Bori i paralajmërimit! - Pjesa III

 

 

 

PAS Mesha disa javë më parë, unë po meditoja për sensin e thellë që kam pasur vitet e fundit që Zoti po mbledh shpirtra për vete, një nga një… Një këtu, një atje, kushdo që do të dëgjojë lutjen e Tij urgjente për të marrë dhuratën e jetës së Birit të Tij… sikur ne ungjilltarët të peshkojmë me grepa tani, në vend të rrjetave.

Papritmas, fjalët më dolën në mendje:

Numri i johebrenjve është pothuajse i mbushur.

Kjo, natyrisht, bazohet në Shkrimet e Shenjta: 

… Një forcim ka ardhur mbi Izraelin pjesërisht, derisa të hyjë numri i plotë i johebrenjve, dhe kështu i gjithë Izraeli do të shpëtohet. (Rom 11: 25-26)

Ajo ditë kur të arrihet "numri i plotë" së shpejti mund të vijë. Zoti po mbledh një shpirt këtu, një shpirt atje… duke këputur rrushin e fundit në fund të sezonit. Prandaj, mund të jetë një arsye për trazirat në rritje politike dhe të dhunshme rreth Izraelit… një komb i destinuar për korrje, i destinuar të 'shpëtohet', siç premtoi Zoti në besëlidhjen e Tij. 

 
SHENIMI I SHPIRTVE

E përsëris përsëri që ndiej një urgjente që ne të pendohemi seriozisht dhe t'i kthehemi Zotit. Javën e fundit, kjo është intensifikuar. Isshtë një ndjenjë e ndarjes që ndodh në botë, dhe përsëri, e lidhur me nocionin se i gatshëm shpirtrat po veçohen. Dëshiroj të ritheksoj një fjalë specifike të impresionuar në zemrën time në Pjesën I:

Zoti po shoshit, përçarjet po rriten dhe shpirtrat po shënohen se kujt i shërbejnë.

Ezekiel 9 u hodh nga faqja këtë javë.

Kaloni nëpër qytet [përmes Jeruzalemit] dhe shënoni një X në ballë të atyre që hidhërohen për të gjitha neveritjet që praktikohen brenda tij. Të tjerëve e dëgjova duke u thënë: Kaloni nëpër qytet pas tij dhe goditni! Mos i vështroni me keqardhje dhe mos tregoni mëshirë! Pleq, të rinj dhe vajza, gra dhe fëmijë - fshijini! Por mos prekni asnjë të shënuar me X; fillojnë në shenjtëroren time.

Mos dëmtoni tokën ose detin ose pemët derisa të vëmë vulën në ballë të shërbëtorëve të Perëndisë tonë. (Zbul. 7: 3)

Ndërsa kam udhëtuar nëpër Amerikën e Veriut gjatë tre viteve të fundit, zemra ime është djegur me një ndjenjë se një "valë mashtrimi" po kalon mbi tokë. Ata që kërkojnë strehë në zemrën e Zotit janë "të sigurt" dhe të mbrojtur. Ata që hedhin poshtë mësimet e Krishtit siç zbulohen në Kishën e Tij dhe hedhin poshtë ligjin e Zotit të shkruar në zemrat e tyre, i nënshtrohen "shpirtit të botës".

Prandaj Perëndia dërgon mbi ta një mashtrim të fortë, për t'i bërë ata të besojnë atë që është e rreme, në mënyrë që të dënohen të gjithë ata që nuk i besuan të vërtetës, por kishin kënaqësi në padrejtësi. (2 Sel 2:11)

Zoti e dëshiron atë askush nuk humbet, Që të gjithë të shpëtuar. Çfarë nuk ka bërë Ati në 2000 vitet e kaluara për të fituar qytetërimin? Çfarë durimi ka treguar Ai gjatë këtij shekulli të kaluar ndërsa kemi lëshuar dy luftëra botërore, të keqen e abortit dhe neveri të panumërta të tjera, ndërsa në të njëjtën kohë jemi tallur me Krishterimin!

