Bori i paralajmërimit! - Pjesa II

 

PAS Mesha këtë mëngjes, zemra ime u ngarkua përsëri me pikëllimin e Zotit. 

 

Delet e Mia të Humbura! 

Duke folur për barinjtë e Kishës javën e kaluar, Zoti filloi të më impresiononte fjalët në zemrën time, kësaj here, për delet.

Për ata që ankohen për barinjtë, dëgjoni këtë: Unë kam marrë përsipër t'i ushqej delet vetë.

Zoti nuk ka lënë asnjë gur pa lëvizur në mënyrë që të gjejë delet e humbura të kopesë së tij. Kush mund të thotë se Zoti i ka braktisur ata që ende kanë frymën e jetës në mushkëritë e tij?

Zoti, me mëshirën e Tij, na ka shtrirë dorën ku jemi ne. Çdo natë, Ai pikturon mbrëmjen me ngjyra të cilat sfidojnë edhe penelin e artistit më të aftë. Ai i pikas qiellin e natës me një univers kaq madhështor, kaq të gjerë, saqë mendjet tona nuk mund ta kuptojnë atë. Këtij njeriu modern, ai i ka dhënë njohuri për të depërtuar në univers me teknologji e cila na hap sytë te mrekullitë e universit, lozonia e Krijuesit, fuqia e Zotit të gjallë.

Teknologji.

Kjo është mënyra se si Zoti është përpjekur të arrijë delet e Tij. Kur minberët heshtën në kishat tona, Zoti trazoi fjalën e Tij në profetët dhe ungjilltarët e Tij, dhe fjalët u derdhën mbi letër, dhe shtypshkronjat derdhën një përmbytje hiresh në raftet e librave.

Por zemrat tuaja vazhduan të rebelohen.

Kështu, përmes televizionit dhe radios, Fryma e Shenjtë frymëzoi programe, duke folur edhe përmes atyre që nuk ishin në bashkësi me Romën.

Megjithatë zemrat tuaja vazhduan të humbnin

Dhe kështu Zoti frymëzoi në njerëzimin aftësinë për çdo person për të hyrë në të gjithë njohurinë e botës përmes internet. A i intereson vërtet Zoti që mund të shohim një fotografi të Honolulu? A shqetësohet Zoti se mund të blejmë menjëherë?

Ata me sy shpirtëror do ta kuptojnë që revolucioni i teknologjisë dyzet vitet e kaluara nuk është një triumf i njeriut, por strategjia e Zotit që i bën të gjitha gjërat të funksionojnë për të mirën. 

Çdo pyetje, çdo artikull i besimit, çdo moment i historisë në të cilën Zoti e ka zbuluar Veten dhe ka ndërhyrë në njerëzim është lehtësisht i disponueshëm për çdo zemër përmes një kompjuteri. A dyshon zemra juaj? Një klikim i mausit dhe mrekullitë më të mrekullueshme mund të ritregohen. A ka ndonjë Zot? Mençuria dhe arsyetimi më i thellë është në majë të gishtave tuaj. Po nga shenjtorët? Me një kërkim të shpejtë, dikush mund të zbulojë jetën e mbinatyrshme të atyre që reflektonin bukurinë, sfidonin mënyrat e botës dhe megjithatë pushtonin kombet. Po nga sfera shpirtërore? Të shumta janë vizionet e parajsës dhe të ferrit, engjëj dhe demonë, përvojat e pas jetës dhe në jetën e mbinatyrshme. (Unë së fundmi u miqësova me një ish-njeri Pentecostal i cili kishte vdekur klinikisht për 6 orë. Ai u ringjall nga Virgjëresha Mari dhe tani merr stigmatat. Besoni!)

Mrekulli dramatike, shenjtorë të pakorruptueshëm, mrekulli eukaristike, shfaqje hyjnore, fenomene të pashpjegueshme, shfaqja e engjëjve dhe dhurata supreme e Nënës së Zotit që shfaqet në vende të ndryshme në tokë (ato të miratuara nga peshkopët ose në pritje të gjykimit të Kishës): të gjitha janë dhënë këtij brezi si shenja dhe dëshmi për të vërtetën.

