Dy Shtylla & Helmuesi i Ri


Foto nga Gregorio Borgia, AP

 

 

Unë po ju them, ju jeni Peter, dhe

kjo
shkëmb
Unë do të ndërtoj kishën time dhe portat e botës tjetër
nuk do të mbizotërojë kundër tij.
(Mat 16:18)

 

WE dje po vozisnin mbi rrugën e akullit të ngrirë në liqenin Winnipeg kur i hodha një vështrim telefonit tim. Mesazhi i fundit që mora para se të venitej sinjali ynë ishte “Habemus Papam! ”

Këtë mëngjes, unë kam qenë në gjendje të gjej një vendas këtu në këtë rezervë të largët Indian që ka një lidhje satelitore - dhe me këtë, imazhet tona të para të Helmetuesit të Ri. Një argjentinas besnik, i përulur, solid.

Një shkëmb.

Disa ditë më parë, u frymëzova për të reflektuar në ëndrrën e Shën Gjon Boskos në Të jetosh ëndrrën? duke ndjerë pritjen që Qielli do t'i dhuronte Kishës një timon i cili do të vazhdonte të drejtojë Barkën e Pjetrit midis Dy Shtyllave të ëndrrës së Boskos.

Papa i ri, duke e vendosur armikun të shkatërrojë dhe të kapërcejë çdo pengesë, e drejton anijen deri në dy kolonat dhe pushon midis tyre; ai e bën atë të shpejtë me një zinxhir të lehtë që varet nga harku në një spirancë të kolonës në të cilën qëndron Pritësi; dhe me një zinxhir tjetër të lehtë që varet nga sterna, ai e fikson atë në skajin e kundërt me një spirancë tjetër të varur nga kolona në të cilën qëndron Virgjëresha e Papërlyer.-https://www.markmallett.com/blog/2009/01/pope-benedict-and-the-two-columns/

Në të vërtetë, Papa Françesku është një njeri, ashtu si paraardhësit e tij, i përkushtuar plotësisht për të Eukaristia e Shenjtë Mary. Gjatë Sinodit të Ipeshkvijve në vitin 2005, ai dha një reflektim mbi Sakramentin e Bekuar dhe Zonjën e Bekuar. Në fakt, ai madje citon nga dokumentet e përmendura në Të jetosh ëndrrën? që Gjon Pali II e drejtoi Kishën drejt Dy Shtyllave.

Populli ynë besnik beson në Eukaristinë si një popull meshtarak Populli ynë besnik beson
si një popull eukaristik në Mary. Ata lidhin së bashku dashurinë e tyre për Eukaristinë dhe dashurinë e tyre për Virgjëreshën, Zojën dhe Nënën tonë. Në "shkollën e Marisë" (Rosarium Virginis Mariae, n 1) Grua eukaristike, ne mund të lexojmë me soditje pasazhet në të cilat Gjon Pali II e sheh Zonjën tonë si një grua Eukaristike dhe ta shohim atë jo vetëm, por "në shoqërinë e" (Veprave 1:14) të Popullit të Zotit.

Ne ndjekim këtu ai rregull i traditës me të cilin, me nuanca të ndryshme, “çfarë thuhet për Marinë thuhet për shpirtin e çdo të krishteri dhe të gjithë Kishës. ” (Ecclesia de Eucharistia, 57). Populli ynë besnik ka të vërtetën "Qëndrimi eukaristik" i falënderimit dhe i lavdërimit.

Duke kujtuar Marinë, ata janë mirënjohës që u kujtuan prej saj, dhe ky memorial i dashurisë është me të vërtetë eukaristik. Në këtë drejtim e përsëris atë që pohoi Gjon Pali II në Ecclesia de Eucharistia numri 58: “The Eukaristia na është dhënë në mënyrë që jeta jonë, si ajo e Marisë, të mundet bëhuni plotësisht një Magnificat. " - Kardinali Jorge Mario Bergoglio (POPE FRANCIS), www.catholiculture.org

 

Fytyra e re e katolikizmit

Për më tepër, kam lexuar që papati ynë i ri nuk është thjesht një Helmsman, por nga jeta e tij, një fener dhe far i vërtetë në kulturën tonë materialiste. Jeta e tij me thjeshtësi dhe varfëri është një "shenjë kontradikte" që shpon mjegullën e apostazisë që kërcënon vetë ekzistencën e botës. [1]shih Në prag

