Ndizni Fenerët

 FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 16-17 Mars 2017
E enjte-e Premte e Javës së Dytë të Kreshmëve

Tekste liturgjike këtu

 

E ZHVENDosur. Të zhgënjyer. Të tradhtuar ... këto janë disa nga ndjenjat që kanë shumë pasi panë një parashikim të dështuar pas tjetrit në vitet e fundit. Na u tha që kompjuteri "mijëvjeçar", ose Y2K, do të sillte fundin e civilizimit modern siç e njohim kur orët u kthyen më 1 janar 2000 ... por asgjë nuk ndodhi përtej jehonave të Auld Lang Syne. Pastaj ishin parashikimet shpirtërore të atyre, siç ishte i ndjeri Fr. Stefano Gobbi, që paratha kulmin e Mundimit të Madh rreth së njëjtës periudhë. Kjo u pasua nga parashikime më të dështuara në lidhje me datën e të ashtuquajturit "Paralajmërim", të një kolapsi ekonomik, të asnjë Inaugurimi Presidencial të vitit 2017 në SH.B.A., etj.

Kështu që mund të duket e çuditshme për mua të them se, në këtë orë në botë, ne kemi nevojë për profeci me shume se kurre. Pse Në Librin e Zbulesës, një engjëll i thotë Shën Gjonit:

Dëshmitari i Jezusit është fryma e profecisë. (Zbul. 19:10)

 

Fryma e profecisë

Një prift beqar, një murg, një murgeshë, virgjëresha të shenjtëruara, etj ... ata janë "profetë" për shkak të thirrjes së tyre të brendshme, e cila në thelb thotë se ata po braktisin diçka nga kjo botë për botën tjetër. Jetët e tyre bëhen një "fjalë" që tregon për Transcendentin. Kështu edhe me prindërit që me zemërgjerësi i hapin zemrën jetës, duke proklamuar kështu vlera përtej materialit. Dhe të fundit janë burrat, gratë dhe të rinjtë që jo vetëm që shpallin dhe mbrojnë të vërtetën, por qëndrojnë në Ai-i cili është-e Vërteta përmes një marrëdhënie të vërtetë dhe të gjallë me Zotin, të thelluar nga lutja soditëse, e mbështetur nga Sakramentet dhe dëshmuar gjatë jetës së tyre.

Kisha ka nevojë për shenjtorë. Të gjithë janë thirrur në shenjtëri dhe vetëm njerëzit e shenjtë mund ta rinovojnë njerëzimin. —POPA JOHN PAUL II, Mesazhi i Ditës Botërore të Rinisë për 2005, Qyteti i Vatikanit, 27 Gusht 2004, Zenit.org

Por ky është vetëm një aspekt i profecisë. Tjetra është të përcjellë "atë që Shpirti po thotë" në Kishë: fjala e Zotit. Këto "zbulime profetike", thotë Papa Benedikti,

… Na ndihmoni të kuptojmë shenjat e kohërave dhe t'u përgjigjemi atyre me besim. - "Mesazhi i Fatimes", Koment Teologjik, www.vatican.va

Megjithëse te Jezui «Ati ka thënë fjalën përfundimtare për njerëzimin dhe historinë e tij», [1]Papa JOHN PAUL II, Tertio Millenio, n 5 kjo nuk do të thotë që Ati ka pushuar së foluri fare.

… Edhe nëse Zbulesa është tashmë e plotë, ajo nuk është bërë plotësisht e qartë; mbetet që besimi i krishterë gradualisht të kuptojë domethënien e tij të plotë gjatë shekujve. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 66

 

GURZIMI I PROFETVE

Një pjesë e këtij kuptimi vjen përmes karizmës, ose hirit, të profecisë. Mbi të gjitha, në listën e Shën Palit për dhuratat e ndryshme në Trupin e Krishtit, ai i vendos "profetët" vetëm të dytët pas Apostujve. [2]1 Cor 12: 28 Dhe "Krishti… përmbush këtë detyrë profetike, jo vetëm nga hierarkia… por edhe nga laikët". [3]Katekizmi i Kishës Katolike, n 904 Ky, të paktën, është mësim zyrtar i Kishës. Por sot, cinizmi dhe shuarja e drejtpërdrejtë e Shpirtit të Shenjtë, shpesh nga vetë peshkopata, jo vetëm që ka penguar zhvillimin e kësaj dhurate në famulli, por e ka bërë dallimin që shumë më e vështirë si profecia (dhe profetët) janë hedhur shpesh në errësirë (së bashku me "karizmatikët" dhe "Marianët"). Në të vërtetë, frytet e dobëta të Iluminizmit janë konsumuar nga shumë në Kishë: racionalizmi ka trullosur misticizmin; intelektualizmi ka zhvendosur besimin; dhe modernizëm ka heshtur zërin e Zotit.

