Zhdukja e Zemrës

KRESHME RETREAT
 Dita 36

i lidhur3

 

A "Tullumbace me ajër të nxehtë" përfaqëson zemrën e dikujt; "shporta e gondolës" është vullneti i Zotit; "propani" është Shpirti i Shenjtë; dhe dy "djegësit" e dashurisë për Zotin dhe të afërmin, kur ndizen nga "drita pilot" e dëshirës sonë, mbushin zemrat tona me Flakën e Dashurisë, duke na mundësuar që të fluturojmë drejt bashkimit me Zotin. Ose kështu do të dukej. Çfarë është ajo që po më mban ende mbrapa…?

 –––––––––––––––––––

“Zot, unë e kam vendosur veten në shportën e Vullnetit tënd Hyjnor. Unë po përpiqem të rris zjarrin e dashurisë për Ty përmes një jete të qëndrueshme lutjeje dhe ta dua të afërmin tim si veten time. E megjithatë, pse ndodh që vit pas viti, unë dukem vetëm se rri pezull mbi tokë. Pse jam kaq i shqetësuar, aq i shqyer sa duket mes botës dhe Ty? Sa dëshiroj të jem në stratosferën e pranisë dhe dashurisë suaj! Çfarë po bëj gabim? ”

"Shikoni poshtë fëmijën tim?"

"Çfarë është Zoti?"

«Shihni, atje - ato litarë që të çojnë deri në zemrën tënde. Këto janë të lidhura me planin tokësor, të lidhura me dashurinë për krijesat dhe gjërat e përkohshme. Për sa kohë që këto do të mbeten të fiksuara në zemrën tuaj, ju nuk mund të fluturoni drejt qiellit ".

"Do te thuash…"

“Po, fëmija im - lidhja jote për të qenë nën kontroll. Lidhja juaj me gjërat materiale, të cilat ju me siguri i ruani nga gërvishtjet ose sulmimet. Ato shtojca të reputacionit tuaj dhe duke u aprovuar. Lidhja me ushqimin, paratë dhe sigurinë absolute. Dhe po, fëmijë, edhe lidhja jote me ata që i do ”.

"A është gabim, pra, Zot, t'i kesh këto gjëra?"

“Ato janë vetëm gjëra, fëmijë, për t'u përdorur si të tilla. Të zotërosh ose të mos posedosh ato vlen pak; por për t'i lënë ata të zotërojnë ju vlen shumë. Ju nuk mund t'u shërbeni dy zotërinjve. A e dini pse? ”

"Pse Zoti?"

"Për shkak se Të bëra të më duash vetëm, sepse vetëm unë jam burimi i lumturisë tënde. Ju nuk jeni vetëm mish, por shpirt, i bërë në imazhin Tim. Ah, thjesht ta them këtë, fëmijë, e bën zemrën time të digjet nga dashuria për ty, ndërsa unë vazhdoj të jetoj në momentin kur gjeniu i Trinisë së Shenjtë konceptoi planin tonë për të krijuar njeriun në imazhin tonë. Oh, nëse do të mund të jetoje në atë moment me Ne, do të shihje se sa dëshironim të të kthenim në atë bashkim të lumtur, të cilin Adami dhe Eva e dinin, por e humbën. Ju do të shihni se sa e tmerrshme është një shkëmbim të zgjidhni dashurinë ndaj krijesave mbi Krijuesin. Si anulohen engjëjt kur njeriu ulet kaq poshtë nën dinjitetin e tij. ”

“Por unë kam frikë, Jezus, se nuk do të jem kurrë i lirë nga këto lidhje. Unë jam një shpirt kaq i varfër dhe i dobët, aq lehtësisht i kapërcyer nga tundimet iluzive të kësaj bote. ”

“Fëmijë, është e vërtetë: vetëm të Bekuarit në Qiell janë ata që Më duan vetëm Mua. Të gjithë të tjerët, qofshin ata shpirtra në tokë apo shpirtra në Purgator që më donin - por më donin në mënyrë të papërsosur - duhet të pastrohen nga çdo dëshirë e tepruar për t'i përgatitur ata për bashkim të plotë me Perëndinë e tyre. Kjo është arsyeja pse ju jeni thirrur në betejë shpirtërore - por edhe pse unë ju kam dhënë Kishën, Sakramentet, Shpirtin e Shenjtë, Nënën e Bekuar dhe Kungimin e Shenjtorëve për t'ju ndihmuar në pastrimin tuaj në masën që ju bashkëpunoni me My hirësi ”.

“Dhe Zot, cilat janë këto tela të holla që unë tani shoh që janë të tejdukshme si një vijë peshkimi? Edhe këto janë të lidhura me zemrën time… por ato gjithashtu shtrihen drejt tokës. Ato duken të bukura në mënyrën se si e kapin dritën e Diellit ... por a janë edhe ato të këqija? "

“Këto, fëmija im, janë lidhjet për ngushëllimet dhe dhuratat shpirtërore. Edhe këto duhet të ndahen në mënyrë që dashuria juaj të jetë vetëm për Dhuruesin dhe jo për dhuratat e Tij. Edhe nëse një vijë e vetme do të mbetet e bashkangjitur në zemrën tuaj, ajo do t'ju mbajë nga bashkimi i plotë me Mua, gjë që mund të ndodhë vetëm në liri totale - liri nga dashuria për të gjitha gjërat, jo Mua. Fëmijë, lartësitë e shenjtërisë, në të cilat dëshiroj t'ju sjell, pamjet e hirit që dua të shihni, universin e Mëshirës dhe Dashurisë, në të cilin dëshiroj t'ju sjell, dhe të gjithë vëllezërit dhe motrat tuaja. të gjitha bashkangjitjet tokësore për të cilat tani jeni duke u kapur së bashku, janë si pluhur në krahasim me këto thyerje të Vetes sime. ”