Ky shekull ka etje për vërtetësi ... Bota pret prej nesh thjeshtësinë e jetës, frymën e lutjes, bindjen, përulësinë, shkëputjen dhe vetëmohimin Njerëzit dëgjojnë më me dëshirë dëshmitarët sesa mësuesit, dhe kur njerëzit dëgjojnë mësues, kjo është për shkak se ata janë dëshmitarë.—POPULLI PAUL VI, Ungjillizimi në Botën Moderne, 22, 76, 41

Në të vërtetë, kjo nuk është vetëm një shenjë kontradikte për të tashmen, por për të të ardhmen, ndërsa kujtojmë fjalët paramenduese të Benediktit XVI të cituara këtu gati një vit më parë: [2]shih Uniteti i rremë

Kisha do të bëhet e vogël dhe do të duhet të fillojë përsëri pak a shumë nga fillimi. Ajo nuk do të jetë më në gjendje të banojë në shumë ndërtesa që ndërtoi në prosperitet. Ndërsa numri i ithtarëve të saj zvogëlohet… Ajo do të humbasë shumë nga privilegjet e saj shoqërore… Si një shoqëri e vogël, [Kisha] do të bëjë kërkesa shumë më të mëdha me iniciativën e anëtarëve të saj individualë.

Do të jetë e vështirë për Kishën, sepse procesi i kristalizimit dhe sqarimit do t'i kushtojë asaj shumë energji të vlefshme. Do ta bëjë atë të varfër dhe do ta bëjë atë të bëhet Kisha e zemërbutëve Procesi do të jetë i gjatë dhe i lodhshëm siç ishte rruga nga progresivizmi i rremë në prag të Revolucionit Francez - kur një peshkop mund të mendohej i zgjuar nëse do të tallej me dogma dhe madje do të sugjeronte se ekzistenca e Zotit nuk ishte aspak e sigurt ... fuqi e madhe do të burojë nga një Kishë më e shpirtëruar dhe e thjeshtuar. Burrat në një botë krejtësisht të planifikuar do ta gjejnë veten të vetme në mënyrë të papërshkrueshme. Nëse e kanë humbur plotësisht shikimin e Zotit, ata do të ndiejnë tërë tmerrin e varfërisë së tyre. Atëherë ata do të zbulojnë kopenë e vogël të besimtarëve si diçka krejt të re. Ata do ta zbulojnë atë si një shpresë që është menduar për ta, një përgjigje për të cilën ata gjithmonë kanë kërkuar në fshehtësi.

Dhe kështu më duket e sigurt se Kisha po përballet me kohë shumë të vështira. Kriza e vërtetë mezi ka filluar. Ne do të duhet të llogarisim në përmbysje të jashtëzakonshme. Por unë jam po aq i sigurt për atë që do të mbetet në fund: jo Kisha e kultit politik, e cila ka vdekur tashmë me Gobel, por Kisha e besimit. Ajo mund të mos jetë më fuqia mbizotëruese shoqërore në atë masë që ishte deri vonë; por ajo do të shijojë një lulëzim të freskët dhe do të shihet si shtëpia e njeriut, ku ai do të gjejë jetën dhe shpresën përtej vdekjes. ArdKardinal Joseph Ratzinger (POPE BENEDIKTI XVI), Besimi dhe Ardhmëria, Ignatius Press 2009

 

Mary dhe Jozefi: Konfirmime të Dashura

Natën e kaluar, ne ishim në gjendje të mësonim, të paktën, se papa i ri ishte një argjentinas. Pas misionit tim këtu te vendasit, unë hyra në kishëzën e vogël anësore dhe u gjunjëzova në lutje dhe falënderime përpara Sakramentit të Bekuar. Ulur në gjunjë para meje ishte një kopje e Fr. Libri i Stefano Gobbi Lëvizja Mariane e Priftërinjve. Unë e mora atë dhe u luta, "Epo, e dashur Nënë, keni ndonjë gjë për të thënë në lidhje me këtë papë të ri?"

Numri 567 më doli në kokë dhe kështu iu ktheva. Ishte një mesazh i dhënë për Fr. Stefano në Argjentinë në 19 Mars, Festa e Shën Jozefit, shenjt mbrojtës të Kishës (dhe siç rezulton, instalimi i Papa Françeskut I do të bëhet më 19 Mars 2013 në Festën e Shën Jozefit.) Maria gjoja vazhdon të flasë për Shën Jozefin si Mbrojtësi dhe mbrojtësi Kisha në mundime dhe Stuhi që janë këtu dhe po vijnë.