E megjithatë, ju keni sy për të parë, por refuzoni të shikoni. Ju keni veshë për të dëgjuar, por nuk keni dëgjuar.

Dhe kështu, unë ju kam folur në pjesën më të brendshme të qenies tuaj. Unë të kam pëshpëritur dashurinë time në ajrin e pranverës, të kam ngopur me mëshirë në shi, kam rrezatuar dashurinë time të patundur për ty në ngrohtësinë e diellit. Por ju e ktheni zemrën tuaj kundër meje, ju njerëz kokëfortë!

Gjithe diten Unë i kam shtrirë duart e mia ndaj një të pabinduri dhe të kundërta njerëz. (Rom 10:21)

 

THIRRJA E FUNDIT 

Dhe kështu Zoti tani po lejon "prova të errëta": prova e Zotit nga ekzistenca e së keqes.

Unë kam lejuar që një përmbytje mëkati të përmbytë tokën. Nëse nuk do të besoni në Mua, atëherë mbase do të besoni se ka një kundërshtar… që ju mundëson të njihni dritën, duke kërkuar në hije, siç insistojnë zemrat tuaja rebele. 

Kështu gjenocidi, terrorizmi, dëmtimi i mjedisit, lakmia e korporatave, krimi i dhunshëm, ndarja familjare, divorci, sëmundja dhe papastërtia janë bërë shtëpitë tuaja të gjumit. Ushqime të pasura, alkool, barna, pornografi dhe çdo vetëkënaqësi janë adhuruesit tuaj. Ashtu si një fëmijë i lëshuar në një dyqan ëmbëlsirash, ju do të ngopeni derisa dhëmbi i ëmbël të prishet dhe sheqeri i mëkatit është si biliari në gojën tuaj.

Prandaj, Zoti i dorëzoi në papastërti përmes epsheve të zemrave të tyre për degradimin e ndërsjellë të trupave të tyre. Ata shkëmbyen të vërtetën e Zotit me një gënjeshtër dhe e nderuan dhe adhuruan krijesën sesa krijuesin, i cili është i bekuar përgjithmonë. Amen (Rom 1: 24-25)

Por që të mos mendoni se nuk jam i mëshirshëm, se do të kthehem përsëri në besëlidhjen time, unë e kam shuguruar që nga fillimi i kohës këtë orë të Mëshirës. Qiejt do të hapen dhe ju do ta shihni Atë për të cilin keni dëshirë të madhe. Shumë në një mëkat më të vdekshëm do të vdesin në pikëllim. Ata që kanë humbur do të njohin menjëherë shtëpinë e tyre të vërtetë. Dhe ata që më kanë dashur do të forcohen dhe pastrohen.

Pastaj do të fillojë fundi.

Në këtë "shenjë në qiell", Shën Faustina foli:

Para se të vij si një gjykatës i drejtë, unë po vij i pari si "Mbreti i Mëshirës"! Le të gjithë njerëzit tani t'i afrohen fronit të mëshirës sime me besim absolut! Disa kohë para se të mbërrijnë ditët e fundit të drejtësisë përfundimtare, njerëzimit do t'i jepet një shenjë e madhe në qiejt e këtij lloji: e gjithë drita e qiejve do të shuhet plotësisht. Do të jetë një errësirë ​​e madhe mbi të gjithë tokën. Atëherë një shenjë e shkëlqyer e kryqit do të shfaqet në qiell. Nga hapjet nga ku ishin gozhduar duart dhe këmbët e shpëtimtarit do të dalin drita të mëdha - të cilat do të ndriçojnë tokën për një periudhë kohe. Kjo do të ndodhë para ditëve të fundit. Shtë shenjë për fundin e botës. Pas saj do të vijnë ditët e drejtësisë! Lejoni shpirtrat të mbështeten në burimet e mëshirës sime, ndërsa ka ende kohë! Mjerë ai që nuk e njeh kohën e vizitës sime.  -Ditari i Shën Faustinës, 83

Burimi i Mëshirës po bubullon, vërshon, nxiton drejt jush tani… vrapon, rrymon, derdhet drejt mëkatarëve, në çdo gjendje, në çdo errësirë, në zinxhirët më të keq dhe më të rëndë. Çfarë Dashurie është kjo që i lë edhe engjëjt e drejtësisë të qajnë?  