Ata i thanë njëri-tjetrit: “Këtu vjen ai ëndërrimtar mjeshtër! Eja, ta vrasim ... ”. (Leximi i parë i sotëm)

… Qiramarrësit kapën shërbëtorët dhe njërin ata e rrahën, një tjetër ata e vranë dhe një të tretën ata e vranë me gurë. (Ungjilli i sotëm)

Nëse nuk do të gjendemi fajtorë as për gjuajtjen me gurë të profetëve, atëherë ne duhet të rimarrim zemrën fëmijërore që është e nevojshme për të marrë Mbretërinë dhe të gjitha hiret e ndryshme të saj.

Forshtë joshëse për disa që të shohin të gjithë zhanrin e fenomeneve mistike të krishtera me dyshim, në të vërtetë ta heqin atë plotësisht si shumë të rrezikshëm, shumë të mbushur me imagjinatën njerëzore dhe vetë-mashtrimin, si dhe potencialin për shpirtëror mashtrimi nga kundërshtari ynë djalli. Ky është një rrezik. Rreziku alternativ është të përqafojmë kaq pa rezervë çdo mesazh të raportuar që duket se vjen nga sfera e mbinatyrshme, saqë mungon dallimi i duhur, i cili mund të çojë në pranimin e gabimeve serioze të besimit dhe jetës jashtë mençurisë dhe mbrojtjes së Kishës. Sipas mendjes së Krishtit, kjo është mendja e Kishës, asnjëra nga këto qasje alternative - refuzimi me shumicë, nga njëra anë, dhe pranimi i paditur nga ana tjetër - nuk është i shëndetshëm. Përkundrazi, qasja autentike e krishterë ndaj hireve profetike duhet të ndjekë gjithmonë nxitjet e dyfishta Apostolike, me fjalët e Shën Palit: “Mos e shuaj Shpirtin; mos e përbuz profecinë ", “Provoni çdo frymë; ruaj atë që është e mirë " (1 Sel. 5: 19-21). - Dr. Mark Miravalle, teolog, Zbulesa Private: Të kuptuarit me Kishën, fq.3-4

 

NDALONI DRIQET

Mendoni për Depozitimin e Besimit si një makinë. Kudo që shkon Makina, ne duhet të ndjekim, sepse Tradita e Shenjtë dhe Shkrimi i Shenjtë përmbajnë të vërtetën e zbuluar që na çliron. Profecia, nga ana tjetër, është si ajo fenerët të makinës. Ka funksionin e dyfishtë të të dyve duke ndriçuar rrugën duke paralajmëruar atë që është përpara. ende, fenerët gjithnjë shkojnë kudo ku shkon Makina - domethënë:

Nuk është roli [i ashtuquajtur "zbulimet" private "] për të përmirësuar ose kompletuar Zbulesën përfundimtare të Krishtit, por për të ndihmuar të jetoni më plotësisht nga ajo në një periudhë të caktuar të historisë ...  -Katekizmi i Kishës Katolike, n 67

Ne po jetojmë në një periudhë të tillë kur errësira është vërtet shumë e errët, ku

Areas në zona të gjera të botës besimi rrezikon të shuhet si një flakë që nuk ka më karburant. - Letra e Shenjtërisë së Tij Papa BENEDICT XVI për të gjithë Peshkopët e Botës, 12 Mars 2009; www.vatican.va

Preciselyshtë pikërisht në fund të mijëvjeçarit të dytë që re të pafund, kërcënuese bashkohen në horizontin e gjithë njerëzimit dhe errësira zbret mbi shpirtrat njerëzorë. —POPA JOHN PAUL II, nga një fjalim, dhjetor, 1983; www.vatican.va

Në shëmbëlltyrën e dhjetë virgjëreshave, Jezusi foli për një kohë në Kishë kur shumë do të binin në gjumë dhe do të zgjoheshin nga natë. [4]krh. Mat 25: 1-13 dhe Ai Thërret Ndërsa Ne Slumber Por pesë virgjëreshat "e mençura" do të ishin gati: ata kishin aq vaj në llambat e tyre që të ishin në gjendje të lundronin në errësirë. Nëse ata janë të mençur, atëherë ndoshta është vaj i mençurisë të cilin ata e bartën - vaj që u përvetësua duke dëgjuar me kujdes zërin e Bariut të Mirë. Kur u zgjuan, ata goditën fenerët e Urtësisë dhe ata mund të gjenin rrugën e tyre.