Zoti nuk e vonon premtimin e tij, pasi disa e konsiderojnë "vonesën", por ai është i durueshëm me ju, duke mos dashur që ndonjë të vdesë, por që të gjithë të pendohen. (2 kafshëve shtëpiake 3: 9)

E megjithatë, ne ende kemi vullnet të lirë, zgjedhjen për të mohuar Zotin:

Ai që beson në të nuk dënohet; ai që nuk beson është dënuar tashmë, sepse nuk ka besuar në emrin e Birit të vetëmlindur të Zotit. (Gjoni 3:18)

Dhe kështu, është sezoni i zgjedhja:  të korrat janë këtu. Papa Gjon Pali II ishte më preciz:

Tani po përballemi me përballjen përfundimtare midis Kishës dhe anti-Kishës, të Ungjillit dhe anti-Ungjillit.  -Drejtuar Ipeshkvijve Amerikanë dy vjet para se të zgjidhej papë; Ribotuar më 9 nëntor 1978, botimi i Wall Street Journal. 

A duhet dikush të jetë profet për ta parë këtë? A nuk është e qartë që linjat ndarëse po vendosen brenda kombeve dhe kulturave, midis kulturës së vdekjes dhe kulturës së jetës? Pothuajse tridhjetë vjet më parë, Papa Paul VI dëshmoi fillimin e këtyre kohërave:

Bishti i djallit po funksionon në shpërbërjen e botës katolike.  Errësira e Satanit ka hyrë dhe është përhapur në të gjithë Kishën Katolike madje deri në majën e saj.  Braktisja, humbja e besimit, po përhapet në të gjithë botën dhe në nivelet më të larta brenda Kishës.   -Papa Paul VI, 13 tetor 1977

Dhe një shenjë tjetër u shfaq në qiell; ja një drago i madh i kuq. Bishti i tij rrëzoi një të tretën e yjeve të qiellit; dhe i hidhni në tokë. (Zbulesa 12: 3)

Ndodh kështu që tani të përsëris me vete frazën e errët të Jezusit në Ungjillin e Shën Lukës: 'Kur Biri i Njeriut të kthehet, a do të gjejë ai ende besim në tokë?' Sometimes Unë ndonjëherë lexoj fragmentin e Ungjillit të fundit herë dhe unë dëshmoj se, në këtë kohë, disa shenja të këtij fundi po shfaqen.  - Papa Pali VI, Sekreti Paul VI, John Guitton

  
Nje CHASTISEMENT VJETE.

Kurdo që të dëgjoni një fjalë nga goja ime, do t'i jepni paralajmërime nga unë. Nëse i them të pabesit, ti me siguri do të vdesësh; dhe ti nuk e paralajmëron ose bën fjalë për ta larguar nga sjellja e tij e ligë që të mund të jetojë; ai njeri i lig do të vdesë për mëkatin e tij, por unë do të të vë përgjegjës për vdekjen e tij. (Ezekieli 3: 18) 

Unë jam duke marrë letra nga priftërinj, dhjakë dhe njerëz laikë nga e gjithë bota, dhe fjala është e njëjta:  "Diçka po vjen!"

Ne e shohim atë në natyrë, e cila besoj se pasqyron krizat në sferën morale / shpirtërore. Kisha është penguar nga skandalet dhe herezia; zëri i saj mezi dëgjohet. Bota po rritet në paligjshmëri, nga krimi i dhunshëm në rritje, në një komb që vepron kundër kombit jashtë ligjit ndërkombëtar. Shkenca ka thyer barrierat etike përmes inxhinierisë gjenetike, klonimit dhe shpërfilljes së jetës njerëzore. Industria e muzikës ka helmuar artin e saj dhe ka humbur bukurinë. Argëtimi është degjeneruar në bazën më të temave dhe humorit. Atletët profesionistë dhe CEO të kompanisë paguhen me paga proporcionale. Prodhuesit e naftës dhe bankat e mëdha korrin fitime të mëdha ndërsa mjelin konsumatorin. Kombet e pasura konsumojnë përtej nevojave të tyre pasi mijëra vdesin çdo ditë nga uria. Një pandemi e pornografisë ka hyrë në pothuajse çdo shtëpi përmes kompjuterëve. Dhe burrat nuk e dinë më se janë burra dhe gra, se janë gra.