Në Besëlidhjen e Vjetër, unë i dërgova profetë që përdorin rrufeja popullit tim. Sot po ju dërgoj me mëshirën time për njerëzit e të gjithë botës. Unë nuk dua ta dënoj njerëzimin që dhemb, por dëshiroj ta shëroj atë, duke e shtypur në Zemrën Time të Mëshirshme. Unë përdor ndëshkimin kur ata vetë Më detyrojnë ta bëj këtë; Dora ime ngurron, për të kapur shpatën e drejtësisë. Para Ditës së Drejtësisë, unë po dërgoj
Dita e Mëshirës.
(Po aty, 1588)

 

KOHA E VENDIMIT 

Nuk ka asnjë justifikim. Zoti ka derdhur çdo bekim shpirtëror mbi ne, dhe megjithatë, ne nuk pranojmë t'i japim Atij zemrat tona! I gjithë Qielli vajton për ditët që po vijnë mbi këtë njerëzim. Më të hidhëruar për zemrën e Zotit janë shumë që kanë ecur me të më parë, të cilët tani kanë filluar të ngurtësojnë zemrat e tyre.

Shoshitja është duke pastruar shumë shpirtra nga dyshemetë.

Kishat mund të jenë plot, por zemrat nuk janë. Shumë njerëz kanë ndaluar së shkuari në kishë krejt dhe kanë pushuar së menduari për Perëndinë dhe gjërat e Zotit dhe kanë rënë në hap me marshimin e botës.

Easyshtë e lehtë, e rehatshme. Dhe është vdekjeprurëse. Shtë një marshim që të çon drejt shkatërrimit të përjetshëm! Ajo të çon në ferr.

Hyni nga porta e ngushtë; sepse porta është e gjerë dhe rruga e gjerë që të çon në shkatërrim, dhe ata që hyjnë nëpër të janë të shumtë. Sa e ngushtë porta dhe e ngushtuar rruga që të çon në jetë. Dhe ata që e gjejnë janë të paktë. (Mat 7:14)

Ata që e gjejnë janë të paktë! Si mundet që kjo fjalë të mos shkundë në flakë atë dhuratë të Shpirtit të Shenjtë të vulosur në Konfirmimin tonë të quajtur "Frika nga Zoti"?

Ndoshta më hidhëruesi në heshtjen e barinjve ka qenë ky lëshim i doktrinës së ferrit. Krishti flet për ferrin disa herë në Ungjij, dhe shumë, Ai paralajmëron, e zgjedhin atë.

"Jo të gjithë ata që më thonë:" Zot, Zot "do të hyjnë në mbretërinë e qiellit, por vetëm ai që bën vullnetin e Atit tim në qiell". (Mat 7:21)

Thotë Shën Augustini, përkujtimoren e të cilit ne e festojmë sot:

Prandaj, pak janë ruajtur në krahasim me ata që janë të mallkuar.

Dhe Shën Vincent Ferrer transmeton historinë e një arkidakoni në Lyons i cili vdiq në të njëjtën ditë dhe orë si Shën Bernardi. Pas vdekjes së tij, ai iu shfaq peshkopit të tij dhe i tha:

Dije, Imzot, se në atë orë kur unë vdiqa, gjithashtu tridhjetë e tre mijë njerëz vdiqën. Nga ky numër, Bernard dhe unë u ngjitëm në parajsë pa vonesë, tre shkuan në purgator dhe të gjithë të tjerët ranë në Ferr. -Nga një predikim i Shën Leonard nga Port Maurice

Shumë janë të ftuar, por pak janë të zgjedhur. (Mat 22:14)

Lërini këto fjalë të zhurmojnë në zemrën tuaj me forcën e tyre të plotë! Të jesh katolik nuk është një garanci e shpëtimit. Vetëm të jesh ndjekës i Jezusit! Pak janë zgjedhur sepse ata kanë refuzuar të veshin ose kanë hedhur rrobat e bukura të dasmës së Pagëzimit, të cilat mund të vishen vetëm me besim të dëshmuara në vepra të mira. Pa këtë veshje, nuk mund të ulet në Banketin Qiellor. Mos lejoni që shitja e butë e Ungjillit nga teologë të gabuar të zbresë këtë realitet të ferrit, të cilin edhe vetë shenjtorët e mendonin të dridheshin.  