 

DRITA E QIELLIT

Tani, kushdo që ka Katekizmin dhe një Bibël në "ndarjen e dorezave" ka Hartën (Tradita e Shenjtë); [5]krh. 2 Sel 2: 15 ata e dinë se nga kanë ardhur dhe ku po shkojnë. Por vëllezër dhe motra, nuk mendoj se dikush prej nesh e kupton plotësisht shtrirja e errësirës dhe kthesat që janë drejtpërdrejt përpara Kishës. Katekizmi flet për një sprovë që do të vijë e cila do të "lëkundë besimin e shumë besimtarëve". [6]Katekizmi i Kishës Katolike, n 672 Edhe tani, shumë po tronditen nga mjegulla e dendur që duket se ka zbritur në Vatikan, ku aleanca të çuditshme me ata që promovojnë një anti-ungjill dhe anti-mëshirë po falsifikohen. Papa Pali VI e quajti atë "tymi i shejtanit". [7]Homeli gjatë meshës për Shën. Peter & Paul, 29 qershor 1972 Dhe kështu, "dritat e mjegullës" si më poshtë mund të jenë të dobishme në momente si këto:

 

Pedro Regis (vetëm një shembull i vizionarëve të sotëm)

Të dashur fëmijë, do të vijë dita kur shumë që janë të zjarrtë në besim, do të tërhiqen përpara persekutimit. Forconi veten në Fjalët e Birit tim Jezus dhe me Praninë e Tij Hyjnore në Eukaristi. Në shumë vende, e Shenjta do të jetë flakën, por në zemrat e besimtarëve Flaka e Besimit do të mbetet gjithnjë e ndezur. Armiqtë po planifikojnë shkatërrimin e Kishës së Jezusit Tim dhe do të shkaktojnë kërdi të madhe shpirtërore në shumë shpirtra, por Kisha e Vërtetë e Jezuit Tim do të qëndrojë e palëkundur. Do të jetë një tufë e vogël, por do të jetë kjo tufë e vogël besnike që do të përmbushë Premtimin e Birit Tim Jezus: Fuqitë e ferrit nuk do të mbizotërojnë. Biri im Jezus do ta drejtojë atë dhe të gjithë do të marrin shpërblim të madh. Guximi. Biri im Jezus ka nevojë për ty. Në mes të mundimeve, Hozea nuk u tërhoq, por qëndroi i vendosur duke njoftuar Mesazhin që Zoti i kishte besuar. Imitoni profetët. Dëgjoni Zotin. Ai dëshiron të flasë me ju. Shpalleni të vërtetën, sepse vetëm e vërteta do ta çlirojë njerëzimin nga verbëria shpirtërore. Shkoni përpara në mbrojtje të së vërtetës. Ky është mesazhi që unë ju jap sot në emër të Trinisë Më të Shenjtë. Faleminderit që më lejove të të mbledh edhe një herë këtu. Unë ju bekoj në emër të Atit, Birit dhe Shpirtit të Shenjtë. Amen Jini në paqe. - Zonja jonë Mbretëresha e Paqes për Pedro Regis, 14 Mars 2017

Tani, unë nuk kam frikë t'i dalloj këto fjalë, dhe në fakt, të ndërtohen prej tyre. Sepse nuk ka asgjë në tekst që nuk është deklaruar tashmë në Ungjijtë, asgjë që bie në kundërshtim me Traditën e Shenjtë. Për më tepër, ky shikues i veçantë ka një nivel më të rrallë miratimi nga peshkopi i tij lokal. Këto fjalë, gjoja nga Zoja, hedhin një dritë të dobishme në rrugën përpara, një që duhet të na ndihmojë të gjithëve të «kuptojmë shenjat e kohërave dhe t'u përgjigjemi atyre me besim të drejtë».