“Zot, si… Si të shkëputem nga gjërat e kësaj bote? "

“Ju tashmë e dini përgjigjen, fëmija im. Ji besnik në gjithçka, nga më i vogli te më i madhi, në çdo moment të ditës. Kërkoni së pari Mbretërinë time, jo tuajen. Kërkoni fytyrën time (në lutje), dhe askush tjetër. Kërkoni të shërbeni, dhe jo të shërbeni, të jeni të përulur dhe jo të lartësuar, të jeni besnikë dhe asgjë më pak: 

Amen, amen, unë po të them, nëse një kokërr gruri nuk bie në tokë dhe nuk vdes, mbetet vetëm një kokërr gruri; por nëse vdes, jep shumë fruta. Kush e do jetën e tij e humbet atë, dhe kush e urren jetën e tij në këtë botë do ta ruajë atë për jetën e përjetshme. Kush më shërben mua, duhet të më ndjekë dhe atje ku jam, do të jetë edhe shërbëtori im. Ati do të nderojë cilindo që më shërben mua. (Gjoni 12: 24-26)

"Po, fëmija im, Ati im do të të nderojë duke lartësuar shpirtin tënd me shkëlqimin e shenjtërisë Sime, me aromën e dashurisë Sime dhe bukurinë e virtyteve të Mia."

"Oh, Ati Qiellor, kam kohë që kam vonuar" po "tim të plotë dhe të plotë. Kam kohë që kam mbajtur dashurinë time të plotë dhe të paanshme. Ju më dhatë gjithçka kur me dhe Jezu. Dhe Ai dha gjithçka, deri në pikën e fundit të Gjakut të Tij të Çmuar për mua. O Zot, kam kohë që jam mbajtur; shumë kohë kam besuar te vetja dhe te burimet e mia. Janë harxhuar orët dhe ditët që unë me kaq pakujdesi i kam lënë dashuritë e mia diku tjetër. Këtë ditë, Zot, dëshiroj të ndaj të gjithë litarët dhe vijat që më mbajnë të mos fluturoj në krahët e Tu. Të lutem Zot, ndez zemrën time me flakët e dashurisë tënde, më mbush me Shpirtin tënd pastrues dhe më ngri nga kjo rrafsh tokësor pikëllimi drejt bashkimit qiellor me Ty. ”

“Fëmija im, unë dëgjoj lutjet e tua, unë shënoj thirrjet e tua dhe gjithmonë i numëroj lotët e tu. Por dije se kjo jetë është një betejë dhe një kryq, siç ishte për Mua, dhe për këtë arsye, një luftë. Ajo që kërkoj nga ju më shumë se gjithçka tani, është të më besoni Mua si një fëmijë i vogël. Të besoj se unë jam më i miri i baballarëve, më i miri i miqve dhe se gjithçka që bëj do të jetë gjithmonë për të mirën tuaj. Sepse asnjë baba nuk do t’i jepte fëmijës së tij një gur kur ai i kërkonte një bukë. Aq më shumë Ati Im Qiellor do t'ju japë Shpirtin, i cili vjen tek ju tani si bie vesa. "

“Faleminderit, Zot. Atëherë unë duhet të jem besnik, në gjërat e vogla, detyra e momentit; Unë duhet ta dua dhe t'i shërbej familjes sime dhe të gjithë atyre që takoj çdo ditë; dhe unë do të kërkoj fytyrën tënde të Shenjtë gjithmonë brenda lutja e zemrës. A është kjo ajo që kërkoni nga unë, i dashur Zot? "

“Po, fëmija im. Por ka edhe një gjë tjetër: duhet të mbështetesh plotësisht te Mëshira Ime, sepse je akoma i dobët. Por sa më e madhe të jetë mjerimi yt, aq më e madhe është e drejta jote për mëshirën time. Askush nuk është më i brengosur, më i etur dhe më i zellshëm për shenjtërinë tënde sesa unë që të kam krijuar, unë që shtriva krahët e Tij mbi Kryq dhe skadova për dashurinë për ty. ”

“Atëherë, Zot, unë bëj lutjen time të Psalmit 27:

Dëgjo zërin tim, Zot, kur të thërras;
ki mëshirë për mua dhe përgjigjmu.
"Eja", thotë zemra ime, "kërko fytyrën e tij";
fytyrën tënde, Zot, a kërkoj!
Mos ma fshih fytyrën tënde;
mos e largo me zemërim shërbëtorin tënd.
Ti je shpëtimi im; mos më flak;
mos më braktis, Zoti shpëtimtari im!
Edhe nëse babai dhe nëna ime më braktisin,
Zoti do të më pranojë. (27: 7-10)

 

PUMRMBLEDHJE DHE SHKRIM

Në mënyrë që të fluturojmë drejt bashkimit me Perëndinë, zemrat tona duhet gjithashtu të hiqen nga dashuria për gjërat e krijuara dhe t'i bashkangjiten vetëm Krijuesit, për të cilin jemi krijuar vetëm.

Ata që shpresojnë te Zoti do të ripërtërijnë forcën e tyre, ata do të fluturojnë në krahët e shqiponjave. (Isaia 40:31)

në rritje

 

 

Për t'iu bashkuar Markut në këtë Tërheqje të Kreshmës,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

flamuri kryesor

 

Dëgjoni Podcast-in e shkrimit të sotëm:

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, KRESHME RETREAT.

Komentet janë të mbyllura.