Bori i paralajmërimit! - Pjesa V

 

Vendos borinë në buzët e tua,
sepse një shkaba është mbi shtëpinë e Zotit. (Hozea 8: 1) 

 

Veçanërisht për lexuesit e mi të rinj, ky shkrim jep një pamje shumë të gjerë të asaj që ndiej se Shpirti po i thotë Kishës sot. Jam mbushur me shpresë të madhe, sepse kjo stuhi e tanishme nuk do të zgjasë. Në të njëjtën kohë, ndjej që Zoti vazhdimisht më nxit (pavarësisht protestave të mia) për të na përgatitur për realitetet me të cilat përballemi. Nuk është koha e frikës, por e forcimit; jo një kohë për dëshpërim, por përgatitje për një betejë fitimtare.

Por a betejë sidoqoftë!

Qëndrimi i krishterë është i dyfishtë: ai që njeh dhe dallon luftën, por gjithmonë shpreson në fitoren e arritur me anë të besimit, madje edhe në vuajtje. Ky nuk është optimizëm i butë, por fryt i atyre që jetojnë si priftërinj, profetë dhe mbretër, që marrin pjesë në jetën, pasionin dhe ringjalljen e Jezu Krishtit.

Për të krishterët, ka ardhur momenti për t'u çliruar nga një kompleks i rremë i inferioritetit ... për të qenë dëshmitarë të guximshëm të Krishtit. - Kardinali Stanislaw Rylko, Presidenti i Këshillit Papnor për Laikët, LifeSiteNews.com, 20 nëntor 2008

Unë kam azhurnuar shkrimin e mëposhtëm:

   

Ka rreth një vit që jam takuar me një ekip të krishterësh të tjerë dhe Fr. Kyle Dave nga Luiziana. Prej atyre ditëve, Fr. Kyle dhe unë papritur morëm fjalë dhe përshtypje të forta profetike nga Zoti të cilat përfundimisht i shkruam në atë që quhet Petalet.

Në fund të një jave së bashku, të gjithë ne u gjunjëzuam në praninë e Sakramentit të Bekuar dhe i shenjtëruam jetën tonë Zemrës së Shenjtë të Jezusit. Ndërsa ishim ulur në një paqe të hollë përpara Zotit, m'u dha një "dritë" e papritur për atë që dëgjova në zemrën time si "bashkësitë paralele" të ardhshme.

 

PROLOGU: HURRIKANA SHPIRTRORE E VJETS

Kohët e fundit, u ndjeva i detyruar të hipja në makinë dhe të drejtoja vetëm makinën. Ishte mbrëmje dhe ndërsa po kaloja kodrën, mua më priti një hënë e kuqe e korrë. U tërhoqa mbi makinën, dola dhe vetëm degjoi ndërsa erërat e ngrohta më rrihnin nëpër fytyrë. Dhe fjalët erdhën

Erërat e ndryshimit kanë filluar të fryjnë përsëri.

Me këtë, imazhi i një stuhi më erdhi në mendje. Ndjesia që kisha ishte se një stuhi e madhe po fillonte të frynte; se kjo verë ishte qetësia para stuhisë. Por tani, ajo që kemi parë të vijë për një kohë të gjatë, më në fund ka mbërritur - e sjellë nga vetë mëkatet tona. Por më shumë, krenaria dhe refuzimi ynë për t'u penduar. Unë nuk mund të shpreh në mënyrë adekuate se sa i trishtuar është Jezusi. Unë kam pasur paraqitje të shkurtër të shkurtër të trishtimit të Tij, e kam ndjerë atë në shpirtin tim dhe mund të them, Dashuria po kryqëzohet përsëri.

Por Dashuria nuk do të le të shkojë. Dhe kështu, një stuhi shpirtërore po afron, një stuhi për ta sjellë të gjithë botën në njohjen e Zotit. Shtë një stuhi mëshire. Shtë një stuhi e Shpresës. Por do të jetë gjithashtu një stuhi Pastrimi.

