Bori të Paralajmërimit! - Pjesa I


ZonjaJustice_Fotor

 

 

Kjo ishte ndër fjalët e para ose "boritë" që ndjeva se Zoti donte të fryja, duke filluar në 2006. Shumë fjalë po më vinin në lutje këtë mëngjes që, kur u ktheva dhe e lexova më poshtë, kishin më shumë kuptim se kurrë në dritën e asaj që po ndodh me Romën, Islamin dhe gjithçka tjetër në këtë Stuhi të tanishme. Velloja po ngrihet dhe Zoti po na zbulon gjithnjë e më shumë kohët në të cilat ndodhemi. Mos kini frikë atëherë, sepse Zoti është me ne, duke na kullosur në "luginën e hijes së vdekjes". Sepse siç tha Jezusi, “Unë do të jem me ty deri në fund…” Ky shkrim formon sfondin e meditimit tim mbi Sinodin, të cilin drejtori im shpirtëror më ka kërkuar të shkruaj.

Botuar për herë të parë më 23 gusht 2006:

 

Unë nuk mund të hesht. Sepse kam dëgjuar tingullin e borisë; Kam dëgjuar thirrjen e betejës. (Jr 4:19)

 

I nuk mund ta mbaj më "fjalën" e cila po më kalon brenda një jave. Pesha e tij më ka çuar në lot disa herë. Sidoqoftë, leximet nga Mesha këtë mëngjes ishin një konfirmim i fuqishëm - "vazhdo përpara", si të thuash.
 

SHUME LARG 

Njerëzimi ka hyrë në rajone që i bëjnë edhe engjëjt të dridhen. Krenaria jonë ka goditur thelbin e jetës dhe dinjitetit njerëzor, duke e çuar durimin Hyjnor në kufij. Unë jam duke folur për eksperimentet e tmerrshme që po ndodhin pikërisht në këtë moment në laboratorët në të gjithë botën:

  • Përpjekjet për klonimin e jetës njerëzore;
  • Hulumtimi i qelizave burimore embrionale që vret një njeri në mënyrë që të përmirësojë jetën e një tjetri;
  • Manipulimi gjenetik, veçanërisht ai i rritjes së qelizave njerëzore në kafshë duke krijuar krijesa hibride;
  • Mbarështimi selektiv, i cili lejon prindërit të zgjedhin abortin nëse foshnja nuk është "e përsosur", dhe së shpejti, aftësia për të hartuar gjenetikisht fëmijët tuaj.

Ne kemi zënë vendin e Zotit si krijuesit dhe krijuesit tanë, duke marrë shtysën e jetës në duart tona njerëzore. Leximet nga Mesha dje (22 gusht) më ranë në zemër si një gong bubullimë:

Meqenëse jeni zemërlartë me zemër, ju thoni: "Një zot jam unë! Unë zë një fron të perëndishëm në zemër të detit! ” - E megjithatë ju jeni një njeri, dhe jo një zot, megjithatë mund ta mendoni veten si një zot.

… Prandaj kështu thotë Zoti, Zoti: Meqenëse e keni menduar veten të keni mendjen e një perëndie, prandaj unë do të sjell kundër jush të huajt, kombet më barbare. (Ezekieli 28)

Psalmi që ndjek këtë lexim thotë,

Afër është dita e katastrofës së tyre,
dhe dënimi i tyre po vrapon mbi ta! (Ligj. 32:35)

Ka njerëz që do ta lexojnë këtë dhe do ta hedhin poshtë me zemërim si frikësuese - «Zoti është një perëndi i zemëruar që do të na ndëshkojë mut», - siç tha një burrë së fundmi.

Edhe unë besoj në një Zot të dashur, të mëshirshëm. Por Ai nuk gënjen. Arlyshtë e qartë si në Dhjatën e Re ashtu edhe në Testamentin e Vjetër, Zoti e ndëshkon mëkatin në mënyrë që ta pastrojë dhe ta tërheqë popullin e Tij përsëri tek Ai. Ai dashuron, prandaj disiplinon (Hebr 12: 6)Ata që dëshirojnë ta ujisin këtë po shtrembërojnë të vërtetat shpëtuese, duke dëmtuar ndërgjegjen e të pafajshmëve.