A do ta lejonit w
orld per te vazhduar ne kete rruge?

Toka është e ndotur për shkak të banorëve të saj, të cilët kanë shkelur ligjet, kanë shkelur statutet, kanë thyer besëlidhjen e lashtë. Prandaj një mallkim gllabëron tokën dhe banorët e saj paguajnë për fajin e tyre; Prandaj ata që banojnë në tokë zbardhen dhe pak njerëz kanë mbetur. (Isaia 24: 5)

Qielli, përmes mëshirës së Zotit, na ka paralajmëruar:  një ngjarje ose një seri ngjarjesh po vjen që do t'i sjellë fundit, ose të paktën në dritë, cilat mund të jenë të këqijat më të papara të çdo brezi në historinë e njerëzimit. Do të jetë një periudhë e vështirë e cila do ta sjellë jetën siç e njohim ne të ndalur, perspektivën përsëri në zemra dhe thjeshtësinë për të jetuar.

Pastro zemrën tënde nga e keqja, o Jeruzalem, që të shpëtosh. Sjellja juaj, veprimet tuaja të gabuara, jua kanë bërë këtë; sa e hidhur është kjo katastrofë e juaja, sa arrin deri në zemrën tuaj! (Jer 4:14, 18) 

Vëllezërit dhe motrat e mia - këto gjëra nuk po na zbulohen si kërcënime nga Zoti, por më tepër si paralajmërime që tonë mëkatësia do ta shkatërrojë njerëzimin veç ka një ndërhyrje nga dora e Tij. Sepse nuk do të pendohemi, ndërhyrja duhet të ketë një ndikim, megjithëse ky ndikim mund të zvogëlohet përmes lutjes. Koha është e panjohur për ne, por shenjat janë rreth nesh; Jam i detyruar të bërtas "Sot është dita e shpëtimit!"

Si paralajmëroi Jezusi, budallenjtë janë ata që vonojnë të mbushin llambat e tyre me vaj - me lotët e pendimit - derisa të jetë tepër vonë. Dhe kështu-çfarë shenje mbani në ballë?

A po kërkoj tani favor me qeniet njerëzore apo Zotin? Apo po kërkoj t'i kënaq njerëzit? Nëse do të përpiqesha akoma t'i kënaqja njerëzit, nuk do të isha skllav i Krishtit. (Gal 1:10)

 

Engjëlli me një shpatë flakëruese

Ne e dimë që njerëzimi ishte në një pikë kthese të ngjashme si kjo më parë. Në atë që është shfaqja më e famshme e aprovuar nga Kisha e kohës sonë, shikuesit e Fatimes treguan atë që panë:

… Pamë një Engjëll me një shpatë flakëruese në dorën e majtë; ndezje, ajo dha flakët që dukeshin sikur do t'i vinin flakën botës; por ata vdiqën në kontakt me shkëlqimin që Zoja na rrezatoi nga dora e saj e djathtë: duke treguar tokën me dorën e djathtë, Engjëlli bërtiti me një zë të lartë: 'pendesë, pendesë, pendesë! ".  -Pjesa e tretë e sekretit të Fatimes, zbuluar në Cova da Iria-Fatima, më 13 korrik 1917; siç është postuar në faqen e Vatikanit.

Zoja e Fatimes ndërhyri. Dueshtë për shkak të ndërmjetësimit të saj që ky gjykim nuk erdhi në atë kohë. Tani tonë brezi ka parë një përhapje të shfaqjeve të Marisë, duke na paralajmëruar edhe një herë për një gjykim të tillë për shkak të mëkatshmërisë së patregueshme të kohërave tona. 