Sepse ata kanë mbjellë erën dhe do të korrin furtunën. (Hos 8: 7) 

Siç kam shkruar më parë, Zoti po na thërret "Përgatituni!"Për këtë stuhi do të ketë bubullima dhe vetëtima gjithashtu. Çfarë do të thotë kjo, ne vetëm mund të spekulojmë. Por nëse shikon horizontet e natyrës natyra njerëzore, ju tashmë do të shihni retë e zeza që përplasen nga ajo që po vjen, e thirrur nga vetë verbëria dhe rebelimi ynë.

Kur shihni një re që ngrihet në perëndim, ju thoni menjëherë, 'Një dush po vjen'; dhe kështu ndodh. Dhe kur të shihni erën e jugut që fryn, ju thoni: "Do të ketë nxehtësi përvëluese"; dhe kjo ndodh. Ju hipokritë! Ju dini të interpretoni pamjen e tokës dhe qiellit; por pse nuk dini si ta interpretoni kohën e tanishme? (Lluka 12: 54-56)

Shiko! Si retë e stuhisë ai përparon, si një uragan qerret e tij; Çelësit e tij janë më të shpejtë se shqiponjat: “Mjerë ne! jemi shkatërruar ”. Pastro zemrën tënde nga e keqja, o Jeruzalem, që të mund të shpëtosh… Kur të vijë koha, do ta kuptoni plotësisht. (Jeremia 4:14; 23:20)

 

Syri i uraganit

Kur pashë në mendjen time këtë shakullinë që vinte, ishte ajo syri i uraganit që më tërhoqi vëmendjen. Besoj në kulmin e stuhisë që vjen- një kohë kaosi dhe konfuzioni të madh -la sy do të kalojë mbi njerëzimin. Papritmas, do të ketë një qetësi të madhe; qielli do të hapet dhe ne do të shohim Birin që rrezaton mbi ne. Rrezet e Tij të Mëshirës do të ndriçojnë zemrat tona dhe të gjithë do ta shohim veten ashtu siç na sheh Zoti. Do të jetë një Paralajmërimi ndërsa ne i shohim shpirtrat tanë në gjendjen e tyre të vërtetë. Do të jetë më shumë se një "telefonatë zgjimi".

Shën Faustina përjetoi një moment të tillë:

Papritur pashë gjendjen e plotë të shpirtit tim ndërsa Zoti e sheh atë. Unë mund të shoh qartë gjithçka që nuk i pëlqen Perëndisë. Nuk e dija që edhe shkeljet më të vogla do të duhet të llogariten. Afarë momenti! Kush mund ta përshkruaj atë? Për të qëndruar para Perëndisë Tri-Shenjtë! - Shën. Faustina; Mëshira Hyjnore në Shpirtin Tim, Ditari 

Nëse njerëzimi si një e tërë së shpejti do të përjetojë një moment kaq ndriçues, do të jetë një tronditje që na zgjon të gjithëve për të kuptuar se Zoti ekziston, dhe do të jetë momenti ynë i zgjedhjes - ose të këmbëngulim për të qenë perënditë tona të vogla, duke mohuar autoriteti i një Zoti të vetëm të vërtetë, ose për të pranuar mëshirën hyjnore dhe për të jetuar plotësisht identitetin tonë të vërtetë si bij dhe bija të Atit. -Michael D. O 'Brien; A po jetojmë në kohëra apokaliptike? Pyetje dhe përgjigje (Pjesa II); Shtator 20, 2005

Ky ndriçim, kjo ndërprerje e stuhisë, pa dyshim do të prodhojë një kohë të jashtëzakonshme kthimi dhe pendimi. Një ditë Mëshire, një ditë e madhe e Mëshirës! … Por do të shërbejë gjithashtu për të shoshitur, për të ndarë më tej ata që kanë besuar dhe besuar te Jezusi nga ata që nuk do të pranojnë t'i përkulin gjurin Mbretit.

Dhe pastaj stuhia do të fillojë përsëri. 

 

RETURAT E STORMIT N ON HORIZON

Çfarë do të ndodhë në pjesën e fundit të atyre erërave pastruese? Ne vazhdojmë të "shikojmë dhe lutemi" siç urdhëroi Jezusi (kam shkruar për këtë më tej Gjyqi Shtatë Vjetor seri.)