A ka Zoti kufij në durimin e Tij? Kur fillojmë t'i mësojmë dhe indoktrinojmë në mënyrë universale fëmijët tanë në mënyrat e botës, duke i prishur dhe korruptuar pafajësinë e tyre që nga fillimi përmes materializmit, shtrembërimeve të seksualitetit dhe mungesës së mesazhit të Ungjillit, atëherë më në fund kemi arritur kufijtë! Sepse kur vrisni rrënjën, pjesa tjetër e pemës vdes. Kur e ardhmja e shoqërisë helmohet, nesër është gati e vdekur. Pse do të dëshironte Zoti të shihte të vegjlit të humbur, tani në një shkallë të panjohur në historinë njerëzore?

 

FILLON 

Sepse është koha që gjykimi të fillojë me shtëpinë e Perëndisë. (1 Prt 4: 17) 

Unë e dua klerikët e Kishës me gjithë zemrën time. Besoj se janë vërtet alter Christus - "Një tjetër Krisht". Por heshtja e foltorit mbi udhëzimet morale dyzet vitet e fundit ka shkatërruar pjesë të mëdha të Kishës. 

Populli im vdes për mungesë njohurie. (Hos 4: 6)

Kanë kaluar dyzet vjet që nga Vatikani II. Kanë kaluar gati dyzet vjet që kur Shpirti u derdh në Rilindjen Karizmatike në 1967. Kanë kaluar gati dyzet vjet që kur Izraeli mori në zotërim Jeruzalemin në të njëjtin vit. Zoti e ka derdhur Shpirtin e tij me një zemërgjerësi të bollshme, por ne i kemi shpërdoruar këto hire si djali plangprishës. Zoti madje e ka dërguar Nënën e Tij në mënyra të jashtëzakonshme. Por ne jemi një popull me qafë të fortë, dhe kështu kemi arritur në këtë orë.

Ky është Psalmi që Kisha lutet çdo ditë në Liturgjinë e Orëve në Ftesën:

Dyzet vjet e durova atë brez. Unë thashë: "Ata janë një popull, zemra e të cilit shkon keq dhe nuk i dinë rrugët e mia". Kështu që u betova në zemërimin tim: "Ata nuk do të hyjnë në prehjen time". (Psalmi 95)

Më pikëllon të them, por shumë nga barinjtë e Kishës kanë braktisur delet. Dhe Zoti ka dëgjuar britmën e të varfërve. Nuk mund të flas më qartë se profeti Ezekiel. Këtu është një shkurtim nga leximet masive të këtij mëngjesi, të cilat nuk i dëgjova derisa u shkrua kjo: 

Mjerë barinjtë e Izraelit që kanë kullotur veten e tyre!

Ju nuk i keni forcuar të dobëtit, as nuk i keni shëruar të sëmurët dhe as nuk i keni lidhur të plagosurit. Ju nuk i ktheni të humburit dhe as nuk kërkoni të humburit ...

Kështu që ata u shpërndanë për mungesën e një bariu dhe u bënë ushqim për të gjitha kafshët e egra.

Prandaj, barinj, dëgjoni fjalën e Zotit: Betohem se do të vij kundër këtyre barinjve. Unë do t'i shpëtoj delet e mia, që të mos jenë më ushqim për gojën e tyre. (Ezekieli 34: 1-11)

Delet kanë dëshiruar të hanë në lugin e së vërtetës. Por përkundrazi, ata janë joshur nga ujqërit, "zërat e arsyes", në kullota boshe dhe të shkreta që mbajnë emrin "relativizëm moral". Atje, ata janë gllabëruar nga fryma e botës, pasi kanë rënë në gropën e gënjeshtrës.

