Nen rrethim

 

MY gruaja u kthye drejt meje dhe më tha: "Ju jeni nën rrethim. Ju duhet t'u kërkoni lexuesve tuaj të luten për ju. "

Disa prej jush do të kujtojnë se ferma jonë u godit nga një stuhi në qershor të vitit 2018. Ne jemi ende duke pastruar atë rrëmujë. Por këtë vit, pothuajse ne dite, një stuhi tjetër na goditi, këtë herë financiarisht. Kemi pasur shkatërrime serioze njëra pas tjetrës në automjetet tona dhe makineritë bujqësore. Hasshtë e pamëshirshme tani për një muaj e gjysmë. Easyshtë e lehtë të fajësosh djallin, dhe unë prirem të mos shkoj atje. Por është e vështirë të injorosh se si është kjo stuhi e re duke u munduar të më thyej shpirtin. 

Kështu që, unë po ia kushtoj këtë email duke ju kërkuar që të thoni pak lutuni për ne, një lutje mbrojtjeje nga këto kriza në dukje të paperëndishme. Një përshëndetje Mary, një pëshpëritje e vogël ... kjo është e gjitha (sepse e di që edhe ju po vuani). E gjithë kjo është një kujtesë e varësisë sime totale nga Zoti, por gjithashtu, e nevojës sime për t'u mbajtur afër Nënës Sonë.

Përkushtimi ndaj Marisë nuk është etiketim shpirtëror; është një kërkesë e jetës së krishterë [krh. Gjoni 19:27] Ajo ndërmjetëson, e vetëdijshme që si nënë, në të vërtetë, duhet, t'i paraqesë Birit nevojat e burrave, veçanërisht atyre më të dobët dhe më të pafavorizuar. —POPA FRANCIS, Festa e Marisë, Nëna e Zotit; 1 janar 2018; Agjencia e lajmeve katolike

Tundimi në të gjithë këtë është të heqësh dorë nga lutja, të bëhesh tmerrësisht aktiv, duke vrapuar andej-këtej dhe të zhvishesh nga zemërimi. Më është dashur të "vrapoj" si nevojë, por edhe të luftoj për ta mbajtur lutjen si pjesë të rutinës sime të përditshme dhe për të ruajtur gjakftohtësinë në mes të krizave të pamëshirshme. Dhe kështu, mbase kjo shënim i vogël sot është një zhgënjim për ju gjithashtu për t'i rezistuar tundimit për të hequr dorë nga lutja; të mendosh se çështjet e tjera janë më të rëndësishme. Nuk ka asgjë më të rëndësishme se Zoti, sesa mbajtja e Qiellit në sytë tuaj, sesa «Duke kërkuar së pari Mbretërinë e Zotit dhe drejtësinë e Tij». Sa më shumë që tundoheni të ndaloni së luturi, aq më shumë duhet të luteni. Do të thotë që armiku të sheh si një kërcënim të mirëfilltë; do të thotë se ai sheh se si rritja juaj në Zot ka filluar të shkelë mbretërinë e tij të ligë. Mirë Ky është plani i Zotit: që Mbretëria e Krishtit të mbretërojë në të gjithë tokën derisa të bëhet vullneti i Tij "Në tokë siç është në parajsë". [1]shih Shenjtëria e Re dhe Hyjnore Fillon me lutje, e cila tërheq Mbretërinë e Qiellit në zemrat tona dhe në mesin tonë, për këtë Zoja na thërret vazhdimisht që lutuni, lutuni, lutuni. 

Për ata që po vazhdojnë të dallojnë me Vatikanin shfaqjet e pretenduara në Medjugorje, këtu është mesazhi i fundit mujor, i cili gjithashtu konfirmon shkrimin tim të fundit mbi mëshirën e Krishtit si strehën tonë (shih Refugjat i Madh dhe Port i Sigurt):

Të dashur fëmijë! Thirrja ime për ju është lutja. Lutja qoftë një gëzim për ty dhe një kurorë e cila të lidh me Zotin. Fëmijë të vegjël, sprovat do të vijnë dhe ju nuk do të jeni të fortë dhe mëkati do të mbretërojë, por nëse jeni i imi, ju do të fitoni, sepse streha juaj do të jetë Zemra e Birit tim Jezusit. Prandaj, fëmijë të vegjël, kthehuni në lutje derisa lutja të bëhet jetë për ju ditën dhe natën. Faleminderit që iu përgjigjët thirrjes sime. —25 korrik 2019 Mesazh për Marija