Nuk është një pasazh i rëndësishëm në Katekizmi i Kishës Katolike të cilat i kam cituar diku tjetër. Këtu dua të përqendrohem në një element (të theksuar me pjerrësi):

Para ardhjes së dytë të Krishtit, Kisha duhet të kalojë nëpër një provë të fundit që do të lëkundë besimin e shumë besimtarëve. Përndjekja që shoqëron pelegrinazhin e saj në tokë do të zbulojë "misterin e paudhësisë" në formën e një mashtrimi fetar që u ofron burrave një zgjidhje të dukshme për problemet e tyre me çmimin e braktisjes nga e vërteta. - KKK 675

Siç citohet në Petali i dytë: Përndjekje! si edhe Pjesët III dhe IV të Bori i paralajmërimit!, Gjon Pali II i quajti këto kohë "përfundimtar ballafaqimi. ” Sidoqoftë, ne duhet të jemi gjithmonë të kujdesshëm, duke dalluar "shenjat e kohërave" duke bërë as më shumë as më pak se atë që na urdhëroi Vetë Zoti ynë: "Rrini zgjuar dhe Lutuni!"

Duket se Kisha po shkon drejt një pastrimi të madh të paktën, kryesisht përmes persekutim. Isshtë e qartë nga numri i skandaleve publike dhe rebelimi i hapur midis fetarëve dhe klerikëve në veçanti, se edhe tani Kisha po kalon një pastrim të nevojshëm por poshtërues. Barërat e këqija janë rritur në mes të grurit dhe po afron koha kur ato do të ndahen gjithnjë e më shumë dhe gruri do të korret. Në të vërtetë, ndarja tashmë ka filluar.

Por unë dua të përqendrohem në fjalinë, "Mashtrimi fetar që u ofron burrave një zgjidhje të dukshme për problemet e tyre".

 

RETA E KONTROLLIT

Ka një totalitarizëm në rritje të shpejtë në botë, zbatuar jo nga armët ose ushtritë, por nga "arsyetimi intelektual" në emër të "moralit" dhe "të drejtave të njeriut". Por nuk është një moral i rrënjosur në mësimet e sigurta të Jezu Krishtit të mbrojtura nga Kisha e Tij, madje as në absolute dhe të drejta morale që rrjedhin nga ligji natyror. Përkundrazi,

Po ndërtohet një diktaturë e relativizmit që nuk njeh asgjë si të caktuar dhe që lë si masë përfundimtare vetëm egon dhe dëshirat e dikujt. Të kesh një besim të qartë, sipas kredos së Kishës, shpesh etiketohet si fondamentalizëm. Megjithatë, relativizmi, domethënë, lejimi i vetes të hidhet dhe 'të përfshihet nga çdo erë mësimore', duket qëndrimi i vetëm i pranueshëm për standardet e sotme. —POPA BENEDICT XVI (atëherë Kardinal Ratzinger), Predikim para-konklav, 19 Prill 2005

Por për relativistët, nuk mjafton më që ata të mos pajtohen me praktikën ortodokse dhe historike. Standardet e tyre të çrregullta tani po rregullohen me ndëshkime për mospajtim. Nga gjobitja e komisionerëve të martesave për mos martimin e homoseksualëve në Kanada, te penalizimi i profesionistëve mjekësorë që nuk do të marrin pjesë në aborte në Amerikë, deri në ndjekjen penale të familjeve që bëjnë shkollë në Gjermani, këto janë vorbullat e para të persekutimit që përmbysin me shpejtësi rendin moral. Spanja, Britania, Kanadaja dhe vendet e tjera tashmë kanë lëvizur drejt ndëshkimit të "krimit të mendimit": duke shprehur një mendim të ndryshëm nga "morali" i sanksionuar nga shteti. Mbretëria e Bashkuar tani ka një "Njësi Mbështetëse të Minoriteteve" të policisë për të arrestuar ata që kundërshtojnë homoseksualizmin. Në Kanada, "Tribunalet e të Drejtave të Njerëzve" të pazgjedhur kanë fuqinë të penalizojnë këdo që ata e konsiderojnë fajtor për "krim të urrejtjes". MB-ja ka në plan të ndalojë nga kufijtë e tyre ata që ata i quajnë "predikues të urrejtjes". Një pastor brazilian kohët e fundit u censurua dhe u gjobit për të bërë vërejtje “homofobike” në një libër. Në shumë kombe, gjyqtarët e drejtuar nga rendi i ditës po vazhdojnë të "lexojnë" ligjin kushtetues, duke krijuar një "fe të re" si "kryepriftërinjtë" e modernizmit. Sidoqoftë, vetë politikanët tani kanë filluar të udhëheqin me legjislacionin i cili është drejtpërdrejt në kundërshtim me urdhrin e Zotit, ndërsa liria e fjalës në kundërshtim me këto "ligje" po zhduket.