Por janë korrjet e lëna bosh nga barinjtë që kanë ndezur zjarret e Drejtësisë Hyjnore.

Për çështjet gjenetike njerëzore, kryesisht ekziston heshtja. Ekziston një shtytje e madhe në botë për të ripërcaktuar martesën, që do të pasohet nga një rishikim i teksteve historike dhe arsimore për të indoktrinuar fëmijët e kopshteve mbi alternativat gjinore. Heshtja. Aborti vazhdon me një revoltë të vështirë të organizuar. Dhe brenda Kishës, divorci, prishja dhe materializmi kalojnë praktikisht të pa adresuar. Heshtja.

Leaders udhëheqës të tillë nuk janë pastorë të zellshëm që mbrojnë kopetë e tyre, përkundrazi ata janë si mercenarë që ikin duke u strehuar në heshtje kur ujku shfaqet ... Kur një pastor ka frikë të pohojë atë që është e drejtë, a nuk e ka kthyer shpinën dhe nuk ka ikur duke qëndruar në heshtje? - Shën. Gregori i Madh, vëll. IV, Liturgjia e Orëve, P. 343

Dhe ata që kanë sy, por nuk pranojnë të shohin - si klerikë ashtu edhe laik - do të përpiqen të lënë përshtypjen se gjërat nuk janë aq të këqija në Kishë ose në botë. 

"Paqe, paqe!" thonë ata, megjithëse nuk ka paqe. (Jr 6:14)

Zëra të tillë janë ata të profetëve të rremë, për të cilët Krishti na paralajmëroi. Kur gati të gjithë të rinjtë në Kishë janë larguar në një eksod masiv, qielli qan. E gjitha nuk është mirë. Kisha është

… Një varkë që do të fundoset, një varkë që merr ujë nga të gjitha anët. -Kardinal Ratzinger (POPE BENEDICT XVI), 24 Mars 2005, Meditim i Premtes së Madhe mbi Rënien e Tretë të Krishtit

Shpirtrat po humbin. Kështu, ikonat dhe statujat e Nënës sonë të Bekuar dhe të Jezusit kanë derdhur lot për mrekulli -lot gjaku.

Shihni se askush nuk ju mashtron. Sepse shumë do të vijnë në emrin tim, duke thënë: "Unë jam Mesia", dhe ata do të mashtrojnë shumë… Shumë profetë të rremë do të ngrihen dhe do të mashtrojnë shumë; dhe për shkak të rritjes së keqbërjes, dashuria e shumë njerëzve do të ftohet. (Mat 24: 4-5)

Ata që thonë se Kisha është e kaluar, se mësimet morale nuk janë në kontakt, që pajtohen me disa mësime, por hedhin poshtë të tjerët që nuk përshtaten me stilin e tyre të jetës - këta janë bërë "perënditë" e tyre, "shpëtimtarët" e tyre "," Mesia "i tyre. Ata mashtrohen. Për sa kohë barku i tyre është i mbushur, ata nuk e dinë atë. Por kur pllaka të jetë bosh, dhe pusi të jetë i thatë, themelet e së vërtetës do të hidhen të zhveshura.

Profetët e rremë kanë shpallur një ungjill tjetër - një ungjill të "drejtimit të vetvetes". Si rezultat, tymi i Satanit ka hyrë në Kishë përmes klerit, duke verbuar sytë e besnikëve ndaj së vërtetës që do t'i lirojë ata. A ungjillin e kënaqësisë është predikuar në mënyrë të qartë nga profetë të rremë, ose në mënyrë implicite nga heshtja. Kështu e keqja është rritur dhe dashuria e shumë njerëzve është ftohur. 

Unë ju kam shkruar tashmë në lidhje me një paralajmërim: 

Në botë ekziston një frymë mashtrimi dhe shumë të krishterë po gllabërohen prej saj.

