botuar nga Fondacioni Fëmijët e Atit; kryepeshkop Charles Chaput

 

LIDHJE ME LIDHJE

A po vjen vërtet Jezusi?

I dashur Atë i Shenjtë… Ai po vjen!

Ardhja e Mesme

Dyert e Faustinës

Faustina dhe Dita e Zotit

Arka e Madhe

Pas Ndriçimit

 

 

Tani Fjala është një shërbesë me kohë të plotë që
vazhdon me mbështetjen tuaj.
Ju bekoj, dhe faleminderit. 

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, KOHA E HIRES.