Ideja e krijimit të një 'njeriu të ri' plotësisht të shkëputur nga tradita judeo-kristiane, një 'rend botëror', 'një etikë e re' globale, 'po fiton terren. - Kardinali Stanislaw Rylko, Presidenti i Këshillit Papnor për Laikët, LifeSiteNews.com, 20 nëntor 2008

Këto prirje nuk kanë kaluar pa u vërejtur nga Papa Benedict i cili kohët e fundit paralajmëroi se një "tolerancë" e tillë kërcënon vetë lirinë:

… Vlerat e shkëputura nga rrënjët e tyre morale dhe domethënia e plotë e gjetur në Krishtin kanë evoluar në mënyrat më shqetësuese. Demokracia arrin vetëm në masën që bazohet në të vërtetën dhe një kuptim të saktë të personit njerëzor. -Adresa për Ipeshkvinjtë Kanadezë, 8 shtator 2006

Kardinali Alfonso Lopez Trujillo, President i Këshilli Papnor për Familjen, mund të ketë qenë duke folur në mënyrë profetike kur ai tha,

"… Të flasësh në mbrojtje të jetës dhe të drejtave të familjes, po bëhet në disa shoqëri një lloj krimi kundër shtetit, një formë e mosbindjes ndaj qeverisë ..." dhe paralajmëroi se një ditë Kisha mund të sillet "Para disa Gjykatave Ndërkombëtare". —Vatikan, 28 qershor 2006; Ibid.

 

"SHIKONI DHE LUTENI" 

Jezusi mund të ketë përshkruar pjesën e parë të kësaj stuhie para se të arrijmë syri i uraganit:

Kombi do të ngrihet kundër kombit dhe mbretëria kundër mbretërisë; do të ketë tërmete të mëdha dhe në vende të ndryshme zi buke dhe murtaja; dhe do të ketë tmerre dhe shenja të mëdha nga qielli… Të gjitha këto janë fillimi i dhimbjeve të lindjes. (Luka 21: 10-11; Mat. 24: 8)

Dhe menjëherë pas kësaj periudhe në Ungjillin e Mateut, (ndoshta e ndarë nga “ndriçimi”)), Jezusi thotë,

Atëherë do t'ju dorëzojnë në përndjekje dhe do t'ju vrasin. Ju do të jeni të urryer nga të gjithë kombet për shkak të emrit tim. Dhe atëherë shumë do të çohen në mëkat; ata do të tradhtojnë dhe do të urrejnë njëri-tjetrin. Shumë profetë të rremë do të ngrihen dhe do të mashtrojnë shumë; dhe për shkak të rritjes së keqbërjes, dashuria e shumë njerëzve do të ftohet. Por ai që do të qëndrojë deri në fund do të shpëtohet. (9-13)

Jezusi përsërit disa herë se ne duhet të "shikojmë dhe të lutemi!" Pse Pjesërisht, sepse po vjen një mashtrim dhe është tashmë këtu, në të cilin ata që kanë fjetur do të bien pre e:

Tani Shpirti thotë qartë se në kohët e fundit disa do të largohen nga besimi duke i kushtuar vëmendje shpirtrave mashtrues dhe udhëzimeve djallëzore përmes hipokrizisë së gënjeshtarëve me ndërgjegje të markës (1 Tim. 4: 1-3)

Jam ndjerë i detyruar në predikimin tim gjatë tre viteve të fundit të paralajmëroj për këtë mashtrim shpirtëror i cili tashmë ka verbuar jo vetëm njerëzit e kësaj bote, por edhe shumë njerëz "të mirë". Shiko Petali i katërt: Kufizuesi në lidhje me këtë mashtrim.