Shtrënguesi është hequr, dhe Zoti po lejon një forcim të zemrave në mënyrë që ata që nuk pranojnë të shohin të jenë të verbër, dhe ata që nuk pranojnë të dëgjojnë të jenë të shurdhër (2 Thesal 2). E shoh qartë! Zoti po shoshit, përçarjet po rriten dhe shpirtrat po shënohen se kujt i shërbejnë. Pasuria materiale, rehatia dhe paqja e rreme kanë bërë që shumë në civilizimin perëndimor të bien në gjumë.

Zgjohu nga gjumi! Çohu nga të vdekurit!

Ora po vjen dhe tashmë ka mbërritur kur bota do të dëshmojë shkallët e majës së drejtësisë.  

Siç thotë leximi më 22 gusht nga Ezekiel, mënyra e Zotit për t'u marrë me kombet që largohen dhe nuk do te pendohet është t'i dorëzosh te armiqtë e tyre. Megjithëse shpresoj të gaboj, Zoti më ka treguar mua (dhe të tjerët) se Ai do të lejojë një vend të huaj të pushtojë Amerikën e Veriut në veçanti. Ai gjithashtu ka treguar se cili vend do të jetë (të cilin unë nuk do ta deklaroj këtu), megjithëse natyra e pushtimit nuk është e qartë. Unë e kam peshuar këtë fjalë për një vit tani para se ta shkruaj këtu.

Ai do t'i japë një sinjal një kombi të largët dhe do t'i fishkëllojë atyre nga skajet e tokës; shpejt dhe menjëherë do të vijnë. (Isaia 5: 26)

 

SOT ESHTE DITA 

Dhe kështu edhe një herë, të lutem, "Sot është dita e shpëtimit!" Tani është koha për të pastruar shpirtërisht zemrën tuaj, për ta vendosur veten drejt me Perëndinë duke u penduar dhe larguar nga mëkati dhe nga kjo marrëzi e ndjekjes materiale - viçi i artë i shoqërisë moderne. Ndoshta ndëshkimet që do të vijnë do të zvogëlohen nëse vetëm njëri prej jush sot i kushton vëmendje kësaj fjale. Ai po shikon, kërkimin, për shpirtrat viktima.

Unë e kam provuar dashurinë e Jezusit - dhe tani, zemra e Tij po derdhet me dashuri për këtë botë të rënë. Thesari i plotë i mëshirës së Zotit është i hapur për të gjithë -çdo shpirti tani. Sa e madhe ka qenë durimi dhe mëshira e Tij!

Ata që kërkojnë strehë në zemrat e Jezusit dhe Marisë kanë absolutisht asgjë për t’u frikësuar. Kthehuni tek Sakramentet e Rrëfimit dhe Eukaristia. Vrapo, nëse duhet. Unë jam duke folur me një urgjente, sepse ditët janë të shkurtra, erërat e ndryshimit po fryjnë dhe "hijet janë rritur gjatë", thotë Papa Benedikti. "Shikoni dhe lutuni" çdo ditë siç urdhëroi Zoti ynë. Agjëroni dhe lutuni që të "i rezistoni provës" që po vjen. Unë them "duke ardhur" sepse besoj se mund të jetë vonë për të shmangur të korrat që kemi rritur. Shtyllat e themelit të civilizimit perëndimor, nga prodhimi i tij ushqimor te ekonomia e tij kapitaliste, janë kalbur deri në thelb.

E gjitha duhet të zbresë.

Qielli është i gatshëm të shërohet - por ne jemi duke thirrur vdekjen duke mbjellë në vdekje. Perëndia është «i ngadalshëm në zemërim dhe i pasur me mëshirë». Por arroganca dhe rebelimi ynë i hapur dhe tallja me Zotin, veçanërisht në "argëtim", duket se synojnë ta shpejtojnë zemërimin e Tij. Natyra ka filluar dhe tashmë po dridhet, dridhet dhe gjëmon për të na paralajmëruar. Kjo kohë e hirit po mbyllet. Nearlyshtë gati mesnatë, megjithëse i lutem Zotit që të mbetet e pashmangshme për një botë të papenduar. Ai e ka dërguar Birin e Tij. A kërkojmë më shumë?