Akoma, duhet asnjehere prisni përsosmëri nga ky apo ai shikues. Kjo thjesht nuk është prova e lakmusit që ka Kisha ndonjëherë zbatuar për profetët e saj. Siç theksoi Benedikti XIV,

… Bashkimi me Zotin me bamirësi nuk është i domosdoshëm për të pasur dhuratën e profecisë, dhe kështu u ishte dhuruar ndonjëherë edhe mëkatarëve; ajo profeci nuk u zotërua kurrë nga ndonjë njeri i thjeshtë -Virtytet Heroike, Vëll. III, f. 160

Shën Hanibali, i cili ishte drejtori shpirtëror i Shërbëtorit të Zotit Luisa Piccarreta, paralajmëroi se

… Njerëzit nuk mund të merren me zbulesa private sikur të ishin libra kanonikë ose dekrete të Selisë së Shenjtë. Edhe personat më të ndriçuar, veçanërisht gratë, mund të gabojnë shumë në vizionet, zbulesat, lokucionet dhe frymëzimin. Më shumë se një herë, veprimi hyjnor është i përmbajtur nga natyra njerëzore… të konsiderosh çdo shprehje të zbulesave private si dogma ose pohime afër besimit është gjithmonë e matur! —Një letër për Fr. Peter Bergamaschi; Buletini informativ, Misionarët e Trinisë së Shenjtë, janar-maj 2014

Pra, parashikimet e dështuara që përmenda në fillim nuk më kanë lënë të lodhur, të zhgënjyer ose të ndihem i tradhëtuar për vetë arsyen se besimi im nuk është në profecitë e tyre, as te vetë njerëzit, por te Zoti që nuk dështon kurrë. Për “Ai që profetizon u flet qenieve njerëzore, për ndërtimin, inkurajimin dhe ngushëllimin e tyre… Provoni gjithçka; ruaj atë që është e mirë ". [8]1 Korintasve 14: 3; 1 Sel. 5:21 Çfarë duhet të keni frikë nëse jeni besnikë në mësimet e Krishtit në Traditë, duke e mbështetur jetën tuaj në to, ndërsa tërheqni "inkurajim dhe ngushëllim" nga Qielli, edhe nëse mesazhi është serioz? Nuk ka asgjë për të pasur frikë - nëse besimi juaj nuk qëndron te profeti dhe jo te Krishti.

"Mallkuar qoftë njeriu që ka besim te njerëzit, që kërkon forcën e tij në mish, zemra e të cilit largohet nga Zoti". Ai është si një ferrishte në shkretëtirë. Lum njeriu që ka besim tek Zoti, shpresa e të cilit është Zoti. Ai është si një pemë e mbjellë pranë ujërave që shtrin rrënjët e saj deri në përrua: Nuk ka frikë nga nxehtësia kur të vijë, gjethet i rrinë jeshile (leximi i parë i djeshëm)

 

Fr. Stefano Gobbi

Në atë liri të aftësisë së dallimit, atëherë, shumë sot po kthehen te "Libri i Kaltër", i cili përmban mesazhet e Zojës që gjoja i janë përcjellë të ndjerit Fr. Stefano Gobbi nga 1973-1997. Ajo mbart sanksionim duke thënë "Nuk ka asgjë në kundërshtim me besimin ose moralin në këtë dorëshkrim". [9]Rev. Donald Montrose, Peshkopi i Stockton, 2 shkurt 1998 Mesazhet e përfshira janë më të rëndësishme dhe më të fuqishme se kurrë, duke pasqyruar ngjarje të sakta që ndodhin në Kishë në këtë orë. Por çfarë lidhje me parashikimin e tij të dështuar? A nuk e bën kjo një «profet të rremë»?[10]Fr. Gobbi është akuzuar gjithashtu nga disa herezi të "mijëvjeçarit" përmes mesazheve që flasin për një "Epokë të Paqes" që po vjen. Sidoqoftë, kjo është e pasaktë. Mësimet e tij janë në përputhje me thëniet magjistrale që presin një "triumf" të Krishtit dhe Kishës së Tij para fundit të botës. Shiko Millenarianism — Çfarë është, dhe nuk është Siç u tha më lart, Magjisteri jo domosdoshmërisht nxjerr përfundime në këtë mënyrë.

Ngjarje të tilla të herëpashershme të zakoneve të gabuara profetike nuk duhet të çojnë në dënimin e të gjithë trupit të njohurive të mbinatyrshme të komunikuara nga profeti, nëse dallohet siç duhet për të krijuar një profeci autentike. - Dr. Mark Miravalle, Zbulesa Private: Të Diturit për Kishën, P. 21

Për shembull, kush mund t'i ratifikojë plotësisht të gjitha vizionet e Catherine Emmerich dhe St. Brigitte, të cilat tregojnë mospërputhje të dukshme? - Shën. Hanibal, në një letër dërguar Fr. Peter Bergamaschi i cili kishte botuar të gjitha shkrimet e paredaktuara të mistikut Benediktin, Shën M. Cecilia; Buletini informativ, Misionarët e Trinisë së Shenjtë, janar-maj 2014

A ishte Jona një profet i rremë? Zoti e udhëzoi atë të shpallte që, pas 40 ditësh, Ai do të shkatërronte Ninivën. Por njerëzit u penduan, duke ndryshuar rrjedhën e historisë: profecia dhe profeti ishin të dy të vërtetë. Por po kështu është mëshira dhe durimi i Zotit. Në të vërtetë, kjo është pikërisht ajo që Zoja thuhet se mund të ndodhte në lidhje me ngjarjet për të cilat flitej në mesazhet e saj për Fr. Gobbi:

...këto plane të mbrapshta ende mund të shmangen nga ju, rreziqet mund të shmangen, plani i drejtësisë së Zotit gjithmonë mund të ndryshohet nga forca e dashurisë së Tij të mëshirshme. Gjithashtu, kur ju parashikoj ndëshkime, mos harroni se gjithçka, në çdo moment, mund të ndryshohet nga forca e lutjeve tuaja dhe pendimi juaj ndreqës. - Zoja jonë tek Fr. Stefano Gobbi, # 282, 21 Janar 1984; Priftërinjve, Bijtë e Dashur të Zonjës, Botimi 18th

Ata e kishin rënduar me pranga dhe ai ishte lidhur me zinxhirë, derisa parashikimi i tij ndodhi dhe fjala e Zotit e vërtetoi atë të vërtetë. (Psalmi i sotëm)

 

Medjugorje

Unë rrëfej, nuk ka asgjë më shqetësuese për mua sesa ata katolikë që sulmojnë publikisht Medjugorje, një vend i cili ka prodhuar më shumë thirrje, shndërrime dhe shërime sesa pothuajse çdo fenomen ose lëvizje tjetër në tokë që nga koha e Krishti Siç e kam thënë shpesh, nëse është një mashtrim, shpresoj që djalli të vijë dhe ta fillojë në famullinë time! Po, le ta marrë Romën kohën e vet duke e kuptuar. [11]shih Në Medjugorje

Ose deklaroni pemën të mirë dhe fryti i saj është i mirë, ose deklaroni pemën të kalbur dhe fryti i saj është i kalbur, sepse një pemë njihet me frytin e saj… Sepse nëse kjo përpjekje ose kjo veprimtari është me origjinë njerëzore, ajo do të shkatërrojë vetveten. Por nëse vjen nga Zoti, nuk do të jeni në gjendje t'i shkatërroni; madje mund të gjendeni duke luftuar kundër Zotit. (Mat 12:23, Veprat 5: 38-39)

Kohët e fundit, media katolike ka cituar Peshkopin e Mostarit dhe qëndrimin e tij jashtëzakonisht të fortë negativ ndaj shikuesve dhe fenomeneve të pretenduara - sikur ky të ishte një vendim autoritar. Sidoqoftë, ajo që shumica e mediave dështuan të deklarojnë është se, në atë që përbën një lëvizje të paparë nga Vatikani, qëndrimi i tij është zbritur në thjesht

… Shprehja e bindjes personale të Peshkopit të Mostarit të cilën ai ka të drejtë ta shprehë si i Zakonshëm i vendit, por që është dhe mbetet mendimi i tij personal. - atëherë sekretaria për Kongregatën për Doktrinën e Besimit, Kryepeshkop Tarcisio Bertone, letra e 26 majit 1998

Përsëri, siç pyeta në Në Medjugorje të katolikëve që dëshirojnë ta shohin këtë vend të mbytur: "Cfare po mendon?" Në të vërtetë, në një komunikata për Sr. Emmanuel të komunitetit të Lumturisë, Kardinali Bertone tha se, "Për momentin, duhet të konsiderohet Medjugorje si një Shenjtërore, një Shenjtërore Mariane, në të njëjtën mënyrë si Czestochowa." [12]transmetuar tek Sr. Emmanuel më 12 janar 1999