Gjykimi i shpallur nga Zoti Jezus [në Ungjillin e Mateut kapitulli 21] i referohet mbi të gjitha shkatërrimit të Jeruzalemit në vitin 70. Sidoqoftë, kërcënimi i gjykimit gjithashtu ka të bëjë me ne, Kishën në Evropë, Evropë dhe Perëndim në përgjithësi. Me këtë Ungjill, Zoti gjithashtu po bërtet në veshët tanë fjalët që në Librin e Zbulesës ai i drejton Kishës së Efesit: "Nëse nuk pendohesh, unë do të vij te ti dhe do të heq shandanin tënd nga vendi i saj." Drita gjithashtu mund të na hiqet dhe ne bëjmë mirë ta lëmë këtë paralajmërim të zhurmojë me seriozitetin e tij të plotë në zemrat tona, ndërsa i qan Zotit: "Na ndihmo të pendohemi! Na jep të gjithëve hirin e ripërtëritjes së vërtetë! Mos lejo drita juaj në mesin tonë për të shuar! Forconi besimin tonë, shpresën tonë dhe dashurinë tonë, në mënyrë që të mund të japim fryte të mira! " -Papa Benedikti XVI, Hapja e Homelit, Sinodi i Ipeshkvijve, 2 tetor 2005, Romë.

Pyetja që disa mund të kenë është: "A po jetojmë vetëm në një kohë pastrimi, apo jemi gjithashtu brezi që do të dëshmojë kthimin e Jezusit?" Nuk mund t’i përgjigjem kësaj. Vetëm Ati e di ditën dhe orën, por siç është treguar tashmë, papët modernë kanë lënë të kuptohet sa më shumë për mundësinë. Në një bisedë këtë javë me një ungjilltar të shquar katolik në Shtetet e Bashkuara, ai tha "Të gjitha pjesët duket se janë atje. Kjo është gjithçka që ne me të vërtetë dimë". A nuk mjafton kjo?

Pse po fle Çohuni dhe lutuni që të mos i nënshtroheni provës. (Lk 22:46)

 
KOHA E MIRCS 

Ku do të shkonte shpirti juaj për gjithë përjetësinë nëse sot do të ishte dita kur vdisët? Shën Tomas Akuini mbajti një kafkë në tryezën e tij për ta kujtuar vdekjen e tij, për të mbajtur qëllimin e vërtetë përpara tij. Ky është qëllimi prapa këtyre "borive të paralajmërimit", për të na përgatitur të takojmë Zotin, kurdo që të jetë kjo. Zoti po shënon shpirtrat: ata që besojnë në Jezusin dhe jetojnë sipas urdhërimeve të Tij të cilat Ai premtoi se do të sillnin "jetë të bollshme". Nuk është një kërcënim, por një ftesë ... ndërsa ka ende kohë.

Po e zgjas kohën e mëshirës për hir të [mëkatarëve]. Ndërsa ka akoma kohë, le të kërkojnë ndihmën e mëshirës sime… Ai që nuk pranon të kalojë përmes derës së mëshirës Sime duhet të kalojë përmes derës së drejtësisë Sime. -Ditari i Shën Faustinës, 1160, 848, 1146

Megjithatë edhe tani, thotë Zoti, kthehu tek unë me gjithë zemrën tënde, me agjërim, me të qarë dhe me zi; shqyej zemrat e tua dhe jo rrobat e tua dhe kthehu tek Zoti, Perëndia yt. Sepse është i hirshëm dhe i mëshirshëm, i ngadalshëm në zemërim, i pasur me mirësi dhe i penduar në ndëshkim. Ndoshta ai përsëri do të pendohet dhe do të lërë pas tij një bekim… (Joeli 2: 12-14)Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, TRUMBET E PARALAJMRIMIT!.

Komentet janë të mbyllura.