Kur e kërkova Zotin përmes këtyre lotëve të mi që të na jepte më shumë kohë dhe mëshirë, dëgjova vetëm heshtje… mbase tani jemi duke korrur heshtjen që kemi mbjellë.

Dhe të mos themi se është Zoti ai që po na ndëshkon në këtë mënyrë; përkundrazi, janë vetë njerëzit që po përgatisin dënimin e tyre. Me mirësinë e tij Zoti na paralajmëron dhe na thërret në rrugën e drejtë, duke respektuar lirinë që na ka dhënë; pra njerëzit janë përgjegjës. –Sr. Lucia, një nga vizionarët e Fatimas, në një letër drejtuar Atit të Shenjtë, 12 maj 1982.

 

 


 

A keni lexuar Përballja përfundimtare nga Marku?
Image FCDuke hedhur mënjanë spekulimet, Marku përcakton kohët në të cilat po jetojmë sipas vizionit të Etërve të Kishës dhe Papëve në kontekstin e "përballjes më të madhe historike" që ka kaluar njerëzimi… dhe fazat e fundit që tani po hyjmë para Triumfi i Krishtit dhe Kisha e Tij. 

 

 

Ju mund ta ndihmoni këtë apostolatë me kohë të plotë në katër mënyra:
1. Lutuni për ne
2. E dhjeta për nevojat tona
3. Përhapni mesazhet te të tjerët!
4. Bleni muzikën dhe librin e Markut

 

Shko tek: www.markmallett.com

 

dhuroj 75 dollarë ose më shumë, dhe marrin 50% zbritje of
Libri i Markut dhe e gjithë muzika e tij

dyqan i sigurt në internet.

 

ÇFAR S THOT NJEREOZIT:


Rezultati përfundimtar ishte shpresa dhe gëzimi! … Një udhëzues dhe shpjegim i qartë për kohët në të cilat ndodhemi dhe ato drejt të cilave po shkojmë me shpejtësi. 
- John LaBriola, Nje ushtar katolik

… Një libër i shquar.  
- Joan Tardif, Vështrim katolik

Përballja përfundimtare është një dhuratë e hirit për Kishën.
- Michael D. O'Brien, autor i At Elia

Mark Mallett ka shkruar një libër që duhet lexuar, një gjë e domosdoshme vade mecum për kohët vendimtare përpara dhe një udhëzues të hulumtuar mirë për mbijetesën ndaj sfidave që kanosin Kisha, kombi ynë dhe bota Conf Përballja Finale do ta përgatisë lexuesin, pasi asnjë vepër tjetër që kam lexuar, të përballet me kohët para nesh me guxim, dritë dhe hir të sigurt se beteja dhe veçanërisht kjo betejë përfundimtare i përket Zotit. 
- i ndjeri Fr. Joseph Langford, MC, Bashkëthemelues, Misionarët e Etërve të Bamirësisë, Autor i Nënë Tereza: Në hijen e Zojës sonë, Zjarri i fshehtë i Nënë Terezës

Në këto ditë trazirash dhe tradhtie, përkujtesa e Krishtit për të qenë vigjilent tronditet fuqishëm në zemrat e atyre që e duan Atë ... Ky libër i ri i rëndësishëm nga Mark Mallett mund t'ju ndihmojë të shikoni dhe të luteni gjithnjë e më me vëmendje ndërsa ndodhin ngjarje shqetësuese. Shtë një kujtesë e fuqishme se, sado të errëta dhe të vështira të bëhen gjërat, “Ai që është në ty është më i madh se ai që është në botë.  
—Patrick Madrid, autor i Kërkoni dhe Shpëtim Papa Fiksi

 

Në dispozicion në

www.markmallett.com

 

<br />
Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, TRUMBET E PARALAJMRIMIT!.

Komentet janë të mbyllura.