Medjugorje? Vetëm gjëra të mira po ndodhin në Medjugorje. Njerëzit po luten atje. Njerëzit do të rrëfehen. Njerëzit po e adhurojnë Eukaristinë dhe njerëzit po i kthehen Zotit. Dhe, vetëm gjërat e mira duket se po ndodhin në Medjugorje. —POPA JOHN PAUL II drejtuar peshkopit Stanley Ott nga Baton Rouge, LA; nga Shpirti i Përditshëm, 24 tetor 2006

Çështja është kjo: mesazhet mujore që vijnë nga Medjugorje nuk janë vetëm në përputhje me "konsensusin profetik" të Zojës i miratuar shfaqje në të gjithë botën

Medjugorje është një vazhdim, një zgjatim i Fatimas. Zoja po shfaqet në vendet komuniste kryesisht për shkak të problemeve që vijnë nga Rusia. —POPA JOHN PAUL II drejtuar peshkopit Pavel Hnilica; Revista mujore katolike gjermane PUR, krh. wap.medjugorje.ws

… Por më e rëndësishmja, ato janë në përputhje me mësimet e Kishës dhe sigurojnë "vajin" e nevojshëm për të mbushur llambat e besimtarëve në këtë kohë: lutja e zemres, agjërimi, një kthim në Fjala e Zotit dhe Sakramente. Me fjalë të tjera, kthehu te Harta!

 

Mos kini frikë!

Kur bëhet fjalë për dhuratën e profecisë, duhet të dëgjojmë përsëri fjalët:Mos kini frikë!" Nëse Zoti akoma po na flet përmes profetëve të Tij, a nuk siguron Ai gjithashtu, gjithashtu, hir, njohuri dhe mençuri për të dalluar profecitë e tyre?

Secilit individ shfaqja e Shpirtit i jepet për ndonjë përfitim. Dikush i jepet përmes Shpirtit shprehja e mençurisë; tjetrit shprehja e njohurisë sipas të njëjtit Shpirt… për një profeci tjetër; për një dallim tjetër të shpirtrave… (1 Kor 12: 7-10)

Atëherë, pse jemi kaq hezitues në promovimin, nxitjen dhe dëgjimin e kësaj dhurate të Shpirtit në Kishë? Siç thotë Teologu Fr. Hans Urs von Balthasar tha për zbulimet profetike:

Dikush, pra, thjesht mund të pyesë pse Zoti i siguron ata vazhdimisht [në radhë të parë nëse] vështirë se duhet të merren vesh nga Kisha. -Mistica oggettiva, n 35

"Përpiquni me padurim për të profetizuar", tha Shën Pali, "Por gjithçka duhet të bëhet siç duhet dhe në rregull". [13]1 14 Korintasve: 39 40- Papa St. Gjoni XXIII - shpesh vetë profetik - dha udhëzime të mençura për këtë temë, veçanërisht në lidhje me shfaqjet mariane, të cilat janë kaq të përhapura në kohët tona:

Duke ndjekur ata Papa, të cilët për një shekull rekomanduan që katolikët t'i kushtojnë vëmendje mesazhit të Lourdes, ne ju nxisim të dëgjoni, me thjeshtësi të zemrës dhe një mendje të drejtë, për të dëgjuar paralajmërimet shpëtuese të Nënës së Zotit - paralajmërime ende të rëndësishme sot. Nëse [Papat e Romës] kanë qenë roje dhe interpretues të Zbulesës Hyjnore, të përfshira në Shkrimet e Shenjta dhe Traditën, ata gjithashtu kanë një detyrë të rekomandojnë në vëmendjen e besimtarëve - kur pas ekzaminimit të pjekur e gjykojnë atë të përshtatshme për të mirën e përgjithshme - dritat e mbinatyrshme që i pëlqen Zotit t'i shpërndajë lirisht për disa shpirtra të privilegjuar, të mos propozojë doktrina të reja, por drejto sjelljen tonë. -Radio Mesazhi Papal, 18 Shkurt 1959; zëri katolik.co.uk

Nëse ndonjëherë Kisha kishte nevojë për dritat e ndezura, ajo është tani. Dhe Zoti do të japë dritën: 