  

BASHKSIT PARALELE: URIKANA E PERSEKUTIMIT

Duke u kthyer në atë kohë të shenjtërimit, kjo është ajo që unë dukej se "shihja" të gjitha menjëherë ndërsa lutesha para Sakramentit të Bekuar atë ditë.

Unë pashë që, në mes të kolapsit virtual të shoqërisë për shkak të ngjarjeve kataklizmike, një "udhëheqës botëror" do të paraqiste një zgjidhje të patëmetë për kaosin ekonomik. Kjo zgjidhje do të shërojë në të njëjtën kohë shtrëngimet ekonomike, si dhe nevojën e thellë shoqërore të shoqërisë, domethënë nevojën për komunitet. [Unë menjëherë kuptova që teknologjia dhe ritmi i shpejtë i jetës kanë krijuar një mjedis izolimi dhe vetmie - tokë e përsosur për të dalë në dritë një koncept i ri i komunitetit.] Në thelb, unë pashë se cilat do të ishin "bashkësitë paralele" me komunitetet e krishtera. Komunitetet e krishtera do të ishin krijuar tashmë përmes "ndriçimit" ose "paralajmërimit" ose mbase më shpejt [ato do të çimentoheshin nga hiret e mbinatyrshme të Shpirtit të Shenjtë dhe do të mbroheshin nën mantelin e Nënës së Bekuar.]

Nga ana tjetër, "bashkësitë paralele" do të pasqyronin shumë nga vlerat e komuniteteve të krishtera - ndarja e drejtë e burimeve, një formë e shpirtërore dhe lutjes, mendimi i njëjtë dhe ndërveprimi shoqëror i mundësuar (ose i detyruar të ekzistojnë) nga pastrimet e mëparshme të cilat do t'i detyronin njerëzit të mbledhin së bashku. Ndryshimi do të ishte ky: bashkësitë paralele do të bazoheshin në një idealizëm të ri fetar, të ndërtuar mbi bazat e relativizmit moral dhe të strukturuar nga filozofitë e Epokës së Re dhe Gnostikës. DHE, këto komunitete do të kishin gjithashtu ushqim dhe mjete për mbijetesë të rehatshme.

Tundimi për të krishterët për të kryqëzuar do të jetë aq i madh great sa do të shohim familje të ndara, baballarë të kthyer kundër djemve, vajza kundër nënave, familje kundër familjeve (krh. Marku 13:12). Shumë do të mashtrohen sepse bashkësitë e reja do të përmbajnë shumë nga idealet e komunitetit të krishterë (krh. Veprat 2: 44-45), e megjithatë, ato do të jenë struktura të zbrazëta, të paperëndishme, të liga, që shkëlqejnë në një dritë të rreme, të mbajtur së bashku nga frika më shumë sesa nga dashuria dhe të fortifikuara me qasje të lehtë në nevojat e jetës. Njerëzit do të joshen nga ideali - por do të gëlltiten nga gënjeshtra.

Ndërsa uria dhe inkriminimi përshkallëzohen, njerëzit do të përballen me një zgjedhje: ata mund të vazhdojnë të jetojnë në pasiguri (duke folur njerëzisht) duke besuar vetëm te Zoti, ose ata mund të zgjedhin të ushqehen mirë në një komunitet mikpritës dhe në dukje të sigurt. [Mbase do të kërkohet që një "shenjë" e caktuar t'u përkasë këtyre komuniteteve - një spekulim i qartë, por i besueshëm (krh. Zbulesa 13: 16-17)].