Me këtë, u ula përsëri në karrigen time dhe u mrekullova nga bashkësia e shenjtorëve, Papa i Amerikës Latine, universaliteti i Kishës, plotfuqia e Zotit dhe premtimi i Jezusit: "Unë do të ndërtoj Kishën Time.”Po, është Vetë Krishti që ka zgjedhur me dorë gurin e 266-të që do të hidhet mbi themelin që Ai vetë ka ndërtuar. "Peter ju jeni shkëmb."

Mund spekulimet e dëmshme dhe profecitë e gabuara [3]shih E mundur… apo jo? që kanë shkaktuar kaq shumë përçarje midis disa besimtarëve më në fund duhet të lihen mënjanë dhe besimi të vendoset përsëri te Jezui dhe Fjala e Tij - Krishti, ndërtuesi i mençur, i cili kurrë nuk ndërton mbi rërë. [4]krh. Mat 7:24

Në një letër drejtuar Murgeshave të tij Karmelite në lidhje me sulmin ndaj martesës në Argjentinë, fjalët e Papa Françeskut janë një thirrje e një betejë e qartë në kohën tonë. Zoti na ka dhënë një bari të vërtetë, vëllezër dhe motra Mos kini frikë!

Një refuzim i qartë i ligjit të Zotit, i gdhendur në zemrat tona, është në rrezik… Këtu, zilia e Djallit, përmes së cilës mëkati hyri në botë, është gjithashtu e pranishme dhe me mashtrim synon të shkatërrojë imazhin e Zotit: burrë dhe grua , të cilët marrin mandatin për t’u rritur, shumëzuar dhe pushtuar tokën. Le të mos jemi naivë: nuk është një luftë e thjeshtë politike; është një qëllim [i cili] është shkatërrues i planit të Zotit. Nuk është një projekt i thjeshtë legjislativ (ky është një instrument i thjeshtë), por përkundrazi një "lëvizje" e babait të gënjeshtrës që dëshiron për të hutuar dhe mashtruar fëmijët e Zotit.

Jezusi na thotë se, në mënyrë që të na mbrojë nga ky akuzues gënjeshtar, ai do të na dërgojë Shpirtin e së Vërtetës Gh Frymën e Shenjtë që mund të vendosë dritën e së Vërtetës mes hijesh të gabimit; [na duhet] ky Avokat i cili mund të na mbrojë nga magjepsja e kaq shumë sofizmave ... të cilat ngatërrojnë dhe mashtrojnë madje edhe njerëzit me vullnet të mirë.

Kjo është arsyeja pse unë kthehem te ju dhe kërkoj nga ju lutje dhe sakrifica, dy armët e pathyeshme që Shën Thérèse rrëfeu se i kishte. Bërtisni Zotit që ai të dërgojë Shpirtin e tij te Senatorët që do të vendosin votat e tyre. Që ata të mos e bëjnë atë të lëvizur nga gabimi ose nga çështje rrethanore, por më tepër sipas asaj që u thotë ligji natyror dhe ligji i Zotit. Lutuni për ta, për familjet e tyre; që Zoti t'i vizitojë, t'i forcojë dhe t'i ngushëllojë ata. Lutuni që ata të mund të bëjnë shumë mirë

… Le të shohim drejt Shën Jozefit, Marisë, Fëmijës dhe le të kërkojmë me zjarr se ata do të na mbrojnë. Le të kujtojmë se çfarë i tha vetë Zoti popullit të tij në një kohë ankthi të madh: "kjo luftë nuk është e juaja, por e Zotit"… Jezusi ju bekoftë, dhe Zoja e Bekuar ju ruajtë. - Kardinali Jorge Mario Bergoglio, (POPE FRANCIS), 22 qershor 2010

 

LIDHUR ME LIDHJE:

 

 

Kliko këtu për të Unsubscribe or Regjistrohu kësaj reviste.

Faleminderit për mbështetjen tuaj financiare të
ky apostol me kohë të plotë. Ju lutemi lutuni për misionet e mia.
Faleminderit shume.

www.markmallett.com

-------

Klikoni më poshtë për ta përkthyer këtë faqe në një gjuhë tjetër:

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 shih Në prag
2 shih Uniteti i rremë
3 shih E mundur… apo jo?
4 krh. Mat 7:24
Postuar ne BALLINA, SHENJAT dhe tagged , , , , , , , , , , .

Komentet janë të mbyllura.