'Do të ndodhë në ditët e fundit,' thotë Zoti, 'që unë do të derdh një pjesë të shpirtit tim mbi çdo mish. Bijtë dhe bijat tuaja do të profetizojnë, të rinjtë tuaj do të shohin vegime, pleqtë tuaj do të shohin ëndrra ". (Veprat 2:17)

Në çdo epokë Kisha ka marrë karizmin e profecisë, e cila duhet të shqyrtohet, por jo të përçmohet. - Cardinal Ratzinger (BENEDICT XVI), "Mesazhi i Fatimes", Koment Teologjik, www.vatican.va

Pra, lutuni, pra, duke kërkuar që Zoti t'ju japë mençuri për të dalluar zërin e Tij në bashkësi me Kishën, dhe të përgjigjesh në mënyrën që duhet të ecësh - duke besuar gjithmonë në Vullnetin e Tij lejues, edhe kur rruga bëhet shumë e errët në jetën tënde personale dhe në botë

Zoti mund t'ua zbulojë të ardhmen profetëve të tij ose shenjtorëve të tjerë. Megjithatë, një qëndrim i shëndoshë i krishterë konsiston në vënien e vetvetes me besim në duart e Providencës për çdo gjë që ka të bëjë me të ardhmen, dhe heqjen dorë nga çdo kuriozitet i sëmurë për të. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 2115

 

Çfarëdo që të ndodhë, ndodh.
Njohja për të ardhmen
nuk ju përgatit për të;
duke e ditur se Jezusi bën.

—Një «fjalë» në lutje

 

LIDHJE ME LIDHJE

Profecia Kuptohet si duhet

Mbi Zbulesën Private

Të shikuesve dhe vizionarëve

Profecia, Papët dhe Piccaretta

Gurëzimi i Profetëve

Perspektiva profetike - Pjesa I Pjesa II

Në Medjugorje

Medjugorje: “Vetëm Faktet, Zonjë”

Urtësia dhe Konvergjenca e Kaosit

Urtësia, Fuqia e Zotit

Kur vjen mençuria

 

Bashkohu, shëno këtë Kreshmë! 

Konferenca e Fuqizimit dhe Shërimit
24 & 25 Mars, 2017
me
Fr. Philip Scott, FJH
Eni Karto
Mark Mallett

Kisha e Shën Elizabetës Ann Seton, Springfield, MO 
2200 W. Rruga e Republikës, Pranvera, MO 65807
Hapësira është e kufizuar për këtë ngjarje falas ... kështu që regjistrohuni së shpejti.
www.strengtheningandhealing.org
ose thirrni Shelly (417) 838.2730 ose Margaret (417) 732.4621

 

Një Takim Me Jezusin
Mars, 27, 7: 00 pasdite

me 
Mark Mallett & Fr. Mark Bozada
Kisha Katolike e Shën Jamesit, Catawissa, MO
1107 Summit Drive 63015 
636-451-4685

  
Ju bekoj dhe faleminderit për të
lëmoshën tuaj në këtë ministri.

 

Për të udhëtuar me Markun në La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Papa JOHN PAUL II, Tertio Millenio, n 5
2 1 Cor 12: 28
3 Katekizmi i Kishës Katolike, n 904
4 krh. Mat 25: 1-13 dhe Ai Thërret Ndërsa Ne Slumber
5 krh. 2 Sel 2: 15
6 Katekizmi i Kishës Katolike, n 672
7 Homeli gjatë meshës për Shën. Peter & Paul, 29 qershor 1972
8 1 Korintasve 14: 3; 1 Sel. 5:21
9 Rev. Donald Montrose, Peshkopi i Stockton, 2 shkurt 1998
10 Fr. Gobbi është akuzuar gjithashtu nga disa herezi të "mijëvjeçarit" përmes mesazheve që flasin për një "Epokë të Paqes" që po vjen. Sidoqoftë, kjo është e pasaktë. Mësimet e tij janë në përputhje me thëniet magjistrale që presin një "triumf" të Krishtit dhe Kishës së Tij para fundit të botës. Shiko Millenarianism — Çfarë është, dhe nuk është
11 shih Në Medjugorje
12 transmetuar tek Sr. Emmanuel më 12 janar 1999
13 1 14 Korintasve: 39 40-
Postuar ne BALLINA, BESIMI DHE MORALIT, LEXIMET masive.