Ata që refuzojnë këto bashkësi paralele do të konsiderohen jo vetëm të dëbuar, por pengesa për atë që shumë do të mashtrohen duke besuar është "ndriçimi" i ekzistencës njerëzore - zgjidhja e një njerëzimi në krizë dhe e humbur. [Dhe këtu përsëri, terrorizmi është një tjetër element kryesor i planit aktual të armikut. Këto bashkësi të reja do të qetësojnë terroristët përmes kësaj feje të re botërore duke sjellë kështu një "paqe dhe siguri" të rreme, dhe kështu, të krishterët do të bëhen "terroristët e rinj" sepse ata kundërshtojnë "paqen" e vendosur nga udhëheqësi botëror.]

Edhe pse njerëzit deri tani do ta kenë dëgjuar zbulesën në Shkrime në lidhje me rreziqet e një feje të ardhshme botërore, mashtrimi do të jetë aq bindës sa shumë do të besojnë se katolicizmi është feja "e keqe" e botës. Vrasja e të krishterëve do të bëhet një "akt vetëmbrojtjeje" i justifikueshëm në emër të "paqes dhe sigurisë".

Konfuzioni do të jetë i pranishëm; të gjitha do të testohen; por mbetja besnike do të mbizotërojë.

(Si pikë sqarimi, kuptimi im i përgjithshëm ishte se të krishterët ishin bashkuar më shumë gjeografikisht. "Komunitetet paralele" do të kishin gjithashtu afërsi gjeografike, por jo domosdoshmërisht. Ata do të mbizotëronin në qytete… të krishterët, fshatrat. Por kjo është vetëm një përshtypje që kisha në sytë e mendjes time. Shih Mikea 4:10. Megjithatë, që kur e shkruajta këtë, unë kam mësuar se shumë komunitete të reja të bazuara në tokë janë krijuar tashmë ...

Unë besoj se bashkësitë e krishtere do të fillojnë të formohen nga "mërgimi" (shih Pjesa IV) Dhe përsëri, këtu është arsyeja pse unë besoj se Zoti më ka frymëzuar ta shkruaj këtë si një "bori paralajmërimi": atyre besimtarëve të cilët aktualisht po vulosen me shenjën e Kryqit do t'u jepet aftësia për të kuptuar se cilat janë I krishterë komunitetet, dhe cilat janë mashtrimet (për shpjegim të mëtejshëm mbi vulosjen e besimtarëve, shih Pjesa III.)

Do të ketë hire të jashtëzakonshme në këto bashkësi të mirëfillta të krishtere, pavarësisht nga vështirësitë që do t'i godasin ata. Do të ketë një frymë dashurie, thjeshtësi jete, vizita engjëllore, mrekulli të providencës dhe adhurim të Zotit në «frymë dhe të vërtetë».

Por ata do të jenë më të vegjël në numër - një mbetje e asaj që ishte.

Kisha do të zvogëlohet në dimensionet e saj, do të jetë e nevojshme të fillohet përsëri. Sidoqoftë, nga ky test do të dilte një Kishë që do të forcohej nga procesi i thjeshtimit që përjetoi, nga aftësia e tij e përtërirë për të parë brenda vetes ... Kisha do të zvogëlohet numerikisht. -Zoti dhe Bota, 2001; Peter Seewald, intervistë me kardinalin Joseph Ratzinger.

 

FORETOLD-I PRGATITUR

Të gjitha këto të kam thënë për të mos u larguar. Ata do t'ju nxjerrin nga sinagogat; me të vërtetë, po vjen ora kur kushdo që të vret do të mendojë se po i ofron shërbim Zotit. Dhe ata do ta bëjnë këtë sepse nuk e kanë njohur Atin, as mua. Por unë jua kam thënë këto gjëra, që, kur të vijë ora e tyre, të kujtoni se ju thashë për to. (John 16: 1-4)

A e paratha Jezusi persekutimin e Kishës në mënyrë që të na mbushte me terror? Apo i paralajmëroi Apostujt për këto gjëra në mënyrë që një drita e brendshme do t'i drejtojë të krishterët përmes errësirës së stuhisë që vjen? Kështu që ata të përgatiteshin dhe të jetonin tani si pelegrinë në një botë të përkohshme?

Në të vërtetë, Jezusi na thotë se të jesh qytetarë të mbretërisë së përjetshme do të thotë të jesh i huaj dhe i huaj - të huaj në një botë ku po kalojmë thjesht. Dhe për shkak se ne do të pasqyrojmë dritën e Tij në errësirë, ne do të urrehemi, sepse ajo dritë do të zbulojë veprat e errësirës.

