Azhurnoni nga Lart Veriu

Unë këputa këtë foto të një fushe afër fermës sonë kur pajisjet e mia u prishën
dhe po prisja pjese,
Liqeni i Trampingut, SK, Kanada

 

I dashur familja dhe miqtë,

Ka qenë pak pasi kam pasur një moment të ulem dhe të të shkruaj. Që nga stuhia që goditi fermën tonë në qershor, shakullima e krizave dhe problemeve të vazhdueshme më ka mbajtur larg tryezës time fjalë për fjalë çdo ditë. Ju nuk do ta besonit nëse do t'ju tregoja gjithçka që vazhdon të ndodhë. Nuk ka qenë asgjë më pak se një mendje-mpirë dy muaj.

Pa i kushtuar vëmendje të mëtejshme kësaj, unë vetëm dua të falënderoj secilin prej jush për lutjet tuaja, mendueshmërinë tuaj, bujarinë tuaj dhe shqetësimin tuaj të vazhdueshëm. Kjo është vetëm për të thënë që keni asnjehere lash edhe mendimet e mia. Unë lutem për lexuesit e mi çdo ditë, dhe pres të gjej përsëri një ritëm (me dëshirën e Zotit) ku të mund të vazhdoj të përmbush detyrat e mia në këtë shërbesë, derisa Zoti të më thërrasë Shtëpi.

Unë jam i vetëdijshëm për krizat që ndodhin rreth nesh, veçanërisht në Kishë me skandalet e fundit të rangut të lartë. Nëse mund të them diçka është se kjo nuk është befasi për mua. Braktisja e dekadave të mëparshme ka ardhur në shtëpi për të fjetur, siç tha Zoja. Mosfunksionimi dhe mëkati në Kishë jo vetëm po del në shesh, por do të vazhdojë ta bëjë këtë derisa secili prej nesh të jetë në gjunjë. Ne nuk jemi akoma atje ... megjithatë, duhet të them, se dy muajt e fundit në këtë fermë kanë qenë si një mikrokozmos i asaj që është dhe po vjen. Sepse jam gjunjëzuar. Unë kam parë mosfunksionimin e plotë në shpirtin tim. Unë kam parë nevojën time totale për Zotin dhe të vërtetën që, pa Të, unë jam i humbur. Dhe jam i sigurt se do të shkruaj për të në ditët në vijim në mënyrë që t'ju ndihmoj ju, të cilët jeni dhe do të kaloni të njëjtën gjë. 

e kaluar, mos u zhduk. Pavarësisht nga çfarë, mos u dëshpëro. Dhimbja, trishtimi, poshtërimi, lotët dhe mundimet janë shumë për të gjithë ne në këtë jetë derisa të fillojnë Qiejt dhe Toka e Re ... por dëshpërimi i përket Satanait. Mos u dorëzo në dëshpërim sonte. Përkundrazi, shpella në braktisja e plotë- lloji i dorëzimit që thotë: «Jezus, nuk mund ta bëj më këtë. Nuk mund ta bëj këtë pa ty. Unë do të ndaloj së provuari dhe do të filloj të besoj, sepse nuk mund ta bëj atë të funksionojë pa ty. Unë do të ndaloj përpjekjen për ta bërë atë të funksionojë dhe thjesht do të lëshohem ". Dhe pastaj ... le të shkojë. 

Epo, nuk doja të filloja të predikoja, por është e vështirë kur je dashuri. A mund të them që thjesht dhe vërtet të dua? Ju duhet ta dini këtë. Duhet të dini se dikush atje në faqen e dheut të cilin nuk e keni takuar kurrë ju do. E megjithatë, unë jam një varfëri. Imagjinoni sa Jezusi, i cili vdiq për ty, duhet të të dojë! Kur gjithçka duket e humbur, kjo është kur Ai shpesh gjendet. Mos e humb shpresën. Fillo perseri. Por vetëm për nesër. Jo javën tjetër, ose muajin tjetër. Thjesht fillo përsëri nesër ... fillo me Zotin. Filloni dhe mbaroni me Zotin. Ai mund t'i bëjë të gjitha gjërat të funksionojnë për të mirën kur e doni Atë. Megjithëse Zoti ka qenë kryesisht i heshtur dy muajt e fundit, Ai më ka dhënë momente shumë të vogla për t'u kapur te na mana e mjaftueshme për ditën. Por vetëm një ditë.

Kur i thirra drejtorit tim shpirtëror kohët e fundit, ai thjesht më shikoi dhe më tha: "Çfarë do të bësh nëse një nga fëmijët e tu do të vinte të qante, të bërtiste dhe t'ju protestonte?" 

"Do të dëgjoja", thashë. 

“Kjo është ajo që Ati po bën me ju tani. Ai po ju dëgjon dhe ju do ”.

Disi, për atë ditë, kjo ishte gjithçka që duhej të dëgjoja.

m.

 

PS Javën tjetër, unë jam drejtuar për në një kamp me djemtë e mi. Thuaj një lutje për të gjithë djemtë dhe baballarët që unë do të shërbej atje.

 

Tani Fjala është një shërbesë me kohë të plotë që
vazhdon me mbështetjen tuaj.
Ju bekoj, dhe faleminderit. 

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, LAJME.