Ka shumë që arrijnë në besim, por pak janë ata që drejtohen në mbretërinë qiellore.   - Papa Shën Gregori i Madh

Dhe përsëri, nga një mjek i Kishës:

Unë pashë shpirtra që binin në ferr si flokët e dëborës. -Shën Tereza e Avilës

Sa e fitojnë botën, e megjithatë humbin shpirtin e tyre! Megjithatë, mos u dekurajoni nga këto fjalë. Përkundrazi, lërini të ushqejnë zemrën tuaj, duke ju çuar deri në gjunjë në hidhërim dhe pendim të sinqertë. Krishti Shëlbuesi nuk e harxhoi shumë gjakun e Tij për tu larguar nga ju tani! Ai erdhi për mëkatarët, madje edhe më të këqijtë. Dhe Fjala e Tij na tregon se Ai

… Dëshiron që të gjithë të shpëtohen dhe të arrijnë ta njohin të vërtetën. (1 Tim. 2: 4)

A është vullneti im që një mëkatar të vdesë, thotë Zoti, Zoti, dhe jo që ai të kthehet nga rrugët e tij dhe të jetojë? (Ezekieli 18: 23) 

A do të vdiste Krishti për ne, atëherë do të na krijonte, vetëm për të na dënuar në gropat e ferrit nëse vetëm "pak zgjidhen"? Përkundrazi, Krishti na thotë se do të linte nëntëdhjetë e nëntë dele për të na ndjekur. Dhe Ai e bën dhe e ka, çdo moment, siç është thënë tashmë. Por sa zgjedhin premtimet boshe të mëkatit të vdekshëm përmes një morie justifikimesh, sesa rrugës së ngushtë, por shpërblyese të jetës! Shumë vizitorë të kishës zgjedhin rrugën e tyre, jetën e mëkatit dhe pasionet e mishit që janë kalimtare dhe të cekëta, në vend se gëzimet e thella dhe të përjetshme të mbretërisë së përjetshme. Ata e dënojnë veten e tyre.

Dënimi yt vjen nga ti. - Shën. Leonard nga Port Maurice

Në të vërtetë, këto të vërteta duhet të na bëjnë që të gjithë të dridhemi. Shpirti juaj është një çështje serioze. Aq serioze, sa Zoti hyri në kohë dhe histori në mënyrë që të gjymtohej dhe ekzekutohej me dhunë nga krijimi i Tij si një flijim për të hequr mëkatet tona. Sa lehtë e marrim këtë sakrificë! Sa shpejt i justifikojmë gabimet tona! Sa të mashtruar jemi bërë në këtë epokë cinizmi!

A po digjet zemra juaj brenda jush? Do të ishit mirë të ndalonit gjithçka tani dhe ta linit atë zjarr t'ju konsumojë. Ju nuk e dini dhe as nuk mund të mendoni se çfarë i pret këtij brezi. Por as nuk e dini nëse minuta e ardhshme ju takon juve. Një moment qëndron duke i derdhur vetes një kafe - tjetri, e gjen veten lakuriq përpara Krijuesit me gjithë të vërtetën: çdo mendim, fjalë dhe veprim shtruar para jush. A do t'i mbulojnë engjëjt sytë e tyre duke u dridhur, apo do të ngrenë një britmë ndërsa ju çojnë në krahët e shenjtorëve?

Përgjigja qëndron në rrugën që ju zgjidhni tani.

Koha është e shkurtër. Sot është dita e shpëtimit!

A është Krishti apo një engjëll që dëgjoj duke bërtitur ato fjalë? A mund ta dëgjoni?


 
FAQJA KRYESORE: https://www.markmallett.com

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, TRUMBET E PARALAJMRIMIT!.

Komentet janë të mbyllura.