Por ne do të duam në këmbim, dhe me dashurinë tonë, të fitojmë shpirtrat e përndjekësve tanë. Dhe në fund, premtimi i Zojës së Fatimës për paqe do të vijë paqja do të vijë.

Nëse fjala nuk është konvertuar, do të jetë gjaku që konvertohet.  —POPA JOHN PAUL II, nga poema, “Stanislaw”

Zoti është streha dhe forca jonë, një ndihmë e pranishme në telashe. Prandaj nuk do të kemi frikë megjithëse toka do të ndryshojë, megjithëse malet dridhen në zemër të detit; megjithëse ujërat e tij gjëmojnë dhe shkumojnë, megjithëse malet dridhen nga zhurma e tij… Zoti i ushtrive është me ne; Perëndia i Jakobit është streha jonë. (Psalmi 46: 1-3, 11)

 

PËRFUNDIM 

Ne kurrë nuk do të braktisemi në këtë udhëtim, pavarësisht se çfarë sjell. Çfarë është thënë në këto pesë “Bori të Paralajmërimit”Janë ato që janë hedhur në zemrën time dhe zemrat e shumë besimtarëve në të gjithë botën. Ne nuk mund të themi kur, madje as me siguri nëse këto gjëra do të ndodhin në kohën tonë. Mëshira e Zotit është e rrjedhshme dhe mençuria e Tij është përtej kuptimit tonë. Për Të një minutë është një ditë, një ditë në muaj, një muaj në një shekull. Gjërat mund të vazhdojnë akoma për një kohë shumë të gjatë. Por kjo nuk është një justifikim për të rënë në gjumë! Shumë varet nga përgjigjja jonë ndaj këtyre paralajmërimeve.

Krishti premtoi të mbetet me ne "deri në fund të kohës". Përmes përndjekjeve, mundimeve dhe çdo shtrëngimi, Ai do të jetë atje. Ju duhet të gjeni një rehati të tillë në këto fjalë! Ky nuk është një patronizim i largët, i përgjithësuar! Jezusi do të jetë atje, po aty, afër frymëmarrjes tënde, pa marrë parasysh sa mund të bëhen ditët. Do të jetë një hir i mbinatyrshëm, i vulosur në ata që e zgjedhin Atë. Të cilët zgjedhin jetën e përjetshme. 

Unë jua kam thënë këtë, që në mua të keni paqe. Në botë keni shtrëngim; por bëhu mirë, unë e kam kapërcyer botën. (John 16: 33)

Ujërat janë ngritur dhe stuhitë e mëdha janë mbi ne, por ne nuk kemi frikë nga mbytja, sepse qëndrojmë të vendosur mbi një shkëmb. Le të tërbohet deti, nuk mund të thyejë shkëmbin. Lërini valët të ngrihen, ata nuk mund të fundosin barkën e Jezusit. Nga çfarë duhet të kemi frikë? Vdekja? Jeta për mua do të thotë Krisht, dhe vdekja është fitim. Mërgim? Toka dhe plotësia e saj i përkasin Zotit. Konfiskimi i mallit tonë? Ne nuk sollëm asgjë në këtë botë dhe me siguri nuk do të marrim asgjë nga ajo… Prandaj përqendrohem në situatën aktuale dhe ju bëj thirrje, miqtë e mi, të keni besim. - Shën. Gjon Gojarti

Dobësia më e madhe tek një apostull është frika. Ajo që shkakton frikë është mungesa e besimit në fuqinë e Zotit. - Kardinali Wyszyñski, Çohu, Le të Jemi në Rrugën tonë nga Papa Gjon Pali II

Unë e mbaj secilin prej jush në zemrën time dhe lutjet, dhe ju lutem lutjet tuaja. Sa për mua dhe familjen time, ne do t'i shërbejmë Zotit!

- 14 shtator 2006
Festa e Lartësimit të Kryqit, dhe prag të Përkujtimore e Zojës së Dhembjeve   

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, TRUMBET E PARALAJMRIMIT!.