Dhe vetëm sot te Mirjana:

Të dashur fëmijë, dashuria për Birin tim është e madhe. Nëse do të dinit madhështinë e dashurisë së Tij, nuk do të pushonit kurrë së adhuruari Atë dhe ta falënderoni Atë. Ai është gjithmonë i gjallë me ju në Eukaristi, sepse Eukaristia është zemra e tij, Eukaristia është zemra e besimit. Ai nuk të braktisi kurrë: edhe kur u përpoq të largoheshe prej Tij, Ai kurrë nuk e bëri. Prandaj, zemra ime amtare është e lumtur kur sheh se sa plot dashuri kthehesh tek Ai, kur sheh që kthehesh tek Ai përmes shtegut të pajtimit, dashurisë dhe shpresës. Zemra ime amtare e di se po të ecnit në rrugën e besimit, do të ishit si sytha, dhe përmes lutjes dhe agjërimit do të ishit si fruta, si lule, apostuj të dashurisë sime, do të ishit bartës të dritës dhe dritës me dashuri dhe mençuri rreth jush. Fëmijët e mi, si nënë, lutem që ju: lutuni, mendoni dhe meditoni. Gjithçka që ju ndodh, e bukur, e dhimbshme dhe e gëzueshme, gjithçka që ju bën të rriteni shpirtërisht, lëreni Birin tim të rritet në ju. Fëmijët e mi, braktisuni tek Ai. Besojeni Atë dhe besoni në dashurinë e Tij. Ai ju udhëzoftë. Eukaristia qoftë vendi ku ju do të ushqeni shpirtrat tuaj dhe më pas përhapni dashuri dhe të vërtetë. Dëshmoni Birin tim. Faleminderit. — 2 gusht, 2019

Duhet të reflektojmë vërtet në ato fjalë ngushëlluese dhe më pas t'i zbatojmë ato. Ky Shkrim ka qenë i pranishëm në nënvetëdijen time kohët e fundit ...

Bëhuni bërës të fjalës dhe jo vetëm dëgjues, duke mashtruar veten tuaj. Sepse nëse dikush është dëgjues i fjalës dhe jo bërës, ai është si një njeri që shikon fytyrën e tij në një pasqyrë. Ai e sheh veten, pastaj shkon jashtë dhe menjëherë harron se si dukej. Por ai që shikon në ligjin e përsosur të lirisë dhe këmbëngul, dhe nuk është një dëgjues që harron por një veprues që vepron, një i tillë do të bekohet në atë që bën. (Jakovi 6: 22-25)

Kjo është një thirrje për vërtetësi. Ne jemi vërtet autentikë kur jemi ngulmojnë në besimin tonë, sidomos kur gjithçka është e errët dhe e vështirë për dallim nga e lehtë dhe ngushëlluese. 

Unë lutem që po kaloni një verë të qetë dhe një kohë të gëzueshme me familjet tuaja. Unë jam i etur për të shkruar përsëri, por ndoshta jo për një kohë akoma pasi moti i freskët dhe i lagësht na largoi nga hay deri tani (qesharake se si media raporton për valët e nxehtësisë, por jo atë që po ndodh këtu në prerijet kanadeze. Më në fund, një mot i nxehtë ka ardhur). 

Faleminderit shumë për pëshpëritjen e asaj lutjeje për ne sot ... Dashtë Zoti, do t'ju shkruaj së shpejti. Ju jeni të dashur. Unë ju lë me një Shkrim që hapa rastësisht mbrëmë vonë. Brenda saj qëndron bërthama se si të "veprojmë" në mes të stuhive serioze:

Jini akoma përpara Zotit;
prite ate.
Mos u provokoni nga të prosperuarit,
as nga mashtrues dashakeqës.
 
Përmbajuni nga zemërimi; braktis zemërimin;
mos u provokoni; sjell vetëm dëm. 
(Psalmi 37: 7-8)

 

 

Tani Fjala është një shërbesë me kohë të plotë që
vazhdon me mbështetjen tuaj.
Ju bekoj, dhe faleminderit. 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE.